Announcement

Collapse
No announcement yet.

Fire Emblem: Path of Radiance

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Kρίμα, τώρα που άνοιξα ξανά το μηχάνημα μου λίγη η μόνιμη και ευχάριστη παρουσία σου. Δε θα ξεχάσω τα επικά σκηνικά που ήθελα να περάσω στο επόμενο μέρος της Rapture και εσύ με κρατούσες έξω από το βαθυσκάφος επειδή μου εκθίαζες το HALO 3...

Τέλος πάντων, σταματάω το off topic (αν και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό το topic είναι... on topic ).

Comment

Ναι...περιττο να πουμε οτι βιαστηκε το thread ε;Ειπαμε ρε παιδες αλλα πραγματικα μηπως παραχεστηκε η δουλεια;Πεντε ωρες ειχα να μπω κι απο το πολυ flamming καηκε το σπιτι μου!
      <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

LOL
        Ότι να ‘ναι.

Τέλος πάντων, έχοντας εμπειρία που πηγάζει κυρίως με τις πιο mainstream σειρές του είδους και αποκλειστικά από τίτλους που έχουν βγει και εκτός Ιαπωνίας, χωρίς να έχω την εμπειρία που μπορεί να έχει ο Scatman από τα J-only underground TRPG κλπ, θεωρώ ότι το Path of Radiance χωρίς να είναι κάποιο τρομερό αριστούργημα ή κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, είναι σε γενικές είναι ένας πολύ καλός τίτλος.

Δεν αναπροσδιορίζει το είδος, ούτε κάνει εξωπραγματικά πράγματα, όποτε προσωπικά δε βρίσκω χώρο ούτε για διθυράμβους, ούτε για λιβανίσματα, αλλά σε αυτό που κάνει είναι πολύ καλό προσφέροντας μια ιδιαίτερα ποιοτική εμπειρία. Σίγουρα το γεγονός ότι ήταν τίτλος GameCube που ο ανταγωνισμός ήταν ανύπαρκτος το έκανε να ξεχωρίζει σαν όαση στην έρημο, αλλά γενικά πιστεύω ότι πρόκειται για τίτλο οποίος ανεξαρτήτως κονσόλας νομίζω θα τύγχανε θετικής εκτίμησης imo.

Υπάρχουν πάντως και πράγματα τα οποία κρατάνε πίσω τη σειρά κατ’ εμέ, σε αδικαιολόγητες old school ρίζες, για παράδειγμα δε μου αρέσει η λογική που παραμένει ατόφια από την εποχή NES, όπου δεν σου δίνεται η δυνατότητα ενδιάμεσα στις μάχες να επισκεφθείς πόλεις, να τις εξερευνήσεις κλπ, clich? RPG μηχανισμοί θα πει κάποιος, αλλά θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχουν σήμερα στο Fire Emblem. Ειδικά από πλευράς ατμόσφαιρας, ξετυλίγματος του σεναρίου κλπ, συμβάλουν παρά πολύ imo.
        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Νομίζω στο πρώτο FE μπορούσες να επισκέπτεσαι και πόλεις or sth. Πάντως κάποιο είδος περιπλάνησης/εξερεύνησης υπήρχε σε κάποιο από τα πρώτα επεισόδια της σειράς. Το παιχνίδι στέκεται πάρα πολύ καλά και ως έχει και πιστεύω ότι τα "barracks" ήταν ό,τι του χρειάζονταν. Ειδικά στο PoR η ομάδα σου είναι σε μία εκστρατεία, τρέχει όλη την ώρα και δεν προλαβαίνει, πολεμάει, προδίδεται και βρίσκεται σε μία ασταμάτητη ένταση. Καλύτερα που αποδόθηκε όπως αποδόθηκε.

Comment

Έγινε loggo αυτό που λες και ακούει στο όνομα Fire Emblem Gaiden(δεύτερο τίτλο Evans στο NES) και το έκραξαν όλοι οι fan του παιχνίδιου όπως έγινε με το The Legend of Zelda II.

Απλά το Fire Emblem σαν παιχνίδι στηρίζεται καθαρά στην τακτική όσο δύσκολο είναι για κάποιους να το καταλάβουν δεν είναι JRPG αλλά TRPG(που το RPG κολλάει μόνο στα elements-lvl-exp).

Αυτό το σύστημα των barracks που λέει ο Evans είναι άλλο ένα στοιχείο του Tactical στον τίτλο. Η περιορισμένη οικονομική δυνατότητα της ομάδος, η αντοχή των όπλων, η χρησιμοποιήσει ειδικών όπλων το πολύ μέχρι 3 φορές είναι μέρος του παιχνιδιού και της τακτικής ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ του παιχνιδιού. Δεν έχει adventuring στοιχείο μέσα εσκεμμένα και έχει την λογική επιτραπέζιου παιχνιδιού(αν έχεις παρακολουθήσει ποτέ κάισα ή fantasy shop παιχνίδια σαν το WarHammer θα καταλάβεις τι εννοώ).

Τα στοιχεία του adventuring μου τα καλύπτει μια χαρά το Shining Force που έχει μια διαφορετική οπτική πάνω στα TRPG. Όλα τα υπόλοιπα τα βλέπω σαν fillers.

Comment

Νταξει δεν ειπαμε να γινει rpg αλλα λιγη ελευθερια παραπανω δε θα ηταν ασχημη, περισσοτερο θα ηθελα να δω προαιρετικα quests στα οποια θα μπορεις να στελνεις πιο αδυναμα units για exp και loot.

Αυτο που λεει ο Evans στεκει απολυτα, στο PoR δεν ειχες μια ομαδα που κωλοβαραγε απο δω κι απο κει αλλα παντοντε ειχαν καποιο task.

Στο Sacred Stones που παιζω τωρα εχεις καποιες επιλογες παραπανω αλλα στους φανς δεν αρεσε πολυ αυτο απο οτι ειδα σε σχετικα forum γιατι μπορεις να εχεις θεωρητικα απειρα exp σε μερη οπως η arena.
              Do a barrel roll!

Comment

Οντως πολυ καλη παρατηρηση...εχετε σκεφτει σε ποσα RPGs (J και δυτικα) ολοκληρος ο κοσμος βρισκεται ενα βημα πριν απο την καταστροφη ομως ο παικτης εχει ολο τον χρονο στη διαθεση του να ψαξει για το ταδε αντικειμενο και να κανει grinding μεχρι τελικης πτωσης;
                <div align="center">

Comment

Στο Xenogears πάντως η ψυχολογία σου γινόταν κονσερβοκούτι στο τέλος με τα όσα συνέβαιναν xD . Τελείως άσχετη παρατήρηση αλλά w/e .

Πάντως αυτό το θεωρώ ένα αχρείαστο στοιχείο για ένα jRPG, τουλάχιστον στο τέλος του παιχνιδιού. Ας περιορίζεσαι καθόλη τη διάρκεια του τίτλου και να σου δίνεται μία σχετική/ολοκληρωτική ελευθερία στο τέλος για να κάνεις side quests etc. Ρεαλισμός και videogames δύσκολα συμβαδίζουν και πολλές φορές ο περιορισμός στερεί από τα παιχνίδια αντί να τους προσφέρει. Το καλύτερο, βέβαια, είναι το παιχνίδι το ίδιο να είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να σου προσφέρει και τα δύο χωρίς να παρεκλίνει από σενάριο κτλ...

Τέλος πάντων εγώ παρεκλίνω για αυτό και σταματάω .

Comment

Τι εγινε τελικα ρε Rampa το τελειωσες;Ουτε φωνη ουτε ακροαση τοσες μερες, μηπως εφαγες ownage απο τον Ashnard και πηγες να γινεις καλογερος; .
                    <div align="center">

Comment

Το hard λες; Ειμαι στο chapter 21 νομιζω, τελος παντων αυτο στη Daein Capital που πολεμας την Ena. Ρε γμτ το παιχνιδι γινεται αρκετα ευκολο απο ενα σημειο και μετα. Στα πρωτα chapters πολεμας αντιπαλους του επιπεδου σου, τωρα η ομαδα μου ειναι level 3-6 promoted και οι εχθροι ειναι unpromoted συνηθως με καποιες λιγες εξαιρεσεις και γενικα σε στατιστικα δε μετρανε μια μπροστα στους δικους μου. Πλεον το παιζω πολυ αργα γιατι βαριεμαι και γιατι αρχισα και το sacred stones.
                      Do a barrel roll!

Comment

Έτσι μεγάλε στρατηλάτη μόλις το τελειώσεις έλα και για ένα multi να δω τι ψάρια πιάνεις.

Βοναπάρτης ή ψωλ.....χτης&#33;

Comment

Multi; Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε advance wars.
                          Do a barrel roll!

Comment

To PoR ειναι αρκετα ευκολοτερο απο το RD φιλε μου...εγω παιζω το δευτερο στο Hard και καθε γυρος ειναι αγωνας για την επιβιωση...με την ομαδα του Ike θα ειναι λογικα πιο ανετα μιας και ειναι ολοι τους πανισχυροι αλλα δεν εχω φτασει μεχρι εκει.
                            <div align="center">

Comment

Multi; Ελπιζω να μην αναφερεσαι σε advance wars.
                              [/b]
                              Για το Secret Stones μιλώ. Αλλά και για Advance Wars είμαι μέσα και πρέπει να το δοκιμάσεις και αυτό σαν σειρά.

Comment

To PoR ειναι αρκετα ευκολοτερο απο το RD φιλε μου...εγω παιζω το δευτερο στο Hard και καθε γυρος ειναι αγωνας για την επιβιωση...με την ομαδα του Ike θα ειναι λογικα πιο ανετα μιας και ειναι ολοι τους πανισχυροι αλλα δεν εχω φτασει μεχρι εκει.
                                [/b]
                                Ναι κατι ειδα οτι στο Radiant Dawn στο hard εχει καποιες επιπλεον δυσκολιες, καλο αυτο. Βεβαια πρωτα στο normal θα το παιξω.

Akira δεν ειχα δει οτι το Sacred Stones παιζει multiplayer. Advance wars εχω το Dual Strike αλλα δε μ&#39;αρεσε τοσο οσο τα FE, ειχα βεβαια προχωρησει αρκετα σεναρια στη campaign.
                                Do a barrel roll!

Comment

Working...
                                X