Welcome to Gamers Odyssey forums where we talk about gaming, mostly in Greek language. If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Τι τιποτα ουτε αυξημενο difficulty?? Οχι οτι μονο αυτο θα με εκανε να το ξαναπαιξω σε NG+, θελω καποιο σκοπο καποιο extra item, dungeon κτλπ. Θα περιμενω το μεγαλο patch για το story που ελεγαν πριν το πιασω ξανα παντως, εχω και το season pass οποτε και οτι dlc βγει.
99 ειναι οι οροφοι ναι και αμεσως μετα ειναι το costlemark με 60. Να πω παιδια οτι υπαρχει save μεσα σε αυτα τα dungeons, ανα 10 οροφους εχει auto save μεσω camp.
Platinum
Το dungeon μου φανηκε πολυ ωραιο και ειναι το πρωτο που εχασα αρκετες φορες. Πιθανον αν καποιος εχει τον εξοπλισμο του Ihne να μην καταλαβαινει τιποτα αλλα εγω επρεπε ανα 10 οροφους που αλλαζει το theme να αλλαζω τον εξοπλισμο-συνταγες και να φτιαχνω στρατηγικη. Εδω να πω οτι το μονο limit break που πιθανως να θελετε ειναι αυτο του Gladio, τον Ignis τον ειχα βαλει σαν support επειδη δεν επιτρεπονται τα items και τον Prompto σαν status spammer (δεν θυμαμαι πως λεγεται το συγκεκριμενο technique) οποτε θελω να πω οτι στην πραγματικοτητα τους 2 απο τους 3 δεν τους χρησιμοποιουσα για damage. Το limit break στα links ωστοσο ειναι πολυ χρησιμο imo (και σε αυτο το dungeon και στο Steyliff που ισως να ειναι πιο δυσκολο ως προς τους εχθρους απλα εχεις items εκει).
Και παμε στο Adamantoise . Εvans αν ειχες στο μυαλο σου τα limit breaks για αυτη τη μαχη ξεχασε το. Ειναι μακραν η χειροτερη μαχη ολων των εποχων, καμερα, clipping δεν καταλαβαινεις τι κανεις γενικα. Η καλυτερη στρατηγικη ειναι απλα να εχεις πατημενο τον κυκλο και οποτε γεμιζει το armiger να το ενεργοποιεις. Προτεινομενο οπλο τα z-crossblades και απο κει και περα ουτε techniques ουτε τιποτα γιατι περισσοτερο χρονο τρωει κανεις. Επισης ειναι αδυνατο να πεθανεις Πραγματικα απαραδεκτη δεν ξερω τι σκεφτοντουσαν και να σκεφτει κανεις οτι ειναι τοσο επιβλητικο στην αρχη. Βασικα αν δεν ηταν στο platinum δεν θα προτεινα σε κανεναν να την παιξει. Μου πηρε γυρω στα 40 λεπτα και κατα καρους δεν κοιταγα καν την οθονη διοτι δεν καταλαβαινα τι γινοταν....
Για το post game, γενικα τα dungeons παροτι ειναι persona δεν ειναι ασχημα. Προφανως και εγω οπως εχω ξαναπει περιμενα κατι καλυτερο αλλα εν τελει παροτι cheap σχεδιαστικα δεν θα ελεγα οτι περσα ασχημα. Επισης πχ ναι το Cosstlemark ειναι για τα πανηγυρια αλλα οπως σε ολα τα dungeons αν σκεφτει κανει εξυπνα μπορει να τα βγαλει χωρις ιδιαιτερο κοπο. Για παραδειγμα με τη συνταγη με τα λαζανια (που ειναι level 9 cooking) ακυρωνονται τα elemental damages οποτε περνας μεσα απο τα thunder bombs χωρις να ασχολεισαι. Ουτε εγω ειχα μπει στη λογικη αλλα τα optional dungeons σε βαζουν να αρχισεις να σκεφτεσαι πιο στρατηγικα (ειδικα αν δεν εισαι op).
Μενει μονο το Pitioss, το αφησα για το τελος μιας και ειναι κατι διαφορετικο για να κλεισω ετσι το παιχνιδι. Οσο για ng+ οντως δεν πρεπει να εχει τιποτα νεο αυτη τη στιγμη (wtf), τουλαχιστον θα μπορουμε να παιξουμε μονο το story και να φτασουμε γρηγορα στο νεο content που θα προστεθει.
DP αλλα το ειδα τωρα, παρακατω βαζω ενα βιντεακι που κανει την μαχη να φαινεται καπως πιο ανθρωπινη (και γλυτωνεις και το clipping)
To βγαζει σε 6 λεπτα, το highlight ειναι οτι οταν πολεμαει μετα το stagger κανει εναλλαγη μεταξει sword και daggers αν κανεις το δει προσεκτικα. Υποθετω οτι τα daggers δεν του δινουν airstep combos οποτε εναλλασσει με sword ωστε να μπορει να κρατηθει στον αερα (πολυ εξυπνη ιδεα). Εγω ειχα εξοπλιστει μονο μετα crossblades (στα υπολοιπα ειχα royal arms για να ανεβαινουν τα στατιστικα) και ετσι δεν μπορουσα να κρατηθω on air. Nice
Γενικα παντως να πω οτι το παιχνιδι στα optional dungeons εχει ωραιες μαχες που σε βαζουν πολλες φορες να βγεις εκτος του τροπου που εχεις κανει optimize στο παιξιμο σου, ωστοσο δεν θα ελεγα οτι εχει ωραια super bosses. Πχ το 12 και το 13 ειχαν αρκετες μαχες που εκαναν exploit το συστημα μαχης, εδω δεν συναντησα τιποτα τετοιο δυστυχως (με εξαιρεση την μαχη με τον ... στο τελος του παιχνιδιου). Το κακο ειναι οτι το super super boss του παιχνιδιου εν τελει ειναι το χειροτερο απ'ολα (οκ το βιντεο που εχω βαλει πιο πανω δειχνει οτι αν σκεπτεις η μαχη αλλαζει γενικα αλλα αυτο δεν αναιρει το γεγονος οτι αν την παιξεις straight froward ειναι απαρεδεκτη και σαν ιδεα και σαν υλοποιηση, ειδικα τεχνικα).
Το εφαγα ευκολα το adamantoise αλλα πηγα στο τελος αφου ειχα μαξάρει, δεν ηταν 6min αλλα κανα 15λεπτο και χαζολογούσα κιολας γιατι ηταν βαρετη η μαχη. Το ng++++ προφανως ειναι για να βαλουν κατι μετα αλλιως τι νοημα εχει? Πρεπει να παρουν μερικα μαθηματα απο το DS2 σε αυτον τον τομεα νομιζω.
Μόλις έπαιξα λίγες μάχες και έκανα και κάποια hunts ενώ παράλληλα περιμένω το ferry. Level 8 και μόλις είχα και το encounter με το τεράστιο πουλί( προφανώς δεν το είχα στο level μου απλώς πέταξε κι εγώ έπεσα από το ύψωμα ) Ωραίο και το ψάρεμα, θυμίζει Zelda αν και ένα rare μου ξέφυγε γιατί έσπασε η πετονιά, μάλλον χρειαζόμουν καλύτερη.
Αρνητική εντύπωση εξακολουθεί να μου κάνει η camera και δεύτερον ψιλογοαπογοητεύτηκα από το ότι δεν μπορείς να κολυμπάς( έχει μια λογική βέβαια, θα χαλάσει το μαλλί ) Έπαιξα ένα hunt με κάποια όντα σαν ελάφια/ κρι κρι που πραγματικά δεν καταλάβαινα τι γινόταν λόγω της συμπεριφοράς της camera. Από ένα σημείο και μετά απλώς έκανα warp σε ένα σημείο μέχρι να αναπληρώσω την ενέργεια/ mps, warp strikes, κανά parry όποτε έπιανε και φτου και από την αρχή. Πέραν της γρήγορης κίνησης των εχθρών, αυτό το πράγμα με τα δέντρα/ θάμνους/ βράχους κτλ που εμποδίζουν το οπτικό μου πεδίο μου προκάλεσε πολλά νεύρα. Ορισμένες στιγμές σκέφτομαι αν θα ήμουν τόσο επιεικής αν το game δεν ήταν το νέο Final Fantasy. Βέβαια υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην έχω καταλάβει ακόμη το battle system xD
Μόλις έπαιξα λίγες μάχες και έκανα και κάποια hunts ενώ παράλληλα περιμένω το ferry. Level 8 και μόλις είχα και το encounter με το τεράστιο πουλί( προφανώς δεν το είχα στο level μου απλώς πέταξε κι εγώ έπεσα από το ύψωμα ) Ωραίο και το ψάρεμα, θυμίζει Zelda αν και ένα rare μου ξέφυγε γιατί έσπασε η πετονιά, μάλλον χρειαζόμουν καλύτερη.
Αρνητική εντύπωση εξακολουθεί να μου κάνει η camera και δεύτερον ψιλογοαπογοητεύτηκα από το ότι δεν μπορείς να κολυμπάς( έχει μια λογική βέβαια, θα χαλάσει το μαλλί ) Έπαιξα ένα hunt με κάποια όντα σαν ελάφια/ κρι κρι που πραγματικά δεν καταλάβαινα τι γινόταν λόγω της συμπεριφοράς της camera. Από ένα σημείο και μετά απλώς έκανα warp σε ένα σημείο μέχρι να αναπληρώσω την ενέργεια/ mps, warp strikes, κανά parry όποτε έπιανε και φτου και από την αρχή. Πέραν της γρήγορης κίνησης των εχθρών, αυτό το πράγμα με τα δέντρα/ θάμνους/ βράχους κτλ που εμποδίζουν το οπτικό μου πεδίο μου προκάλεσε πολλά νεύρα. Ορισμένες στιγμές σκέφτομαι αν θα ήμουν τόσο επιεικής αν το game δεν ήταν το νέο Final Fantasy. Βέβαια υπάρχει ισχυρή πιθανότητα να μην έχω καταλάβει ακόμη το battle system xD
Μια χαρά το έχεις καταλάβει. Για εμένα και πολλούς άλλους εδώ μέσα αποτελεί το μεγαλύτερο ψεγάδι του παιχνιδιού.
Δύο ερωτήσεις στα γρήγορα. Η πρώτη σχετικά με το Cup Noodles Quest
Όταν σου μιλάει ο Gladio, σε ρωτάει τι θέλεις να έχει η ultimate συνταγή και έχεις 3 πιθανές επιλογές. Εγώ επέλεξα αυγά, και μου έδειξε ένα σημείο στον χάρτη που έχω πάει, που είχα βρει κάτι τεράστια αυγά σε μία άλλη φωλιά. Αργότερα θα μου βάλει να επιλέξω και τα άλλα δύο ή αυτό ήταν; Και η συνταγή αλλάζει ανάλογα με το τι απάντησα στον Gladio; Αν είναι μήπως κάνω τίποτα reload αν δεν αξίζει η συνταγή που πήρα
Και σχετικά με τα summons, και το πώς τα κάνεις... summon
Πήρα τον Ramuh, κομπλέ. Δεν έχω ιδέα όμως πώς γίνεται Summon. Δύο φορές μου έχει εμφανιστεί τυχαία η επιλογή να πατήσω L2 στην μάχη. Κάνω τίποτα άλλο, ή απλά προσεύχομαι για καλό rng; . Εν τω μεταξύ την πρώτη φορά, σπάμαρα κανένα λεπτό το κουμπί, αλλά τίποτα. Τελικά εμφανίστηκε αφότου πάτησα το κουμπί συνολικά καμιά 50αριά φορές. Γενικά πολύ glitch αυτό το παιχνίδι. Σε τέτοιο βαθμό που αρχίζω να πιστεύω πως δεν εμφανίζονται τόσα glitches σε άλλους και θέλει uninstall και φτου κι απ' την αρχή εγκατάσταση.
Τώρα είμαι στο 8ο chapter. Να προχωρήσω για Altissia, ή πάω στο point of no return; Θα ήθελα να κάτσω να λιώσω στα side-quests είναι η αλήθεια, αλλά είχα γίνει τόσο OP που είχε χάσει το νόημά του το main story και ξενέρωσα, επομένως θέλω συνεχίσω όπως είμαι τώρα, μπας και συναντήσω και κάνα challenge της προκοπής
Μόλις πάρεις το αυγό θα σε βάλει να κάνεις camp και να τα φτιάξεις. Μετά απλά τελειώνει.
Τα summons είναι κάπως περίεργα. Από όσο έχω καταλάβει μετράει πολύ rng, αλλά υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες όπως να πέσει το life των bros ή του Noct. Επίσης, θέλει hold το κουμπί όχι απλό πάτημα.
Υπαρχουν specific requirements για να καλεσεις το καθε summon οπως η κατασταση των συμμαχων ή η περιοχη που βρισκεσαι κλπ. Ειναι ωστοσο και καπως τυχαιο. Αν δωθει η δυνατοτητα απλα κρατας πατημενο το L2.
Γενικα δεν υπαρχει point of no return και στην altissia να πας μπορεις να επιστρψεις πισω. Μετα τη μεση του κεφαλαιου 9 γινεται για τα επομενα 2 κεφαλαια strip το ability αλλα στο τελευταιο κεφαλαιο επανερχεται. Απο κει και περα το θεμα ειναι οτι παροτι μπορεις να γυρισεις, το σεναριο παιρνει τα πανω του οποτε δεν εχει τοσο νοημα να σπας το pacing. Και εγω θα προτεινα αν θες να προσωρησεις να το κανεις και οτι μεινει το βλεπεις post game.
Οριστικο τελος απο μενα για την ωρα, μολις τελειωσα και το Pitioss. Imo παροτι μου ηρθε πολλες φορες να σπασω την οθονη ειναι απο τις πιο ωραιαες εμπειριες στο παιχνιδι. Προσωπικα μου αρεσε και ο χειρισμος και η σχεδιαστικη λογικη, ειχε δε στιγμες of brilliance μεσα (+ εχω χρονια να παιξω τοσο raw 3d platformer). Οι στιγμες που εκνευριστηκα ηταν περισσοτερο οταν δεν υπηρχαν τοσο κοντινα checkpoints. Με τα 6ωρα που γραφατε ειχα τρομοκρατηθει καπως αλλα εν τελει πρεπει να μου πηρε κανενα 3ωρο συνολο (προφανως σε καποιες φασεις ημουν πολυ τυχερος και ανοιγα το επομενο checkpoint οποτε δεν περναγα απειρες φορες απο το ιδιο απαλευτο σημειο). Πολυ πολυ ωραιο, μακαρι να ειχε και καποια story elements για να δουμε πως εντασσεται στον κοσμο, το περιβαλλον ηταν πολυ επιβλητικο και προσπαθουσα να παρω πληροφορια απο το level design και την αρχιτεκτονικη αλλα ενταξει ας ελπισουμε μαζι με ολα τα αλλα να βαλει η S-E και τιποτα σχετικα με αυτο το κομμματι. Το πιο ωραιο κλεισιμο και πλεον μπορω να αφησω το παιχνιδι μεχρι το νεο content
Ωπ, δεν προσπάθησα να το κρατήσω, ωραίος, θα το τσεκάρω την επόμενη φορά που θα μου εμφανιστεί. Για τα cup noodles το βρήκα τελικά από τον οδηγό που ανέβασε ένας τύπος στο νετ
Εν ολίγοις επιλέγεις μόνο μία συνταγή ανά playthrough, όμως και πάλι δεν είναι ξεκάθαρο αν σου δίνει διαφορετική συνταγή ανάλογα με το quest. Όχι πως θα με απασχολήσει ααααν κάποτε το ξαναπαίξω, απλά κουβέντα να γίνεται
EDIT
Nooto, τώρα σε είδα. Ωραία, μια χαρά. Κι εγώ αυτό λέω να κάνω, θα ασχοληθώ μόνο με 2-3 quests που τα θέλω, και μετά προχωράω στο σενάριο.
EDIT #2
Ευχαριστώ και τον Evans για τον καταιγισμό πληροφοριών
Last edited by Phantom Duck; 07-01-2017, 06:37 PM.
Τα summons έχουν 2 διαφορετικά dependencies για να ενεργοποιηθούν. Ουσιαστικά αναλόγως της κατάστασης του party και της περιοχής στην οποία βρίσκεσαι εμφανίζεται κάποιο διαφορετικό summon. Ο Τιτάνας για παράδειγμα εμφανίζεται στα σημεία που είναι άγονη η γη (κυρίως δηλαδή στην αρχική αρχική περιοχή και στα βουνά τέρμα αριστερά), ο Ramuch σχεδόν παντού και για τους άλλους δε θα πω γιατί μπορεί να θεωρηθεί spoiler . Υπάρχει ένας αναλυτικός χάρτης με όλες τις προϋποθέσεις στον επίσημο οδηγό, αν θέλεις βγάζω μία φωτογραφία και την ανεβάζω εδώ .
Εγώ πάντως τα είδα όλα σε διάφορες τυχαίες στιγμές και για μία ακόμα φορά θεωρώ ότι οι γκρινιάρηδες στο gaf υπερβάλλουν για το όλο σύστημα με τα summons. Είναι πολύ συμπληρωματικός μηχανισμός έτσι κι αλλιώς και προστέθηκε περισσότερο για να αποφεύγεται η βαρετή διαδικασία game over -> load (wait 1 minute).
Μα αυτό ακριβώς. Αν κάνεις summon είναι κάτι σαν last resort που θα λήξει τη μάχη άμεσα (τις περισσότερες φορές). Εγώ απλά σπάζομαι που δεν μπορείς να καλές όλα τα astrals... Εντωμεταξύ, έχω παίξει 110 ώρες περίπου και Titan δεν έχω δει...
Α ρε νουμπά Φάντομ, εγώ νόμιζα πως μπορώ να τα κρατάω για αργότερα και δεν ήθελα να τα ξοδεύω. Τζάμπα δηλαδή δεν είδα τον Ramuh σε 2 μάχες. Τέσπα, δεν πειράζει, έχουμε ακόμα ψωμί μπροστά μας, πάμε για Altissia τώρα.
Εν τω μεταξύ υπάρχουν περισσότερο από 1 executions σε ορισμένα, αν όχι σε όλα. Για παράδειγμα ο Τιτάνας μπορείς είτε να έρθει και να χώσει μπουνιά στους εχθρούς, είτε να πετάξει μία πέτρα από πολύ μακριά. Είναι απερίγραπτα εντυπωσιακά τα astrals, FF XV at its finest moments πραγματικά .
Comment