Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Το εβαλα και εγω, προς το παρον δεν εχω παιξει καθολου απλα κατεβασα τα free dlc. Θα κοιταξω κανενα plot guide για να θυμηθω λιγο τι γινεται στο πρωτο και σιγα σιγα θα ξεκινησω. Απο κλασεις τι επιλεξατε (βασικα δεν εχω κοιταξει το topic, σορρυ αν εχετε κανει περιγραφες πιο πριν)? Επισης, να ξεκινησω κατευθειαν απο hardcore?
Ελπιζω το οτι εχω χασει τα saves απο το πρωτο παιχνιδι να μην χαλασει την ολη εμπειρια...στην αρχη ειπα να κανω ξανα ενα γρηγορο playthrough αλλα μολις θυμηθηκα τα sidequest συνηλθα .
Αγόρασε Wii και παίξε τα SMG .
Κι εγώ το ξεκίνησα χωρίς να θυμάμαι πολλά από το πρώτο, μην ψαρώνεις, βάλε παίξε και όταν βαρεθείς παράτησέ το .
Infiltrator class, hardcore mode και πανω απο 30 ωρες παιχνιδιου.
Κατ'αρχην να πω οτι οταν ειχα φτασει γυρω στις 10 ωρες ετοιμαζομουν να ριξω γερο κραξιμο . Βασικα το παιχνιδι μου φαινοταν απιστευτα γραμμικο (κατι σαν το δυτικο ff13), οι υποαποστολες μια απο τα ιδια με πολυ λιγα πραγματα να κανεις (μπες, σκοτωσε τους ολους, πατα Α και τελος) και το σεναριο το ιδιο αδιαφορο με αυτο του πρωτου παιχνιδιου...επισης λογω της γραμμικοτητας, αν και θα ακουστει παρανοικο, ηθελα να γυρισει πισω το mako για να υπαρχει και λιγο εξερευνηση.
Anyway απο κει και περα ο τιτλος παιρνει ενα τεραστιο boost και ανοιγει παρα πολυ...μεγαλη αναπτυξη των χαρακτηρων, ανοιγμα των επιλογων, φοβερες αποστολες με το οχηματακι απο το dlc, σοβαρο σεναριο στις περισσοτερες απο τις αποστολες (loyalty ftw), φανταστικες προσωπικοτητες στους κυριους χαρακτηρες, χαοτικη βελτιωση στα mechanics σε σχεση με το πρωτο παιχνιδι. Μπορω να πω οτι εχω εθιστει και διατηρω το ενδιαφερον μου αμειωτο. Η γραμμικοτητα συνεχιζει να υπαρχει αλλα πλεον οι επιλογες που εχεις στο πως να προχωρησεις και τι να κανεις ειναι τοσες πολλες που σταματας να την παρατηρεις.
Ο τιτλος με λιγα λογια ειναι καταπληκτικος, συνεχιζω δυνατα και συντομα θα ξαναδωσω feedback.
Εγώ το άφησα μετά από τη loyalty mission του Jacob και αισθανόμουν ότι οι επιλογές που μου δίνονταν ήταν αστείες και το σενάριο ανύπαρκτο. Τι να πω, ή κάτι κάνω λάθος, ή βαρέθηκα αυτά τα παιχνίδια, ή δεν ήμουν στο mood. Όπως και να έχει το βρήκα πολύ βαρετό, αν και θα του δώσω σίγουρα μία δεύτερη ευκαιρία.
Σου λεω παντως οτι το παιχνιδι απο καποιο σημειο και μετα ανεβαζει παρα πολυ τους ρυθμους του...Ισως εχει να κανει με το mood της περιοδου που το επαιξες αλλα θεωρω οτι αν το συνεχισεις θα σε κερδισει, η δικια μου γνωμη για παραδειγμα αλλαξε παρα πολυ μεσα στο περασμα των ωρων.
Ως προς το role playing αυτο καθ'αυτο και εγω πιστευω οτι δεν ειναι το δυνατο σημειο του τιτλου και σιγουρα δεν μπορω να το συγκρινω με παιχνιδια οπως το fallout 3 ας πουμε (χιλιομετρα μπροστα)... το σεναριο και οι χαρακτηρες ωστοσο παρουσιαζουν πολυ μεγαλο ενδιαφερον κατα τη γνωμη μου, ειδικα καθως προχωρας.
Το θεμα ειναι οτι ο τιτλος με την ωρα καταφερνει να μεταμορφωθει απο τη συνεχεια του mass effect σε κατι πολυ πολυ καλυτερο.
Θα δουμε, εχω ακομα δρομο μπροστα μου και σιγουρα πολλα πραγματα να δω μεχρι να μπορω να εκφρασω μια ''τελικη'' γνωμη.
Το έκραζα και με το παραπάνω, αλλά πήρα τη γενναία απόφαση να το συνεχίσω . Ο λόγος είναι πέρα για πέρα άκυρος, αγόρασα καινούρια ηχεία και είπα να δοκιμάσω πώς ακούγονται σε ένα παιχνίδι. Αρχικά τα έβαλα στο PS3, αλλά στο δωμάτιο που παίζω έχει τόση ζέστη, ώστε το PS3 κάνει σα σκούπα. Κατέληξα στο ότι πρέπει να δοκιμάσω κάτι στο PC, οπότε έβαλα το ME2. Ε έπαιζα 3 ώρες .
Έκανα 2 loyalty missions (του Krogan και του Mordin) και έχω ψήσει το γκομενάκι (το δύσκολο, για να μην αναφέρω όνομα). Μετά ίσως να ψήσω και την ψυχαναλύτρια, το βλέπω ότι γουστάρει (από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε). Α ρε Shepard xD .
Επέστρεψε και αυτός ο ενθουσιασμός της πρώτης στιγμής . Α ρε Evans!
Έκανα 2 loyalty missions (του Krogan και του Mordin) και έχω ψήσει το γκομενάκι (το δύσκολο, για να μην αναφέρω όνομα). Μετά ίσως να ψήσω και την ψυχαναλύτρια, το βλέπω ότι γουστάρει (από την πρώτη στιγμή εκφράστηκε). Α ρε Shepard xD .
Επέστρεψε και αυτός ο ενθουσιασμός της πρώτης στιγμής . Α ρε Evans!
Συμπέρασμα:
Ο Evans τρελαίνεται να την πέφτει σε ψηφιακές γυναίκες.
Originally posted by Squall Leonhart
I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
Originally posted by 丹野
Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
Originally posted by Ryu_gr
υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Κοιτα, το καλο με το mass effect 2 ειναι οτι ακολουθει ανοδικη πορεια μεχρι το τελος. Θεωρω οτι σαν παιχνιδι δεν υπαρχει περιπτωση να μην το ευχαριστηθεις. Θα σε παει μονο του μεχρι το τελος.
Απλα οπως σου ειπα τα rpg στοιχεια βρισκονται σε basic επιπεδο και επιπλεον η βασικη ιστορια δεν εχει να σου πει κατι σε οτι αφορα το κυριο μερος της. Εχεις εξελιξη της μονο στην αρχη και στο τελος, ο κεντρικος κορμος εχει να κανει με την αναπτυξη των χαρακτηρων, αφορα μονo αυτους και μεσω αυτων μαθαινεις καποια περιφερειακα πραγματα για το ολο συμπαν και το που οδηγηθηκαν τα πραγματα μετα το 1ο mass effect.
Για να καταλαβεις αυτο που λεω μπορεις να κανεις απλα μια βολτα μεχρι τη citadel (ισως την πιο -σεναριακα- σημαντικη πολη του πρωτου τιτλου), αν δεν το εχεις κανει ηδη, και να δεις τι διαλεγει το παιχνιδι να σου πει και που επικεντρωνεται.
Παντως περιμενω παρα πολυ τις εντυπωσεις σου μετα τον τερματισμο ;);).
Για να καταλαβεις αυτο που λεω μπορεις να κανεις απλα μια βολτα μεχρι τη citadel (ισως την πιο -σεναρικα- σημαντικη πολη του πρωτου τιτλου), αν δεν το εχεις κανει ηδη, και να δεις τι διαλεγει το παιχνιδι να σου πει και που επικεντρωνεται.
Κάτσε... Εγώ ακόμα δεν πήδηξα στο Omega Relay. Πήγα στο Citadel και θεώρησα τα όσα είδα αδιάφορα... Βασικά υπήρξε μία σκηνή με το Council που κράτησε πέντε λεπτά (5) και δεν την εξέλαβα ως κάτι... σημαντικό. Τέλος πάντων, τι να πω...
Αυτο ακριβως λεω, οτι ακομα και η πιο σημαντικη σεναριακα πολη του παιχνιδιου, σε οτι αφορα την ιστορια αυτη καθεαυτη δεν σου δινει τιποτα. Θα αποτελεσει απλα το μεσο για καποια loyalty στη συνεχεια. Αυτο δειχνει και την επικεντρωση που αναφερω πριν στους χαρακτηρες.
Το omega relay ειναι στο τελος του παιχνιδιου (καταλαβαινεις οτι το κεντρικο story λοιπον ειναι αρκετα μικρο)
Παιδιά, το παιχνίδι είναι εντελώς straightforward. Σου λέει "δουλειά σου είναι να μαζέψεις αυτούς τους τύπους και να πας να σκοτώσεις τα όντα". ΤΕΛΟΣ. Live with it.
Για τα PR στοιχεία τα έχω πει κι αλλού, δε θα σας κουράσω. Εκ των υστέρων φαίνεται πως σε ό,τι αφορά τα equippable items η Bioware ήθελε να πουλήσει DLC.
Έβανς, για το Omega Relay μπορεί να έχεις πρόσβαση από αρκετά νωρίς (και άρα να τελειώσεις το παιχνίδι) αλλά το τι έχεις αφήσει στη μέση από αποστολές και upgrades παίζει σημαντικό ρόλο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιλογής και γούστου. Αν πω έστω και μια λέξη παραπάνω είναι spoiler.
Είμαι επίσης πολύ περίεργος να δω τις φάτσες των ψηφιακών Shepard σας. Τους δικούς μου τους έχω δείξει.
Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment