Δεν εχει νοημα να αναλυσω περαιτερω τα οσα ειπα, παντως καποιες φρασεις, ιδιως αυτη που ειχες πει περι bitches ειναι ιδιαιτερα γνωστες πιο εξω.
Καποιοι μονο απο αυτο καταλαβαν αμεσως τι παιζει, μην κοιτας που εμεις εδω εστιασαμε σε τελειως διαφορετικη ιστορια γιατι στην τελικη ειμαστε Ελληνες..
Για καποιους αλλους τετοια πραγματα ειναι τυπου history class 101 και οπως ειπα αν ριξεις μια ματια σε διεθνη fora εκτος Ελλαδας ισως αναθεωρησεις..
Αν οχι τι να πω, δεν εισαι υποχρεωμενος, απλα κι εγω δεν εχω λογο να "παλεψω" παραπανω για να τεκμηριωσω τα οσα ειπα.
Announcement
Collapse
No announcement yet.
Braid
Collapse
X
-
Den mporw na kanw parathrhsh sta filosofika themata pou parathetete giati den ta katalavainw, gia mena o sygrafeas otan egrapse kati, enoouse kati.
To na prosdideis nohmata dika sou panw se kati pou egrapse o allos, epeidh se enepnefse afto pou eides me kapoion tropo, den prepei na apodidetai se afto pou egrapse o allos alla sthn dikh sou fantasia (den kserw an me pianete).
Oso gia to an kapoios paixths htan toso tetrasdiastatos wste na ta piasei ola me to trito (h opoiodhpote) playthrough, aplws den mporeite na me peisete ean den to dw o idios.
Leave a comment:
-
Suuuuuuuurrrrrrrrrrrre
.
Μα καλά σε αυτό έμεινες; Ούτε καν συμπέρασμα όσων είπα παραπάνω δεν ήταν αυτό. Απλώς το ανέφερα επειδή συνέβη, είτε σας αρέσει είτε όχι :xp: .
Leave a comment:
-
Kapoios sou eipe psemata.Εγώ ξέρω άτομα που έπιασαν τα πάντα με 2 ή 3 playthroughs
Leave a comment:
-
Παιδιά τα όσα λέτε δεν αποτελούν μειονέκτημα και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ως σκοπό του να "εκπαιδεύσει" ή να "περασει" κάτι. Τα δημιουργήματα του είναι κάτι καθαρά προσωπικό, οι ερμηνείες που θα δοθούν είναι κάτι που αφορά καθαρά τον αναγνώστη/ θεατή. Το Braid είναι σύνθετο και εμπεριέχει πολλά ζητήματα, άλλα βαθύτερα και πιο περίπλοκα, άλλα επιφανειακά και πιο εύπεπτα. Εγώ ξέρω άτομα που έπιασαν τα πάντα με 2 ή 3 playthroughs, εσείς μάλλον μείνατε στο πρώτο. Εγώ έδωσα πολλές δικιές μου ερμηνείες και πολλές από αυτές ήταν σύμφωνες με τα όσα διάβαζα σε αναλύσεις.
Στην τελική, η τέχνη είναι φαντασία, δεν μπορείς ούτε να την εκλογικεύσεις, ούτε να τη βάλεις σε καλούπια. Δεν είναι ντροπή να μη βγάλεις άκρη ή να μη βρεις τι ήθελε να πει ο ποιητής, αυτό είναι κάτι σχεδόν ακατόρθωτο. Εσείς λέτε ότι ένας καλλιτέχνης είναι αποτυχημένος αν δε δώσει ξεκάθαρα αυτό που θέλει να πει στον κόσμο. Με τη λογική αυτή, ο Bergman και ο Tarkowski είναι για τα μπάζα. Κι όμως, κανένας δεν κατάφερε να πλησιάσει το δικό τους κινηματογράφο. Είναι στην κορυφή και ίσως να μην πέσουν ποτέ από εκεί. Δείτε μία ταινία και των δύο και ελάτε να μου πείτε τι καταλάβατε. Κάπου πρέπει να βλέπουμε λίγο πιο διαισθητικά τα πράγματα, δεν μπορείς να λειτουργείς πάντα με τη λογική.
Για να κλείσω πάντως, το Braid δεν το θεωρώ τόσο σύνθετο όσο το Portal. Το τελευταίο είναι πολύ πιο δύσκολο στην ανάλυση και στην εξήγησή του. Απλώς το Braid πηγαίνει κάπου αλλού, ενώ το Portal μένει στα πιο συμβατικά όρια του gaming.
Αυτά...
Edit: Xeno χαίρομαι που το είδες λίγο διαφορετικά ;) . Συμφωνούμε απόλυτα.
Leave a comment:
-
Αποψη σου οπως λες και δικαιωμα σου.
Ανεξαρτητως του καθε Braid δε μου αρεσει να μου σερβιρουν μασημενη τροφη.
Εκτιμω ταινιες/σειρες/οτιδηποτε μου δινει τροφη για σκεψη.
Προσωπικα μου αρεσει να ξεμπερδευω με κατι και να λεω "μα καλα τι ειδα/εγινε τωρα;".
Η αναζητηση που ακολουθει συνηθως μου αφηνει ενα μεγαλο αισθημα ικανοποιησης μιας και οταν δινεσαι σε κατι, παιρνεις αλλα τοσα απο αυτη την εμπειρια.
Οσο για τη λεξη μαντεψια ξαναλεω πως ειναι τουλαχιστον αστοχη επιλογη.
Ή ξερεις ή οχι... σε αλλες περιπτωσεις μπορει να ισχυει το ή σου κοβει ή οχι.
Το Braid ανηκει στην 1η περιπτωση προφανως, ενω στις περισσοτερες ταινιες που εχω κατα νου κυριως ισχυει το 2ο.
Leave a comment:
-
An kapoios grapsei kati me ton skopo oi alloi na mantevoun tote einai poly apotyximenos kata th dikh mou apopsh, kryvei thn anikanothta tou na perasei afto pou thelei me asynartisies pou sigoura o kathenas tha ermhnepsei opws thelei.
Vlepe evangelion.
H epitixia pou tha exei mia tetiou eidous dhmiourgia den exei kamia shmasia sthn eksisosh.
Leave a comment:
-
Να στο πω αλλιως μπορει να διαβαζεις μια ιστορια που αναφερεται στο ταδε σημαντικο προσωπο και να μην το παρεις χαμπαρι ποτε.
Εσυ μπορει να μην εχεις ιδεα και να νομισεις πως μιλαει για ενα τυχαιο προσωπο και εν τελει να ταυτιστεις κιολας μαζι του και να φτιαξεις τη δικη σου ερμηνεια για καποια θεματα.
Οκ δεν ειναι και το καλυτερο δυνατο παραδειγμα, αλλα θελω να πω πως δεν τιθεται θεμα αντιθεσης τυπου ασπρο-μαυρο οπως ανεφερες.
Leave a comment:
-
Egw pantws an eimoun poihths kai oloi katalavenan mavro enw egw elega aspro tha me enoxlouseΕπισης οταν λεω για μια προσωπικη ερμηνεια μαλλον το εκλαμβανεις λαθος. Δεν ειναι θεμα μαντεψιας και αν θα πεσεις μεσα ή εξω. Παρε για παραδειγμα ενα ποιημα το οποιο μπορει να ερμηνευτει ποικιλοτροπως.. Δε χρειαζεται σωνει και καλα να καταλαβεις τι ηθελε να πει ο ποιητης για να αποκτησει κατι αξια... Οταν περιοριζεσαι σε μερικους στιχους η φαντασια παιρνει πρωτοβουλια και εν τελει βρισκεις μονος σου μια λογικη εξηγηση για αρκετα πραγματα.
Giafto den eimai poihths ypothetw...
Leave a comment:
-
Δε βρηκα κανενα αστερι και δε μιλαω για καμια εξτρα φραση. Αυτες οι φρασεις που ειδα στα τελευταια δωματια ηταν αρκετες για να δωσουν σε καποιον να καταλαβει (εμμεσα προφανως) το θεμα το οποιο πραγματευεται ο τιτλος.
Επισης οταν λεω για μια προσωπικη ερμηνεια μαλλον το εκλαμβανεις λαθος. Δεν ειναι θεμα μαντεψιας και αν θα πεσεις μεσα ή εξω. Παρε για παραδειγμα ενα ποιημα το οποιο μπορει να ερμηνευτει ποικιλοτροπως.. Δε χρειαζεται σωνει και καλα να καταλαβεις τι ηθελε να πει ο ποιητης για να αποκτησει κατι αξια... Οταν περιοριζεσαι σε μερικους στιχους η φαντασια παιρνει πρωτοβουλια και εν τελει βρισκεις μονος σου μια λογικη εξηγηση για αρκετα πραγματα.
Leave a comment:
-
Opws eipa kai prin den mou aresei na mantevw kai kyriws na mantevw lathos.οχι πως δε μπορουν μονοι να δωσουν τη δικη τους ερμηνεια - γιατι και παλι μπορει να βγει κατι πιο καλο αν το δεις σαν ενα "κοινο" story
Katholou paralogo, mono mia frash prodidei kati kai pali afth thn frash akoma kai egw pou thn hksera den phge katholou to myalo mou ws pros to ti mporei na shmenei.αλλα οποιος εχει καποιες γενικοτερες γνωσεις πανω στα θεματα που πραγματευεται, μου φαινεται παραλογο να μην υποψιαστει τι παιζει.
Ase pou gia na thn deis afth th frash prepei na vreis ta asteria pou thewrw teleiws adynaton na to kaneis monos sou gia kapoia apo afta...
Me tipote guys...
Leave a comment:
-
Αυτο το ελεγα κι εγω, ξεροντας απο πριν τι παιζει γιατι ειχα φαει ενα spoiler και μου χε δημιουργηθει αυτη η αρνητικη προκαταληψη.
Ξαναπαιζοντας το παιχνιδι 1-2 φορες και αρκετο καιρο μετα, μου φαινεται πολυ τραβηγμενη αυτη η δηλωση.
Σαφως και οι περισσοτεροι δε θα καταλαβουν ποτε πολλα πραγματα (οχι πως δε μπορουν μονοι να δωσουν τη δικη τους ερμηνεια - γιατι και παλι μπορει να βγει κατι πιο καλο αν το δεις σαν ενα "κοινο" story), αλλα οποιος εχει καποιες γενικοτερες γνωσεις πανω στα θεματα που πραγματευεται, μου φαινεται παραλογο να μην υποψιαστει τι παιζει.
2-3 φρασεις ειναι απιστευτα χαρακτηριστικες και ειναι πολυ πιθανο να τις εχει ξανασυναντησει καποιος απο εδω κι απο εκει.
Σταματαω εδω, let's keep it spoiler-free.
Leave a comment:
-
An den diavaseis kapoia ekshghsh den tha katalaveis pote ti paizei.
Leave a comment:
-
Το άρχισα κι εγώ τελικά ύστερα από τα όσα άκουγα, καθώς ήθελα να σκοτώσω την ώρα μου με ένα παιχνίδι μικρής διάρκειας. Καλό και ενδιαφέρον εκ πρώτης όψεως, όμως προβλέπεται να φάει πολλά replay μέχρι να καταλάβω τι ακριβώς παίζει.
Leave a comment:
-
Kai mono pou einai indie kai oxi apo kapoia gnwsth etairia, oxi mono ypertimhmeno den einai, alla mhn sou pw oti to kanei kai ypotimhmeno kiolas...
Leave a comment:
Leave a comment: