Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XIII

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by straier View Post
    Δεν είμαι σίγουρος αλλά έχω την εντύπωση πως το magic δεν επηρεάζει την πιθανότητα να πετύχει το debuff.
    To λέει ο official guide .

Tanno δε σε πιστεύω για κάποιο λόγο . Αποκλείεται να σκότωσες adamantoise, adamachelid μάλλον εννοείς.

Comment

• Originally posted by Evans View Post
      To λέει ο official guide .

Tanno δε σε πιστεύω για κάποιο λόγο . Αποκλείεται να σκότωσες adamantoise, adamachelid μάλλον εννοείς.
      Αν δεν με πιστεύεις, πάνε εκεί που στέκεται ένα adamantoise εκεί που σκαρφαλώνεις για να ξεκλειδώσεις τα cactuar. Αυτό σκότωσα... Από τον σαματά δεν έκανα καν Libra. Ήθελα να προλάβω να σκοτώσω αυτό το πράγμα.:xp:

Τόσο δύσκολο είναι το adamantoise ?
      sigpic

Comment

• Adamachelid είναι αυτό. Τα δύο τέρατα που είναι δεξιά και αριστερά της περιοχής αυτής είναι τα Adamantotroise (μεσαίο μέγεθος), τα τρία που είναι μέσα είναι Adamachelid, ενώ τα δύο τεράστια που προχωράνε στην Steppe είναι Adamantoise. Τέλος πάντων, και τα chelid είναι ένα κατόρθωμα, απλώς σύντομα καταλαβαίνεις ότι δεν έκανες απολύτως τίποτα συκριτικά με τα άλλα .

Comment

• Originally posted by Evans View Post
          Adamachelid είναι αυτό. Τα δύο τέρατα που είναι δεξιά και αριστερά της περιοχής αυτής είναι τα Adamantotroise (μεσαίο μέγεθος), τα τρία που είναι μέσα είναι Adamachelid, ενώ τα δύο τεράστια που προχωράνε στην Steppe είναι Adamantoise. Τέλος πάντων, και τα chelid είναι ένα κατόρθωμα, απλώς σύντομα καταλαβαίνεις ότι δεν έκανες απολύτως τίποτα συκριτικά με τα άλλα .

Ουστ... Μοιάζουν γιαυτό !
          sigpic

Comment

• Θυμάμαι στο FF8, για να προλάβεις να σκοτώσεις και να αποκτήσεις τον Odin, αναγκαζόσουν να πας πολύ γρήγορα και με προσευχή να μην πέσεις πάνω στα Tonberries, τα οποία σε καθυστερούσαν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να τον αποκτάς. Αν έπεφτες έστω σ' ένα απ΄αυτά είναι που έτρωγες το Ownage σου. Μην πω ότι ήταν και κάπως ανατριχιαστικά...
            Vazeis ecounter none kai den exeis kanena provlhma...
            AN thes na ta petyxeis wste na pareis to summon, tote tous spamareis limit breaks kai ta nikas panefkola, meta apo 20 nikes sou vgainei o King o opoios einai epishs panefkolos me limit breaks.

Really now, FF8 + Limits = Pownage...
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Ετερματίσθη!
              Originally posted by Squall Leonhart
              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
              Originally posted by 丹野
              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
              Originally posted by Ryu_gr
              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• To πήρα και εγώ αλλά δεν έχω προλάβει να το παίξω καθόλου γαμώτο...
                https://www.emulator-zone.com
                I am an iteration closer to my desired solution!
                The World Ends With You

I will wipe out the Belmonts from the face of earth!
                Castlevania Lords of Shadow

I am Wowser, King of the Woopa Twoopa and ruler of the Shroom Kingdom
                Hyperdimension Neptunia

Comment

• παιδιά, το έχω απορία εδώ και λίγο καιρό.

Ποίος είναι αυτός ο Τιτάνας που βλέπω από την αρχή της Pulse ?

Spoiler tag από 'δω και πέρα για να μην τα διαβάσει ο belmont.
                  sigpic

Comment

• Ας πω και λίγα πράγματα για τον τερματισμό.
                    Το τελικό dungeon δεν ήταν άσχημο αλλά δε μου άρεσε όσο σε άλλους. Σε κάποια φάση όμως με κούρασαν οι μάχες... Υπάρχει τρόπος να ξαναπάς στα πρώτα επίπεδα του dungeon; Η τελικές μάχες ήταν όντως αρκετά καλές (αν και όχι αυτό που περίμενα σεναριακά, πράγμα όχι κακό). Η προτελευταία μάχη ήταν πολύ δύσκολη αφού με την κίνηση που έκανε έμενα με πολύ λίγα ΗΡ (ή με σκότωνε τελείως) και με την επόμενη κίνηση με σκότωνε πανεύκολα... Μου πήρε αρκετή ώρα με αρκετά συντηρητικά Paradigms όταν τελικά τον έβγαλα (άλλωστε ο χρόνος δεν ήταν σημαντικός, για να μην πάρω 5 αστέρια έπρεπε η μάχη να διαρκεί πάνω από 3 ώρες). Η τελική ήταν πολύ βατή αν και την ξαναέπαιξα (με τα 800 cutscenes πριν από αυτή) 2-3 φορές μέχρι να βρω τον βέλτιστο τρόπο. Ήταν αστείο πάντως που μου έδωσε trophy για αυτή τη μάχη αφού ΔΕΝ ήταν δυνατό να νικήσω χωρίς να πάρω 5 αστέρια. Το τέλος ήταν όντως πολύ όμορφο (τρελό fan service) αν και μου έμειναν αρκετές απορίες.
                    Λίγα λόγια (και αξιολόγηση) για τους χαρακτήρες:

Αγαπημένη μέχρι το τέλος η Vanille. Λίγο περίεργος χαρακτήρας ειδικά λόγω φωνής αλλά και με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Η πραγματική πρωταγωνίστρια του παιχνιδιού. Μπερδεμένη με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω της αλλά πάντα προσπαθώντας να βρει την καλή πλευρά των πραγμάτων (ίσως η μόνη που δεν το "χάνει" ποτέ, ακόμα και στο summon battle της δεν τρελαίνεται).
                    Δεύτερος αγαπημένος ο Sazh. Ο πιο ανθρώπινος χαρακτήρας. Η ωριμότητα του σε συνδυασμό με τον καλοπροαίρετο κυνισμό του και την αυτόματη απαισιοδοξία του τον κάνει αξιαγάπητο. Η φωνή της λογικής σε ότι και αν συμβαίνει. Ένας χαρακτήρας που δεν το παίζει ήρωας αλλά που καταλαβαίνει πως δε μπορεί να βάλει τον εαυτό του πάνω από όλη την ανθρωπότητα.
                    Η Fang είναι η πρώτη λεσβεία σε Final Fantasy, και η χωριάτισσα-δε σηκώνω μύγα στο κουπί (δόρυ) μου. Η αφοσίωσή της στη Vanille (και σε κάποιο βαθμό στους νέους της φίλους) ξεπερνάει πολύ εύκολα την αποφασιστικότητα του Snow και της Claire να σώσουν τη Serah.
                    Η Lightning δε μου άρεσε στην αρχή αλλά έχει ίσως το πιο ενδιαφέρον character development. Η σχέση της με τον Hope ήταν ένα από τα καλύτερα σημεία σεναριακά. Η μεταμόρφωση της από super-bitch σε γυναίκα με μητρικά ένστικτα ήταν φοβερή.
                    Ο Hope ξεκινάει πολύ σπαστικός (και εντελώς παράλογος) αλλά τουλάχιστον εξελίσσεται σε αξιοπρεπές άτομο και όταν τα βρίσκει με τον εαυτό του τελικά γίνεται και το μυαλό της παρέας. Α ναι, είναι ο και ο πιο γκαντέμης (ο μόνος που έχασε ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ μέλη της οικογένειάς τους κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού).
                    Ο Snow πέρα από το γεγονός ότι είναι ο χειρότερος χαρακτήρας σε μάχες overall (με εξαίρεση το sentinel role και τα τρελά του ΗΡ) ήταν και ο πλέον αδιάφορος. Ο "ήρωας" της παρέας, αν και δεν είναι σε καμιά περίπτωση κακός, είναι ο πιο βαρετός όλων και εντελώς κλισέ. Το μόνο θετικό του είναι η τρελή του αισιοδοξία, χωρίς βέβαια να στηρίζεται κάπου.

Γύρισα στη Gran Pulse και ασχολούμαι με Missions και ενίοτε με τα Adamantoise που βρίσκω στο δρόμο μου αν έχω αρκετά ΤΡ. Έχω πάρει αρκετά Platinum Ingots για λεφτά αλλά ούτε ένα Τραπεζόεδρο. Είμαι ακόμα σχετικά χαμηλό λέβελ αν και έχω πάρει όλα τα βασικά abilities και accessory slots σε όλους τους χαρακτήρες (όχι όμως το τελικό Role level). Έχω κάνει upgrade όσο μπορώ τα πιο πολλά αξεσουάρ αλλά έχω ασχοληθεί ελάχιστα με τα όπλα. Κατάφερα πάντως τελικά, μετά κόπων και βασάνων να βγάλω το Gigantuar (εκτός από τα υποχρεωτικά όλα τα άλλα missions που είχα βγάλει ήταν κάτω από 20λβλ). Ο συνδυασμός 10.000 ζημιάς συν Fog/Pain είχε ως αποτέλεσμα πολλά game overs. Με το Daze δε γινόταν δουλειά γιατί μόνο η Fang το ήξερε ενώ έπιανε σχετικά δύσκολα ακόμα και με Pandoran Spear ενώ η ζημιά που έκανα με το που έπιανε το Daze ήταν ελάχιστη και με το που ξυπνούσε μου σκότωνε έναν από τους χαρακτήρες. Τελικά το έβγαλα με τη βοήθεια της synthesized ability instant stagger και μετά καπάκι Summon. Μετά από αυτό ήταν πιο απλά τα πράγματα και πέθανε χωρίς να κάνω καν την τελική κίνηση του Eidolon. Χρησιμοποίησα τη Vanille ως αρχηγό αφού ο Εκατόχειρας έκανε ΠΟΛΥ ζημιά ακόμα και χωρίς το Quake και έφτασε στο 999% σχεδόν αμέσως (για κάποιο λόγο δε μου δούλεψε με τον Bahamut). Πήρα και το trophy ότι ξεπέρασα τις 100.000 σε ζημιά.

Όσον αφορά τα Status Ailments σύμφωνα με τον mechanics guide το να πετύχει δεν επηρεάζεται από το magic power του Saboteur αλλά από το base chance και το Saboteur level (καθώς και από την ύπαρξη άλλων Saboteur στην ομάδα). Επίσης και από την ύπαρξη άλλων status effects, resistances, stagger point (το Death δεν επηρεάζεται από το stagger level). Το Magic Power επηρεάζει τη ζημιά που κάνουν και το πόση ώρα διαρκούν. Συγκεκριμένα για το Death, έχει μόνο 1% base chance συνεπώς ακόμα και το Saboteur level επηρεάζει αμελητέα την πιθανότητα να πετύχει. Αντίθετα κάθε νέο status effect προσθέτει 1% πιθανότητα. Από την εμπειρία μου αυτός ο υπολογισμός μου φαίνεται και ο πιο λογικός. Έχω σκοτώσει 10-15 Adamantoises (με Malboro Wand που είναι πανεύκολο να το φτιάξεις) και εκτός από 1 όλα τα υπόλοιπα είχαν πεθαίνει πριν να σηκωθούν (κάποιες φορές πριν καν φύγει το summon). Ξεκινάω πάντα με sprint shoes και Deprotect-Deshell-Imperil. Αφού έχει αυτά τα 3 τότε ξεκινάω να σπαμάρω το death. Μόλις φύγει το summon τότε έρχεται και η Fang ως Saboteur για να του βάλει και τα υπόλοιπα status ailments (8 είναι συνολικά αν δεν κάνω λάθος) και ο Sazh για να μου ξανακάνει haste (που έχει τελειώσει με το που φύγει το Είδωλο).
                    **The above method has been quality tested and approved by Straier**
                    Originally posted by 丹野
                    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• Den xanei kai tous 2 goneis tou o hope...
                      Epishs o Snow me to sosto oplo einai aneta o defteros kalyteros xarakthras commando meta thn fang, o kalyteros sentinel kai poly kalos ravager.
                      H poio axrhsth gia mena einai h lightning, mono to lionheart - path thn swzei...
                      "

Greek Gaming Videos

Comment

•  
                        Ο πατέρας του Hope γίνεται Cieth μαζί με το Cavalry

Epishs o Snow me to sosto oplo einai aneta o defteros kalyteros xarakthras commando meta thn fang, o kalyteros sentinel kai poly kalos ravager.
                        H poio axrhsth gia mena einai h lightning, mono to lionheart - path thn swzei...
                        Ο Snow είναι ο χειρότερος ravager βασικά επειδή έχει μόνο πάγο και νερό (ο μόνος που δεν έχει όλα τα elements μαζί με τον Sazh, αλλά ο Sazh έχει 3 στοιχεία που είναι και πιο χρήσιμα σαν κινήσεις). Healer είναι ίσως κάπως καλύτερος από τη Fang ελέω Curasa αλλά η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται να τους χρησιμοποιήσει κανείς ως healers συχνά (και η Fang έχει κάπως καλύτερη μαγεία). Είναι επίσης ο χειρότερος Synergist και ο δεύτερος χειρότερος Saboteur (μετά τη Lightning). Η Lightning, αν και δεν τη χρησιμοποιώ έχει τα καλύτερα stats από όλους (δεύτερο καλύτερο strength και δεύτερο καλύτερο magic μαζί με Vanille). Τώρα για τον Sentinel έχεις δίκιο φυσικά (αν και δεν έχει το Elude που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε κάποιες μάχες) αλλά ο βασικός σκοπός του Sentinel είναι να τραβάει aggro και να μειώνει τη ζημιά πράγμα που το κάνουν όλοι οι χαρακτήρες. Σε θέμα Sentinel skills είναι πανομοιότυπος με τη Fang με μόνο θετικό τα ΗΡ. Εν τέλει σχεδόν στα πάντα η Fang υπερτερεί του Snow (με εξαίρεση ταχύτητα στις κινήσεις και ΗΡ) και είναι το ίδιο στυλ χαρακτήρα οπότε κάπου χάνεται... Φυσικά κάλλιστα μπορεί να τον χρησιμοποιήσει κανείς χωρίς πρόβλημα αλλά γενικά στα πάντα η Fang θα βγαίνει από πάνω.
                        Originally posted by 丹野

Comment

• Prwton kai ti mou eipes twra? oti h Fang einai kalyterh tou Snow?
                          Giati to hksera kai den diafwnw, parola afta o Snow synexizei kai einai o defteros kalyteros all around xarakthras.

Epishs Synergist kai Saboteur einai sxedon axrhstoi sto game, oi Saboteur xrhsimevoun poly epilektika se maxes kai oi synergist pouthena sxedon logw twn Auto effect apo eksoplismous.

H lightning Imo einai o xeiroteros xarakthras, den kanei tipote kalytera apo allous.
                          "

Greek Gaming Videos

Comment

• Πάντως για Healer ο Hope κάνει καλή δουλειά και είναι το ίδιο καλός στα Ravager και στο Synergist. Ο Sazh είναι ο μοναδικός που έχει το Haste, οπότε αυτόν βάζω για να τελειώνω πιο γρήγορα αυτά τα τέρατα... Το δικό μου σύστημα είναι:

Lightning - Hope - Sazh
                            Commando - Synergist - Synergist

Και μετά όταν τελειώσουν τα 2 πρώτα buffs(Haste + Bar-ότι να ναι) αμέσως το αλλάζω σε

Commando - Ravager - Ravager

Και αν τύχει να με διαλύσουν τα τέρατα, το πάω εκεί...

Healer - Healer - Synergist

Τους άλλους δεν τους έβαλα, γιατί δεν είναι ακόμα έτοιμοι για κάτι τέτοια, εκτός αν υπάρξουν πιο δυνατά τέρατα και υπάρξει και special κατάσταση.
                            sigpic

Comment

• Τα πραγματα ειναι απλα:

Fang>>> best ATTACK
                              Hope>>> best MAGIC
                              Lighting>>> best balance ATTACK+MAGIC

Με τα ultimate weapons και upgrades εχω Fang >>3800 Attack Hope>>>3200 Magic και Lighting 2900 Attack 2800 Magic και δεν εχω ολα τα weapons και accesories max ακομα. Επισης οταν κανεις max το crystarium η fang σαν synergist εχει protectra/faitha/shellra etc. που μειωνουν κατα πολυ το damage που δεχεσαι. Ο λογος που θελω ενα balanced οπως η lighting ειναι γιατι πολλες φορες θα συναντησεις εχθρους resistant η σε magic η σε psychical οποτε αλλαζω paradigm αναλογα και εχω 2 καλους commando η 2 καλους ravagers.

Η δευτερη εναλλακτικη μου ειναι η vanille εχει καλο Magic το Death spell και καλα defuffs/buffs. Δε βρισκω κανενα λογο να χρησιμοποιησει καποιος Snow/Sach εκτος αν θελει ενα Sentinel με πολλα HP, o sach απ'οτι εχω ακουσει ειναι καλυτερος αλλα δεν τον εχω χρησιμοποιησει σχεδον ποτε.

Τελειωσα και τη Mission 64 τωρα εχω μερικα trophies ακομα και τελος το game για εμενα.

Comment

• Originally posted by i Have no Equal View Post
                                o sach απ'οτι εχω ακουσει ειναι καλυτερος αλλα δεν τον εχω χρησιμοποιησει σχεδον ποτε.
                                Είναι καλύτερος γιατί είναι ο μόνος με το Haste mode.
                                Να υπήρχε και το Hastega για να τελειώνω σε χρόνο μηδέν...:kill:

Περισσότερο τον χρησιμοποιώ για magic attack και buffing...
                                sigpic

Comment

Working...
                                X