Εγώ το τερμάτησα. Τα σπάει το παιχνίδι, αλλά το gameplay είναι αρκετά εκνευριστικό μερικές φορές. Έχουνε μεν το dynamic action σύστημα, αλλά δε βοηθάει για παίκτες σαν εμένα. Ψοφάω όλη την ώρα και όλο τελειώνουν τα ammo. Αναγκάζομαι να τρέχω να ξεφύγω και δε μπορώ να εξερευνήσω τα πάντα και να βρω όλες τις σελίδες γιατί δε βρίσκω αρκετές προμήθειες. Δε μπορεί να είμαι το μόνο άτομο που παίζει τόσο χάλια. Θέλω να το ξαναπαίξω, αλλά η σκέψη του τι έχω τραβήξει με το gameplay, με ψιλοχαλάει. Κρίμα γιατί όλα τα άλλα είναι πολύ καλά φτιαγμένα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Alan Wake
Collapse
X
-
Originally posted by Orion View PostΕγώ το τερμάτησα. Τα σπάει το παιχνίδι, αλλά το gameplay είναι αρκετά εκνευριστικό μερικές φορές. Έχουνε μεν το dynamic action σύστημα, αλλά δε βοηθάει για παίκτες σαν εμένα. Ψοφάω όλη την ώρα και όλο τελειώνουν τα ammo. Αναγκάζομαι να τρέχω να ξεφύγω και δε μπορώ να εξερευνήσω τα πάντα και να βρω όλες τις σελίδες γιατί δε βρίσκω αρκετές προμήθειες. Δε μπορεί να είμαι το μόνο άτομο που παίζει τόσο χάλια. Θέλω να το ξαναπαίξω, αλλά η σκέψη του τι έχω τραβήξει με το gameplay, με ψιλοχαλάει. Κρίμα γιατί όλα τα άλλα είναι πολύ καλά φτιαγμένα.Το ammo εμενα μου φτανει και με το παραπανω, aim better...;)
Το παιχνιδι τα σπαει πραγματικα...
Comment
-
Originally posted by Raphael View PostΚατά τη γνώμη σας ποια είναι τα μειονεκτήματα του τίτλου;
Λιγα οπλα, το ξερω οτι ειναι για τον ρεαλισμο και καλα εκαναν αλλα ηθελα να εχει λιγο search για νεα οπλα και αντικειμενα.
Αυτο ειναι το μονο που με ενοχλησε εμενα, σιγουρα θα εχει και αλλα για το ειδος του ομως δεν νομιζω να ενοχλησουν αρκετους αυτα..
Comment
-
Προσωπικά, αυτό που είπα. Ναι μεν, να αγωνίζεσαι για να επιβιώσεις, αλλά πρέπει να σκεφτούν και τους πιο χάλια παίκτες. Και αν ήταν να είναι τόσο δύσκολο στο πιο εύκολο mode, ας κάνανε το save ώστε να μπορείς να σώσεις όποτε θες. Αυτό ομως, θα αφαιρούσε απο την εμπειρία.
Μου φτάνει το οτι είναι δυνατοί. Δε χρειάζεται να με σφάζουν όλη την ώρα. Μου τη χαλάει αυτό γιατί πρέπει να ξεκινήσω πάλι απο το τελευταίο checkpoint και χαλάει/σπάει όλη η ατμόσφαιρα και illusion οτι είσαι μέσα στο παιχνίδι όταν σου πετάγεται η loading screen όλη την ώρα. Εμένα μου τη χαλάει bigtime αυτό.
Αν ΔΕΝ υπήρχε κάτι σημαντικό να κάνεις στο περιβάλλον, τότε οκ. Αν π.χ ήταν μόνο τα coffee thermos. Αλλά οι σελίδες είναι μέρος της ιστορίας. Δε λέει να μη μπορεί κάποιος παίκτης να τις βρεί επειδή δεν είναι αρκετά καμμένος να παίζει 24/7 και να του έχει γίνει το controller επέκταση των χεριών του.
Ειδικά μάλιστα όταν λένε για το dynamic action system και το παινεύονται οτι το κάνει παιχνιδάκι και πανεύκολο για κάθε είδους παίκτη.
Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Εγώ αν "μπω" μέσα στο παιχνίδι και με τρομάζει, είμαι πανικόβλητη. Θα κάνω λάθη, θα χάσω το aim μου, θα πυροβολήσω πολλές φορές απο πανικό. Έπρεπε να σκεφτούν οτι υπάρχουν παίκτες που δεν είναι ρομπότ ή βράχοι να υπολογίζουν τη κάθε σφαίρα που ρίχνουν. Ναι ναι, λίγες σφαίρες το κάνει ρεαλιστικό και αν ήσουν πραγματικά σε τέτοια θέση όπως o Alan δε θα είχες απεριόριστες σφαίρες κτλ κτλ, αλλά δε παύει να είναι ένα παιχνίδι.
Όταν έχεις ξεσκιστεί να φτιάξεις τέτοια γαμάτη ατμόσφαιρα και ιστορία, φροντίζεις να μπορούν όλοι οι παίκτες να την ευχαριστηθούν χωρίς τέτοιου είδους διακοπές. Προσωπική μου γνώμη, πάντα. Το μόνο αρνητικό που βρήκα, είναι αυτό. Ψοφάω να ξαναπαιξω το παιχνίδι και δε το ξεκινάω γιατί ξέρω οτι θα ψοφάω συνεχώς και θα πω κανα "ε, άντε και γαμήσου" και θα το παρατήσω eventually.
Θα το ξεκινήσω και θα το πάω αργά αργά προσπαθώντας να μαζέψω όλα τα εξτρά. Αλλά αν κολλήσω εντελώς, θα είναι μεγάλο σπάσιμο και λάθος απο τους δημιουργούς. Το μόνο λάθος που θα τους έχω βρεί με αυτό το τίτλο. Γιατί θα έπρεπε ο ΚΑΘΕ gamer να μπορεί να βρεί όλα τα εξτρά ειδικά όταν είναι τόσο σημαντικά στο στόρυ όπως οι σελίδες. Έπρεπε να υπάρχει και easy mode.
Comment
-
Εγώ κατάφερα να ξεμείνω όντας όσο πιο προσεκτική μπορούσα. Αν το άτομο που παίζει είναι γαμάτος gamer που κατέχει τη κίνηση και το aim καλά, ναι, θα είχε συνεχώς. Εγώ ίσα ίσα είχα και πολλές φορές ξέμεινα κιόλας. Έχει μπόλικα, αλλά πρέπει να πας πίσω να τα πάρεις γιατί δε μπορείς να κουβαλάς πολλά. Αλλά μέχρι να πας εκεί ή να go out of your way to find them, σου τη πέφτουν άλλοι τόσοι και οτι βρείς το χάνεις στη διαδικασία. Και μάλιστα επειδή το sprint δε κρατούσε πολύ, μερικές φορές αναγκαζόμουν να πετάω φωτοβολίδες πίσω μου για να έχω χρόνο να ξεφύγω και έτσι έχανα ακόμα περισσότερα. Δοκίμασα και χωρίς και πάντα με προλαβαίναν.
Δεν έχω παίξει καμμιά χιλιάδα, αλλά έχω παίξει αρκετά βιντεοπαιχνίδια για να ξέρω πότε κάτι είναι απλά πολύ δύσκολο. Αυτό για εμένα είναι οτι λέει. Normal Mode. Σα νορμάλ mode σε άλλα παιχνίδια. Δυστυχώς, μερικοί τα βγάζουμε πέρα μόνο στο easy/very easy. Εγώ έχω δεί review που αναφέρανε αυτό το πρόβλημα με τη δυσκολία. Review απο experienced gamer. Το παρακολουθώ εδώ και καιρό και τα παιδιά στη Remedy ποστάρουνε όλα τα reviews που βγαίνουν στο facebook. Μάλιστα τους ρώτησα και μου απαντήσανε οτι λόγο του dynamic action system, δε θα βρω δυσκολίες. Εμ έλα που βρήκα... Δε ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα, αλλά εμένα, didn't do me much good. Ίσως επειδή τους πετύχαινα σωστά, θεωρούσε οτι τα πάω καλά και μου έστελνε κι'άλλους; Πάντως δε νομίζω να το έκανε βάση των πυρομαχικών γιατί και 0 που είχα, μου πέταγε τύπους.
Comment
-
Οπως και να χει ειναι σημαντικο για ενα παιχνιδι να μπορουν να το απολαυσουν οσο περισσοτεροι γινεται. Αν τα προβληματα που εχει η Orion τα συναντησουν αρκετοι τοτε ειναι και προβλημα του παιχνιδιου.
Comment
-
Originally posted by Altair View PostΣόρρυ για το σπάσιμο αλλά αν θυμάμαι καλά,σε όσες κριτικές διάβασα βρίσκεις συνέχεια πυρομαχικά και δεν ξεμένεις ποτέ.
Originally posted by Raphael View PostΕγώ ουσιαστικά βλέπω πως παραπονιέσαι επειδή είσαι χάλια στο παιχνίδι και πως θα ήθελες να έχει easy mode. Δε το θεωρώ βάσιμο παράπονο ή μειονέκτημα του παιχνιδιού, θα έλεγα πως πρόκειται για δικό σου θέμα.sigpic
Comment
-
Ποτέ όμως δεν χαλάει ένα easy/normal/hard mode για να επιλέξει ο καθένας ότι γουστάρει
Πολλά παιχνίδια βγήκαν και τον Μάιο,να δω πότε θα τα παίξουμε όλα αυτά (και κυρίως που θα βρούμε τα λεφτά να τα αγοράσουμε)
Πάντως είναι σίγουρη αγορά για εμένα μόλις πέσει λίγο η τιμή του,μου φαίνεται πολύ ωραίο το παιχνίδι από όσα reviews έχω διαβάσει
Comment
-
Originally posted by Raphael View PostΕγώ ουσιαστικά βλέπω πως παραπονιέσαι επειδή είσαι χάλια στο παιχνίδι και πως θα ήθελες να έχει easy mode. Δε το θεωρώ βάσιμο παράπονο ή μειονέκτημα του παιχνιδιού, θα έλεγα πως πρόκειται για δικό σου θέμα.
Το αναφέρει η video review του Giant Bomb και μερικά άτομα στο facebook group επίσης. Έχω διαβάσει κάθε review που έχει βγεί τους τελευταίους μήνες (που ποστάρουν στο facebook group). Δεν είναι τεράστιος αριθμός, αλλά και μόνο μία professional review και μερικοί ενεργοί χρήστες στο group σημαίνουν οτι θα υπάρχουν και άλλοι.
Δεν είναι μεγάλο μειωνέκτημα, αν κοιτάξουμε the big picture, αλλά σίγουρα σε πολλούς gamers θα τους χάλασε κάπως την εμπειρία. Ναι, όταν παραβλέπουν οι δημιουργοί μια τόσο βασική "λεπτομέρεια" όπως το να είναι το παιχνίδι playable και enjoyably playable απο ΚΑΘΕ παίκτη, όταν έτσι το διαφημίζουν, το θεωρώ λάθος τους. Τα λατρεύω τα παιδιά στη Remedy και φτιάξανε γαμάτο παιχνίδι, γι'αυτό άλλωστε πήρα την Limited Edition, αλλά να λέμε και τα άσχημα μαζί με τα καλά.
Στο κάτω κάτω, τέθηκε απο εσένα το ερώτημα του ποιά αρνητικά και ποιά καλά έχει το παιχνίδι. Είπα ήδη το θετικό. It rocks. Θες ποιο λεπτομερές post;
Τα physics είναι πολύ καλά, ο σχεδιασμός καλός, χαρακτήρες/σενάριο/voice acting άψογα. Η ιστορία σε τραβάει και σε συναρπάζει και το character και environment design είναι απίστευτα επαγγελματικά και καλοφτιαγμένα. Καταφέρανε τα άτομα να κάνουνε videogame σα τηλεοπτική σειρά και μάλιστα καλή τηλεοπτική σειρά. Αποκαλύπτουν αρκετά για να μην είσαι εντελώς χαμένος, αλλά οχι αρκετά για να καταλάβεις ή να είσαι σίγουρος για τα πάντα. Κρατάνε το ενδιαφέρον του παίκτη και σε κάνουν να θες άλλα 5 παιχνίδια σαν και αυτό.
Σας λέω, αν κάποιος παίκτης σαν εμένα δε θα έχανε τίποτα παραπάνω απο τη διασκέδαση της δυσκολίας, θα ήταν οκ. Αλλά όταν υπάρχουν οι σελίδες που είναι μέρος της ιστορίας, το θεωρώ άδικο να μη μπορούν κάποιοι παίκτες να τις μαζέψουν το ίδιο εύκολα με τους άλλους χωρίς να παίζουν το ίδιο κομμάτι ξανά και ξανά μέχρι που καταντάει αγγαρεία. Και δεν είναι και σίγουρο οτι θα τα καταφέρουν.
Η γνώμη μου σαν gamer, όπως τη ζήτησες. Αν δε σου κάνει σαν μειωνέκτημα, μη το λαμβάνεις υπ'όψην. Μου ζήτησες γνώμη, στην έγραψα. :resp:
Comment
-
Originally posted by Orion View PostΕγώ κατάφερα να ξεμείνω όντας όσο πιο προσεκτική μπορούσα. Αν το άτομο που παίζει είναι γαμάτος gamer που κατέχει τη κίνηση και το aim καλά, ναι, θα είχε συνεχώς. Εγώ ίσα ίσα είχα και πολλές φορές ξέμεινα κιόλας. Έχει μπόλικα, αλλά πρέπει να πας πίσω να τα πάρεις γιατί δε μπορείς να κουβαλάς πολλά. Αλλά μέχρι να πας εκεί ή να go out of your way to find them, σου τη πέφτουν άλλοι τόσοι και οτι βρείς το χάνεις στη διαδικασία. Και μάλιστα επειδή το sprint δε κρατούσε πολύ, μερικές φορές αναγκαζόμουν να πετάω φωτοβολίδες πίσω μου για να έχω χρόνο να ξεφύγω και έτσι έχανα ακόμα περισσότερα. Δοκίμασα και χωρίς και πάντα με προλαβαίναν.
Δεν έχω παίξει καμμιά χιλιάδα, αλλά έχω παίξει αρκετά βιντεοπαιχνίδια για να ξέρω πότε κάτι είναι απλά πολύ δύσκολο. Αυτό για εμένα είναι οτι λέει. Normal Mode. Σα νορμάλ mode σε άλλα παιχνίδια. Δυστυχώς, μερικοί τα βγάζουμε πέρα μόνο στο easy/very easy. Εγώ έχω δεί review που αναφέρανε αυτό το πρόβλημα με τη δυσκολία. Review απο experienced gamer. Το παρακολουθώ εδώ και καιρό και τα παιδιά στη Remedy ποστάρουνε όλα τα reviews που βγαίνουν στο facebook. Μάλιστα τους ρώτησα και μου απαντήσανε οτι λόγο του dynamic action system, δε θα βρω δυσκολίες. Εμ έλα που βρήκα... Δε ξέρω πως λειτουργεί το σύστημα, αλλά εμένα, didn't do me much good. Ίσως επειδή τους πετύχαινα σωστά, θεωρούσε οτι τα πάω καλά και μου έστελνε κι'άλλους; Πάντως δε νομίζω να το έκανε βάση των πυρομαχικών γιατί και 0 που είχα, μου πέταγε τύπους.
Απλα βρηκα αυτη τη λιγη δυσκολια και τα λιγα οπλα καλυτερα απο το να πηγαινα all guns blazing μεχρι το τελος..
Το τελειωσα το τελος ηταν ... meh..
Comment
-
Δεν είναι τέλος. Μη ξεχνάς οτι έχουμε και downloadable content to come. Σαν επόμενο επεισόδιο ένα πράγμα και θα δούν αν θα το συνεχίσουν βασιζόμενοι στην επιτυχία του παιχνιδιού. Και με την επιτυχία που έχει κάνει, λογικά έχουμε να δούμε πολλάααα ακόμη which makes me all fuzzy with joy!
Όσο για το gameplay, ούτε εγώ θα ήθελα να κόβω βόλτες all guns blazing. Θα ήθελα όμως να μπορώ, αν το διαλέξω, να εξερευνήσω τα πάντα και να μαζέψω τις σελίδες. Και με τις παρούσες ικανότητές μου, απλά δε γίνεται. Εδώ μου τελειώνουν τα ammo και τρέχω να ξεφύγω όταν δεν go out of my way για να εξερευνήσω και όσες φορές το έκανα, ψόφαγα συνεχώς. Θα πρέπει να παιδεύομαι για μέρες για να τα μαζέψω και αν μπορέσω τελικά. Αν μιλούσαμε για achievement ή Easter eggs, δε θα παραπονιόμουν. Πρέπει να υπάρχει και κάτι για τους πιο hardcore για να αξίζει η δουλειά και ο κόπος τους. Όχι όμως οι σελίδες που εξηγούν την υπόθεση. Ναι μεν θα βγούν online σύντομα και θα μπορώ να τις διαβάσω, αλλά δεν είναι άδικο να μη μπορώ να τις βρω; Ή τις οθόνες και τις άλλες τοποθεσίες; Και δεν είμαι καν τόσο χάλια player. Ρώτα και τον somari. Δεν είμαι εντελώς για τα μπάζα gamer και του έχω κόψει τον κ.... κολίανδρο και μερικές φορές. Υπάρχουν πολύυυ πιο αδυναμοι gamers απο εμένα και δε θέλω να φανταστώ τι απογοήτευση θα είναι αυτό το θέμα για εκείνους.
Αν δεν είχα κάποια άλφα εμπειρία με παιχνίδια, δε θα έβγαινα σα μαλάκας να πω "είναι δύσκολο". Έχωντας όμως επειρία, μπορώ να πω οτι είναι απο τα δύσκολα και οτι ένα easy mode το χρειάζεται. Δε μου χαλάει το παιχνίδι υπερβολικά, αλλά μου τη σπάει λίγο και με κάνει να φοβάμαι να ξαναπαίξω. Ο σκοπός είναι να φοβάμαι τους Taken, αλλά με τρόπο που να θέλω να ξαναπαίξω.
Comment
Comment