Announcement

Collapse
No announcement yet.

The Medium

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • The Medium

    Μέχρι να βγει νέο Silent Hill...

    Το Medium είναι ένα ψυχολογικό game τρόμου που αναπτύχθηκε από την Bloober Team. Ο δημιουργός του δήλωσε ότι έχει επιρροή από τα Silent Hill και την μουσική την γράφει ο Akira Yamaoka



    κυκλοφορεί για τα PS5 , Microsoft Windows και Xbox Series X / S

    δείτε το πρώτο gameplay

    Last edited by majorfox; 06-11-2022, 06:05 PM.

  • #2
    Ok, λοιπον τελειωσα το παιχνιδι μετα απο 10-12 ωρες θα ελεγα, με τις εντυπωσεις να ειναι παρα πολυ θετικες. Γενικα τον τιτλο θα τον εβλεπα σαν adventure περισσοτερο οπου ο παικτης ελεγχει ενα medium που εχει τη δυνατοτητα να ζει παραλληλα σε 2 πραγματικοτητες, την δικη μας αλλα και μια φανταστικη-μεταφυσικη ας το πουμε. Το gameplay αποτελειται περισσοτερο απο exploration και λυση simple puzzles που βασιζονται στην εναλλαγη των 2 αυτων πραγματικοτητων, και παραλληλα εχει και καποια action στοιχεια εδω και εκει που δινουν λιγο spice στην ολη συνταγη και που παλι εχουν να κανουν με τις δυναμεις της ηρωιδας και το ολο setting (chase sequences- stealth sequences κλπ). Το gameplay λοιπον θα ελεγα οτι χωρις να ειναι κατι το ιδιαιτερο, ειναι αρκετα ok και βοηθαει το παιχνιδι να δωσει αυτο που θελει να δωσει εν τελει.

    Απο κει και περα, θεωρω ο κοσμος που εχουν φτιαξει, η ατμοσφαιρα, η μουσικη, το art, καθως και η ιστορια που λεει το παιχνιδι, ειναι ολα τουλαχιστον ενδιαφεροντα, και πολλες φορες εξαιρετικα. Το ιδιο θα ελεγα και για το pacing του story, αλλα και για τους χαρακτηρες και για το πως χρησιμοποιειται η Πολωνια ως setting κατα τη διαρκεια και στη συνεχεια post-δευτερου παγκοσμιου πολεμου.

    Overall, οποιος ψαχνει για ενα adventurακι που συνδιαζει στοιχεια απο την παλια και την καινουργια σχολη, με πολυ καλο pacing και ιστορια, και με σεναριο και ατμοσφαιρα απο το horror genre, θα ελεγα να το δοκιμασει. Οπως εγραψα προσωπικα το ευχαριστηθηκα πολυ.

    Σε γενικες γραμμες ειμαι αρκετα αισιοδοξος για το SH2 τωρα που ειδα δειγματα γραφης της εταιρειας, το μονο που λειπει ειναι να δουμε τι μπορουν να κανουν σε επιπεδο gameplay, οταν οτ τιτλος εχει περισσοτερα action στοιχεια (οπως τα SH).

    Αυτα!!

    Comment


    • #3
      Και αναρωτιόμουν αν ήμουν ο μόνος που του άρεσε και ας μοιαζει για παιχνίδι του ps3.

      Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για το Silent hill 2 γιατί στο τρέιλερ διαφημίζει τα δυο πιο σημαντικά ονόματα από την team silent Masahiro Ito και Yamaoka για να καθησυχάσει τους φανς . Έχει γίνει απίστευτη δουλειά και φαίνεται !
      Last edited by majorfox; 06-11-2022, 09:53 PM.

      Comment


      • #4
        Τέλος και το the Medium.

        Λοιπόν αναμενόμενα ακόμη μια φορά ο nooto ήταν spot on. Μου άρεσε πολύ το game, σε σημείο να αναρωτιέμαι γιατί δεν ακούστηκε περισσότερο. Ακόμη και σε reddit , resetera είδα σχόλια περισσότερο για ενα - οκ ας είμαστε ειλικρινείς- χαζό controversy ( δεν επεκτείνομαι γιατί θα κάνω spoiler και δεν αξίζει). Το καλο είναι πως η ομάδα ανάπτυξης τουλάχιστον αναγνωρίστηκε και ανέλαβε απο όσο είδα το SH 2 remake. Νομίζω βγάλανε και ένα ακόμη "remaster" του Layers of Fear οπότε ίσως το τσεκάρω.

        Στα του παιχνιδιού. Πολύ καλός τεχνικός τομέας, που σε εμένα τουλάχιστον δεν φάνηκε να υστερεί κάπου. Πολύ εμπνευσμένο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα το σκηνικό της Πολωνίας ( εκτυλίσσεται χρονικά στα late 90s αλλά η αρχιτεκτονική κτλ είναι Πολωνία των 70s με ό,τι αυτό συνεπαγεται και πολιτικά όσον αφορά το καθεστώς) Το soundtrack εδω μου άρεσε πάρα πολύ τόσο το ορχηστρικό όσο και τα κομμάτια ( Yamaoka εγγύηση)

        Τώρα όσον αφορά το gameplay και πάλι θα το χαρακτήριζα adventure σύγχρονης κοπής , τελείως story driven με αρκετά απλούς γρίφους- δεν έχει κάποιο mind bending puzzle, άντε να κόλλησα λίγα λεπτά μέχρι να βρω το κατάλληλο spot. Πιστεύω πως με το mechanic της εναλλαγής μεταξύ των δύο κόσμων ( reality- spirit) θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα πράγματα. Παράδειγμα η τελική μάχη που αν και σε καθοδηγεί στο τι να κάνεις είναι πολύ ενδιαφέρον σαν μηχανισμός και θα το ήθελα να το δω να υλοποιειται και σε setting με κανονικούς εχθρούς ίσως. ( εδώ επί της ουσίας υπάρχει ένας enemy που σε κυνηγάει σε όλο το game σχεδόν) Στο κομμάτι του horror δεν αισθάνθηκα άβολα παρά σε κάποιες ελάχιστες στιγμές κυρίως λόγω ατμόσφαιρας και ξαφνιάσματος- jump scare. Καμμία σχέση με αυτά τα Project Zero του διαβόλου που δεν μπορούσα να κοιμηθώ μετά και ξύπναγα τον κόσμο από τις φωνές xD ( επίσης υπάρχει επικό σκηνικό που παίζαμε Project Zero 2 με Evans και Laharl σπίτι μου και τρομάξαμε κανονικοτατα)
        Εδώ νομίζω παίζει ρόλο ποσό immersed / engaged θα γίνει κάποιος με την πλοκή για πώς θα τον επηρεάσουν τα διάφορα σκηνικά που ετκυλίσσονται. Χειρίστηκαν κάποια δύσκολα θέματα , εγώ πιστεύω με πολύ καλό τρόπο.
        Δεν θα επεκταθώ ούτε εδώ για το σενάριο γιατί πραγματικά εγώ το έπαιξα τελείως blind και με κέρδισε. Απλώς να αναφέρω πως η Marianne είναι πολύ καλός χαρακτήρας και θα ήθελα να δω και sequel. Το ίδιο μου άρεσε και ο Thomas. Αλλά σαν protagonist για μένα έκανε tick all the right boxes που λεν και στο χωριό μου. Δυναμική, επίσης κυνική σε σημεία και φυσικά πολύ καλό στοιχείο που αρκετές φορές είχε ένα σαρκασμό/ χιούμορ που για εμένα δεν φαινόταν καθόλου out of place με το setting του παιχνιδιού.

        Για εμένα οπαδικό 7,5-8 γιατί έγινα fan της ομάδας ανάπτυξης. Παίξτε το.
        «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

        Comment


        • #5
          Χαιρομαι που σου αρεσε, βασικα θα ηθελα και εγω να του κανω ενα replay καποια στιγμη. Σε οτι αφορα το controversy συμφωνω οτι ηταν τελειως χαζο και χωρις νοημα, και ειναι κριμα που μερικοι θελουν να βλεπουν φαντασματα ακομα και οταν δεν υπαρχουν. Σημερα δε οπου μπαινεις για να διαβασεις για το game, διαβαζεις κυριως κουταμαρες αντι για αποψεις σχετικα με την ποιοτητα του. Anyway, το αφηνω και εγω εδω.

          Συμφωνω σε ολα και οπως ειπα και εμενα μου αρεσε πολυ και η ατμοσφαιρα του και το story του. Το ενδιαφερον ειναι οτι τα περισσοτερα παιχνιδια της εταιρειας ειναι τυπου light adventure, και τωρα που παιζω το SH2 Remake εχουν ενα πολυ ενδιαφερον take και σε gameplay που αφορα σε μαχες κλπ. Δεν περιμενα να μπορουν να δωσουν κατι τοσο καλο tbh δεδομενου οτι δεν εχουν δωσει κανενα στοιχειο γραφης μεχρι τωρα.

          Σε οτι αφορα το horror aspect, και εγω δεν τρομαξα καπου να πω την αληθεια, αλλα θεωρω οτι ειναι game που σε υποβαλλει και γενικα θα ελεγα οτι μου εχει μεινει μεχρι σημερα η ολη εμπειρια. Ωραιος και παλι και χαιρομαι που το ευχαριστηθηκες!

          Comment

          Working...
          X