Τέλειωσα κι εγώ το Spirit Tracks πριν λίγες μέρες. Μπορώ να πω ότι το ευχαριστήθηκα πολύ, αν και μερικά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί καλύτερα. Πάρα πολύ σύντομα οι εντυπώσεις μου.
Οι διαδρομές με το τραίνο, σχετικά γρήγορα, καταντάνε βαρετές και κουραστικές. Θα έπρεπε να υπήρχε ένας πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης από ένα σημείο και μετά, ενώ και το warp system δε βοηθά όσο θα έπρεπε. Οι διαδρομές είναι ψυχρές κι απρόσωπες, με ελάχιστα πράγματα να κάνεις κατά τη διάρκεια αυτών. Από τη στιγμή που επέμειναν στη μετακίνηση με το τραίνο, θα έπρεπε να τις είχαν εμπλουτίσει και με άλλα πράγματα. Τρεις εχθροί ανά δυο λεπτά και τα αντίπαλα τραίνα δε φτάνουν. Το κυνήγι των λαγών δε το βάζω καν, όχι γιατί είναι κακό, άλλα γιατί δεν επηρεάζει τόσο το ίδιο το ταξίδι.
Τα controls είναι βελτιωμένα σε σχέση με το Phantom Hourglass, μου φάνηκαν πιο responsive και γενικά σχεδόν σε όλο το παιχνίδι λειτουργούν εξαιρετικά. Όμως, όπως και στο προηγούμενο έτσι και εδώ, δεν ενδείκνυνται τόσο για απαιτητικής φύσεως καταστάσεις. Όταν καλείσαι να ανταπεξέλθεις απέναντι σε απαιτητικά σημεία, όπως μια δύσκολη φάση σε ένα boss, ή ορδές από ζόρικους εχθρούς, η touch screen δε πιάνει τα πάντα και τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα απ’ ότι είναι στη πραγματικότητα. Εκείνο το ala Twinrova boss, μου έσπασε τα νεύρα λόγω Touch Screen. Γενικά υπάρχουν σημεία στο παιχνίδι όπου θα κλιθείς, σε πολύ περιορισμένο χρονικά διάστημα, να κάνεις συνδυασμό αρκετών εντελών. Εκεί είναι που η Touch Screen δεν ανταποκρίνεται στον ίδιο βαθμό που θα το έκανε ένα pad, κάνοντας τα πράγματα πιο δύσκολα.
Το δυνατότερο σημείο του τίτλου, κι αυτό για το όποιο πιστεύω ότι θα το θυμόμαστε όταν με το καλό περάσουν τα χρόνια είναι, αναμφισβήτητα, η δομή των γρίφων. Εκεί που η σειρά με εξαίρεση, ως ένα βαθμό, τα Minish Cap και Phantom Hourglass, είχε μείνει σε πολύ παραδοσιακές δομές. Οι γρίφοι στο Spirit Tracks με έπιασαν σε πολλά σημεία αδιάβαστο, γεγονός που με εξέπληξε ευχαρίστα και σίγουρα δείχνει τον δρόμο για τον επόμενο τίτλο του Wii. Έξυπνοι, φρέσκοι, με σταδιακά ανοδική δυσκολία, με γύρισαν σε παλιότερες εποχές όταν ακόμα ήμουν νέος στη σειρά. Δε κρύβω ότι ήταν το πρώτο Zelda που με ανάγκασε να κοιτάξω guide για 1-2 σημεία.
Ο συνδυασμός Link – Zelda μου άρεσε επίσης πολύ, ενώ το όλο δέσιμο και πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δυο μου έφερε ελαφρούς συνειρμούς από Ico. Γενικά θα έλεγα ότι το όλο concept συνεργασίας μεταξύ των δυο λειτούργει πολύ καλά, βοηθώντας παράλληλα και στην ανανέωση των γρίφων στο παιχνίδι. Παράπονο έχω κυρίως για τον αριθμό των side quests, άλλα και το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν αυτά. Θα ήθελα περισσότερα και πιο ενδιαφέροντα side quests, τα περισσότερα, δυστυχώς, δε ξεφεύγουν από το πνεύμα της αγγαρείας. Αντίθετα, καλές εντυπώσεις μου άφησαν τα περισσότερα Boss Fights, των οποίων η δομή ήταν, συνήθως, ιδιαιτέρα ενδιαφέρουσα. Τέλος, αν και είναι εντελώς υποκειμενικό, θεωρώ το soundtrack του Spirit Tracks ένα από τα καλύτερα στη σειρά.
Εν κατακλείδι, με τα θετικά και τα αρνητικά του, πρόκειται για σαφώς ποιοτικό τίτλο. Σίγουρα ανώτερο, σχεδόν σε κάθε τομέα, από το Phantom Hourglass.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
The Legend of Zelda: Spirit Tracks
Collapse
X
-
Έχω να καταγγείλω την Χυριλική κυβέρνηση για διαφθορά, νεποτισμό και κατάχρηση δημόσιας περιουσίας. Το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι δημόσιος κίνδυνος. Η ύπαρξη μόνος μίας γραμμής, σε αντίθεση με τις προβλεπόμενες από τον προϋπολογισμό δύο είναι ένα σκάνδαλο που δε μπορεί να περάσει έτσι. Ούτε καν ράμπες που θα αποτρέπουν την είσοδο άγριων ζώων δεν υπάρχουν... ΑΙΣΧΟΣ!
Leave a comment:
-
Μόλις τερμάτισα και εγώ το spirit tracks.Η τελική μάχη αν και τέλεια μπορώ να πω σκηνοθετημένη ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της τρομερά σπαστική.Το φινάλε ήταν χορταστικό αν και αρκετά αναμενόμενο.
Οι μάχες και το όλο σκηνικό με τα τρένα είναι το αδύναμο σημείο του τίτλου καθώς δεν ταιριάζει νομίζω στη σειρά σε αντίθεση με το καράβι και την βάρκα των προηγούμενων τίτλων που έδενε άψογα με το feeling του τίτλου αν και διαφορετική ιδέα.Ελπίζω στο επόμενο να μην δω αεροπλάνο ή κανένα άλλο μεταφορικό μέσο.
Συνολικά πάντως το θεωρώ κατά πολύ ανώτερο του phantom hourglass.Πολλές φρέσκιες ιδέες,σπαζοκεφαλιές και πολύ καλή ιστορία(δημιουργούν νέους χαρακτήρες πολλά υποσχόμενους για τη σειρά).
Leave a comment:
-
Εγώ θα έλεγα αργές.
Δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα αλλά αυτό το τρένο δεν λέει να γκαζώσει.
Leave a comment:
-
Oι διαδρομές με το τραίνο σου φαίνονται βαρετές γιατί δεν έχεις ασχοληθεί με τα λαγουδάκια και δεν έχεις ασχοληθεί με αποστολές πέρα της κεντρικής υπόθεσης.Εγώ που το κάνω παράλληλα μου δημιουργούν μεγάλη αγωνία ώρες ώρες αν και είναι πολύ σπαστικές σε ορισμένες περιπτώσεις αν δεν υπήρχαν και τα λαγουδάκια.
Δε μου φαίνονται βαρετές οι διαδρομές με το τραίνο. Και δε θέλω να ασχοληθώ με χοροπηδηχτά λαγουδάκια, να παίξω Zelda θέλω.
Leave a comment:
-
Οι μαχες δεν ειναι ιδιαιτερα προκλητικες αλλα boss fights ειναι αρκετα δυσκολα και ξεφευγουν απτην κλασσικη συνταγη των zelda εν μερη (3 χτυπηματα με τον ιδιο τροπο απλως λιγο πιο δυσκολα και τελος) .Τα life potions μπορει να σου χρειαστουν σε ορισμενα boss fights και σε ενα dungeon παραπλησιο του cave of ordeals του windwaker ακόμα περισσότερο.
Leave a comment:
-
Θα το αγοράσω σίγουρα στο μέλλον σε καλή τιμή.
Μια ερώτηση.Οι μάχες είναι καθόλου προκλητικές ή είναι άχρηστα ΚΑΙ σε αυτό το zelda τα life potions;Τα bosses τι λένε;
Πάντως μου άρεσε σαν ιδέα το ότι η zelda είναι μονίμως μαζί σου και σε βοηθάει.
Leave a comment:
-
Oι διαδρομές με το τραίνο σου φαίνονται βαρετές γιατί δεν έχεις ασχοληθεί με τα λαγουδάκια και δεν έχεις ασχοληθεί με αποστολές πέρα της κεντρικής υπόθεσης.Εγώ που το κάνω παράλληλα μου δημιουργούν μεγάλη αγωνία ώρες ώρες αν και είναι πολύ σπαστικές σε ορισμένες περιπτώσεις αν δεν υπήρχαν και τα λαγουδάκια.
Κατά τα άλλα οδεύω και εγώ προς το τέλος και έχω χρησιμοποιήσει 2 3 φορές FAQ είναι η αλήθεια καθώς οι γρίφοι είναι ιδιαίτερα ευρηματικοί και συνδιάζουν πολλές από τις ικανότητες που έχεις και άλλοι θέλουν να σκεφτείς απλά μεν αλλά όχι κλασσικά σαν τα άλλα zelda και είναι ένας επιπλέον παράγοντας δυσκολίας.
Leave a comment:
-
Βρίσκομαι καθ'οδόν για το τελευταίο τεταρτημόριο του χάρτη. Η καλή ποιότητα των dungeons και των γρίφων συνεχίζεται, με σπαζοκεφαλιές αξιόλογες μα όχι αδύνατες ώστε να δω κάποιο FAQ, μέχρι τώρα η ιστορία ρέει ομαλά και προβλέψιμα (με κάποιες μικροεντάσεις ανα διαστήματα) μα οι διαδρομές με το τρένο παραμένουν αδιάφορες και ίσως βαρετές.
Leave a comment:
-
BTW na pw pws to phra kai egw to spirit tracks telika, molis teleiwsw to Dragon age tha to arxisw.
Leave a comment:
-
Εγώ στον πειρατή Nico αναφερόμουν...
Και στο Phantom Hourglass είναι πολύ πιο εκνευριστικό γιατί για να προχωρήσεις πρέπει να περάσεις ξανά και ξανά από το ίδιο Dungeon για να πας πιο κάτω....
Στο Spirit Tracks το κάναν πιο έξυπνα γιατί είναι με ορόφους τελείως διαφορετικοί ο ένας από τον άλλο.
Τέλος πραγματικά το Spirit Tracks δεν το προχώρησα τόσο πολύ... 2 Dungeons να έκανα
Ενώ από το Phantom Hourglass να είμαι κοντά στον τερματισμό νομίζω...
Leave a comment:
Leave a comment: