Announcement

Collapse
No announcement yet.

Πειρατεία

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

efoson den vgazei kaneis ton eyato tou apeksw einai akiro teleiws na vgainei kaneis kai na katakrinei tin pirateia loipon afou tin xrisimopiei

tha dexomouna apo kapoion opws eipa pou den exei peksei/akousei antigrafo paixnidi/mousiki/tainia POTE tou na katakrinei tin pirateia kai tha tou elega
    ''bravo re file respect'' ta ipoloipa einai verese travate me kai as klaiw

fisika kai einai gliko to dwrean

Comment

'Εχει μεγάλη διαφορά από κλοπή από κλοπή...

Όλοι έχουν κατεβάσει παράνομα ΠΑΡΑ μα ΠΑΡΑ πολλά πράγματα.Δεν νομίζετε όμως ότι έχει μεγάλη διαφορά να έχεις τα πάντα κλεμμένα?Οι περισσότεροι από εδώ μέσα στηρίζουμε την βιομηχανία αγοράζοντας άλλοι λίγα άλλοι πολλά original games.

Κάποιοι όμως δεν έχουν ούτε ένα αυθεντικό παιχνίδι και κάπου εκεί αρχίζει η μεγάλη κλοπή.Εάν όλοι δεν αγόραζαν παιχνίδια η βιομηχανία θα είχε καταρρεύσει πολλά χρόνια πριν.

Σχεδόν στα πάντα πάντως συμφωνώ και εγώ με τον Enpsty,ηθικολογίες και παπαριές δεν έχουν λόγο ύπαρξης.Εάν είσαι πειρατής είσαι γιατί είναι τσάμπα.Αλλά πειρατής που να αγαπά αυτό που κλέβει δεν υπάρχει,ούτε στον χώρο των vg ούτε στην μουσική ούτε πουθενά.Γιατί αγαπάω σημαίνει στηρίζω και όχι περιμένω άλλους μαλάκες να πληρώσουν για εμένα

Comment

exeis 10 amaksia
        eite to 1 apo auta einai klemeno eite kai ta 10 pali kleftis eisai

Comment

Kaneis den katakrinei thn peirateia.
          Afto pou katakrinw egw einai to na kleveis kapoion kai na tou thn les kai apo panw.

Kai o Robin hood dikaios klefths htan, alla htan klefths
          "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
          But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
          Kindred, this blade and I.
          "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
          Greek Gaming Videos
          Greek Final Fantasy Forum

Comment

Kaneis den katakrinei thn peirateia.
            Afto pou katakrinw egw einai to na kleveis kapoion kai na tou thn les kai apo panw
            edw simfwnw kai fisika auto pou kanoune oi anonymous einai gia gelia oxi oti i sony den exei kanei mlkies opws anefere kai o straier, panta omws i alithia vriskete sti mesi

Comment

Originally posted by Vaynard View Post
              e kserw gw ama itane ontos klopi pisteueis tha to kanane oloi ma oloi?

edw o enpsty pou mas leei oti einai klopi alla exei spasmeno Cubase SX3 , vevaia eipe oti den vgazei ton eauto tou apeksw, tote pio to noima na grafontai ola auta? einai san na mou leei entaksei einai adikima na skotoneis alla ksereis kati kai egw exw sto patari mou ena ptwma den vgazw ton euato mou apeksw
              Vaynard ο λόγος που έγραψα ότι έγραψα δεν είναι για να κράξω όσους αντιγράφουν/σπάνε αλλά οι δικαιολογίες που λέγονται προκειμένου να δικαιολογήσουν την πράξη αυτή.
              Εγώ δεν το πάιζω ηθικό άτομο γιατί και όπως είπα έχω κι εγώ λερωμένη την φωλιά μου (αν και ως self defence λέω ότι προσπαθώ να αγοράζω πάντα).
              Αλλά δεν μπορώ δικαιολογίες τύπου τιμωρώ πολιτικές, επανάσταση κτλ.
              Ας πούμε αυτό που είπε ο GZ.
              Το τσάμπα είναι πάντα πιο γλυκό. Eτσι ξεκίνησε η πειρατεία, έτσι θα μείνει.

Τώρα για αυτό που είπες ότι οι εταιρείες τιμωρουν τους καταναλωτές βάζοντας ψηλα τις τιμές. Δεν τιμωρούν, είναι δικαίωμα τους να βάλουν όσο ψηλά θέλουν τις τιμές. Απλώς το προϊόν τους θα πατώσει και μετά θα κλαίγονται.
              Μόνο εταιρείες που έχουν μονοπώλιο και εταιρίες που κατασκευάζουν είδη απαραίτητα για την υγεία, διαβίωση (φαρμακευτικές πχ) πρέπει να τιμωρούνται βάση νόμου για ακριβή τιμολόγηση.
              Αλλά εδώ μιλάμε για εταιρείες ψυχαγωγίας.
              Αστην Activision να βάλει το επόμενο cod 80 ευρώ που λέγανε. όταν δεν το αγοράσει κανένας αυτή θα κλαίει. Αν όμως το αγοράσουν όλοι τότε δεν φταίει η Activision τα κοροιδα φταίνε. Αυτούς να κλέψουμε και όχι τις εταιρείες, γίατί αυτοί τα σκατώνουν.
              Το ίδιο πράγμα με τους πολιτικούς δλδ. Αυτοί τα τρώνε, αλλά εμείς τους αφήνουμε. Ποιος φταίει περισσότερο;

Τεσπά sorry για το ύφος.

Comment

telosppantwn..i ousia einai oti to na kaneis boykotaz san diamartiria se kapoio eidos ilektronikis psixagogias einai atopo apo tin stigmi pou boreis na to antigrapseis kai na kaneis tin douleia sou timwrontas kai tin etairia gia tis times pou vazei kai xoris na timwriseis ton idio sou ton eauto sterontas tou ena eidos psixagwgias pou apolamvaneis, egw se auto stathika pou egrapses kai diafwnisa

Τώρα για αυτό που είπες ότι οι εταιρείες τιμωρουν τους καταναλωτές βάζοντας ψηλα τις τιμές. Δεν τιμωρούν, είναι δικαίωμα τους να βάλουν όσο ψηλά θέλουν τις τιμές. Απλώς το προϊόν τους θα πατώσει και μετά θα κλαίγονται.
                μα ayto ειναι το αυτονοητο και το βασικο του νομου της αγορας....πιστευεις οτι αν κατεβαζανε τις τιμες σε ποιο νορμαλ επιπεδα ο κοσμος δεν θα αγοραζε περισοτερο συνεπως μακροπροθεσμα δεν θα ειχανε κερδη? apla epikratei o fataoulismos pantou kai panta gi auto varane ena neo game 60 και 65 euro polles fores sinepws xrisimopoioune tin piratia ws epixirima stis auksimenes times oxi oi idioxtites magaziwn alla oi entiprosopies kai oi eteries apo pisw vevaia, exw doulepsei kai egw se magazi opws esy kai kserw

Comment

Αλλά πειρατής που να αγαπά αυτό που κλέβει δεν υπάρχει,ούτε στον χώρο των vg ούτε στην μουσική ούτε πουθενά.Γιατί αγαπάω σημαίνει στηρίζω και όχι περιμένω άλλους μαλάκες να πληρώσουν για εμένα

Πάντως την πειρατεία σε παλαιούς τίτλους δεν τη θεωρώ κάτι το εντελώς μεμπτό. Οκ σου λένε πως πρέπει να έχεις το cart για να μπορείς να κατεβάζεις το rom- και αρκετοί εδώ μέσα προβαίνουμε σε αγορά ενός retro τίτλου αν τον ολοκληρώσουμε σε emu. Το θέμα όμως και εκεί είναι ότι και να τελειώσεις φερ'ειπείν το Earthbound ή το Wild Guns, η τιμή πλέον είναι σε τέτοια επίπεδα που 1) είναι απαγορευτική και 2) το αγοράζεις για προσωπικό βίτσιο και όχι για να πάρει λεφτά η εταιρεία αλλά ο εκάστοτε πωλητής.

Εκεί ερχεται βέβαια το digital downloading και μπλέκουμε- τόσο για retro όσο και για dlc, updates etc που ανέφερε σωστά και ο Deus- για να μην αναφέρω το μπλέξιμο με online ενεργοποιήσεις όπως κάνει η ΕΑ για να χτυπήσει το second hand market.

Παράδειγμα: Η SEGA επείδή έληξε το license με τη Ferrari "κατέβασε" το Outrun Online από τους servers του PSN ενώ στο 360 θα έχει κατέβει μέχρι το τέλος του έτους. Όσοι το έχουνε αγοράσει ήδη θα μπορούν ακόμη να το κατεβάσουν αλλά οι υπόλοιποι δεν το βλέπουνε καν. Κάτι τέτοιο αφενός μεν δεν συνέβαινε ποτέ με τις retail εκδόσεις, αφετέρου δε επιβεβαιώνει- έστω μερικώς μιας και μάλλον αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό- την καχυποψία πολλών πως αγοράζουν "αέρα".
                  «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Ξεχάσαμε και κάτι πολύ σημαντικό. Οι χάκερς δεν κάναν διανομή πειρατικών παιχνιδιών αλλά (φαντάζομαι) ενεργοποίηση της δυνατότητας αναπαραγωγής πειρατικών παιχνιδιών από την κονσόλα. Η διαφορά είναι τεράστια και ναι η Σόνυ λέει πως δεν επιτρέπεται να πειράξεις την κονσόλα με αυτόν τον τρόπο αλλά μιλάμε για μια πολύ πιο γκρίζα ζώνη, ακόμη και νομικά. Είναι σα να αγοράζεις ένα πιρούνι και να σου λέει αυτός που στο πουλάει πως δε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να ανοίξεις κονσέρβα γιατί θα σου κάνει μήνυση.
                    Και δεν είναι μόνο επειδή το τσάμπα είναι γλυκό που κάποιος θα μπει σε αυτή τη διαδικασία. Τα τελευταία χρόνια έχω αγοράσει σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχω παίξει αλλά πολλά από αυτά τα έχω παίξει με "αντιγραφές" ειδικά στα φορητά. Καλώς ή κακώς, μια σπασμένη κονσόλα είναι μια καλύτερη κονσόλα...
                    Originally posted by Squall Leonhart
                    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                    Originally posted by 丹野
                    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                    Originally posted by Ryu_gr
                    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

Straier entaksei den einai to idio me to paradeigma pou edwses me ta pirounia
                      Meta erxetai afto pou eipa prin polla posts.
                      Mporei ypothetika na mhn klevoun oi idioi (pou sigoura klevoun), alla vohthoun synidhta aftous pou klevoun.
                      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                      Kindred, this blade and I.
                      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                      Greek Gaming Videos
                      Greek Final Fantasy Forum

Comment

Καταρχήν να πω ότι το «σπάσιμο» μιας κονσόλας συνεπάγεται τη χρήση της με διάφορους τρόπους οι οποίοι και δεν είναι απαραίτητο ότι έχουν να κάνουν με τη πειρατεία. Πχ το να βάλει κανείς το εξαιρετικό XBMC στο Xbox του ή άλλες δουλειές της, ολοένα και πιο εντυπωσιακής τα τελευταία χρόνια, homebrew σκηνής.

Δεύτερον, η αντίληψη ότι οι υψηλές τιμές είναι απόρροια της πειρατείας είναι εκτός πραγματικότητας και φθηνή δικαιολογία. Υπήρχε ανεπτυγμένη πειρατεία όταν πληρώναμε τα παιχνίδια του Super Nintendo 25.000 - 30.000 δραχμές δηλαδή; Ή όταν καλούμασταν το 2004 να πληρώσουμε 45 ευρώ για τα παιχνίδια του GBA με τα σχεδόν μηδενικά production values;

Δηλώνω καθαρά υπέρ ενός εξορθολογισμένου – «ηθικού» μοντέλου «πειρατείας» από τη μεριά των καταναλωτών. Όχι γιατί είμαι κανένας τζαμπατζής εαυτούλης, αλλά γιατί πολύ απλά θεωρώ ότι οι θετικές προεκτάσεις της πειρατείας είναι πολύ περισσότερες από τις αρνητικές. Εγώ απεγκλωβίζω το θέμα από το αμιγώς οικονομικό και το πηγαίνω σε ένα γενικότερο κοινωνικό. Θεωρώ ότι ο εκδημοκρατισμός (ή πειρατεία για κάποιους) είτε της ανθρώπινης δημιουργίας (μουσική, κινηματογράφος, videogames κλπ), είτε της γνώσης (βιβλία, πληροφορίες), μόνο θετικές προεκτάσεις έχει σε καθαρά κοινωνικό επίπεδο.

Είναι τεράστια, από κοινωνικής πλευράς, η σημασία του να μπορεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος σήμερα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, μόρφωσης, οικονομικής δυνατότητας κλπ, να ακούσει όποιο μουσικό κομμάτι θέλει, να παρακολουθήσει όποια ταινία θέλει, να διαβάσει σχεδόν ό,τι θέλει κλπ, ανά πάσα ώρα και στιγμή και μάλιστα εντελώς ελεύθερα. Ακόμα κι αν, για x-y λόγους, αυτό σήμερα θεωρείται παράνομο.

Για να προλάβω τον περισσότερο κόσμο που θα διαφωνήσει με τις μάλλον «ρομαντικές» ή και ακραίες αντιλήψεις μου. Παρακαλώ όσους δηλώνουν, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, κατά της πειρατείας αν έχουν έστω και ένα περιοδικό, βιβλίο, mp3, ταινία, rom, videogame ή οτιδήποτε πειρατικά κατεβασμένο στο PC τους, να το σβήσουν.
                        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

@burai & laharl:

Μισό λεπτό ρε παιδιά, δηλαδή κάποιος αγαπάει κάτι μόνο άμα στάζει άπειρα €€ για να το αποκτάει; Τώρα πάμε στο άλλο άκρο, στον τυφλό υπερ-καταναλωτισμό "Αγοράζω επειδή αγαπάω το αντικείμενο" παρά την ουσία αυτού. Κολλητός έχει διαβάσει τα κέρατά του από φιλοσοφία και δεν έχει αγοράσει ούτε ένα βιβλίο, γιατί οικονομικά είναι σε πολύ δύσκολη θέση, θα έπρεπε δηλαδή να μείνει στο σκοτάδι (και μουσικά και λογοτεχνικά και φιλοσοφικά και κινηματογραφικά) επειδή δεν έχει λεφτά; Προτιμώ χίλιες φορές κάποιον να καταφεύγει σε τέτοια μέσα για τη γνώση, αφενός γιατί δείχνει την αγάπη και την αφοσίωση σε ένα αντικείμενο, αφετέρου δε γιατί δε μένει στο τυπικό "ας το αποκτήσουμε για το ράφι και την προσωπική ικανοποίηση ότι το έχω" αλλά κοιτάει καθαρά την ουσία.

Διαφωνώ με την πειρατεία, όχι όμως και να γινόμαστε τόσο απόλυτοι. Ιδεολογία στον καταναλωτισμό δε χωράει, ούτε γενικεύσεις για το πότε κάποιος αγαπάει κάτι "με κλεμμένα λεφτά." Με τις συλλογές και την ατέρμονη αγορά αντικειμένων πρώτα μία ματαιοδοξία καλύπτουμε και μετά μία ανάγκη. Ο κυριότερος λόγος που αγοράζουμε, αν δεν είναι η ματαιοδοξία της συλλογής, είναι η τήρηση του νομίμου - δηλαδή η αγορά αυθεντικών προϊόντων. Τώρα τα "αγοράζω για να βοηθήσω τον καλλιτέχνη" είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

edit

@loggo:

Ο εκδημοκρατισμός που υποστηρίζεις μπορεί εύκολα να μεταφραστεί σε "Δεν έχω και δεν πληρώνω" ή σε "χαζο-ρομαντζάδα" (όπως περίπου ανέφερες). Καταλαβαίνω πώς το λες, αλλά είναι έννοιες που ακροβατούν μεταξύ του δήθεν και του υποκειμενικού-ιδεολογικού, τείνω στο να συμφωνήσω, αν και όχι απόλυτα. Το καλύτερο μοντέλο θα ήταν το προφανές: λεφτά να πηγαίνουν κατά κύριο λόγο στο δημιουργό και δευτερευόντως στον οποιοδήποτε φορέα αναλαμβάνει την έκδοση/ προώθηση του εκάστοτε προϊόντος. Δυστυχώς όμως αυτό το μοντέλο, σε μεγάλο βαθμό, δεν ισχύει και μάλλον δε θα ισχύσει. Στον κινηματογράφο ειδικά πώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί, όταν το τεράστιο ποσοστό παραγωγής μίας ταινίας χρηματοδοτείται από παραγωγούς;

Στα video games, με την εξάπλωση της indie σκηνής και με διάφορες υπηρεσίες τα πράγματα γίνονται πολύ πιο απλά, όπως θα μπορούσε να γίνει και με τη μουσική και τη λογοτεχνία. Γενικά η ψηφιακή τεχνολογία βοηθάει, αλλά και πάλι η πειρατεία θα είναι η πρώτη σκέψη όσον αφορά σε οτιδήποτε μπορεί να αποκτηθεί - και - ψηφιακά.

Γενικά αυτός ο "εκδημοκρατισμός" που υποστηρίζεις δε θα έπρεπε να επιτυγχάνεται με την πειρατεία, γιατί εν τέλει ο καλλιτέχνης δεν κερδίζει τίποτα. Και κακά τα ψέματα, οι καλλιτέχνες κυρίως από την τέχνη τους ζούνε . Αν ήταν τόσο ιδεολόγοι ή υπεράνω χρηματικής αμοιβής θα ανέβαζαν πλέον τα πάντα ψηφιακά, θα έκαναν ψηφιακές εκθέσεις, θα έδιναν τσάμπα τα ψηφιακά τους βιβλία ή απλά θα τα πουλούσαν φτηνότερα. Δυστυχώς όμως όλα είναι συνυφασμένα με το εμπόριο και δύσκολα αποκόπτονται από αυτό. Πάντως ναι, όπως είπα και παραπάνω, χίλιες φορές κάποιος να "κλέψει" για τη γνώση, παρά να καταναλώσει για τη ματαιότητα της συλλογής.

Comment

Απλά η θεωρία απέχει χιλιόμετρα από την πράξη. Εγώ υποστηρίζω σθεναρά πως ο δημιουργός οφείλει να κερδίζει από τη δημιουργία εκτός κι αν έχει αποφασίσει κάτι διαφορετικό. Ας πούμε το Cave Story στο Wiiware- αν και έγινε εν γνώσει του δημιουργού, απέχει από την αρχική έκδοση στο PC και τη φιλοσοφία πίσω από αυτή.

Τώρα για να μιλήσω σε προσωπικό επίπεδο, σαφώς και το PC μου είναι τίγκα στα mp3 και το itunes βαραίνει τον σκληρό απίστευτα. Αλλά το 90% των mp3 είναι ripαρισμένα από δικά μου cds... Το υπόλοιπο 10% είναι cds- ηχογραφήσεις που πλέον δε βρίσκονται- α ρε αυτό το compilation του Beck με τον Vaughan.

Σαφώς και το σπάσιμο μιας κονσόλας δεν είναι κάτι το μεμπτό. Αλλά στο 99,9% των περιπτώσεων δε χρησιμοποιείται για άλλο λόγο πέραν του τζαμπέ και για να διαλύει την ουσία του online ή competitive gaming- δες πχ τι έγινε στα leaderboards του Sonic που έλεγε και ο Evans. Φίλος μου έχασε όλη την online πρόοδο στο CoD στο ps3 από ομάδα hackers που νευριασε γιατί έχασε σε match.

Παναγιώτη υπάρχει ένα πρόβλημα στο συλλογισμό σου. Ο πραγματικός fan σε μεγάλο ποσοστό όταν έχει τη δυνατότητα θα τα στάξει. Το θέμα της γνώσης στο οποίο αναφέρεσαι είναι άλλο πράγμα. Η γνώση δεν αποτελεί προϊόν. Ειδικά στο θέμα της φιλοσοφίας και της κλασικής λογοτεχνίας και επιστημών, τα πάντα έχουν περάσει στο public domain μέσω του internet- ενώ παλαιότερα υπήρχαν και εξακολουθούν να υπάρχουν άψογες δανειστικές βιβλιοθήκες- η γνώση ήταν παντα εκεί το θέμα ήταν το αν κάποιος ήθελε πρόσβαση σε αυτή. Μάλιστα online υπάρχει database για διατήρηση των μεγάλων λογοτεχνικών έργων, φιλοσοφικών etc. Τώρα το αν κάποιος θα δώσει χρήματα για να έχει τη δερματόδετη έκδοση του Also sprach Zarathustra πχ ή του Οιδίπους Τύραννος ή θα το διαβάσει σε φωτοτυπίες είναι δικό του θέμα.

Εμείς αναφερθήκαμε- τουλάχιστον έτσι νομίζω- σε θέματα μουσικής κυρίως και games. Και ναι εξακολουθώ να πιστεύω, μιας και κάνουμε μια θεωρητική συζήτηση πως η πλειονότητα των mp3 downloaders δεν είναι γνώστες αλλά καταναλωτές του τζάμπα. Όπως ισχύει για το stockpiling τίτλων είτε πάμε σε αντίγραφα είτε σε γνήσια.
                            «Should Shinobi fail before completing the mission, he will disappear before the dawn and vanish forever.»

Comment

Δεύτερον, η αντίληψη ότι οι υψηλές τιμές είναι απόρροια της πειρατείας είναι εκτός πραγματικότητας και φθηνή δικαιολογία. Υπήρχε ανεπτυγμένη πειρατεία όταν πληρώναμε τα παιχνίδια του Super Nintendo 25.000 - 30.000 δραχμές δηλαδή; Ή όταν καλούμασταν το 2004 να πληρώσουμε 45 ευρώ για τα παιχνίδια του GBA με τα σχεδόν μηδενικά production values;
                              και ομως οι αντιπροσωπειες οι προμηθευτες και οι δισκογραφικες που εχουνε και σλογκανς τυπου η ''πειρατεια σκοτωνει τη μουσικη'' σιγουρα το δινουνε εμμεσως σαν επιχειρημα με τις συμπεριφορες τους τα τελευταια χρονια, φτηνο η οχι, λες και μασαμε κουτοχορτο
                              ευτυχως εγω παντως 45 ευρω για παιχνιδι gba δεν εδωσα ποτε

Comment

Διάβασα όλα τα posts και θα ανακεφαλαιώσω στα ολίγα.

Για το Cubase SX3, εγώ έχω το SX5 και μάλιστα σπασμένο κι αυτό. Το 3 κοστίζει τώρα €300, ενώ το 5 €600+. Για κακή μου τύχη στο 5 δεν δουλεύουν τα μισά plugins, οπότε περιμένω να δω κάποιον να μπορέσει να παρακάμψει το πρόβλημα ασυμβατότητας στα plugins.

Για την ninty, έχει ξαναειπωθεί μία τέτοια συζήτηση για τα οικονομικά στο www.ninty.gr και πολλοί λένε, και πολύ καλά τα λένε, ότι ευθύνεται η NOE(Nintendo of Europe) που άφησε τους retailers να αποφασίσουν την τρελή τιμή τόσο στις νέες φορητές κονσόλες, όσο και στα παιχνίδια. Τώρα με το θέμα region lock στην νέα φορητή, κάλου κάκου αγόρασα το 3DS bundled από τον Καναδά φοβούμενος την περίπτωση να μην καταφέρουν στην τελική να το "σπάσουν". Κι εγώ περίεργος είμαι να δω αν θα το καταφέρουν...

Όσο για την αντιπαράθεση σας με την πειρατεία, εγώ προτιμώ να είμαι πειρατής μόνο εναντία των εκδοτών(Nintendo, Sony, M$), γιατί πολύ απλά μας τα πρήζουν με τα DLCs, τα οποία δεν έχουν κάν νόημα ζωής, και με τις εξωφρενικές τιμές σε συνεργασία με τους retailers και με τους φόρους μαζί, και τέλος που δεν φέρνουν καν τα περισσότερα ποιοτικά παιχνίδια στην Δύση, ειδικά στην Ευρώπη. Οι δημιουργοί των παιχνιδιών και άλλων ειδών δεν φταίνε σε τίποτα. Το μόνο που δημιουργούν είναι λίγη πρωτότυπη ψυχαγωγία και τίποτε άλλο.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X