Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Διάβασα και κάποιες άλλες στρατηγικές και μόλις έμαθα το elude, οπότε σύντομα θα πάω να τον προσπαθήσω και πάλι. Ο λόγος που τρόμαξα λίγο με το όλο θέμα ήταν επειδή ήθελα να προχωρήσω με τα missions και το grinding και φοβόμουν μήπως αργότερα δεν παλεύεται να τον κάνεις 5 stars. Τελικά όμως είδα ότι πολλοί τον έσφαξαν με 5 άστρα όταν είχαν ολοκληρώσει πολύ περισσότερα πράγματα από εμένα, άρα χαλαρά.

    thanks, όταν ανοίξω να παίξω (ξανά :xp: ) θα πάω να τον πολεμήσω. BTW έσφαξα και το μεγάλο cactuar, πλέον μου μένουν μόνο 4 αποστολές και τέλος και με αυτές. Έχω όλα τα accessories, εκτός από αυτά που θέλουν αναβάθμιση με dark matter και adamantite (προφανώς και το gold watch) και σιγά σιγά πρέπει να αρχίσω να ασχολούμαι με τα adamantoises. Αν καθήσεις και το σκεφτείς δε μου μένουν πολλά πράγματα, το μόνο που δεν έχω κοιτάξει ως τώρα είναι τι παίζει με τις χελώνες.

    Comment


    • ΕΣΦΑΞΑ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΜΟΥ ADAMANTOISES .

      Αρχικά να πω ότι το παιχνίδι είναι άπειρα άψογο, οι υψηλού επιπέδου μάχες θέλουν πάρα πολύ στρατηγική και μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Μαγικά σαν το death, που συνήθως δεν τα αγγίζεις καν, κάνου θαύματα, ενώ οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

      Ακολούθησα τη στρατηγική με τον Sazh και κατάφερα να ρίξω δύο από αυτά. Το μυστικό ήταν στο ότι όταν φύγει το Eidolon χωρίς να μπεις σε Gestalt, η chain gauge παραμένει ανεπηρέαστη, νόμιζα ότι είτε μπεις σε gestalt είτε όχι, στο τέλος του eidolon το chain αδειάζει. Τελικά, μετά από αρκετές προσπάθειες, μπόρεσα να σφάξω το πρώτο και το 2ο έπεσε αμέσως μετά. Το μόνο πρόβλημα της προσέγγισης αυτής είναι ότι πρέπει να γεμίζεις ΤΡ μετά, κάτι όχι και τόσο ευχάριστο.

      Πήρα και το πρώτο μου catalyst για tier 3 . Δεν ξέρω ρε γμτ που να το δώσω... Στην Lightning είμαι ανάμεσα στο Ultima Weapon και στο 2ο tier του glavius...

      Για αρχή πάντως θα αρκεστώ στον Sazh και μετά θα ψαχτώ και με κανένα άλλο build για τα Adamantoises. 5 ακόμα catalysts .

      Comment


      • Egw pantos me to prwto mou ekana ths Fang kai to dyalisa gia na parw 3 alla.
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

        "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

        Comment


        • Σκότωσα καμιά 20αρια Adamantoises και πήρα μόνο 1 catalyst και 2 ingots . ΟΚ το drop rate δεν την παλεύει. Τουλάχιστον 20x80.000 CP = 1.600.000 CP, κάτι είναι και αυτό. Και πέφτουν σχετικά γρήγορα, δηλαδή μέσα σε μισή ώρα τρώω 5-6 πάνω κάτω. Εν τέλει το μεγαλύτερο πρόβλημα βλέπω να είναι τα λεφτά που χρειάζεσαι για components και όχι τα CP και το catalyst για tier 3 (κάποια στιγμή τους μαζεύεις).

          Έσφαξα και τον Attacus με 5 stars, πλέον μου μένει μόνο η 61 και η 64 και τέλος οι αποστολές. Γενικά βλέπω να κλείνει σιγά σιγά το παιχνίδι . Πάντως οι αποστολές με Attacus, Gigantuar και η 61 είναι φοβερές, την 64 δεν την είδα ακόμα. Εντάξει η 61 μου έχει σπάσει τα νεύρα, αλλά θέλει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει για να βρεις λύση στο πώς να νικήσεις. Πολύ pro το παιχνίδι, είχε δίκιο ο UEG. Μακάρι να είχε λιγότερο farming, μεγαλύτερη ποικιλία σε side quests και λίγο περισσότερο σενάριο ανάμεσα σε Gran Pulse και Cocoon. Κάποια στιγμή θα γράψω και συνολικές εντυπώσεις .

          Comment


          • Είχα δίκιο τελικά.
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

            Comment


            • Προς το παρόν παίζω στο Χ360 το παιχνίδι αυτό.

              Έχω μία απορία όμως...

              Πως στα διαλά αλλάζω τους χαρακτήρες εντός μάχης ? Όπως στα προηγούμενα Final Fantasy θα έπρεπε να είχες στον έλεγχο και τους υπόλοιπους, και ΟΧΙ τον αρχηγό τους.

              Επίσης...

              Το Crystalium μου θυμίζει το upgrade mode του Final Fantasy X. Εκεί λοιπόν έχω μία άλλη απορία, τι είναι αυτός ο κρύσταλλος που συνδέεται μ' όλες τις ειδικότητες στο κέντρο ?

              ___________________

              Μόλις το τερματίσω, θα το παίξω στο PS3 πουλώντας του Χ360.
              sigpic

              Comment


              • O crystal που έχει ο κάθε χαρακτήρας. Όταν έγιναν l'cie απέκτησαν και από έναν κρύσταλλο (FF I που να πάρει). Το άλλο που λες, ελέγχεις μόνο τον πρωταγωνιστή (όπως στο FF XII). Ομάδα μπορείς να φτιάχνεις από την 25η ώρα του παιχνιδιού και μετά (περίπου). Το κάνεις λάθος που το παίζεις στο 360 αλλά δε βαριέσαι.

                Comment


                • Originally posted by Evans View Post
                  Σκότωσα καμιά 20αρια Adamantoises και πήρα μόνο 1 catalyst και 2 ingots . ΟΚ το drop rate δεν την παλεύει. Τουλάχιστον 20x80.000 CP = 1.600.000 CP, κάτι είναι και αυτό. Και πέφτουν σχετικά γρήγορα, δηλαδή μέσα σε μισή ώρα τρώω 5-6 πάνω κάτω. Εν τέλει το μεγαλύτερο πρόβλημα βλέπω να είναι τα λεφτά που χρειάζεσαι για components και όχι τα CP και το catalyst για tier 3 (κάποια στιγμή τους μαζεύεις).

                  Έσφαξα και τον Attacus με 5 stars, πλέον μου μένει μόνο η 61 και η 64 και τέλος οι αποστολές. Γενικά βλέπω να κλείνει σιγά σιγά το παιχνίδι . Πάντως οι αποστολές με Attacus, Gigantuar και η 61 είναι φοβερές, την 64 δεν την είδα ακόμα. Εντάξει η 61 μου έχει σπάσει τα νεύρα, αλλά θέλει να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει για να βρεις λύση στο πώς να νικήσεις. Πολύ pro το παιχνίδι, είχε δίκιο ο UEG. Μακάρι να είχε λιγότερο farming, μεγαλύτερη ποικιλία σε side quests και λίγο περισσότερο σενάριο ανάμεσα σε Gran Pulse και Cocoon. Κάποια στιγμή θα γράψω και συνολικές εντυπώσεις .
                  61 γιατι? ενα juggernaut δεν ειναι? θα επρεπε να τα εχεις για την πλακα τωρα τα εχεις ξαναπολεμησει πολλες φορες. Εκτος αν κανω λαθος και ειναι πιο δυσκολο δεν την εχω βγαλει ακομα εγω μου μενουν 58/59/61/64 εγω στην 62 ειχα κολλησει με τσακιζαν πραγματικα.. Μετα βρηκα το κολπο και την περασα. Και το gigantuar χωρις lucky break ειναι πολυ δυσκολο. Θα βγαλω τα και τελος το παιχνιδι για εμενα.

                  Επισης το drop rate στα adamantoise ειναι γελοιο οντως αν εχεις το connoisseur catalog και το collectors catalog ταυτοχρονα θα παρεις τουλαχιστον ενα platinum ingot στις 3 φορες. Εγω πηρα 3 catalyst τελικα(δε θυμαμαι ποσα σκοτωσα αλλα ηταν παρα πολλα..) αλλα εκανα quit αν δε μου το εδινε για να μην πρεπει να ξαναφορτιζω ΤΡ αν εδινε κατι το εσωζα ξανα αλλιως quit και repeat.

                  Comment


                  • 62 ήθελα να πω, το Juggernaut το έχω ισοπεδώσει. Δεν την προσπάθησα ακόμα βέβαια, αλλά όσες φορές την πάλεψα με ταπείνωσαν άσχημα...

                    Τέλος πάντων, στον οδηγό διάβασα ότι η πιθανότητα για catalyst είναι 1%, με τον conooiseur catalog δεν ξέρω πόσο πάει αλλά δε νομίζω να ξεπερνάει το 5%. Επίσης τα Long Gui έχουν 5% πιθανότητα για τον catalyst αλλά δεν έχω ιδέα πώς τα σφάζεις (και δεν ξέρω αν πέφτουν τόσο γρήγορα). Εγώ πάντως προς το παρόν δεν έχω πρόβλημα με την όλη διαδικασία, γεμίζω και CP και παίρνω μερικά λεφτά για κάποιες βασικές αναβαθμίσεις που θέλω, πχ αγόρασα τα δύο adamantite που ήθελα και είμαι έτοιμος για να αναβαθμίσω σχεδόν όλα τα όπλα (πλην των 6 που αγοράζεις από το gilgamesh inc.) στο 2ο tier.

                    Πάντως έχει πολύ αδικαιολόγητο farming, θα μπορούσαν να γεμίσουν με περισσότερα πράγματα το παιχνίδι και να είναι λίγο πιο ανθρώπινος ο τρόπος που μαζεύεις λεφτά, ώστε να μη φτάσεις στο σημείο να κάνεις σαν αγγαρεία κάποια πράγματα.

                    Comment


                    • Ελεγα και εγω.. Βαλε απλα resist magic accessory(βαλε 3 στον καθενα να εχεις 50% τουλαχιστον) χρησιμοποιησε relentless assault και κανε τους stagger γρηγορα αλλιως δεν εχεις ελπιδα..

                      Στο farming συμφωνω εχει παρα πολυ αγγαρεια για να παρεις ολα αυτα που θελεις..

                      Comment


                      • Αυτό σκέφτομαι να κάνω (βασικά δεν μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο λολ).

                        ΠΧ θα μπορούσε να σου δίνει το παιχνίδι τρεις από τους catalyst για tier 3 και τους υπόλοιπους να έπρεπε να τους φαρμάρεις. Το βασικότερο πρόβλημα πάντως ΙΜΟ είναι τα λεφτά...

                        Τέλος πάντων, overall έφτιαξε πάρα πολύ η εικόνα που είχα όταν τελείωνα την Pulse, το βρίσκω εξαιρετικό. Απλώς θα έπρεπε να είναι λίγο πιο ισορροπημένο σε πολύ συγκεκριμένα θέματα. Αν είχε περισσότερο σενάριο στην Pulse θα ήταν σχεδόν άριστο.

                        Comment


                        • Λοιπον εχω κλεισει ενα 45ωρο και πλεον τα παντα εχουν μπει σε μια ροη. Ανεβασα καποια οπλα μεχρι το πρωτο αστερακι και μαλλον θα συνεχιζω να πειραματιζομαι (απ'οτι εχω καταλαβει το θεμα ακολουθει την πορεια -οργανικα υλικα μεχρι το 3x και στη συνεχεια μηχανικα υλικα για να φτασεις στο αστερακι-)...Επισης τελειωσα τα 15 πρωτα mission με 5 αστερια και πλεον βολταρω λιγο στην pulse με το chocobo (hell yeah ). Τωρα, παροτι αναβαθμισα τα catalogs που εχω παρει, εκανα πολλες φορες την 7η αποστολη και το μονο που εχω καταφερει μεχρι στιγμης ειναι να αποκτησω ενα crown . Το θετικο ειναι οτι η μαχη τελειωνει γρηγορα και παραλληλα σου δινει τα bomb cores που ειναι πολυ καλα ειτε για αναβαθμισεις ειτε για gills.

                          Η ομαδα που τελικα κατεληξα να χρησιμοποιω ειναι light-sasz-vanille, ο συνδιασμος com-syn-sab τελειωνει τις περισσοτερες μαχες σχεδον αμεσως (τα buffs που εχουν ειναι οτι πρεπει για γρηγορες νικες) αν και οντως η σταθεροτερη ομαδα ειναι light-fang-hope (poor snow, δεν τον εχω δοκιμασει σε καποιο σχημα ακομα). Δεδομενου οτι θελω 10 sec για να βγαλω ενα king behemoth (με stagger στην αρχη) η πρωτη ομαδα ειναι ιδανικη σε αυτη τη φαση. Btw καλα cp δινουν και τα cactuar αλλα η μαχη διαρκει πολυ περισσοτερο.

                          Anyway συνεχιζουμε με εξερευνηση (ποσο ωραιος ειναι ο κοσμος της pulse) και σιγα σιγα ελπιζω να καταλαβω πληρως ολους τους μηχανισμους.

                          Comment


                          • Βρε Evans, είπα παίζω το FFXIII για την ώρα στο Χ360, μόλις το τερματίσω, θα το πουλήσω και θα πάρω το PS3 FFXIII. Έτσι να συνηθίσω τι παίζει εκεί και μετά θα ασχοληθώ σαν 2ο playthrough στο PS3.

                            Η διαφορά είναι ότι έχει πάρα πολλά loadings εκεί στο Χ360, και παρατήρησα λίγη καθυστέρηση. Ούτε το The Last Remnant να ήταν.

                            Το σύστημα μάχης θυμίζει πολύ The Last Remnant με αυτή την διαδικασία επιλογής τεχνικών. Επίσης δεν παίζει να μετακινώ τους χαρακτήρες όπως θέλω ? Βλέπω οι εχθροί μετακινούνται, αλλά πως ?
                            sigpic

                            Comment


                            • Αν εννοεις να κινεις τους χαρακτηρες στο τερεν κατα την διαρκεια της μαχης (οπως στο ΧΙΙ πχ), οχι αυτο δεν γινεται...

                              Comment


                              • Originally posted by nooto View Post
                                Αν εννοεις να κινεις τους χαρακτηρες στο τερεν κατα την διαρκεια της μαχης (οπως στο ΧΙΙ πχ), οχι αυτο δεν γινεται...
                                Άρα αυτό ήταν fail μεγάλο... Δεν λέει να μετακινούνται οι εχθροί, ενώ εμείς όχι... Αυτό έκανε πιο μεγάλη την πρόκληση, αλλά θα ήταν ακόμα πιο προκλητικό αν μετακινούσαμε...
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X