Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy XV

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ είμαι στο 3ο Chapter και μου φαίνεται ατελείωτο . Έχω πάρει παραμάζωμα όλον τον χάρτη και θέλω να ξεψαχνίσω τα πάντα πριν προχωρήσω στην ιστορία. Με αυτά και με εκείνα έχω φτάσει στις 25+ ώρες με 32 LV (χωρίς το παραμικρό φαρμ), και έχω ακόμη μπόλικα πραγματάκια να εξερευνήσω. Αυτό που μου αρέσει είναι που πηγαίνω σε ένα (φαινομενικά) αδιέξοδο απλά για να έχω καθαρό τον χάρτη, εκεί βρίσκω ένα κάποιο στοιχείο (έναν θησαυρό / quest / εχθρό / whatever), παραμέσα βρίσκω κάτι στενάκια, και τελικά καταλήγω σε κάποια νέα περιοχή ή ένα νέο dungeon. Πολύ καλή φάση, έχουν δομήσει όλα τα side quests ώστε να εξερευνάς όλον τον χάρτη.

Απ' ό,τι βλέπω από το skill tree και από τα σχόλιά σας, έχεις αρκετές επιλογές στρατηγικής να ακολουθήσεις. Αυτό που με έχει βοηθήσει εμένα, είναι που ανέβασα ΑΡ για ταξίδια με αμαξάρα και Chocobo. Από skillz ευτυχώς ανέβασα πολύ γρήγορα το absorb magic, κάνω craft γρήγορα και δυνατά spells και κοπανάω τους εχθρούς αβέρτα. Τα έχουν κάνει πολύ ΟΡ τα μαγικά, αρκεί να τα κάνεις όταν δεν είναι οι δικοί σου κοντά, για να μην τους πάρεις παραμάζωμα. Μόλις βρήκα το 4ο magic flask και είμαι άρχοντας, έχω να κάνω stock τα πάντα όλα. Πάντως το παιχνιδάκι είναι πολύ εθιστικό. Είναι στην νοοτροπία «Ακόμα ένα side quest και τέλος», «Να φάω και αυτόν τον εχθρό και το κλείνω» κλπ.

Στα αρνητικά, το παιχνίδι μου glitchάρει σε σχετικά μεγάλο βαθμό. Του στυλ να πατάω μία φορά Χ και να μαζεύει όλα τα αντικείμενα που βρίσκονται κοντά, άλλες φορές να μην τα μαζεύει καθόλου, να με πετάει από την μάχη ενώ είμαι ξεκάθαρα μέσα στο πεδίο, να κολλάει όταν σου μιλάνε κάποιοι NPCs που δίνουν side quests, και τελικά να εμφανίζεται το quest στην λίστα χωρίς να ακούς την ιστορία τους, τα Chocobos που και πού εμφανίζουν bugs κλπ. Και φανταστείτε πως η Square - Enix βγάζει και πιο «σταθερά» παιχνίδια από άλλες εταιρίες που έχουν κάνει το «day one patch» ευαγγέλιο. Ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια και στο Kingdom Hearts 3.

Και μία ερώτηση, απαντάτε κατά προτίμηση σε spoiler. Ο χάρτης είναι αυτός που βλέπουμε στο chapter 3, ή στην συνέχεια εμφανίζεις και άλλα κομμάτια του (άρα πρέπει να εξερευνήσεις ακόμα περισσότερα σημεία;)
    Last edited by Phantom Duck; 01-01-2017, 10:44 PM.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Phantom

Αυτος ειναι ο βασικος χαρτης, στην πραξη δεν μιλαμε για world-eos map αλλα για Lucis map. Απο κει και περα απο το κεφαλαιο 9 το παιχνιδι σε βγαζει εκτος map και θα επισκευτεις μια σειρα απο περιοχες εξω απο τον Lucis. 3 απο αυτες ειναι πολεις και στις 2 απο αυτες θα μπορεις να πηγαινοερχεσαι και post game. Αυτα δεν σου λεω κατι αλλο γιατι θα στο χαλασω.

Απο bugs εγω δεν εχω συναντησει κατι ιδιαιτερο περα απο αυτο που λες με τα inputs (α και σε ενα dungeon που κολησε η καμερα και το επαιζα σε resi 1 style ). Επισης σε μια περιοχη που τα παιδια λεγανε για frame drops εμενα το παιχνιδι ειχε ακριβως την ιδια εικονα, αλλα επαιξα post 1.3 patch.
      Last edited by nooto; 02-01-2017, 02:53 AM.

Comment

• Το τελείωσα κι εγώ... τι να πω δεν έχω λόγια...

Πολύ bittersweet το ending και στην ουσία ο Ardyn κέρδισε. Ψάχνω παντού για παραθυράκια, που λένε ότι οι υπόλοιποι bros έζησαν.

Πραγματικά από το chapter 9 και μετά που ξεκινάει το linear part μου φάνηκε αρκετά rushed, όχι τόσο σε θέμα υλοποίησης, αλλά σε θέμα ροής. Το μόνο ουσιαστικά που κράτησε αρκετά ήταν το chapter 13, που στην τελική οκ και εμένα μου άρεσε.

Μου άρεσε όλο αυτό το κρυφτό και ειλικρινά μετά από αυτό που έπαθε ο Ignis, φοβόμουν για την πορεία των υπολοίπων. Όλο το ζουμί βρισκόταν μέσα στα διάφορα journals, όπου καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι όλο το empire έγινε daemons. Στην κατάληξη του Ravus είχα μόνο τις ενστάσεις μου, ειδικά μετά την εφημερίδα στο τραίνο που έλεγε για την τιμωρία του. Στην ουσία ήθελα να δω τι ακριβώς έγινε.

Bosses:

Όσο υπερπαραγωγή ήταν το Leviathan, τόσο χαζό ήταν το όλο fight. Το ίδιο και στον Ardyn, αλλά εδώ ήθελε ελάχιστη προσοχή. Μου άρεσε πολύ ο Ifrit φυσικά και η μάχη με την Aranea, που έπαιζαν σφαλιάρες στον αέρα άμα έκανες warp πάνω στο Jump της. Μιας και την ανέφερα, είμαι ο μόνος που πιστεύει ότι ήταν το Behamut;

Τώρα γενικά ήρθε η ώρα να παίξω όλα τα side, αφού τα παράτησα σε μια στιγμή όλα και είπα να πέσω με τη μούρη στην ιστορία όταν έφτασα 50lvl. Για το combat θα μιλήσω άλλη φορά, καθώς θέλει πολύ ανάλυση. Αυτό που βοηθούσε για εμένα θα ήταν απλά ένα toggle στο lock on, αλλά βλέπουμε τώρα. Στο τοπ 3 για εμένα στα ff μαζί με 7 και 10 (πρώτη αγάπη και παντοτινή).

Comment

• Πολυ ωραιος Grim

Λοιπον εγω ξεμπερδεψα με τα παντα και μενουν πλεον μονο τα 2 dungeons, adamantoise και pitioss. Ξεκινησα λιγο το AP farming, περιγραφικα να πω οτι θες την shield of just και η καταλληλη περιοχη ειναι το three valleys, o λογος που αυτα τα 2 ειναι απαραιτητα ειναι οτι το μεν οπλο εχει AOE και σκοτωνει τα packs των εχθρων με ενα warp, η δε περιοχη ειναι κλειστη σχετικα και οι εχθροι ειναι κοντα ο ενας στον αλλον οποτε αρκει ενα warp για να σκοτωσεις 2-4 αναλογα με το ποσους καλει η σφυριχτρα. Ο στοχος ειναι να πηγαινετε τοσο γρηγορα ωστε να μην προλαβαινει καν το battle theme να ξικινησει (και στη συνεχεια να σας φαει χρονο το end battle animation), αν απο την αλλη σας ξεφυγει καποιος εχθρος και το παιχνιδι μπει στο battle mode, να εχετε εξοπλισμενα τα holiday pack αντικειμενα που σας δινουν plus εως 3 AP μετα το τελος της μαχης για A+ στα time (με holiday pack plus) και offence + 1 ακομη απο το armiger που το ενεργοποειτε πριν το τελος της μαχης, ωστε να κερδιζετε απο εκει οτι χασατε. Επισης καλο αντικειμενο ειναι το Robe of the Lords απο το Steyliff dungeon γιατι κανει replenish τα mp που χανονται απο τα warps σχεδον αμεσως. Σε δοκιμη που εκανα, μια μερα παιχνιδιου (γιατι τη νυχτα πρεπει να πατε στο διπλανο camp μιας και σκανε οι deamons και η τακτικη δεν πιανει) αντιστοιχει σε 750 AP, σε πραγματικο χρονο 20-30 λεπτα, αρα σε μια ωρα εχετε 1200-2000 AP αναλογα με το ποσο καλοι εισαστε στο timing και τι αριθμος εχθρων ερχεται με καθε σφυριγμα. Τωρα για να πω την αληθεια δεν ξερω αν θα ανοιξω ολο το grid γιατι καποιες ικανοτητες μου ειναι ουτως ή αλλως αχρηστες, πχ gain exp απο το fishing ή απο το car, οκ ειμαι level 99... Σκοπος ειναι σιγουρα τα limit breaks σε technics και link strikes αλλα εχουν 999 AP ρε γαμωτο το καθενα. Ανοιξα και το impervious btw δεν το εχω δοκιμασει ακομα αλλα ακουγεται ενδιαφερον αν δεν πιασει το blink πχ (κανει cancel το damage αν πατησεις τετραγωνο μετα την επιθεση που σου κανουν αν και δεν ξερω ποσο μικρο ειναι το time window). Παραθετω το video απο κατω για να υπαρχει γενικα.

Edit: Γενικα γρηγορα παει, μου μενουν μονο τα 3 accesory slots+max health (1600+ AP) και τα limit breaks (3000 AP), σαν να λεμε δηλαδη κοντα στις 4 ωρες farming . Παντως περα απο την πλακα σαν διαδικασια παροτι ειναι τραγικη δεν θα ελεγα οτι ειναι η χειροτερη σε FF ουτε η πιο brain dead-χρονοβορα κλπ. Το X πχ δεν το παλεψα να παω για 100% completion του grid, το ξεκινησα αλλα μου φανηκε πραγματικα απειρο και ultra καμμενη η διαδικασια-διαδικασιες για να πετυχεις το αντιστοιχο αποτελεσμα. Btw βαζω μουσικη απο το mp3 player που αγορασα απο το store του αυτοκινητου για να ρεει πιο ευχαριστα. Οπως ειπα δεν θα το ανοιξω ολοκληρο, πχ wait mode, exploration, armiger δεν θα πειραξω καθολου γιατι αυτα που μου μενουν περιεχουν abilities που δινουν xps που μου ειναι αχρηστα πλεον. Επιπλεον δεν θα ασχοληθω με final tier magic (πχ extra spells και + 100 potency).

Οτι μεινει για το τυπικο completion (αντικειμενα, αποστολες που δεν ξερω πως γινονται trigger οπως sylvester, ολικο completion του grid κλπ) θα τα αφησω για οταν θα ερθουν τα updates και τα dlcs και το guide απο το amazon. Θα ελεγε πολυ μαζι με τα νεα superbosses να βαλουν και αλλα πραγματα στο grid. Τελος κατι που λειπει απο το παιχνιδι και θα ηθελα να το δω καποια στιγμη στη σειρα ειναι τα accesories να επηρεαζουν την εμφανιση των χαρακτηρων, πιστευω θα ελεγε πολυ να ειχες τετοιο customization (στο XIII-3 παιζει να υπαρχει κατι αντιστοιχο αν και δεν το εχω παιξει οποτε παιζει να λεω και βλακειες).
          Last edited by nooto; 03-01-2017, 02:52 AM.

Comment

• Ωραία πράγματα . Αύριο μεθαύριο θα αφιερώσω μία ωρίτσα για να δω πώς πάει η φάση και για να προετοιμαστώ για μερικά από τα σφραγισμένα μπουντρούμια (συγνώμη για την ελληνική ορολογία, γράφω με πληκτρολόγιο σε ipad και βαριέμαι τις εναλλαγές μεταξύ των γλωσσών :Ρ ). Βασικά πιστεύω ότι αν κάθε φορά που κάθομαι να παίξω, αφιερώνω μισή με μία ώρα, θα καταφέρω να μάθω όλες τις ικανότητες που θέλω χωρίς να προλάβω να βαρεθώ. Ως τώρα αυτό έκανα στο παιχνίδι και για να είμαι ειλικρινής ποτέ δεν αισθάνθηκα ότι επαναλαμβάνω βαρετές διαδικασίες. Για παράδειγμα, αν καθόλου κι έκανα όλες τις αποστολές ενός συγκεκριμένου χαρακτήρα με τη μία, τότε σίγουρα θα σιχαινόμουν το πήγαινε-έλα μεταξύ των περιοχών. Ευτυχώς όμως το παιχνίδι έχει τόση μεγάλη ποικιλία, που αν παίξεις λίγο έξυπνα περνάς μονίμως καλά.

Ένα ένα όμως στα της προόδου μου:

Pitioss: Εγώ πέρασα πάρα πολύ καλά σε γενικές γραμμές, αλλά υπήρχαν σημεία που ήταν πραγματικά για σκότωμα. Ειδικά εκεί με το άγαλμα... Παναγία και Χριστέ :Ρ . Ξεκίνησα να παίζω το πρωί, τύπου 10 η ώρα, και λέω στη γυναίκα ότι θα παίξω ένα διωράκι και μετά θα κάνουμε δουλειές (προετοιμασίες για Χριστούγεννα, μαγειρέματα κτλ - Θεέ μου μεγάλωσα :Ρ ). Τέλος πάντων, μπαίνω μέσα αφότου σκοτώνω τα Malboros που έβοσκαν κοντά στη θέση για κάμπινγκ και με το που βλέπω εγώ το μπουντρούμι γουστάρω. Το βλέπει και η Ιωάννα και λέει α αυτό φαίνεται επικό, κάτσε παίξε να το δούμε. Στη μία ώρα είχε φύγει γιατί ζαλίστηκε και συνέχισα μόνος μου... 2 ώρες... 3 ώρες... 4 ώρες (απορώ πώς δεν ήρθε παντόφλα)... 5 ώρες (κάπου εκέι άρχισε να παίζει κι αυτή age of mythology)... 6 ώρες και τέλος :Ρ . Από τις πιο έντονες εμπειρίες του παιχνιδιού, με πολλά καλά και πολλά κακά. Προσωπικά δε με ενόχλησε τόσο ο χειρισμός, αντιθέτως εξεπλάγην με το πόσο καλά δουλεύει, δεδομένου του ότι μιλάμε για ένα παιχνίδι ρόλων. Βέβαια από την άλλη κάποια σημεία του θα έπρεπε να είναι διαφορετικά. Το χειρότερο όλων βέβαια είναι δεν έχει καθόλου ιστορία, θα έπρεπε να βάλουν ένα δύο επεξηγήσεις του τι είναι αυτό το μέρος. Περιμένω και τις δικές σας εντυπώσεις.

Ψάρεμα: Είμαι στο επίπεδο 7 και μου μένει η τελευταία αποστολή για να ολοκληρώσω τον κύκλο αποστολών του Ναβίθ. Θα έλεγα ότι το έχω διασκεδάσει ως τώρα, δεν έχω παράπονο. Βέβαια διάβασα ότι το να πιάσεις το τελευταίο ψάρι είναι λίγο παλούκι, οπότε δεν ξέρω πόσα χειριστήρια θα φύγουν :Ρ .

Costlemark: Την επόμενη φορά που θα παίξω θα το περάσω ώστε να ξεκλειδώσω όλες τις κλειδωμένες πόρτες. Σε αυτό το σημείο σκέφτομαι να ασχοληθώ με την ολοκλήρωση του εξοπλισμού μου και με το levelling (έχω 500.000 πόντους διαθέσιμους αυτή τη στιγμή και είμαι επίπεδο 79). Όπως προείπα, με τίποτα δε θα προσπαθήσω για να αποκτήσω τον εξοπλισμό του ΙΗΝΕ (εδώ που τα λέμε δε βρίσκω και τεράστια διαφορά σε αυτά που σου προσφέρει και όλοι λένε ότι είναι περιττός κόπος ως προς την ολοκλήρωση των δυσκολότερων αποστολών).

Κάνοντάς όλα όσα ανέφερα και παίρνοντας φυσικά και την πλατίνα μάλλον θα δώσω τέλος στο παιχνίδι, μιας και θα έχω λόγο να το ξαναπαίξω με το νέο περιεχόμενο που θα έρχεται αραιά και που. Πάντως προτού το κλείσω μια και καλή, έχω σκοπό να καβαλήσω ένα chocobo και να κάνω μία τεράστια βόλτα σε όλον τον κόσμο του παιχνιδιού, να χαρώ απλώς το ταξίδι και να θαυμάσω μερικές από τις τοποθεσίες του. Βρίσκομαι στις 89 ώρες και δεν έχω βαρεθεί ούτε στιγμή, αυτό από μόνο του νομίζω ότι είναι μεγάλη επιτυχία για ένα τέτοιο παιχνίδι.

Επίσης, συμφωνώ με τον nooto όσον αφορά στο πόσο χρονοβόρο είναι το να αποκτήσεις τα πάντα συγκριτικά με άλλα παιχνίδια της σειράς. Το Χ αμφιβάλλω για το κατά πόσο θα το τερμάτισα με πλατίνα αν δεν το έπαιζα με την γυναίκα (κάναμε όλο το grinding μαζί). Από τις 131 ώρες που μας πήρε να πάρουμε την πλατίνα, οι 70 ήταν στην αρένα, σκοτώνονταν ξανά και ξανά τα ίδια τέρατα. Αυτός ο earth eater παίζει να μας απασχόλησε για κανά 20-30ωρο αποκλειστικά...

Comment

• Ξεκίνησα farming για AP να φεύγει σιγά σιγά από την μέση. Τελείωσα τα βασικά dugneon εκτός του Pitios και τα chocobo races. Γύρισα πήρα τα Urlic's Kurkis και γενικά ψάχνομαι για ένα 100% complete inventory. Αυτό το πράγμα στα dungeons με goblins να με τρομοκρατούν πάντα... συν ότι στο castlemark έφαγα την απόλυτη φρίκη, επιλέγοντας τέσσερις φορές λάθος path..

Το έχω λατρέψει αυτό το game. Σκέφτομαι να πάρω και season pass full price.

edit: Τα καλύτερα roadtrip γίνονται με Movement in Green.
              Last edited by Grimmtak; 04-01-2017, 01:12 AM.

Comment

• Για τα πρακτικά, ύστερα από 34 ώρες και 43 LV, αποφάσισα να παρατήσω πίσω μου το chapter 3 και να συνεχίσω την ιστορία, αλλιώς με έκοβα να γίνομαι τελείως ΟΡ και θα ξενέρωνα Οι εχθροί που βλέπω τώρα που συνεχίζω το main quest είναι κάτι 15άρια που πέφτουν πλέον για πλάκα. Τα Flan που με κοπανούσαν ανελέητα, τώρα φεύγουν άκλαυτα. Εν τω μεταξύ, δεν άφηνα quest για quest. Είμαι ακόμα στην αρχή αρχή, δεν έχω καταλάβει γρι από την ιστορία, και ο καψερός κάθομαι και κάνω side quests το ένα πίσω από το άλλο. Να θες να μάθεις την ιστορία, και να μην σε αφήνει σε ησυχία το παιχνίδι. Που όμως όσο παίζεις side quests, εξερευνάς τον χάρτη και μαθαίνεις εμμέσως την ιστορία όοοολου του κόσμου.

Hunter πήγα 4 LV. Το μεγαλύτερο τέρας που έχω σκοτώσει μέχρι στιγμής ήταν ένας Κατώβλεψ νομίζω 38 LV. Με παίδεψε πολύ, όμως τον ευχαριστήθηκα. Από άλλα skills, έχω ανεβάσει πολύ όλα, πλην του ψαρέματος. Δεν έχω κάνει κάτι συγκεκριμένο, απλώς παίζω το παιχνίδι και ανεβαίνουν, όμως το ψάρεμα θέλει να ασχοληθείς και το ψιλοβαριέμαι. Οκ, λίγα ψάρια πού και πού έχουν χαβαλέ, όμως δεν μου πάει να ασχοληθώ επί τούτου, ειδικά όταν έχω μάχες να περιμένουν. Θα το αφήσω για το τέλος, για χαλαρό παίξιμο.

Στο chapter 4 η μάχη ήταν εκπληκτική. Όταν μπείτε στο boss, βάλτε μουσική τέρμα και λιώστε. Περισσότερα στο spoiler.

Στα βιβλιαράκια της Κοσμογονίας που κυκλοφορούν, διάβασα για το Εξάθεο. Σε ένα άλλο, τους διάβασα αναλυτικά. Δεν τους αναφέρω επειδή κάποιος μπορεί να μην τα έχει βρει. Πάντως απ' ό,τι καταλαβαίνω, 6 Summons είναι κάτι σαν τους Θεούς του κόσμου. Γραμμικό πολύ ήταν το chapter, ουσιαστικά ήταν αφιερωμένο στον Τιτάνα, τον 1ο από τους 6, η μάχη του οποίου ήταν όλα τα λεφτά. Η πλάκα είναι πως εγώ ως παίκτης δεν ήθελα να τον κοπανήσω επειδή το θεωρούσα Ύβρις (), όμως το παιχνίδι δεν μου άφηνε και πολλά περιθώρια. Όταν άρχισαν να σκάνε και οι Imperials, έγινε μακελειό πραγματικά

Στο 5ο chapter είμαι στην αρχή αρχή,

που σου ζητάει να βρεις κάτι κολώνες νομίζω του Ramuh. Τα φοβάμαι αυτά τα σκηνικά, πάμε από την Σκύλα στην Χάρυβδη. Να δω αν θα την βγάλουμε καθαρή στο τέλος με τέτοια πνεύματα που κάτσαμε και μπλέξαμε

Επειδή σε ξεκινάει από το Chocobo race point, άδραξα την ευκαιρία για μερικούς αγώνες. Έχω και το skill για ΑΡ σε αγώνες, επομένως έπρεπε να το δικαιολογήσω κάπως Σε αυτό το σημείο θέλω να πω την γνώμη μου γενικά για τα Chocobo ως υλοποίηση.

Πάντα μου άρεσε όταν έβαζαν τα Chocobo ως σημαντικό μέρος του παιχνιδιού. Γουστάρω επιλεκτικό breeding, LV up, ξεκλείδωμα ιδιοτήτων, κυνήγι θησαυρών, όσο περισσότερα τόσο το καλύτερο. Στο XV έχουν μεγάλη χρησιμότητα μεν (πας πιο γρήγορα σε μέρη που δεν θα πας με το αμάξι) όμως το LV up τους δεν νομίζω πως είναι κάτι το αξιόλογο. Και να μην υπήρχε, δεν νομίζω να το παρατηρούσα. Ουσιαστικά τα ανεβάζεις όσο τα χρησιμοποιείς. Αυτήν την στιγμή το έχω 9 LV, όμως πέραν από κάποιες περιπτώσεις, δεν προσφέρουν κάτι σημαντικό. Το κυριότερο είναι πως ανεβάζουν stamina, ok καλό αλλά λίγο.

Αυτό που θα ήθελα να έβλεπα (και ίσως για αυτό να ψιλοξενέρωσα) ήταν μία εντελώς άλλη λογική στην χρήση τους. Του στυλ να υπάρχουν ειδικά Chocobo quests για ξεκλείδωμα ιδιοτήτων (flying, swimming, diving, κλπ), ώστε να πηγαίνεις σε διαφορετικές ειδικές περιοχές, όπου θα έβρισκες άλλα side-quests, θα μάθαινες για διαφορετικές περιοχές του κόσμου, θα έβρισκες κρυφά dungeons, κ.ο.κ. Ψιλοχαζομαρούλες γενικά, να είχαμε να λέγαμε.

Το παιχνιδάκι racing δεν είναι άσχημο. Ούτε κάτι φοβερό, ούτε κάτι άσχημο. Του Golden Saucer (VII) μου άρεσε περισσότερο, όμως εδώ έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία. Ευχάριστα περνάει η ώρα, παίρνεις και κάνα ΑΡ για να δικαιολογείς το κάψιμο στον εαυτό σου, κομπλέ γενικά. Απλά μία παρατήρηση που δεν βλέπω να αναφέρεται γενικά και ήθελα να βγάλω από μέσα μου.

Ρε Square-Enix, έχεις φτιάξει την υπολεπτομέρεια της ανθυπολεπτομέρειας σε αυτό το παιχνίδι. Για ποιον διαολεμένο λόγο δεν έχεις βάλει ένα ρημαδιασμένο REPLAY RACE στο chocobo racing;;;;;;;;; Να χάνεις για δευτερόλεπτα, και να πρέπει να περιμένεις να φορτώσει, να βγεις έξω, να σου μιλήσει ο υπεύθυνος, να του ξαναμιλάς, να επιλέγεις ποιον αγώνα θέλεις, και να ξανατρως το (λιγοστό έστω) loading στην μάπα; Βάλε την επιλογή για re-race με το που τελειώνεις, να πατάς Χ και να τελειώνει το θέμα. Τέσπα, γενικά καλή φάση είναι τα Chocobo, τα ευχαριστιέμαι πάρα πολύ, δεν πάω πουθενά πλέον χωρίς αυτά, υπερβάλω και λιγάκι, απλά θα ήθελα να έβλεπα αυτό το κατιτίς παραπάνω επειδή είμαι πλεονέκτης.

EDIT
                Συν 7 magic flasks. Την βρίσκω πολύ με τα μαγικά. Ήδη κάνω absorb 65/99 από κάθε πηγή περίπου με την μία. Μου φαίνεται θα είναι ο επόμενος τομέας που θα πειραματιστώ. Να δω τι παίζει με το potency, υποκατηγορίες spells ανάλογα το craft, τι να βάλω στο skill tree, κλπ.
                Last edited by Phantom Duck; 04-01-2017, 04:54 AM.

Comment

• Αυτό που λες για το chocobo mini-game (or lack thereof ) είναι κάτι που με ενόχλησε κι εμένα. Είναι ξεκάθαρο ότι έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να βάλουν όσο περισσότερο περιεχόμενο γίνεται, αλλά σε αρκετά σημεία χάνει από άποψη ουσίας και βάθους. Όπως προανέφερα, πολλά quest lines είναι ενδιαφέροντα, αλλά δεν κάνουν drill down στην αξία τους ή στο τι σημαίνει για τον κόσμο γενικότερα. Το καλύτερο παράδειγμα είναι οι αποστολές του Dave: θα μπορούσαν να μας λένε 2 πράγματα για τον εκάστοτε hunter και για το πώς κατέληξε, τι προσέφερε, γιατί αποφάσισε να γίνει hunter κτλ. Με αυτόν τον τρόπο και θα αποκτούσαν νόημα οι αποστολές, αλλά και θα μαθαίναμε περισσότερα πράγματα για το degraded state του κόσμου του παιχνιδιού, για την εξάπλωση των δαιμόνων κτλ.

Το chocobo racing, arena monster fighting και φυσικά τα όσα δεις σε chapters 9-13 αποτελούν ιδανικά παραδείγματα του πόσο half-baked είναι το παιχνίδι και οι υπο-τομείς του. Missed opportunities, κυριολεκτικά. Όχι τίποτε άλλο αλλά το potential είναι τόσο μεγάλο και το 80% της δουλειάς έχει ήδη γίνει, είναι κρίμα που δεν έχουμε κι αυτό το τελευταίο 20% που θα εκτόξευε τον τίτλο σε άλλα επίπεδα.

Comment

• Έκανα λίγο ΑΡ farming σήμερα και μάζεψα 3000 πόντους σε δυο ώρες. Έχοντας εξοπλισμένα τα accessories για παραπάνω ΑΡ με Α+ Offence και timing γίνεται καλή δουλειά, αλλά πρέπει να ξεκινήσει η μάχη για να τα πάρεις. Το μυστικό είναι να κανείς call monsters ακριβώς την ώρα που σκοτώνεις τα τέρατα ώστε να μη χάνεις χρόνο από το winning animation. Τα μόνα ουσιαστικά skills που θέλω τώρα είναι τα limit breaks για τα techniques μιας και τα αλλά χρήσιμα τα ξεκλείδωσα. Θα αφιερώνω κανα μισάωρο κάθε φορά που θα παίζω και τέλος.

Comment

• Ναι πιστευω οτι αυτο ειναι το καλυτερο, και εγω λεω να το σπασω καπως. Βασικα μου μενουν μονο τα limit break στα techniques αλλα σκεφτομαι μηπως τελικα δεν ασχοληθω καθολου. Δεν θελει πολυ farming γενικα, κανενα 3ωρο ακομα αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα μιας και αισθανομαι ηδη τρελα op + θελω να δω pitioss, το τελευταιο dungeon και το adamantoise. Ουτως ή αλλως με βαση τον τροπο που παιζω τα limit breaks στα links μαζι με τα friendship bands καταστρεφουν το συμπαν αυτη τη στιγμη + απο τη στιγμη που ανοιξα ολο το recovery + εχω πλεον τα op healing accesories οποτε νομιζω οτι μπορω να μπω στο Costlemark που απαγορευονται τα items. Ειμαι σε διλημμα γενικα αλλα τεινω απλα στο να ανοιξω καποια λιγοτερα απαιτητικα slots στο magic (+50 potency και + 1 spell που εχουν απο 99 AP το καθενα για πιθανα healcasts) και να αφησω τα 999 limit breaks για το NG+ οταν βγουν τα dlcs που θα μπορω να ακολουθησω τη διαδικασια πιο απλωμενα και να μην μου φαινεται σαν καψιμο (παροτι ξαναλεω, σε σχεση με αλλα ff αυτο εδω ειναι παιδακι στο τι σου ζηταει για την ολοκληρωση του grid) πιο πολυ για completion μιας και απο ουσια δεν νομιζω να βοηθηθω απο κατι παραπανω πλεον ειδικα απο τη στιγμη που χρησιμοποιω limit break σε links και frienship bands απο blink και blindstrikes. θα κανω μια δοκιμη να μπω στο τελευταιο dungeon ετσι και αν φαω τα μουτρα μου θα ειδοποιησω

Για το ψαρεμα παιδια, αν κανετε απλα τις αποστολες θα καταληξετε κοντα στο 7-8 level (αντε να θελει λιγο ψαρεμα εδω και εκει κατα καιρους αλλα οχι σε φαση farming). Μετα απο αυτες τις αποστολες εχει αλλη μια που ομως ειναι camp mission (και εγω τυχαια την βρηκα) αν πας και κοιμηθεις στο camp στην Vesperpool. Αυτη σε πηγαινει κοντα στο 9 ε και μετα σχεδον εχεις τελειωσει. Καπου εχω διαβασει οτι συνολικα το ψαρεμα ειναι γυρω στις 3-4 ωρες απο το 0 εως το 10 οποτε δεδομενου οτι το παιζεις απλωμενα μεσω των αποστολων δεν ειναι κατι. Ηταν και σε μενα το τελευταιο skill που εκλεισε αλλα θελω να πω εκλεισε πολυ φυσικα χωρις να κανω farming και αλλα τετοια. Εγω το βρηκα χαλαρωτικο γενικα και μου αρεσε. Για την τελευταια αποστολη προτεινω να παιξετε και λιγο στην arena για το καλυτερο reel του παιχνιδιου, βοηθαει πολυ γενικα, ειναι δυσκολη αλλα ειναι doable, εγω την τραβηξα και βιντεο
                      Last edited by nooto; 05-01-2017, 02:22 AM.

Comment

• Deus αδερφέ, γράψε κι εσύ το κατιτίς σου, σε τι φάση βρίσκεσαι;

Comment

• Originally posted by nooto View Post
                          Ναι πιστευω οτι αυτο ειναι το καλυτερο, και εγω λεω να το σπασω καπως. Βασικα μου μενουν μονο τα limit break στα techniques αλλα σκεφτομαι μηπως τελικα δεν ασχοληθω καθολου. Δεν θελει πολυ farming γενικα, κανενα 3ωρο ακομα αλλα δεν ξερω αν εχει νοημα μιας και αισθανομαι ηδη τρελα op + θελω να δω pitioss, το τελευταιο dungeon και το adamantoise. Ουτως ή αλλως με βαση τον τροπο που παιζω τα limit breaks στα links μαζι με τα friendship bands καταστρεφουν το συμπαν αυτη τη στιγμη + απο τη στιγμη που ανοιξα ολο το recovery + εχω πλεον τα op healing accesories οποτε νομιζω οτι μπορω να μπω στο Costlemark που απαγορευονται τα items. Ειμαι σε διλημμα γενικα αλλα τεινω απλα στο να ανοιξω καποια λιγοτερα απαιτητικα slots στο magic (+50 potency και + 1 spell που εχουν απο 99 AP το καθενα για πιθανα healcasts) και να αφησω τα 999 limit breaks για το NG+ οταν βγουν τα dlcs που θα μπορω να ακολουθησω τη διαδικασια πιο απλωμενα και να μην μου φαινεται σαν καψιμο (παροτι ξαναλεω, σε σχεση με αλλα ff αυτο εδω ειναι παιδακι στο τι σου ζηταει για την ολοκληρωση του grid) πιο πολυ για completion μιας και απο ουσια δεν νομιζω να βοηθηθω απο κατι παραπανω πλεον ειδικα απο τη στιγμη που χρησιμοποιω limit break σε links και frienship bands απο blink και blindstrikes. θα κανω μια δοκιμη να μπω στο τελευταιο dungeon ετσι και αν φαω τα μουτρα μου θα ειδοποιησω

Για το ψαρεμα παιδια, αν κανετε απλα τις αποστολες θα καταληξετε κοντα στο 7-8 level (αντε να θελει λιγο ψαρεμα εδω και εκει κατα καιρους αλλα οχι σε φαση farming). Μετα απο αυτες τις αποστολες εχει αλλη μια που ομως ειναι camp mission (και εγω τυχαια την βρηκα) αν πας και κοιμηθεις στο camp στην Vesperpool. Αυτη σε πηγαινει κοντα στο 9 ε και μετα σχεδον εχεις τελειωσει. Καπου εχω διαβασει οτι συνολικα το ψαρεμα ειναι γυρω στις 3-4 ωρες απο το 0 εως το 10 οποτε δεδομενου οτι το παιζεις απλωμενα μεσω των αποστολων δεν ειναι κατι. Ηταν και σε μενα το τελευταιο skill που εκλεισε αλλα θελω να πω εκλεισε πολυ φυσικα χωρις να κανω farming και αλλα τετοια. Εγω το βρηκα χαλαρωτικο γενικα και μου αρεσε. Για την τελευταια αποστολη προτεινω να παιξετε και λιγο στην arena για το καλυτερο reel του παιχνιδιου, βοηθαει πολυ γενικα, ειναι δυσκολη αλλα ειναι doable, εγω την τραβηξα και βιντεο
                          Το ψάρεμα κι εγώ χαλαρά το έχω βγάλει, αλλά πιστεύω ότι δεν αξίζει να ασχοληθεί κάποιος σοβαρά πριν το level 7, μιας και σου δίνει 50% χαμηλότερο degradation στο line. Μεγάλη υπόθεση . Γενικά θεωρώ ότι είναι ωραίο mini-game, αλλά θα ήθελα μερικά βοηθητικά υπο-menu στο παιχνίδι με τα διάφορα fishing spots, τι μπορείς να πιάσεις που και τέτοιες λοιπές πληροφορίες. Είναι ίσως το μόνο mini-games με fully fleshed out mechanics, αλλά είναι αδύνατον να κάνεις τα πάντα χωρίς οδηγό (όπως και τις περισσότερες φορές φυσικά). Εν πάση περιπτώσει, ασχολούμαι που και που και λογικά στο prolonged playthrough μου θα βάλω στόχο στο να τα πιάσω όλα. Προς το παρόν όμως όχι .

Το μόνο που με φοβίζει για τα παραπάνω skills nooto είναι το γεγονός ότι το adamantoise έχει 50 εκατομμύρια hit points και λένε ότι η μάχη είναι απελπιστικά βαρετή και μονότονη, οπότε ίσως και το παραμικρό παραπάνω damage να βοηθάει στο να περάσει γρηγορότερα. Προσωπικά έχω ακόμα το Costlemark, όλα μα όλα τα sealed dungeons, μερικά ψάρια να πιάσω, μερικές μικρές αποστολές να τελειώσω κι αρκετά hunts, οπότε θα φαρμάρω φυσικά ό,τι μπορέσω μέχρι τότε και μετά βλέπουμε. Δε βιάζομαι ιδιαίτερα, έχω μπει (θεωρώ) στην τελική ευθεία, οπότε θέλω να το χαρώ όσο περισσότερο γίνεται.

Comment

• Έκλεισε ο κύκλος της προετοιμασίας για την ενασχόληση με το game aka ολοκλήρωσα το Κing's Tale, είδα τα 4 επεισόδια του Brotherhood, το Kingsglaive, το 5ο επεισόδιο του Brotherhood και τέλος διάβασα το Prologue mini novel που τελειώνει ακριβώς εκεί που ξεκινάει το παιχνίδι.( ούτε εξετάσεις να έδινα )

Το Kingsglaive ήταν μια πολύ όμορφη εισαγωγή η οποία απλώς κρατούσε αντί για τα συνηθισμένα 15 λεπτά, κοντά στις δύο ώρες Πάντως πέρα από την πλάκα, δεν αισθάνθηκα λεπτό να βαριέμαι- αν και οκ σε ορισμένα σημεία οι διάλογοι ήταν λίγο για γέλια, ή τα setpieces όπου η Luna σκαρφάλωνε με τα ψιλοτάκουνα- ενώ ο επίλογος ήταν πραγματικά φανταστικός. Πάντως σε πολλά σημεία έπιασα τον εαυτό μου να θέλει ασυναίσθητα να πιάσει το pad. Καταλαβαίνω πως μετά από τέτοιο τεράστιο κύκλο ανάπτυξης και τόσα έξοδα, δεν θα μπορούσαν να καθυστερήσουν κι άλλο το παιχνίδι προκειμένου να χωρέσουν όλο το Kingsglaive σαν τμήμα του 15( αν και θα ήταν φανταστικό κάτι τέτοιο)αλλά από την άλλη χαίρομαι που δεν το ανακοίνωσαν σαν prequel τύπου Final Fantasy Crisis Core.( βέβαια ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον )

Καιρός να ξεκινησω το game λοιπόν.

EDIT:
                            Τελικά το prologue drama cd που κυκλοφόρησε μόνο japan, το έχουν ανεβάσει με υπότιτλους και στο youtube.

Ορίστε για όποιον ενδιαφέρεται και το novelization
                            Last edited by Sinclair; 05-01-2017, 02:04 PM.
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

• Exciting times! Keep the comments flowing .
                              Last edited by Evans; 05-01-2017, 03:22 PM.

Comment

• Το Kingsglaive και μενα μου αρεσε βασικα, το ειδα στα αγγλικα αλλα υποθετω οτι η ιαπωνικη εκδοση θα ειναι πολυ καλυτερη αισθητικα. Παντως Burai θα δεις και εσυ πως παροτι αρχικα δεν φαινεται, η ιστορια της ταινιας δεν σχετιζεται τοσο δραματικα με την ιστορια που θελει να πει το παιχνιδι (ωστοσο ειναι απαραιτητη γιατι γενικα ο τιτλος δεν αναφερει ουτε τα βασικα). Το Brotherhood θα μπορουσε ανετα να ειναι μεσα στο game, καθησα και το ξαναειδα χθες και εξελισσεται μεσα στο παιχνιδι στην πραγματικοτητα (ειναι το ταξιδι προς το Cape Caem για να πανε στην Altissia). Να πχ θα ηταν πολυ ωραιο καθως εξελισσοταν το αντιστοιχο chapter να ειχε gameplay sections αυτων των backstories (σαν κλασσικο FF δηλαδη με in game εξιστορηση)... Παντως ναι και εγω γενικα τους καταλαβαινω, καποια στιγμη πρεπει να ειπαν ok το game πρεπει να βγει δεν μπορουμε να το αναπτυσσουμε forever + σιγουρα η πιεση πρεπει να ηταν τεραστια δεδομενων αυτων των 10 ετων.

Evans μαλλον θα παω για τα LB οχι τιποτα αλλο αλλα δεν θυμομουν καλα τα AP που χρειαζονταν για το magic που ελεγα (555+999 lol)+ 50m που ειπες ok... Πιστευω οτι εκανες καλυτερη επιλογη που το ξεκινησες απο τωρα και μπορεις να το σπασεις με διαλειματα απο side quests κλπ ενω εγω τα εκανα ολα και τωρα μου εχει μεινει ουσιαστικα μονο αυτο. Λεω να παω ως εξης: farm-Costlenark-farm-pitioss-farm-adamantoise, 3 abilities ειναι οποτε να παιζω καμια ωρα farming και μετα να μπαινω στο επομενο objective.

Comment

Working...
                                X