Announcement

Collapse
No announcement yet.

Gears of War 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Τελος απο μενα στο Hardcore.

    Το πρωτο πραγμα που θα πω ειναι οτι χαιρομαι που το τριτο μερος της σειρας δεν ηταν Halo 3 like απο πλευρας σεναριου. Το στησιμο του ειναι πραγματικα τελειο, υπαρχουν απαντησεις, γελιο, συγκινηση, αρχη αλλα και τελος... Το σημαντικοτερο δε, ειναι οτι το character και story development δενουν τον παικτη τοσο με το ανθρωπινο ειδος οσο και με τους locust, σπανια εχω αισθανθει ετσι για ηρωες βιντεοπαιχνιδιου... Θα σημειωσω επισης οτι προκειται για την πρωτη τριλογια που προσωπικα βρισκω ''πραγματικα'' ολοκληρωμενη χωρις φαμφαρες ή συμβιβασμους για να μην ''ξενερωσουν'' οι fans. Εν τελει το ιδιο το στησιμο της σειρας αν κατσει κανεις να το σκεπτει ειναι απλα καταπληκτικο, ο πρωτος τιτλος περιγραφει τον πολεμο, ο δευτερος την καταστροφη του Sera και ο τριτος την post apocalyptic εποχη που ακολουθει... Βλεποντας το ολο χρονικο συνολικα, πιστευω οτι το τριτο παιχνιδι εφερε σε περας τον στοχο του με τον καλυτερο δυνατο τροπο, δινοντας τον καταλληλο επιλογο στη σειρα και γραφοντας την τελευταια σελιδα σε ενα χρυσο για την βιομηχανια βιβλιο.

    Στα του παιχνιδιου τωρα, το campain ειναι χορταστικοτατο με τα acts να παρουσιαζουν τεραστια ποικιλια. Το 70% του παιχνιδιου εξελισσεται σε εξωτερικους χωρους και μεγαλα τερεν οπου τα lighting effects και η παλετα θα σας εντυπωσιασουν. Υπαρχει κλιμακα, ωραια εναλλαγη των setpieces με απιστευτη σκηνοθεσια, πολλα bosses, οn rail κομματια, προσθηκες οπλων, ballance, ενω αισθητικα και σεναριακα θα δειτε πραγματα απο το avatar μεχρι και το bioshock και το mad max. H gameplay συνταγη δεν εχει αλλαξει σημαντικα αλλα το ολο στησιμο και η κλιμακα της δινουν μια λαμψη που ποτε δεν ειχε σε τετοιο βαθμο. Με αλλα λογια, ο τριτος τιτλος δινει απλοχερα πραγματα που στα προηγουμενα παιχνιδια εβλεπες απο θεση ασφαλειας...

    Overall, το απολυτο sequel, ο απολυτος επιλογος και ενα 10/10 χωρις ανουσιες εξηγησεις.

    Θα ακολουθησει multi αλλα και δευτερο+τριτο playthrough (insane ενα μονος μου και ενα με τα παιδια σε 4-coop αν κανονισουμε) και θα υπαρξει νεος σχολιασμος.

    Κλεινω με ενα quote της Myrrah απο το τελος του πρωτου Gears of War (που αποκτα νοημα μεσω του τριτου παιχνιδιου)

    They do not understand. They do not know why we wage this war. Why we cannot stop. Will not stop. Why we will fight and fight and fight. Until we win... Or we die. And we are not dead yet.

    και με το αγαπημενο μου video απο τη σειρα...

    Comment


    • Το τελειωσα και εγω τελικα.. Το σεναριο πολυ καλο αλλα αφηνει μερικα κενα οπως
       
      Για την Queen Myrrah η οποια ειναι ανθρωπος τελικα? Λεει και ο baird καπου "she looks human" και περιμενα να απαντηθει παρακατω αυτο αλλα δεν εγινε.
      Σαν διαρκεια το campaign ειναι ακριβως οπως πρεπει χωρις να κουραζει καθολου, εχει κανα 2 μικρα parts που μπηκαν καθαρα για να αυξησουν τη διαρκεια
       
      Πχ εκει που πρεπει να κλεισεις τους power generators το κανεις και δεν πιανει οποτε πρεπει ξανα να βρεις 5 switches και παει λεγοντας και σε μερικα ακομα σημεια του campaign γινεται αυτο
      αλλα δεν κουραζουν καθολου.

      Γενικα ηταν επος το παιχνιδι και το online του λιγο που επαιξα ειναι πολυ καλυτερο απο του 2, νομιζω ειναι δεκαρακι χαλαρα απο εμενα.. ;)

      Comment


      •  
        Εμένα με κούρασε το σημείο που πρέπει να βρεις τα 2 parts για το υποβρύχιο μόνο.
        Κατά τ'άλλα ωραία ποστ μάγκες.
        Carpe diem

        Comment


        • Για την epic ακόμα κανένα νέο δυστυχώς. Μάλλον δεν θα την φέρουν Ελλάδα.
          Μήπως γνωρίζει κάποιος κατάστημα εδώ στην Ελλάδα που να την έχει;

          Comment


          • Originally posted by PAT View Post
            Για την epic ακόμα κανένα νέο δυστυχώς. Μάλλον δεν θα την φέρουν Ελλάδα.
            Μήπως γνωρίζει κάποιος κατάστημα εδώ στην Ελλάδα που να την έχει;
            Πηρα τηλ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ παντως και μου ειπαν οτι κανονικα θα την φερουν την Epic Edition στις 29 Σεπτεμβρη , δεν νομιζω να παιξουν πουστια ... Εγω πρωσοπικα απο εκει το περιμενω μιας και ακυρωσα την παραγγελια απο το γαλικο amazon καθως βρηκα το παιχνιδι και δεν με ενιαζε να περιμενω λιγο περισσοτερο για να το αποκτησω απο Ελλαδα.

            Comment


            • Nooto με αυτά που είπες με κάνεις να καυλιώνω όπως λεν και στο χωριό μου. Σε μια εβδομάδα θα το έχω κι εγώ οπότε κρατήστε μια θέση όταν θα παίζετε horde κτλ. Έρχονται τα Batman, Skyrim, Dark Souls. Που καιρός για οικονομικές κρίσεις...

              Comment


              • Το multi του ειναι παρα πολυ καλο, εχει επιστρεψει η ταχυτητα (ειναι πιο γρηγορο και απο το campain σε οτι αφορα το animation), οι χαρτες που εχω δοκιμασει ειναι καταπληκτικοι και το σημαντικοτερο ειναι οτι το matchmaking γινεται τακα τακα χωρις προβληματα.

                Δεν εχω δοκιμασει πολλα modes (κυριως παιζω το κλασσικο deathmatch που μαλλον αντικαθιστα το guardian και δινει 15 respawns συνολο σε καθε ομαδα μεχρι τελικης πτωσης) αλλα τις επομενες μερες θα τα τσεκαρω συνολικα.

                Εχει προστεθει και customisation των χαρακτηρων (κυριως σε οτι αφορα τα οπλα) οπως επισης εχουν αυξηθει οι δυνατες επιλογες που μπορεις να κανεις ως προς τα load outs (βασικα εχεις επιπλεον επιλογη για retro lancer και SOS στις δυο δυνατες θεσεις).

                Δεν θα σταματησω να λεω για τα γραφικα, τι παραλιες, τι ζουγκλες, τι ερημους....ακομα και στο multi καθομαι πολλες φορες και χαζευω (uncharted my ass ) με αποτελεσμα να τρωω τα headshots και να χαιρομαι .

                Btw μεχρι στιγμης ψιλοsuckαρω στο multi (εχω φαει πολλες φολες ) και θεωρω οτι θα μου παρει καποιο χρονο να ερθω στα ισα μου (να πω και σε σχεση με το competitve που λεγαμε οτι το gears μου φαινοταν παντα πολυ πιο δυσκολο στο να το κατακτησεις απ'οτι παιχνιδια τυπου Halo κλπ).

                Προς το παρον απιστευτα ικανοποιημενος! Ren περιμενω και σε θελω ετοιμοοοο!

                Κραταω μια μικρη επιφυλαξη γιατι περιμενω και το Deus Ex αλλα στην παρουσα φαση μιλαμε ανετα για το GOTY 2011 . To παιχνιδι κανει οτι σκεφτω πριν το σκεφτω...

                Comment


                • Μπα κανενα επιπεδο απλα το gears εχει μεγαλο learning curve για αυτο, στο λιγο που επαιξα πετυχα 3,4 πολυ καλους και οι αλλοι επαιζαν χειροτερα και απο τα bots.. Εμενα μου τη σπαει μονο που με βγαζει με ομαδες συνεχεια και εγω παιζω με ενα δυο randomades και ..bots.. Ranked απλα για καποιο λογο δεν κανει connect ποτε αν και εχω open NAT.

                  Επισης glitchare και δεν μου δινει το achievement οτι το τελειωσα και δεν μου εκανε unlock το Insane, επισης αν και εχω το commando achievement(finish all acts on insane) απο το πρωτο gow δεν μου εκανε unlock το gold shotgun.. Τι να πεις ειμαι ατυχος η τι αλλο..

                  OK quit biching το παιχνιδι ειναι κορυφη...

                  Comment


                  • Μπα κανενα επιπεδο απλα το gears εχει μεγαλο learning curve για αυτο, στο λιγο που επαιξα πετυχα 3,4 πολυ καλους και οι αλλοι επαιζαν χειροτερα και απο τα bots..
                    Ναι μπραβο, αυτο ακριβως ηθελα να γραψω, εχει πολυ μεγαλο learning curve σε σχεση με αλλα παιχνιδια τετοιου τυπου. Ο πολυ καλος γενικα παιζει σε τελειως αλλο επιπεδο (ακομα και οπτικα οταν παρακολουθεις απο ghost cam βλεπεις vanquish mode on) απο ενα παικτη μεσης ή χαμηλης ταξης.

                    Εμενα μου τη σπαει μονο που με βγαζει με ομαδες συνεχεια και εγω παιζω με ενα δυο randomades και ..bots.. Ranked απλα για καποιο λογο δεν κανει connect ποτε αν και εχω open NAT.
                    Ναι αυτο παιζει αλλα συνηθως ενας γυρος που ξεκιναει με bots τελειωνει με κανονικη ομαδα, το matchmaking μπορει να σε βαλει σε παιχνιδι κατα τη διαρκεια ενος αγωνα και απλα περιμενει να πεθανει το bot για να σε εισαγει ομαλα. Θελω να πω οτι τα bots δεν παραμενουν πολυ μεσα ενω ακομα και σε περιπτωση που κανουν αρκετοι quit ο αλγοριθμος τα ισομοιραζει στις ομαδες (χωρις να σταματαει το παιχνιδι ακυρωνοντας το match). Για ranked δεν ξερω, δεν εχω πολυδοκιμασει, απλα εχω παρατηρησει οτι τις φορες που επαιξα δεν ειχαν τοσο πολυ κοσμο.

                    Επισης glitchare και δεν μου δινει το achievement οτι το τελειωσα και δεν μου εκανε unlock το Insane, επισης αν και εχω το commando achievement(finish all acts on insane) απο το πρωτο gow δεν μου εκανε unlock το gold shotgun.. Τι να πεις ειμαι ατυχος η τι αλλο..
                    Τι να πω, βασικα ρε συ ψαξτο λιγο στο net να δεις μηπως προτεινεται τιποτα...

                    Comment


                    • Ναι ετσι ειναι, στο cod πχ αν δεν ξερεις μερικα kills θα τα κανεις, λιγο το hip fire λιγο κανα noobiko οπλο και perks θα την παλεψεις και θα βελτιωθεις σχετικα γρηγορα εστω για να εχεις θετικο kdr. Το gears ειναι αλλη ιστορια αν δεν ξερεις και ο αλλος νιωθει λιγο δεν εχεις ελπιδες. Επισης ειναι heavy team based game αν πχ η αντιπαλη ομαδα μιλανε μεταξυ τους και εχουν επικοινωνια και teamwork και εσεις οχι ειναι πολυ δυσκολο να κερδισετε ασχετα με το individual skill. Ειναι ετσι δομημενο το multi του gears που πρεπει να παιξεις εξυπνα, αν κανεις rush και η ομαδα σου δεν εχει ιδεα τι να κανει εισαι dead απο την αρχη..

                      Τα glitch δεν βρισκω κατι θα δοκιμασω να βαλω το gears 1 να παιξω λιγο και θα ξανατελειωσω το τελευταιο act μηπως μου τα δωσει. Οχι οτι καιγομαι και ιδιαιτερα αλλα γιατι οχι..

                      Comment


                      • Bartman είχα πάει στο ΠΛΑΙΣΙΟ την ημέρα κυκλοφορίας και ο κωδικός στο σύστημα έδειχνε 100 κομμάτια που θα έμπαιναν στην αποθήκη στις 23, τώρα λένε 29 και από την στιγμή που βγάλανε την προπαραγγελία από το site κάτι βρωμάει, εκτός εάν συμπληρώσαν τα 100. Μακάρι να το φέρουνε, αλλά πολύ αμφιβάλλω.

                        Comment


                        • Δοκιμασα ολα τα modes...

                          Execution και Warzone μαλλον δεν θα ξαναμπω, τουλαχιστον μεχρι να φτασω σε καλο επιπεδο μιας και δεν εχουν καθολου respawn...

                          Wingman, king of the Hill και capture the leader ειναι οκ, κλασσικα πραγματα οπως τα θυμαται κανεις και απο τους προηγουμενους τιτλους.

                          To Beast mode ειναι παρα πολυ ωραιο και γενικα πολυ εξυπνη προσθηκη. Ειναι το αντιθετο του Horde και εχεις στο ελεγχο σου Locust με αντιπαλους τους COGs. Μπορεις να παιξεις με το κλασσικο cover n shoot επιλεγοντας τα basic troops αλλα το πιο ενδιαφερον ειναι οτι επιλεγοντας οποιοδηποτε αλλο class ή τερας του παιχνιδιου το gameplay αλλαζει ριζικα (ticker, boomer, corpster, berzeker, armored kantus και οτι αλλο μπορειτε να φανταστειτε ειναι διαθεσιμο).

                          Στο Horde εχουν γινει αρκετες προσθηκες με κυρια το οτι αναλογα με το πως τα πηγαινεις, μαζευεις χρηματα τα οποια μπορεις να ξοδεψεις τοποθετωντας παγιδες-φραγματα-οπλα-turrets κλπ στο τερεν, αναδομωντας την πιστα ετσι ωστε τα πραγματα να ειναι πιο ευκολα καθως ανεβαινει η δυσκολια με το περασμα των κυμματων. Εφτασα wave 17 btw.

                          Παντως το matchmaking μου εκανε και εμενα κατι τρελα σαν αυτα που ειπε πιο πανω ο INHE. Προς το παρον να πω οτι Team Deathmatch, Ηοrde και Beast μαζευουν τον περισσοτερο κοσμο και τα υπολοιπα modes ειναι σχετικα αδεια και δεν βρισκεις ευκολα να παιξεις, ενω ακομα και αν βρεις, 5/10 θεσεις ειναι συνηθως bots.

                          Θελω να σημειωσω οτι υπαρχει περισσοτερη ισορροπια, μιλωντας για το ιδιο το παιχνιδι. Οπως ξερετε τα gears ειναι κυριως shotgun based στο multi και σε υψηλο επιπεδο το παιχνιδι ειναι heavy προσανατολισμενο εκει. Στο 3 συνεχιζει να ισχυει αυτο αλλα σε μικροτερο βαθμο μιας και τα lancers κλπ εχουν αποκτησει μεγαλυτερη δυναμη και προσφερουν επιλογες σε μαχες απο αποσταση. Το retro lancer θα μπορουσα να το περιγραψω σαν long ranged gnasher shotgun και πιστευω προσφερει πολλα στο ολο ballance. Ειναι πολυ δυνατο, κατι το οποιο ισοσταθμιζεται μεσω του kick back effect (επι της ουσιας ''κλοτσαει'' και δεν μπορεις να κρατησεις σταθερο το στοχο) αλλα το σημαντικοτερο ειναι οτι μπορει να μειωσει την ταχυτητα ενος παικτη που κανει dash και ερχεται με το gnasher κατα πανω σου για CQC.

                          Γενικοτερα ο shotgun προσανατολισμος παραμενει αλλα πλεον το παιχνιδι ειναι πιο ανοικτο... Το μονο οπλο που πιστευω χαλαει το ballance και ειναι καπως οτι να ναι ειναι το SOS... Εχει πολλα μειονεκτηματα (απιστευτα αργο στο reload, με μονο 3 σφαιρες στο default) αλλα αν βρεθεις κοντα στον αλλον ειναι σιγουρο οτι τον σκοτωνεις ανεξαρτητα απο το στοχο (αν ειναι 3 μαζι τους εχεις και τους 3 ξερω γω). Προς το παρον δεν εχω καταλαβει πληρως τους μηχανισμους του αλλα αυτο που βλεπω απο τα kills ειναι οτι συνηθως καποιος εκμεταλευεται τα παραπανω (τα περι αποστασης) και στοχευει απλα στο να ερθει κοντα σου και να πατησει τη σκανδαλη...

                          Anyway καθως προχωραω θα αναφερω κι'αλλα

                          Λογικα θα συνεχιζω multi και ξεκιναω το insane playthrough.

                          Comment


                          • επαιξα και εγω horde μονο για την ωρα απο τα online modes, μολις το τερματησα χθες, τα φραγματα ειναι ψηλοαχρηστα βασικα για να χαλας λεφτα, γενικα για high lvl χρειαζεσαι μικροφωνο ,επικοινωνια και να νιωθουνε και λιγο οι συμπαιχτες, αλλιως δεν

                            το seriously 3.0 ach πρεπει να εχει μπει επιτηδες για να γεμιζουνε οι servers συνεχεια μακροπροθεσμα θελει τρελο farming οπως λενε 300+ ωρες for the lolz

                            Comment


                            • Ηρθανε οι epic editions στο πλαισιο για οποιον ενδιαφερετε!Πολυ λιγα κομματια προς το παρον..

                              Comment


                              • Το χω λιωσει το game...
                                Τερματισμος στο hardcore και 38lvl στο multi. Απο την αλλη εβδομαδα λογικα ξεκιναω και insane solo.
                                Αυτο το οποιο εχω να πω για το game ειναι οτι αν και γαμησε η ολη εμπειρια και γουσταρα αρκετα , ξενερωσα σαν φαν της σειρας με καποιες αστοχιες της Epic.

                                Αυτες ειναι οι εξης imo :
                                1.Δεν υπηρχε σχεδον καθολου background για καποιους χαρακτηρες και κατα την διαρκεια του game δεν μαθαμε σχεδον τιποτα για αυτους (π.χ Jace, Sam , Aaron Griffin ...)
                                2.
                                 
                                Ο τιτλος του chapter : Brothers to the end , το μαχαιρι που δινει ο Dom στον Markus χωρις να το παρει πισω καθως και οι σκεψεις του Dom να γυρισει στο παιδι του και στην Maria προμυνιαν οτι προκειται να παιθανει...Με λιγα λογια μας προετειμαζαν για κατι που κατα την γνωμη μου επρεπε να γινει εξαφνα και εκει που δεν το περιμενεις

                                3.
                                 
                                Ο τροπος με τον οποιο σκοτωνει ο Markus την Queen Myrrah , με το μαχαιρο του Dom παραειναι cliche' imo.Θα ηθελα κατι πολυ περισσοτερο επικο σαν τελειωμα της τριλογιας.

                                4.Δεν λυθηκαν οι σοβαρες αποριες που ειχαν δημιουργηθει απο τα 2 πρωτα παιχνιδια της σειρας όπως τι ακριβως ειναι οι Locusts , πως στο διαολο βρεθηκαν στη Γη , η Queen Myrrah γιατι εχει ανθρωπινη μορφη ; Σε αυτο το σημειο να πω πως συμφωνω με τον Augustus Cole που λεει στο GOW 2 αν δεν κανω λαθος
                                "I thought she was supposed to be butt ugly!"

                                Comment

                                Working...
                                X