Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Series

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ground_zero
    replied
    Ena akomh post
    Rwthsane ton Director tou FFXIV thn ekshs erwthsh se ena apo ta "live letters" pou kanei kai mporw na pw pws mou arese h apanthsh tou:

Q44: Which author/creator were you most influenced by when creating the scenarios?

A44: I love reading books so I’m heavily influenced by a number of authors. If I had to choose one, it would have to be Yasumi Matsuno.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Double post.
    Yoshida rulez
    3 kainouria videakia gia to FFXIV, to prwto evlogaei ta genia tou paixnidiou, ta alla 2 einai ta must see, prokeitai gia 16-bit ekdosh ths maxhs tou Extreme Titan Boss kai to deftero einai ena diafhmistiko me merika wraia kainouria emoticons (xoroi kyriws) kai kainourio gear apo to kainourio patch.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kai egw to perimenw to type - 0, den mporei na erthei arketa nwris

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Προσωπικά έχοντας παίξει όλη τη τριλογία του ΧΙΙΙ, τοποθετώντας τη στο σύνολο της σειράς, μάλλον θα έλεγα ότι είναι τα πιο αδιάφορα Final Fantasy που έχω παίξει.

Το αν είναι καλά ή κακά το συζητάμε, απλά για μένα είναι αδιάφορα πράγμα ακόμα χειρότερο. Δεν κατάφερα σε κανένα σημείο να δεθώ ούτε με το lore, ούτε με την αισθητική, ούτε με τους χαρακτήρες του, κι όπότε αυτό συνέβαινε ήταν σπασμοδικά και χωρίς συνέχεια.

Σαν παιχνίδια πάντως, το Lightning Returns έχει πολλά περισσότερα να μου πει από τα ΧΙΙΙ και ΧΙΙΙ-2. Αναμένω για το release της μετάφρασης του Τype-0 το καλοκαίρι που μόνο καλά λόγια ακούω.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Εγώ μίλησα γενικότερα για την πορεία της S-E πάντως, όχι για τα FF. Η σειρά γενικότερα έχει στιγματιστεί βέβαια από την τωρινή πολιτική της S-E, με τα τόσα spin-offs, που συνέπεσαν μάλιστα με την τριλογία του ΧΙΙΙ.

Edit:

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ti lete re paidia twra, poio akrivws einai to moderno FF pou exei J-pop aisthitikh?
    To FF11? To FF12? To FF14? (2 ek twn opoiwn ta sxediazei o Akihiko Yoshida...)

Mono to FF13 tairiazei sthn perigrafh pou dinete...
    Ante isws kai to FF10 giati an paroume poio pisw, oute to FF9 exei mesa J-pop koultoura kai mhn mou peis twra oti h seira se exase apo to FF7 kai to FF8...

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Αντιπαθώ πολύ τα σχέδια του Nomura και αυτός είναι ένας απ' τους βασικούς λόγους που έχω απομακρυνθεί απ' τη σειρά (ή, μάλλον, που αυτή έχει απομακρυνθεί από μένα). Δε ξέρω πάντως σε τι βαθμό οι επιλογές του Nomura είναι αυθόρμητες, ή απλά το αποτέλεσμα της προσπάθειας της Square-Enix να εστιάσει σε συγκεκριμένα δημογραφικά. Η δουλειά του πχ στο Parasite Eve κινούνταν σε αρκετά διαφορετικά μονοπάτια οπότε, εκ των πραγμάτων, δεν είναι ότι δε μπορεί να σχεδιάσει πράγματα έξω απ' το ύφος που κινείται τώρα.

Πάντως, για να μην είμαι άδικος μαζί του, προσωπικά με απωθεί γενικότερα όλο το εικαστικό στήσιμο των μοντέρνων Final Fantasy. Τα σχέδια του Nomura αποτελούν απλά μέρος του προβλήματος. Γενικά νομίζω ότι το Final Fantasy άρχισε να με χάνει όταν εγκατέλειψε τις έντονες ευρωπαϊκές του επιρροές. Από εικαστικής άποψης, για μένα, η σειρά αντιπροσώπευε ένα πολύ ενδιαφέρον κράμα ανάμεσα σε ευρωπαϊκή και ιαπωνική αισθητική (πριν την otaku-ποίηση και J-Pop-οίηση της τελευταίας, η οποία και ταλανίζει σήμερα την ιαπωνική βιομηχανία εν συνόλω).

Απ' το επιβλητικό στήσιμο του Final Fantasy VI, με τις έντονες επιρροές από μπαρόκ, στο Barbie / J-Pop ύφος που έχουν τώρα, τα FF έχουν επιλέξει μια κατεύθυνση όπου, ακόμα κι αν σε επίπεδο μηχανισμών και gameplay ήταν top, πολύ δύσκολα θα καθόμουν να ασχοληθώ μαζί τους.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Ο Nomura δεν ειναι κακος, απλα πιστευω πως η αισθητικη (του σημερινου) Nomura δε συμβαδιζει με την αισθητικη της πλειοψηφιας των παραδοσιακων FF.
    Θα προτιμουσα εδω και χρονια να χε το/τα δικα του franchises (οπως και γινεται) και να παιζει μπαλα μακρια απο τα FF αλλα οκ περι ορεξεως..

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    den katalavainw ti thes na peis...

Leave a comment:

• straier
    replied
    Δεν είπα πως είναι κακά. Επίσης είπα πως έχουν καταλήξει, δεν ήταν πάντα έτσι οπότε βγάζουμε τα 7 και 8 από τη λίστα που έβαλες.

Το The World ends with you βέβαια καλώς παίζει όπως φαίνεται γιατί αυτή είναι η λογική του παιχνιδιού.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Dissidia?
    Kingdom hearts?
    The World ends with you?
    Final Fantasy 7?
    Final Fantasy 8?

Sovara?
    poio apo afta akrivws htan to kako paixnidi?

Leave a comment:

• straier
    replied
    Όχι, ήταν ένα ελαφρώς άσχετο σχόλιο με αυτά που έλεγα νωρίτερα, αλλά θεωρώ ότι η αισθητική των σκίτσων του Nomura έχουν, κάτα κάποιον αφαιρετικό και απροσδιόριστο τρόπο, επηρεάσει ολόκληρη την πορεία της S-E .
    Νομίζω πως είπες μεγάλη αλήθεια τώρα.
    Τα παιχνίδια με σχεδιασμό του Νομούρα έχουν καταλήξει να παίζουν όπως φαίνονται.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Diafwnw Evans, o Nomura proswpika pistevw pws einai o defteros kalyteros sxediasths ths S-E meta ton Akihiko Yoshida.
    To 13 o Toriyama to ekane oxi o Nomura.
    To FF15 mou fenetai pws exei mia xara gamato design gia paixnidi tou Nomura kai ta Kingdom hearts einai poly kala paixnidia.

Den diafwnw pws o Matsuno kanei poly kalyterh douleia, alla o Nomura einai respect atomo ws producer kata thn gnwmh mou.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Originally posted by Altair View Post
    Gran Pulse;
    O Nomura έκανε τα 13;Δε νομίζω,αν θυμάμαι καλά,μόνο με το 15 ασχολείται καθώς και με τα ΚΗ.
    Όχι, ήταν ένα ελαφρώς άσχετο σχόλιο με αυτά που έλεγα νωρίτερα, αλλά θεωρώ ότι η αισθητική των σκίτσων του Nomura έχουν, κάτα κάποιον αφαιρετικό και απροσδιόριστο τρόπο, επηρεάσει ολόκληρη την πορεία της S-E .

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Ο Μοtomu Toriyama ειναι υπευθυνος και για να πω την αληθεια σε οτι τιτλους ειχε κεντρικο ρολο the games look, play and feel like shit

Director ηταν σε ολη την τριλογια του ΧΙΙΙ οπως επισης και στο Χ-2 οποτε... yeah ok

Παντως περα απο την πλακα, περι ΧΙΙΙ συμφωνω παρα πολυ με τον Evans, αν η διαρθρωση και το pacing ηταν πιο προσεγμενα ο τιτλος θα ηταν πολυ καλος (που και τωρα δηλαδη ειναι καλος αλλα με αρκετα προβληματα και ερωτηματικα).

Leave a comment:

Working...
X