Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Evil Within

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Phantom Duck
    replied
    Οι μπάρες μπορούν να φύγουν στο PS4; Ή παίζεις σε PC; Θυμάμαι πως είχαν πει ότι τις έβαλαν ώστε να «κρύψουν» γραφικά επειδή δεν μπορούσαν να τα σηκώσουν οι κονσόλες, όμως βρώμαγε από μακριά unoptimization η υπόθεση, Bethesda είναι αυτή άλλωστε . Κρίμα για όσους το έπαιξαν στην αρχή με το που βγήκε δηλαδή.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Λοιπον εχω φτασει στο chapter 10 και ειλικρινα την εχω καταβρει με το παιχνιδι. Η επιλογη αφαιρεσης των μπαρων ηταν η καλυτερη προσφορα της ομαδας μεσω των patches, ειναι τοσο ωραιο ατμοσφαιρικα και αρτιστικα που ηταν πραγματικα κριμα να μην μπορεις να θαυμασεις ολο αυτον τον κοσμο λογω του κυριολεκτικα τραγικου fov (περα απο την ουσιαστικη βελτιωση που προσφερει στο gameplay). Ξαναλεω οτι το art του παιχνιδιου, οι εικονες που φτιαχνει, η ολη του αισθητικη, ειναι πραγματικα ΤΕΛΕΙΑ.

Το σεναριο εχει αρχισει και ανοιγει πολυ μετα το chapter 9 και πανω κατω καταλαβαινεις που το παει, ωστοσο αυτο που προσωπικα θεωρω οτι εχει σημασια ειναι η αφηγηση, ο τροπος που προχωραει αυτη η ιστορια μεσω του gameplay και της περιηγησης που προσφερει ο τιτλος. Το ολο στησιμο ειναι λες και βρισκεσαι μεσα σε καποιο ονειρο, υπαρχουν συχνες εναλλαγες του περιβαλλοντος-πραγματικοτητας, καθε set piece μετα το τελος του μπορει να οδηγησει σε κατι τελειως διαφορετικο και η ολη λογικη δενει πολυ ωραια με τις σουρεαλιστικες εικονες και το level design που προσφερει το παιχνιδι. Ειναι μαγικο το ολο ταξιδι και καθως προχωρας στα κεφαλαια γινεται ολο και καλυτερο.

Υπαρχει επισης πολυ καλο pacing και μεγαλη ποικιλια στο gameplay, πλεον θα ελεγα οτι ο τιτλος εχει αφησει πισω του το Last of Us και εχει χτισει κατι τελειως δικο του και ξεχωριστο. Μου αρεσει επισης που και το gunplay, υπαρχει το κλασσικο δυστροπο aiming των survival-horror παιχνιδιων αλλα το τελειο δεσιμο με τα setpieces αναδεικνυουν σε μεγαλο βαθμο το οικοδομημα των mechanics ενω υποδειγματικο ειναι και το placing των κυριολεκτικα περιορισμενων resources.

To παιχνιδι ειναι πραγματικα πολυ καλυτερο αποτι περιμενα, και θα ελεγα οτι ειναι απο του καλυτερους τιτλους που εχω παιξει στο συγκεκριμενο ειδος. Επισης ειναι πραγματικα ξεχωριστος με την εννοια οτι δινει κατι συγχρονο ακολουθωντας ωστοσο και μονοπατια της παλιας σχολης του ειδους (χωρις να τα προσφερει αυτουσια αλλα παρουσιαζοντας τα σε μια σημερινη εκδοχη). Η δε ''ψυχολογικη'' θεματικη του, η πλαισιωση της στο επακρο οπτικα και ακουστικα με οργανικο τροπο και το κλεισιμο με αυτου του ειδους το gameplay, αποτελουν ενα συνδιασμο πραγματικα ιδιαιτερο. Μεγαλο μπραβο στον Mikami και στην ομαδα του.
    Last edited by nooto; 11-12-2017, 09:23 PM.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Grim you are the man!!!!! Αλλο παιχνιδι τελειως με το ανοιχτο fov, κριμα που δεν επαιξα και τα πρωτα chapters ετσι, ευτυχως που δεν επαιξα ολο το παιχνιδι ετσι . Να πω εδω οτι δεν βλεπω καποια αλλαγη στο performance οποτε ολα τελεια . Τα DLCs οχι δεν τα εχω αλλα επειδη κατα καιρους το παιχνιδι μπαινει σε sale θα τα τσιμπησω αν ειναι τοσο σημαντικα οσο λετε. Sinclair εχεις δικιο, απο την αλλη βεβαια η Bethesda κανει παραγωγες τυπου Evil Within, Wolfenstein, Prey, Dishonored, Doom και σε πολλα απο αυτα τα παιχνιδια εχει δωσει κατα καιρους και το επιπλεον υλικο δωρεαν. Ειναι alpha games αλλα υψηλου ρισκου δεδομενου οτι δεν ακολουθουν την νορμα multi και αγιος ο θεος, παρολα αυτα συνεχιζει και τα στηριζει και πιστευω ειναι παιχνιδια που δεν ξερω κατα ποσο θα βλεπαμε (και να ειχαν και τη μορφη που εχουν) αν καποιος αλλος αναλαμβανε την παραγωγη.

Κατα τα αλλα Sinclair θα γραψω αναλυτικες εντυπωσεις και στην πορεια αλλα πιστευω πως οντως θα σου αρεσει δεδομενου οτι εισαι φαν αυτων των παιχνιδιων. Για το gameplay του οπως εγραψα ειναι πολυ καλο (ειναι κατα μια εννοια αρκετα κοντα στο last of us μαζι με RE4 αλλα σε setting RE-SH). Ειμαι και εγω φαν του ειδους και το παιχνιδι παντα ηθελα να το παιξω οποτε βρηκα την ευκαιρια τωρα που βγηκε και το 2. Ειναι επιπλεον και τιτλος που το meta status του ειναι πολυ ανωτερο απο αυτο που εφτιαξαν τα αρχικα reviews κατι το οποιο καταλαβαινω πληρως και συμφωνω.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Ωραίος nooto!! Mikami και τα μυαλά στα κάγκελα
    Ο τεχνικός τομέας δεν με απασχολεί τόσο πολύ για να είμαι ειλικρινής- αν και έχει τέτοια επίπτωση στο gameplay είναι πρσγματικά εκνευριστικό. Το έχω το game στο backburner( και αυτό) εδώ και καιρό( είχα πάρει τη limited με το notepad πολύ φθηνά)και πρέπει και αυτό κάποια στιγμή να παιχτεί. Προσωπικά μιλώντας είμαι τεράστιος fan του Shadow of the damned και του Resident Evil 4, οπότε θεωρώ δεδομένο πως gameplay wise θα μου αρέσει.
    Tα DLCs τα βάζουν αρκετά συχνά σε sale, εγώ τα είχα πάρει αρκετά φθηνά. Άκρως σπαστικό πάντως να επιβάλλεται να αγοράσεις τα DLCs για να δεις το τέλος του game ή ακόμη χειρότερα προκειμένου να σου λυθούν απορίες για το σενάριο... Και μιλάμε αν δεν κἀνω λάθος για την Bethesda όχι την ΕΑ που είναι μανούλα σε κάτι τέτοια

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Καλή συνέχεια λοιπόν με το ανθρώπινο FOV Ελπίζω πάντως να έχεις και τα DLC πριν με το καλό περάσεις στο δύο, που και εκεί ενώ γνωρίζεις κάποια πράγματα, έχει πολλούς ωραίους τρόπους να σε τρομάξει... πολύ.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Lol σοβαρα? Μου αρεσει που εκραξα και τους noobs στην αρχη . Ειμαι chapter 6 και δεν μου εκοψε οτι το letterbox ειναι οι μπαρες (και να φανταστεις οτι εψαξα τα options γιατι ελεγα οτι παιζει και να το εχουν αφαιρεσει αυτο το πραγμα).

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Έχει μπει patch και στις κονσόλες, που σου επιτρέπει να βγάλεις το letterbox και να παίξεις σε full screen. Το είχα βρει στα options όταν είχα βάλει να το δοκιμάσω πριν κάποιους μήνες και το επιβεβαίωσα πάλι τώρα κοιτάζοντας κάποια άρθρα. Δυστυχώς έχω φάει όλα τα spoilers για το 1, αφού έπρεπε να παίξω το δύο λόγω δουλειάς. Ωραίο σενάριο πάντως που από όσο θυμάμαι δεν βγάζει νόημα στο τέλος αν δεν παίξεις και τα DLC.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Παραβλεποντας τους console και pc noobs που εχουν γραψει σε αυτο το topic ηρθε η ωρα να πω και εγω καποια πραγματα .

Σε οτι αφορα τα τεχνικα θεματα που λενε τα παιδια, δυστυχως το παιχνιδι ακομα και με το 1.06 patch, 3 χρονια μετα την κυκλοφορια του συνεχιζει να εχει θεματα. Η εκδοση ps4 δεν εχει καλο frame rate και οι μπαρες θεωρω οτι δεν προσφερουν τιποτα ισα ισα που κανουν το fov τραγικα περιορισμενο. Οταν ξεκινησα το παιχνιδι ημουν ετοιμος να κανω ενα post γερου θαψιματος καθως τα παραπανω θεματα επηρεαζουν σε σοβαρο βαθμο την ολη εμπειρια (το fov με τα frame drops ειναι θανατηφορος συνδιασμος για ζαλαδες και ωρες ωρες κανουν το παιχνιδι να φαινεται unplayable). Δεδομενου οτι το δευτερο παιχνιδι, οσο το εχω δει να τρεχει στις κονσολες τουλαχιστον, δεν εχει μπαρες, δεν εχει frame drops, εχει καλυτερα γραφικα, εχει πιο ανοιχτο level design, υποθετω πως απλα η ομαδα δεν ηταν τοσο εμπειρη ισως ωστε να προσφερει καποια βασικα στανταρ τουλαχιστον, σε επιπεδο performance.

Οποτε για να το ξεκαθαρισω το παιχνιδι ειναι unpolished. Οποιος το πιασει στο μελλον ας το εχει στο νου καθως πρεπει να εφοδιαστει με υπομονη τουλαχιστον τις πρωτες ωρες.

Απο κει και περα τωρα σαν τιτλος μου αρεσει παρα πολυ, το gameplay του ειναι περιπου οπως αυτο του Last of Us αλλα ντυμενο με μια αισθητικη συνδιασμο resident evil-silent hill (και ειναι και απο τους ελαχιστους τιτλους που εχουν πλεον αυτη τη θεματικη και 3rd person προοπτικη και δομη). Με το τελευταιο εννοω οτι το παιχνιδι δεν ειναι μεν τρομακτικο ωστοσο καταφερνει και φτιαχνει σουρεαλιστικες εικονες (πολυ ωραιας μορφης) λογω της μεταφυσικης θεματικης που το περιβαλλει. Για το the last of us που αναφερω, υπαρχουν και εδω μηχανισμοι stealth, τρομερα περιορισμενα πυρομαχικα (μεχρι στιγμης τουλαχιστον στο chapter 6), crafting και το δυστροπο aim. Το ενδιαφερον ειναι το open gameplay καθως υπαρχουν πολλοι τροποι προσσεγγισης μιας καταστασης με αντιστοιχια στο πως μπορεις να αναπτυξεις τον χαρακτηρα σου και να καθοδηγησεις το crafting αναλογα με το τροπο που σου αρεσει να παιζεις. Σεναριακα δεν υπαρχει καποια εξελιξη so far οποτε δεν εχω πολλα να πω, το παιχνιδι εξελισσεται σαν dream within dream και within dream και μενει στις εικονες χωρις να εξηγει μεχρι τωρα το τι συμβαινει.

Μεχρι στιγμης μου αρεσει παρα πολυ, εχει καλο gameplay και παρα πολυ καλη αισθητικη και ατμοσφαιρα με μονο παραπονο να ειναι τα τεχνικα προβληματα που ανεφερα στην αρχη. Θα γραψω οταν τελειωσω περισσοτερα και ανυπομονω εν καιρω να περασω στο 2 που κατα γενικη ομολογια ειναι πολυ πιο polished σαν τιτλος.
    Last edited by nooto; 10-12-2017, 12:26 PM.

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Θυμίζει την παλιά σχολή και κάπως και το 4?

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Το παιχνίδι το ειχα παρατήσει στο κεφάλαιο 9 για έναν περίπου μήνα καθώς ειχε bug-άρει το flawless widescreen και περίμενα να ξαναφτιάξει. Είπα εφοσον ξεκίνησα να το παιζω χωρις τις μπάρες έτσι και θα το τερματίσω. Τώρα πλέον ειμαι στο κεφάλαιο 10 με το παιχνίδι εάν δεν κάνω λάθως να αποτελειται απο 13 με 15 κεφάλαια. Εδω πρέπει να τονισω πως το παιχνίδι έχει κάποια σημεια, εκνευριστικά, λιγα ευτυχώς, που μπορει να κολλήσουν τον παιχτη για κάποια σεβαστή ώρα. Σε μένα τουλάχιστον συνέβη. Αυτό έγινε τώρα και σε κάποιο σημειο του κεφαλαιου 10 με αποτέλεσμα να εκνευριστώ και να κατεβάσω το επίπεδο δυσκολιας. Έτσι απο εδώ και στο εξής θα το φθάσω μέχρι το τέλος στο χαμηλοτερο επίπεδο δυσκολίας. Επίσης γενικά όπως είπα και στις τελεταίες δύο-τρεις σχετικές με το παιχνίδι δημοσιεύσεις, το Evil Within ειναι πολύ καλο και ποιο συγκεκριμένα θυμιζει την παλια σχολή.Νεότερα αργότερα ή όταν τερματισθεί.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Ωραίος ο ΒΒ.Συνέχισε να μας ενημερώνεις να δούμε τι να περιμένουμε όταν το πιάσουμε στα χέρια μας. ;)

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Εβγαλα τις μαύρες μπάρες και διόρθωσα και το fov χρησιμοποιώντας το flawless widescreen που ειναι πολύ πιο απλός και σύντομος τρόπος συγκριτικά με το cheat engine καθώς απλώς επιλέγεις απο τα plug ins το Evil Within και μετά ολα γινονται, αυτοματα, απο μόνα τους.

Κάνοντας και το παραπάνω πλέον το παιχνίδι κυλά πολύ πιο ευχάριστα και ειναι πολύ πιο ξεκουραστο στο μάτι και playable.

Αυτη τη στιγμή ειμαι στο κεφάλαιο 7 και το παιχνίδι δεν έχει δώσει ακομη πολλά παρά ελάχιστα στοιχεια σχετικά με το τι γινεται. Εισαι σε μια περιοχή και ξαφνικά σε πετά σε μια αλλη και συνεχίζεις από εκεί. Λένε στο τέλος δίνονται πολλές αν όχι όλες οι απαντήσεις. Θα το συνεχίσω λοιπόν γιατι έχω περιέργια να δω τι θα συμβεί στο τέλος.

Η ατμόσφαιρα ειναι πολύ σκοτεινή και αρρωστημένη. Βεβαια το μεγάλο αρνητικο του παιχνιδιού, μετά και το διόρθωμα του fov και της απομάκρυνσης των μαύρων μπαρών, εξακολουθει να ειναι το σύστημα σκόπευσης αλά πάρκινσον. Κάποια στιγμή πρέπει να το διορθώσουνε με κάποιο patch, όταν στοχεύεις η κάμερα θα πρέπει να ειναι πιο πίσω, πίσω απο τον ώμο του χαρακτήρα.

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    Originally posted by i Have no Equal View Post
    Ναι FoV fix με cheat engine, οκ ειπαμε να γραψουμε 2 commands στο console μεχρι εκει. Θα περιμενω κατι πιο επισημο.
    σχετικά με το διόρθωμα του FoV υπάρχει ενας αρκετά ευκολοτερος τρόπος απο το cheat engine, το Flawless Widescreen

για οδηγιες ριξε μια ματια στον σύνδεσμο του neogaf που παρέθεσα.

τώρα σχετικά με τις μαυρες μπάρες, πολλοι λένε πως ο λογος που πραγματικά μπήκαν ήταν επειδη στις κονσολες το παιχνίδι ηταν unplayable σε πλήρη οθόνη, εδώ και με τις μαύρες μπαρές έχει κακό frame rate το οποίο πεφτει ακόμη και στα 20fps.

στο pc αυτά που λέγανε για 4gb vram ειναι μουφα της μουφας, το παιχνίδι τρέχει σχετικά καλά αλλά θα μπορούσε να τρεχει αρκετά καλυτερα.

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Βασικά τις μπάρες τι βάλανε για να τρέχει καλύτερα το παιχνίδι αλλά φαίνεται ότι οι Ιάπωνες δεν το κατέχουν (εδώ και χρόνια) το hardware προγραμματισμό. Ανεξάρτητα το ενδιαφέρον ή μη που παρουσιάζει ο τίτλος θα έπρεπε τλχ. στις κονσόλες νέας γενιάς να τρέχει σταθερά στα 30 καρέ και στο PC να έχει πιο fluid optimization. Όταν έχεις στο PS 4 ανώτερους οπτικά τίτλους όπως το InFAMOUS, στο One Ryse και στο PC να παίζεις Crysis 3 με ελάχιστα προβλήματα τότε κάτι κάνει λάθος η ομάδα του Mikami.
    Παρόλ'αυτά τα σκηνικά με τις παγίδες, τις ελάχιστες σφαίρες και το τρέξιμο που ρίχνεις όταν σε παίρνουν χαμπάρι αξίζει πολλά.

Κακά τα ψέματα, σε παιχνίδια horror με πιστολίδι ελάχιστες φορές ένιωσα ότι είμαι απεγνωσμένος είτε λέγονται Silent Hill, είτε Resident Evil, είτε Carrier, είτε Alone in the Dark, είτε Dementium είτε δεν ξέρω γω τι άλλο.

Leave a comment:

• Roronoa
    replied
    Originally posted by nooto View Post
    Βασικα τις μπαρες γιατι τις εβαλαν (μην απαντησει κανενας ''πιο κινηματογραφικο'' διοτι δεν υφισταται σαν επιχειρημα)? Απ'οτι βλεπω στη φωτο του BB δεν γινεται αναγωγη σε αλλη αναλογια (16:9) αλλα περιοριζεται το fov, πραγμα απαραδεκτο...Ας υπηρχε cineφιλ επιλογη ξερω γω αν με το στανιο ηθελαν να το εχουν και με μπαρες.
    Απο οτι διαβαζω το παιχνιδι ακομα και στις κονσολες δεν τρεχει καλα και πεφτει ακομα και κοντα στα 20fps, πιθανως το κανανε για να μειωσουνε την αναλυση χωρις να υπαρχουν μεγαλες αντιδρασεις.
    Καπου διαβασα πως ειναι για να μην ειναι ευκολα αντιληπτές διαφορες παγιδες που υπαρχουν στο game.

Διαλεγεις και παιρνεις

Leave a comment:

Working...
X