Announcement

Collapse
No announcement yet.

Dragon Age: Origins

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• deus_d0pe
    replied
    Xθες το έκαψα λίγο, έβγαλα το Stone Prisoner και πήρα το golem, το Return to Ostagar και το Redcliff μεταξύ διάφορων άλλων side-quests και πλέον είμαι Circle of Magi για την Wynne. Έκανα recruit και το Zevran στην πορεία και παίζω manual με αυτόν μέσα στο πύργο των μάγων. Στο πρώτο playthrough είχα φτιάξει ένα elf rogue που τον έκανα ranger, τον Sten τον είχα dual-handed έτσι ο Zevran έτρωγε μόνιμα πάγκο. Πλέον αντιστράφηκαν οι ρόλοι και με χαρά διαπίστωσα ότι είναι φοβερός κόφτης και κερδίζει με το σπαθί του θέση στο group για την ώρα.

Με tactics όλα τέλεια, όσο μου ανοίγουν slots και κυρίως με τη προσθήκη της Wynne τώρα, το group είναι φονική μηχανή. Στη Wynne έχω βάλει τα εξής tactics:

1. Self: HP<10% -> use most powwerful potion
    2. Self: surrounded by at least 2 enemies -> Glyph of Paralysis
    3. Self: HP<50% -> Heal
    4. Ally: HP<10% -> Group Heal
    5. Ally: HP<25% -> Heal
    6. Self: Being attacked by ranged -> Heroic Aura
    7. Ally: Being attacked by ranged -> Heroic Aura
    8. Ally: Being attacked by melee or magic -> Heroic offence
    9. Self: HP<75% -> Regen
    10. Ally: HP<75% -> Regen
    11. Ally: Mana or Stamina <50% -> Rejuvenate

Και μου λύθηκαν τα χέρια, τουλάχιστον εκεί που δεν υπάρχουν πάνω από 2 Elites. Έφτιαξα και ένα πιο επιθετικό built στον μάγο μου, με 2-3 support tactics με heal και rejuvenate, και μέχρι στιγμής δεν χρειάστηκε να κάνω pause ή να παίξω manual κάποιον άλλο χαρακτήρα πλην αυτού που θέλω (ο Zervan στη περίπτωση αυτή, ο Alistair δεν μασάει).

Για τον μάγο μου, ξεκλείδωσα στο Redcliff τον Blood Mage και δεν βλέπω την ώρα να πάρω level να του το μάθω. Στο quest στο Warden's Keep βρήκα κι ένα potion που μου έμαθε επίσης 2 blood spells. Τον Arcane Warrior δεν ξέρω που τον βρίσκεις, πρέπει να τσεκάρω internets και σίγουρα θα του το μάθω. Shapeshifter είναι η Morrigan και Spirit Healer η Wynne οπότε μόνο αυτό μένει για τον μάγο μου.

Απλά πρέπει να κοιτάξω να βρω και κάνα κολπάκι για χρήματα ώστε να πάρω τα βιβλία γιατί καλό, χρυσό το stealing αλλά δεν βγαίνω έτσι.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    ενα replay καποια στιγμη με ψηνει αγρια να πω την αμαρτια μου

η δικια μου αναιμικη πλεον πεπειθηση για το balance του game ( μιας και παει ενας χρονος απο τοτε που ασχοληθηκα μαζι του, εχω ξεχασει αρκετα πραγματα)

ειναι οτι ο arcane warrior σπαει τα παντα στο περασμα του κυριως λογω των buffs, θυμαμαι επαιζα στο hard και σολαρα με τον βασικο χαραχτηρα arcane warrior/blood mage
    τον archdemon στο τελος + το super duper revenant που αντιμετωπιζεις σε ενα sidequest+ thn flemeth

@titus φιλτατε πρεπει να ειναι πολυ ενδιαφερον η αναλυση σου στο gameplay κριμα που ο εγωισμος μου δεν μου επιτρεπει να την διαβασω γιατι δεν μου αρεσει ποτε να ανακαλυπτω αποδοτικες στρατηγικες απο αλλους ειδικα οταν βρισκομαι στα προθυρα ενος replay θα την διαβασω ομως μολις κανω το replay

με βλεπω για female elf assassin/duelist (omg ποσο ποιο cheesy μπορω να γινω στις επιλογες)

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Για τους μάγους και τη στρατηγική τους, αυτό που προτείνει ο Nooto είναι απόλυτα βιώσιμο και το ξέρω το combo που λέει. Το cone of cold + stone fist για freeze + shatter είναι εντελώς συνηθισμένο, όπως και το Misdirection Hex + Death Hex, ώστε ο αντίπαλος και να αστοχεί συνέχεια και να τρώει όλα τα hits critical (συνδυάζεται πολύ καλά με προηγούμενο vulnerability που ρίχνει τα resistances ώστε να μην κάνει resist). Έχω δει ανθρώπους να χρησιμοποιούν stinging swarm με επιτυχία αλλά δεν το χώνεψα ποτέ. Πολύ ενδιαγφέροντα είναι επίσης τα sleep + nightmare που κάνει πολλή ζημιά και τους αποσυντονίζει. Για weapons buffs, telekinetic + elemental στον ένα μάγο ανοιχτά και haste + elemental στον άλλο, ενώ αν έχεις μόνο ένα telekinetic + haste είναι καλύτερα γιατί δε γίνεται να έχεις δύο elemental στον ίδιο χαρακτήρα. Στο καθαρό damage dealing, γνώμη μου είναι πως πρέπει να περιορίζεται σε δύο είδη ανά μάγο γιατί παίρνει +10/20&#37; από το κατάλληλο ζευγάρι γάντια και +Χ% από δαχτυλίδια και ραβδιά, οπότε ουσιαστικός χώρος για τρίτη κατηγορία δεν υπάρχει. Το απλό freeze ή lightning προς το φινάλε έφτανε να κάνει 70 και 80 dmg, οπότε δεν είναι να το υποτιμάς. Η Morrigan μπορεί άνετα να παίξει με entropy κυρίως και δευτερευόντως primal, ενώ η Wynne σα supporter μπορεί να πάρει entropy και ό,τι δίνει buffs από δω κι από κει. Τέλος, το δυνατότερο spell combination του παιχνιδιού, το Death Hex + Death Cloud, κάνει ΤΡΟΜΕΡΟ damage αλλά το area effect του δεύτερου το κάνει πολύ δύσχρηστο. Προτιμώ Crushing Prison και αν έχω (που συνήθως δεν το έχω εκτός από τα τελευταία levels) Force Field + Crushing Prison.

Μια άλλη εναλλακτική που φαίνεται και άνετη και βιώσιμη είναι αυτή του Arcane Warrior σα build, με κάποια ξόρκια όπως arcane shield και rock armor armor γίνεται εξαιρετικός battle mage που μπορεί να κάνει ακόμα και το tank. Αν ψάξετε λίγο στα Ίντερνετς θα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα builds, αλλά κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν προσφέρουν κάτι στις classes του Dragon Age που είναι αρκετά ξεκάθαρες.

Εδώ επίσης βρίσκονται τα 10 spell combinations του παιχνιδιού, που εμφανίζονται στο codex.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Ωραία posts keep it up! Μόλις πριν λίγο έβγαλα το Warden's Keep, ωραία ιστορία, όχι ιδιαίτερα δύσκολο, πολύ καλό equipment για τον Alistair και τον μάγο μου. Μένει να δω αν τώρα που έχω το κάστρο κερδίζω τίποτα. Λέω να περάσω και το Return to Ostagar, τα υπόλοιπα απ'όσο είδα είναι είτε items είτε stand alone quests που κάνεις μετά import στο main game οπότε δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο ακόμα.

Με τα tactics, το Warden's Keep ήταν καλό σημείο να δοκιμάσω διάφορα πραγματάκια και να διορθώσω ακόμα περισσότερα, νομίζω πλέον αρχίζω και βρίσκω ένα μπούσουλα χωρίς να χρειάζεται να κάνω pause συνέχεια και να εισάγω manual κάθε κίνηση στους χαρακτήρες μου. Btw παίζω την Pc version. Απλά χρειάζομαι κι άλλα slots για να παίξω με διάφορες ιδέες που έχω.

Από group, τον σκύλο τον έχω μόνιμα εκτός καταρχάς, ενώ το Warden's το έβγαλα με τον healer/supporter/dmg dealer μάγο μου, τον Alistair κλασσικά μπροστά να τρώει dmg, την Leilana μόνιμα σε απόσταση ως ranger και τον Stein με 2-handed και light armors να πετσοκόβει σε melee. Mόνο η Leilana μου ψόφησε μια φορά σε ένα elite δαίμονα, δεν είχα mana να της κάνω heal και δεν της είχα βάλει potion tactic. Την Morrigan σκέφτομαι να την ακολουθήσω καθαρά Entropy/Primal, αυτή θα είναι η βασική dmg dealer σε μαγεία και crowd controller.

Το ευχαριστιέμαι περισσότερο απ΄τη πρώτη φορά πάντως που πήγαινα κάπως γρήγορα μέσα στο game. Πλέον κάθομαι και διαβάζω τα πάντα και το απολαμβάνω.

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Προσωπικα παντως το Stone Prisoner μου αρεσε αρκετα. Ισως επειδη το επαιξα σχετικα νωρις, μη εχοντας δει πολλα πραγματα απο την κεντρικη ιστορια, αλλα γενικα θα ελεγα οτι ειναι καλο σαν quest. Επιπλεον σου δινει εναν ακομη χαρακτηρα στο party ο οποιος εχει αρκετο ενδιαφερον ενω παραλληλα το ολο πακετο ειναι free...

Να πω οτι στις console εκδοσεις θεωρω σχεδον επιτακτικο το να τοποθετησεις tactics στους χαρακτηρες και αυτο λογω interface...To να ελεγχεις εσυ τους χαρακτηρες κανει τις μαχες πολυ πολυ πιο αργες. Σε δυσκολα battles και εγω πολλες φορες επαιρνα τον ελεγχο ολων των χαρακτηρων αλλα στα πιο κλασσικα encounters δεν εχει νοημα να ακολουθεις αυτη την τακτικη. Καλως ορισμενα tactics κανουν τη δουλεια τους.

Τωρα εγω στην ομαδα ειχα και τη morrigan και τη wynne και τις εβαζα καθε φορα στην αρχη να εκτελουν ξορκια ακινητοποιησης που οταν συνδιαζονται παγωνουν ολους τους αντιπαλους για μεγαλο χρονικο διαστημα (δεν θυμαμαι τωρα τα ονοματα των μαγικων-ειναι επιθεσεις που πετανε διαγραμματα στο εδαφος- αλλα τη συγκεκριμενη κινηση στην βγαζει και στο tutorial). Στη συνεχεια την επεφτα με τους tanks-rogues και ταυτοχρονα εριχνα και αλλα ξορκια μαζικης μορφης (θεωρω btw οτι οι μαγοι στο παιχνιδι αν τους αναπτυξεις σωστα μπορουν να γινουν απιστευτα δυνατοι χαρακτηρες). Υπαρχει ενα προβλημα με αυτη την τακτικη καθως γινεται να πιαστεις σε friendly fire και πρεπει να εισαι πολυ προσεκτικος ειδικα οταν μπανεις σε μια μαχη αλλα γενικα σαν combo πιστευω σε αποζημειωνει τις περισσοτερες φορες. Το heal σε μεσου επιπεδου αναμετρησεις το χρησιμοποιουσα ελαχιστα (το ειχα μονο στη wynne βασικα) και αν υπηρχε προβλημα πηγαινα manually σε χρηση items.

Το παιχνιδι δεν το εχω τελειωσει ακομα αλλα δεν πρεπει να μενει πολυ (ειμαι πριν το landsmeet). Θα γραψω τη δομη της ομαδας πιο αναλυτικα οταν το ξαναβαλω στο tray αυτες τις ημερες..

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Tactics δε χρησιμοποίησα ποτέ μα ποτέ για κανένα λόγο παρά μόνο στους μάγους για heals. Θα σου πρότεινα να κάνεις το ίδιο γιατί οι αυτόματες ενέργειες στερούν ευελιξία, ειδικά σε rogues και warriors. Για τη μαγεία, το path σου είναι καλό για support αλλά θα σου πρότεινα να έδινες έμφαση και στο entropy γιατί έχει ΤΡΟΜΕΡΑ ξόρκια. Μπορείς να εναλάσσεις Morrigan και Wynne για πιο επιθετικογενές / αμυντικογενές party και να παίρνεις το ρόλο του healer ή battlemage.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Έβαλα τα Warden's Keep και Stone Prisoner για αρχή και βλέπουμε. Στο θέμα των tactics τώρα έχετε να κάνετε κάποιες προτάσεις; Για τον Alistair ας πούμε, που τον έχω tank, ή αργότερα για τη Leilana ως archer.

Ας πούμε τώρα βρίσκομαι στο σημείο που κάνεις recruit την Morrigan. Ο main char μου είναι mage και ακολουθώ ένα primal/creation build. Τα tactics που έχω βάλει είναι τα εξής:

Morrigan, behaviour: ranged
    1) self: surrounded by at least 2 emenies -> Mind Blast
    2) enemy: attacking main char -> Horror
    3) self: hp<90&#37; -> Drain Life
    4) enemy: target using ranged/magic attacks -> Disorient

Alistar, behaviour: aggresive
    1) self: hp>=25% -> potion
    2) self: any -> Threaten
    3) self: any -> Shield Defense
    4) enemy: hp>= 75% -> Shield Bash

Για main tank προορίζεται ο Alistair, οπότε μόνο για damage absorber τον θέλω.

Main Char, behaviour: ranged
    1) self: hp<50% -> Heal
    2) ally: hp<25% -> Heal
    3) self: surrounded by at least 2 enemies -> Rock Armor
    4) self: being attacked by range/magic -> Arcane Shield
    5) ally: mana or stamina <50% -> Rejuveate
    6) enemy: nearest visible -> Arcane Bolt

Όταν παίρνω τον έλεγχο άλλων χαρακτήρων, ο main char παίζει καθαρά support ρόλο για να μην έχω στο νου μου κάθε τρεις και λίγο τα heals.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Δύσκολη ερώτηση.

Αντικειμενικά, τα DLC του είναι μέτρια προς καλά και διάρκειας 2 ωρών το καθένα. Έχουν ένα σχετικό ενδιαφέρον αλλά δε με ξετρέλαναν, ενώ ο εξοπλισμός που δίνουν μου φάνηκε υπερβολικά δυνατός σε σχέση με το κανονικό παιχνίδι. Το Return to Ostagar αξίζει τον κόπο γιατί δένει πολύ όμορφα με το παιχνίδι ενώ τα υπόλοιπα είναι πιο ασύνδετα. Το The Stone Prisoner σου δίνει ένα party member αλλά και χωρίς αυτό ζεις μια χαρά, ενώ είναι και νερόβραστο DLC οπότε θα σου έλεγα να το προσπεράσεις. Το Warden's Keep δίνει αρκετές πληροφορίες για το παρελθόν των Grey Wardens και έχει ένα ενδιαφέρον στην τελική επιλογή, οπότε αξίζει επίσης τον κόπο. Το Leliana's Sorrow δεν το έχω παίξει γιατί η Leliana μου τη δίνει, ενώ το Darkspawn Chronicles σε βάζει να παίξεις σαν Elite Darkspawn και έχει φάση, χωρίς να επηρρεάζει το παιχνίδι. Για το expansion τα έχω γράψει στο λινκ εδώ, το θεωρώ απαράδεκτο και ο μόνος λόγος για να το παίξεις είναι η περιέργεια.

Για τα δύο πιο πρόσφατα DLC δες εδώ.

Leave a comment:

• deus_d0pe
    replied
    Μιας και σκέφτομαι να ξαναπιάσω το παιχνίδι, αξίζει να ασχοληθώ με το expansion ή με κάποια dlc's;

Leave a comment:

• nooto
    replied
    Dragon Age Origins Ultimate Edition

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    off topic

ren of heavens αδερφε μιας και 1000ρισες το ρισεν δοκιμασε να παιξεις στο xbox σου divinity 2 και venetica *αγαπαμε και στηριζουμε european rpg developers*
    αν και τα δυο εχουνε πολλα προβληματα οστοσο ειναι ξεχωριστες εμπειριες ειδικα το divinity 2 που εχει και αυξημενη δυσκολια

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by Ren_of_Heavens View Post
    Καμία σχέση με κάποιο άλλο RPG λέγε με Risen που ολοκλήρωσα για δεύτερη φορά πριν λίγες ημέρες.

Παιχνιδάρα.

Κρίμα που η μεταφορά στο 360 ήταν τόσο χάλια.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by Titus View Post
    Το Awakening δεν ήταν DLC όμως, ήταν κανονικό expansion και αυτή τη στιγμή στο Play.com κάνει 21 ευρώ.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τα ελληνικά μαγαζιά:

Leave a comment:

• Ren_of_Heavens
    replied
    Προσωπικά βρήκα το Awakening από άποψη ιστορίας ενδιαφέρον. Δεν έφτανε φυσικά την ποιότητα του original προϊόντος αλλά τα κατάφερε ικανοποιητικά σε αυτό το τομέα. Το πρόβλημα που συνάντησα με το game είναι η ανισορροπία στο θέμα των μαχών. Πραγματικά αν έκανες import ένα δυνατό χαρακτήρα μπορούσες να περάσεις με ευκολία σχεδόν όλο το game χωρίς να ιδρώσεις ακόμα και στο Nightmare difficulty setting. Μόνο στην τελευταία μάχη συνάντησα πρόκληση αλλά κι εκεί με σωστή διάταξη των abilities μπορούσες να την κερδίσεις χωρίς πολύ κόπο. Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν σε πολύ καλύτερα επίπεδα αν η BioWare ακολουθούσε μία τακτική παρόμοια με του αρχικού τίτλου όσον αφορά τον εξοπλισμό και τα χρήματα που έβρισκες. Στο Awakening συχνά πυκνά βομβαρδίζεσαι με χρυσά νομίσματα και πανοπλίες σε κάθε απίθανο μέρος όπως π.χ. σε στάβλους και σε πέτρες. Καμία σχέση με κάποιο άλλο RPG λέγε με Risen που ολοκλήρωσα για δεύτερη φορά πριν λίγες ημέρες.

Λέγοντας Risen έπαιξα σήμερα το Arcania: Gothic 4 που είναι το κοντινό "εξαδελφάκι" του και μπορώ να πω ότι απογοητεύτικα πάρα πολύ με την απλοποίηση που έχει πέσει στους RPG μηχανισμούς. Το Risen σε ζόριζε, ένιωθες ότι ήσουν ένας απλός άνθρωπος που θέλει να επιβιώσει σε ένα αφιλόξενο κόσμο και στο Arcania είσαι ο γαμιάς που θα τα σκίσει όλα για να επιτύχει αυτό που θέλει.

Πραγματικά γουστάρω αυτήν την γενιά όσο καμία άλλη αφού έρχονται τίτλοι που ικανοποιούν κάθε γούστο και με το παραπάνω αλλά υπάρχουν φορές που οι εταιρείες πραγματικά το παρακάνουν και κάνουν στροφή 180 μοιρών για να μπορέσουν να βρουν αποδοχή σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Το Awakening δεν ήταν DLC όμως, ήταν κανονικό expansion και αυτή τη στιγμή στο Play.com κάνει 21 ευρώ.

Από εκεί και πέρα περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Leave a comment:

Working...
X