Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Elder Scrolls V: Skyrim

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• *Κλωτσαει ο Solid την πορτα του topic ουρλιαζοντας και κρατοντας Orcish Mace και Shield*

ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΡΓΓΓΚ κκκκκκκ........

Εφτασα κι εγω στον θαυμαστο κοσμο του Skyrim. Αργησα, αλλα τα καταφερα.

Ευτυχως παιζω εκδοση για 360, χωρις Live για patching και ευτυχως δεν εχω συναντησει προβλημα στις πρωτες 25 ωρες μου μεχρι το lvl 11.

Παμε στα γρηγορα:

α) Ατμοσφαιρα: Γεια σας. Καληνυχτα ζωη. Εχετε γεια βρησουλες, Loggo, βουνα, ραχουλες! Εχω να ζησω τετοιο κολλημα σε fantasy rpg (για να μην πω σε game γενικοτερα) απο την εποχη του Baldur's Gate II. Η αισθηση που ειχα οταν καθαρισα το πρωτο dungeon δεν περιγραφετε με λογια, απλα θα πω πως η εννοια Dungeon Crawling πλεον περνα σε αλλο επιπεδο, και το μετρο συγκρισης ειναι το Skyrim.

Δεν ειναι μονο το γεγονος οτι τεχνικα το παιχνιδι ειναι υπεροχο (αν και καταλαβαινω το δραμα του 360 σε σχεση με το high end PC), δεν ειναι μονο οτι το design των dungeons σε κανει 1)να μην χανεσαι και 2) να θες να προχωρησεις ΟΛΟ και πιο βαθια για να δεις τι παιζει, ειναι και το γεγονος οτι ολο αυτο το θεμα περιστιχιζεται και απο ενα πολυ βαθυ Lore, με βιβλια, notes, quest logs κλπ. Καθε τι εχει λογο υπαρξης στο Skyrim. Τιποτα δεν φαινεται ξεκαρφωτο.

2) Μηχανισμοι: Ευτυχως μαθανε επιτελους πως στηριζεται ενα leveling system στην Bethesda. Θεωρω οτι δεν ειναι ακομα πληρες (κλεφτη ματια στο DnD) αλλα πλησιαζει. Ειναι πολυ μακρια απο το χαοδες συστημα του Morrowind και το προβληματικο του Oblivion, και σε βοηθα να επιλεξεις σωστα και οπως θες εσυ το στυλ του χαρακτηρα που θες να κανεις. Επισης το questing structure του τιτλου ειναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΑ βελτιωμενο απο προηγουμενα παιχνιδια, με πολυ σημαντικη την υπαρξη του fast travel αφοτου ανακαλυψεις ενα μερος και επισης σημαντικο το γεγονος οτι δεν θελει να μαντευεις που διαολο πρεπει να πας για να συνεχισεις. Δεν σε κραταει απο το χερακι (γκουχfableγκουχ) αλλα δεν σε πετα και στον λακο με τα κωλοδαχτυλα.

Παραπονα; Ναι.

Το animation ειδικα πανω στο αλογο ειναι για γελια μπροστα σε αυτο του Ass.Creed. Περα απο τα τεχνικα προβληματα και το battle system που οντως ειναι λιγο loose, θεμα υπαρχει με το menu system και την επιλογη / εναλλαγη οπλως και μαλιστα in-combat. Οπως ειπωθηκε και περαπανω, οταν καποιος το εχει κανει εδω και πεντε χρονια σωστοτερα (BioWare, Obsidian), δεν πειραζει να "δανειστεις" τα καλα του ανταγωνισμου οταν αυτο μετατρεπει το παιχνιδι σου σε πολυ καλυτερο τιτλο. Δυσκαμπτο σημειο αναμφισβητητα.

Υπαρχουν πολλα μικρα μικρα ζητηματακια στο παιχνιδι, τα οποια απο οτι ξερω διορθωθηκαν με το patching. Ομως το σημαντικο δεν ειναι αυτο.

Το σημαντικο ειναι πως το παιχνιδι κυλα ομορφα, "οργανικα" θα ελεγα. Ολα δειχνουν να ανηκουν στον κοσμο του, και η μεγαλυτερη βαση εχει δωθει εκει που πρεπει: στην ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ. Ειναι ενα καθαροαιμο rpg, χωρις φανφαρες προηγουμενων ετων.

Προσωπικα μου εχει ανανεωσει την ορεξη για videogame adventuring, ειδικα απο την στιγμη που ειμαι και μονος σε εναν νεο, ξενο τοπο. Ειναι σιγουρα πολυ καλη παρεα οταν θελω απλως να καθησω σπιτι μου.

Υ.Γ.: Φυσικα και εκανα χαρακτηρα fighter με one handed weapon and shield combo. Μαγειες και μαλακιες, ολοι οι μαγοι ειναι μια κουτουλια με το mace μου...Χαρ χαρ χαρ...
    :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

• Το ξεκίνησα κι εγώ χτες και έγινε το απίστευτο. Κόλλησε στην αρχή! Ακριβώς με το που σκάει ο δράκος πριν μου κόψουν το κεφάλι. Ο δράκος άραξε πάνω στην οροφή και κοίταζε σαν χάνος αριστερά και δεξιά. Έψαχνα από δω, πήγαινα από κει ρε πούστη λέω στην αρχή κόλλησα; Αλλά μετά σκέφτομαι κάτσε παιχνίδι της bethesda παίζω. Load game και όλα μια χαρά.

Είναι το πρώτο Elder Scrolls που παίζω. Μοιάζει αρκετά στο Fallout ή είναι ιδέα μου; Όχι ότι με χαλάει βέβαια. Από περιβάλλον, ατμόσφαιρα κτλ. απλά προσκυνάω. Τα γραφικά τα περίμενα καλύτερα, αλλά δεν με απασχολούν.
      Εύχομαι μόνο ο θεός των bugs να είναι στο πλευρό μου για να το απολαύσω.

ΥΓ: Καλά πόσα βιβλία έχει; :resp:

Comment

• Originally posted by Enpsty View Post
        Εύχομαι μόνο ο θεός των bugs να είναι στο πλευρό μου για να το απολαύσω.
        ΥΓ: Καλά πόσα βιβλία έχει; :resp:
        Έχω βάλει πλέον το 1.3.10 patch με το mod που βελτιώνει πολύ το framerate (και όντως το βελτιώνει). Το θέμα που έχω με το zoom στο τόξο ακόμα δεν έχει διορθωθεί αλλά δε με πολυπειράζει, το framerate και το lag έχουν εξαφανιστεί αλλά είδα για πρώτη φορά quest breaking bug. Επίσης κάτι που παρατήρησα ήταν πως το pickpocket και τα ποσοστά του ανέβηκαν υπερβολικά γρήγορα όταν αποφάσισα να ασχοληθώ οπότε είναι ύποπτα για glitch.

Για τα βιβλία...Έχω βάλει στόχο να μαζέψω ΚΑΘΕ βιβλίο στο παιχνίδι σε ένα σεντούκι. Σαν αντίτυπο εννοείται, όχι σαν αντικείμενα. Είναι όντως πάρα πολλά και αν δεν τα διαβάσεις θα περάσεις πολλές quests στο ντούκου από πλευράς background, ο τρόπος που το lore περνά στον παίκτη μέσα στο παιχνίδι είναι παλαιολιθικός. Προσωπικά σταμάτησα να τα διαβάζω γιατί απλά βαρέθηκα.
        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• εχει framedrops και lagspikes η εκδοση στο pc? ουαο πρωτη φορα το ακουω, νομιζα οτι δεν ειχε τετοια θεματα

enspty αν παιζεις την εκδοση του ps3, αδιασε τον σκληρο οσο μπορεις και κανε disable τα autosaves οπωσδηποτε

Comment

• Originally posted by Vaynard View Post
            εχει framedrops και lagspikes η εκδοση στο pc? ουαο πρωτη φορα το ακουω, νομιζα οτι δεν ειχε τετοια θεματα

enspty αν παιζεις την εκδοση του ps3, αδιασε τον σκληρο οσο μπορεις και κανε disable τα autosaves οπωσδηποτε
            I will. Βέβαια πρέπει πρώτα να συνηθίσω να κάνω manually saving.

Comment

• Originally posted by Vaynard View Post
              εχει framedrops και lagspikes η εκδοση στο pc? ουαο πρωτη φορα το ακουω, νομιζα οτι δεν ειχε τετοια θεματα
              Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόβλημα με το PS3. Αυτό που μου έκανε ήταν να παγώνει σε κάποια σημεία για 1 ως 5 δευτερόλεπτα και μετά να συνεχίζει κανονικά, όχι να πηγαίνει σπαστά ή να χάνει frames. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν θέμα hardware αλλά επειδή δε με επηρρέαζε ιδιαίτερα το αγνόησα. Σημασία έχει πως λύθηκε με το τελευταίο patch.

Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

Comment

• αυτα ειναι τα lagspikes , στο ps3 και γινεται ολο και ποιο συχνα οταν το save file ξεπερασει τα 11 mb , με την διαφορα οτι δεν το εχουνε φτιαξει ακομα , συνηθως αν κανεις ενα quit και ξαναμπεις επανερχεται καπως

Comment

• Επικο σκηνικο:

Εχω παρει το quest για να ανεβω το βουνο διπλα στην Whiterun. Ειμαι καβαλα στο αλογο και περναω απο το Helgen, την περιοχη που αρχιζει το παιχνιδι. Την ειχα καθαρισει με συνοπτικες πριν απο μερικες μερες οποτε δεν ειχα προβλημα.

Ακριβως στο κεντρο του χωριου, κι ενω ειμαι καβαλα πανω στο αλογο μου, βλεπω μια ασπιδα αργα αργα να αφηνει τα εγκοσμια και να ανερχεται ως αλλος Ιησους εις τους ουρανους. Ω Talos, εξελαβα τον οιωνο σου! Ειμαι πλεον ανικητος και η θεση μου διπλα στον θρονο σου με περιμενει!!!! Θα ανεβω αυτο τον Γολγοθα (ή τελος παντων το βουνο) για να αποδειξω την αξια μου σε σενα!

10 λεπτα αργοτερα ενα Frost Troll απολαμβανε το μπουτι μου με λιγο κοκκινο κρασι παρεα με το τζακι του...

Comment

• beware νομιζω οτι εχει και αλλο troll :troll: ποιο πανω οσο ανεβαινεις τα 7000 steps

το κανεις λιγο λαθος δεν ακουμπαμε main quest πρωτου καθαρισουμε τα υπολοιπα questlines , the elder scrolls way

Comment

• Νταξ, εχει πολλες μερες που εγινε αυτο. Απλα το θυμηθηκα και ηθελα να το αναφερω... αν δεν κανεις και λιγο roleplaying με τα bug ξερεις δεν βγαζεις ακρη, εκει ειναι το μεγαλο γελιο....

Comment

• Ο ορισμος του WTF!, με εκανε και γελασα ομως.
                        Do a barrel roll!

Comment

• Comment

• Παιδιά μπορείς κάποιος να με διαφωτίσει με τα soul gems; Αν θέλω να παγιδεύσω το soul ενός ζώου το κάνω equip και το χρησιμοποιώ αφού πεθάνει ή πριν;
                            Αξίζει να ασχοληθώ από την αρχή μιας και έχω μπόλικα γεμάτα soul gems;

Comment

• Δε κανεις κατι με το soul gem, απλα cast soul trap τον εχθρο, τον σκοτωνεις και η ψυχη του περνα στο καταλληλοτερο σε μεγεθος soul gem.
                              Do a barrel roll!

Comment

• Ό,τι είπε ο από πάνω, απλά αν έχεις κάποιο όπλο soul trap μπορείς να το χρησιμοποιείς για τελευταίο χτύπημα. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι πως οι ψυχές ανθρώπων και ανθρωπόμορφων (kajiit, argonians, vampires) αποθηκεύονται σε μαύρα soul gems και είναι πάντα grand. Οι ψυχές γιγάντων, τεράτων, undead κλπ αποθηκεύονται στα κανονικά που όλοι ξέρουμε. Επίσης μπορείς να αποκτήσεις το Azura's Star κάνοντας τη Daedric Quest της Azura και να έχεις ένα επαναφορτιζόμενο soul gem για κάθε ψυχή.

Πάω για level 51, έχω 20 perks να τα κατανείμω σε crafting και enchanting συν όπου αλλού χρειαστεί. Μάλλον θα καταλήξω σε heavy armor + muffle για τα stealth ckecks, αλλά ο συνδυασμός light body armor + heavy όλα τα υπόλοιπα με έχει βγάλει λάδι. Το μόνο θέμα που έχω είναι το χαμηλό enchanting, οπότε δε μπορώ να αντικαταστώσω τα +20/30/50 % που έχω τώρα. Αλλά πού θα πάει...

Comment

Working...
                                X