Announcement

Collapse
No announcement yet.

Αγαπημένα Box Arts

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Sinclair
    replied
    Nομίζω αυτό που είπε πιο πάνω ο Loggo για το Ocarina ισχύει και για το Link to the Past. Ολόχρυσο κουτί- καμμία σχέση με το ασπρόμαυρο US- και η συνέχεια είναι ακόμη πιο επική. Έγχρωμο manual, χάρτης light-dark world... Ένα εξώφυλλο που μπορώ να το κοιτάω για ώρα, όχι λόγω περιεχομένου, αλλά λόγω των αναμνήσεων και των συναισθημάτων που μου προκαλεί.

Μετά έρχεται ένα game που έπαιξα πρόσφατα και το λάτρεψα και έβρισκα τον εαυτό μου να απορεί για το τι έβγαινε στο Saturn από τη SEGA. Α ρε 32 bit... Ακόμη έχω το GAME που είχε κάνει το review στο Dragon Force και επί σειρά ετών χάζευα τις εικόνες αναλογιζόμενος πώς να είναι το game. Αστεράτο εξώφυλλο καμμία σχέση με το μονόχνωτο αμερικάνικο- αυτοί βέβαια πήραν καλύτερο manual.

H Konami στα NES και SNES είχε άψογα εξώφυλλα. Τελεία. Άψογο game, τέλειο εξώφυλλο. Και μιλάμε για εποχές που πολλοί διαλέγαμε τα games από το εξώφυλλο.

Τέχνη το επόμενο. Konami λέμε!

Αναγνωρίζω και τα αρνητικά. Ενώ η λογοκρισία έγινε αιτία για την αλλαγή σε Probotector στα PAL regions, ενώ σε NES και SNES τα εξώφυλλα για τα 1,2 και 3 ήταν υποδειγματικά... τι στο καλό συνέβη με το πολύ μέτριο εξώφυλλο του Hard Corps για το Mega Drive???

Kαι ένα extra jap only από 360

Musihime-sama Futari
    Πολύ όμορφο εξώφυλλο, πανέμορφο οπτικά και το παιχνίδι. Γενικά πιστεύω πως τα εξώφυλλά που έιναι σχεδιασμένα στο χέρι και δεν αναπαριστούν κάποια σκηνή από το game ή δεν είναι απλώς ένα μοντέλο του character model είναι πολύ πιο ενδιαφέροντα. Το αντιλαμβάνομαι πως πλέον το τι αναπαριστά το εξώφυλλο είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που θα δεις στην TV σου. Ωστόσο μέχρι και τα 16bit κυρίως, είχες μια απορία για το πώς θα είναι το game. Από το αμερικανιζέ εξώφυλλο του Strider για το Mega Drive, το λιτό εξώφυλλο του Faxanadu μέχρι πληθωρικά epic εξώφυλλα όπως των Golden Axe, Nightwarriors ή του Guardian Legend πιο πάνω- χαλαρά από τα καλύτερα εξώφυλλα αν και του original jap είναι πολύ όμορφο. Btw- μιας και αναφέρθηκε το Guardian legend να σημειώσω πως θα μπορούσε να είναι άνετα εξώφυλλο από album των Asia στα 80s- οκ σκάω.

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    τσνο μπραβο ρε man, odin sphere παιχνιδαρα και με απιστευτο artbox το ειχα ξεχασει

τα cover των ff αρχικα μου αρεσανε αλλα ο συνεχομενος μινιμαλισμος και η λιτοτητα με το ασπρο καπου μου την εδωσε στα νευρα οσο περναγανε τα νουμερα, τα θεωρω πλεον λιγακι βαρετα

Leave a comment:

• 丹野
    replied

Leave a comment:

• Vaynard
    replied
    nights,oddworld και φυσικα το sotn εχουνε τελεια boxarts

ομως επειδη δεν θελω να παω σε εποχες του Νωε γιατι θα ξημερωθω

Leave a comment:

• Kostakis420
    replied

Φοβερό artwork φοβερό game!

Leave a comment:

• Loggo
    started a topic Αγαπημένα Box Arts

Αγαπημένα Box Arts

Υπάρχει ήδη ένα thread που ασχολείται με cult covers αλλά θεώρησα καλό να ανοιχτεί ένα καινούργιο με ελαφρώς διαφορετικό προσανατολισμό.

Από τα πρώτα χρόνια του medium όπου το σχέδιο ενός box art αποτελούσε, πολλές φορές, το βασικότερο κριτήριο για την αγορά ενός τίτλου, μέχρι σήμερα όπου, ευτυχώς, η σημασία τους πλέον εστιάζεται αποκλειστικά στο όποιο εικαστικό ενδιαφέρον μπορεί να παρουσιάζουν σαν εξώφυλλα, νομίζω ότι τα box arts αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέροντα θέματα (και) στα videogames.

Σε αυτό το thread λοιπόν ποστάρουμε κάθε λογής box art. Εξώφυλλα από αγαπημένους μας τίτλους ή περιπτώσεις οι οποίες, ανεξαρτήτως της ποιότητας του παιχνιδιού, θεωρούμε ότι παρουσιάζουν ένα εικαστικό ενδιαφέρον ή, γενικά, μας αρέσουν ως covers.

Για πιο εύκολη αναζήτηση, σχεδόν κάθε box art μπορεί να βρεθεί στο GameFaqs και, ειδικά, στο MobyGames. Όλες οι κονσόλες παίζουν μπάλα γι' αυτό:

Το έπος στα 8-bit box arts.

Το Master System δεν είχε και τα πιο όμορφα covers, ειδικά τα πρώτης γενιάς με εκείνο το αφαιρετικό a la Tron sci fi στυλ ηταν μαύρο χάλι. Αυτό όμως, imo, είναι από τα κορυφαία.

Το αγαπημένο μου box art γενικά.

Άκοπα το πιο όμορφο box art σε Final Fantasy imo.

Το τέλειο box art για το παιχνίδι.

Η τελειότητα.

Λιτό με μαύρο και χρυσό. Και σοβαρό και έπος.
    like a boss.jpg

Έπρεπε.

Σαν game μπορεί να διχάζει, αλλά το box art είναι τέλειο imo.

OK, το Twilight Princess μπορεί σαν παιχνίδι να μην ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας, το box art του όμως, για μένα, είναι epic win.

Τα Oddworld πάντα είχανε άψογο art work, ο καταραμένος ο Ferryman έχει το art book και, ναι, είναι τέλειο.

Επίσης, σε γενικές γραμμές, θεωρώ ότι στην Ευρώπη, με κάποιες εξαιρέσεις φυσικά, όλα τα χρόνια είχαμε πολύ πιο όμορφα box arts από τα αντίστοιχα που έπαιρναν στην Αμερική. Από το NES μέχρι σήμερα νομίζω ότι το σωστό το τόπι το είχαμε εμείς και απέναντι έμεναν με τη μπάλα πεπόνι για παρηγοριά.
Working...
X