Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τί παίζετε αυτό τον καιρό;

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Παίζω το Monster Boy and the Cursed Kingdom. Είμαι κάπου στις 7 ώρες και μπορώ να πω ότι το παιχνίδι είναι απλά 10/10 για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό.
    Τα γραφικά είναι πανέμορφα τόσο docked όσο και handheld. Η μουσική υπέροχη με όλα τα tracks να είναι κόλλημα. Τα controls άμεσα. Το level design εξαιρετικό, με μπόλικα μυστικά και φοβερά puzzles. Η δυσκολία μέχρι στιγμής είναι ακριβώς όσο πρέπει. Όλοι οι χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι.

    Απλά τέλειο.

    Comment


    • Ξεκινησα Fallout 76, εχω διαβασει πολλα γι αυτο το παιχνιδι, λενε οτι εχει βελτιωθει πολυ μετα τα απειρα updates.

      Do a barrel roll!

      Comment


      • Enpsty τι λέει από μάχη το Monster Boy; Έχω ακούσει ότι επικεντρώνεται σε γρίφους, ισχύει;

        Εγώ ξαναέπιασα το Fire Emblem Three Houses και ταυτόχρονα βάζω που και που Astral Chain για να κάνω όσα περισσότερα μπορώ.


        Tidy!

        Do not blame me.Blame yourself or God.
        In Matsuno we trust.

        Comment


        • Originally posted by Enpsty View Post
          Παίζω το Monster Boy and the Cursed Kingdom. Είμαι κάπου στις 7 ώρες και μπορώ να πω ότι το παιχνίδι είναι απλά 10/10 για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορώ να βρω κάτι αρνητικό.
          Τα γραφικά είναι πανέμορφα τόσο docked όσο και handheld. Η μουσική υπέροχη με όλα τα tracks να είναι κόλλημα. Τα controls άμεσα. Το level design εξαιρετικό, με μπόλικα μυστικά και φοβερά puzzles. Η δυσκολία μέχρι στιγμής είναι ακριβώς όσο πρέπει. Όλοι οι χαρακτήρες είναι αξιαγάπητοι.

          Απλά τέλειο.
          Για εμενα αναλογα τα κεφια 2ο ή 3ο καλυτερο παιχνιδι του ειδους την τελευταια 10ετια τουλαχιστον, μονο πισω απο το Hollow Knight (απο κοντα ισως το 1ο Ori). Πανεμορφη εμπειρια η οποια λογω level design φιλοσοφιας διαφοροποιειται αρκετα απο τα υπολοιπα παιχνιδια του ειδους. Γενικα το βρηκα πρωτοτυπο σαν εναν αερα ανανεωσης στο ειδος και μου αρεσε ο πιο arcade 80s/90s χαρακτηρας που ειχε. Το προτεινω κι εγω ανεπιφυλακτα σε οποιον δεν το εχει αγορασει ηδη.
          Deus οχι, δε θα λεγα πως επικεντρωνεται σε γριφους σε καμια περιπτωση (basic πραγματα το πολυ).

          Comment


          • Τέλος το Monster Boy. 30 ώρες για το 100%, πραγματικά το ρούφηξα.
            Λοιπόν αν το παιχνίδι ξεκίνησε 10/10 κατέληξε 11/10. Ειδικά στο τελευταίο 1/3 του παιχνιδιού γίνεται ένα όργιο ιδεών που μόνο στα 3D Mario έχω δει.
            Τι να πρωτοπώ; Για τα πανέμορφα γραφικά; Το τέλειο ost; Το εξαιρετικό level design; Τα πάμπολλα μυστικά; Οι υπέροχες αναφορές στα παλιά παιχνίδια της σειράς; Δεν έχω λόγια πραγματικά.
            Θα συμφωνήσω με τον Xeno ότι μαζί με το Hollow Knight είναι τα καλύτερα metroidvania της δεκαετίας (τα Ori δεν τα έχω παίξει, είναι στα υπόψιν μου). Θα διαφωνήσω όμως στην άποψη του για τα puzzles. Εξαιρώντας καθαρόαιμα puzzle-platformers είναι το πιο puzzle-heavy metrdoivania που έχω παίξει με πανέξυπνους και πρωτότυπους γρίφους με πολλούς να ζελντοφέρνουν.
            Το πήρα 50% που το έχει στο eshop, αλλά άνετα το αγόραζα στα 40 ευρώ που έχει full price.
            Παι-χνι-δου-μπα

            Comment


            • Ξεκίνησα το NieR: Automata και είναι κάτι αρκετά διαφορετικό για εμένα. Μουσική και οπτικό storytelling με κερδίζουν.

              Comment


              • Ιδιως το opening part του Νier Automata, προσωπικα το βαζω μεσα στις πολυ καλυτερες στιγμες της γενιας που περασε. Το ξαναπαιξα προσφατα αυτο το κομματι λογω gamepass και μου φανηκε ισως ακομα πιο εντυπωσιακο απο την 1η φορα που το ειχα δει.

                Comment


                • Το Nier είναι από τα καλύτερα παιχνίδια της γενιάς στο πολύ άνετο. Πέρασαν χρόνια από τότε που το τελείωσα αλλά ακόμα φέρνω στο μυαλό μου σκηνές από το παιχνίδι. Το ost επίσης μάλλον είναι η καλύτερη που έχω ακούσει εδώ και χρόνια.

                  Raf ωραίος, μόνο ένα σχόλιο θα κάνω. Να ολοκληρώσεις όσο περισσότερα sidequests μπορείς. Αξίζουν πραγματικά, όχι μόνο για τις ανταμοιβές αλλά κυρίως για το ότι μαθαίνεις περισσότερα για τον κόσμο, το σύμπαν και το σύμπαν γενικότερα του παιχνιδιού.


                  Tidy!

                  Do not blame me.Blame yourself or God.
                  In Matsuno we trust.

                  Comment


                  • Το Opening μ αρεσε κι εμενα, μαλιστα αναγκαστηκα να το παιξω δυο φορες. Τη πρωτη φορα οταν το τελειωσα το παιχνιδι δεν ειχε κατεβει ολοκληρο και μου λεγε να περιμενω. Το αφησα ανοιχτο ολο το βραδυ, το αλλο πρωι ειχε κατεβει αλλα δε ξεκολησε απο αυτη την οθονη. Χρειαστηκε reboot και ξανα απ την αρχη.

                    Οταν κατεβηκα στη Γη δε με κρατησε...
                    Do a barrel roll!

                    Comment


                    • Παίζω Xenogears.... Όσες φορές το είπα σε φίλους (όχι πολύ hardcore gamers) με ρώτησαν αν βγήκε Remake ή Remaster.... Και φυσικά δυστυχώς δεν βγήκε τίποτα από τα 2, αν και θα πρεπε... Το παίζω στο PS3 ως digital PSX classic.

                      Πραγματικά αναρωτιέμαι πως το παιχνίδι αυτό κατάφερε να κυκλοφορήσει. Ειδικά με το όνομα της Squaresoft και σε ένα είδος (jrpg) που είναι γενικά παραδοσιακό στις αξίες του σεναριακά κλπ.

                      Είναι ξεκάθαρα ένα από τα κορυφαία παιχνίδια του είδους και από τα λίγα uncensored story-driven παιχνίδια με πλούσιες πολιτικό-θρησκευτικές προεκτάσεις. Τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται γενικά έχω την εντύπωση ότι ακόμα αποτελούν ταμπού στα games.

                      Είμαι στις 35 ώρες πρπ και αν και με κουράζουν λίγο τα loading times και τα random battles, συνεχίζω σταθερά, όντας ήδη μεγάλος φαν του παιχνιδιού.

                      Ανυπομονώ να το τελειώσω για να αρχίσω να βλέπω και plot analysis, anime και ότι άλλο υπάρχει σχετικά εκεί έξω :-P

                      Comment


                      • Δε θα έλεγα πως είναι τόσο ταμπού το θέμα σε ιαπωνικά παιχνίδια ή anime. Ίσως ξεχωρίζει γιατί οι αναφορές γίνονται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο (η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού είναι ο γνωστικισμός όπως θα διαπιστώσεις όταν προχωρήσεις προς το τέλος). Και τα Xenosaga καταπιάνονται με τα αντίστοιχα θέματα και μάλιστα ακόμα πιο εμφανώς (2 μέλη του πάρτι σου είναι ουσιαστικά δύο πολύ σημαντικές βιβλικές φιγούρες) αν και θεωρώ το Xenosaga ανώτερο και πιο συμπαγές σεναριακά.
                        Σε ποιο σημείο βρίσκεσαι;
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                        Comment


                        • Originally posted by straier View Post
                          Δε θα έλεγα πως είναι τόσο ταμπού το θέμα σε ιαπωνικά παιχνίδια ή anime. Ίσως ξεχωρίζει γιατί οι αναφορές γίνονται με πολύ ξεκάθαρο τρόπο (η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού είναι ο γνωστικισμός όπως θα διαπιστώσεις όταν προχωρήσεις προς το τέλος). Και τα Xenosaga καταπιάνονται με τα αντίστοιχα θέματα και μάλιστα ακόμα πιο εμφανώς (2 μέλη του πάρτι σου είναι ουσιαστικά δύο πολύ σημαντικές βιβλικές φιγούρες) αν και θεωρώ το Xenosaga ανώτερο και πιο συμπαγές σεναριακά.
                          Σε ποιο σημείο βρίσκεσαι;
                          Αναφέρομαι κυρίως σε θέματα όπως έλεγχος του τύπου και παραποίηση της ιστορίας, ο θεσμός της εκκλησίας ως βιτρίνα για τα εγκλήματα του "κράτους" και ως μέσο χειραγώγησης των μαζών, η διατήρηση εμπόλεμου καθεστώτος για τους ίδιους λόγους, η ύπαρξη της "Άριας φίλης και των ταξικών διαφορών, η χρήση ναρκωτικών ουσιών σε στρατιωτικές μονάδες... Και το ποσό ευθέως καταπιάνεται με αυτά τα θέματα, πχ:
                           
                          Σε διαλόγους ο Billy λέει ότι σε πολύ νεαρή ηλικία σκέφτηκε να "πουλήσει" το σώμα του για να στηρίξει την αδερφή του οικονομικά. Σε άλλη συζήτηση ειπωνεται πως οι μοναχοί του Ethos ικανοποιούσαν τις προσωπικές τους επιθυμίες με τους πιστούς που πήγαιναν ως εθελοντές κλπ.


                          Όλα αυτά τα θέματα τα θεωρώ αρκετά "controversial" για κάποιο jrpg συγκεκριμένα και στα anime, ναι είναι πιο συχνά αλλά ίσως με όχι τόσο ώριμο τρόπο. :-)

                          ​​​​​​​Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι πριν το πύργο της Βαβέλ

                          Comment


                          • Αναρωτιόμουν όταν είδα το post αν είναι αυτό που στην αρχή γίνεται ένας γάμος, έτσι googlαρα xenogears marriage και βρήκα αυτό:

                             
                            Awkwarrrrrd..... Fei goes to say hi to his best friend's fiance the day before the wedding and she basically tells him that she'd rather marry him.

                            Wow.... that's weighty. I dont remember this clearly from previous playthroughs. What purpose does it serve anyway?


                            Όντως τολμηρό για την εποχή του 😁. Αν και για να είμαι πιο ακριβής τα τελευταία χρόνια, και όχι τότε, έχει πιάσει τους ιθύνοντες μανία με την πολιτική ορθότητα σε σημείο που απαγορεύουν ιστορικές ταινίες, συγγράμματα κτλ επειδή θεωρούνται ρατσιστικά, σεξιστικά κτλ, π.χ. Όσα παίρνει ο άνεμος και Οδύσσεια (!) στην Αμερική.

                            Για το game κλασικά δεν είχα την υπομονή να το παίξω όταν προσπάθησα αλλά διέκρινες μια κλάση και καλοφτιαγμένο game.
                            Last edited by Ryu_gr; 17-07-2021, 03:47 PM.
                            The illusion of free will is an illusion.

                            Comment


                            • Αναρωτιώμουν όταν είδα το post αν είναι αυτό που στην αρχή γίνεται ένας γάμος, έτσι googlαρα xenogears marriage και βρήκα αυτό:

                               
                              Awkwarrrrrd..... Fei goes to say hi to his best friend's fiance the day before the wedding and she basically tells him that she'd rather marry him.

                              Wow.... that's weighty. I dont remember this clearly from previous playthroughs. What purpose does it serve anyway?
                              Να ήταν το μόνο που συμβαίνει σε αυτό το γάμο καλά θα ήταν.
                              Το μόνο παιχνίδι στο οποίο συγχωρώ να ξεκινάς ήσυχα ήσυχα στο χωριό σου και να κάνεις αγγαρείες.

                              Αναφέρομαι κυρίως σε θέματα όπως έλεγχος του τύπου και παραποίηση της ιστορίας, ο θεσμός της εκκλησίας ως βιτρίνα για τα εγκλήματα του "κράτους" και ως μέσο χειραγώγησης των μαζών, η διατήρηση εμπόλεμου καθεστώτος για τους ίδιους λόγους, η ύπαρξη της "Άριας φίλης και των ταξικών διαφορών, η χρήση ναρκωτικών ουσιών σε στρατιωτικές μονάδες... Και το ποσό ευθέως καταπιάνεται με αυτά τα θέματα, πχ:
                              Ένα πρόβλημα που είχα με την Ethos όταν έπαιζα το παιχνίδι είναι πως δε μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση πως υποτίθεται πως είναι εκκλησία παρά μόνο όταν ειπώθηκε σαφώς. Εξαρχής μου έδινε την εντύπωση πως ήταν πολιτική οργάνωση... Ίσως έφταιγε και η μετάφραση. Τίποτα από αυτά δε θυμάμαι να με είχε σοκάρει ιδιαίτεραπάντως, ούτε αυτό που είχες στο spoiler, ίσως επειδή η ανθρώπινη ζωή ήταν πολύ είναι πολύ ασήμαντη για τους έχοντες εξουσία στο συγκεκριμένο παιχνίδι.


                              Αν και για να είμαι πιο ακριβής τα τελευταία χρόνα, και όχι τότε, έχει πιάσει τους ιθύνοντες μανία με την πολιτική ορθότητα σε σημείο που απαγορεύουν ιστορικές ταινίες, συγγράμματα κτλ επειδή θεωρούνται ρατσιστικά, σεξιστικά κτλ, π.χ. Όσα παίρνει ο άνεμος και Οδύσσεια (!) στην Αμερική.
                              Ποιοι ιθύνοντες τα έχουν απαγορεύσει; Και τι σημαίνει βασικά απαγορεύσει; Είμαι αρκετά σίγουρος πως μπορείς ακόμα να αγοράσεις την Οδύσσεια ή το Όσα παιρνει ο άνεμος.
                              Originally posted by Squall Leonhart
                              I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                              Originally posted by 丹野
                              Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                              Originally posted by Ryu_gr
                              υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                              Comment


                              • Ξεκινησα Skyward Sword HD ενω εχω προχωρησει αρκετα και το Samus Returns (ειμαι Area 7 νομιζω από τις 8).
                                Do a barrel roll!

                                Comment

                                Working...
                                X