Announcement
Collapse
No announcement yet.
Monkey Island(s)
Collapse
X
-
-
Μετά το πρώτο μέρος, που το τερμάτισα σε ένα απόγευμα, μπορώ να γράψω πέντε πράματα για το παιχνίδι.
Πρώτον, το παιχνίδι (σε αντίθεση με το 4) είναι όντως Monkey Island. Το χιούμορ του είναι πετυχημένο και ανάλαφρο, η αισθητική καρτουνίστικη αλλά χωρίς υπερβολές, η εισαγωγή είναι ίσως η καλύτερη της σειράς και προδιαθέτει για πολύ ωραίο σενάριο, και οι χαρακτήρες είναι όπως πρέπει να είναι. Οι ατάκες είναι απόλυτα ταιριαστές στην προσωπικότητα των χαρακτήρων (ειδικά των παλιών). Σα gameplay, ο βετεράνος θα βρεθεί σε (ίσως υπερβολικά) γνώριμο περιβάλλον. Οι γρίφοι και η λογική τους είναι η αναμενόμενη από παλιότερα παιχνίδια (ειδικά του 2 και του 3), οι καταστάσεις τύπου "βρες πλοίο", "κινήσου στο λαβύρινθο της ζούγκλας" κλπ έχουν μια έντονη αίσθηση deja vu που σε καθοδηγεί, αλλά δεν πιστεύω πως ο σχετικά πρωτάρης δε θα τα καταφέρει. Σαν adventure βέβαια είναι εύκολο, φτιαγμένο πολύ περισσότερο να διασκεδάσει με την εξέλιξη και τις στιγμές του παρά με τους μηχανισμούς του. Δε βασίζεται, όπως το 2 και λιγότερο το 3, σε σουρεαλιστικούς συλλογισμούς και πολυεπίπεδες καταστάσεις και γρίφους, ή τουλάχιστον η εξοικείωσή μου είναι τέτοια που τα πέρασα νερό. Παρόλα αυτά, οι καταστάσεις του παιχνιδιού είναι πολύ αστείες και έξυπνα φτιαγμένες. Αυτό που θα προσέθετα θα ήταν λίγη ζωντάνια παραπάνω, όπως πχ οι διάφορες φράσεις που εμφανίζονταν στην οθόνη σα "background speech / sounds".
Τεχνικά, το περιβάλλον και η αισθητική των μοντέλων είναι ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ. Χωρίς να φτάνει την εικαστική ομορφιά του 3, τα γραφικά είναι παιχνιδιάρικα, ζωντανά και επιτηδευμένα χοντροκομμένα. Το animation είναι αρκετά καλό (τι περιμένατε από καρικατούρες άλλωστε?) και τα backgrounds είναι στα ίδια επίπεδα. Λείπει βέβαια λίγη σάλτσα παραπάνω (που στο 2D ήταν πολύ πιο εύκολο να δοθεί), αλλά δε μπορεί να τα έχουμε όλα. Ο Γκάιμπρας πάντως θα μπορούσε να ήταν καλύτερος. Τα voice overs είναι αυτούσια από το 3 (γιεεεεεες!!!) και η μουσική πολύ πολύ ευχάριστη.
Κοινώς, περιμένω τα υπόλοιπα μέρη! Το πρώτο δείγμα δείχνει την επιστροφή της σειράς στο δρόμο και τη λογική που αγαπήσαμε, μακριά από την αποτυχημένη παρέκκλιση του 4, αλλά ίσως υπερβολικά. Κάποιος αέρας ανανέωσης στους γρίφους σίγουρα χρειάζεται, αλλά υπάρχουν και δύο δεδομένα. Πρώτον, όταν έχεις να κάνεις με τέτοια κληρονομιά, πρώτα εξοικειώνεσαι και μετά πειραματίζεσαι. Δεύτερον, ευτυχώς δεν αποβαίνει εις βάρος του παιχνιδιού γιατί όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Στο Βιλαμπάχο ακόμα τρίβουν...
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Λοιπον, πριν λιγο το "κατεβασα" και προλαβα να παιξω κιολας.
Διαφωνω για την εισαγωγη, το Monkey 3 ηταν καλυτερο imo. Απο εκει και περα αυτο που δεν μου αρεσει ειναι το animation του Threep, σαν λελες παει! Που ειναι εκεινος ο τεραστιος κρεμανταλας τον οποιο εβλεπες και πιανοταν η κοιλια σου απο τα γελια;
Απο την αλλη πρεπει να πω οτι απο την αρχη το παιχνιδι φαινεται οτι εχει οντως γελιο. Καποιες ατακες ειναι φοβερα επικαιρες και δενουν με το πνευμα του παιχνιδιου. Αλλα ουτως ή αλλως θα πρεπει να το παιξω και να το τελειωσω ωστε να εχει πληρη γνωμη. Παντως τα πρωτα μηνυματα ειναι θετικοτατα.
I still miss the skeleton dance though...
OMG, το θεμα του χειρισμου!!!!! Jesus Christ, ας ειχαν τουλαχιστον επιλογη για point n click ή drag!!!! ΟΚ, παιζω με τα βελακια και πιανει, δλδ δεν μου σπανε υπερβολικα τα νευρα, αλλα for pirates sakes, ειναι ADVENTURE το παιχνιδι και Monkey Island, πρεπει το 3D να χαλαει τα παντα;!:tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:
Comment
-
Μετά και το τέλος του 2ου επεισοδίου, εδραιώνεται η άποψή μου πως είναι ένα Monkey Island τσέπης. Ναι, έχει την ατμόσφαιρα, τους χαρακτήρες και τις ατάκες ενός κλασικού Monkey Island, αλλά τα πάντα στο θέμα του gameplay είναι...μικρής κλίμακας. Οι περιοχές είναι λίγες, η διάρκεια του κάθε γρίφου μικρή, οι νέοι χαρακτήρες ελάχιστοι, τα αντικείμενα που βρίσκεις και χρησιμοποιείς λίγα σε αριθμό...Κλασσικό παράδειγμαη εναρκτήρια σκηνή της ξιφομαχίας. Αντί για το παραδοσιακό Insult sword fighting, έχει επιλεγεί ο δρόμος της αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον - λίγο πολύ σαν το φινάλε των 2 και 3, που σε κάθε δωμάτιο γίνονταν διαφορετικά πράγματα που συνδυασμένα ολοκλήρωναν τη διαδικασία. Αν και πολύ όμορφη σύλληψη, και έξυπνη εκτέλεση, οι διαθέσιμες ενέργειες είναι τόσο φανερές, λίγες και τροχιοδρομημένες που ο παίχτης δε σπαζοκεφαλιάζει καθόλου. Είναι ολοφάνερο πως η ομάδα δε θέλησε να πάρει κάποιο σχεδιαστικό ρίσκο και έριξε όο το βάρος στη σωστή απόδοση των χαρακτήρων (ειδικά ο LeChuck κλέβει την παράσταση), και παραδέχομαι πως είναι καλύτερα έτσι. Το παιχνίδι είναι έξυπνο και με όμορφο χιούμορ, τιμώντας την παράδοση της σειράς. Από την άλλη όμως, οι δευτερεύοντες χαρακτήρες "εκτός σειράς" (όχι δηλαδή η Voodoo Lady, o Stan ή ο Wally, αλλά τύποι σαν το Largo LaGrande και τον πειρατή - εστιάτορα του 3) δεν έχουν χώρο να δείξουν αυτό το "κάτι παραπάνω" (με πιθανή εξέλιξη το συμπαθή Wilson), οι adventure μηχανισμοί είναι ρηχοί και ελάχιστης πρόκλησης (υπολογίζω πως για να ολοκληρώσεις ένα τυχαίο κομβικό σημείο για το δεύτερο επεισόδιο δε χρειάζεσαι πάνω από 10 πράξεις, οι οποίες είναι αρκετά φανερό για το ποιές είναι και συνήθως δεν ξεπερνούν τις 7) και, γενικά, είναι...μικρής κλίμακας τίτλος.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Η μόνη διαφορά ανάμεσα σε μένα και σε ένα τρελό είναι πως εγώ δεν είμαι τρελός - Σαλβαδόρ Νταλί
Comment
-
Τερμάτισα το επισόδειο 2 χωρίς να έχω παίξει το 1 (τι να κάνουμε έτυχε) και παρόλο που ήταν μικρό, με δυσκόλεψε σε 2 σημεία. Όντως παιχνίδι τσέπης το επισόδειο, αλλά άμα τα ενώσεις σίγουρα έχεις μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Τώρα το επίπεδο δυσκολίας πιστεύω εξαρτάται και από το πόσο έχεις ασχοληθεί με τα παιχνίδια. Ένας γερόλυκος monkey island fan, μάλλον δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα όπως λέτε. Για ένα νέο παίκτη είναι ότι πρέπει πιστεύω. Όπως και στην περίπτωση του Pirates! το συγκεκριμένο πειρατικό στυλ (μουσική, χαρακτήρες, τοπία) δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα. Επίσης ένα άλλο θετικό είναι οι απαιτήσεις του παιχνιδιού, το έβαλα στο χαμηλό σε γραφικά δυνατότητες laptop και τα γραφικά ήταν απλά πολύ ωραία!The illusion of free will is an illusion.
Comment
-
Το Σαββατο 19/9 το 1ο επεισοδιο της σειρας Tales of Monkey Island θα ειναι διαθεσιμο δωρεαν απ'το site της Telltale
Play Like A Pirate lol
Comment
-
Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί το 5ο και τελευταίο μέρος της σειράς (PC, WII)!
Το 4ο μέρος, τελείωσε στο καλύτερο σημείο, για αυτό και είναι το καλύτερο, από θέμα πλοκής. Γενικά όλα τα μέρη έχουν την ίδια δομή, δηλαδή 2 κεντρικά μέρη, που αποτελούνται από 3-4 ή και παραπάνω γρίφους. Εκτός από τα 2 κεντρικά μέρη, υπάρχει ένας γρίφος στον πρόλογο και ένας στον επίλογο.
Στο σύνολό τους οι γρίφοι είναι βατοί και η λύση τους λογική, ενώ κάποιοι προκαλούν γέλιο, πέρα από τις ατάκες του Guybrush.
Κανείς άλλος συνεχίζει να το παίζει;The illusion of free will is an illusion.
Comment
-
Τελειωσα κι εγω επιτελους το Secret of Monkey Island.
Οκ ειναι παραλογο να το κρινει κανεις εν ετει 2010, παντως δε με συγκινησε οσο το 3 απο αποψης διαλογων και χιουμορ.
Γενικα ηταν πολυ εξυπνο σαν παιχνιδι και το script οσο να ναι ηταν πολυ ποιοτικο. Ιδιως για την εποχη που ειχε κυκλοφορησει πρεπει να ηταν κατι τελειως εξω απο τα νερα της νοοτροπιας που ειχαν τα games τοτε.
Τη δυσκολια δε μπορω να την κρινω αντικειμενικα μιας και δεν εχω ιδιαιτερη επαφη με το ειδος, παντως η αληθεια ειναι πως ζοριστηκα αρκετα. Το part 1 μετα τα μισα μου φανηκε πολυ ζορικο σε καποια σημεια. Το part 3 επισης ειχε καποια δυσκολα σημεια αλλα οκ το υπολοιπο παιχνιδι ηταν βατο σιγουρα.
Απολογισμος θετικος οπως και να χει και εχω και το 2 στην ακρη, αλλα πιστευω πως θα το αφησω για πιο μετα.
Μακαρι να κανω καποτε replay και το αγαπημενο μου 3 και ισως να ξαναδω και το 4 για να καταληξω στα Tales με τα οποια δεν εχω καταφερει να ασχοληθω εως τωρα.
Comment
-
Ακομη οχι αλλα θελω να πιστευω οτι ειναι θεμα χρονου. Δηλαδη, οκ γιατι οχι και αυτο;
Comment
-
Remake σιγουρα δε θα το κανουν, τωρα για direct port χλωμο μου φαινεται προσωπικα, αλλα οκ κανεις δεν ξερει τι σκεφτεται η Lucas.
Το 3 ειναι αφταστο για εμενα, ισως να φταιει πως ηταν και το 1ο που επαιξα, αλλα το 4, ακομα και το 1 δεν τα χαρηκα αρκετα.
Φοβερο το εισαγωγικο κομματι του 1, κριμα που το 1ο κομματι που ακουγεται ειναι και το καλυτερο... Μετα το θεμα της μουσικης ξεχνιεται τελειως δυστυχως.
Comment
-
Γαμώτο, σπάζομαι με τα βιντεάκια από τα remakes των Monkey Island 1 + 2. Τους λείπουν τα τετράγωνα pixels των SVGA γραφικών και το μπιπ μπιπ των midi που έπαιξε από πίσω...Με άλλα λόγια μου λείπει η παιδική μου ηλικία σα gamer, τα remakes μου φαίνονται βλάσφημα. Είμαι κάργα κολλημένος, το ξέρω...
Αλλά παραδέχομαι ότι είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ, πολύ πιστά στο πρωτότυπο και αισθητικά δε σε ξενίζουν καθόλου.
Ψηφιακίλα ftw.Τι βλέπεις όταν έχεις πράσινα μάτια?
Comment
-
Πάντως στο ScummVM που τελείωσα προ 2-3 ετών τα δύο πρώτα ήταν super εμπειρία. Όπως super ήταν και το 3. Για μένα η σειρά, έστω αυτών των τριών, είναι 3> 1> 2. To 2 καλό, άγιο αλλά κάπου το έχασε προς το τέλος και αν οι γρίφοι στο 1 ήταν off που να δείτε το 2.
Το 3 από voice overs μέχρι script, μουσική, setting etc είναι
Comment
-
Συνεχίζοντας την εντελώς off-topic συζήτηση με τις ευλογίες δύο moderator-administrator () θεωρώ πως η καλύτερη προσθήκη στα νέα Monkey Island είναι οι φωνές. Θα προτιμούσα κάπως πιο καρτουνίστικα γραφικά στο στυλ του 3 παρά τα ψευτο- 3D αλλά η ύπαρξη φωνών και ειδικά του ηθοποιού που έκανε το Guybrush στο 3,4 είναι αρκετή για να ανεβάσει τα remakes πολύ πάνω από τα πρωτότυπα. Επίσης, τα νέα γραφικά προσφέρουν και καλύτερο gameplay αφού το pixel hunting δεν είναι τόσο έντονο όσο παλιότερα που κάποιες φορές δεν καταλάβαινες τι ήταν αυτό που κλίκαρες...
Originally posted by Squall LeonhartI used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chestOriginally posted by 丹野Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...Originally posted by Ryu_grυπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.
Comment
Comment