Announcement

Collapse
No announcement yet.

Deus Ex: Human Revolution

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Hard κλασσικά. Και ετοιμάσου για μεγάο παιχνίδι...
    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Ok Titus, thanks!
      «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• θα σου προτεινα επισης να πας για τα stealth (no kills και τα λοιπα) achs/trophies απο το πρωτο playthrought, ειναι doable και θα νοιωσεις μεγαλη ικανοποιηση στο τελος, like a true deus ex way

Comment

• Αν προσπαθήσει να το κάνει αυτό όμως δε θα μπορέσει να κάνει άλλα πράγματα, όπως να σώσει τη Malik. Πάντως υπάρχουν 2 XP bonuses στο παιχνίδι.

There are 3 general rules for qualifying for Ghost rating:
          1. Do not be seen by hostile humans or bots. This does not include being seen briefly (without radar going red) when enemies become simply alarmed. Radar going Normal→Hostile or Alarmed→Hostile is usually a good indicator that Ghost bonus was ruined — but not always.
          2. Do not physically touch an enemy, except when performing a take-down and do not move objects in such a way that enemy may spot you.
          3. Do not let human enemies (including bots) see their allies' bodies or bots exploding.

Ghost is worth 500 XP.

Στο ακόλουθο λινκ τα εξηγεί πολύ αναλητικά. Γενική αρχή είναι πως αν απλά τους βάλεις σε alarmed (ΟΧΙ hostile) status μπορείς πάλι να πάρει το bonus.

Tο δεύτερο είναι το Smooth Operator. Απλά δεν πρέπει να αρχίσεις συναγερμό ΑΛΛΑ θα πρέπει να πρσέχεις πάρα πολύ τις κάμερες (το suspicious σου κάνει, το alarmed / hostile όχι). Μπορείς να τις καταστρέψεις με EMP.

Smooth Operator is a stealth-related XP bonus in Deus Ex: Human Revolution. It is awarded along with "Getting Things Done" XP bonus for completing certain main mission objectives without setting off an alarm and worth 250 XP. Alarms are generally triggered by hostile electronic equipment: alarm panels, cameras, laser grids and computers of different kinds. Smooth Operator bonus is awarded as a recognition of player's skill at avoiding them. It does not require the player to be completely unseen

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• Αν το no kills μετράει από την εισαγωγική αποστολή, πριν δλδ σου βάλουν τα augmentations τότε λυπάμαι δε θα τα καταφέρω στο hard. Στα FPS/ shooters εν γένει γενικά είμαι αρκετά αρχάριος. Έχω τέρμα sensitivity αλλά και πάλι με είχανε για πλάκα. Βασικά το πρώτο playthrough λέω να το κάνω όπως προκύψει, χωρίς οδηγούς( όσο μπορώ δλδ)

Πάντως μόλις τέλειωσα το εισαγωγικό κομμάτι και έγινα augmented( πολύ RoboCop φάση) και αναδίδει όλο το game μια Blade runner αίσθηση που με έχει καρά πωρώσει. Λέω το βράδυ- μιας και είμαι σε αναρρωτική και αράζω- να δω και το Blade Runner τιμής ένεκεν.

Η φωνή του jansen πολύ "swear to me" μου βγάζει ( a la Christian Bale)
            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Δεν έχεις θέμα no kills για stealth, απλά το να σκοτώσεις έναν αντίπαλο σου αποφέρει λιγότερα XP από το να τον ρίξεις αναίσθητο με stealth takedown.

• Man Down: neutralize an enemy (10 XP)
              • Merciful Soul: neutralize an enemy using non-lethal methods (20 XP)
              • Marksman: perform a headshot (10 XP)
              • Expedient: use a takedown (20 XP)

Κοινώς, αν απλά γαζώσεις έναν εχθρό θα πάρεις 10 XP, αν του ρίξεις headshot 20, αν τον ρίξεις αναίσθητο με headshot (tranquiliser rifle) 30, αν τον σκοτώσεις με takedown 30, αν τον ρίξεις αναίσθητο με takedown 50 (το μέγιστο).

Η εισαγωγή δε μετρά σε αυτό. Οι shooter μηχανισμοί δε νομίζω να σε δυσκολέψουν, ειδικά με τον cover mechanism που έχει το παιχνίδι. Επίσης μην καθυστερήσεις να πας στο ελικόπτερο στην αρχή του κανονικού παιχνιδιού, θα μπορείς να τα ψάξεις όλα μετά.

Η αίσθηση του παιχνιδιού είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο διαμέρισμα του Jensen έλιωσα. Πιστεύω θα βρεις το νέο σου Θεό σε αυτό το παιχνίδι...

Comment

• Η αίσθηση του παιχνιδιού είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο διαμέρισμα του Jensen έλιωσα. Πιστεύω θα βρεις το νέο σου Θεό σε αυτό το παιχνίδι...
                Αυτη τη σκηνη ηθελα να τη σχολιασω και εγω εδω και αρκετες μερες, ειναι πραγματικα η στιγμη που καταλαβαινεις οτι το παιχνιδι βρισκεται σε αλλο γαλαξια απο πλευρας art και αισθητικης. Και αυτο ηθελα να το τονισω κυριως διοτι ενω, οπως εχει αναφερθει, ο τιτλος καθαρα τεχνικα (γραφικα, textures κλπ) δεν ειναι ιδιαιτερος καταληγει συνολικα να ειναι απο τα ομορφοτερα παιχνιδια που μπορεις να βρεις σε αυτη τη γενια.

Για το παιχνιδι τι να πω... ειναι απλα αλλου... Εχω φτασει στην Κινα και για να πω την αληθεια θελω να γραψω ενα κατεβατο με το ποσα πραγματα κανει σωστα, τι ποιοτητα εχουν οι διαλογοι και τα sidequests, ποσο καταπληκτικα δομουνται και δουλευουν τα RPG elements (το πως το χτισιμο του χαρακτηρα σου περναει στον τροπο προσεγγισης που διαλεγεις για να παιξεις), ποσο αρτιο και ευρηματικο ειναι το level design και και και...

Stealth και εγω στο Give me Deus Ex btw και προσπαθω να ψαχνω οσο το δυνατο γινεται περισσοτερο... Sinclair ωραιος, αντε να το βλεπουμε μαζι!

Θα ακολουθησει σιγουρα τεραστιο post εντυπωσεων αλλα θελω να προχωρησω κι'αλλο.

Comment

• To No Kills achievement μετράει από την αρχή του τίτλου.
                  Carpe diem

Comment

• Για να είσαι σίγουρος μην σκοτώσεις από την αρχή του παιχνιδιού. Με λίγη υπομονή παρατηρώντας τα patterns των εχθρών θα το περάσεις χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Το παιχνίδι είναι απολαυστικό. Κοντεύω να τελειώσω την Shangai περιοχή και έχω σχεδόν βάλει όλα τα praxis kits. O Adamούλης είναι και πολύ μαμιάς.

Comment

• Δυστυχώς το εισαγωγικό κομμάτι αν και το έπαιξα στο Hard δεν γνώριζα πως το περνάς χωρίς να σκοτώσεις. Βέβαια την πρώτη αποστολή την έβγαλα άνετα- ελάχιστο trial and error σε ένα σημείο- με Ghost. Δεν έγινε και τίποτα δε θα ξεκινήσω πάλι το game για ένα achiev. Σε μελλοντικό playthrough- αν έχω όρεξη- θα το κυνηγήσω. Επίσης, δεν ξέρω πώς και γιατί, έχασα τους hostages στο δωμάτιο με το poison gas Δυστυχώς δεν προνόησα και το τελευταίο save ήταν μία ώρα πριν οπότε... Δεν πειράζει έγινε πιο δραματική η αποστολή xD

Πάντως μέχρι στιγμής πολλά πράγματα δεν τα έχω πιάσει για να είμαι ειλικρινής. Χακάρω τα PCs( απολαυστικό το mini game!) αλλά διαβάζω mails, ebooks, mags etc και έχω πάθει ένα info overload. Ελπίζω να μπω στο κλίμα σιγά σιγά.

Σαν gameplay, δεν έχω δει πολλά πράγματα. 2 Praxis έχω και το σκέφτομαι πού να τα ξοδέψω. Βέβαια το stealth πραγματικά δίνει άλλη χάρη στο παιχνίδι. Κοιτάς patterns, παραμονεύεις σαν τον Batman για να κάνεις τα takedown. To πιστολίδι μέχρι στιγμής δεν το έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα μιας και χρησιμοποιώ μόνο το tranquillizer. Ενθουσιασμένος πάντως μέχρι στιγμής και συνεχίζω.

Άσχετο. Πόσο επηρεασμένοι, πέρα από το Blade Runner, είναι και από το RoboCop? Detroit, μια εταιρεία με έναν CEO που έδωσε νέα ζωή στην πόλη, ένας μπάτσος augmented, ωραία πράγματα. Το RoboCop δεν το έχω αλλά ένα Blade Runner, όπως προείπα θα το δω απόψε. Α και το OST μέχρι στιγμής μου αρέσει πάρα πολύ.

Comment

• To κάνεις σωστά Sinclair, πολύ καλό game και imo η εμπειρία είναι πολύ ανώτερη παίζοντας με stealth και δεν το λέω ως fan των stealth games, απλά με το stealth εγώ προσωπικά βυθίστηκα πιο πολύ στον κόσμο του και μου φάνηκε ότι με μη stealth προσανατολισμό χάνεις πολλά από αυτό που μπορεί πραγματικά να δώσει το game . Αποψη μου είναι να μην μπεις στην λογική να κάνεις load για να σώσεις ομήρους και να κοιτάς walkthroughs κτλ απλά άσε το game να εξελιχθεί μόνο του .

Το ότι είναι επηρεασμένο από blade runner είναι φως φανάρι αλλά υπάρχουν και πολλά στοιχειά επιρροής και από robocop, υπάρχει και αναφορά στις ταινίες. δεν θελω να σου χαλάσω του easter egg οπότε το μόνο που θα σου πω είναι ότι όταν πας στο αστυνομικό τμήμα πρόσεχε τα ονόματα και τους διαλόγους των αστυνομικών.

Η φωνή του jensen εμένα μου έκανε σε κάτι μεταξύ Bale στο begins και solid snake, πραγματικά τρομερή φωνή ο ελληνικής καταγωγής Elias Toufexis .

Comment

• Για τους ομήρους...

Αν σου καθυστέρησες να μπεις στο ελικόπτερο στο Headquarters, οι όμηροι είναι ήδη νεκροί όταν ξεκινήσεις την αποστολή, στο είπα . Αν θυμάμαι καλά σου μιλά στον ασύρματο ο David Sarif και σου λέει κάτι για εκρήξεις. Αν δεν καθυστερήσεις τους βρίσκεις ζωντανούς αλλά η βόμβα μέσα στο δωμάτιο είναι ενωμένη με την πόρτα, οπότε αν την ανοίξεις πεθαίνουν. Μπορείς να μπεις στο δωμάτιο μέσω αεραγωγού και να απενεργοποιήσεις τη βόμβα είτε με hacking είτε με κωδικό που βρίσκεις.

Θα σου πρότεινα να την ξαναπαίξεις στο τάκα τάκα, τώρα που ξέρεις πώς εξελίσσεται θα κάνεις το μισό χρονο.

Ελπίζω επίσης να έπεισες το Zeke να απελευθερώσει τον όμηρο.

Για τα praxis η καλύτερη αρχική επένδυση είναι σαφώς το hacking level ώστε να μπορείς να ανοίξεις όσο το δυνατό περισσότερες κλειδαριές (και θυμήσου, εκείνη η περίεργη πόρτα κάπου στο Detroit με level 5 κλειδαριά ΑΞΙΖΕΙ να την ανοίξεις, trust me). Μαζί με το hacking ξόδεψε ένα - δύο praxis points και για το social augmentation για τους διαλόγους.

Comment

• Kοίτα πώς έχει Τίτε. Το game το έχω σε PS3 και 360. To είχα πάρει day two για PS3 αλλά με τα τρεχάματα είχα παίξει την πρώτη αποστολή... Τώρα που το έπαιξα στο hard στο 360( δεν έχω άλλη κονσόλα και το βρήκα σε καλή τιμή) δεν έχω το κουράγιο να παίξω από την αρχή. Μάλλον θα το πάω όπως λέει ο solid snake με τον οποίο και συμφωνώ. Σε αυτά τα games το walkthrough δίνει τα achievs αλλά εν τέλει χαλάει την εμπειρία... Εννοείται τον Zeke τον άφησα να φύγει και έσωσα τη hostage- που έμεινε χήρα

Τέλος πάντων θα συνεχίσω αργότερα μετά το Blade Runner να είμαι και στο mood.

Comment

• Και εγω συμφωνω με αυτο που λεει ο solid, δηλαδη το πρωτο playthrough τουλαχιστον να το πας οπως θες, παιζοντας οπως θες χωρις να κοιτας achievements κλπ. Ειναι κριμα να περιορισεις τον εαυτο σου οταν το game προσφερει και εχει να δωσει τοσα πολλα. Εγω btw δεν ηξερα καν οτι μπορεις να σωσεις τους ομηρους .

και πολλά στοιχειά επιρροής και από robocop, υπάρχει και αναφορά στις ταινίες. δεν θελω να σου χαλάσω του easter egg οπότε το μόνο που θα σου πω είναι ότι όταν πας στο αστυνομικό τμήμα πρόσεχε τα ονόματα και τους διαλόγους των αστυνομικών.
                              So true, ειδικα μια συζητηση που γινεται ειναι ολα τα λεφτα.

Η φωνή του jensen εμένα μου έκανε σε κάτι μεταξύ Bale στο begins και solid snake, πραγματικά τρομερή φωνή ο ελληνικής καταγωγής Elias Toufexis .
                              Ναι εχει τρομερο acting, γουσταρω γιατι η φωνη του δεν ειναι η κλασσικη μπασα που εχουν τετοιου ειδους ηρωες αλλα η ολη ερμηνεια ειναι τοσο καλη που βγαζει ownage...

Btw η αισθητικη ειναι full blade runner, η ολη χρυσαφενια αποχρωση που φερει το παιχνιδι καθως και η λογικη με την οποια δομειται το περιβαλλον παραπεμπουν παρα πολυ στην ταινια, επισης και η μουσικη θυμιζει πολυ τα themes που ειχε γραψει ο Βαγγελης Παπαθανασιου...

Μιας που αναφερθηκε η ταινια

Comment

• η ολη χρυσαφενια αποχρωση που φερει το παιχνιδι καθως και η λογικη με την οποια δομειται το περιβαλλον παραπεμπουν παρα πολυ στην ταινια, επισης και η μουσικη θυμιζει πολυ τα themes που ειχε γραψει ο Βαγγελης Παπαθανασιου...

Αυτή η σκηνή ρε γμτ. Απίστευτη ταινία πραγματικά.

Ναι πλέον παίζω όπως μου βγαίνει. Είχα 3 praxis και τα έβαλα σε hacking και dialogue skill.

Κι εγώ nooto το ίδιο πίστευα για τους hostages μέχρι που έριξα μια ματιά σε guide. Μάλιστα ένας εξ αυτών- σύζυγος της hostage που σώζεις- σου δίνει και sub quest μετά. Ωστόσο κακά τα ψέματα σε τέτοια games είναι δύσκολο να τα κάνεις όλα με τη μια χωρίς οδηγό, αλλά χάνεται κάτι από την εμπειρία στο τέλος. Από την άλλη αυτό είναι το τίμημα για games με επιλογές- αυτό που ζητάμε δλδ... Απλώς δεν υπάρχει πάντα ο χρόνος για να κάνεις όλες αυτές τις επιλογές και να δεις τα αποτέλεσματα.

Comment

Working...
                                X