Announcement

Collapse
No announcement yet.

Final Fantasy Series

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• straier
    replied
    Έχω παίξει μόνο το WotL.
    Πέραν αυτού βέβαια, όλο το παιχνίδι είναι γεμάτο από διάφορα puns από διάφορες πηγές, ειδικά στα quest names.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Είμαι ο μόνος που κατάλαβε ότι ο ισχυρότερος συνδυασμός στο παιχνίδι (πέρα από πιο εξειδικευμένα με counter) είναι w-summon KOTR και Mime με τη μία σχεδόν
    Afto eipa poio panw, ton syndiasmo ton katalava prin parw kan to KOTR, den to eixa vrei kan sto game kai to dokimaza me bahamut zero.

Η εικόνα που βάλατε δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ιδιαίτερο έχει...

Argotera sto war of the lions gia PSP to alaksane se:

"Tis your birth and faith that wronged you, not I".

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Ειναι ατακα του Delita νομιζω απο το WotL... True epicness.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Καλά το main story του 14 δεν είναι κάτι ιδιαίτερο τελικά. Άλλωστε το πολύ ζουμί θα αρχίσει με τα expansions.
    Είμαι ο μόνος που κατάλαβε ότι ο ισχυρότερος συνδυασμός στο παιχνίδι (πέρα από πιο εξειδικευμένα με counter) είναι w-summon KOTR και Mime με τη μία σχεδόν; Ακόμα και τα Limits μπορούν να γίνουν Mime αν θυμάμαι καλά (προφανώς μόνο από τον χαρακτήρα που μπορεί να τα κάνει).

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Πάντως το 13 ήταν το μόνο FF που πραγματικά πιεζόμουν να μου αρέσει. Εκεί που έβλεπα κάτι και πωρωνόμουν υπήρχαν άλλα δέκα πράγματα για τα οποία ξενέρωνα... Ακόμη και το 10 που περίμενα πώς και πώς να παίξω- δεν είχα στην κυκλοφορία του PS2-παρά τον σπαστικό Tidus και την πολύ fragile "i'm sorry..." Yuna, το ευχαριστήθηκα και μάλιστα είχε το κλασικό χαρακτηριστικό των FF; περίμενα να δω τι θα συμβεί μετά με αγωνία και μου άρεσε να παίζω. Το FF 13 προσωπικά μιλώντας το παράτησα στην Pulse όπου ξεκίνησα το grinding για items και βαρέθηκα τη ζωή μου... Το XII ήταν Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο, το μόνο που ήθελα ήταν να ήταν ο Balthier main char.
    Το Realm Reborn από την άλλη, αν είχα χρόνο για ΜΜΟRP θα έλιωνα, από όσο είδα τις λίγες μέρες που έπαιξα- αν και η έκδοση στο PS3 απλώς δεν παλεύεται- έχει πάρει το σωστό δρόμο και έχει αναφορές στη σειρά και το κυριότερο; ήθελα να παίζω 10ωρα μέχρι που πρυτάνευσε η λογική. Σε PS4 ειδικά αν συμπέσει με περίοδο αγρανάπαυσης δε θα το σκεφτώ καθόλου έστω για να δω το τέλος του main story.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    AXxaxa
    Emeis den eixame to KOTR.
    Prospathousame na nikhsoume me W-Summon, mime kai Bahamut zero.
    We were like AAAAArrrgghhh GET OOOOOOOOONN WITH IT!! 4 wres animation...

Leave a comment:

• Deus
    replied
    Originally posted by Ground_zero View Post
    Tha dw ti eipes Straier poio meta alla thelw ana afisw afto edw:

:resp:

Aπλά ότι πιο respect έχω δει.Πρέπει να τα σπάει το 14.

Στα περί ρυθμού συμφωνώ απολύτως με τον straier.Το 13 είχε σοβαρό θέμα κατά την ανάπτυξή του και αυτό φαινόταν σε πολλά σημεία κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με αποκορύφωμα, για εμένα, εκείνον τον τεράστιο πύργο στην grand pulse.Έφαγες στην μάπα 30 ώρες γραμμικού gameplay,φτάνεις στην pulse,to gameplay γίνεται ανοιχτό,πηγαίνεις σε ένα ωραία σχεδιασμένο και περίπλοκο dungeon και εκεί που νομίζεις ότι το παιχνίδι άνοιξε και θα σε αποζημιώσει για την υπομονή σου συνεχίζει έπειτα με ένα δεκάωρο γραμμικού gameplay και έπειτα έρχεται το τέλος.Κρίμα πραγματικά,όταν θέτεις τα standards στον Θεό με το 12 είναι απαράδεκτο να συνεχίσεις με ένα τέτοιο παιχνίδι.

Πέρα από τον τέλειο ρυθμό που πολύ σωστά είπε ότι έχουν ο straier εγώ θα πω και κάτι άλλο.Μέχρι το 13 τα πήγαιναν εξαιρετικά σε όλους τους τομείς.Μπορεί πχ να μην είχαν το καλύτερο σενάριο και sidequests αλλά πρόκειται για απίστευτα καλοδουλεμένα παιχνίδια σε όλους τους τομείς , είναι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ και συγκαταλέγονται ανάμεσα στα καλύτερα της εκάστοτε εποχής.Αυτό άλλαξε με την σειρά 13 όπου τα παιχνίδια αυτά,αν και δεν είναι άσχημα,μένουν πίσω λόγω χαζών λαθών και προχειρότητας στον σχεδιασμό και ακόμα και τα sequels που υποτίθεται ότι διόρθωναν τα θέματα των προηγουμένων εισήγαγαν νέα προβλήματα. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση το ότι υπάρχουν αρκετά σημεία τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν στο gameplay αλλά εκνευρίζουν τον παίκτη φαινονται εκτος τόπου και χρόνου όπως τα clock puzzles στο 13-2. Καλά για το κείμενο να μην μιλήσω που βρίθουν ηλίθιων και παράλογων σημείων πχ chocolina.

Ας γράψω και εγώ με την σειρά μου την δικιά μου ιστορία με την σειρά.Για εμένα και για τον μπρο τα rpg ήταν κάτι σαν μύθος.Νομίζαμε ότι ήταν απίστευτα περίπλοκα παιχνίδια που ήθελαν πραγματικά μελέτη και πολλή ενασχόληση με μενου και κείμενο για να μπορέσεις να ασχοληθείς. Παρόλο που σαν ιδέα μας άρεσε το να ασχοληθούμε δεν το τολμούσαμε.Φοβερή λογική,ξέρω.Όπως και να έχει, η πρώτη επαφή με turn based rpg ήταν το θρυλικό panzer dragoon saga το οποίο έχει τερματιστεί πάνω από δέκα φορές.Μετά την μύηση στα rpg,θέλαμε να δοκιμάσουμε και το final fantasy 7 το οποίο σάρωνε τα πάντα και είχε αποθεωθεί από τους πάντες.Ήταν κάτι σαν παιχνίδι θρύλος που έπρεπε να παίξουμε.Για αυτό αγοράστηκε και το πρώτο playstation και έπειτα από λίγες μέρες αγοράστηκε και το final fantasy 7 από το πειρατομάγαζο της γειτονιάς-μεταχειρισμένο φυσικά.Όταν το ξεκινήσαμε ήταν αποκάλυψη για εμάς,η περιπλοκότητά του και το βάθος του σεναρίου του ήταν κάτι που απλά δεν είχαμε ξαναδεί και κατευθείαν έγινε ένα από τα αγαπημένα μας παιχνίδια.Δεν θα ξεχάσω το ότι παίχτηκε με πραγματική όρεξη και μεράκι,υπομονή και μεράκι για πειραματισμό,δεν θα ξεχάσω το ότι στην βίλα στο nibelheim ο συνδυασμός βρέθηκε με trial and error και το ότι τα weapons νικήθηκαν έπειτα από άπειρα retries έπειτα από άπειρες αλλαγές setup στον εξοπλισμό και χωρίς οδηγό.Δεν θα ξεχάσω που είχα την ιδέα έπειτα από καμιά τριανταριά gameover στο emerald weapon να κάνω wsummon kotr και mime και ο μπρο με κοιτάει με ανοιχτά μάτια και μου λέει ΠΩ ΡΕ ΤΙ ΚΑΛΗ ΙΔΕΑ, και όταν άστραψε κόκκινο και εξαφανίστηκε όταν του τέλειωσαν τα hp πηδήξαμε ως το ταβάνι από την χαρά, πω πω αυτές ήταν στιγμές.:xp: Καλά στο τέλος η απολύτη ανατριχίλα,δεν το συζητώ...

Αυτά για αρχή,επειδή αυτές τις μέρες ξεκίνησα το 8 θα γράψω σχετικά με το παιχνίδι αργότερα.

Leave a comment:

• straier
    replied
    To FF13 Straier den pistevw pws eixe kako pacing.
    Afto pou den ekane kala htan oti xwrise ousiastika to paixnidi se 2 merh, to meros ths istorias kai to meros me ta side quests kai ta side quests den htan kan endiaferonta h kryfa.
    San na sou elegan, eftases sto telos tou paixnidiou?
    Wraia, pare edw mia lista me merika pragmata na kaneis kai prepei na valeis ena check se kathe item ths listas...
    FFX-2 all over again.
    Αυτό που είπες είναι ο ορισμός του κακού pacing.
    Το μόνο χειρότερο θα ήταν να ξεκινούσες να έκανες όλα τα dungeon, μετά όλη την ιστορία, μετά τα sidequests και στο τέλος τα bosses.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ta Final Fantasy legend 1-2-3 pou vghkan gia Game boy einai ths seiras SaGa alla h Square tous allakse to onoma otan ta evgale sto ekswteriko logw marketing.

http://en.wikipedia.org/wiki/SaGa_(series)

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Τι είναι αυτά τα Sa Ga που λες;

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Kai deftro post twra pou eida kai to top 10....
    Apokalw bullshit thn kinhsh tou na valoun to IV sto top 3, gia thn seira me thn opoia topothetithikan ta games diafwnw epishs alla to IV sto top 3.... God daaaaaamn....

Ta Sa Ga einai ok gia ta Worst 10 alla to FF Tactics den einai ok gia ta Top etsi? Oti nanai?

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    E twra ok klevoun vazoun ta Sa Ga san FF...

Epishs den valan to kainourio FFXIV an kai to anaferei, to palio ffxiv den yparxei pleon ara den anhkei sth lista

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Worst 10

Best 10

Απο GT Countdown.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    XAXA nai to thymamai afto pou egrapses Vaynard!
    Afto tha pei epaggelmatias! Tha diavaze poly theios Scrooge mou fenetai...

Egw me to FF8 gnwrisa enan apo tous kalyterous mou filous.
    Emeis eixame mia kopia kai etsi eprepe na perimenoume afton pou paizei, na teleiwsei prwta.
    Mpainw sto magazi kai vlepw ton typo na paizei... pwwww poios einai aftos o gay twra kai paizei to game? Se poses wres tha teleiwsei? Kathe mera edw tha einai?
    Alla entaksei ta vrhkame.

To FF13 Straier den pistevw pws eixe kako pacing.
    Afto pou den ekane kala htan oti xwrise ousiastika to paixnidi se 2 merh, to meros ths istorias kai to meros me ta side quests kai ta side quests den htan kan endiaferonta h kryfa.
    San na sou elegan, eftases sto telos tou paixnidiou?
    Wraia, pare edw mia lista me merika pragmata na kaneis kai prepei na valeis ena check se kathe item ths listas...
    FFX-2 all over again.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Originally posted by straier View Post
    Edit: Είδες Παίχτη τι κάνουμε για πάρτη σου για να μην κλείσει το forum;
    Από ευχαριστώ πολύ!Δεν ήταν ανάγκη!
    Και γω προσπαθώ τελευταία!Για να δούμε!

Leave a comment:

Working...
X