Το πιο ενδιαφέρον πράγμα σε αυτές, για εμένα, είναι
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Alan Wake
Collapse
X
-
Ουσιαστικα η βασικη φωτογραφια ειναι αυτη που αναφερεις...θα εχει ενδιαφερον πιστευω.
Τελος απο μενα με 1000/1000. Το μονο που θα πω ειναι οτι το δευτερο playthrough πραγματικα αξιζει, γενικα βλεπεις παρα πολλα πραγματα που μπορεις να τα αποκωδικοποιησεις μονο αν εχεις τερματισει το παιχνιδι -γνωριζοντας το τελος, καταλαβαινεις την αρχη-.
Θα δανειστω φρασεις απο μια μικρη κουβεντα με τον fioth και θα πω πως αν και ο τιτλος στραβοπαταει σε ορισμενα σημεια (τα οποια πανω κατω εχουν αναφερθει), εχει επιπεδο και φινετσα που δυσκολα συναντας στο μεσο.
Επομενο post απο τις 27 και μετα.
Comment
-
Οσοι εχετε τελειωσει το παιχνιδι μπορειτε να διαβασετε εδω μια αναλυση του σεναριου made by gameover. Αποτελειται απο ενα αρθρο 6 σελιδων και ενα τεραστιο podcast. Χωρις να σχολιασω το ολο κειμενο ή τη συζητηση που κανουν τα παιδια θα πω μονο οτι μερικες απο τις ερμηνειες που δινουν εχουν ιδιαιτερο ενδιαφερον.
Εδω τα link
Περιμενοντας το dlc πλεον...
Comment
-
Έτοιμος ο κωδικός μου και περιμένω εγώ. Θα σκάσωωωω! Που είσαι, Τρίτη;!;!!; :xp:
Ακούω το podcast και κάτι με μπερδεύει.
Τα παιδιά θεωρούν οτι ο Wake που παίζουμε είναι χαρακτήρας και οτι ο αληθινός είναι στην cabin ακόμα. Δε συμφωνώ. Ο Wake ήταν στη cabin 1 εβδομάδα και μετά δραπέτευσε. Γι'αυτό άλλωστε ήρθε ο Barry γιατί τον έψαχνε μια εβδομάδα και δε τον έβρισκε. Ο Alan έγραψε τον εαυτό του να δραπετεύει για να μπορέσει να κινήσει την υπόθεση με τη συμμετοχή του και στο τέλος να επιστρέψει στη cabin για να τελειώσει το έργο.
Άλλωστε, το λέει και η Nightmare Mode page
Page 17: Hartman During the Missing Week
- This page can only be found in Nightmare Mode.
Hartman had never felt as anxious as during the week after Mott had managed to lose the Wakes. Their car stood by the path that had once led to Diver's Isle. Hartman thought about Thomas Zane's cabin in the depths.
It was only a matter of time before Wake started writing. They had to be found, and fast.
The moment he heard on the police radio that Sheriff Breaker had picked up Wake, he was already in his car, driving toward town.
Άρα ο Wake τα έγραψε όλα και ΜΕΤΑ έφυγε απο τη καλύβα. Άρα απλά αυτό που βλέπει στις τηλεοράσεις, είναι flashbacks στο τι έγινε εκείνη την εβδομάδα στο σπίτι. Αναμνήσεις που το μυαλό του προσπαθεί να regain μέσω των tv ή απλά επειδή έτσι το έγραψε πριν 1 εβδομάδα για να δώσει στον εαυτό του που θα τα έχει ξεχάσει αυτά, hints.
Καλά, ανατρίχιασα με αυτά που λένε τα παιδιά και αργιεύτηκα τώρα. Δε μπορώ να κοιμηθώ. Αχαχα.
Πόσταρα θέμα για τη θεωρία τους στο FB του παιχνιδιού. Ελπίζω να μη τους πειράζει. Δε μπορώ να γραφτώ στο site γιατί θέλει κινητό απο Ελλάδα γαμώτο (τι ηλίθιο σύστημα; ).
Comment
-
Οι 2 οψεις που εχουμε ειναι: αυτο που ζουμε εμεις ειναι καθαρα το μυθιστορημα που εγραψε ο wake στην καμπινα ή ο πραγματικος wake βγηκε απο τη καμπινα και αρχιζει να ζει την ιστορια την οποια ο ιδιος εγραψε.
Επι της ουσιας οι 2 αυτες εκτιμησεις τεινουν να ταυτιστουν (το departure βιωνουμε μεσω του ιδιου του συγγραφεα)...Απο κει και περα υπαρχουν σημεια μεσα στο παιχνιδι που δημιουργουν καποια κενα στις παραπανω ερμηνειες.
Btw δεν ξερω αν διαβασες το δευτερο μερος της αναλυσης (δευτερο link). Imo ειναι πολυ πιο ενδιαφερον γιατι πιανουν το ολο θεμα απο την αρχη και του δινουν τελειως διαφορετικη ερμηνεια πολυ πιο τραγικη απο την πρωτη.
Παντως οσο περναει ο καιρος τοσο περισσοτερο πιστευω οτι τα παντα, ολες οι εξηγησεις, βρισκονται μεσα στον τιτλο και σε περιμενουν να τις ανακαλυψεις. Σιγουρα εχουμε major ερωτηματα που προφανως αφορουν περισσοτερο ενδεχομενα sequel αλλα η βασικη ιστορια ειναι απιστευτα ολοκληρωμενη...
Οσο περισσοτερο καθεσαι και το σκεπτεσαι τοσο ανακαλυπτεις ποσο βαθυ ειναι το σεναριο και μεσα απο τις λεπτομεριες πιανεις συχνα τον εαυτο σου να λεει ''να και σε αυτο δινουν εξηγηση''.
Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο περιμενω το dlc...μακαρι να δωσουν κατι καλο...
Comment
-
Πωωωω. Τα έσπασε! Ένα πράγμα που με πόρωσε πολύ (among all of em) ήταν το voice acting του Matthew. Ήταν και πιο πριν καλός, αλλά το άτομο έγραψε στο DLC!
Χεζόμουν πατόκορφα κάθε φορά που εμφανιζόταν ο Αlan στη TV και αγρίευε η φωνή του! Επίσης, θεικό και στο final boss και γενικώς όταν το'χασε εντελώς ο Alan.
Καλός. Πολύ καλός!
Τα πράγματα που συμβαίνουν είναι άστα να πάνε. Σίγουρα μπορεις να τα κολλήσεις με όλες τις θεωρίες που υπάρχουν και πάλι δε ξέρεις τι γίνεται, όπως και πρέπει. Δε θα απαντηθούν πολλά με τα DLC, ίσα ίσα, θα έρθουν και άλλα ερωτήματα. Αρκετά για να μας πορώσουν για Alan Wake 2. Όχι οτι δεν είμαστε ήδη πορωμένοι!
Μερικά πράγματα που είναι curious?
1. To όνομά του, όπως και άλλα πράγματα που υπάρχουν (σα το τραγούδι στο jukebox) δε τα ακούμε. Υπάρχουν παράσιτα. Εκεί στη diner, εννοώ.
2. Κάτι ανέφερε ο TV Wake περί "He knows". Προσωπικά δε μου κάθεται ο Zane ως κακός, αλλά σίγουρα πετάνε και τέτοια. Και αν αναρωτιέστε γιατί ο Zane έχει τόοοση δύναμη τώρα, απλό. Εφόσον αυτά δε τα κάνει η Presence και ο Zane πήρε μια ανάσα, μπορεί να τα επηρεάσει περισσότερο. Είναι εκεί κάτω πολύ καιρό, λογικό είναι.
Βέβαια, αν πάμε με τη θεωρία οτι τον γράφει ο Wake, λογικό να έχει τόση δύναμη. Του το είπε και ο Barry/ο εαυτός του οτι ο Zane έχει δύναμη εκει κάτω και ξέρει τι κάνει, άρα, θεωρητικά, μπορεί ο Alan να το "επιτρέπει".
3. Ο "Barry" του είπε να μη συνεχίσει τη σκέψη οτι και αυτός στο μυαλό του είναι, όπως οι εχθροί, προφανώς γιατί αυτό θα έκανε και τον Barry εχθρικό; Άρα το ίδιο του το μυαλό τον σταμάτησε ή τον "έβαλε" ο Zane τον Barry εκεί για να βοηθήσει τον Alan;
4. Τέλος (για τώρα γιατί δε πρόλαβα να προσέξω άλλα), έχουμε πάλι το Hartman και το "είσαι λολός" thing. Το παραχρησιμοποιούν για να είναι αλήθεια και το συγκεκριμένο φαίνεται να είναι τι πιστεύει ο ίδιος ο Alan οτι συμβαίνει στη συγκεκριμένη φάση, αλλά και αυτό ακόμα στο παιχνίδι είναι.
Προσωπικά, θεωρώ πως τον Hartman τον παρακάνανε καθίκι και εκνευριστικό. Ίσως αυτό σημαίνει οτι στο τέλος θα αποδειχτεί καλός χαρακτήρας; Αν π,χ ο Alan/Zane/Whoever είναι όντως τρελός; Δε ξέρω.
Comment
-
Σου φάνηκε εύκολο;Είναι αυτή η διαφορά στους παίκτες πάλι. Εγώ ψόφαγα σε ΚΑΘΕ μάχη τουλάχιστον μια φορά.
Και που να με δείς εκεί που έπρεπε να πηδήξεις πάνω στο φορτίο που σε πάει στην άλλη όχθη! Ω ρε μάνα μου, βουτιές που έριξα! Δε πειράζει. Καλοκαίρι. Τον δρόσισα κιόλας!
Comment
-
To τελειωσα και εγω. Πολυ ωραια προσθηκη, οι μηχανισμοι ειναι ενα βημα μπροστα και γενικοτερα δοκιμαζονται πολλες νεες προσθηκες. Η δυσκολια σε οτι αφορα τους εχθρους τελικα ειναι fixed στο normal setting αλλα σαν επεισοδιο overall ειναι αρκετα δυσκολο...εχουν μπει ενα σωρο νεες ιδεες (το κομματι με τις λεξεις enemy για παραδειγμα) που ανεβαζουν το συνολικο επιπεδο. Gameplay wise σε σχεση με τον βασικο τιτλο, με μεγαλυτερη ισορροπια και ταυτοχρονα σαφης εξελιξη της ιδεας του ονειροκοσμου και του πως αυτος αναπλαθεται καθε φορα.
Το συγκεκριμενο κομματι μπαινει ακριβως μετα το τελος του παιχνιδιου αλλα δεν προχωραει τη βασικη ιστορια (δεν εχουμε εξελιξη των γεγονοτων). Παιρνουμε ωστοσο επιπλεον πληροφοριες πανω στα ηδη γνωστα, οι οποιες αυξανουν τοσο το ενδιαφερον οσο και τις αποριες.
Θα ξανακανω ενα playthrough μεσα στις επομενες μερες γιατι οπως και να εχει πρεπει να το δω λιγο καλυτερα.
Orion εγω εμεινα σε αυτο
Ο Barry σε ενα σημειο που ο Wake του λεει οτι ειναι ενοχλητικος, αναφερει πως ''ειμαι ετσι επειδη εσυ θελησες να ειμαι ετσι''...επισης σε αλλα σημεια εχουμε τις ατακες ''we are connected '', ''I know it because you know it'' κλπ που ειναι σαν να δηλωνουν οτι ο Barry δεν υπηρξε ποτε και ειναι ενας χαρακτηρας πλασμενος απο τον Wake. Εξου και το τοσο εντονο comic relief που τον διακρινει.
Σε οτι αφορα τον Zane δεν ξερω τι να πω, η αληθεια ειναι οτι μπερδευτηκα περισσοτερο.
Οσο για τον Hartman, το γεγονος οτι επιμενουν στην συγκεκριμενη σκηνη με κανει να κραταω σαν εκδοχη αυτα που γραφουν τα παιδια του gameover στο δευτερο μερος της αναλυσης.
Οπως ειπα θα το τσεκαρω πιο προσεκτικα και θα ξαναποσταρω.
Comment
-
Originally posted by nooto View Post
Orion εγω εμεινα σε αυτο
Ο Barry σε ενα σημειο που ο Wake του λεει οτι ειναι ενοχλητικος, αναφερει πως ''ειμαι ετσι επειδη εσυ θελησες να ειμαι ετσι''...επισης σε αλλα σημεια εχουμε τις ατακες ''we are connected '', ''I know it because you know it'' κλπ που ειναι σαν να δηλωνουν οτι ο Barry δεν υπηρξε ποτε και ειναι ενας χαρακτηρας πλασμενος απο τον Wake. Εξου και το τοσο εντονο comic relief που τον διακρινει.
Καλά, o Barry στη συγκεκριμένη φάση όντως είναι του Wake δημιούργημα, αλλά το οτι είναι connected δεν είναι τρελό. Είναι φίλοι απο μικροί οπότε δεν σημαίνει αναγκαία κάτι παραπάνω απο οτι φαίνεται.
Αν βέβαια τα παιδιά στο gameover έχουνε δίκιο, τότε όλα ψεύτικα είναι οπότε who cares anyway. Lol. Εννοώ, δεν έχει σημασία πια. Σίγουρα είναι ψεύτικος τότε.
Ακόμα να βρω άκρη με το gameover. Γράφτηκα, έχω προφίλ, αλλά δε μπορώ να το κάνω τίποτα γιατί δεν έχω ελληνικό κινητό.
Έστειλα μήνυμα και τους είπα να σβήσουν το λογαριασμό μου αν δε γίνεται να ποστάρω, αλλά δε μου απαντήσανε.
Comment
Comment