To game aksizei 50% perissotero sto PC.
Se simvoulevw na to dokimaseis kai ekei kapotes.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Dragon Age: Origins
Collapse
X
-
Λοιπον επαναφερω λιγο το θεμα μιας και εχω ξεκινησει τον τιτλο, παιζοντας γυρω στις 17 ωρες και θα ηθελα να πω καποια πραγματα.
Για τον τεχνικο τομεα λιγο πολυ εχω εκφρασει τις εντυπωσεις μου, το παιχνιδι ειναι σχετικα ασχημο και θα ελεγα οτι βρισκεται αρκετα κατω απο τον μεσο ορο των τιτλων του Χ360. Οκ, σε αυτα τα παιχνιδια δεν παιζουν τοσο πολυ ρολο τα γραφικα αλλα εδω το πραγμα βγαζει ματι και μπορω να πω οτι αυτος ηταν ο λογος που ενω το εχω στην κατοχη μου λιγο μετα την κυκλοφορια του, δεν ειχα καταφερει να ασχοληθω σοβαρα... Θα ηθελα πολυ να το δω και σε pc (οχι στο δικο μου γιατι δεν το σηκωνει
) γιατι εχω ακουσει οτι η κατασταση ειναι πολυ καλυτερη.
Anyway, προσπερνωντας ολα τα παραπανω θα ελεγα οτι το παιχνιδι ειναι εξαιρετικο. Διαφορετικες εναρξεις αναλογα με το χαρακτηρα που επιλεγεις, πλουσιοι διαλογοι με απειρες εναλλακτικες, πολυ ενδιαφερον cast-χαρακτηρες και τελειο (αν και κλισε για τους pcαδες) setting. Το συστημα μαχης εχει αρκετες ομοιοτητες με αυτο του FF12 αν και η αληθεια ειναι οτι δεν μπορω να εκφερω ακομη γνωμη μιας και δεν εχω καταλαβει πληρως ολες τις λειτουργιες του. Γενικα παιρνεις την εικονα ενος παραδοσιακου ατοφιου rpg (με πολλα στοιχεια απο την παλια σχολη) το οποιο ειναι αρκετα βαρυ (το codex ειναι απο τα μεγαλυτερα που εχω συναντησει σε τιτλο και δημιουργει ενα τεραστιο και συμπαγες συμπαν) και που ζηταει αρκετο χρονο απο τον παικτη προκειμενου να το κατανοησει.
Θεωρω πως ειναι μια προταση που ελειπε ειδικα απο τις βιβλιοθηκες των κονσολων αλλα και γενικοτερα απο τη βιομηχανια αυτη τη στιγμη που βλεπει το ειδος των rpg να πειραματιζεται με διαφορα πραγματα, να εισαγει μηχανισμους απο αλλα genres και κατα καιρους ισως και να χανει την ταυτοτητα του...Πρωτη εικονα πολυ θετικη overall και σιγουρα θα ακολουθησουν περισσοτερα οταν το προχωρησω...
Leave a comment:
-
Μόλις τερμάτισα το Awakening.
Σχεδόν πλήρης απογοήτευση, και το μόνο που σώζει κάπως την κατάσταση είναι μια έξυπνη σεναριακή ιδέα (και πάλι μέρος της). Απίστευτος αριθμός τεχνικών προβλημάτων και λαθών, ΕΝΤΕΛΩΣ unbalanced σε όλα τα επίπεδα (χρήματα, εξοπλισμός, ΑΙ, abilities, stats) και κυρίως ΕΝΤΕΛΩΣ ανύπαρκτη δυσκολία (στο nightmare έπαιζα χωρίς runes στον εξοπλισμό μου και χωρίς να κοιτάω την οθόνη,δεν έκανα ποτέ Load σε μάχη και δεν πέθανα ποτέ, τους κοίταγα και πεθαίνανε, πραγματική τραγωδία), οι αλλαγές στο παιχνίδι έρχονται σε αντίθεση με τη νοοτροπία και το lore του Origins (πχ υπερβολικά πολλά χρήματα, abilities, skills και specializations που δε θα έπρεπε να δίνονταν σε όλους κλπ), απαράδεκτοι και κακογραμμένοι χαρακτήρες, χειρότεροι από το χειρότερο παιχνίδι της Bioware/Black Isle/Obsidian σε αυτό τον τομέα. δηλαδή το Sith Lords, σπαστικοί και σχεδόν ηλίθιοι διάλογοι χωρίς χιούμορ, σενάριο και επιλογές που κάτι πάνε να πούνε αλλά κυλούν τόσο βεβιασμένα που βρίσκεσαι να παίρνεις εξωφρενικές αποφάσεις χωρίς να ξέρεις καλά καλά τι γίνεται (ακόμα και το ίδιο το παιχνίδι σου δίνει spoilers σε κάποιες φάσεις), ένας επίλογος που θέτει σε αμφισβήτηση την ίδια χρησιμότητα των Grey Wardens...
Με άλλα λόγια ένα κακό filler για να μείνει απασχολημένη η fan base μέχρι το 2011 που βγαίνει το 2 και η πραγματική σεναριακή εξέλιξη, τη μοίρα της Morrigan. Ας γράψω και μια υπόθεση...
το παιδί της Morrigan θα βγει εκτός ελέγχου ή θα δημιουργήσει κάτι σα Darkspawn v.2, ο Architect - όχι του Μάτριξ, άκου εκεί καραγκιοζιλίκια...- θα σπεύσει σε βοήθεια για να μην αποτρελαθούν πάλι οι Darkspawn v.1, κάτι θα παίξει με τη Black City γιατί ως γνωστόν οι Old Gods προκάλεσαν το Maker και εν πάσει περιπτώσει ένας Old God στη γύρα είναι περίεργο πράμα, και γενικά προβλέπω κανένα Darkspawn κολλητό party member και μπάχαλο.
Κάτι που μου άρεσε στο Origins ήταν το ότι παρά την ύπαρξη θρησκείας αυτή δεν ήταν έντονη στην καθημερινή ζωή πέρα από το θέμα της προσωπικής πίστης. Παρέμενε πάντα σε ανθρώπινα πλαίσια, επιδεχόταν αμφισβήτισης και εν πάσει περιπτώσει ο αθεϊσμός, ο αγνωστικισμός και αλλες προσωπικές στάσεις ήταν απόλυτα θεμιτές, σε αντίθεση με τα Realms πχ που οι θεοί είναι πλήρως υπαρκτοί. Αυτό ελπίζω να μη χαθεί στο 2.
Εν ολίγοις, δεν πέρασα καθόλου καλά παίζοντας το παιχνίδι, είναι σκέτη αρπαχτή επιπέδου περιοδείας στην επαρχία το καλοκαίρι μετά τη σαιζόν στο σκυλάδικο, απογοητεύτηκα πλήρως και, πραγματικά, είναι από τα χειρότερα ποιοτικά παιχνίδια που έχω παίξει ποτέ. Είναι ΚΑΚΟ, χωρίς ελαφρυντικά.
Leave a comment:
-
κουνάρια = ;
EDIT - O Sten ανήκει σε μια φυλή "γιγάντων", περίπου 2,5 μέτρα σε ύψος με γκριζογάλαζο δέρμα και λευκά μαλλιά, που λέγονται Qunari. Στο τέλος του παιχνιδιού αποφασίζει να ξαναγυρίσει στο λαό του.
Leave a comment:
-
Thread bump.
Ξεκίνησα φρέσκος φρέσκος το Awakening και είμαι σε δίλημμα - να συνεχίσω το τελευταίο μου playthrough και να το τερματίσω πρώτα με τη μάγισσά μου ή να μπω με τον original rogue μου? Παίζοντας λίγο με το noble rogue μου (άκου πράματα) είδα πως είχα ξεσυνηθήσει το παιχνίδι του και, σε συνδυασμό με την απειρία μου στα αντικείμενα του παιχνιδιού, μου φαίνεται λειψός. Από την άλλη, το συναισθηματικό δέσιμο είναι μεγάλο. Οι γνώμες δεκτές, και προσωπικά κλίνω προς την πρώτη επιλογή.
Επίσης, χάρηκα πάρα πολύ που είδα το φίλο μου τον Oghren να ξαναμπαίνει στο party μου. Στο πρώτο playthrough τον είχε φάει το μαύρο σκοτάδι γιατί τον πήρα όταν ήμουν 17 level, ενώ στο δεύτερο τον χρησιμοποίησα κάπως περισσότερο, σαν εναλλαγή του Sten και του Alistair. Απίστευτος τύπος πάντως, ποιός δε θα ήθελε ένα σεξομανή μεθύστακα βρωμύλο μισότρελο νάνο στο πλάι του ενάντια σε μια ορδή ζόμπι? Ακόμα κι έτσι, θα τον αντάλασσα ευχαρίστως με τον πολυαγαπημένο μου Sten, ένα από τα πιο επιβλητικά party members που θυμάμαι. Δυστυχώς, αποφάσισε να γυρίσει στα κουνάρια του και να με αφήσει με την ελπίδα να τον δω στο sequel.
Εσείς ποιό χαρακτήρα θα θέλατε να ξαναβλέπατε στο Awakening?
Leave a comment:
-
Α ρε Bioware...
Ένα συνηθισμένο πρόβλημα του Awakening είναι το ότι κατά το install, δεν περνάει τον έλεγχο του patch 1.03. Η λύση είναι να μπείτε στο DVD του παιχνιδιού, να πάτε με δεξί κλικ στα Properties του setup.exe ή όπως αλλιώς το λένε, να πάτε compatibility mode και να το βάλετε να τρέξει σε Windows 2000. Είμαι παθών και εμένα μου δούλεψε.
Τη λύση τη βρήκα εδώ. http://social.bioware.com/forum/Drag...1746654-1.html
Α ρε Bioware...
EDIT - ...πόσο χάλια είσαι ώρες ώρες!!!
Στο Awakening δεν αναγνωρίζονται τα αντικείμενα από κανένα DLC εκτός (νομίζω) από αυτά του Return to Ostagar. Όλα τα promo codes, όλα τα όπλα, όλα τα sets που αποτελούν DLC απλά δεν εμφανίζονται στο inventory του imported χαρακτήρα. Εγκατέστησα το παιχνίδι σε υπολογιστή φίλου μου και ο νάνος του εμφανίστηκε χωρίς πανοπλία και όπλα! Tο σχετικό θέμα στα fora της Bioware...
...και ένα mod (ναι, mod) που επιτρέπει στα αντικείμενα να περάσουν. Ο τύπος βέβαια έχει κανει το εξής - έχει μπλοκάρει τα αντικείμενα από το Wardens' Keep και το The Stone Prisoner αν δεν είναι αγορασμένα! Κοινώς, πάλι την πατάς...
Προσωπικά αδιαφορώ, γιατί θεωρώ τα αντικείμενα από DLC unbalancing. Με το μεν rogue μου, που δεν είχε κανένα, δε θα ασχοληθώ και θα τον κάνω import κατευθείαν, ενώ η μάγισσά μου απλα δεν τα χρειάζεται.
Κάποιος εκεί στη Bioware θα έπρεπε να ντρέπεται.
Leave a comment:
-
Να ρίξω κι εγώ την ψήφο εμπιστοσύνης μου στο παίχνίδι, και να πάρω πίσω όλες μα όλες τις επιφυλάξεις που είχα διατυπώσει για την ποιότητά του. Με εξαίρεση το συμβατικό σενάριο και art direction, ο τίτλος είναι άνετα στο top 5 του είδους του σε οτιδήποτε. Κερασάκι στην τούρτα το slow motion όταν σκοτώνεις κάποιο δυνατό κακούλη (αυτοί οι ogres ειδικά είναι απόλαυση). Θα επέλθει review όταν τερματίσω και το expansion.
Leave a comment:
-
Originally posted by Tim View PostΑχαχαχαχαχαχα πουλήθηκα για 10G.
Έκλεισα τα μάτια κατά την διάρκεια της σκηνής και ο δικός μου Elf ο μαγίστρος έφαγε το Φρανκούρτης από το Rogue.Μιλάμε για το πο***ο καταστάσεις.Τα είχα φτιάξει από καιρό με την Morrigan,έφαγα χυλόπιττα από την Leliana και ότι να ναι.Αχαχαχα στην ύπαιθρο γίνονται όλα ρε στον καθαρό αέρα.Λογικά αν πάρεις νάνο θα δεν θα χρειάζεται να σκύβει.Είναι απλά στο σωστό ύψος για την εκκαθάριση.
Το τελειώσαμε το γαμάτο game και είναι τίγκα στα credits.Άντε 5 playthroughs ακόμα για να δούμε τα πάντα και έχουμε και σε άλλες τσόντες να παίξουμε.
LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO OL
Leave a comment:
-
Αχαχαχαχαχαχα πουλήθηκα για 10G.
Έκλεισα τα μάτια κατά την διάρκεια της σκηνής και ο δικός μου Elf ο μαγίστρος έφαγε το Φρανκούρτης από το Rogue.Μιλάμε για το πο***ο καταστάσεις.Τα είχα φτιάξει από καιρό με την Morrigan,έφαγα χυλόπιττα από την Leliana και ότι να ναι.Αχαχαχα στην ύπαιθρο γίνονται όλα ρε στον καθαρό αέρα.Λογικά αν πάρεις νάνο θα δεν θα χρειάζεται να σκύβει.Είναι απλά στο σωστό ύψος για την εκκαθάριση.
Το τελειώσαμε το γαμάτο game και είναι τίγκα στα credits.Άντε 5 playthroughs ακόμα για να δούμε τα πάντα και έχουμε και σε άλλες τσόντες να παίξουμε.
Leave a comment:
-
Αυτό θα πει άνοιγμα σε νέα δημογραφικά.
Θα ήταν απείρως πιο επικό πάντως αν ήταν νάνος.
Ερώτηση: Δηλαδή μόνο αυτό μπορείτε να του δείξετε στη σκηνή σας; Μπορεί απλά να ήθελε να του δείξει τη συλλογή με videogames. Αμέσως να τον πηδήξει!
Leave a comment:
-
Εντάξει προσκυνώ!
Καβάλα στο θρυλικό άλογο Blackadder, με το dragonslayer σπαθί στο ένα χέρι και το wand of merlin στο άλλο να τρέχεις να σώσεις τον αγαπημένο σου απ'τον περιβόητο δράκο Gayeater.
Αυτά είναι!
:resp:
Leave a comment:
Leave a comment: