Εγώ θα πω ξανά αυτό που πίστευα για το SS και παίζει να το έχω δηλώσει πολλές φορές. Είναι ένα πολύ καλό παιχνίδι αλλά ένα πολύ κακό Zelda.
Συμφωνώ με όλα τα θετικά που έγραψες Νοοτο αλλά με ενοχλήσει τόσο πολύ τα αρνητικά που ο αρχικός ενθουσιασμός που ένιωθα για το παιχνίδι απλά υποχώρησε και από ένα σημείο και μετά ήθελα να τελειώσει. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι τελευταίες 15 ώρες έπρεπε να είχαν κοπεί. Πολλά set pieces δεν προσέφεραν τίποτα και απλά έσπαγαν τη ροή του gameplay. Δεν είχε κανένα λόγο ύπαρξης το stealth section καθώς επίσης και εκείνο που μάζευες κάτι αδιάφορα collectables στην περιοχή που είχε πλημμυρίσει.
Με είχε κουράσει επίσης η γενικότερη έλλειψη ποικιλίας. Όλο το παιχνίδι προσφέρει μόλις 4 περιοχές μαζί με την αρχική πόλη στις οποίες επιστρέφεις συνέχεια. Ήλπιζα η τελική περιοχή να είναι κάποιο καινούριο μέρος αλλά τελικά απογοητεύτηκα για άλλη μια φορά.
Δεν με ενόχλησαν τόσο τα motion controls, πρωτοτυπώ εδώ.
Αυτό που δεν μου άρεσε όμως ήταν η έλλειψη βάθους στις μάχες. Δεν θυμάμαι να μαθαίνεις κινήσεις και να αποκτάς γενικότερα επιπλέον εργαλεία και ικανότητες που να μπορείς να χρησιμοποιήσεις στην μάχη, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει στα περισσότερα Zelda. Γενικά παρόλο που δεν είχε πρόβλημα με τα motion controls δεν θεωρώ πως προσέφεραν τίποτα στο gameplay. Τα stamina, upgrading mechanics επίσης δεν με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα αλλά κρατάω σαν θετικό το ότι εισήχθησαν στη σειρά και τελειοποιήθηκαν στο Breath of the Wild.
Μια που γίνεται και λόγος για τα 3d zelda για εμένα έχει ως εξής η κατάταξη.
S tier: Breath of the Wild= Ocarina of Time
A tier: Windwalker
B tier: Twilight Princess
C tier: Skyward Sword
To Majoras Mask δεν το έχω παίξει.
Το Windwaker παρόλα τα λάθη που αναφέρατε το λατρεύω. Είναι πανέμορφο, έχει πολύ ωραία ιστορία και μουσική, συμπαθέστατους χαρακτήρες και ένα τέλειο overworld που σε ανταμείβει όταν ψάχνεις προσωπικά. Κάποιοι είχαν βρει κουραστική την διαδικασία να σαλπάρουν με το πλοίο και να επισκέπτονται τα διάφορα νησάκια αλλά εγώ την λάτρεψα. Μόνα μου παράπονα το ότι αργεί να πάρει μπρος καθώς και ότι ήταν εύκολο.
Leave a comment: