Announcement

Collapse
No announcement yet.

Double Fine Adventure Game

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Bartman
    replied
    Thanks ramp.
    Το Psychonauts το παιζω αυτο τον καιρο και εχω παθει τρελο κολημα , ειναι πολυ οτι να'ναι platform/adventure game με την καλη εννοια. Θα τσεκαρω και αλλες δουλιες τους

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Ναι αν δε κανω λαθος ηταν το πρωτο τους game. Πριν ιδρυσει την Double Fine ο Schafer δουλευε για την Lucas Arts.

Leave a comment:

• Bartman
    replied
    Παιδια , η συγκεκριμενη εταιρια ειναι πισω και απο το Psychonauts ;

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Δε θέλουμε RTS elements.( όποιος έπαιξε Brutal Legend με καταλαβαίνει) Μάλλον κάποια πλάκα με το Brutal Legend παίζει δεν εξηγείται αλλιώς.

Μόλις βάλω χρήματα στην κάρτα θα κάνω κι εγώ donate- δεν είχα PC τις μεγάλες μέρες των adventures και τώρα καλύπτω χαμένο χρόνο.

Α για κάτι που ειπωθηκε για τις πωλήσεις του Book of Unwritten Tales. Εδώ σε όλα τα καταστήματα με ηλεκτρονικά, στον PC τομέα γίνεται ένας μικρός χαμός από adventure games. Gray Matter, Book of Unwritten Tales, Lost horizon, Gemini Rue, Tales of Monkey Island etc etc. Ομολογώ πως μου εκανε μεγάλη εντύπωση το πόσο δημοφιλή είναι σαν genre- έστω κρινοντας από τα adventure games στα ράφια των καταστημάτων.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Tim Schafer dancing: http://yfrog.com/j3qh3zz

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Απ'το twitter του Tim Schafer
    "Got a pic from @doubleanna of the celebration back home at Double Fine: http://pic.twitter.com/D2YgOZn3 Love you, Double Fine!"

Ron Gilbert:game cancelled.

Περα απο τη πλακα,περιμενω πως και πως να δω τι θα γινει με το game.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Απ'το twitter του Tim Schafer
    "Got a pic from @doubleanna of the celebration back home at Double Fine: http://pic.twitter.com/D2YgOZn3 Love you, Double Fine!"

Επισης:
    "$955k! Guys, I'll make you a deal. If we hit $980k I'll add RTS elements to the game! And if we hit $1M, I'll take them back out!"
    Κριμα, no rts elements

Leave a comment:

• Laharl
    replied
    Originally posted by Spahar View Post
    Το μόνο θεματάκι που είχα από την πρώτη στιγμή που είδα το video-παρουσίαση του project αφορούσε αυτό, ότι δηλαδή δεν έδειξαν ποτέ κάτι που αξίζει. Συνήθως στο kickstarter πολύ καλά πάνε projects που έχουν μία πολύ καλή ιδέα, την παρουσιάζουν καλά και δείχνουν ότι έχει πέσει ήδη πολύ δουλειά. Ασχέτως πόσο απολαυστική ήταν η παρουσίαση, εδώ δεν έδειξαν τίποτα, εξ'αρχής και οι ίδιοι στηρίχτηκαν στο όνομα τους. Αυτό μπορεί φυσικά να είναι αρκετό (και είναι όπως αποδεικνύεται) για τους περισσότερους, αλλά και πάλι προσωπικά θα ήθελα να δω ότι υπάρχει ήδη κάτι και όχι μόνο η ιδέα "ας κάνουμε ένα παιχνίδι με λεφτά των fans".

Κοίταξε όταν υπάρχει ένα τέτοιο όνομα πίσω από το project και όταν μιλάει για old school adventure νομίζω ήταν δεδομένη η επιτυχία του.Απλά νομίζω ΤΟΣΟ μεγάλη επιτυχία δεν την πίστευαν ούτε οι ίδιοι...

Η κοινότητα πάντως ανταποκρίνεται,και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε εάν και άλλα "μεγάλα" project θελήσουν να επενδύσουν πάνω της.Πλέον το θεωρώ δεδομένο ότι θα γίνουν οι κινήσεις,εάν υπάρξει ίδιος ενθουσιασμός θα έχουμε μία ακόμα πιο ξέφρενη ανάπτυξη του indie.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, υπό τις σωστές συνθήκες, ευνοεί τον gamer (ο οποίος θα παίρνει ένα παιχνίδι φτηνότερα, αλλά θα μπορεί συγχρόνως να βοηθάει παιχνίδια που πιστεύει ότι αξίζουν να ολοκληρωθούν, αρά θα μπορεί και να τα παίξει τελικά), αλλά ευνοεί και τον δημιουργό, ο οποίος θα δουλεύει χωρίς την πίεση του εκδότη και κρατώντας μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους για αυτόν (αυτό φυσικά και εξαιτίας της ψηφιακής διανομής).
    Αυτη ειναι η ομορφια αν ενα τετοιο μοντελο "καθιερωθει".

Πληρωνεις προκαταβολικα για το game που θες, ο developer ξερει εξαρχης το διαθεσιμο ποσο που εχει, δεν εχει το αγχος δηλαδη αν θα βγαλει τα εξοδα του, και καταλυεται ο παραγοντας publisher, καταστηματων και γενικοτερα ολων των μεσαζοντων. Υπαρχει αμεση σχεση - επικοινωνια μεταξυ server - client, δημιουργου και παικτη.

Προσωπικα δεν ειμαι καν μεγαλος fan του genre και ομως το ολο πλανο με επεισε και τα bonus ηταν με το παραπανω αρκετα για να δωσω τα 15$. Θα τα εδινα ανετα τα ιδια και περισσοτερα αν στη θεση του Old school adventure υπηρχε καποιος αλλο project σειρας που μ' αρεσει και θα θελα πολυ να δω sequel (Banjo Threeie!).

edit
    Απ' τα comments στο kickstarter

I never enjoyed spending money more than this!
    Τα λεει ολα νομιζω, ειναι εκπληκτικο το ποσο πολυς ενθουσιασμος υπαρχει γυρω απ' το project.

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Ναι προσωπικα δε συμφωνω με αυτη την αντιμετωπιση, καταλαβαινω απολυτα τη δυσκολια των μεγαλοεκδοτων. Δε πιστευω οτι αυτη η κινηση και η ανταποκριση των fans, τους εκθετει. Αυτη η στιγμη οι backers του project ειναι μολις 25.000. Δε χρηματοδοτει μια εταιρια ευκολα ενα project με σκοπο να πουλησει 25.000 αντιτυπα.

Αυτο που βλεπω εγω ειναι απλα οτι υπαρχει χωρος και προοπτικη - αν και δε ξερουμε ακομη την εκβαση, θα μπορει να γινει πιο σοβαρη συζητηση οταν ολοκληρωθει ο τιτλος - για ενα διαφορετικο μοντελο.
    Συμφωνώ απόλυτα. Η συγκεκριμένη περίπτωση πάντως θεωρώ ότι είναι πολύ ιδιαίτερη για να μπορέσει κάποιος να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Μιλάμε για ένα είδος που αντιμετωπίζεται με περιφρόνηση κατά κάποιον τρόπο και δύο τεράστια ονόματα της βιομηχανίας. Ακόμα και να πετύχει το όλο εγχείρημα (που για να πω την αλήθεια δεν βλέπω πλέον τον λόγο να μην πετύχει) αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι το συγκεκριμένο μοντέλο μπορεί να ευδοκιμήσει.

Το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο μοντέλο, υπό τις σωστές συνθήκες, ευνοεί τον gamer (ο οποίος θα παίρνει ένα παιχνίδι φτηνότερα, αλλά θα μπορεί συγχρόνως να βοηθάει παιχνίδια που πιστεύει ότι αξίζουν να ολοκληρωθούν, αρά θα μπορεί και να τα παίξει τελικά), αλλά ευνοεί και τον δημιουργό, ο οποίος θα δουλεύει χωρίς την πίεση του εκδότη και κρατώντας μεγαλύτερο μερίδιο κέρδους για αυτόν (αυτό φυσικά και εξαιτίας της ψηφιακής διανομής).

Το θέμα είναι κατά πόσο ο gamer είναι αρκετά ώριμος ώστε να υποστηρίξει ένα τέτοιο μοντέλο στο σύνολο του, γιατί δεν γίνεται όλα τα projects να έχουν δημιουργούς-θρύλους στο τιμόνι τους. Η αλήθεια είναι ότι το kickstarter υπάρχει καιρό τώρα και έχω δει και τρελή ανταπόκριση σε projects, αλλά και αρκετά ελπιδοφόρα projects να πετυχαίνουν τον στόχο τους με το ζόρι ή και καθόλου.

Edit: Το ποσό μόλις έφτασε το εκατομμύριο. Πιστεύω άνετα στα 3 εκατομμύρια στο τέλος, μην πω 5.

Ramparter όντως για 3-4 λεπτά είχε πέσει, ακριβώς τη στιγμή που είχε φτάσει στα 998.000. Φανταστείται πόσοι κάνανε refresh απλά για να το δούνε.

Originally posted by Laharl View Post
    Πολύ θετική η κίνηση των fans πάντως. Αποδυκνείουν περίτρανα ότι όταν κάτι αξίζει ανταμοίβεται,και αυτό θα οδηγήσει στην ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη ανάπτυξη του indie κινήματος.
    Το μόνο θεματάκι που είχα από την πρώτη στιγμή που είδα το video-παρουσίαση του project αφορούσε αυτό, ότι δηλαδή δεν έδειξαν ποτέ κάτι που αξίζει. Συνήθως στο kickstarter πολύ καλά πάνε projects που έχουν μία πολύ καλή ιδέα, την παρουσιάζουν καλά και δείχνουν ότι έχει πέσει ήδη πολύ δουλειά. Ασχέτως πόσο απολαυστική ήταν η παρουσίαση, εδώ δεν έδειξαν τίποτα, εξ'αρχής και οι ίδιοι στηρίχτηκαν στο όνομα τους. Αυτό μπορεί φυσικά να είναι αρκετό (και είναι όπως αποδεικνύεται) για τους περισσότερους, αλλά και πάλι προσωπικά θα ήθελα να δω ότι υπάρχει ήδη κάτι και όχι μόνο η ιδέα "ας κάνουμε ένα παιχνίδι με λεφτά των fans".

Leave a comment:

• Laharl
    replied
    Πραγματικά και εγώ θαμπώθηκα από τα λεφτά που μαζεύτηκαν.Το ποσό είναι ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ αν φανταστεί κανείς πόσος λίγος χρόνος πέρασε

Η ιδέα του donation για indie games υπάρχει εδώ και καιρό. Το θέμα είναι ότι όπως βλέπουμε εάν υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα πίσω από ένα project μπορούν να μαζευτούν απίστευτα ποσά,τα οποία καλύπτουν πλήρως την χρηματοδότηση.

Νομίζω μπροστά μας έχουμε πλέον μια πραγματικά μεγάλη κοινότητα που είναι έτοιμη να βοηθήσει στην ανάπτυξη της βιομηχανίας.Είδαμε περίτρανα πολλά παιχνίδια με μηδενικό budget να γίνονται mega hits μόνο από την gaming κοινότητα.Είδαμε παιχνίδια να έχουν εκατομμύρια οπαδούς(λέγε με Minecraft) να τα στηρίζουν οικονομικά μόνοι τους

Πλέον όμως είδαμε πως η κοινότητα αντέχει να χρηματοδοτήσει ένα ΜΕΓΑΛΟ project. Δεν ξέρω πως θα καταλήξει αυτό αλλά είμαι σίγουρος ότι πλέον πολλοί γνωστοί devs θα καταφύγουν σε αυτές τις λύσεις. Ο κόσμος θα τους στηρίξει,είμαι σίγουρος. Ίσως ανοίγετε μπροστά μας μια εντελώς οικονομική εποχή για τα videogames.

Πολύ θετική η κίνηση των fans πάντως. Αποδυκνείουν περίτρανα ότι όταν κάτι αξίζει ανταμοίβεται,και αυτό θα οδηγήσει στην ΑΚΟΜΑ μεγαλύτερη ανάπτυξη του indie κινήματος.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Διαβάζω από το πρωί για "ξεφτίλισμα των μεγάλων εκδοτών που θεωρούν το είδος νεκρό" και σκέφτομαι ότι και οι εκδότες λεφτά θέλουν να βγάλουν, αν το είδος πούλαγε θα το υποστήριζαν.
    Ναι προσωπικα δε συμφωνω με αυτη την αντιμετωπιση, καταλαβαινω απολυτα τη δυσκολια των μεγαλοεκδοτων. Δε πιστευω οτι αυτη η κινηση και η ανταποκριση των fans, τους εκθετει. Αυτη η στιγμη οι backers του project ειναι μολις 25.000. Δε χρηματοδοτει μια εταιρια ευκολα ενα project με σκοπο να πουλησει 25.000 αντιτυπα.

Αυτο που βλεπω εγω ειναι απλα οτι υπαρχει χωρος και προοπτικη - αν και δε ξερουμε ακομη την εκβαση, θα μπορει να γινει πιο σοβαρη συζητηση οταν ολοκληρωθει ο τιτλος - για ενα διαφορετικο μοντελο.

edit
    1.000.000$ !!!
    Μολις το διαβασα στο gaf. Η σελιδα δε μου ανοιγει αυτη τη στιγμη, θα τους εριξε η Activision...

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Οι adventureάδες το στηρίζουν και το παρακολουθούν το είδος τους από πολύ κοντά, αλλά είναι λίγοι σε αριθμό οπότε δε μπορούν να το στηρίξουν πολύ. Δεν ξέρω τις συνολικές πωλήσεις σε τεμάχια του Book of Unwritten Tales, αλλά ξέρω ότι πήγε πολύ καλά στη γερμανική αγορά για αυτό και μπόρεσε η ομάδα του να το μεταφράσει και να το κυκλοφορήσει διεθνώς. Δεν αρνούμαι τον παράγοντα hype που πάντα τραβάει κόσμο, αλλά η κινητοποίηση δεν οφείλεται μόνο στο όνομα - υπάρχει πιστός κόσμος για point and clicks.

Leave a comment:

• Spahar
    replied
    Όντως πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση. Έχοντας χρηματοδοτήσει στο παρελθόν 2-3 projects του Kickstarter πάντα σκεφτόμουν ότι ακόμα και γνωστοί δημιουργοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτή τη μέθοδο για να δημιουργήσουν παιχνίδια που μεγάλοι εκδότες δεν θα υποστήριζαν ποτέ.

Αν και δεν είμαι fan των adventures, και δεν έχω ιδιαίτερη επαφή με τα παιχνίδια των Schafer και Gilbert, ψήνομαι να δώσω το 15ευρω για να αποκτήσω πρόσβαση στα video και στην κοινότητα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να παρακολουθείς επί ένα χρόνο τη δημιουργία του παιχνιδιού.

Παρόλα αυτά τις τελευταίες ώρες, όπου το πόσο έχει σχεδόν φτάσει το εκατομμύριο, με όλα να δείχνουν ότι σίγουρα δεν θα σταματήσει εκεί, μου προέκυψαν κάποιες άλλες σκέψεις, εντελώς διαφορετικές. Διαβάζω από το πρωί για "ξεφτίλισμα των μεγάλων εκδοτών που θεωρούν το είδος νεκρό" και σκέφτομαι ότι και οι εκδότες λεφτά θέλουν να βγάλουν, αν το είδος πούλαγε θα το υποστήριζαν. Αναρωτιέμαι για παράδειγμα αν το "The Book of Unwritten Tales" που βγήκε πρόσφατα έκανε πωλήσεις αξίας 1.000.000 $ σε λιγότερο από ένα διήμερο. Από τη μία έχουμε μία υπόσχεση ενός μεγάλου δημιουργού, χωρίς όμως ούτε την παραμικρή ιδέα για αυτό που θέλει να φτιάξει. Καταλαβαίνω ότι τα ονόματα τους και μόνο είναι εγγύηση, αλλά φυσικά δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που μία dream team δεν θα αποδώσει τα προσδοκώμενα. Και από την άλλη έχουμε ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι, με demo και θετικότατα reviews. Δυστυχώς δεν μπορώ να γνωρίζω πως τα έχει πάει οικονομικά, αλλά είναι βάσιμο να υποθέσουμε ότι τον πανικό του μη-ακόμα-υπαρκτού παιχνιδιού του Schafer δεν τον έκανε. Μήπως οι ίδιοι fans αυτών των υποτιθέμενα "νεκρών" ειδών ξέρουν να ξυπνάνε και να κινητοποιούνται μόνο όταν υπάρχει hype και τζέρτζελο;

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Μολις εκανα κι εγω donate.

Δεν αστειευομαι, δε καταλαβαινω γιατι το βλεπεις ετσι. Αν παρουν 2 εκ, δε χρειαζεται να πανε και τα 2 στο ιδιο το game. Εταιρια ειναι, οκ αν ηταν στην Ελλαδα τα εξτρα θα τα ετρωγαν σε μπουζουκια και κωλομπαρα, δεν ειναι ομως. Εξτρα χρηματα = funding.
    Δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα αυτά, γίνονται παντού.
    Εδώ δεν μιλάμε για indie game των 2 ατόμων. Σίγουρα θα προσελκύσει καρχαρίες και ως γνωστόν οι καρχαρίες μόνο τρώνε.

Leave a comment:

Working...
X