Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XV

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Βασικα το hunt για το ultima δεν το εχω ξεκινησει , αλλα αυτο για το Griffon feather το επαιξα γυρω στις 10 φορες. Γενικα εμενα μου εκανε εντυπωση γιατι μεχρι τωρα το game δεν ζηταγε τετοια πραγματα και επειδη δεν εχω καθολου εικονα για το end game content ή utlimate weapons-armors quests για αυτο το ειπα. Απ'οτι καταλαβαινω θα περασουμε ωραια (θα το παω και εγω μεχρι τελος εννοειται οσο μπορω).

    Συμφωνω απολυτα σε αυτο που λες, δεν ειναι τοσο οτι επρεπε να παιξω το hunt 10 φορες οσο η επιστροφη στιν tipster και τα loading times ενδιαμεσα.

    Το ΧΙΙΙ ειμαι μαζι σας οτι ηταν πιο ωραιο για τετοια πραγματα αλλα αυτο ειχε να κανει και με τη γραμμικη δομη, δηλαδη δεν πηγαινοερχοσουν σε εναν τεραστιο χαρτη προκειμενου να παρεις ενα αντικειμενο.

    Θα παρω το ultima και θα κανω και τα 2-3 sides που μενουν (ναι εχω μονο 3 στον καταλογο τα καταφερα, ελπιζω να μην ανοιξουν αλλα 100 πριν παω για το chapter 9). Παντως εχω βαλει σαν ταβανι τις 70+ ωρες (τωρα ειμαι στις 65+) πριν μπω στο κεφαλαιο 9. Τα υπολοιπα θα τα αφησω για post. Btw Ihne εχεις παρει το flying regalia? Προσφερει τιποτα γενικα?

    Comment


    • Btw Ihne εχεις παρει το flying regalia? Προσφερει τιποτα γενικα?
      Στο GAF το κράζουν κι αυτό .

      Εγώ ίσως να μην ασχοληθώ με όλο αυτό το κάψιμο, παίζει να πάρω το platinum και να ολοκληρώσω τα μυστικά dungeons και να το παρατήσω. Μπορείς να βγάλεις το end-game χωρίς τα τούμπανα όπλα;

      Comment


      • Οχι ακομα, το εχω το quest για να το παρω αλλα περιμενω να μαζεψω τα magitek v2 πρωτα, μετα θα τελειωσω και τα αλλα dungeons/side quests που θελω και ειμαι ready για extra content και ng+.

        To griffon δεν το εχω κανει αλλα μπορεις να κανεις recipe για 50% item find η και παραπανω ευκολα αν βοηθαει, μετα save/load αν δεν πεσει και το παίρνεις δεν ειναι αναγκη να κανεις το quest ξανα απο την αρχη. Το αλλο που κανω τωρα ειναι 95% guaranteed drop το απλο magitek suit και 5% να σου ριξει το magitek v2, οποτε φαντάζομαι το extra item find food δεν βοηθάει καθόλου αφου εχει ηδη 100% chance να ριξει ενα απο τα 2. Το φαρμ του παιχνιδιου θελει SSD παντως..

        Να παρεις το ultima ειναι πανευκολο το εχω απο chapter 3 και το χρησιμοποιουσα μεχρι να παρω balmung αν και επρεπε να ειχα παει κατευθειαν για zwill crossblades τζαμπα η ταλαιπωρία.

        Originally posted by Evans View Post
        Στο GAF το κράζουν κι αυτό .

        Εγώ ίσως να μην ασχοληθώ με όλο αυτό το κάψιμο, παίζει να πάρω το platinum και να ολοκληρώσω τα μυστικά dungeons και να το παρατήσω. Μπορείς να βγάλεις το end-game χωρίς τα τούμπανα όπλα;
        Τουμπανα οπλα παιρνεις ετσι και αλλιως αν κανεις τα dungeons, τα accessories ειναι το καψιμο, το magitek v2 πχ σου δινει 2000hp, 100str, 100vit, η εναλλακτική ειναι dark matter bracelet για 100str μονο(αλλα αυτα τα παιρνεις πανευκολα). Εννοειται μπορεις να κανεις το end game χωρις perfect gear αρκει να εισαι level 99 και σχετικα decent, βοηθαει και το recipe για 100% crit hits + 150% recovery, το παιρνεις ευκολα με ignis level 10 cooking.
        Last edited by i Have no Equal; 19-12-2016, 04:28 PM.

        Comment


        • Και ήμουν έτοιμος να αγοράσω 1ΤΒ SSD για το PS4 αυτό το black friday, αλλά δεν έβγαλαν κανένα μοντέλο ρε γαμώτο. Πέρσι είχα βρει έναν ωραιότατο Sandisk 1TB 100 λίρες και λέω σιγά, του χρόνου θα βρω καλύτερα μοντέλα σε ίδια ή καλύτερη τιμή. Φάτα τώρα μαλάκα Παναγιώτη . Μείνε με τον 500άρη .

          Comment


          • Εγω εναν 128αρι εχω μονο spare δυστυχώς και θελει πανω απο 160gb, παντως δεν παιζει να αγοραζα SSD μονο για το ps4 tbh.. Loading τι να γινει και βλεπεις και καμια σειρά ταυτόχρονα αφου mindless farm κανεις.

            Οι τιμες των SSD και των HDD οπως διάβαζα ανεβαινουν παντως οποτε ναι 1TB 100 λιρες ηταν πολυ καλο deal, αυτο το BF ο καλυτερος που πηρε το ματι μου ηταν ενας 750gb καπου 142ε αλλα πηρα 850 pro για το pc τελικα..

            Comment


            • Ήταν εξαιρετικό deal, τώρα έχω μείνει με έναν 256GB 840 Evo στον υπολογιστή μου και κλαίγομαι. Όχι ότι είναι άσχημα, αλλά θα ήθελα 1ΤΒ για λογισμικά, προγράμματα και παιχνίδια (τώρα όλα τα παιχνίδια έχω εγκατεστημένα σε έναν μπλε WD).

              Τελος παντων sorry για το off topic, έπρεπε να πω κάπου τον πόνο μου :Ρ .

              Comment


              • OK πάμε Chapter 9 spoilers. Ούτε για πλάκα μη δείτε τι γράφω αν δεν το έχετε τελειώσει.

                 

                WTF was that shit?

                Τα καλά:
                • Η πόλη τα σπάει, από τις ομορφότερες πόλεις που έχω δει σε παιχνίδι, αν όχι η ομορφότερη
                • Ο θάνατος της Luna ήταν ωραία ανατροπή και το βίντεο που μας τον έδειχνε ακόμα πιο ωραίο


                Τα υπόλοιπα είναι όλα κακά, οπότε δε θα μπω στη διαδικασία να κάνω λίστες.

                Αρχικά η μάχη με τον Leviathan είναι από τα χειρότερα set pieces που έχω δει σε τρισδιάστατο παιχνίδι. Αυτό βέβαια δεν είναι τόσο κακό, μιας και είμαι αρκετά επιλεκτικός στο τι παίζω και συνήθως μάλιστα αφιερώνω το χρόνο μου σε καλά παιχνίδια, οπότε η συγκεκριμένη σκηνή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καλή συγκριτικά με εκτρώματα τύπου Sonic the Hedgehog. Talking about Sonic, όσο την έπαιζα ένα πράγμα που ερχόταν στο μυαλό: Chaos from Sonic Adventure.

                ΑΠΑΙΣΙΑ μάχη με την κάθε σημασία της λέξης. Μηδαμινή πρόκληση, καθόλου εντυπωσιακή (λόγω - κλασικά - της απαράδεκτης κάμερας και του αφόρητου clipping) και αρκετά μεγάλη για αυτό που ήταν. Τεράστια απογοήτευση, μιας και χρόνια τώρα η σκηνή με τον Leviathan φαινόταν πολύ ωραία, με αρκετά πράγματα να κάνεις, πολλή δράση και γενικά πολυ χαμό. Από ότι φαίνεται αποφάσισαν να κόψουν κυριολεκτικά ΟΛΟ το περιεχόμενο που μας έδειξαν στα trailers (όπως στο trailer που ανακοίνωσαν τον τίτλο) και να μας δώσουν αυτό το απαίσιο αποτέλεσμα.

                Βασικά όλο το σενάριο σερβίρεται με τόσο κακό, αδιάφορο και βασανιστικά ηλίθιο τρόπο. Για παράδειγμα έρχεται η minister του βασιλείου και σου λέει "Α ωραία, εγώ μαζί σου αρκεί να μου διασφαλίσεις ότι θα σωθεί ο λαός μου, γάμα την Empire που μπορεί να μας αφανίσει όποτε θέλει, εγώ μαζί σου αρκεί να μου σώσεις το λαό." Τι ηλιθιότητες είναι αυτές ρε γαμώτο, βάλτε καμία ωραία σκηνή όπου η minister είναι μαζί σου γιατί έχει σιχαθεί την empire και είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα για να νικήσει ο Noctis και να ανακτήσει το θρόνο του. Επίσης τι φάση με όλο αυτό το παρεάκι του Regis, τι στο καλό είναι, τι στο καλό ήθελαν να κάνουν τότε που πήγαιναν βόλτα με τον πρώην βασιλιά και γενικά γιατί όλοι είναι τόσο αδιάφοροι ως προς το γεγονός ότι ο Noctis όχι απλώς ζει, αλλά μαζεύει τόση δύναμη για να ανακτίσει το θρόνο του; Και γιατί μπορεί να κυκλοφορεί έτσι χαλαρά κι ωραία από περιοχή σε περιοχή, μέχρι και να μπει στις κατεκτημένες περιοχές ανενόχλητος;

                Ένα ένα όμως... Η Luna πέθανε, αλλά ποτέ δεν καταφέραμε να δεθούμε μαζί της. Από ότι έκανε, ο ρόλος της ήταν ο μισός του ρόλου που είχε η Yuna (να ξυπνάει τις θεότητες και να συνομιλεί μαζί τους), ενώ τον άλλο μισό τον έχει ο Noctis. OK respect, μας πήρε το μισό παιχνίδι να το καταλάβουμε. Τη σκότωσαν προτού καν αναπτυχθεί σαν ηρωίδα και καταλάβουμε το ρόλο της στην ιστορία. Πάμε παρακάτω...

                Από την Altissia (μου αρέσει που έγινε ένας κακός χαμός, αλλά η πόλη παρέμεινε ανέπαφη) μας πέταξαν στην ΑΛΛΗ ακρη του κόσμου. Είναι φοβερός αυτός ο τρόπος αφήγησης, πετάνε ένα "A few days later" και ξαφνικά βρίσκεσαι στη μέση του πουθενά, χωρίς καν να καταλαβαίνεις τι σου γίνεται. Όπως τότε μετά τη σπηλιά για το Mythril, που σου λένε "Φαίνεται ότι κάτι πήγε στραβά στο εργοστάσιο" και ξαφνικά φοράς στολή και μπουκάρεις μέσα για να σκοτώσεις κάτι τέρατα.

                Το σενάριο είναι πραγματικά καλό, αλλά η αφήγηση είναι μακράν η χειρότερη στη σειρά (εξαιρώντας τους πρώτους 3 τίτλους, που προφανώς εκεί δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια για καλή αφήγηση). Τι να πω, απορώ πώς αισθάνθηκαν καλά με τον εαυτό τους να βγάλουν ένα τέτοιο ημιτελειωμένο προϊόν στην αγορά. Με τα όσα έχω δει ως τώρα, το παιχνίδι με τίποτα δεν αξίζει πάνω από 7 και αν συνεχίσει τόσο άσχημα το σενάριο, με βλέπω να το κατεβάζω στο 6.


                Πολύ, πολύ, πολύ κακή αφήγηση, δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο απογοητευμένος είμαι. Ελπίζω να υπάρξει κάτι που να μου αλλάξει τη γνώμη. Φυσικά πολύ φτηνό marketing, μιας και είναι ξεκάθαρο πλέον ότι προωθούσαν το παιχνίδι με περιεχόμενο που δεν έκαναν ποτέ deliver.
                Last edited by Evans; 20-12-2016, 12:14 AM.

                Comment


                • Επιτελους μπορει το OCD μου να σταματησει, 3 μερες φόρμαρα το boss πρεπει να το σκοτωσα πανω απο 150 φορες για 3x magitek v2, οχι τιποτα αλλο βλεπω και στο reddit κατι τυπους να λενε οτι τους επεσαν 4-5 στα πρωτα 25 kills και τρελαινομαι, αλλα rng is rng τι να γινει..


                  Ολοι οι αλλοι εχουν απλο magitek x3 και παω να κανω clear ολο το end game content τωρα μαζι με λιγο AP farm(αλλο απαίσιο mechanic απο εκει αλλα τι να γινει. ). To build ειναι OP παντως, εχεις τρελο health regen και βαρας μονο critical και limit break links, πεφτουν τα παντα παρα πολυ γρηγορα.

                  Για το chapter 9

                   
                  Επειδη δεν ειχα δει το kingsglaive και γενικα τιποτα αλλο απο το development του παιχνιδιου ημουν σχεδον σιγουρος οτι η Luna ειναι traitor και θα παει με την empire στο τελος. Τοσο ασχημα την παρουσιαζαν μεχρι στιγμης, ο θανατος της αν και sad οταν ξερεις κατι παραπανω, εκεινη τη στιγμη δεν ενιωσα τιποτα απολύτως. Ισως στο ff για "newcomers" οπως λενε κιολας δεν ηθελαν τοσο νωρίς emotional scene τι να πω, καμια σχέση με το impact που ειχε ο θάνατος της Aeris(η οποια ηταν και party member κανονικα).

                  Συμφωνω για την αφήγηση, καπου πρεπει να μπλεχτηκαν και σε development hell αλλα το σεναριο ειναι καλο σε γενικες γραμμές και κανει deliver στο τελος.


                  Αντε προχωρήστε το να μιλαμε ελεύθερα..

                  Comment


                  • Τέλος κι από εμένα. Πάμε για ένα κατεβατό εντυπώσεων, το οποίο μπορεί να κουράσει, μπορεί κι όχι, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είμαι εκτενής μιας κι έχω ανάγκη να τα βγάλω από μέσα μου :Ρ . Μην ανησυχείτε για spoilers, θα είμαι πολύ προσεκτικός και δε θα αναφέρω κάτι σχετικό με το σενάριο χωρίς την ανάλογης προειδοποίηση.

                    TL;DR: Παρόλα τα προβλήματα και τα σεναριακά κενά, πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα κι αξιομνημόνευτα FF που έχω παίξει.

                    extended TL;DR : Το παιχνίδι έχει κάποιες από τις πιο αξιομνημόνευτες σκηνές όλης της σειράς. Η τελική εντύπωση που μου έμεινε είναι πάρα πολύ θετική και σίγουρα σε 5-10 χρόνια από τώρα θα γυρνάω πίσω και θα μιλάω για το 15 σαν να είναι ένα από τα πιο ιδιαίτερα και αξιόλογα παιχνίδια της σειράς. Έχει σίγουρα πάρα πολλά προβλήματα, αλλά πρόκειται για ένα διαμαντάκι που με λίγο σουλούπωμα στο σενάριο και με μία καλύτερη κάμερα θα μπορούσε να πετύχει πολύ περισσότερα από ότι κάνει τώρα.

                    Πάμε στις εντυπώσεις αυτές καθ' αυτές.

                    Από το κεφάλαιο 9 και μετά το σενάριο του παιχνιδιού παίρνει τα πάνω του. Πολλοί (οι περισσότεροι) γκρινιάζουν για το πόσο γραμμικό γίνεται και είναι όντως αρκετά ενοχλητικό, όχι τόσο γιατί δε λειτουργεί καλά, όσο γιατί το παιχνίδι δεν είχε κανένα σεναριακά δυνατό στιγμιότυπο μέχρι τότε. Αν μας είχαν σερβίρει έναν αξιόλογο πρόλογο και αξιόλογες συνδετικές σκηνές μεταξύ των κεφαλαίων, πιστεύω η γραμμικότητα των τελευταίων 6 κεφαλαίων θα περνούσε απαρατήρητη. Έτσι όπως γίνεται τώρα όμως η αφήγηση, όντως φαντάζει ελαφρώς εκτός τόπου και χρόνου. Παρόλα αυτά, είχα να νιώσω έτσι για παιχνίδι της σειράς από το Final Fantasy VI. Βασικά το παιχνίδι είναι έντονα επηρεασμένο από το 6 κι αυτό γίνεται προφανές σχεδόν από την αρχή.

                     

                    Η σκηνή με το τραίνο για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι υποδειγματική. Το σενάριο προχωράει πολύ όμορφα και το παιχνίδι μας προσφέρει κάποια από τα ομορφότερα στιγμιότυπά του. Επίσης η σταδιακή και μη αναστρέψιμη κατάρρευση του κόσμου γίνεται όλο και πιο έντονη και νιώθεις το βάρος όλης της ανθρωπότητας να πέφτει στους ώμους του πρωταγωνιστή και κατ' επέκταση των φίλων του. Οι ενδιάμεσες στάσεις έχουν μία δόση μελαγχολίας που μου θύμισαν Xenogears. Δυστυχώς δε μας δίνεται η ευκαιρία να επισκεφτούμε ορισμένες από αυτές τις περιοχές και να εξερευνήσουμε το κλίμα που επικρατεί εις βάθος. Ειδικά στην Tenebrae θα ήθελα πάρα πολύ να περπατήσω στα δωμάτια και στους διαδρόμους που έζησε η Luna και να πάρω μία δόση του κόσμου της.


                    Το infamous Chapter 13 για εμένα δούλεψε πάρα πολύ καλά και το ευχαριστήθηκα πάρα, πάρα, πάρα πολύ. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τη σχεδιαστική λογική του παιχνιδιού, αλλά η στιγμή στην οποία καλείσαι να το παίξεις και το τι γίνεται γενικότερα στο σενάριο νομίζω ταιριάζει απόλυτα. Για πρώτη φορά σε όλο το παιχνίδι αισθάνθηκα ότι η αφήγηση παίρνει τα πάνω της και καταφέρνει να αποδώσει τι συμβαίνει στον κόσμο, ποια είναι η αρχή του κακού αλλά και τι αισθάνεται ο Noctis. Μάλλον είμαι ο μοναδικός άνθρωπος που το πιστεύει αυτό, αλλά πραγματικά το κεφάλαιο 13 αποτέλεσε μία από τις κορυφώσεις του παιχνιδιού.

                    Σχετικά με την αφήγηση τώρα, κάποιες λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά και το μεγαλύτερο καλό του παιχνιδιού αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημά του. Το βασικό σενάριο είναι φτωχό, μικρό και ανεπαρκές. Αν δεν δεις όλο το συμπληρωματικό περιεχόμενο (άνιμε, ταινία και το script του προλόγου που ποτέ δεν υλοποιήθηκε - διαβάστε το αν δεν το έχετε ήδη κάνει), δεν προλαβαίνεις να δεθείς με κανένα χαρακτήρα πέραν των τεσσάρων βασικών. Επίσης, αν δεν παίξεις για το παραπάνω περιεχόμενο (υπό αποστολές, εξερεύνηση του κόσμου, κτλ) τότε σίγουρα δε θα καταλάβεις τίποτα από το τι συμβαίνει στο παιχνίδι και τη σημαντικότητα κάποιων λεπτομερειών. Για παράδειγμα, η ύπαρξη των θεοτήτων και το γεγονός ότι βοηθάνε τον Noct, ότι ενδιαφέρονται για αυτόν, σου γίνεται κατανοητό μόνο αν τύχει και τους καλέσεις, κάτι που δε θα συμβεί αν δεν παίξεις λίγο παραπάνω και δεν εξερευνήσεις τη Lucis. Όταν είσαι μέσα στους υπονόμους έξω από την Ιnsomnia και καλέσεις τον Ramuch, ψάχνει πρώτα να σε βρει και μετά ρίχνει τον κεραυνό του. Οι θεοί όντως ενδιαφέρονται για εσένα, αλλά μόνο μέσω της ενασχόλησής σου με το παιχνίδι και με τις αποστολές θα καταφέρεις να δεις μερικά σκηνικά που σχετίζονται, έμμεσα τουλάχιστον, με το σενάριο και τη δομή του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί παίχτες που δε θα το κάνουν αυτό όμως κι απλώς θα παίξουν το βασικό σενάριο, το οποίο πιστεύω ότι δεν είναι παραπάνω από 20 ώρες από την αρχή μέχρι το τέλος, οπότε σίγουρα δε θα καταφέρουν να δεθούν με τους χαρακτήρες και με τον κόσμο γενικότερα.

                    Αν όμως διαβάσεις "μεταξύ των γραμμών" και πιάσεις το νόημα πίσω από ορισμένες καταστάσεις τότε το σενάριο και γενικότερα ο κόσμος και το τι συμβαίνει στο παιχνίδι αποκτάνε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Φαινομενικά ασήμαντα fetch quests (όπως αυτό με τα βατράχια) σχετίζονται με το σενάριο, αλλά δεν καταφέρνουν να τα αποδώσουν καλά, ή τουλάχιστον να τα κάνουν να φαίνονται ως κάτι ουσιαστικό. Το ίδιο και με το quest line των hunters: είναι προφανές ότι η ομάδα των hunters είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την επιβίωση των ανθρώπων στην αραιοκατοικημένη Lucis, αλλά το παιχνίδι απλώς δε βοηθάει τον παίχτη στο να κατανοήσει το λόγο για τον οποίο ένας τόσο μεγάλος κι αχανές κόσμος δεν κατοικείται από ανθρώπους (αποτελεί πρακτικά battlefield μεταξύ της Empire και της Insomnia). Μέσω αυτού του fetch quest line θα μπορούσαν να αναλύσουν τα κίνητρα των hunters αλλά και την προσωπική ιστορία του εκάστοτε νεκρού κυνηγού, το dog tag του οποίου συλλέγεις. Αντ' αυτού, το μόνο που κάνεις είναι να πηγαίνεις από το σημείο Α στο Β και πίσω στο Α, σκοτώνοντας κάποια τέρατα στην πορεία.

                    Σχετικά με ορισμένους χαρακτήρες τώρα:

                     

                    Ravus και Luna: Πιστεύω ότι αυτοί οι δύο είναι οι πιο αδικημένοι χαρακτήρες όλου του παιχνιδιού, με τον πρώτο να μην αξηγείται ποτέ τι ακριβώς ήθελε να πετύχει και γιατί άλλαξε τη στάση του half-way through the game. Μπορούμε να υποθέσουμε ότι είχε ένα grudge με τον Regis, το οποίο ήθελε να ικανοποιήσει μέσω της Empire, αλλά όταν κατάλαβε τον ιδιοτελή σκοπό του Ardyn αποφάσισε να βοηθήσει την αδελφή του και κατ' επέκταση τον Noctis. Υποθετικό σενάριο, αλλά μάλλον και το πιθανότερο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μία-δυο σκηνές είναι απαραίτητες για να εκτιμήσουμε τι ακριβώς συνέβη μέσα του και πρόδωσε την empire. Επίσης δε μας εξήγησαν ποτέ πώς απέκτησε τόσο μεγάλη δύναμη. Λογικά φορώντας το δαχτυλίδι κατάφερε να πάρει ένα κομμάτι της δύναμης των βασιλιάδων; Ή τον έκανε contaminate ο Ardyn με τον ιό των daemons και η δύναμή του προερχόταν από εκεί; Δε θα μάθουμε ποτέ, εκτός κι αν αποφασίσει να κάνει το θαύμα της η S-E.

                    Για την Luna τα είπαμε και πριν, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους χαρακτήρες, που ποτέ δεν καταφέραμε να συνδεθούμε μαζί της. Προς το τέλος το παιχνίδι κάνει καλή δουλειά στο να μας την παρουσιάσει λίγο καλύτερα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να προστεθεί ένας πρόλογος στον οποίο θα μας την παρουσιάζουν καλύτερα, καθώς και διάφορες σκηνές μεταξύ των κεφαλαίων, στις οποίες θα μας δείχνουν την πορεία της.

                    Ardyn: Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος με τις εξηγήσεις που μας έδωσαν σχετικά με τα κίνητρά του. Δε με ενοχλούν οι κακοί που θέλουν να καταστρέψουν τον κόσμο just because. Ο Kefka αποτελεί έναν από τους αγαπημένους μου κακούς, απλώς και μόνο επειδή το κίνητρό του ήταν η τρέλα του. Ο Ardyn είναι ελαφρώς πιο "βαθύς" από αυτό, αλλά κακά τα ψέματα... he just held a grudge και θέλει να το βγάλει στους βασιλιάδες . Μου άρεσε πολύ η ιδέα του ότι δε θα ήθελε να σταματήσει το lineage σκοτώνοντας ένα θνητό, αλλά κάποιον που θα είχε δυνάμεις αντίστοιχες με τις δικές του. Τον βρήκα γενικά πολύ bad ass και η σκηνή που φτάνεις στον κρύσταλο αποτελεί ήδη ένα από τα κορυφώματα ολόκληρης της σειράς για μένα. Το μόνο που θα ήθελα να μου εξηγήσουν είναι το πώς στο καλό ο Ardyn έγινε τόσο δυνατός. ΟΚ ήρθε σε επαφή με τον κρύσταλλο κι έγινε αθάνατος, αλλά αυτό από μόνο του δεν εξηγεί το γιατί είχε πρόσβαση σε royal arms ή ό,τι άλλο μπορεί να ήταν τα όπλα που χρησιμοποιούσε. Λίγο background θα βοηθούσε.

                    Cid και το υπόλοιπο παρεάκι: Τα είπα και πριν .

                    Cor, Iris, Monica κτλ: Όλο αυτό το κομμάτι έμεινε ανολοκλήρωτο. Η Monica μάλιστα μίλησε μία φορά σε όλο το παιχνίδι . Γενικά πιστεύω ότι πρέπει να βάλουν αρκετό background στο ποιοι διοικούσαν το crown city.


                    (συνέχεια σε 2ο ποστ)
                    Last edited by Evans; 21-12-2016, 04:35 PM.

                    Comment


                    • Σχετικά με τις τελικές σκηνές/ μάχες:

                       

                      Πάντα ήθελα να παίξω ένα παιχνίδι στο οποίο κάποια στιγμή θα γινόταν κάτι grand και θα ξυπνούσες μεγάλος/ γέρος μερικά χρόνια μετά κι επιτέλους το πήρα! Η απόδοση δεν ήταν η τέλεια, αλλά ήταν αρκετά ικανοποιητική. Η κατάρρευση του κόσμου αποδόθηκε πολύ ωραία, αλλά θα ήθελα σίγουρα να μπορώ να δω λίγες ακόμα περιοχές. Θα ήθελα δηλαδή το κεφάλαιο 14 να διαρκούσε 3-4 ώρες κι όχι μόνο 1. Μία δύο αποστολές στη Lestallum για παράδειγμα, ή σε κάποιο άλλο μέρος του κόσμου, για να πάρω το τελευταίο royal arm ή ένα άλλο αντικείμενο που θα μου έδινε τη δυνατότητα να πολεμήσω τον Ardyn. Θα ήθελα να δω μερικές σκηνές στις οποίες θα συνομιλούσα με την Cidny (να δω και πώς εξελίχθηκε το μωρό μετά από τόσα χρόνια ), με τον Cid, με τον Cor και τους λοιπούς. Αποτελεί το τέλος ενός μύθου και της βασιλικής οικογένειας και ο Noctis δεν μπαίνει καν στον κόπο να αποχαιρετήσει κανέναν. Επίσης βρήκα το ξύπνημά του από το λήθαργο πολύ απότομο. Σε όλο το παιχνίδι περίμενα να δω τι στο καλό συμβαίνει σε αυτό το νησάκι και δεν αφιέρωσαν πάνω από 3 λεπτά παιχνιδιού. Όπως όλα τα άλλα κομμάτια του παιχνιδιού, ήταν ιδιαίτερα rushed και είναι κρίμα γιατί το potential ήταν τεράστιο.

                      Η τελική περιοχή επίσης θα μπορούσε να ήταν ελαφρώς μεγαλύτερη. Πρακτικά αποτελεί μία ευθεία γραμμή με 3-4 encounters κι ένα boss. Πάνε οι εποχές που το τελικό dungeon ήταν επικό, με δύσκολες μάχες, πολλά boss fights και γρίφους να λύσεις. Δεν ήθελα κάτι σε φάση FF VI, αλλά σίγουρα θα το προτιμούσα αν εξερευνούσα μεγαλύτερο κομμάτι της crown city.

                      Η μάχη με τον Ifrit ήταν απλώς ΕΠΙΚΗ. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω πόσο γούσταρα: επικαλείσαι τη βοήθεια δύο θεών, πρέπει να κάνεις έξυπνη χρήση μαγικών για να σπας την ασπίδα φωτιάς (ή απλώς να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή) και το πεδίο της μάχης ήταν αρκετά ευρύχωρο ώστε να μη σου χαλάει τη διάθεση η κάμερα. Από τα ελάχιστα σημεία όλου του παιχνιδιού που το σύστημα μάχης έκανε deliver.

                      Η μάχη με τον Ardyn από την άλλη ήταν για κλάματα, αλλά θέλω να τη δω ως μία event μάχη κι όχι ως κάτι ουσιαστικό. Το πρώτο κομμάτι της ήταν ευχάριστο και με επίλυση κάποιων προβλημάτων (κάμερα) θα μπορούσε να γίνει σούπερ. Το δεύτερο πάλι... Τι να πω, leviathan over and over again.

                      Ο τερματισμός ήταν λειτουργικός θα έλεγα. Αν μου έδειχναν και τι συνέβη στον κόσμο, πώς επανήλθε η ισορροπία και η ζωή στις διάφορες περιοχές της Lucis, θα ήμουν ικανοποιημένος.


                      Είμαι ιδιαίτερα overwhelmed (με την καλή την έννοια) και πραγματικά ελπίζω να συνεχίσει να αναπτύσσει τον τίτλο η εταιρεία. Είμαι κατά αυτών των τακτικών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχουμε ένα διαμάντι που προσωπικά πιστεύω ότι μπορεί να πατήσει κάτι όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της σειράς. Θέλει σίγουρα πάρα πολύ δουλειά κι αλλαγές που θα οδηγήσουν σε κατακερματισμό της αγοράς τους, μιας και πολλοί θα απογοητευτούν (αυτοί που επένδυσαν στο να το παίξουν απευθείας), αλλά στο τέλος της ημέρας θα έχουμε στα χέρια μας έναν τίτλο σταθμό κι ορόσημο για όλο το είδος.

                      Μπράβο Tabata. Κατάφερες να μας προσφέρεις ίσως το καλύτερο messy παιχνίδι που θα παίξουμε ποτέ.
                      Last edited by Evans; 21-12-2016, 04:34 PM.

                      Comment


                      •  
                        saddest ending ever παντως, πεθαναν ολοι..
                        Η μαχη με ifrit επικη ναι, το summon του bahamut δεν μου αρεσε ομως, περιμενα mega flare οχι τα σπαθια. Η shiva απο την αλλη ηταν τελεια, γουσταρα που εμφανιζεται διπλα σου σε φαση "relax i got this" και τον διαλυει τον ifrit, η καλυτερη στιγμη της μαχης imo.
                        Final Fantasy 15 Gameplay Walkthrough Full Game 1080P 60FPS PS4 PRO Let's Play playthrough 100% guide.All Main missions, all side quests, all hunts, best sec...


                        Comment


                        • Πρεπει να μπω στη συζητηση Αυριο θα μπω και εγω στο 9, πηρα το ultima εκανα και καποια πραγματα που ηθελα και περιμενω κατι αναβαθμισεις απο τον cid και 2 hunts που ειχα ξεχασμενα. Ασχετο, το ξερατε οτι με το chocobo μπορεις και κολυμπας??? χαχα το ανακαλυψα τελειως τυχαια.

                          Evans χαιρομαι παρα πολυ με αυτα που διαβαζω, αντε να δουμε!

                          Comment


                          • Το αστείο είναι ότι από "το μισώ αυτό το παιχνίδι" πήγα στο "το αγαπάω και πεθαίνω για χάρη του" :Ρ .

                            Θα συνεχίσω κι εγώ με όλα αυτά σύντομα, προς το παρόν ξεκουράζω το μυαλό μου από την υπερπληροφόρηση :Ρ .

                            Edit:

                            Το αγοράσατε το DLC; Ένα από τα αντίκειμενα που πρόσθεσαν αυξάνει το drop rate των αντιπάλων . Τώρα δεν ξέρω ακριβώς για τι ποσοστά μιλάμε, αλλά ίσως βοηθάει στο grinding. Πάλι καλά που δεν ασχολήθηκα με κάτι τέτοιο ως τώρα. Επίσης έβγαλα κάποιες φωτογραφίες από τον οδηγό με το timeline πριν το ξεκίνημα του παιχνιδιού, για ρίξτε μια ματιά. Δεν έχουν spoilers για το τι συμβαίνει στο βασικό σενάριο του παιχνιδιού.


                            Last edited by Evans; 22-12-2016, 02:30 PM.

                            Comment


                            • Ενδιαφέροντα posts. Θα τα διαβάσω και πιο προσεκτικά όταν με το καλό το τερματίσω κι εγώ. Που παρεμπιπτόντως, ακόμα δεν έχω συνεχίσει πέρα από την αρχή του Chapter 3 .

                              Γρήγορη ερώτηση μιας και τερματίστηκε από κάποιους. Τα γεγονότα του Kingsglaive έχουν καλυφθεί στο παιχνίδι, ή θα ήταν καλύτερο να την δω τελικά;

                              PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                              Comment


                              • Χαχαχαχα καλό. Να τη δεις :Ρ .

                                Comment

                                Working...
                                X