Announcement

Collapse
No announcement yet.

GDC 2010

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Εμένα πάλι δε μου αρέσουν καθόλου αυτά τα σταδιακά upgrades ή οι διάφορες ποικιλίες των κονσολών. Αυτή η γενιά είναι γεμάτη από τέτοια και που είμαστε ακόμα.
    Παλιά έπαιρνες τη κονσόλα και ως το τέλος θα μπορούσες να παίξεις όλα τα παιχνίδια στο full potential τους. Εντάξει, έβγαινε ένα PSTwo ή ένα Gameboy player αλλά δεν έκαναν καμία ουσιαστική διαφορά. Τώρα έχουμε 360 με σκληρό, 360 χωρίς σκληρό, Wiimotion plus, PS Move, Natal και χίλιες δυο μαλακίτσες που έρχονται σιγά σιγά και σταθερά σαν ηλίθια patches στις πολύτιμες, ημιτελείς δε κονσολίτσες των εταιριών τη σήμερον ημέρα.

Comment

Εντάξει ρε παιδιά, αν 4-5 χρόνια αργότερα, η Sony μας έδινε ένα controller της ποιότητας του Wiimote, θα μιλάγαμε για μεγάλο φιάσκο. Η πιο ολοκληρωμένη πρόταση από μεριάς Sony, τόσα χρόνια μετά, ήταν το αναμενόμενο, το λογικό, το απολύτως προφανές, τόσο επιχειρηματικά, όσο και βάσει της δεδομένης και συνεχής εξέλιξης της τεχνολογίας. Η κατά μέτωπο σύγκριση με το Wiimote είναι τελείως ανούσια, για τον ίδιο λόγο που θα ήταν ανούσια η σύγκριση μεταξύ δυο κονσολών που τις χωρίζουν 4 χρόνια, δυο καρτών γραφικών, ή δυο τηλεοράσεων. Λέγεται εξέλιξη της τεχνολογίας και, συνήθως, πάει μπροστά με το πέρασμα των χρόνων.

Προσωπικά, σαν υποστηρικτής των motion controls, με χαροποιεί πάρα πολύ που σε λίγο καιρό θα υπάρχει μια πρόταση που πηγαίνει μπροστά σε σύγκριση με την υπάρχουσα.

Το σημαντικότερο απ’ όλα όμως, δεν είναι τόσο καθαυτή η τεχνική ανωτερότητα του controller της Sony, αυτό ήταν αναμενόμενο τόσα χρόνια μετά. Είναι κυρίως το γεγονός ότι, θεωρητικά τουλάχιστον, τα motion controls ίσως βρουν επιτέλους μια στέγη και εκείνο το πιο εύφορο έδαφος, σε σύγκριση με αυτό του Wii, για να ανθήσουν σε core επίπεδο. Το PlayStation 3 είναι μια core προσανατολισμένη πρόταση και η αντιμετώπισή του είναι τελείως διαφορετική από τη μεριά των developers και των publishers. Με άλλα λόγια, προσφέρει, θεωρικά πάντα, τις προϋποθέσεις εκείνες που θα δώσουν στα motion controls την ευκαιρία να δείξουν τι μπορούν να δώσουν στο medium.

Τέλος, με δεδομένο ότι όλη η ουσία των motion controls είναι η κίνηση στο χώρο, ένας επιτυχημένος συνδυασμός με τη 3D τεχνολογία, την όποια και δείχνει να ψάχνει η Sony, πραγματικά θα απογείωνε την εμπειρία. Με άλλα λόγια, όσο υπερβολικό κι αν ακουστεί, θεωρώ ότι η ιστορία των motion controls στο medium, τουλάχιστον σε core επίπεδο, καλώς ή κακώς, τώρα αρχίζει.
      There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
      Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Originally posted by Evans View Post
        Eμένα το μόνο που δε μου άρεσε στο Playstation Move (πέραν του ονόματος ) είναι η τιμή που από ότι κατάλαβα θα είναι αρκετά υψηλή. Λογικά μάλιστα το sub controller (my god) θα πωλείται ξεχωριστά, επομένως για το full πακέτο θα πρέπει να στάξεις καμιά εκατοστάρα.

Δε νομιζω, ειπαν οτι το πληρες πακετο θα ειναι κατω απο 100$, θα ειναι τελειως μαλακια εαν το sub ειναι ξεχωριστο σε αυτη την τιμη. Δε θα ειναι ανταγωνιστικο ρε παιδι μου....
        :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Συμφωνω απολυτα με τον Loggo. Για αυτο και ειπα οτι το PS3 δειχνει να εχει εναν οριζοντα πολυ πιο μεγαλο απο οτι οι προκατοχοι του και απο οτι εχουμε συνηθισει να βλεπουμε σαν κυκλο κονσολας. Και αυτο ειναι κατι το παρα πολυ θετικο.

Comment

100 μαζί με το Eyetoy?
            Originally posted by Squall Leonhart
            I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
            Originally posted by 丹野
            Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
            Originally posted by Ryu_gr
            υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Περιμενω να δω περισσοτερα οσο θα πλησιαζουμε στη κυκλοφορια του γιατι χτες καποια ντεμο μ αρεσαν ενω αλλα οχι. Πχ εκεινο το ασπρομαυρο που θυμιζε Wii boxing μου φανηκε οτι επαιζε με τελειως προκαθορισμενες κινησεις.

Περισσοτερο μ'αρεσε το sports champion, εδειχνε τελειως αντιγραφη Wii sports resort (ιδια αθληματα) αλλα εχω την αισθηση οτι ειναι αρκετα προσεγμενο στις κινησεις που βασικα αυτο ειναι που με ενδιαφερει.

edit
              Λιγοτερο απο 100$ για το χειρηστηριο μαζι με τη καμερα και καποιο game ειπανε. Ελπιζω να ειναι το PS nunchuck στο πακετο.
              Do a barrel roll!

Comment

56 τίτλοι για το PS Move θα κάνουν την εμφάνισή τους μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους, 20 First Party και 36 Third Party

γερό ξεκίνημα.
                Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Μη παρασυρομαστε απο τους αριθμους γιατι και στο Wii γεμισαμε shovelware. Φοβαμαι οτι θα βρουν ευκαιρια τωρα να ξαναβγαλουν τα ιδια games ports στο PS3. Μη νομιζετε οτι επειδη ειναι PS3 θα ειναι ολα μεγαλες παραγωγες, ολοι το ευκολο κερδος με μικρο κοστος ψαχνουν. Τελος παντων για μενα αυτο ποτε δεν ηταν κακο, οποιος ξερει τι θελει αγοραζει συγκεκριμενα games και αγνοει τις μαλακιες. Απλα να συνηθησετε στην ιδεα οτι θα υπρχει πολυ σαβουρα στα ραφια οπως γινεται και με το Wii.

ΥΓ: Και το παιχνιδακι με τα σπαθια και τις ασπιδες μου φανηκε πολυ ενδιαφερον.
                  Do a barrel roll!

Comment

Για αυτο με την σαβουρα δεν ειμαι και απολυτα σιγουρος, σε οτι αφορα την ποσοτητα της σαβουρας παντα. Γιατι αλλο το κοστος development για το Wii και αλλο για το PS3. Βεβαια αλλα και τα royalties...

Comment

Καλά δεν μιλάμε για ίδιες περιπτώσεις, το wii έτσι και αλλιώς κατά 90% απευθύνεται σε non gamers με τα χιλιάδες παιχνιδάκια που έχουν κυκλοφορήσει σε αυτό. Το ps3 είναι core πρόταση και απευθύνεται στους παραδοσιακούς gamers oπότε πιστεύω πως σε τέτοιες κατευθύνσεις θα στρέψει η sony τις εφαρμογές του ps move. To πρώτο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της λογικής είναι το socom ενώ τα ίδια ακούγονται πολύ έντονα και για κορυφαία franchise της sony όπως το επερχόμενο Killzone 3.

Τώρα το να εφαρμόσει η sony τα motion controls στα παλαιοτερά της games δεν το νομίζω, τουλάχιστον σε ένα μεγάλο αριθμό από αυτά. Αυτό που θεωρώ πολύ πιο πιθανό είναι motion control μηχανισμούς να έχουν sequels κορυφαίων franchise της sony και όχι μόνο.

Comment

Δεν αναφερομαι στη Sony, αναφερομαι στις αλλες εταιριες. Μηπως νομιζεις οτι θα τους πει η Sony τι θα βγαλουν;

edit

Sony GDC 2010 Press Conference (PS Move, PSWii Sports, PSWii Boxing, PSWii Party)
                        Do a barrel roll!

Comment

Nα σου πω την αλήθεια δεν περιμένω να δω κάτι φοβερό από τις άλλες εταιρείες πλην sony. Ότι ουάου έχουμε δει στο ps3 μέχρι στιγμής το έχουμε δει κατά 95% από ομάδες της sony για αυτό και το 90% των ps3 τίτλων μου είναι ή αποκλειστικότητες ή 1st party. Aμά οι 3rd party δεν βγάζουν κάτι της προκοπής εγώ δεν σκοπεύω να αγοράζω μαλακίες.

Comment

Δεν γίνεται να μη σε ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα απο τη δουλειά των 3rd parties, όλο το ψωμί εκεί είναι. Όπως και να χει, νομίζω ότι σταδιακά θα τον βρουν τον δρόμο. Βέβαια, ως συνήθως, πιθανότατα αναφέρεσαι αποκλειστικά στον τεχνικό τομέα γιατί, όπως και να το κάνουμε, τα καλά games του PS3 δεν είναι μονάχα εσωτερικές παραγωγές.

Btw, θέλω Uncharted 3 με σωστή υλοποίηση motion controls, έτσι γιατί πρέπει.
                            There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                            Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Originally posted by Loggo View Post
                              Δεν γίνεται να μη σε ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα απο τη δουλειά των 3rd parties, όλο το ψωμί εκεί είναι.
                              Γίνεται να μην ενδιαφέρουν στο βαθμό που θα με ενδιέφεραν όταν πρόκειται είτε για προχειρότητες είτε για port της πλάκας. Η ποιότητα των αποκλειστικοτήτων της κονσόλας πολύ απλά δεν συγκρίνεται με την μετριότητα των περισσότέρων 3rd party games του ps3. Tις περισσότερες φορές μάλιστα η διαφορά είναι χαώδης. Απο πού που να ξεκινήσω, από Little Big Planet, MGS4, Demon Souls, Uncharted ή Κillzone 2, Heavy Rain, Wipeout HD, Ratchet and Clank και δεν μιλώ για αλλα όπως GOWIII, The Last Guardian ή GT5. Ειλικρινά δεν υπάρχουν αντίστοιχα 3rd party games με ανάλογη ποιότητα σε γραφικά και gameplay, δηλαδή συνολικά. Η προσοχή στην λεπτομέρεια των exclusive του ps3 κάνει μπαμ. Μέχρι στιγμής αποδείχτηκε πως όλο το ψωμί σχετικά με το τι μπορεί να δώσει το ps3 βρίσκεται στα χέρια των ομάδων της sony.

Δεν είναι κοινό μυστικό πως το ps3 κατάφερε να επιβιώσει χάρη στην σχεδόν άριστη ποιότητα των περισσοτέρων αποκλειστικοτήτων. To ελπιδοφόρο πάντως είναι πως τους τελευταίους μήνες η κατάσταση με τα 3rd party games του ps3 άρχισε να γίνεται ακόμη καλύτερη με τρανότερο παράδειγμα το FFXIII. Πάντως γενικά πιστεύω πως τα εντυπωσιακότερα πράματα απο το playstation move θα τα δούμε από studios της sony.

Comment

Εχεις μπερδεψει τη λεξη exclusive με τη λεξη 3rd party, δεν εξηγειται αλλιως.
                                Do a barrel roll!

Comment

Working...
                                X