Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by nasos
    Μάλλον διαβάζεις review από άλλον πλανήτη καθώς κανένα από αυτό δεν επαινεί το σύστημα μάχης.
    Στο πρώτο review που έψαξα, αυτό του Gamespot:

• A diverse and mostly excellent cast of characters
    • A great original world, fleshed out by a great story
    • Fun combat system keeps you on your toes
    • Magnificent art design and soundtrack.

Comment

• Νομιζω οτι εχει καλο συστημα μαχης που ομως δεν εχει αξιοποιηθει σωστα απο τις ιδιες τις μαχες που αντιμετωπιζεις. Αυτη την αισθηση μου εδωσε το review του edge. Επισης στο gameover ειδα το εξης
      Το παιχνίδι ξεκινάει κινηματογραφικά. Αποφασίζει ποια μέλη της ομάδας θα έχουμε υπό τον έλεγχο μας και το σύστημα μάχης εξελίσσεται πολύ αργά. Οι μάχες σε αυτό το τμήμα είναι εύκολες, υπερβολικά αυτοματοποιημένες και τελικά βαρετές.
      Do a barrel roll!

Comment

• Originally posted by Dj Solid View Post
        Παντως συμβαινει αυτο το οποιο ελεγα οτι θα συμβει απο τοτε που ειδα τις παρουσιασεις απο την Ιαπωνικη εκδοση: οτι το παιχνιδι γενικως διχαζει. Αλλοι γουσταρουν, αλλοι παλι λενε οτι θα μπορουσε να ειναι πολυ πολυ καλυτερο. Αλλα οκ, μιλαμε για ενα FF, λογικο ειναι πλεον να υπαρχει κουβεντα γυρω απο αυτο, οσο κι αν δεν θα το ηθελαν καποιοι.

Μαλλον ομως απο οτι βλεπω, συντομα θα ξεχασουμε αυτον τον τιτλο και θα αρχιζουμε να μιλαμε για τους επομενους...
        Mπα ισχύει αυτό που έγραψε ο ground zero και όσα σου έλεγα στο msn. Οι περισσότεροι που δίνουν τόση σημασία είναι άσχετοι με το χώρο ή fanboys που θέλουν να δουν ξανά το FF VII, κάτι που ευτυχώς δε θα γίνει ποτέ. Κανένας δε δίνει σημασία σε άλλα JRPGs και κάθε φορά που βγαίνει ένα FF όλοι θυμούνται ότι υπάρχει και αυτό το είδος. Εγώ το περιμένω όπως περιμένω κάθε παιχνίδι που γουστάρω (Uncharted 2 και Heavy Rain τα πιο πρόσφατα), όλοι οι υπόλοιποι προσπαθούν να ορίσουν το μέλλον του είδους μέσω ενός FF.

Τέλος πάντων, μακάρι να σταματούσε να υπάρχει η σειρά με το όνομα FF και να μετεφραζόταν σε κάτι τελείως διαφορετικό, τότε δε θα συζητούσαμε μία ολόκληρη σελίδα για τα reviews που πήρε, ούτε θα αποκτούσε άποψη ο οποιοσδήποτε που δεν έχει παίξει ούτε ένα JRPG και FF.

Το ΧΙΙ πάντως παραμένει ένας τίτλος που δεν έπαιξε κανένας, επειδή όμως πήρε τέλειες κριτικές, όλοι έχουν κάτι καλό να πούνε (ανάθεμα αν οι μισοί έχουν καταλάβει το 1/10 της δομής του τίτλου). Τώρα το ΧΙΙΙ παίρνει από καλές έως αρκετά καλές κριτικές (7-9, το 5 του Edge δε μετράει προφανώς) και όλοι έχουν σχηματίσει μία μέτρια εικόνα για τον τίτλο, την οποία εκφράζουν και θα εκφράζουν, χωρίς όμως να έχουν παίξει τον τίτλο και χωρίς να τον παίξουν (σίγουρα μέχρι τέλους, κρατάω μία ελάχιστη επιφύλαξη για το πρώτο πεντάωρο). Εκεί που καταλήγουμε είναι ότι τα δύο τελευταία FF κρίνονται κυρίως από τα reviews. Εγώ σήμερα ή τη Δευτέρα θα το έχω στα χέρια μου και θα το λιώσω, από εκεί και πέρα σε ένα μήνα κανένας δε θα μιλαέι για αυτό πέραν αυτών που ακόμα θα το παίζουν για το 100% completion. Σε 2 μήνες από τώρα όλοι θα λένε ότι το ΧΙΙ ήταν τόσο μπροστά και το ΧΙΙΙ έκανε τόσα βήματα πίσω. Όσοι θα το υποστηρίζουν αυτό όμως κατά 99% δε θα έχουν παίξει το ΧΙΙ, οπότε δεν ξέρω τι νόημα έχει η όλη συζήτηση.

Comment

• Θελω να δω τι θα πειτε οταν το παιξετε σε περιπτωση που σας απογοητευσει...
          Do a barrel roll!

Comment

• Παντως η λογικη "ελα μωρε, λες και το εχουν παιξει και μιλανε οι μαλακες, χαμπαρι δεν παιρνουν,στα @@ μας τι λενε" ειναι λιγο υπερβολικη. Τα κειμενα που διαβασα κι εγω και οι υπολοιποι εχουν επιχειρηματα και η κριτικη τους απο οτι μπορω να καταλαβω με το μικρο μου το μυαλο δεν ειναι biased ή υποκινουμενη, ειναι λογικη και στηριζεται σε facts ετσι οπως το παρουσιαζουν.

Εγω θα μιλησω οταν το παιξω το παιχνιδι, αλλα η εντυπωση μου ειναι πως δεν ειναι κατι το υπερσυγκλονιστικο. Οχι οτι περιμεναμε και κατι τετοιο βεβαια.

Οπως και να το κανουμε παντως, οταν μιλαμε για ενα μεγαλο Franchise οπως το FF και το ΚΑΘΕ μεγαλο franchise (Street Fighter, Sonic, Mario, Resident Evil, FIFA, MGS, whatever) υπαρχουν καποιες απαιτησεις και καποιες ελπιδες για καποια πραγματα, ειτε εισαι φαν ειτε οχι. Δεν εχει σημασια εαν "οι μισοι ειναι βλακες και δεν ξερουν" και ουτε χρειαζεται να ξερεις απ'εξω και ανακατοτα ενα franchise για να δεις εαν ενα παιχνιδι ειναι καλο ή οχι.

Και απο οτι βλεπουμε το FFXIII ειναι ενα καλο παιχνιδι, αλλα επισης δεν ειναι κατι το συγκλονιστικο. Δεν ειναι απαραιτητα κακο αυτο...
            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Ραμπ και dj solid αυτό που προσπαθούμε να πούμε και από ότι φαίνεται δεν γινόμαστε σαφείς είναι να παίξετε το παιχνίδι και να σχηματίσετε την δική σας άποψη όποια και αν είναι αυτή.Με άλλα λόγια να μην αφήσετε τα reviews να αποφασίσουν για εσάς αλλά να διαμορφώσετε δική σας άποψη.Όλοι εδώ μέσα παίζουμε παιχνίδια πάνω από 10 χρόνια,αλίμονο αν αφήνουμε τους άλλους να διαμορφώσουν τα γούστα μας.Λες και υπάρχουν λίγα παιχνίδια που αποδείχτηκαν παιχνιδάρες ενώ έχουν αποσπάσει μέτριες κριτικές...

Δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο ή δυσνόητο.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
              In Matsuno we trust.

Comment

• Θελω να δω τι θα πειτε οταν το παιξετε σε περιπτωση που σας απογοητευσει...
                Kala kati tetoio den prokeitai na symvei.
                Kserw ti na perimenw apo ena Final Fantasy kai ta mona 2 pragmata pou tha mporousan na me apogohtefsoun ta kserw hdh:

1: Linear gameplay sto prwto miso tou paixnidiou
                2: Poly periorismenh poikilia se slots gia eksoplismous

Apo ekei kai ystera tha koitaksw ta kala tou paixnidiou giati mou aresei na paizw Jrpg kai den exei kykloforisei akomh kati poio aksiologo wste na yparxei kapoia opoiadhpote sygrish.

Oso gia to poianou planhth ta review diavazw, as poume oti exw diavasei sxedon oti review yparxei ston planhth gh.

Telos gia afta pou eipe o DJSolid exw na pw ena pragma mono, exeis dei esy pote sou na ginetai paromoios xamos gia ena allo paixnidi?
                Milame twra gia trelo range kritikwn, exw dei vathmologies apo "10" ews kai "1".
                Pes mou esy meta oti paei kala o kosmos...
                Egw katalavainw pws mazi me tous pwrwmenous vathmologoun kai aftoi pou den asxolountai katholou me to eidos, h to poly 2 wres mono kai mono epeidh kseroun ton titlo kai exoun varethei na ton akoune.

To FF13 exei faei thapsimo POLY prin thn kykloforia tou kai afto leei polla.
                Thelete na deite kai merika statistika?

FF12:

FF13:

Nomizeis oti exoume na kanoume me dixasmenes proswpikothtes?
                "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                Kindred, this blade and I.
                "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                Greek Gaming Videos
                Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Deus,Evans,Ground +άπειρο.
                  Carpe diem

Comment

• Κλασσικό FF, ξεκινά τις μάχες με tutorial για τα βασικά. Οι μάχες φαίνονται αρκετά αυτοματοποιημένες, είναι γρήγορες και - όπως είναι λογικό - πανεύκολες τώρα στις αρχές. Προφανώς όσο προχωράς το παιχνίδι θα ανοίγουν και νέες πτυχές του battle system όπως γινόταν πάντα.

Τα γραφικά του δεν παίζονται και τα αγγλικά voice overs είναι κι αυτά υψηλού επιπέδου. Αυτό που μου αρέσε περισσότερο ήταν το Datalog που καταγράφονται τα πάντα και συχνά πυκνά ανανεώνεται με κάποιο νέο entry.

Η ατμόσφαιρα από τα πρώτα λεπτά είναι τίγκα επικούρα. Επιτέλους, Final Fantasy!!!
                    sigpic

Comment

• To νοικιάσαμε! Ηρθε η ώρα να πέσει αξιοπρεπέστατο λιώσιμο!

Comment

• Πρώτες εντυπώσεις θετικότατες.

Γραφικά καταπληκτικά αν και όχι τα καλύτερα που έχουμε δει σε κονσόλα,μουσική ΕΠΙΚΟΤΑΤΗ,ατμόσφαιρα επίσης πολύ καλή και οι μάχες πολύ εντυπωσιακές και φαίνεται ότι σηκώνουν πολύ στρατηγική.Επίσης οι χαρακτήρες που έχει δείξει ως τώρα είναι όλοι πολύ ενδιαφέροντες.

Άντε σιγά σιγά να ανοίξει πλήρως το σύστημα μάχης σιγά σιγά και έπειτα ξαναμιλάμε.Η ώρα που θα αρχίσουμε να ανταλλάζουμε στρατηγικές για τα απόλυτα bosses του παιχνιδιού δεν θα αργήσει να έρθει

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                        In Matsuno we trust.

Comment

• Έπαιξα ελάχιστα επειδή ήθελα να τερματίσω το Heavy Rain. Σε μισή ώρα δεν κατάφερα να δω κάτι, παρόλα αυτά ξεκινάει όπως δεν ξεκινάει ωραία. Α ρε νέο FF .

Comment

• Μου άνοιξαν τα paradigms και το crystogenesis και τα πράγματα έγιναν σαφώς πιο ενδιαφέροντα. Σαν πρώτη εικόνα το crystogenesis φέρνει σε sphere grind του X χωρίς τις δαιδαλώδες διασταυρώσεις. Και τα paradigms έχουν ένα αέρα από XII, σαφέστατα όμως πιο συμμαζεμένα και κοντρολαρισμένα στο παίχτη, δεν χάνεσαι σε micromanagment. To σύστημα μάχης πάντως τα σπάει, είναι απλό και γρήγορο και είμαι περίεργος να δω με πιο τρόπο θα βαρύνει όταν μάθω περισσότερα abilities, κυρίως αν θα παραμείνει τόσο άμεσο.

Xαρακτήρες, Snow και Sazh ftw! Η Lightning είναι μια cold hearted bitch.
                            sigpic

Comment

• Originally posted by Deus View Post
                              Ραμπ και dj solid αυτό που προσπαθούμε να πούμε και από ότι φαίνεται δεν γινόμαστε σαφείς είναι να παίξετε το παιχνίδι και να σχηματίσετε την δική σας άποψη όποια και αν είναι αυτή.Με άλλα λόγια να μην αφήσετε τα reviews να αποφασίσουν για εσάς αλλά να διαμορφώσετε δική σας άποψη.Όλοι εδώ μέσα παίζουμε παιχνίδια πάνω από 10 χρόνια,αλίμονο αν αφήνουμε τους άλλους να διαμορφώσουν τα γούστα μας.Λες και υπάρχουν λίγα παιχνίδια που αποδείχτηκαν παιχνιδάρες ενώ έχουν αποσπάσει μέτριες κριτικές...

Δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο ή δυσνόητο.
                              Συμφωνω, αλλα θα πρεπει να καταλαβουμε και το εξης: δεν εχουν ολοι την δυνατοτητα να αγοραζουν με την μια τα παιχνιδια (ή ακομα και καθολου) ωστε να μπορεσουν να σχηματισουν δικη τους αποψη. Ετσι λοιπον βλεπουν τις παρουσιασεις, τις εντυπωσεις απο τα φορουμς και τα reviews και γενικοτερα προσπαθουν να ενημερωθουν για το αν τελικα αξιζει να δωσουν τα πολυτιμα λεφτουδακια τους για να παρουν ενα συγκεκριμενο παιχνιδι ή να αναζητησουν ισως κατι καλυτερο.

Το εχω ξαναπει: για μενα και για σενα και για πολλους εδω μεσα μπορει τα λεφτα με τον ενα ή τον αλλο τροπο να ειναι non-factor. Ομως για την πλειονοτητα του κοσμου εκει εξω ειναι ο main factor. Ετσι αναγκαζονται να επιλεξουν το καλυτερο που μπορουν αναλογα με τα λεφτα που μπορουν να διαθεσουν. Εκει ακριβως ειναι ο ρολος των reviews και των εντυπωσεων. Και στην τελικη το ιντερνετ προσφερει πλεον χιλιαδες πηγες ενημερωσης, με μερικες απο αυτες να ειναι σταθερες αξιες και ως προς την προσεγγιση αλλα και ως προς την αναλυση. Με βαση λοιπον αυτες καλειται πολλες φορες ο καταναλωτης να αποφασισει ποιο παιχνιδι θα αγορασει.

Ετσι λοιπον ειναι εντελως ατοπο να λεμε "αγορασε το και μετα πες την γνωμη σου για το αν αξιζει ή οχι", γιατι καλως ή κακως μπορει να μην υπαρχει ΚΑΝ αυτη η δυνατοτητα. Και προσωπικα δεν μπηκα καν στην λογικη να κρινω το παιχνιδι, ομως δεν μπορω να κλεισω και τα ματια μου ή τα αυτια μου σε αυτα που βλεπω ή ακουω συνεχως να λενε για το FFXIII. Και καλως ή κακως παλι, αυτα που ακουω, βλεπω και βγαζω ως συμπερασμα ειναι πως, ενω ειναι ενας καλος τιτλος, δεν ειναι κατι το οποιο θα πρεπει να επιλεξει με κλειστα τα ματια καποιος ο οποιος δεν ειναι απαραιτητα φαν της σειρας ή ακομα και του ειδους. Και πριν πει κανεις οτιδηποτε περι jrpgs ή FF fanbase, θα πρεπει να καταλαβουμε οτι μιλαμε πλεον για μια σειρα η οποια εχει ξεφυγει απο τα ορια του JRPG-only κοινου και κοιτα να απευθυνεται σε οσο το δυνατον περισσοτερο κοσμο.

Ξερω οτι κι εσυ και ο Evans και πολλοι αλλοι συνειδητοποιημένοι jrpg ή FF fans θα το γουσταρετε με τον ενα ή τον αλλο τροπο, για πολλους και ΚΑΛΟΥΣ λογους. Ξερω ομως οτι θα υπαρξουν κι αυτοι που ισως κατακρινουν πραγματα στο παιχνιδι που οι φαν ειναι ετοιμοι να τα αφησουν να περασουν. Αυτοι ειναι υγειης προσεγγιση. Και φυσικα δεν ειδα κανεναν ακομα να "θαβει" το παιχνιδι, ουτε φυσικα να το εξυψωνει στον Ολυμπο (ασε που ο Kratos περιμενει εκει και ποιος τον ακουει μετα...).
                              :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Βλέπει κανείς καμιά διαφορά;

Ρωτάω για να δω που θα τον πάρω τον τίτλο.
                                Carpe diem

Comment

Working...
                                X