Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φύση της τιτλοθήκης μιας κονσόλας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Afto akrivws enow, ontws den aksizei na exeis kai tis 2 konsoles, omws se afthn thn periptwsh den vlepeis kapoion pou exei PS3 na vgainei kai na leei oti oi katoxoi Xbox den tha prepei na exoun tetoiou eidous paixnidia.
    Afto symvainei omws edw pera me thn periptwsh twn forhtwn, gia kapoious logous kapioi den thelete na exoun ta forhta tetoia paixnidia.
    τα φορητα ειναι ξεκαθαρα πιο κατω σε δυνατοτητες, ps3 και xbox στην πραξη εως τωρα εχουν ελαχιστες διαφορες.

Tote giati mou anafereis to Golden abyss?
    Einai allo paixnidi, oxi port kapoiou apo ta PS3 games.
    Γιατι κυκλοφορησαν την ιδια εποχη και αρα ειναι και αμεσα συγκρισιμες. Εκτος και αν το golden abyss ειναι τοσο διαφορετικο σαν παιχνιδι.

Den exei kamia shmasia afto pou les, ksereis giati?
    Giati to DS eixe KAI paixnidia opws Kingdom Hearts gia paradeigma.
    Se afthn thn periptwsh h dhlwsh sas tha eprepe na einai oti mia forhth konsola tha prepei na prosferei ta panta (opws yposthrizw egw) kai oxi mono ena eidos to opoio teriazei sta gousta orismenwn apo esas.
    Ειπα εγω οτι δεν πρεπει να εχει τετοια παιχνιδια; Ας εχει οτι θελει φτανει να δινει και το κατι διαφορετικο. Παντως δεν νομιζω οτι το ds ανεβηκε τοσο στην εκτιμηση του κοσμου λογω του KH (η οποιου αντιστοιχου τιτλου)

Comment

τα φορητα ειναι ξεκαθαρα πιο κατω σε δυνατοτητες, ps3 και xbox στην πραξη εως τωρα εχουν ελαχιστες διαφορες.
      Afto giati to les?
      Theleis epeidh ta forhta exoun mikroteres dynatothtes na mhn pernoun tetoia games?

Γιατι κυκλοφορησαν την ιδια εποχη και αρα ειναι και αμεσα συγκρισιμες. Εκτος και αν το golden abyss ειναι τοσο διαφορετικο σαν παιχνιδι.
      Einai allo paixnidi, telos.

Ειπα εγω οτι δεν πρεπει να εχει τετοια παιχνιδια; Ας εχει οτι θελει φτανει να δινει και το κατι διαφορετικο. Παντως δεν νομιζω οτι το ds ανεβηκε τοσο στην εκτιμηση του κοσμου λογω του KH (η οποιου αντιστοιχου τιτλου)
      An den se niazei to ti titlous mporei na exei tote giati to kaneis thema?
      Asto na exei oti thelei, asto na exei ta panta, kai titlous pou prosferoun kati diaforetiko kai titlous pou den exoun kati kainotomo na deiksoun.
      To KH einai enas apo tous poio popular titlous tou 3DS.
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

Originally posted by Ground_zero View Post
        Efoson to mono provlhma pou vriskeis einai to oti den yparxei logos agoras 2 konsolwn paromoias filosofias tote giati kaneis afto to thread exontas ws thema ta forhta kai oxi to 360?
        Αυτό το thread το έφτιαξα σαν συνέχεια του προηγούμενου που είχε να κάνει με το handheld gaming.
        Όι mods αλλάξαν τον τίτλο και ουσιαστικά αφορά όλες τις κονσόλες. Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι γιατί κάποιος να αγοράσει και ps3 και 360.

Βέβαια το θέμα περί φορητών είναι πιο ενδιαφέρον γιατί αγοράζοντας ένα φορητό συμβιβάζεσαι με τα όποια αρνητικά του (μικρή οθόνη, επαναφόρτιση, watered down games) χωρίς να έχω πειστεί απόλυτα αν όντως χρησιμοποιείς τα θετικά του (φορητότητα).

Εγώ προσωπικά όσα άτομα της ηλικίας μου ξέρω που έχουν φορητά δεν ξέρω κανένα να παίζει εκτός σπιτιού. Και εδώ είναι όλο το ζουμί του thread: Αφού κάθεσαι που κάθεσαι σπίτι γιατί το αγοράζεις; (Δεν είναι σπόντα για όσους το έχουν αγοράσει).

Τώρα γιατί τα φορητά πουλάνε τόσο έχω 2 θεωρίες:
        1) Η μία έχει να κάνει με τις μικρότερες ηλικίες που
        -δύσκολα θα έχουν δικιά τους τηλεόραση ώστε να την απασχολούν όσο θέλουν με gaming
        -και γιατί λόγω χρόνου (ίσως και έλλειψη κολλήματος) παίζουνε όπου θέλουνε.
        2) Γιατί σε άλλες χώρες πολύ άνετα θα μπορείς να συναντήσεις κάποιον να χρησιμοποιεί φορητό σαν...φορητό. Δλδ. εκτός σπιτιού.

Εγώ παίρνω κάθε μέρα τον ηλεκτρικό και ποτέ-ποτέ-ποτέ δεν έχω δει κάποιον να παίζει με ds ή psp. Τώρα που το σκέφτομαι δεν έχω δει ποτέ κάποιον να παίζει κάπου έξω στην Αθήνα. Μια φορά είδα ένα μικρό να παίζει ds στα starbucks.

Comment

Afto pou eipes twra allazei olo to thread kai ara einai asxeto me to thema giati ksanagyrizei thn syzhtish se afta pou legame sto prwhgoumeno thread.

Ta thetika twn forhtwn den einai mono h forhtothta kai anthrwpoi mporoun na paizoun sta spitia twn filwn tous h se merh makria apo thn TV.
          Forhto den isoutai monon me to "eksw".
          Epishs o kosmos mporei na exei taboo oti tha ton koroidevoun an paizei dhmosia.

Den tha epektathw se afto to thema parapanw, oti eixa na pw to eipa kai den thelw na epanalamvanomai panw apo 100 fores mesa se mia evdomada.
          "

Greek Gaming Videos

Comment

Originally posted by Ground_zero View Post
            Afto pou eipes twra allazei olo to thread kai ara einai asxeto me to thema giati ksanagyrizei thn syzhtish se afta pou legame sto prwhgoumeno thread.

Πως είναι άσχετο με το θέμα αφού αυτό είναι το θέμα;

Comment

Originally posted by Enpsty View Post

Αφού κάθεσαι που κάθεσαι σπίτι γιατί το αγοράζεις; (Δεν είναι σπόντα για όσους το έχουν αγοράσει).
              1)Για να παίζω τίτλους που δεν υπάρχουν σε οικιακές κονσόλες.Βλέπε πχ τα 2D Castlevania.
              2)Για να παίζω στα ταξίδια.
              3)Για να παίζω στις διακοπές όπου καλώς ή κακώς δεν μπορώ να μεταφέρω οικιακή κονσόλα.

Αλλά αν θες τα 2,3 μην τα υπολογίζεις.Ο λόγος που πήρα DS ήταν τα 6 Castlevania (3 GBA & 3 DS).Από κει και πέρα βέβαια την εμπλούτισα τη συλλογή μου και με άλλους τίτλους,βλέπε Professor Layton,Kingdom Hearts,Ace Attorney κ.ά.Ο λόγος που πήρα το psp ήταν για να παίξω τα GTA Liberty City Stories & Vice City Stories,GOW Chains of Olympus κ.ά.Ο λόγος που πήρα το 3DS είναι για να παίξω τα RE Revelations,Super Mario Land κ.ά.Οι λόγοι για τους οποίους θα πάρω το Vita είναι τα Uncharted Golden Abyss,Escape Plan κ.ά.
              HAPPY;;;
              Carpe diem

Comment

Originally posted by Altair View Post
                1)Για να παίζω τίτλους που δεν υπάρχουν σε οικιακές κονσόλες.Βλέπε πχ τα 2D Castlevania.
                2)Για να παίζω στα ταξίδια.
                3)Για να παίζω στις διακοπές όπου καλώς ή κακώς δεν μπορώ να μεταφέρω οικιακή κονσόλα.
                Ε, αυτό δεν λέω κι εγώ;

Comment

Πως είναι άσχετο με το θέμα αφού αυτό είναι το θέμα;
                  Twra eipes oti tha mporouse na afora kai to 360.

Eimai ths apopshs oti kathe ksexwristh konsola exei tous agorastes ths kai oti aftoi oi agorastes exoun to dikaiwma na paizoun oti titlo goustaroun stis konsoles tous.
                  Afto, apla pragmata h katalavenete ti thelw na pw h oxi.
                  "

Greek Gaming Videos

Comment

Twra eipes oti tha mporouse na afora kai to 360.
                    Το θέμα του είναι αν διαφορετικές κονσόλες χρειάζονται και τιτλοθήκες διαφορετικής φύσης. Αυτό δεν συζητάμε τόση ώρα;

Eimai ths apopshs oti kathe ksexwristh konsola exei tous agorastes ths kai oti aftoi oi agorastes exoun to dikaiwma na paizoun oti titlo goustaroun stis konsoles tous.
                    Μα ποιος διαφωνεί σε αυτό;

Δεν καταλαβαίνω γιατί αρπάζεσαι (νομίζω ότι και ο Altair αρπάχτηκε λίγο )
                    Αντιδράς λες και είπε κανένας ότι αν παίζεις σε φορητή κονσόλα είσαι χαζός.

Comment

Oxi tsantizomai giati yparxei h antilhpsh tou oti ean mia konsola einai forhth den tha prepei na exei paixnidia opws to uncharted.

Kai mhn mou peite oti kaneis den to eipe afto.

Oso gia to allo, oxi kathe konsola tha prepei na mporei na vgazei oti goustaroun oi pelates ths.
                      "

Greek Gaming Videos

Comment

Ground ξεχνας εντελως το competitive gaming(στα FPS συγκεκριμενα..) οταν λες
                        i konsoles einai oloidies me elaxistes diafores (stous titlous), oso diaferei to xbox apo to PS3 allo toso diaferei kai to PS3 apo to PSVita.
                        Δεν δινεις σημασια σε millions CoD/Bf3 gamers..

Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο και η τεχνολογια μας απεχει ακομα για να το κανει ολοιδιο. Οταν βγει PSV που θα βγαζει 1080p θα το συνδεω με Headset/ οτι 3rd party controller θελω στην TV μου και θα παιζω online τοτε θα πω ναι εχουν ελαχιστες διαφορες. Μεχρι τοτε βεβαια θα εχει γινει obsolete η τωρινη τεχνολογια και παλι πισω θα ειναι..

Μην κοροιδευομαστε μπορει για καποιον που παιζει μονο kingdom hearts/ff/2d castlevania και τετοια να εχει ελαχιστες διαφορες, αλλα καποιος που παιζει CoD/Bf και γενικα any online competitive θα γελαει πραγματικα.. Θα ηθελα και εγω Vita και θα παρω καποια στιγμη σιγουρα αλλα ποτε δεν θα αντικαταστησει το 360/PS3 θα ειναι απλα κατι συμπληρωματικο και gadget.

Οι αποψεις ειναι διαφορετικες γιατι ειμαστε και διαφορετικοι, αυτος που παιζει starcraft και strategy πχ τι να του κανει το Vita θα γελαει το ιδιο και ο FPS player και ο Graphic whore και παει λεγοντας.. Λογικο ειναι..

Forhto den isoutai monon me to "eksw"
                        Αυτο ειναι σωστο, εγω εχω και PSP και DS και ποτε δεν επαιξα κατι εκτος σπιτιου, και διακοπες που πηγα δεν τα πηρα καν μονο το laptop.. Παρ'ολα αυτα μια χαρα τα χαρηκα τα castlevania το NSMB και τα emulators στο PSP στο σπιτι..

Comment

Δεν δινεις σημασια σε millions CoD/Bf3 gamers..

Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο και η τεχνολογια μας απεχει ακομα για να το κανει ολοιδιο. Οταν βγει PSV που θα βγαζει 1080p θα το συνδεω με Headset/ οτι 3rd party controller θελω στην TV μου και θα παιζω online τοτε θα πω ναι εχουν ελαχιστες διαφορες. Μεχρι τοτε βεβαια θα εχει γινει obsolete η τωρινη τεχνολογια και παλι πισω θα ειναι..

Μην κοροιδευομαστε μπορει για καποιον που παιζει μονο kingdom hearts/ff/2d castlevania και τετοια να εχει ελαχιστες διαφορες, αλλα καποιος που παιζει CoD/Bf και γενικα any online competitive θα γελαει πραγματικα.. Θα ηθελα και εγω Vita και θα παρω καποια στιγμη σιγουρα αλλα ποτε δεν θα αντικαταστησει το 360/PS3 θα ειναι απλα κατι συμπληρωματικο και gadget.

Οι αποψεις ειναι διαφορετικες γιατι ειμαστε και διαφορετικοι, αυτος που παιζει starcraft και strategy πχ τι να του κανει το Vita θα γελαει το ιδιο και ο FPS player και ο Graphic whore και παει λεγοντας.. Λογικο ειναι..
                          Kaneis lathos den ksexnaw tipote, egw lew na vgazoun oti theloun gia na paizei o kathenas oti thelei, an den ginetai na vgoun FPS tote den einai thema ithikhs, alla thema texnologias kai ara den prepei na syzhtietai kan.
                          To post mou aforouse afta pou mporei na kanei mia konsola oxi afta pou den mporei.

An omws theleis na paikseis FPS h strategy se forhto akomh kai an einai athlio den tha se stamathsw egw, oute tha pw pws den prepei na vgei ti me niazei allwste?
                          "

Greek Gaming Videos

Comment

Αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορουν να βγαλουν οτι θελουν γιατι η τεχνολογια ειναι ακομα πισω. Και αυτο το ειπα επειδη ειπες οτι εχουν ελαχιστες διαφορες PS3 με Vita δεν παρακολουθησα ολη τη συζητηση απλα σταθηκα στην φραση αυτη που μου εκανε εντυπωση. Συμφωνω με το να παιζει κανεις οτι θελει και κανενα προβλημα δεν εχω να βγει μια υπερπαραγωγη σε καποιο φορητο. Το προβλημα μου ειναι οτι αυτο που θελω εγω δεν μπορει να μου το προσφερει τουλαχιστον οχι στο επιπεδο που το θελω(Δεν αναφερομαι μονο στα γραφικα) αρα δεν μπορουμε να λεμε οτι δεν υπαρχουν διαφορες..

Το αν εγω προτιμω να παιζω αναλαφρα games στα φορητα ειναι αλλη ιστορια, γιατι να με ενδιαφερει τι αλλα games θα βγαλει?? Παιζω αυτα που γουσταρω και τελος, το προβλημα θα ηταν να προσπαθουν πχ να βγαζουν συνεχεια uncharted και τετοια που θα μπορουσε να εβγαινε στο PS3 καλυτερο και να ξεχναν τα πιο handheld-friendly που μου αρεσουν, εκει ναι θα με πειραζε..

Comment

Αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορουν να βγαλουν οτι θελουν γιατι η τεχνολογια ειναι ακομα πισω. Και αυτο το ειπα επειδη ειπες οτι εχουν ελαχιστες διαφορες PS3 με Vita δεν παρακολουθησα ολη τη συζητηση απλα σταθηκα στην φραση αυτη που μου εκανε εντυπωση. Συμφωνω με το να παιζει κανεις οτι θελει και κανενα προβλημα δεν εχω να βγει μια υπερπαραγωγη σε καποιο φορητο. Το προβλημα μου ειναι οτι αυτο που θελω εγω δεν μπορει να μου το προσφερει τουλαχιστον οχι στο επιπεδο που το θελω(Δεν αναφερομαι μονο στα γραφικα) αρα δεν μπορουμε να λεμε οτι δεν υπαρχουν διαφορες..
                              Htan aplws ena paradeigma giati anaferthike oti ta forhta den kanoun kati diaforetiko apo tis megales konsoles.
                              Fysika den isxyei kati tetoio, yparxoun games pou vgainoun mono se forhta kai kai games opws ta FPS pou vgainoun mono gia konsoles logw diaforetikhs fyshs.

Το αν εγω προτιμω να παιζω αναλαφρα games στα φορητα ειναι αλλη ιστορια, γιατι να με ενδιαφερει τι αλλα games θα βγαλει?? Παιζω αυτα που γουσταρω και τελος, το προβλημα θα ηταν να προσπαθουν πχ να βγαζουν συνεχεια uncharted και τετοια που θα μπορουσε να εβγαινε στο PS3 καλυτερο και να ξεχναν τα πιο handheld-friendly που μου αρεσουν, εκει ναι θα με πειραζε..
                              Afto pou eipes twra einai to provlhma mou alla apo thn antitheth, dhladh na evgaina egw kai na elega oti den thelw na exoun analafra games oi forhtes, para monon yperparagwges apo megales konsoles...

Egw thelw na vgainoun ta panta (mesa stis dynatothtes ths kathe konsolas)
                              "

Greek Gaming Videos

Comment

Αυτο που λεω ειναι οτι δεν μπορουν να βγαλουν οτι θελουν γιατι η τεχνολογια ειναι ακομα πισω.
                                +1

Αυτο πιστευω και εγω, ειμαι σιγουρος οτι τα FPS θα αρχισουν να αναπτυσσονται σε αυτη τη γενια (λογω των νεων δεδομενων στα control scemes) και ισως στο μελλον (σε πιθανες μελλοντικες κονσολες) το ειδος να ερθει πληρως και στα φορητα (αλλωστε και στις οικιακες κονσολες αργησε να ερθει λογω αντιστοιχων περιορισμων οι οποιοi σημερα εχουν σχεδον εξαφανιστει).

Εγω ξαναλεω πως πιστευω οτι η τεχνολογια ειναι ο μονος φραγμος...ο λογος που ακομη και σημερα εχουμε μια ''περιεργη'' εικονα του ποιοι τιτλοι ''πρεπει'' να υπαρχουν σε φορητες κονσολες ειναι η πολυετης gameboy εποχη... Ειναι ενας περιορισμος που εμεις, λογω συνηθειας (δυο 10ετιες σχεδον μονοπλευηρς οτπικης του πως ειναι το gaming σε portable μηχανηματα) , θετουμε στον εαυτο μας ενω στην πραγματικοτητα τετοιος περιορισμος (πλεον) δεν υπαρχει...

Comment

Working...
                                X