Announcement

Collapse
No announcement yet.

Demon's Souls

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Heell
    replied
    Θέλω εδώ και καιρό να γράψω για το παιχνίδι, αλλά όποτε έχω υπολογιστή μπροστά μου, μια παίζω Poker, μια Magic... Θέλω να πω κι αρκετά άλλωστε.

Αρχικά το παιχνίδι μου αρέσει. Είναι πολύ καλοφτιαγμένο, προσεγμένο και ατμοσφαιρικό. Από τα πολύ μικρά cutscenes, τα levels με τα αόρατα, στην ουσία checkpoints (τραβάς έναν μοχλό, και την επόμενη φορά αρχίζεις στην ουσία από την μέση), μέχρι τα σκοτεινά χρώματα, τον άμεσο χειρισμό και την πολύ καλή τοποθέτηση των πάντων στην οθόνη, ώστε να μην σε αποσπούν από το παιχνίδι.

Δεν μου αρέσει να διαβάζω οδηγούς γενικά, οπότε όταν άρχισα δεν είχα διαβάσει σχεδόν τίποτα για το παιχνίδι, εκτός του ότι είναι ένα δύσκολο RPG. Το παιχνίδι είναι στην ουσία ένα stat-heavy action game, δεν θα σταθώ πολύ στο να εξηγήσω γιατί, απλά θα πω το εξής: φανταστείτε ότι δεν βλέπεται στιγμή τα stats σας, ούτε κανένα νούμερο στο παιχνίδι. Όταν πηγαίνετε στην Maiden in Black, αντί να διαλέξετε Strength, Magic, Endurance κτλ, διαλέγεται μία από τις επιλογές make me stronger, make me swifter, make me healthier, κτλ, χωρίς να βλέπεται ποτέ στην ουσία πως σας επηρεάζει αυτό σε νούμερα, απλά θα μεγαλώνουν οι αντίστοιχες μπάρες και η ζημιά που γίνεται στους εχθρούς: για να το πω απλά, όλοι οι υπολογισμοί γίνονται τελείως κρυφά από τον παίχτη. Κανείς δεν θα το έλεγε RPG, όλοι Action θα το λέγανε... Είναι θλιβερό που RPG (Role Playing Game) είναι πλέον αυτό που έχει πολλά νούμερα τα οποία μπορείς να δεις και να επηρεάσεις... Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα μιλήσω για το παιχνίδι μιλώντας για ένα Action game.

Άρχισα λοιπόν το παιχνίδι με μάγο και βρήκα λίγο υπερβολικές τις προτάσεις για την δυσκολία. Δεν έχω καταλάβει ακόμα ποια πίστα είναι η 2 ή η 3, όπως τις ονομάζεται στο topic, αλλά έπαιξα πρώτα την 1-1, και έπειτα την πρώτη σε κάθε κόσμο, έπειτα την 1-2 και την δεύτερη σε κάθε κόσμο κ.ο.κ. Τώρα μου έχει μείνει μόνο η τελευταία νομίζω από τον πρώτο κόσμο, μετά από 25 ώρες περίπου και γύρω στα 65 soul level. Έχω την εντύπωση ότι ο μάγος με τις ranged επιθέσεις του έχει πλεονέκτημα απέναντι σε melee χαρακτήρες, αν και στην ουσία και με τους δύο τρόπους παλεύω, αλλά νομίζω ότι στα boss ο μάγος έχει σαφές πλεονέκτημα. Η μόνη πίστα στην οποία τα βρήκα πραγματικά σκούρα ήταν στον βάλτο, δυσκολεύτηκα αρχικά όχι με τον προσανατολισμό, αλλά με την κίνηση. Τις υπόλοιπες μέσα σε 2 με 3 ώρες τις τελείωνα, ενώ σε ένα boss μόνο έχασα 1 φορά, στον Maneater που λέτε κι εσείς. Δεν είχα ιδέα για τα World Tendency και διαβάζοντας το post του Evans μπορώ τώρα να ασχοληθώ και με αυτά, οπότε η άποψή μου για την δυσκολία δεν είναι ολοκληρωμένη. Άσχημο βέβαια που μέσα στο παιχνίδι δεν μπορείς να βρεις τι πρέπει να κάνεις για να τα επηρεάσεις.

Grinding δεν έκανα (το απεχθάνομαι, ανταλλάζεις χρόνο για skill του avatar σου, προτιμώ να βελτιώνω το δικό μου skill) παρά μόνο δύο φορές: μια για να αγοράσω spices, και μία όταν είχα σχεδόν level με τα souls που είχα μαζεμένα, οπότε πήγα μάζεψα άλλα 1000 περίπου. Γενικώς, ούτε με νοιάζει όταν χάνω πολλά souls μαζί, δεν το προσέχω, απλά παίζω τις πίστες και γίνομαι καλύτερος όπως σε ένα arcade (θυμίζει αρκετά αυτή τη φιλοσοφία, ακόμα και το ότι πρέπει να φτάσεις στο ίδιο σημείο για να μαζέψεις τις προηγούμενες ψυχές). Είναι και μικρές οι πίστες, οπότε εύκολα μαθαίνεις τι να κάνεις, δεν χάνεσαι ποτέ... Με το online επίσης δεν ασχολήθηκα, δεν έχει πολύ κόσμο μέσα, εκτός από μία φορά που μπήκε και με σκότωσε ένας τύπος.

Θα παίξω σίγουρα και NG+ και ίσως και παραπάνω, θέλω να δω την δυσκολία να ανεβαίνει. Μέχρι τώρα όταν οι εχθροί είναι 1-3 (απλοί εχθροί) πλησιάζω και τους σκοτώνω σε melee (φοράω soldier's shield +2, quality scimitar +2, regenerator ring, fragrant ring, wizard's ρούχα, για τα νούμερα δεν είμαι σίγουρος), όταν είναι δυνατοί soul arrows από μακριά, όπως και στα boss. Τα περισσότερα ήταν απογοητευτικά πάντως, πέφταν πολύ εύκολα, hit, dodge, heal repeat.

Ωραίο παιχνίδι πάντως, 4/5.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Μόλςι τελείωσα το Demon's Souls.Με PLATINUM!!!
    To παιχνίδι είναι απίστευτο,έπος λέμε.Απίστευτο σύστημα μάχης,πολλά μυστικά,συνεπώς και Missables,μεγάλο βαθμό δυσκολίας και μια τρομερή ατμόσφαιρα.

Υ.Γ.Ευχαριστώ τον Straier που μου έδωσε κάποια πραγματάκια αλλιώς ακόμα θα πάλευα.Ή θα το είχα παρατήσει.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    5-2 τέλος.Πέρασα και την 5-3,χάρη στα βέλη μου.
    Έχω ακόμα να σφάξω BP Garl Vinland για να τελειώσω με TE στον 5ο κόσμο και να μου μείνει ο πρώτος για φινάλε.Πήρα και όλα τα miracles.Όλα τέλεια.Ή σχεδόν.Προκειμένου να πάρω πανοπλία και ασπίδα του Garl Vinland αναγκάστηκα να αφήσω το Blessed Bastard Sword +5 μου.Άμα γυρίσω δε νομίζω να είναι ακόμα εκεί.
    Έκατσα και φάρμαρα και πήρα 3 levels ακόμα ώστε να μπορώ να έχω μεγαλύτερο item burden τώρα που θα πάω να πάρω το όπλο του (36kg λέμε).

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Είμαι 92 level κι έχω μαμηθεί όλη μέρα σήμερα να φτιάχνω όπλα.Τα μόνα που δεν έχω φτιάξει είναι όσα δεν έχω φτάσει ακόμα στα σημεία που τα βρίσκω δηλαδή Mercury/Marrowstone και όσα δεν έχουν πέσει δηλαδή Blade/Clearstones.
    Επίσης δοκίμασα λίγο την 5-2 σήμερα.Έσφαξα το black phantom με το γιγάντιο χασαπομάχαιρο,άνοιξα τη γέφυρα-shortcut, και γύρισα πίσω να φτιάξω το όπλο από Suckerstones και να αφήσω ότι είχα μαζέψει.
    Είμαι εξοπλισμένος με Adjudicator's Shield & Blessed Bastard Sword+5 καθώς επίσης κι ένα regeneration ring που το αλλάζω όποτε χρειαστεί με το fragrant ring ή όταν περνάω κοντά από τους Giant Depraved Ones,με το Thief Ring.
    Πάντως με τον παραπάνω εξοπλισμό,ειλικρινά,είτε είμαι poisoned είτε όχι,δε χάνω ζωή κι έτσι εξερευνώ με την ησυχία μου την πίστα.
    Αλήθεια ρε παιδιά,τι σαπίλα είναι αυτή.Κάτι οι άπειροι depraved ones,κάτι οι γυμνοσάλιαγκες,τα κουνούπια και οι μέδουσες...πω πω γαμάτη ατμόσφαιρα.
    Μου λείπουν 3 deaths σε body form για να το κάνω Pure Black το επίπεδο.Έχω να φάω καλά...

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Είμαι 86.Ε μέχρι να το τελειώσω δε θα είμαι στο 100+;Θα φαρμάρω και λίγο να πάω 120,να έχουμε μόνο 20 επίπεδα διαφορά και κoμπλέ.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Αν είσαι 140+ λέβελ κάτι μπορεί να έχω...

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Άσχετο,αλλά θα χρειαστώ μάλλον Bladestones + 1 Pure Clearstone.Υπάρχει κανείς από δω που να τις έχει ή μπα;Θα τσεκάρω και αλλού βέβαια,just asking.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Ε εντάξει είναι το πιο δύσκολο Black Phantom στο παιχνίδι.
    Στο Dark Souls υπάρχει δαχτυλίδι που σου επιτρέπει να κινείσαι κανονικά ακόμα και μέσα σε νερά, υγρά, πίσσα κλπ. Τεράστια διαφορά.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Σε γενικές γραμμές δεν είναι τόσο δύσκολη η 5-2, εγώ μέσα σε 5 προσπάθειες την έβγαλα (αν θυμάμαι καλά). Το πρόβλημα εμφανίζεται στα PBWT events της (black phantom + primeval demon). Όσο την έπαιζα, είχα σκοτώσει τον primeval και δεν μπορούσα να σκοτώσω το black phantom, οπότε ήμουν κλεισμένος στην πίστα για αρκετό καιρό. Τελικά είδα ένα tutorial στο youtube και ξεμπέρδεψα .

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Originally posted by Tanno View Post
    Τους θυμάμαι αυτούς. Είναι καραεύκολοι. Απλά κάνε strafe με lock on και χτύπα τους την στιγμή που θα βαράνε κάθετα. Καλή τύχη.
    Και προσοχή μην σε πιάσει μέσα στο βάλτο γιατί τότε θα γίνεις μακαρίτης.

Leave a comment:

• 丹野
    replied
    Τους θυμάμαι αυτούς. Είναι καραεύκολοι. Απλά κάνε strafe με lock on και χτύπα τους την στιγμή που θα βαράνε κάθετα. Καλή τύχη.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Lol κάπου με μπέρδεψε ο χάρτης σου,αλλά οκ απ'όσο κατάλαβα αποφεύγω τους 4 Giant Depraved Ones οπότε μάλλον καλό είναι αυτό,αν σκεφτώ ότι ο ένας μόνος του παραείναι απειλητικός.Θα φανεί χρήσιμος.
    Ο Old Monk παιχνιδάκι.Ούτε heal χρειάστηκα ούτε τίποτα.Πάω για 5.2.

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Μπορείς πάντως άμα θες να χρησιμοποιήσεις τον "χάρτη" από κάτω για το 5-2:

Εμένα πάντως με βοήθησε

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Όχι, στην 5-2 δεν απελπιζεσαι, απλώς εκνευριζεσαι.

Leave a comment:

• Altair
    replied
    Να το ξαναβάλω στο απαισιόδοξος στο προφίλ δηλαδή;

Leave a comment:

Working...
X