Announcement

Collapse
No announcement yet.

Mass Effect 3

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    exi 3 meres pou to pezo ine kalo alla mexri stigmis protimo to 2

    Comment


    • #77
      To ξεκίνησα κι εγώ χθες και το άφησα στη πρώτη έξοδο στο Galaxy Map. Έκανα import και τον Shepard μου - Tίτε δοκίμασε να περάσεις τον φάκελο του χαρακτηρα σου απ'τον save φάκελο του ME2 σε αυτόν του ME3.

      Ωραία πράγματα μέχρι στιγμής. Μου αρέσει που ο γρήγορος ρυθμός στη μάχη αντισταθμίζεται με τους πιο αργούς ρυθμούς εξερεύνησης. Και η Citadel πιο όμορφη από ποτέ, γενικά το γεγονός ότι γέμισαν το χώρο με πράγματα και έδωσαν βάθος στο background μετράει πολύ, οι οπτικές πληροφορίες είναι περισσότερες και η ομορφία στους χώρους η καλύτερη της τριλογίας.

      Ένα πράγμα που με ξένισε είναι ότι δεν έχει, ή δεν έχουν παρουσιαστεί ακόμα, mini-games κατά τη διάρκεια των αποστολών, όπως εκείνο με τα κυκλώματα στο 2 π.χ. Τα μόνα πράγματα για αλληλεπίδραση είναι κάτι notes και τα medigels και upgrades που απλά μαζεύεις χωρίς να χρειάζεται να χακάρεις κάτι.

      Από rpg στοιχεία στο gameplay πάντως έχει και mods, και πανοπλίες με στατιστικά, μαγαζάκια, έχει αρκετό πράγμα σε σχέση με αυτό που ίσως θα περίμενα, καλό που άφησαν τέτοια στοιχεία μέσα.

      Έξυπνος και ο τρόπος που λειτουργεί το scanning στον Galaxy Map κι από collectibles έχει πράμα να μαζέψεις για το War Effort. Άντε να δούμε που θα μας βγάλει η περιπέτεια του Shepard.
      sigpic

      Comment


      • #78
        Πολύ γρήγορες απαντήσεις/

        1) Όχι δεν έχει mini games.

        2) Tα RPG στοιχεία είναι πλήρως προσαρμοσμένα στη μάχη, η οποία είναι επίσης σημαντικά αλλαγμένη. Εστιάζουν περισσότερο σε item customization και σχεδόν το ίδιο character building με το 2. Καλές προσθήκες αλλά τίποτα το σούπερ. Όλο το βάρος της παραγωγής έπεσε στη μάχη.

        3) Τα backgrounds είναι ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ αλλά βλέπω σημαντικά χειρότερη σκηνοθεσία (ή θέσεις της κάμερας) στους διαλόγους. Νιώθω λες και παίζω Neverwinter Nights 2, ενώ και το animation παραδόξως δεν είναι καλό. Το χειρότερο είναι το περπάτημα, όπου όλα τα μοντέλα περπατάνε με τον ίδιο τρόπο (αρσενικά και θηλυκά), ο οποίος είναι κάτι μεταξύ γορίλα, φορτωμένου λιμενεργάτη και καουμπόη που του κλέψανε το άλογο. Ειδικά κάποια στιγμή που η Liara γύρισε να φύγει με στυλ Βαγγέλα ήταν κλαυσίγελως.

        Σενάριο δεν έχω δει πολύ. Το αντίπαλο ΑΙ στις μάχες είναι πολύ βελτιωμένο και υπάρχουν διαφορετικές τακτικές, νέοι εχθροί κλπ, ενώ και το level design είναι καλύτερο. Αυτό που δε μου άρεσε, τουλάχιστον στη main mission μετά την πρώτη επίσκεψη στο Citadel, ήταν η συντομία της και η έλλειψη επικού στοιχείου. Ήταν απλά μικρή, είχε κάποιες εναλλαγές στο gameplay τύπου άμυνες, χειρισμός πολυβόλων κλπ, αλλά αντί για main quest θα μπορούσε να είναι random sidequest. Πέρα από τα σεναριακά στοιχεία, που δεν ήταν κάτι το συγκλονιστικό, δεν είχε καλή πλοκή, δεν είχε κάποια κορύφωση, ακόμα ακόμα και τα κύματα εχθρών στο hardcore δεν ήταν τέτοια που να σου δίνουν την εντύπωση του μεγάλου.

        Ο galaxy map και ο τρόπος που λειτουργεί είναι ο καλύτερος της σειράς. Γενικά, μαγαζάκια, αντικείμενα, ιστορίες κλπ είναι πιο συμμαζεμένα. Έχω ένα θέμα με τα upgrades στο δωμάτιο της Liara, γιατί δεν κατάλαβα πώς γίνονται, αλλά θα το βρω.

        Το battle readiness είναι πολύ ωραία προσθήκη αλλά θα το συζητήσω αναλυτικά πιο μετά. Το ότι το συνδυάσανε με το Multiplayer πάντως είναι μεγάλη καραγκιοζιά.


        Γενικά, πρώτες εντυπώσεις λιγάκι μαγκωμένες. Βλέπω οπισθοχώρηση στα δυνατά σημεία του 2, κάτι που σε κανένα βαθμό δεν το περίμενα (ΕΙΔΙΚΑ στη σκηνοθεσία) και βελτιώσεις στα υπόλοιπα, που μέχρι τώρα δεν είναι αρκετές για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Είναι νωρίς ακόμα βέβαια και εύχομαι να αλλάξω γνώμη.
        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

        Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

        Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

        Comment


        • #79
          (Kαζαμιας mode): δεν νομιζω να αλλαξεις... το gut check μου ελεγε οτι το ME3 θα ειναι οσο το δυνατον πιο "μαχητικα επικο" παρα σεναριακα. Και ολοι ξεραμε οτι το role play στο τριτο μερος θα παρει την κατιουσα. Γενικα για καποιο (ΕΑ) λογο η BioWare αρχιζει να με απογοητευει, ειδικα απο την στιγμη που ειμαι ενας hard fan της.
          :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

          Comment


          • #80
            Μα αυτό είναι το θέμα, δεν είναι μαχητικά επικό. Σεναριακά (όσο έχω δει) είναι μια χαρά, αλλά στις μάχες δεν έχει τα παλαβά σκηνικά που περίμενα. Το μοτίβο τους είναι το ίδιο, με τις τεχνικές αλλαγές που ανέφερα και κάποια καλούδια, αλλά η κλίμακα είναι...λάθος. Πήγα στον Palaven και νόμιζα ότι έπαιζα random quest, αν είναι δυνατόν.
            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

            Comment


            • #81
              Κάτι που βρήκα και ίσως φανεί χρήσιμο.... Το παιχνίδι λέει έρχεται με το DLC "From Ashes" όπου σου δίνει πρόσβαση σε νέες στολές για όλο το group και έναν νέο Prothean χαρακτήρα (!)

              Μιας και βρίσκεται ΗΔΗ μέσα στα αρχεία του παιχνιδιού κι αφού ΔΕΝ γουστάρουμε να πληρώνουμε έξτρα για περιεχόμενο που πληρώσαμε ήδη, πως τον ξεκλειδώνεις. Για PC.

              1. Κατεβάζουμε αυτό http://wenchy.net/me3-coalesced-utility

              2. Τρέχουμε το exe και επιλέγοντας Open, ανοίγουμε το αρχείο Coalesced.bin που βρίσκεται εκεί που κάναμε install το game, στο φάκελο Mass Effect 3 > BIOGame > CookedPCConsole

              3. Αφού φορτώσει, πατάμε Ctrl+F και του δίνουμε να ψάξει τη λέξη insquadprothean

              4. Στα αποτελέσματα στη δεξιά πλευρά, στην 6 γραμμή, βρίσκουμε εκεί που λέει MemberValidCID=22, MemberAvailablePlotLabel=IsSelectableProthean, και το αντικαθιστούμε με MemberValidCID=, MemberAvailablePlotLabel=,

              5. Κάνουμε Save και τέλος.

              sigpic

              Comment


              • #82
                Έχει πρόβλημα με το Origin? Το δοκίμασες και δουλεύει?
                Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                Comment


                • #83
                  Δουλεύει ναι. Αλλά χωρίς Origin. Δεν είμαι συνδεμένος στο Origin οπότε δεν ξέρω αν θα προκύψει κάποιο θέμα. Όταν αγόρασω αυθεντικό το game θα μάθω.
                  sigpic

                  Comment


                  • #84
                    Οντως δουλεύει, ενώ δε μου δημιούργησε προβλήματα στο launch με το Origin. Έψαξα λίγο στο Ίντερνετ και έπεσα σε αυτό.

                    I've seen that I can tweak my game by editing files like bioinput.ini and bioengine.ini, but I couldn't find these files anywhere. They seem to be part of another file called coalesced.bin, and I d...


                    Επειδή απλά αλλάζεις κάποιες μεταβλητές δε θεωρείται crack, απλά σε Multiplayer υπάρχουν φήμες ότι μπορεί να σε banάρουν αν παίζεις με modified αρχείο. Το δοκίμασα, μου εμφάνισε κανονικά το χαρακτήρα στη squad, αλλά δεν είδα πώς μπορώ να παίξω το υλικό του DLC, απλά να τον βάλω στην ομάδα μου. Δεν ήρθε κάποιο μήνυμα στο terminal ή κάτι παρόμοιο. Καμία ιδέα?
                    Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                    Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                    Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                    Comment


                    • #85
                      Ναι όντως, απλά μπαίνει μια άγνωστη φάτσα στην ομάδα :/
                      Αηδίες, EDI και τα μυαλά στα κάγκελα :p

                      Πάντως παίζοντας σήμερα έφαγα όλη μου την ώρα στη Citadel. Ουσιαστικά λειτουργεί σαν hub στο 3 αφού είναι το μόνο ασφαλές μέρος στον γαλαξία, με περιοχές που ανανεώνονται. Σε κάποια φάση απ'το πολύ κουβεντολόι έπιασα τον εαυτό μου να αποζητά κάποια μάχη :p
                      sigpic

                      Comment


                      • #86
                        Δεν ξέρω, η όλη φάση με την EDI δε μου αρέσει.

                         
                        Μια ΑΙ που αποκτά σώμα και αρχίζει τα υπαρξιακά ερωτήματα, που τη γουστάρει ο Joker και που φέρεται κάπως σαν ανδροειδές σε βιβλίο του Φίλιπ Ντικ δε νομίζω πως ταιριάζει πολύ στο Mass Effect. Γούστα είναι αυτά βέβαια, χρήσιμος χαρακτήρας, αλλά δε με ξετρελαίνει.

                        Από θέμα gameplay o Palaven και ο Salarian homeworld ήταν τα βαρετά τα ίδια (ο δεύτερος σώζεται λόγω Wrex/ Mordin) αλλά ο Tuchanga είναι Mass Effect universe στα καλύτερά του, δώσε πόνο λέμε!


                        Επίσης ποιός είναι αυτός ο James Vega και γιατί μου τον βγάζει συνέχεια στη squad μου?
                        Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                        Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                        Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                        Comment


                        • #87
                          Άσχετο εντελώς,τρέχει petition στο ιντερνετ στο οποίο gamers ζητούν από την bioware να αλλάξει το τέλος του παιχνιδιού και μάλιστα έχουν μαζευτεί ως τώρα πάνω από 9000 υπογραφές!Γενικά βλέπω ότι το θέμα με το φιναλε απασχολεί πολύ την fanbase του franchise.Όλοι συμφωνούν ότι το παιχνίδι είναι εξαιρετικό αλλά το τελευταίο δεκάλεπτο του παιχνιδιού ξενέρωσε πολύ κόσμο.

                          Παιδιά θέλω εντυπώσεις από όσους το τελειώσουν.;)


                          Tidy!

                          Do not blame me.Blame yourself or God.
                          In Matsuno we trust.

                          Comment


                          • #88
                            Μα αυτό το παιχνίδι το παίζεις μόνο και μόνο για το Μεγάλο Φινάλε. Δεν το έχω δει ακόμα πάντως.

                            Για το ότι είναι εξαιρετικό...δεν ξέρω. Έχω ράμματα για τη γούνα του. Περισσότερα όταν το τελειώσω, αλλά νιώθω ώρες ώρες λες και βλέπω ταινία. Οι paragon / renegade ενέργειες κατά τα cutscenes είναι υπό εξαφάνιση.
                            Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?

                            Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...

                            Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί

                            Comment


                            • #89
                              Μισό βρε παιδιά, αν ισχύουν αυτά που λέτε, μιλάμε για "μεγάλη" ήττα. Η Bioware προσπάθησε να χτίσει κάτι μοναδικό και, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρωτοποριακό με τα δύο πρώτα Mass Efect. Δεν είναι η δομή και τα gameplay mechanics των τίτλων που τα κάνουν, σαν σύνολο, τόσο δυνατά, αλλά η όλη λογική των επιλογών σου και πώς αυτές επηρεάζουν τη συνολική έκβαση της ιστορίας. Προσωπικά περίμενα να υπάρχουν τεράστιες αλλαγές μεταξύ αποφάσεων που πάρθηκαν στο 2, μέχρι και διαφορετικό ξεκίνημα. Σε κάποιο παλιότερο post έγραψα αρκετά πράγματα, ελπίζω έστω τα μισά από αυτά να υλοποιηθούν...

                              Όπως και να έχει, συνεχίστε και ενημερώστε μας όταν το τελειώσετε. Πιθανότατα να το ξεκινήσω κι εγώ κάποια στιγμή κατά το καλοκαίρι, αν πάνε καλά τα πράγματα με το μεταπτυχιακό.

                              Comment


                              • #90
                                Σε θέμα σεναριακής δομής φαίνεται ότι είναι πιο κοντά στα πρότυπα του 1ου, με focused σενάριο κινούμενο σε γραμμική εξέλλιξη. Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς, βάζοντας όμως κάτω όλες αυτές τις μεταβλητές που θα διαμόρφωναν ίσως ένα πιο "εύκαμπτο" 3o μέρος βασισμένο αποκλειστικά στις επιλογές μας να γινόταν αχταρμάς το πράγμα. Δηλαδή τι να κάνει ο developer στη περίπτωση που θέλαμε να κάνουμε import το save με τον νεκρό Shepard, δεύτερη νεκρανάσταση;

                                Όταν κάνεις Import το save του 2, πριν ξεκινήσει το παιχνίδι σου γράφει ποιες είναι οι πιο βαρυσήμαντες επιλογές που θα επηρεάσουν πράγματα κατά τη διάρκεια της εξέλλιξης, μεταξύ των οποίων είναι η μοίρα της Racchni Queen, η έρευνα πάνω στην Genophage του βοηθού του Mordin, αν δώσαμε την βάση των Collectors στην Cerberus κλπ.

                                Μέχρι στιγμής, και βρίσκομαι πιο πίσω σε σχέση με τον Titus ουσιαστικά έχω κάνει μόνο τη πρώτη Priority αποστολή στον Palaven και γυροφέρνω κάνοντας side-quests για το War Effort, σημαντικά γεγονόντα που να είναι άμεσα επηρρεασμένα από αποφάσεις μου στα προηγούμενα Mass Effect δεν έχουν κάνει τη παρουσία τους. Yπάρχουν όμως encounters με χαρακτήρες απ'τα προηγούμενα παιχνίδια όπως π.χ. την γιατρίνα στον Feros από το 1ο ή την δημοσιογράφο του 2ου που πλακώσαμε στα μπουκέτα που οι αντιδράσεις τους στις συζητήσεις μαζί τους κρατούν σφιχτά δεμένη την αφήγηση και δίνουν πόντους στην έννοια της συνέχειας και της ολότητας στη τριλογία.
                                sigpic

                                Comment

                                Working...
                                X