Announcement

Collapse
No announcement yet.

Alan Wake

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Friendly warning, θα βγούν 2 απο όσο ξέρουμε DLC για το παιχνίδι, έχουνε και βλέψεις για Alan Wake 2 και γενικά ξεκινήσανε χτίζοντας τη μυθολογία του παιχνιδιού. Όπως είπα, μπορούν με το υλικό που έχουνε να βγάλουν άλλα 5 παιχνίδια, σειρά, ταινία κτλ.

Οπότε μη περιμένεις πολλές απαντήσεις απο το τέλος. Λύνονται μεν τα pressing matters του τώρα, αλλά δε θα δείς κάτι οριστικό. Πάμε γι'αλλα, με λίγα λόγια. Αν και πιστεύω πως ήδη το έχεις καταλάβει απο το τι λέγεται online.

Εγώ κάθε φορά που το παίζω, όλο και πιο πολύ φοβάμαι. Τη πρώτη φορά, απο καθαρή πόρωση, δε φοβόμουν τίποτα. Τη δεύτερη μάζευα κάποια εύκολα collectibles. Τη τρίτη φορά που έπαιξα τελευταία, ήμουν στη τσίτα γιατί έπρεπε να ψάξω πιο έξω και πιο μακρυά απο havens. Τώρα που θα το ξανα αρχίσω κάποια στιγμή, θα είμαι εντελώς πανικόβλητη.

Καλή διασκέδαση και λέγε μας πως τα πας. ;)
    sigpic

Comment

• Εφτασα στο 4ο κεφαλαιο και πλεον μπορω να πω οτι μιλαμε για piece of art. Ok, το ολο σκηνικο στην κλινικη εως και την αποδραση με τον barry (μεχρι εκει εχω δει) ηταν το λιγοτερο φανταστικο... Εχει γινει χρηση απιστευτων τροπων αφηγησης... πολυ απλα καταφερνουν να δεσουν αψογα τις εικονες που πλαθεις στο μυαλο σου διαβαζοντας τα scripts με αυτο που αργοτερα βλεπεις στην οθονη. Επιπλεον, περα απο τη half life τεχνοτροπια που εχει το παιχνιδι, το γεγονος οτι συμβαντα που εχεις διαβασει στις σελιδες του μυθιστορηματος στο πρωτο κεφαλαιο εξηγουνται και οπτικοπουνται στο 4ο, κανει τον τροπο που δινεται η πλοκη απλα απιστευτο.

Η προκληση εχει φτασει σε σαφως καλυτερα επιπεδα καθως περα απο τους takens σιγα σιγα και οσο προχωρας βρισκεσαι αντιμετοπος με τον ιδιο τον ονειροκοσμο που ολοενα και ζωντανευει προσπαθωντας να σε καταπιει.

Η david lynch λογικη βρισκεται παντου και γι'αυτο ο ολος ενθουσιασμος...ηθελα πολυ να δω ενα video game αυτης της μορφης.

Τωρα αν ηταν να σχολιασω κατι αρνητικα θα ελεγα οτι ανα σημεια φαινεται πως ο τιτλος προοριζοταν για free roaming μπλα μπλα. Οι στιγμες με την οδηγηση στα προτυπα του gta αλλα και τα κατα καιρους πολυ μεγαλα (χωρις λογο) περιβαλλοντα φανερωνουν οτι το παιχνιδι περασε διαφορα μεχρι να αποκτησει την τελικη του μορφη. Παρ'ολα αυτα τα συγκεκριμενα στοιχεια δεν επηρεαζουν ουτε αγγιζουν το πολυ καλο συνολο, απλα τα παρατηρεις.

Α, και να πω οτι το συστημα συστημα αλματος ειναι ψιλοχαλι (παλι σε gta στυλ) .

Συνεχιζουμε δυνατα, orion thnx για τις πληροφοριες!

Comment

• Πω τι μου κάνεις, διαβάζω τα posts που γράφεις και με ψήνεις... Που να βρω φράγκα ρε γμτ, βγαίνει και το SMG2 μεθαύριο και δεν έχω μία λέμεεεεε.

Comment

• Να βρείς φράγκα γιατί αξίζει. Και να πάρεις την Limited Edition, αν τη πρόλαβες γιατί αξίζει τα λεφτά της big time! :resp:

Nooto, σε λίγο πλησιάζει η φάση που σου λέω. Αν πέρασες τη κλινική, ξέρεις τι είναι η Valhalla. Ε, όταν φτάσεις εκεί, θα δείς τι cool shit θα συμβούν. ;)

Ένα θα πω μόνο. Poets of the Fall effing' rock!
          sigpic

Comment

• Mπα με τίποτα δεν παίρνω την limited, αν είναι να το πάρω θα το πάρω σίγουρα κάτω από 40€.

Comment

• Το συγκεκριμενο τιτλο θεωρω οτι σε λιγο καιρο θα τον βρεις αρκετα φθηνοτερο, καλυτερα παρε Galaxy 2 που σε ενα χρονο απο τωρα παλι τα ιδια λεφτα θα εχει.
              Do a barrel roll!

Comment

• Zavvi is your friend!

Και εγώ πάντως από όσα διαβάζω πάει για σίγουρη αγορά.Δεν καίγομαι όμως να το παίξω τώρα οπότε θα περιμένω να πέσει λίγο η τιμούλα

Comment

• Evans αν εχεις χρηματα μονο για ενα παιχνιδι πηγαινε για το galaxy 2. Σαν τιτλο και εγω αν ειχα Wii θα ηθελα να τον δω στην περιοδο κυκλοφοριας του. Οταν το τερματισεις αγορασε το Alan Wake.

Θα συνεχισω να δινω feedback μεχρι να το τελειωσω και ελπιζω να καταφερω να δωσω γραπτα μια εικονα του τι ακριβως ειναι το Alan Wake. Μεχρι στιγμης παντως ειμαι γοητευμενος και πιστευω οτι καθε κατοχος X360 πρεπει να το δει. Θα μπορω να μιλησω με περισσοτερη ασφαλεια οταν φτασω στο τελος.

Για τη limited θα συμφωνησω με την orion, ειναι πραγματικα κορυφαιο πακετο...αν καταφερεις να τη βρεις σε καλη τιμη θα σου ελεγα να την προτιμησεις (ειναι στο αλλο ακρο απο εκδοσεις τυπου ffXIII).

Orion μου εχεις δημιουργησει προσδοκιες!! Απο την αρχη το chapter 4 εχει αυτο το wow feeling.

Comment

• Ρε παιδιά ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι πάω για SMG2 . Το Alan Wake θα αργήσω αρκετά να το πάρω και τα 40€ απλώς τα ανέφερα, λογικά με βλέπω για 20€ και κάτω. Αφήστε που έχω ακόμα ελπίδα για PC release .

Comment

• LOL, για καποιο λογο μου φαινεται οτι δεν θες να ξαναανοιξεις το 360 (στο ακουσμα και μονο υποδιπλασιαστηκε η τιμη αγορας ). Anyway have fun with galaxy και λογικα με το περασμα του χρονου θα εχουμε νεα για την pc version του Alan Wake.

Comment

• Όχι ρε, είπαμε . Απλώς τα multiplatform προτιμώ να τα παίζω στο PC, από τη στιγμή που το port είναι καλό. Το AW δεν είχα σκοπό να το παίξω άμεσα έτσι κι αλλιώς, είμαι λίγο ρέστος αυτήν την περίοδο, άσε που έρχεται και το SMG2. Δεδομένου ότι θα θελήσω να το παίξω σε πάνω από ένα μήνα από τώρα, 20-30€ το πάρα πολύ νομίζω είναι μία πολύ λογική τιμή.

Comment

• Ναι ρε πλακα κανω, προφανως πας για την καλυτερη εκδοση! Περιμενω και feedback απο το galaxy (να δεις που θα αγορασω wii στο τελος )

Συνεχιζω, Valhalla rocks .

Comment

• Χαχα. It does rock, don't it?

Evans, αν δεν έχεις μάνια να το αγοράσεις, βρες κάποιον που έχει την limited και δανείσου την. Πραγματικά αξίζει τα λεφτά της, αλλά αν δε τα έχεις, τι να κάνουμε. Με το ζόρ' μαθέ;

Επίσης, βγήκε official video για το "War" των Poets featuring "Alan". Και βέβαια, τα σπάει.

sigpic

Comment

• ΠΟΣΟ ΓΑΜΑΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!!

Δε θελω να σχολιασω το σεναριο ακομα, θα αρχισω το δευτερο playthrough στο nightmare για τα τελευταια scripts ετσι ωστε να εχω πιο καθαρη εικονα του τι γινεται. Παντως επειδη στο τεταρτο chapter πανω κατω σου εξηγει τι συμβαινει και επιπλεον τα τελευταια κεφαλαια ειναι πιο action oriented, στο τελος εμεινα τελειως wtf με την ολη εξελιξη.

Συνολικα μου αρεσε παρα πολυ. Σιγουρα εχει μειονεκτηματα, ας πουμε εμενα με χαλασε καπως η action μορφη των τελευταιων ωρων γιατι χανοταν αυτη η adventure λογικη που ειχε απο την αρχη το παιχνιδι με αποτελεσματα και στην ατμοσφαιρα. Επισης απο τη μεση του 4ου chapter γνωριζεις τον τελικο στοχο και το σεναριο δεν σου δινει κατι καινουργιο μεχρι να φτασεις στο τελος (που αλλαζει την οπτικη σου).

Απο collectibles εχασα ενα script, 2 thermos και ενα chest.

Συνεχιζω με το δευτερο playthrough μεχρι να πω τελικες εντυπωσεις...

Comment

• Εγώ πάω για 5ο playthrough. Βασικά, τέταρτο γιατί έπαιξα συγκεκριμένα κομμάτια για να μαζέψω τις σελίδες. Εμένα δε με χάλασε το action στοιχείο πιο προς το τέλος γιατί κάνει την αίσθηση κινδύνου πιο έντονη. Είμαστε στα τελευταία βήματα της περιπέτειας και all hell breaks loose που λέει ο λόγος. Ίσα ίσα, με έκανε ακόμα πιο νευρική και φοβισμένη. "Δυσκολεύουν τα πράγματα, άρα κοντά είμαι... Αμάν, τι με περιμένει;" και έτσι.

Όσο για το τέλος, κάθισες να δείς όλα τα credits; Δε τα σπάει το Space Oddity για ending song? Μερικοί δε καταλάβανε που κόλλαγε, λέει... Έλεος! Αν δε κολλάει αυτό, ποιό κολλάει;

Πάντως το τέλος το κάνανε πολύ έξυπνα

Τελείωσε μεν αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας "Βρες/Σώσε την Alice", αλλά το γλέντι δεν έχει ξεκινήσει καν ακόμη. Αυτό φαίνεται και απο την ειδοποίηση της Sarah. Το code "Night Falls" σημαίνει οτι υπάρχει κόσμος πέρα απο την Weaver που προσέχει τι γίνεται και έχει σχέδια για το όλο μακελειό. Άρα ουσιαστικά, προς το παρόν είδαμε την είσοδο του Alan στο όλο θέμα και τη κορυφή του παγόβουνου.

Γι'αυτό είπα εγώ οτι μπορούν άλλα 10 παιχνίδια να βγάλουν αν θέλουν. Με τόσους χαρακτήρες, τόσο μπουρδέλλο που είναι το μέρος και γενικά τόσο υλικό, μπορούν πολλά να κάνουνε ακόμα και cross-medium πράγματα. Όπως είδαμε, το preview ήταν live-action webisodes.

Καλά, nooto, πόσο τα σπάνε τα χούφταλα; Να μη πω για τον Barry με το Flaming Eye of Mordor του.

Για ένα λυπήθηκα μόνο.

Rusty... I really liked the guy. Απο τον Stucky π.χ δε βλέπεις πολλά οπότε who cares, αλλά τον Rusty τον κάνανε πολύ συμπαθητικό. Επαγγελματίας, ευγενικός, εξυπηρετικός και λατρεύει τα ζώα... Νταξ' εγώ φταίω που είμαι γυναίκα και τα εκτιμώ αυτά; Κρίμα το παιδί...

sigpic

Comment

Working...
                                X