Announcement

Collapse
No announcement yet.

Τα αγαπημένα σας arcades

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Phantom Duck
    replied
    Ό,τι είχα λιώσει, ήταν κυρίως καμπίνες σε Ferry Boat. Εκεί ο μοχλός ήταν στάνταρ στα αριστερά. Το θυμάμαι επειδή δεν με βόλευε ο μοχλός στα δεξιά (και δεν με βολεύει ακόμα) και έτσι πολλές φορές έπαιζα με σταυρωτά τα χέρια. Μερικά που θυμάμαι είναι τα παρακάτω:

• Cadilacs & Dinosaurs
    • Final Fight
    • Streets of Rage
    • Ένα της Marvel με Silver Surfer, Hawkeye και Iron Man νομίζω, το όνομα του οποίου μου διαφεύγει
    • Arabian Magic
    • Zero Team
    • Και φυσικά το υπέρτατο Captain Commando, το οποίο απέκτησα και στο PS1 και το τερμάτιζα για πλάκα. Από τότε είχα λατρεία για τον Captain της Capcom και ξενέρωσα απίστευτα που δεν τον έβαλαν στο Marvel VS Capcom 3.

Τα Arabian Magic και Zero Team δεν είναι και πολύ γνωστά. Τσεκάρετέ τα μπας και ενδιαφέρει κανέναν

Ναι, ήμουν beat-em-up-άκιας

Leave a comment:

• straier
    replied
    Κι εγώ δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με arcades εκτός από τα πολύ κλασικά όπως PacMan Bubble Bobble, αυτά που προχωράς και βαράς κλπ. Πολλά από αυτά σε ferry boat. Με 3D arcades δεν έχω ασχοληθεί σχεδόν καθόλου.
    Πάντως κι εγώ θυμάμαι να είναι ο μοχλός στα δεξιά σε όλα τα arcades που είχα παίξει.

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Με το Cabal μου ξυπνήσατε πολλές τρυφερές αναμνήσεις, γιατί κι εγώ το είχα ταϊσει πολύ. Και ήταν παιχνιδάρα ασφαλώς!

Άλλες αναμνήσεις ήταν το "αμαρτωλό" Poker Gals, που εγώ το θυμάμαι σαν Poker Ladies (υ πρώτη κοπέλα έβγαινε με ένα φίδι). Τα χρόνια της ανακάλυψης Ξέχασα επίσης το Bubble Bobble, που είχα ξοδέψει μια περιουσία ολόκληρη για να το τερματίσω τελικά στον υπολογιστή.

Σε μεγαλύτερη ηλικία το Star Wars Racer είχε φάει κι αυτό το φαγάκι του, μόνο και μόνο λόγω του χειρισμού με τους δύο λεβιέδες και το τεράστιο κουμπί για το boost.

Είσα ταϊσει και πολλά puzzle games τύπου Arkanoid, Columns ή αυτά με τις φούσκες που κανανε τριάδες, αλλά πού να θυμάμαι ονόματα. Χρόνο είχα αφιερώσει και σε ένα παιχνίδι στο στυλ του Mega Turrican (space marine που scrollάρει) αλλά δε θυμάμαι ακριβώς τον τίτλο, μόνο ένα διαβολεμένο βάλτο θυμάμαι...

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Δύο στα γρήγορα.

Shinobi
    World Heroes με Janne πάντα

Πάντα με κόσμο από πάνω μου να περιμένουν μπας και χάσω και να ελπίζουν να μη βάλω δεύτερο εικοσάρικο.

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Pang 3
    Virtua Tennis
    Metal Slug 2
    Soul Calibur
    Super Sidekicks 4
    Aero Fighters

Στα 3 πρωτα μονο ειχα χαλασει αρκετο χρημα, αντε και στο 4ο.. Δεν ημουν ποτε των arcades βεβαια, μιας και τα λιγα μερη στην περιοχη μου θελαν ταυτοτητα για να σε αφησουν να μπεις, οποτε περιμενα την ευκαιρια να παω κανα ταξιδι με πλοιο για να δω ασπρη μερα.

Τα τοπικα arcade-αδικα παντως τα ζησα εστω και για λιγο και εκει προλαβα να δω καποια πραγματα παραπανω. Τοτε δε σκεφτομουν καν βεβαια αν ο μοχλος ειναι δεξια ή αριστερα, αλλα νομιζω πως συνηθως ηταν στα αριστερα, τουλαχιστον στα πιο προσφατα παιχνιδια ετσι ηταν σιγουρα.

Τα τελευταια χρονια παντως οπου βρηκα arcade ασχοληθηκα μονο με τιτλους απο SEGA και Capcom.
    Κλεινοντας να αναφερω και το Pac-Man Versus, να το τσεκαρετε ολοι αν σας βγαλει ο δρομος σας στο Athens Metro Mall.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Βρήκα πως λεγόταν το παιχνίδι που ανέφερα στα αγαπημένα μου (και ο Altair επίσης)

Panic Park, απίστευτο λιώσιμο.

lol σύμφωνα με το description έχει φάει ban στην Αμερική εξαιτίας τραυματισμών στους ώμους.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Έλα ρε... Δεν έχω λόγο να μη σε πιστέψω αλλά σε εμάς( Άρτα) η πλειονότητα είχε το μοχλό στα δεξιά. Βασικά σε μια μεγάλη καφετέρια με arcades( Playland) όλα εκτός από τα original ήταν με μοχλό στα δεξιά. Aρκετές καμπίνες ήταν ελληνικής κατασκευής οπότε ίσως αυτός είναι ο λόγος.

Πριν ξέχασα το θεικό Cabal. Επίσης πολλά kudos για την αναφορά του New Zealand Story- άπειρα εικοσάρικα και σε αυτό...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Paidia h ploionothta twn arcades htan me moxlo sta aristera.
    Exw paiksei se para polla merh ths Elladas, sigoura yphrxan kai ta anapoda alla den htan afta ta perissotera.

Leave a comment:

• i Have no Equal
    replied
    Δεν ημουν ποτε μεγαλος fan.

Mortal Kombat
    Time Crisis
    Virtual Cop
    House of the dead

Μερικα που θυμαμαι..

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Σε εμάς( Ελλάδα) στην πλειονότητα ναι- δεν ξέρω για ποιο λόγο. Κανονικά πάντως στα arcades αριστερά είναι ο μοχλός και δεξιά τα κουμπιά. Mόνο στα original arcade cabinets- με artwork από το game, οδηγίες κτλ- υπήρχε το κανονικό setting.

Τα περισσότερα ήταν cabinets με αρκετές πλακέτες που μόλις πέρναγε η ώρα, ο ιδιοκτήτης τα γύρναγε σε φρουτάκια

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Sinclair View Post
    A και πού είσαι Ground σε ΟΛΑ τα arcades- όσο περίεργο κι αν φαίνεται- αριστερά τα κουμπιά δεξιά ο αναλογικός και έπαιζα σταυρωτά. Μόνο το Super Turbo ήταν original arcade και είχε την κανονική διάταξη μοχλού και κουμπιών.
    Μα έτσι ήταν παντού δεξία ο μοχλός αριστερά τα κουμπιά. Αλλά εμένα έτσι με βολεύει αν και δεξιόχειρας.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    A και πού είσαι Ground σε ΟΛΑ τα arcades- όσο περίεργο κι αν φαίνεται- αριστερά τα κουμπιά δεξιά ο αναλογικός και έπαιζα σταυρωτά. Μόνο το Super Turbo ήταν original arcade και είχε την κανονική διάταξη μοχλού και κουμπιών.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Pocket gals mas evaze kermata o magazatoras gia na to teleiwnoume kai na vlepei ta boobies.... lol

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Soul Calibur
    Tekken 2
    Super SF II Turbo
    Metamorphic Force
    Sunset Riders
    Golden Axe
    The Punisher
    Metal Slug X
    Bubble Memories
    Snow Bros
    Cadillacs and Dinosaurs
    Double Dragon
    Pocket Gals ;) ( Αυτό το έπαιζε ο θείος μου στο καφενείο του χωριού όπου κλασικά τρύπωνα κι εγώ μιας και υποτιθεται απαγορευοταν η είσοδος σε κάτω των 18 ανευ συνοδού για τα arcades- περισσότερο το έβλεπα παρά είχα παίξει αλλά όλο και κάποιοι θα το έχουν πετύχει)
    Super Space fortress Macross
    Die Hard Arcade
    Warriors of Fate

Τα περισσότερα κλασικά στο κάμπινγκ που πηγαίναμε για μπάνιο καλοκαίρι με ξυλάκι παγωτό και αρκετά εικοσάρικα ή πενηντάρικα- η καμμιά φορά με "πετονιά" για τους ψαγμένους. Διαφορετικά στο καφενείο του χωριού, εκτός κι αν έσκαγε μύτη κανάς αστυνόμος οπότε την κοπανάγαμε. Μετά στο λύκειο δεν είχαμε θέμα. Ειδικά Γ λυκείου σε πολλά "κενά" έπιανα τον εαυτό μου να παίζει Die Hard διπλό με κανά φίλο συμμαθητή ή Virtua Striker. Αν και έρωτας τότε ήταν το Metal Slug X και το bubble memories aka Bubble Bobble III. Μετά ήρθε ο νόμος με τα φρουτάκια...
    EDIT:
    Ξέχασα τα Point Blank 2 και Ocean Hunter( με την απίστευτη καμπίνα). Τρελό λιώσιμο...

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Xmmm para polla einai, tha periorisw ton arithmo se afta pou xalasa periousies xwris kapoia sygekrimenh seira:

Tekken 3-TAG-4-5 (milame gia xontro xrhma twra)
    Soulblade - Soulcalibur
    Wonder Boy in monsterland (to teleiwna me ena penhntariko gia plaka)
    Killer Instinct
    Mortal Kombat 2 (Liu Kang kai podhlataki mexri telikhs ptwsews!)
    Sega Rally
    Crazy Taxi (Sas exw opote thelete, ola ta Highscore einai dika mou )
    Sunset Riders
    Knights of the Round
    The King of Dragons (Me kleista ta matia!)
    Bubble Bobble (thn prwth fora pou to teleiwsa eixa xalasei pentoxiliaro gia continues)
    Snow Bross
    Street Fighter II (To prwto Arcade pou teleiwsa pote mou)
    Point Blank
    Pang 1 - 2
    Time Crisis
    Metal Slug 1-2-3-X
    Shinobi 3 (Oukanikenanga!)
    Final Fight

Leave a comment:

Working...
X