Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νi no kuni

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• hideo
    replied
    To growth level μεγαλωνει απο το 10?

αν υπαρχει κανα καλο tip για familiars καλοδεχουμενο.

Το συνεχιζω σιγα σιγα και αρχιζει να μου αρεσει ακομα περισσοτερο οσο προχωραω.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Deus View Post
    Ενπστυ έχεις δίκιο,είναι σχεδόν αδύνατο να νικήσεις στο blackkack και δεν αξίζει τον κόπο.Το platoon φοβερό αλλά δεν ρισκάρω να προσπαθήσω πολλά παιχνίδια σερί γιατί αν και η γκόμενα παίζει προβλέψιμα υπάρχει αστάθμητος παράγοντας,το να μην σου τύχουν καλές κάρτες δηλαδή.Όταν μαζέψω 6000 μάρκες περίπου το σταματάω.

Ακόμη,υπάρχουν κάποια τέρατα που σου δίνουν τρελό exp και είναι ότι πρέπει για leveling.Το πρώτο βρίσκεται κοντά στο ding dong dell,σε μια περιοχή που μπορείς να πας μόνο με τον tengri.Λέγεται ulk και μοιάζει με τάρανδο που περπατάει στα δύο πόδια.Είναι πολύ δυνατός και δύσκολο να τον σκοτώσεις αλλά δίνει 2000 exp,ρίχνει tonic και μπορείς να του κλέψεις ένα αντικείμενο που αναπληρώνει όλα τα mp.Μια άλλη καλή περίπτωση είναι τα tokotoko.Εμφανίζονται κοντά στην perdida και δίνει 8000 exp!!!Πρέπει όμως να σκοτωθεί γρήγορα γιατί δραπετεύει.

Enpsty μια ακόμα ερώτηση.Τα τέρατα να τα φτάνω max level προτού τα εξελίξω ή δεν αξίζει τον κόπο;

Τώρα είμαι στους βάλτους και πηγαίνω προς τον shadar...Aνυπομονώ να δω τι θα παίξει εκεί.

Hideo ξεκίνα το,έχει τα θεματάκια του αλλά είναι καταπληκτικό παιχνίδι.
    Για τον Ulk νομίζω υπάρχει και Bounty αν θυμάμαι καλά.

Για τα τέρατα εγώ τα έκανα transform με το που έβγαινε η επιλογή μιας και ήμουν ανυπόμονος να δω πως θα γίνουν. Απλώς δεν τα έκανα όσο ήμουν σε dungeon γιατί ξεκινάνε το leveling από την αρχή και είναι αδύναμα στις πρώτες μάχες.
    Εγώ εκεί που την πάτησα είναι με το familiarity. Σχεδόν προς το τέλος του παιχνιδιού συνειδητοποίησα ότι το κάθε genus έχει και αγαπημένο snack που ανεβάζει το familiarity και κατά συνέπεια το growth level. Μέχρι τότε νόμιζα ότι το κάθε familiar έχει ένα αγαπημένο snack που βασίζεται στην τύχη και για να το βρεις θέλει trial and error. Οπότε τα snacks τα έδινα ανάλογα των αδυναμιών τους. Πχ σε κάποιον με χαμηλό attack του έδινα παγωτά. Που να φανταστώ ότι το κάθε genus έχει και τα δικά του favourite snacks. Δεν στο λέει και η Stone κι όλας.

Leave a comment:

• hideo
    replied

Το ξεκινησα,δεν ειμαι μακρια βεβαια.Παω al mamοon!
    Ειναι λιγο πιο δυσκολες οι μαχες στην ερημο

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Ενπστυ έχεις δίκιο,είναι σχεδόν αδύνατο να νικήσεις στο blackkack και δεν αξίζει τον κόπο.Το platoon φοβερό αλλά δεν ρισκάρω να προσπαθήσω πολλά παιχνίδια σερί γιατί αν και η γκόμενα παίζει προβλέψιμα υπάρχει αστάθμητος παράγοντας,το να μην σου τύχουν καλές κάρτες δηλαδή.Όταν μαζέψω 6000 μάρκες περίπου το σταματάω.

Ακόμη,υπάρχουν κάποια τέρατα που σου δίνουν τρελό exp και είναι ότι πρέπει για leveling.Το πρώτο βρίσκεται κοντά στο ding dong dell,σε μια περιοχή που μπορείς να πας μόνο με τον tengri.Λέγεται ulk και μοιάζει με τάρανδο που περπατάει στα δύο πόδια.Είναι πολύ δυνατός και δύσκολο να τον σκοτώσεις αλλά δίνει 2000 exp,ρίχνει tonic και μπορείς να του κλέψεις ένα αντικείμενο που αναπληρώνει όλα τα mp.Μια άλλη καλή περίπτωση είναι τα tokotoko.Εμφανίζονται κοντά στην perdida και δίνει 8000 exp!!!Πρέπει όμως να σκοτωθεί γρήγορα γιατί δραπετεύει.

Enpsty μια ακόμα ερώτηση.Τα τέρατα να τα φτάνω max level προτού τα εξελίξω ή δεν αξίζει τον κόπο;

Τώρα είμαι στους βάλτους και πηγαίνω προς τον shadar...Aνυπομονώ να δω τι θα παίξει εκεί.

Leave a comment:

• hideo
    replied
    Μου το εκαναν δωρο

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Και εμένα μου αρέσει να γεμίζει το inventory αν και στην αρχή λόγω τιμών δεν γέμιζε. Στο τέλος του game βέβαια είχα μαζέψει πολλά αντικείμενα και 500.000 guilders οπότε τα πράγματα βελτιώνονται στην πορεία.

Στην αρένα νίκησα και το A rank αλλά το S μου φάνηκε πολύ δύσκολο. Διάβασα και στο νετ ότι θέλει πολύ grinding για να το βγάλεις.

Στο καζίνο ασχολήσου μόνο με το platoon. Στο blackjack είναι αδύνατον να κερδίσεις μιας και η cpu βγάζει μόνιμα 17-21. Στους κουλοχέρηδες επίσης είναι αδύνατον να κερδίσεις. Στο minigame που χειρίζεσαι Oliver-Esther δεν ασχολήθηκα μιας και φαίνεται λίγο το κέρδος για τον κόπο. Στο platoon έβγαλα τρελό χρήμα. Το παν είναι να πετυχαίνεις σωστά τα predictions σου και να ''καις'' τα predictions του cpu. Αυτό που έκανα ήταν να παίζω 3-4 συνεχόμενα ματς με τα predictions σωστά και μετά να κάνω quit και να ξαναπαίζω. Παραπάνω από 4 μου φαίνεται τρελό ρίσκο αν και η cpu παίζει πολύ προβλέψιμα οπότε όλα γίνονται.
    Από δώρα μόνο τα 2 familiar tickets αξίζουν και αυτά για την συλλογή σου πιο πολύ. Και κάτι άλλα δώρα που βγαίνουν μετά τον τερματισμό (δεν σου λέω τι να μην σου χαλάσω την έκπληξη).

Το παιχνίδι το έλιωσα, άφησα μόνο το S rank της αρένας και ένα quest που έχει να κάνει με alchemy μιας και θέλει τρελό farming και υπομονή.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Originally posted by Enpsty View Post
    Να πω την αλήθεια μου φαίνεται λίγο υπερβολικό το να μην τους αφήνεις να χρησιμοποιούσουν τα abilities. Αφoύ τα καταφέρνεις όμως πάω πάσο.
    Εγώ βασικά έχω δώσει σε κάθε member και ένα ρόλο. Ο Oliver με τον οποίο παίζω πάντα είναι η επίθεση. Έχω δύο φοβερά familiars, τον Mite που παίρνεις στην αρχή και ένα Purrloiner (οι γάτες με το σπαθί), Στον δεύτερο έχω βάλει και το dragonstooth ring το οποίο του ανέβαζει την attack speed σε 5 αστέρια και απλά σπέρνει. Ο τρίτος μου είναι ψιλοχάλια, αλλά τελικά τον έχω κρατήσει.
    Η Esther είναι η healer. Της έχω βάλει εντολή για keep us healthy και της έχω δώσει 2 heal familiars. Επίσης έχω βάλει και σε αυτή και στους 2 familiars κάποια scales που κάνουν intensify τα light abilities. Έτσι και φοβερό healing έχω αλλά και αρκετά δυνατές light επιθέσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πέφτουν γρήγορα τα mp για αυτό και προσπαθώ να έχω καφέδες να τις δίνω.
    Στον Swaine έκανα μία επιλογή που αν και αρχικά ήταν τυχαία εξελίχτηκε σε άσο στο μανίκι. Του έδωσα ένα μονόλιθο για familiar. Μπορεί να μην έχει καθόλου attack αλλά έχει απίστευτο defence και ο Swaine τον χρησιμοποιεί συχέχεια. Έτσι ο μονόλιθος τρώει ξύλο χωρίς να πολυκαταλαβαίνει την ώρα που εγώ τους πλακώνω.

Συνολικά αυτή είναι η ομάδα μου:

Oliver: Dynamite(Sun), Batterhorn(Star), Puss In Boats(Moon)

Esther: Flourongo(Moon), Tropical Bubbud(Star), Grumpeafowl(Sun)

Swaine: Aye-Aye Sir(Star), Neolith(Sun), Hyperboar(Moon)

Επίσης είναι όλοι favorites genus. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει βέβαια, φαντάζομαι ανεβάζει πιο εύκολα level.

Για τις τιμές συφωνώ. Δεν ξέρω για σένα Deus αλλά έγω όταν έπρεπε να αγοράσω νέο εξοπλισμό αναγκαζόμουν να πουλήσω τον παλιό μου, κάτι που με χάλασε στην πορεία λόγω cauldron. Γενικώς στην αλχημεία ενώ έχω ένα σωρό συνταγές,δεν μπορώ να φτιάξω καμία σοβαρή μιας και πάντα κάτι λείπει.

Άντε να μπαίνουν κι άλλοι στο χορό. Altair άσε Oblivion και αηδίες και ξεκίνα.
    Άργησα λίγο να απαντήσω,το ξέρω.

Τελικά έπειτα από πειραματισμούς βρήκα το σύστημα που δουλεύει πιο καλά για εμένα.Τους έχω όλους σε use no abilities και αλλά ζω σε full attack/full defense αναλόγως την φάση της μάχης.Όταν χρειάζομαι healing πατάω τετράγωνο και αρχίζουν heal και όταν γιατρευτούν πατάω τρίγωνο και περνάνε στην επίθεση.Όταν από την άλλη δεν θέλω να φάνε mp τους αφήνω έτσι και απλά βαράνε.

Από την άλλη,στον oliver έχω το mite,εκείνη την νεράιδα που βρίσκεις στην αρχή και ένα τουρμπανοφόρο familiar που έχει ξόρκια όλων των ειδών.Η esther έχει ένα familiar για heal,την σπαθοφέρουσα γάτα που έχεις και εσύ και ένα αγριογούρουνο το οποίο δεν χρησιμοποιώ και μάλλον θα αλλάξω.Ο δε swaine είναι κυρίως heavy hitter και έχει ένα δρακάκι με πολύ μεγάλο attack,την μαιμού που βρίσκεις στο ding dong dell και ένα άλλο φαντασματοειδές το οποίο μάλλον θα αλλάξω.Του είχα τον μονόλιθο και εγώ αλλά το βαρέθηκα και το άλλαξα,δεν μου αρέσει το πως παίζει παρόλο που αναγνωρίζω την αξία του.

Σχετικά με τα μαγαζιά,έχω ένα κόλλημα.Θέλω να έχω από όλα τα αντικείμενα τουλάχιστον ένα κομμάτι.Μου αρέσει να βλέπω το inventory να γεμίζει όσο προχωράει το παιχνίδι,είναι μια συνήθεια που μου έμεινε από όταν έπαιξα τα πρώτα μου rpg που ήταν τα final fantasy 7 kai panzer dragoon saga.

Τώρα είμαι σε φάση που έχει ανοίξει το παιχνίδι και γουστάρω άπειρα.Πήρα τον δράκο και ψάχνω όλο τον κόσμο,λατρεύω την φάση αυτή που έχεις ένα μεταφορικό μέσο και όλος ο κόσμος είναι διαθέσιμος για εξερεύνηση.Πήρα και spell για να βλέπεις τα αόρατα σεντούκια και έχω πάρει όλες τις περιοχές από την αρχή για να τα βρω όλα.72/100 και συνεχίζω.

Εδώ να πω επίσης πως χάρηκα πάρα πολύ που είδα να επιστρέφουν 2 υπερβολικά χρήσιμα spells τα οποία δυστυχώς έχουμε να δούμε από εποχής snes.Μιλάω για τα spells που σου επιτρέπουν να βγεις απευθείας από ένα dungeon και που μπορείς να επιστρέψεις απευθείας σε όποια περιοχή έχεις επισκεφτεί.Πολύ πρακτικά ξόρκια που διευκολύνουν πάρα πολύ το gameplay και απορώ γιατί δεν τα κάναμε χρόνια να τα ξαναδούμε.

Στην αρένα έχω νικήσει τα πρώτα 2 ranks με τα χίλια ζόρια,θα επιστρέψω μόλις δυναμωσω.

Enpsty με καζίνο ασχολήθηκες καθόλου;Αξίζουν τον κόπο τα βραβεία;Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να κερδίσεις μάρκες;Το blackjack μου φάνηκε απάνθρωπο,τις ρουλέτες τις μισώ και το platoon πολύ διασκεδασικό.

Άντε ρε,ξεκινήστε και άλλοι από δω το παιχνίδι,εσείς χάνετε.

Edit:Για χάρη του drippy άλλαξα avatar,τόσο πολύ τα σπάει.Tidy!

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Να πω την αλήθεια μου φαίνεται λίγο υπερβολικό το να μην τους αφήνεις να χρησιμοποιούσουν τα abilities. Αφoύ τα καταφέρνεις όμως πάω πάσο.
    Εγώ βασικά έχω δώσει σε κάθε member και ένα ρόλο. Ο Oliver με τον οποίο παίζω πάντα είναι η επίθεση. Έχω δύο φοβερά familiars, τον Mite που παίρνεις στην αρχή και ένα Purrloiner (οι γάτες με το σπαθί), Στον δεύτερο έχω βάλει και το dragonstooth ring το οποίο του ανέβαζει την attack speed σε 5 αστέρια και απλά σπέρνει. Ο τρίτος μου είναι ψιλοχάλια, αλλά τελικά τον έχω κρατήσει.
    Η Esther είναι η healer. Της έχω βάλει εντολή για keep us healthy και της έχω δώσει 2 heal familiars. Επίσης έχω βάλει και σε αυτή και στους 2 familiars κάποια scales που κάνουν intensify τα light abilities. Έτσι και φοβερό healing έχω αλλά και αρκετά δυνατές light επιθέσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πέφτουν γρήγορα τα mp για αυτό και προσπαθώ να έχω καφέδες να της δίνω.
    Στον Swaine έκανα μία επιλογή που αν και αρχικά ήταν τυχαία εξελίχτηκε σε άσο στο μανίκι. Του έδωσα ένα μονόλιθο για familiar. Μπορεί να μην έχει καθόλου attack αλλά έχει απίστευτο defence και ο Swaine τον χρησιμοποιεί συχέχεια. Έτσι ο μονόλιθος τρώει ξύλο χωρίς να πολυκαταλαβαίνει την ώρα που εγώ τους πλακώνω.

Συνολικά αυτή είναι η ομάδα μου:

Oliver: Dynamite(Sun), Batterhorn(Star), Puss In Boats(Moon)

Esther: Flourongo(Moon), Tropical Bubbud(Star), Grumpeafowl(Sun)

Swaine: Aye-Aye Sir(Star), Neolith(Sun), Hyperboar(Moon)

Επίσης είναι όλοι favorites genus. Δεν ξέρω πόσο μεγάλο αντίκτυπο έχει βέβαια, φαντάζομαι ανεβάζει πιο εύκολα level.

Για τις τιμές συφωνώ. Δεν ξέρω για σένα Deus αλλά έγω όταν έπρεπε να αγοράσω νέο εξοπλισμό αναγκαζόμουν να πουλήσω τον παλιό μου, κάτι που με χάλασε στην πορεία λόγω cauldron. Γενικώς στην αλχημεία ενώ έχω ένα σωρό συνταγές,δεν μπορώ να φτιάξω καμία σοβαρή μιας και πάντα κάτι λείπει.

Άντε να μπαίνουν κι άλλοι στο χορό. Altair άσε Oblivion και αηδίες και ξεκίνα.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Ωραίο ποστ enpsty.

Ας γράψω και εγώ τις μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.

Ας πω πρώτα τι ΔΕΝ μου αρέσει.Ο drippy σου παραδίνει συμβουλές για το πως να περάσεις κάποια σημεία.Έπρεπε να σε αφήνει το παιχνίδι να στύψεις και λίγο το μυαλό σου για το πως να περάσεις κάποιες αποστολές.Ας μου πει πχ ότι ίσως να μπορώ να βρω την λύση μέσω ένος spell,όχι να μου πει ποιο ξόρκι πρέπει να χρησιμοποιήσω!

Το Αι στις μάχες θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο.Ότι και να επιλέξεις τρώνε τα mp τους για πλάκα και τα αντικείμενα που τα αναπληρώνουν είναι πανάκριβα.Αυτό όμως το έλυσα,έβαλα το ai στο dont use abilities και όταν θέλω να ρίξω κάποιο spell το κάνω εγώ,δεν το αφήνω στο AI.Mόνο στο bosses τους αφήνω να κάνουν ότι θέλουν και να τους τελειώσουν τα mp χρησιμοποιώ αντικείμενα που τα γεμίζουν.Γενικά το ai είναι κακό,αλλά δεν γίνεται unplayable με την καμία και μόλις πάρεις τις all attack/all defend επιλογές γίνεται πολύ πιο εύκολη η κατάσταση.

Σχετικά με την δυσκολία,εμένα μου φαίνεται μια χαρά η πρόκληση.Τα τέρατα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολα αλλά κάνουν damage και χρειάζεται healing που και που,ενώ τα bosses τα βρήκα σχεδόν όλα δύσκολα και έχω χάσει σε κάποια.Με δυο λόγια,βρίσκω την δυσκολία μια χαρά,έχεις τις δύσκολες στιγμές του αλλά όχι σε βαθμό να κολλήσεις για ώρα.Αυτό όμως που έχω διαβάσει είναι ότι κάποια familiars είναι τόσο overpowered που σπάνε το παιχνίδι.Τώρα τι να πω enpsty,ίσως να έτυχε να χρησιμοποιήσεις impa familiar,ίσως απλά να είσαι πιο καλός gamer από εμένα,εξάλλου γνώμες είναι αυτές και διαφέρουν.Αλταηρ πάντως υπερβάλλεις,ακόμα και αν είναι δύσκολο δεν είναι λόγος για να μην το ξεκινήσεις,εδώ demons souls έβγαλες,εδώ κόλλησες;

Το παιχνίδι είναι τέλειο και το χαίρομαι πάρα πολύ.Συνέχεια έχω ένα χαμόγελο όσο παίζω,είναι τόσο όμορφο που βρίσκω τον ευατό μου να χαζεύει τα πάντα στο περιβάλλον.Έχει επίσης πολύ πράγμα να βρεις και από quests τα πάει πολύ καλά με τις ανταμοιβές να βοηθούν πολύ καθώς παρέχουν χρήσιμα αντικείμενα και λεφτά.Τα τελευταία είναι πολύ χρήσιμα καθώς τα mobs δεν ρίχνουν πολλά και τα αντικείμενα είναι σχετικά ακριβά.Γενικά το παιχνίδι τα σπάει,παίξτε το όλοι.:xp:

Enpsty δες τα πμ σου.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    Εύκολο;Ο λόγος που δεν το ξεκίνησα με το που βγήκε,είναι επειδή διάβασα ότι είναι ζόρικο όσον αφορά τις μάχες και θέλει grinding ώστε να είναι βατό.Μάλιστα ο reviewer προτείνει το easy αντί του normal για αρχή και μετά βλέποντας και κάνοντας.
    Χμμμ.Ίσως το ξεκινήσω μετά από αυτά που διάβασα στο ποστ σου.
    wat?
    Εμένα μου φάνηκε σαν ένα από τα πιο εύκολα jrpg που έχω παίξει. Και όπως είπα παίζω πάντα χωρίς grinding (κάτι που σε άλλα jrpg το έχω πληρώσει).

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Εύκολο;Ο λόγος που δεν το ξεκίνησα με το που βγήκε,είναι επειδή διάβασα ότι είναι ζόρικο όσον αφορά τις μάχες και θέλει grinding ώστε να είναι βατό.Μάλιστα ο reviewer προτείνει το easy αντί του normal για αρχή και μετά βλέποντας και κάνοντας.
    Χμμμ.Ίσως το ξεκινήσω μετά από αυτά που διάβασα στο ποστ σου.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Τέλος ο Νίνο Κούνας. 60 κάτι ώρες, αλλά έχω πράμα ακόμα μιας και μετά το τελικό save εμφανίζεται πολύ υλικό. Λογικά ένα 5ωράκι το έχω ακόμα.
    Λοιπόν το παιχνίδι είναι απλά τέλειο. Αν σας αρέσουν τα jrpgs τότε δεν το συζητάμε και γενικότερα πρέπει να παιχτεί από όλους. Καταρχάς είναι αν όχι το ομορφότερο ένα από τα ομορφότερα videogames όλων των εποχών. Δεν είναι μόνο οι cel-shaded χαρακτήρες, αλλά όλες οι περιοχές. Ειδικά στην αρχή με Ding Dong Dell, Dark Deep Wood και Golden Grove θα σας φύγει το καφάσι με την ομορφιά των τοπιών. Πλέον μόνο το Wind Waker HD μπορεί να το ξεπεράσει. Επίσης θα ήθελα να δω ένα sequel στο Ps4 για να δω πόσο κοντά θα φτάσει στο animation της Ghibli.
    Η ιστορία είναι αρκετά generic. Δεν το λέω ως αρνητικό μιας και ένα πιο μπερδεμένο σενάριο δεν ξέρω αν θα κόλλαγε με το όλο setting και τους νεαρούς πρωταγωνιστές. Απλώς περιμένετε τα κλασικά boy saves world κτλ. Οι χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι με πρώτο και καλύτερο τον Drippy. Η μουσική είναι εξαιρετική και τα voice overs (τα αγγλικά τουλάχιστον που έπαιξα) πολύ καλά. Ειδικά η ουαλική/σκωτσέζικη προφορά του Drippy είναι τέλεια.
    Το gameplay φέρνει κάτι σε Tales και Pokemon. Βασικά πιάνεις και εκπαιδεύεις familiars στα οποία βάζεις εξοπλισμό και μπορείς μετά από κάποια levels να μεταμορφώσεις σε πιο δυνατά species. Στην μάχη χειρίζεσαι έναν χαρακτήρα και τα familiars του, αλλά μπορείς να αλλάξεις όποτε θες και να δώσεις και tactics στους άλλους. Το σύστημα έχει ζουμί ειδικά αν σκεφτείτε ότι υπάρχουν εκατοντάδες είδη familiars (αν και οι βασικές ιδιότητες είναι σχετικά κοινές). Κρίμα που η δυσκολία δεν το κάνει να λάμψει. Υπάρχουν πολλά quests, τα περισσότερα είναι του στυλ πάρε ένα συναίσθημα από κάποιον και δώστο στον άλλον και bounty hunting. Γενικώς στο τομέα του adventuring με άφησε ικανοποιημένο και όπως είπα ακόμα έχω πράμα να βρω.

Πάμε τώρα και στα αρνητικά. Δυστυχώς το παιχνίδι είναι πολύ εύκολο. Έπρεπε να υπάρχει και επιλογή για Hard. Να φανταστείτε εξαιρώντας τον τελικό αρχηγό που είχε ένα ζόρι δεν έχασα ποτέ σε κάνενα boss του παιχνιδιού. Όσες φορές έχασα ήταν ή από απροσεξία/βιασύνη ή από συνεχόμενες δύσκολες μάχες χωρίς να έχω τα κατάλληλα provisions μαζί μου (resurrecting items κτλ). Και όλα αυτά χωρίς καθόλου grinding. Πολές φορές νόμιζα ότι είχα βάλει κατα λάθος το easy. Θα έπρεπε να ήταν πιο δύσκολο για να έχει και πιο πολύ νόημα η επιλογή familiar. Το ΑΙ του party δεν είναι κακό αλλά έχει τα θεματακιά του. Πχ δεν δίνουν βάση στα signs, όταν επιλέγω All Attack δεν χρησιμοποιούν το δυνατό τους familiar και πολλές φορές αγνοούν τα golden orbs ακόμα και όταν είναι δίπλα τους. (Τα golden orbs σου δίνουν μία δυνατή επίθεση-δώρο). Γενικά η ΑΙ δεν σε χαντακώνει σε καμία περίπτωση μιας ούτως ή άλλως είναι τέτοια η δυσκολία που δεν μπορεί ΙΜΟ να σε χαντακώσει.
    Επίσης θα ήθελα πιο εύκολο το taming των familiars. Υπάρχουν quests που πρέπει να πιάσεις κάποια συγκεκριμένα είδη και μου έβγαλαν την Παναγία μέχρι να τα καταφέρω. Να τονίσω ότι το taming γίνεται κατά τύχη, δεν θέλει κάποια ειδική κίνηση. Πιο μετά παίρνεις και ένα perk που υποτίθεται ανεβάζει την πιθανότητα για taming αλλά να πω την αλήθεια δεν είδα καμία διαφορά.
    Τέλος τα πολυδιαφημισμένα cut-scenes της Ghibli είναι πολύ λίγα και κρατάνε ελάχιστα, 20-40 δευτερόλεπτα το καθένα, ενώ από την μέση και μετά του παιχνιδιού απλά εξαφανίζονται. Είναι κρίμα γιατί είναι απλώς eye candy.

Ακόμα κι έτσι το game είναι απλά τέλειο. Αισθητικά είναι απλά αξεπέραστο, έχει πράμα για αναζήτηση και το gotta-catch'em-all είναι παρόν για όσους γουστάρουν.
    Του βάζω ένα 9/10

ΥΓ1. Θα δοκιμάσω για την πλατίνα (η πρώτη μου ) αν και κάνα δυo trophies φαίνovται ζόρικα.

ΥΓ2. Δεν έγραψα για την μεγαλύτερη απάτη του παιχνιδιού. Το blackjack! Γενικώς το καζίνο είναι φαρμακείο (5 gold για μία μάρκα και πανάκριβα δώρα της πλάκας), αλλά το blackjack είναι πολύ κλεψιά. 18-21 μόνιμα για την κρουπιέρισσα. Συμβουλή μου αν θέλετε εύκολα λεφτά μόνο το platoon που είναι και ωραίο και εύκολο.

ΥΓ3. Θα σκότωνα για την collector's με το Wizard Companion.

Αυτά.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Λέω και εγώ γιατί μου θυμίζει Spirited Away τόσο πολύ, γιατί γιατί...

Δεν έχω PS3, δυστυχώς.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Enpsty,σχετικά με τα secret treasure chests,βρίσκονται μόνο στο world map ή και dungeons/περιοχές;
    Υπάρχουν και στα dungeons/πόλεις κρυφά chests αλλά δεν σου λέω τίποτα για να μην σου χαλάσω την έκπληξη.

Νομίζω όμως ότι μόνο αυτά στο world map υπολογίζονται ως secret (δλδ. για trophies και τέτοια), μπορεί να κάνω και λάθος. Είμαι στις 40 ώρες. Το παιχνίδι είναι τέλειο, το μόνο ελλάτωμα είναι το πόσο κλεψιά είναι το

blackjack
    Όταν φτάσεις εκεί θα καταλάβεις.

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Μόλις τελείωσα με το ηφαίστειο και συνεχίζω.Το παιχνίδι τα σπάει,έχω μόνιμα ένα χαμόγελο όσο παίζω,το gameplay είναι πολύ καλό,απλό αλλά διασκεδαστικό με πολλά sidequests και πράγματα να βρεις αλλά η ομορφιά του παιχνιδιού το κάνουν να ξεχωρίζει.Οπτικοακουστικός τομέας άριστος απλά.Μου αρέσει επίσης πολύ η λογική των spells,δεν υπάρχουν μόνο επιθετικά/αμυντικά όπως γίνεται συνήθως αλλά και εκτός μάχης μέσω των οποίων αλλελεπιδράς με το περιβάλλον,πχ αν υπάρχει χάσμα το spell create bridge δίνει την λύση.Τέλος το παιχνίδι έχει πολύ καλή ροή,τα features του παιχνιδιού ανοίγουν σταδιακά όσο προχωράς και έτσι η εξοικείωση έρχεται πολύ ομαλά.

Enpsty,σχετικά με τα secret treasure chests,βρίσκονται μόνο στο world map ή και dungeons/περιοχές;

Leave a comment:

Working...
X