Originally posted by Altair
View Post
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Gamers Odyssey Steam Community
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Αρχικά η Steam δεν έχει καμία σχέση με το DRM, είναι καθαρά και μόνο μία υπηρεσία διανομής και το τι πολιτική θα ακολουθήσει η εταιρεία από εκεί και ύστερα είναι δικό της θέμα. Το ότι κάποιες εταιρείες ζητάνε steam activation είναι δικό τους πρόβλημα, άλλες σου δίνουν τη δυνατότητα να παίξεις είτε από CD, είτε από Steam, είτε από οπουδήποτε αλλού (CD projekt για παράδειγμα).
Η Steam προσφέρει μία πλατφόρμα διανομής λογισμικού με άπειρες άλλες υπηρεσίες, αξιοπιστία και προσφορές που σπάνε κόκαλα, άνεση στους devs για να προωθούν τα παιχνίδια τους και πόσα άλλα πράγματα. Το να σου αρέσει το XBLA και όχι η Steam είναι πέρα για πέρα υποκριτικό, ειδικά από τη στιγμή που το τελευταίο βάζει απείρως περισσότερα εμπόδια σε users και developers.
Τώρα αν συγκρίνεις steam με battlenet, DRM (που δεν είναι καν υπηρεσία) και Origins, τι να πω. Μιλάμε για απείρως διαφορετικούς προσανατολισμούς η μία υπηρεσία από την άλλη.
Εδιτ:
Πραγματικά, φαίνεται ότι δεν έχεις ιδέα πώς λειτουργεί το πράγμα πάντως. H Steam σου προσφέρει γιγάντια βιβλιοθήκη, τρομερές τιμές και προσφορές, αυτόματη ενημέρωση όλων των παιχνιδιών με τις τελευταίες εκδόσεις τους, 1GB (πρακτικά άπειρο δηλαδή) cloud saving, πρόσβαση στα παιχνίδια σου οπουδήποτε και να είσαι και φυσικά δίνει κίνητρα σε devs για ανάπτυξη τίτλων. Ρώτα όλους τους indie για το πόσο τους βοήθησε η Steam και μετά έλα πες μας τα ίδια. Μέχρι και οι μεγάλες εταιρείες δεν παίζει να ενδιαφέρονταν τώρα για το PC gaming αν δεν υπήρχε η Steam. Βασικά όλο το gaming όπως το ξέρουμε σήμερα δε θα ήταν το ίδιο αν δεν κυκλοφορούσε η steam και δεν προσέφερε αυτά που προσφέρει η MS και η Sony στο ελάχιστον.
Ας κοιτάμε και λίγο πέρα από τα τυπικά. Μία τέτοια υπηρεσία επηρέασε και επηρεάζει τη βιομηχανία ολόκληρη, όχι μόνο μία κάποια μερίδα ανθρώπων που παίζουν στους υπολογιστές.
Comment
-
To XBLA μου αρέσει για ένα λόγο και μόνο.Λειτουργεί σωστά.Το Στημ όχι.Αυτή είναι η μοναδική τους διαφορά για μένα.Αλλά ας αφήσουμε τις παπαριές και πάμε στη βόμβα.
Carpe diem
Comment
-
Originally posted by Hellraider View PostEvans, DRM είναι το Steam, σε αυτό το σημείο δεν είπε κάτι λάθος.Το ότι προσφέρει χίλια δυο άλλα πράγματα δεν του αφαιρούν αυτήν την ιδιότητα.
Comment
-
Originally posted by Evans View PostΈχω την αίσθηση ότι αναφερόταν σε περιορισμένα downloads παιχνιδιών και όχι στην κατηγορία που εντάσσονται όλες αυτές οι υπηρεσίες γενικότερα, για αυτό και είπα ό,τι είπα.
Comment
-
Τι δεν καταλαβαίνεις;Εφόσον,σε μένα και σε άτομα που ξέρω προσωπικά,δε λειτουργεί απροβλημάτιστα,αλλά αντίθετα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα,δεν λειτουργεί σωστά.Τέλος,τόσο απλό.
Κι επειδή ακόμα ασχολείστε με Βλαβίδες και ατμούς,ξαναβάζω τη βόμβα.
Carpe diem
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΒγάζει ένα παιχνίδι,γαμάτο μεν,ένα δε,κάθε 100 χρόνια.Έχει καθιερώσει την ψηφιακή διανομή,μου τη δίνει να αγοράζω άυλα πράγματα άσχετα αν το κάνω κάποιες φορές.Το Steam.
Αυτά τα 3.
Half Life 2
Counter Strike Source
Day of Defeat
Half Life 2 episode one
Half Life 2 episode two
Portal
Team Forters 2 (το έκανε F2P)
Portal 2
Left 4 Dead
Left 4 Dead 2
Counter Strike GO
σε λίγο καιρό ίσως κυκλοφορήσει και την DOTA 2 που ακόμη βρίσκεται σε beta φάση.
οπότε δεν κυκλοφορεί καλό game κάθε 100 χρόνια, και ότι καλό game αναπτύσει το κάνει παράλληλα με την ανάπτυξη και εξέλιξη του steam που σαφώς έδωσε νέα δυναμική στο pc gaming.
2)σχετικά με την ψηφιακή διανομή άμα δεν σκοπεύεις να πάρεις collectors edition ή δεν είσαι τόσο τρελοκαμένος fan που το θέλεις στο κουτί το game δεν υπάρχει κάτι το αρνητικό στην ψηφιακή διανομή πόσο μάλλον όταν το steam κάνει τρελές προσφορές μα τρελές. Πριν κάποιες μέρες είπα πως αγόρασα απο το steam (φθινοπωρινές προσφορές/autumn sales) το Witcher 2 AOK Enanced Edition 7.50 ευρώ, πόσα θα δώσει ο 360 gamer για να το αποκτήσει στο κουτί; τα τριπλάσια και περισσότερα;
όταν στο steam κάνουνε 50 και 75% μειώσεις στις τιμές των games ιδίως στις εποχές που ζούμε τώρα καρφάκι δεν μου καιγεται που δεν θα έχω το game στο κουτί αφού μπορώ και το αγοράζω τόσο πολύ φθηνά, με τοσα λιγα λεφτά, 10ευρω και κάτω. Το μόνο μειονέκτημα είναι πως θα πρέπει κάποιος να έχει οπωσδήποτε ιντερνετ, αλλά και ποιος που ασχολείται γενικά με pc κτλ δεν έχει σημερα μια σύνδεση dsl σπίτι του πόσο μάλλον ενας gamer.
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΤι δεν καταλαβαίνεις;Εφόσον,σε μένα και σε άτομα που ξέρω προσωπικά,δε λειτουργεί απροβλημάτιστα,αλλά αντίθετα κάνει τα πράγματα δυσκολότερα,δεν λειτουργεί σωστά.Τέλος,τόσο απλό.
Κι επειδή ακόμα ασχολείστε με Βλαβίδες και ατμούς,ξαναβάζω τη βόμβα.
http://www.gameover.gr/news/%CE%A3%C...eed.22257.html
Δεν ειμαι φαν της Valve αλλα το steam εχει τρελες τιμες και πολλα εντελως free games, πως μπορει να suckarei??
Comment
-
Καλα Αλταήρ καλά κρασιά
ως mods ξεκίνησαν δεν είναι πλέον mods επίσης όχι λιγες φορές ένα mod είναι ανώτερο απο τον βανίλια τίτλο.
Επίσης ξέχασα να πω πως πλέον μέσω του steam ουσιαστικά δημιουργείται και community για κάθε game που υπάρχει στο steam, τα λεγόμενα game hubs, όπου υπάρχουν εικόνες, βιντεο, σχόλια για κάθε game κτλ. Πέρα βέβαια απο το γεγονός πως το ίδιο το steam αποτελεί πλέον ένα τεράστιο gaming community.
Comment
-
Κάτι HL2 Portals CounterStrike όχι δεν βγάζουν οι άλλες εταιρίες κάθε 1-2 χρόνιας αλλά ούτε σε 20. Δεν μιλάμε για απλά καλά παιχνίδια, αλλά για παιχνίδια σταθμούς. Και, ναι, αυτή δεν είναι η άποψη μου, η άποψη του 90% του πληθυσμού είναι οπότε μάλλον αντικείμενη θεωρείται.
Comment
Comment