Announcement

Collapse
No announcement yet.

Kαθημερινές ιστορίες ασχετοσύνης videogames σε ελληνικά

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Kαθημερινές ιστορίες ασχετοσύνης videogames σε ελληνικά

    Είμαι σίγουρος ότι όταν θα 'χετε πάει σε κάποιο ελληνικό κατάστημα για videogames (είτε αυτό το κατάστημα είναι super market όπως το Carefour, είτε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών όπως ο Kωτσόβολος, είτε κατάστημα ειδών τεχνολογίας όπως το Πλαίσιο, είτε εξιδεικευμένα καταστήματα videogames όπως το Console Club) θα 'χετε συναντήσει έστω και μια περίπτωση στην ζωή σας όπου ο υπάλληλος ή ο καταστηματάρχης που σας εξυπηρέτησε ήταν τόσο άσχετος με το θέμα videogames που απορείς αν έχει παίξει ποτέ του έστω κι ένα φιδάκι στο κινητό του ή θα σας έχει περάσει η ιδέα από το μυαλό ότι είναι ικανός να μπερδέψει το iPhone με το Nintendo DS. Που ακόμα κι αν είναι απλός υπάλληλος σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών που δεν είναι υποχρεωμένος να παρακολουθεί όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των videogames είναι υποχρεωμένος τουλάχιστον να παρακολουθεί τουλάχιστον σχετικές λίστες - έστω κι επί τόπου στον υπολογιστή τους - ώστε να μην πετάνε μαργαριτάρια του τύπου "Το Super Mario Galaxy που ζητάτε το 'χουμε και για XBOX 360". Το εν λόγω thread λοιπόν είναι αφιερωμένο για δικές σας τέτοιες εμπειρίες - ή εμπειρίες φίλων σας.

    Ξεκινάω, λοιπόν, με ορισμένα τέτοια περιστατικά που μου 'ρχονται στο μυαλό:

    - Πάρε Muppets Show Racing, σου λέω!
    Σ' ένα Console Club που κάποτε υπήρχε στην Κάτω Ηλιούπολη κι όπου ήμουν τακτικός πελάτης με τους φίλους μου και διάφορους γνωστούς μου ο καταστηματάρχης ήταν ένας κλασσικός οικογενειάρχης που έβλεπε ότι τα videogames πουλάνε πολύ (εν εποχή Playstation/N64/Dreamcast...) κι έτσι αποφάσισε ν' ανοίξει ένα Console Club (τυπική περίπτωση της εποχής που ένας άσχετος θ' άνοιγε ένα Console Club επειδή το έβλεπε ως εύκολο κέρδος, κυρίως χάρη στην πειρατεία του Playstation, του PC και του Dreamcast). Oπότε δεν ήταν και λίγες τα μαργαριτάρια που 'χω ακούσει από το στόμα του. Το πιο χαρακτηριστικό ήταν όταν πρότεινε σ' εμένα κι ένα φίλο μου - ψαγμένοι gamerades - το Muppets Show Cart Racing ενώ ήμασταν μαθητές λυκείου. Αντίστροφα, όταν η θεία μου ζήτησε για τον μικρό μου ξαδερφό - που πήγαινε δευτέρα-τρίτη δημοτικού - κάποια καλά παιχνίδια για να παίζει αυτός τις αντέγραψε το Mortal Kompat Mythologies (αρκετά αιματηρό για μικρό παιδί) και το Final Fantasy 8 (που ανάθεμα αν καταλάβαινε τίποτα από το παιχνίδι).

    - Πάρε Dino Crisis για τον μικρό σας γίο, κύριος!
    Κι ενώ πολλές φορές έχουν γίνει αντιδράσεις από την κοινή γνώμη για την καταλληλότητα των videogames στην αγορά (πράγμα που εξακολουθούν να γίνονται) υπάρχουν ασυνείδητοι υπάλληλοι που προκειμένου να ξεφορτωθούν την πραγμάτεια τους όταν ένας πατέρας ζητάει για τον γιό του ένα videogame δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ρωτήσουν την ηλικία του γιού τους ώστε να τους δώσουν το κατάλληλο παιχνίδι. Κι έτσι ένας φίλος του αδερφού μου - που πήγαινε τετάρτη-πέμπτη δημοτικού - πήρε ως δώρο από τον πατέρα του το Dino Crisis για το Playstation - το θυμάται άραγε κανείς; all time classics. Kαι πέραν τ' ότι είναι μικρός για να παίξει ένα δυνατό, αιματηρό παιχνίδι τρόμου είναι κι ολίγον τι φοβιτσιάρης - για να μην πω κ****μπανιέρας . Έλειψε να του πάρει κανά Crash Bandicoot; Kανά Spyro the Dragon;

    - Xειριστήριο PSX στο PS2; Μα τι 'ναι αυτά που λέτε;
    Όταν με το καλό αγόρασα ένα Playstation 2 από την Ηλεκτρονική Αθηνών στην Ηλιούπολη με μια memory card με ρώτησε η υπάλληλος αν ήθελα κι ένα εξτρά χειριστήριο. Της απαντάω εγώ - μέγα λάθος μου! - "Δεν χρειάζεται. Έχω χειριστήρια από το Playstation 1 και μπαίνουν και στο Playstation 2." (το 'χα τσεκάρει από πριν, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου). Και μου απαντάει ο/η υπάλληλος λες κι είναι γνώστης του αντικειμένου "Μα...είναι διαφορετικές κονσόλες. Δεν γίνεται αυτό.". Άντε τώρα να του/της αλλάξεις γνώμη. Για να μην του/της χαλάσω χατήρι είπα ένα ξερό "Οκ!" κι έφυγα. Παίζει να μου πούλαγε και φούμαρα για ν' αγοράσω ντε και καλά εξτρά χειριστήριο - αν και το 'κανα πιο μετά κι από άλλο κατάστημα και για τον λόγο ότι τα παλιά χειριστήρια από το Playstation 1 μου χάλασαν.

    - Pocahontas!
    Eπί εποχής Mega Drive/SNES όταν πήγαινα ακόμα δημοτικό και το Carefour λεγόταν Continent πετυχαίνω μια μητέρα που ζητάει για το παιδί της ένα παιχνίδι - μάλλον για Mega Drive. Kι από τα τόσα αριστούργημα που είχαν - Sonic anyone? - της πρότεινε...την Pocahontas! Εκείνη την στιγμή ήθελα να επέμβω και να προτείνω καλύτερα παιχνίδια στην μάνα αυτή αλλά σκέφτηκα "Άστην μωρέ! Για να μάθει να εμπιστεύεται τις απόψεις του κάθε άσχετου που θα του πλασάρει ό,τι σαβούρα θέλει."


    Aυτές κι άλλες τέτοιες παρόμοιες ιστορίες μπορείτε να διαβάσετε στο link αυτό:
    Ελληνική Κοινότητα Nintendo
    - Anime based on videogames list -

  • #2
    Το Pocahontas ήταν αρκετά καλό action / adventure.
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

    Comment


    • #3
      Χαχαχα, αυτό ακριβώς ήθελα να πω κι εγώ.

      Ότι δηλαδή, κι όμως, στη τελευταία περίπτωση ο πωλητής ήξερε τι έλεγε. Σίγουρα υπήρχαν καλύτερα παιχνίδια, αλλά το Pocahontas στο Mega Drive, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, ήταν ποιοτικός τίτλος.

      Περισσότερο Puzzle/Platformer θα το έλεγα όμως.

      Αυτό με τα PS pads είναι για πολλά lol, αν και πιστεύω ότι απλά πήγαινε να σου κάνει μαλαγανιά.
      There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
      Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

      Comment


      • #4
        Nαι μωρέ, στην κατηγορία Heart of Darkness / Flashback anyway...

        To Lion King ήταν ακόμα καλυτερο και το Aladdin ακόμα περισσότερο. Γενικότερα στην 16-bit era η Disney Interactive έβγαζε πολύ ποιοτικούς τίτλους.
        Originally posted by Raf
        Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

        Comment


        • #5
          Σωστός.

          Αν βάλουμε και τους developed by Sega (Castle of Illusion, World of Illusion, Quackshot) και Capcom (Magical Quest κλπ) τίτλους, γίνεται χαμός από καλά Disney based games.
          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

          Comment


          • #6
            To mono xazo pou exw dei na ginetai einai na mperdevoun tous latinikous arithmous twn Final Fantasy kai poio prosfata enw zhtousame na nikiasoume to Marvel VS Capcom 3 apo ta Seven hthelan na mas dwsoun to Marvel Super Heroes.
            "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
            Kindred, this blade and I.
            "

            "ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
            Greek Gaming Videos
            Greek Final Fantasy Forum

            Comment


            • #7
              γυρω στο '98 μου πουλησαν το lost vikings 2 (saturn) για rpg. μαλιστα πριν φυγω απτο μαγαζι, ξαναρωτησα "ειναι σιγουρα rpg? απτις εικονες πισω δε φαινεται..." . καταφατικη απαντηση, αρνητικο τελικο αποτελεσμα.

              επισης, τα τελευταια χρονια στην προσπαθεια μου να συλλεξω ps1 rpgs, ακομη κι οταν βρισκω καποια κατα γενικη ομολογια κοινα παιχνιδια, οι περισσοτεροι πωλητες τα παρουσιαζουν ως uber collectives και τα κοστολογουν απιστευτα πχ το suikoden 2 το βρηκα στα 100 ευρα.. χρυσαφι?
              " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

              Authenticity sir, authenticity. "

              Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)



              Comment


              • #8
                Το έχω πει αλλά θα το ξαναπω επειδή είναι ΓΑΜΑΤΟ!

                Μπαμπάς έψαχνε παιχνίδι DS για τη μικρή του κόρη. Βλέπει το Mario Party DS και ρωτάει τον πωλητή:

                -Αυτό τι παιχνίδι είναι;

                Και τι του απαντάει ο μικρός θεούλης;;

                -Αυτό είναι για γιορτές και γεννέθλια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

                (Συνέδεσε το γεγονός ότι στις γιορτές και τα γεννέθλια τα παιδιά κάνουν PARTY!!!)
                The illusion of free will is an illusion.

                Comment


                • #9
                  Με βιντεοπαιχνίδια δεν θυμάμαι να έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, κυρίως επειδή πάντα ήξερα τι ήθελα να πάρω και δεν βασιζόμουν στους πωλητές. Την πάτησα όμως την πρώτη πρώτη φορά που πήρα PlayStation 1, επειδή ουσιαστικά ήμουν μικρός και μου το αγόρασε ο πατέρας μου.

                  Του είχα πει η κάρτα μνήμης να είναι γκρι, επειδή αυτή χρησιμοποιούσε η Sony. Στην αρχή μου έφερε μία κόκκινη μούφα που του πάσαραν από το μαγαζί ως official και έκανα αμάν να τον πείσω να αγοράσει μία γκρι. Τελικά όταν ξαναπήγε, την έδωσε πίσω και μου έφερε μία μαύρη, πάλι μούφα Όταν του είπα πως αυτή δεν είναι της Sony, μου είπε "ναι αλλά είναι περίπου γκρι, αυτή μου έδωσαν". Δεν ξανασχολήθηκα, όμως παρ' όλ' αυτά η κάρτα μνήμης δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα ακόμα και σήμερα.

                  Από το ίδιο μαγαζί την ίδια περίοδο, μαζί με το PS1 και την κάρτα μνήμης μου έδωσαν και ένα χειριστήριο ως είθισται για να παίζω τα παιχνίδια. Παρ' όλο που το κουτί έγραφε "Dual Shock", μου έδωσαν ένα απλό χειριστήριο. Δεν με πείραξε καθόλου, μιας και τότε δεν γούσταρα Dual Shock. Αυτό που με πείραξε είναι πως και το χειριστήριο ήταν μαϊμού. Τα κουμπιά ήταν σκληρά και μερικές διαγώνιες κατευθύνσεις στον σταυρό δεν δούλευαν, εκτός αν τις πίεζες πολύ σκληρά. Τώρα τι να έλεγα στον πατέρα μου, να έπαιρνε γκρι χειριστήριο; Όλα γκρι είναι. Τελικά πήγαμε μαζί στο μαγαζί και ύστερα από χίλια κύματα κατάφερα να πάρω ένα official της Sony, όχι όμως Dual Shock. Και από τη μύγα ξίγκι έβγαζαν οι τύποι. Περιττό να πω πως δεν έχω ξαναπατήσει ποτέ και για κανέναν λόγο ξανά σε εκείνο το μαγαζί.

                  Θυμάμαι και μία αντίστοιχη περίπτωση σε ένα μαγαζί πώλησης DVD, ένα "φαρμακείο" στην Ομόνοια, δίπλα στο Μετρόπολις που έκλεισε. Ενώ καθόμουν αμέριμνος και κοίταγα τις νέες παραλαβές, ήρθαν σε κάποια φάση 2 καλοντυμένες κυρίες μεγάλης ηλικίας στο μαγαζί και άρχισαν να πασπατεύουν ταινίες στον τομέα των κινουμένων σχεδίων. Για να μην τα πολυλογώ, ήταν από μία εταιρία που ασχολείται με animation () και ήθελαν να αγοράσουν 3-4 DVDs με χαρακτηριστικά της κάθε σχολής ώστε να τα μελετήσουν για ένα project. Το θέμα είναι πως πλην 2-3 βασικών πραγμάτων, δεν ήξεραν Χριστό για το θέμα. Όταν ζήτησαν πληροφορίες από τον υπάλληλο, ο τύπος άλλαξε 4 χρώματα. Για να τον βγάλω από τη δύσκολη θέση αλλά και για να πουλήσω μούρη (), εξυπηρέτησα εγώ τις κυρίες.

                  Τους εξήγησα τις διαφορές των δυτικών καρτούν και των anime, ποια είναι επεισόδια και ποια είναι ταινίες, τεχνοτροπίες που μερικές εταιρίες χρησιμοποιούν, τις κλασικές ταινίες της Disney που βλέπονται εξαιρετικά άνετα μέχρι τις ημέρες μας, το στούντιο Ghibli που αποτελεί έναν τομέα μόνο του κλπ. Εμμέσως προσπαθούσα να τους πω πως τα DVDs σε αυτό το μαγαζί είναι ακριβά, αλλά δεν τους ένοιαζε το οικονομικό και τελικά αγόρασαν 5 ταινίες. Αν δεν κάνω λάθος βγήκαν πάνω από 150€, περίπου πριν 2-3 χρόνια όλα αυτά. Ο υπάλληλος ένα ευχαριστώ δεν μου είπε...

                  PK World - Τα πάντα για Disney comics!

                  Comment


                  • #10
                    Εγώ έχω να πω χιλιάδες ιστορίες απ΄την ανάποδη όμως. Δηλαδή απ'την πλευρά του πωλητή (δούλευα για χρόνια σε seven) και την αηδία που μου έφερναν όλοι αυτοί οι τάχα μου έξυπνοι μάγκες ελληναράδες που θέλαν να γλιτώσουν λεφτά.

                    Θα πω μόνο δύο κλασικές ιστορίες που μου έχουν μείνει.

                    Ένα πατέρας σκάει με τον γιο του να αγοράσουν το pro (το 2010 αν θυμάμαι καλά). Τους ρωτάω για ποιο φορμάτ. PS3 μου λένε. Μετά από κάτι ώρες επιστρέφουν έξαλλοι και μου λένε ότι το παιχνίδι δεν παίζει. Μετά από μια μεγάλη φασαρία καταλήξαμε στο πρόβλημα. Ο γιος είχε PS2 και νόμιζε ότι παίζει και παιχνίδια 3, οπότε πήρε του 3. Ο πατέρας μου λέει ότι είναι δικό μου λάθος γιατί έπρεπε να πω στον γιο του ότι το παιχνίδι που αγοράζει είναι μόνο για το PS3!
                    Κοινώς όποτε πουλάω ένα PS3 game να λέω στον πελάτη ''αυτό που αγοράζετε είναι για το PS3, όχι για το PS2, ούτε για το PS1, ούτε για XBOX αλλά για το PS3, εντάξει;''
                    Φυσικά είχαν και την απαίτηση να το επιστρέψουν (ανοιχτό και χρησιμοποιημένο και να πάρουν τα λεφτά τους πίσω).

                    Κυκλοφορεί πρώτη μέρα το Pokemon Dianomd. Σκάει ένας σαραντάρης να το αγοράσει στον γιο του. Το παιχνίδι κοστίζει 44,90. Η τιμή αγοράς+ ΦΠΑ βγαίνει στα 39,90 περίπου. Κοινώς το μαγαζί κερδίζει 5 ευρώ. Μου λέει να του το αφήσω 40 ευρώ. Του εξηγώ ότι δεν γίνεται γιατί 40 το αγοράζουμε εμείς. Μου λέει ότι εμείς αυτά τα αγοράζουμε 5-10 εύρώ και τα πουλάμε 45. Του βγάζω το τιμολογίο και του κολλάω στην μάπα. Μου λέει ότι το τιμολόγιο είναι πλαστό. Του εξηγώ ότι αν το τιμολόγιο ήταν πλαστό θα έγραφε μικρότερη τιμή πάνω και όχι μεγαλύτερη για να γλιτώσουμε φόρο. Μου λέει ότι δεν είναι τιμολογίο τότε αλλά ένα χαρτί που έχουμε για να το δείχνουμε στους πελάτες. Με ρωτάει για τελευταία φορά αν του το αφήνω 40 ευρώ. Του λέω όχι και φεύγει. Λίγο πριν ανοίξει την πόρτα μου λέει ''να ξέρεις φίλε ότι χάνετε πελάτες έτσι''.

                    Τέτοιες ιστορίες έχω χιλιάδες να διηγηθώ και από τον τομέα της πώλησης και απ'αυτόν της ενοικίασης του στυλ κάποιος νοικιάζει 3 ολοκαίνουρια παιχνίδια που τα αγοράσαμε 180-200 ευρώ (ότι είναι για ενοικίαση έχει άλλη τιμή αγοράς πολύ πιο ακριβή) εξαφανίζεται για ένα μήνα και μετά έρχεται χωρίς τα παιχνίδια και σου λέει πάρε 20 ευρώ και πατσίσαμε.


                    Comment


                    • #11
                      Enpsty,ίσως το καλύτερο ποστ φίλε.Δεν ξέρω,αλλά για κάποιο λόγο δεν μου φαίνεται αστείο πλέον να ακούω για ιστορίες σχετικές με πωλητές που δεν ξέρουν το αντικείμενό τους,όσο να ακούω για βλαμμένους πελάτες.
                      Carpe diem

                      Comment


                      • #12
                        Σίουρα υπάρχουν πολλά λαμόγια πωλητές και άσχετοι στον χώρο. Πχ όταν δούλευα είχα μία συνάδελφο η οποία ήταν ευγενική μεν αλλά δεν ήξερε από videogames και μπορούσε να σου προτείνει το Muppets Show Racing.

                        Αλλά όλοι ξέρουμε ότι στην Ελλάδα η λαμογιά πάει σύννεφο. Έχω ένα φίλο που δουλεύει στα public στο mall και μου λέει παρόμοιες ιστορίες.

                        Comment


                        • #13
                          Το Πλαίσιο δε το φτάνει κανείς.

                          ΚΑΝΕΙΣ.
                          Originally posted by Raf
                          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

                          Comment


                          • #14
                            Λέγε Νίκο,λέγε.
                            Carpe diem

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Enpsty View Post

                              Τέτοιες ιστορίες έχω χιλιάδες να διηγηθώ και από τον τομέα της πώλησης και απ'αυτόν της ενοικίασης του στυλ κάποιος νοικιάζει 3 ολοκαίνουρια παιχνίδια που τα αγοράσαμε 180-200 ευρώ (ότι είναι για ενοικίαση έχει άλλη τιμή αγοράς πολύ πιο ακριβή) εξαφανίζεται για ένα μήνα και μετά έρχεται χωρίς τα παιχνίδια και σου λέει πάρε 20 ευρώ και πατσίσαμε.
                              Πάρε 20 και πατσίσαμε!!!!! Σου κάνει και χάρη και από πάνω!! Θεός!

                              The illusion of free will is an illusion.

                              Comment

                              Working...
                              X