Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Συμφωνώ με όλα όσα έγραψε ο Loggo και παραθέτω τις δικές μου εντυπώσεις
Στα θετικά:
- Έξυπνος σχεδιασμός dungeon και pre-dungeon areas που προσωπικά βρήκα και challenging σε αρκετά σημεία
- Πολύ καλή αξιοποίηση του wiimotionplus, τόσο στις μάχες όσο και στα αντικείμενα.
- Ενδιαφέρον ιδέες στο σενάριο και πολύ θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά παρουσιάζουν εμφανώς κάποια hooks και τη γενικότερη ιδέα πίσω από ένα ενιαίο timeline για τα Zelda
Αρνητικά:
- Λίγες περιοχές, άπειρο backtracking
- Αδιάφορο οπτικά. Δεν είναι μόνο τα μέτρια γραφικά, είναι και το κακό art direction, ο minimal σχεδιασμός στα dungeons και γενικά η απουσία ατμόσφαιρας
- Σε γενικές γραμμές αδιάφορο soundtrack, δε θυμάμαι πάνω από 2 κομμάτια
- Η υλοποίηση της άρπας ήταν απλά εκνευριστική
- Η φωνή και τα σχόλια της Fi "Master! I see a huge bulge in your pants! There's 90% probability that your balls turned into balloons!
- To dowsing
- Τα χαζά bosses
- Τα finding/fetching quests που δικαιολογούσαν απόλυτα μέχρι και την αυτοκτονία
(με αποκορύφωμα τις νότες)
- Η απουσία overworld. Όχι ότι μου έλειπε προσωπικά αλλά το γεγονός ότι έχει ένα σωρό πράγματα να μαζέψεις
και δεν έχει ένα overworld να χαλαρώνει λίγο και το pacing και το μάτι από τις ίδιες και τις ίδιες περιοχές, το κάνει απίστευτα κουραστικό.
Σε γενικές γραμμές πάντως οι εντυπώσεις μου είναι θετικές! *doing*
Το βρήκα πιο memorable από το twilight princess το οποίο θεωρώ ακόμα πιο generic, και ο συνδυασμός ενός συμπαθητικού σεναρίου και δυνατού level design έκαναν την όλη εμπειρία εποικοδομητική αν και όχι τόσο ευχάριστη συνολικά.
Κάπου στο youtube βρήκα κάτι let's play skyward sword videos με κατά τόπους voice-overs (όχι τίποτα επαγγελματικό) και ταιριάζουν πάρα πολύ. Κρίμα που για άλλη μια φορά την έβγαλαν με μουγκητά και κραυγές.
(Όταν τραγουδούσαν οι δράκοι δε, ήταν για κλάματα η υπόθεση)
Από αυτά που λέτε συμπεραίνω ότι λύνει αρκετά από τα προβλήματα των wind waker και twilight princess αλλά έχει άλλα.Παρόλα αυτά εγώ κρατάω ότι είναι καλύτερο από αυτά τα 2.Σε γενικές γραμμές μου άρεσαν αυτά που διάβασα και είμαι σίγουρος ότι θα είναι φοβερό παιχνίδι αλλά νομίζω ότι η νιντεντο πρέπει σιγά σιγά να πάρει την σειρά πιο σοβαρά.Είναι ολοφάνερο ότι έχει χάσει την παλιά της αίγλη.Πριν κάποια χρόνια δεν νοούνταν παιχνίδι της σειράς να πάρει κάτω από 9...
Tidy!
Do not blame me.Blame yourself or God.
In Matsuno we trust.
No voice - overs hmmmm? (τσεκάρει το ημερολόγιο... 12/2011) paaaasss...
Δηλαδή γαμώ το, είναι λες και ενώ έχει κυκλοφορήσει ο κινηματογράφος με ήχο το 1925, είσαι στο 1940 και κάποια εταιρεία βγάζει μουγκό σινεμά "για να μη χαλάσει η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ολα αυτα τα χρόνια..."
Δηλαδή έχω φτάσει σε επίπεδο να θεωρώ τα Fable ως διάδοχο του είδους που δημιούργησε το ΟοΤ.
Originally posted by Raf
Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.
Δεν διαφωνώ ούτε σε αυτά που λέει ο Loggo, ούτε με αυτά του sain't.
Απ΄την άλλη όμως θα ξαναπώ ότι τα zelda προσφέρουν μία εμπειρία που δυστυχώς δεν μπορείς να βρεις κάπου αλλού. Ακόμα και το TP που όλοι το κράζετε εγώ το λάτρεψα και θα μου μείνει για πάντα στο μυαλό (και στην καρδιά...κλαψομουνιά )
Είμαι ένας τύπος που παίζει τα games με το τσουβάλι. Μέσα στο 2011 παίζει να δοκίμασα 30-40 και μπορώ να πω ότι την εμπειρία που μου προσφέρει τo SS την βρίσκω μια φορά στα 5 χρόνια. Κι αυτό το ξαναγράφω δεν είναι υπέρ της nintendo, είναι κατά της βιομηχανίας.
Εξακολουθώ να υποστηρίζω αυτό που πρωτοέγραψα όταν έπιασα το SS. Σαν Zelda δεν είναι ούτε το καλύτερο, ούτε πραγματικά φέρνει τα πάνω-κάτω στον τρόπο που παίζαμε μέχρι σήμερα. Αλλά εξακολουθεί να παραμένει στα υψηλότερα σκαλία της βιομηχανίας.
Αυτά τα γράφω γιατί κάποιος μπορεί να σχηματίσει την άποψη ότι ''εντάξει καλό φαίνεται, ίσως το πιάσω κάποτε''. ΙΜΟ το παιχνίδι πρέπει να παίχτεί από κάθε videogame φαν γιατί πραγματικά είναι υπέροχο.
Απλώς ναι θα μπορούσε να ήταν ακόμα καλύτερο.
Λοιπόν το ξεκίνησα κι εγώ στο Dolphin και ως τώρα μπορώ να πω ότι με ευχαριστεί ιδιαίτερα πολύ σαν παιχνίδι και σαν Zelda. Δεν ξέρω προς τι όλη αυτή η απογοήτευση, μέχρι το πρώτο dungeon δε βρήκα κάτι το ιδιαίτερο αρνητικό. Αντιθέτως μάλιστα, αισθητικά το παιχνίδι είναι πάρα πολύ καλό, ενώ gameplay wise φαίνεται να πηγαίνει την κλασική συνταγή ένα βήμα μπροστά (λόγω χειρισμού). Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο ένα τέτοιο battle system θα μπορούσε να αποδώσει γρήγορες και προκλητικές μάχες και όχι κάτι του στυλ "mini-game/puzzle."
Σχετικά με το σενάριο και την γενικότερη αισθητική, όλα φαίνεται να είναι πιο δουλεμένα και προσεγμένα από τα παλιότερα 3D Zelda. Ίσως φταίνει το full HD emulation για αυτό βέβαια, αλλά κρίνω με βάση του τι βλέπω. Τα voice overs δε με ενοχλούν, ούτε το χιουμοριστικό στυλάκι που δόθηκε σε αρκετούς διαλόγους. Από την άλλη το "robot like" στυλάκι της Fi είναι απλά γραφικό (για να μην πω τραγικό).
Ελπίζω να καταφέρω να το συνεχίσω πάντως γιατί το χαίρομαι ιδιαίτερα πολύ. Εχω πολλά χρόνια να παίξω Zelda και αυτό φαίνεται να καλύπτει αρκετές από τις απαιτήσεις που έχω από το είδος. Μόνο κακό είναι τα slow downs που παρατηρώ όταν κάνω lock σε έναν εχθρό (μου φαίνεται πρέπει σύντομα να τα στάξω για τετραπύρηνο επεξεργαστή, δεν πάει άλλο).
Παραθέτω και κάποιες εικόνες:
Και πριν κλείσω, μία ερώτηση: έχει κανένας σας το add-on wii motion plus; Οι μπαταρίες καταναλώνονται υπερβολικά γρήγορα (σε φάση 2-4 ώρες χρήσης). Ok αγοράζω 1 λίρα τις 10 (ή 16, ανάλογα τη μάρκα), αλλά όχι κι έτσι πια .
Και πριν κλείσω, μία ερώτηση: έχει κανένας σας το add-on wii motion plus; Οι μπαταρίες καταναλώνονται υπερβολικά γρήγορα (σε φάση 2-4 ώρες χρήσης). Ok αγοράζω 1 λίρα τις 10 (ή 16, ανάλογα τη μάρκα), αλλά όχι κι έτσι πια .
Βγάλε την δόνηση να ηρεμήσεις.
Επίσης βγάλε το wiimote από το HUB, πιάνει την μισή οθόνη.
Επίσης βγάλε το wiimote από το HUB, πιάνει την μισή οθόνη.
Cool, θα το απενεργοποιήσω τη δόνηση μπας και αλλάξει κάτι. Σχετικά με το hud, το έβγαλα το wii mote. Μόλις είχα ξεκινήσει το παιχνίδι και ήθελα να μάθω το χειρισμό πριν το βγάλω .
Επίσης έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις και πλέον δεν έχω καθόλου slow downs. Μένει να προχωρήσει λίγο για να πάρω το sling shot, γιατί κάποιοι είχαν aiming issues. All and all είμαι ενθουσιασμένος, επιτέλους παίζω το "καινούριο" Zelda . Τόσους μήνες περίμενα αυτή τη στιγμή .
Τελικά έλυσα όλα τα προβλήματα και πλέον το παιχνίδι είναι 100% λειτουργικό. Το slingshot λειτουργεί άψογα, οπότε φαντάζομαι ότι δε θα εμφανιστεί κάτι άλλο στην πορεία (το τελευταίο πρόβλημα που αντιμετώπισαν όλοι ήταν το aiming στο slingshot).
Ακόμα περιμένω να δω τι είναι τόσο λάθος σε αυτό το Zelda. Ως τώρα με έχουν γοητεύσει τα πάντα, ειδικά η αισθητική.
Comment