Announcement

Collapse
No announcement yet.

Catherine

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Spahar
    replied
    (Δανείζομαι την ατάκα του Enpsty) Τhread resurrection part 2!

Το κατέβασα το παιχνίδι μέσω Plus και το ξεκίνησα το Σάββατο και μόλις πριν λίγο το τελείωσα. Το ρολόι έγραψε 16 ώρες στο normal, μιας και είναι σχετικά δύσκολο και εξαντλούσα επίσης όλες τις συζητήσεις σε bar/landing points κτλ.

Ως σύνολο το παιχνίδι μου άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις. Πρώτα απ'όλα το κυρίως gameplay, το puzzle κομμάτι δηλαδή, το βρήκα αρκετά καλό, με αυξανόμενη δυσκολία και με αρκετή πρόκληση. Υπήρχαν σημεία που ένιωθα ότι spamara ένα συγκεκριμένο τρόπο παιξίματος, αλλά υπήρχαν και άλλα που έπρεπε να σπάσεις το κεφάλι σου για να βγάλεις άκρη, ειδικά σε επίπεδα με έντονη πίεση χρόνου. Τα διαλείμματα στο bar με το πιο adventure κομμάτι (συζητήσεις κτλ) ήταν ευχάριστα και λειτουργούσαν καλά για την αφήγηση της ιστορίας.

Σχετικά με την ιστορία, μου άρεσαν αρκετά δύο σημεία. Πρώτον, ότι κατά τη γνώμη μου το concept των ονείρων λειτούργησε πολύ καλά ώστε να δέσει την ιστορία με το puzzle gameplay. Και δεύτερον, βρήκα ευχάριστο το γεγονός ότι στον πυρήνα της η ιστορία είχε μια πιο καθημερινή νότα (ανθρώπινες σχέσεις, κέρατο κτλ), η οποία ντυνόταν με το υπερφυσικό στοιχείο. Μέχρι και τα 2/3 η ιστορία μου άρεσε, ένιωθα σαν να βλέπω ένα slice of life anime και το ευχαριστιόμουν (αν και δεν βλέπω τέτοια anime). Για το τέλος θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι το παρατράβηξαν και δε το έκλεισαν με ενδιαφέρον τρόπο.

Είναι ένα απλά καλό και κατά τη γνώμη μου δουλεμένο παιχνίδι. Η ιδιαιτερότητα της θεματολογίας του το κάνει να ξεχωρίζει και το καλό puzzle gameplay του δίνει πόντους.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Ή σε τόσο μαστουρωμένους και καυλιάρηδες...

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Κι εγω ετσι ελεγα, αλλα ολα κατερρευσαν προς το τελος. Το χειροτερο ειναι πως καποιο 3ο προσωπο σου εξηγει τι συνεβη και τι συμβολιζει το στησιμο και η εξελιξη του σεναριου. Μαλλον νομιζουν πως απευθυνονται σε καθυστερημενους.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Τόσο χάλια η ιστορία; Περίμενα κάτι αρκετά καλύτερο μπορώ να πω, φαινόταν να έχει ζουμί στην αρχή.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Tελος και το Catherine, η "πλοκη" ηταν πραγματικα απαραδεκτη. Το οτι ενα τετοιο setting δενει με ενα puzzle game παει κι ερχεται ελεω πρωτοτυπιας και παροτι τα puzzle κομματια ειναι καλα, ιδιως στο normal (για hard ουτε λογος), αυτο δε νομιζω πως αρκει για να σχηματισεις μια (πολυ) θετικη εντυπωση στο τελος. Παρολαυτα αν εχετε ενα σοβαρο backlog (που ολοι εχουμε πλεον), τοτε προσπεραστε το (οκ 10 ωρες κραταει το πολυ βεβαια). Ακομα και το OST ειναι κακο για τα δεδομενα του Meguro. Αντι να βγαλουν κανα RPG ακομα χαραμιζουν resources σε τετοια projects.. Τελοσπαντων, σε αυτη τη γενια η Persona team της Atlus ειπε να κανει ενα break για τσιγαρο, ελπιζω την επομενη φορα να ανακοινωσουν κατι πιο σοβαρο για home consoles γιατι οκ φτανει και με τα φορητα.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Originally posted by 丹野 View Post
    Και γιατί, ρε; Σε ξεβρακώσανε στο σχολείο, όταν ήσουν μικρός; :troll:
    Όχι απλά θέλω να βλέπουν τα κοριτσάκια ότι είμαι ευαίσθητο παιδί καταβάθος καταβάθος. Καταβάθος.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Originally posted by Aion View Post
    Τι έχει ρε? Έπαιξα το demo όταν είχε βγει και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Θα το αγοράσω αργά η γρήγορα, ίσος και collector's edition. Θέλω μποξεράκι.
    Και γιατί, ρε; Σε ξεβρακώσανε στο σχολείο, όταν ήσουν μικρός; :troll:

Leave a comment:

• Napster
    replied
    Το έχω τερματίσει το παιχνίδι και μου άρεσε αρκετά. Δεν είναι βέβαια απο τα παιχνίδια που θα παίξω και θα καώ για πολλές συνεχόμενες ώρες. Δεν είμαι fan του συγκεκριμένου είδους, μόνο fan της Persona Team.

Leave a comment:

• Hellraider
    replied
    Originally posted by Xeno View Post
    Οντως πολυ καλη η μηχανη γραφικων που ετοιμασαν
    Έχω άσχημα νέα....

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Τι έχει ρε? Έπαιξα το demo όταν είχε βγει και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Θα το αγοράσω αργά η γρήγορα, ίσος και collector's edition. Θέλω μποξεράκι.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Επαιξα κανα 3ωρο, δεν ξερω αν το παιξε και κανας αλλος εδω περαν του Enpsty που εγραψε εντυπωσεις, αλλα το παιχνιδι ειναι τελειως κουλο. Απο τη μια τρωγομαι να συνεχισω να δω που θα καταληξει αυτο το οτιναναι σεναριο, απο την αλλη το μονο που θα μου αφησει αυτο το παιχνιδι νομιζω πως ειναι νευρα λογω δυσκολιας και ενα disturbing κλιμα λογω θεματολογιας. Η team persona ειπε μια φορα να κανει το κεφι της, αλλα οκ ξεφυγε το θεμα. Οντως πολυ καλη η μηχανη γραφικων που ετοιμασαν για το Persona 5, κριμα που το παιχνιδι βεβαια δε θα βγει ποτε σε αυτη τη γενια.

Leave a comment:

• enwsiths
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Επικό thread resurrection!

Το τελείωσα σήμερα.
    Απ'τα πιο κουλά παιχνίδια που έχω παίξει. Παίρνεις τον ρόλο του Vincent που τα έχει με την Katherine μέχρι που μπαίνει στην ζωή του η Catherine (με C) και αρχίζει να βλέπει εφιάλτες.
    Όλο το gameplay βρίσκεται σε αυτούς του εφιάλτες. Πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε Q*bert και τα block puzzles των Zelda. Ουσιαστικά μετακινείς blocks προκειμένου να σκαρφαλώσεις στην κορυφή την ώρα που η πίστα διαλύεται σιγά-σιγά. Κάθε εφιάλτης έχει 2-3 πίστες εκ των οποίων η τελευταία έχει και ένα boss το οποίο σε κυνηγάει.

Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Το ξεκίνησα στο normal, αλλά διάβασα στο net για εξωφρενική δυσκολία (μέχρι και patch με super easy έβγαλε η Atlus!) και το πήγα στο easy. Εντάξει βατό ήταν, αν και easy δεν το λες. Είχε και ένα απίστευτα σπαστικό boss ο πέμπτος κόσμος.

Κατά τ'άλλα δεν κάνεις και τίποτα άλλο. Μπορείς να κόβεις βόλτες και σε ένα μπαρ που αράζεις με τους φίλους σου και να παίξεις ένα arcade το οποίο ομως είναι ίδιο με το βασικό game, κουλό τελείως.

Η ιστορία έχει φάση, τίποτα το ιδιαίτερο. Έχει ένα χιούμορ χωρίς να το λες κωμικό, τσόντα δεν έχει κρατήστε τα σάλια σας.
    Βασικά έχει να κάνει με τις επιλογές ενός άντρα όσον αφορά τις σχέσεις (αν και το τέλος παρατραβάει).

Αξίζει, δοκιμάστε το.
    to paixnidi einai love it or hate it. proswpika gia mena einai ''hate it''...

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Επικό thread resurrection!

Το τελείωσα σήμερα.
    Απ'τα πιο κουλά παιχνίδια που έχω παίξει. Παίρνεις τον ρόλο του Vincent που τα έχει με την Katherine μέχρι που μπαίνει στην ζωή του η Catherine (με C) και αρχίζει να βλέπει εφιάλτες.
    Όλο το gameplay βρίσκεται σε αυτούς του εφιάλτες. Πρόκειται για κάτι ανάμεσα σε Q*bert και τα block puzzles των Zelda. Ουσιαστικά μετακινείς blocks προκειμένου να σκαρφαλώσεις στην κορυφή την ώρα που η πίστα διαλύεται σιγά-σιγά. Κάθε εφιάλτης έχει 2-3 πίστες εκ των οποίων η τελευταία έχει και ένα boss το οποίο σε κυνηγάει.

Το παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο. Το ξεκίνησα στο normal, αλλά διάβασα στο net για εξωφρενική δυσκολία (μέχρι και patch με super easy έβγαλε η Atlus!) και το πήγα στο easy. Εντάξει βατό ήταν, αν και easy δεν το λες. Είχε και ένα απίστευτα σπαστικό boss ο πέμπτος κόσμος.

Κατά τ'άλλα δεν κάνεις και τίποτα άλλο. Μπορείς να κόβεις βόλτες και σε ένα μπαρ που αράζεις με τους φίλους σου και να παίξεις ένα arcade το οποίο ομως είναι ίδιο με το βασικό game, κουλό τελείως.

Η ιστορία έχει φάση, τίποτα το ιδιαίτερο. Έχει ένα χιούμορ χωρίς να το λες κωμικό, τσόντα δεν έχει κρατήστε τα σάλια σας.
    Βασικά έχει να κάνει με τις επιλογές ενός άντρα όσον αφορά τις σχέσεις (αν και το τέλος παρατραβάει).

Αξίζει, δοκιμάστε το.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Κυκλοφόρησε το demo σε US PSN, οπότε όσοι πιστοί... Μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις το demo οπότε κρατάω το preorder. Κυκλοφόρησαν και τα πρώτα reviews
    IGN 9/10

Game Informer 7/10

Θυμίζει σαν gameplay κάτι μεταξύ Κurushi και Q*bert ενώ αν κρίνω από το δεύτερο "όνειρο" του demo μπορεί να γίνει πολύ αγχωτικό και αν δε σκεφτείς γρήγορα και αποτελεσματικά χάνεις για πλάκα.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Τα παιδία πέη, που λένε.

Leave a comment:

Working...
X