Announcement

Collapse
No announcement yet.

Φύση της τιτλοθήκης μιας κονσόλας

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by BigBOSS View Post
    το θέμα δεν ειναι αυτό το θέμα είναι πως πολύ απλά πολλοί δεν γουστάρουν να βλέπουν τα ίδια franchise στο ps3 και στο psvita διότι για διάφορους λόγους πολλοί gamers τα συνδιάσαν με τις επιτραπέζιες κονσόλες της sony. Eγώ προσωπικά δεν θέλω να αγοράσω μια φορητη κονσόλα για να παιζω τα ίδια 1st party games που παιζω και στην home κονσόλα, αν δεν μπορεις να καταλάβεις αυτο πως υπάρχει και αυτή η πραγματικότητα δεν ξέρω πως αλλιώς να σου το πω.

Ε μα αυτό ακριβώς λέμε. Δεν λέμε κακώς που βγαίνουν. Δεν πα να βγουν και cooking games τι με νοιάζει;

Επειδή λέτε ως επιχείρημα ότι καθε κονσόλα έχει τα exclusive της.
    Ωραία, αν δλδ. η sony ή η nintendo είχαν 10 διαφορετικές κονσόλες η κάθεμια με τα exclusives της θα αγοράζατε και τις 10;
    Δλδ. τι επιχείρημα είναι αυτό;

Όλες οι κονσόλες του κόσμoυ είχαν exclusives. Είπαμε ότι κακώς που τα έχουνε; Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αγόραζες όλες τις κονσόλες όμως.

Comment

• E na to, to paradexthkan oloi afto pou elega.
      Apo to na vgei kai na mhn to paiksw epeidh den goustarw thn konsola, kalytera na mhn evgaine pote...
      An den to paiksw EGW, na mhn to paiksei kaneis.

Win!

FYSIKA kai einai epixhrima Enpsty, apo thn mia prospatheis na mou apodeikseis oti ta forhta den prosferoun tipote allo ektos apo forhtothta kai apo thn allh otan sou apodyknyw oti exoun dikh tous vivliothkh me dika tous paixnidia, erxeste kai mou lete pws den tha eprepe na exei dikh tou vivliothiki epeidh den thelete vgainoun paixnidia gia ekei.

H logikh sas einai aparadekth, toso poly pou den to xwraei to myalo mou na akouw tetoia pragmata apo gamers tou shmera.

AN yphrxan 100 konsoles PROFANWS kai DEN tha agorazame kai tis 100.
      Epeidh yparxoun 100.000 markes aftokinhtwn afto den shmainei oti tha prepei na agorazoume kai ta 100.000.

Epishs epeidh exoun dermatina salonia oi Mercedes afto den shmainei oti efxomaste na mhn exoun dermatina salonia oute ta Volks Wagen mono kai mono epeidh ta efxaristiesai perissotero stis Mercedes....

WTF?
      "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
      Kindred, this blade and I.
      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
      Greek Gaming Videos
      Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Aftos einai o Kyon apo to Melancholy of Suzumiya Haruhi, wraio anime, desto.
        "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
        But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
        Kindred, this blade and I.
        "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
        Greek Gaming Videos
        Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Το thread είναι πολύ συγκεκριμένo και εσύ το έχεις πάει αλλού μιλώντας για ζήλειες και λοιπά κουλά όταν σου έχω πει πάνω από 100 φορές ότι καλώς βγαίνουν όσα βγαίνουν.

Το thread είναι αν πιστεύετε ότι οι διάφορες κονσόλες χρειάζονται και τιτλοθήκες διαφορετικής φύσης. Εγώ ο BB κτλ λέμε ναι εσύ, ο Altair κτλ λέτε όχι.
          Πως φτάσαμε για ζήλειες μόνο εσύ ξέρεις.

Άντε πάλι:

Εμένα σαν gamer που δεν με ενδιαφέρει η φορητότητα (και με αυτά πoυ λες ούτε εσένα αν μου λες ότι πήρες φορητά για να παίζεις στο μπάνιο wtf) δεν με απασχολεί να πάρω μία κονσόλα η οποία έχει καρμπόν τιτλοθήκη με αυτή που ήδη έχω. Αντίθετα αν είχε μία τιτλοθήκη ξεχωριστής φύσεως θα με ενδιεφερε όπως συνέβη και με το ds.

Και το επιχείρημα που μου λέτε είναι ότι έχουν αποκλειστικούς τίτλους και ότι άλλο το Golden Abyss και άλλο το 3.
          Και σου λέω εγώ αν η sony (ή η Nintendo) είχε 4 κονσόλες και όχι 10 που έγραψα πιο πάνω το ps3, το ps2.5, το vita και το alpha και έβγαζε ένα uncharted στο καθένα τα οποία είναι ίδια σαν φιλοσοφία θα μου έλεγες πάλι αυτό το επιχείρημα;
          Αυτό λέμε. Που την είδες την ζήλεια εσύ δεν μπορώ να καταλάβω.

Comment

• Χωρίς να έχω παρακολουθήσει όλη τη συζήτηση, θα συμφωνήσω με τους υποστηρικτές των κονσόλων επειδή κατά τη γνώμη μου, ένα game που έχει βγει και στα 2 είδη (console, portable) το ζεις περισσότερο στην κονσόλα. Π.χ. Uncharted, Wipeout, Rayman, Ultimate Marvel με τίποτα δε έλεγα να το πάρω στο portable εφόσον υπάρχει σε κονσόλα, εκτός αν είναι πολύ διαφορετικό game και είμαι fan του franchise. Ο λόγος είναι ότι τα γραφικά και ο ήχος (αντικειμενικά) είναι καλύτερα στην κονσόλα και ότι έχεις μεγαλύτερη οθόνη, άρα χαίρεσαι πιο πολύ την εικόνα.

Φυσικά και ένας που γουστάρει τα portables μπορεί άνετα να μου πει μια χαρά χαίρομαι την εικόνα, για τον ήχο βάζω ακουστικά και το χαίρομαι πιο πολύ, γουστάρω την άνεση του portable κ.ά.
            The illusion of free will is an illusion.

Comment

• Apo to na vgei kai na mhn to paiksw epeidh den goustarw thn konsola, kalytera na mhn evgaine pote...
              An den to paiksw EGW, na mhn to paiksei kaneis.
              Στην δικη μου περιπτωση αν αναφερεσαι το ειπα με μια δοση υπερβολης γιατι δεν υπαρχει θεμα δε θελω να παρω PSP για να το παιξω, ειχα PSP και δεν μπορεσα να το παιξω αυτο ειναι διαφορετικο.. Αρα λεω απο το να βγει unplayable για μενα καλυτερα να μην εβγαινε ποτε.. Και δεν κολλαω μονο στο φορητο και το Silent Hill 5 πχ ηθελα σαν τρελος να το παιξω αλλα δεν μπορεσα λογο ελλειψης invert στην κονσολα και εκει το ιδιο λεω καλυτερα να μην το εβγαζαν. Το ιδιο ακριβως και με το PW μονο που στην πρωτη περιπτωση ηταν βλακεια των προγραμματιστων και στην δευτερη hardware limitation.

Δεν εχω κανενα θεμα ζηλειας η κατι αλλο τετοιο..

Comment

• δεν με απασχολεί να πάρω μία κονσόλα η οποία έχει καρμπόν τιτλοθήκη με αυτή που ήδη έχω
                Μπορει να ορισει καποιος τι παει να πει καρμπον τιτλοθηκη? Για παραδειγμα το οτι το psp εχει God of War-Kingdom Hearts-Final Fantasy-Mgs σημαινει οτι εχει καρμπον τιτλοθηκη με ps2-ps3?

Προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις βασικα, αν εχω τα KH1-KH2 στο ps2 αυτο σημαινει οτι δεν αξιζει να παιξω το BBS επειδη ειναι ιδιοι τιτλοι?

Αν το εννοεις ετσι εισαι πολυ λαθος imo καθως το παραπανω ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα...

Και σου λέω εγώ αν η sony (ή η Nintendo) είχε 4 κονσόλες και όχι 10 που έγραψα πιο πάνω το ps3, το ps2.5, το vita και το alpha και έβγαζε ένα uncharted στο καθένα τα οποία είναι ίδια σαν φιλοσοφία θα μου έλεγες πάλι αυτό το επιχείρημα;
                Αν καποιος κρινει οτι θελει να δει ολα τα μελη μιας σειρας, ειναι κακο να εχει τις κονσολες στις οποιες η σειρα εμφανιζεται? Πιο απλα, αν θελω να παιξω ολα τα KH πρεπει να παρω ps2, psp, gameboy, ds, 3ds... εσενα η ενσταση σου που ειναι? Οτι δεν θες να παρεις ολες τις κονσολες? Οτι δεν θα επρεπε οι τιτλοι αυτοι να βγουν σε φορητα? Οτι ειναι ιδια παιχνιδια οποτε αν εχεις δει το ενα τα εχεις δει ολα και κατα συνεπεια κακως τα εβγαλαν?

Comment

• Μπορει να ορισει καποιος τι παει να πει καρμπον τιτλοθηκη? Για παραδειγμα το οτι το psp εχει God of War-Kingdom Hearts-Final Fantasy-Mgs σημαινει οτι εχει καρμπον τιτλοθηκη με ps2-ps3?

Προσπαθω να καταλαβω τι εννοεις βασικα, αν εχω τα KH1-KH2 στο ps2 αυτο σημαινει οτι δεν αξιζει να παιξω το BBS επειδη ειναι ιδιοι τιτλοι?

Αν το εννοεις ετσι εισαι πολυ λαθος imo καθως το παραπανω ειναι πολυ μακρια απο την πραγματικοτητα...

Για μένα το psp είχε καρμπόν βιβλιοθήκη με το ps2.
                  Μιλάω για καρμπόν φύση και όχι καρμπόν παιχνίδια.

Αν καποιος κρινει οτι θελει να δει ολα τα μελη μιας σειρας, ειναι κακο να εχει τις κονσολες στις οποιες η σειρα εμφανιζεται? Πιο απλα, αν θελω να παιξω ολα τα KH πρεπει να παρω ps2, psp, gameboy, ds, 3ds... εσενα η ενσταση σου που ειναι? Οτι δεν θες να παρεις ολες τις κονσολες? Οτι δεν θα επρεπε οι τιτλοι αυτοι να βγουν σε φορητα? Οτι ειναι ιδια παιχνιδια οποτε αν εχεις δει το ενα τα εχεις δει ολα?
                  Ένσταση δεν έχω. Αν είχα θα έλεγα κακώς που βγαίνουν.
                  Εγώ μιλάω για εμένα. Ότι γράφω είναι προσωπικό. Εμένα προσωπικά αν έβγαινε ένα ΚΗ για 5 διαφορετικές κονσόλες τα οποία ήταν παρόμοιας φιλοσοφίας δεν θα μου έλεγε τίποτα και δεν θα θεωρούσα ως σοβαρό επιχείρημα για να αγοράσω τις διάφορες κονσόλες.

Τώρα ο GZ πάει να με βγάλει κακό και ως μη gamer επειδή υποστηρίζω την άποψη μου.

Comment

• Για μένα το psp είχε καρμπόν βιβλιοθήκη με το ps2.
                    Μιλάω για καρμπόν φύση και όχι καρμπόν παιχνίδια.
                    Οk κατανοητο. Η δικια μου αποψη ειναι οτι 2 κονσολες οι οποιες εχουν καρμπον φυση ως προς τις βιβλιοθηκες δεν αναιρουν η μια την αλλη. Με αυτο εννοω οτι αν εχεις παιξει τα παιχνιδια της μιας δεν σημαινει οτι δεν αξιζει να δεις τα παιχνιδια της αλλης. Σαν παραδειγμα ξαναφερνω τα KH που τα entries σε ps2 και psp (με τα οποια εχω ασχοληθει) αξιζει να τα δεις και καθενα θα σου προσφερει κατι το ξεχωριστο παρα την ομοια φυση τους (ιδιο στησιμο, αλλα διαφορετικο gameplay και στα 3 παιχνιδια+σεναριακη εξελιξη). Αλλο παραδειγμα ειναι τα FF σε ps2-ps3-psp... Τελος αν ειναι επιχειρημα το ''δεν παιρνω psp για τα Gow μιας και εχω παιξει κατι αντιστοιχο στο ps2'' επιχειρημα επισης θα μπορουσε να ειναι οτι ''δεν παιρνω ps3 για Gow, DMC, FF, Tekken, GT μιας και εχω παιξει κατι αντιστοιχο στο ps2''... Ωστοσο δεν εχω δει καποιον να λεει κατι τετοιο, ισα ισα που πολλοι αγοραζουν ps3 ακριβως λογω των παραπανω...

Ετσι οπως το βλεπω εγω, τα ps2-psp-XB-GC και αντιστοιχα ps3-X360-PC εχουν βιβλιοθηκη παρομοιας φυσης (υπαρχουν και διαφορες βεβαια). Απο κει και περα το κατα ποσο θα αγορασεις ενα ή ολα τα μηχανηματα εχει να κανει με τα προσωπικα σου γουστα, το αν σου αρεσουν οι αποκλειστικοτητες της εκαστοτε κονσολας, το αν θες φορητο ή οικιακο μηχανημα κλπ κλπ.

Εμένα προσωπικά αν έβγαινε ένα ΚΗ για 5 διαφορετικές κονσόλες τα οποία ήταν παρόμοιας φιλοσοφίας δεν θα μου έλεγε τίποτα και δεν θα θεωρούσα ως σοβαρό επιχείρημα για να αγοράσω τις διάφορες κονσόλες.
                    Σε αυτο δεν διαφωνω αλλα σαν θεμα ανηκει σε αλλη συζητηση. Δεν ξερω κατα ποσο εχει να κανει με την τιτλοθηκη της εκαστοτε κονσολας (το ιδιο θεμα λογικα θα ειχες αν εβγαιναν 5 KH παρομοιας φιλοσοφιας και στην ιδια κονσολα, απλα εκει δεν θα εμπαινε το ζητημα της αγορας νεου μηχανηματος αλλα το κατα ποσο αξιζει να παρεις τους ιδιους τους τιτλους) και επιπλεον οπως ανεφερες, ειναι προσωπικη σου αποψη. Αλλωστε το ''αξιζει'' ειναι καθαρα υποκειμενικο για τον καθενα, καποιος μπορει να θελει να παιξει μια σειρα μονο για το σεναριο ας πουμε...

Comment

• @straier

Originally posted by straier
                      Απλή μέθοδος των τριών είναι, δεν κάνεις λάθος. Αυτό που αγνοείς είναι πως δεν κάθεσαι το ίδιο κοντά στην τηλεόραση. Το αντικείμενο θα έχει το ίδιο ακριβώς μέγεθος αν στην περίπτωση της τηλεόρασης κάθεσαι 3 μέτρα μακριά και στην περίπτωση του PSV τριάντα εκατοστά.

Οκ, δεν έχω τις γνώσεις αυτήν την στιγμή για να κρίνω αυτό που λες, αλλά αποσύρω την θέση μου ότι δεν θα φαίνονται οι λεπτομέρειες λόγω μεγέθους. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι το βασικό μου θέμα αυτό.

Αναφερόμουν καθαρά στο interface. Δεν είναι απαραίτητο να θυσιαστεί η πολυπλοκότητα.

Αν παίρναμε το Civilisation και το φέρναμε στο φορητό όπως είναι, αλλάζοντας μόνο το interface, θα αυξανόταν παράλογα η πολυπλοκότητα στο τρόπο χειρισμού του παιχνιδιού, αυτό που είναι ένα κλικ πιο μακριά θα πήγαινε πολλά περισσότερα. Σκέψου το σε σχέση με παλιά text-based adventure (Space 1889 πχ) όπου ναι μεν μπορούσες να κάνεις πάρα πολλά πράγματα, αλλά ήταν πολύ κουραστικό. Και οι νέοι developers δεν θα ήθελαν κάτι τέτοιο - θα θυσίαζαν λοιπόν από την πολυπλοκότητα του παιχνιδιού, προτιμώντας ένα πιο απλό interface.

Η ανάλυση του PSV είναι αρκετά ικανοποιητική για να έχεις ακριβή στόχευση. Στο Uncharted χρησιμοποιείται και η κάμερα για ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Κατ' αρχάς το Uncharted έχει προοπτική τρίτου προσώπου, εγώ για First Person μιλούσα. Αλλά απ' ότι βλέπω στο πρώτο τυχαίο βίντεο που βρήκα, οι περισσότερες σφαίρες ούτε καν φαίνεται να πετυχαίνουν τον στόχο τους, κι όμως οι αντίστοιχοι εχθροί πέφτουν κάτω.

Μπορείς να το κάνεις χαλαρά και στο σπίτι σου πάντως.

(Σημείωση: αναφέρεται στο να παίξεις multiplayer FPS στο φορητό)
                      Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος, που τον ενδιαφέρει σοβαρά το multiplayer FPS ο οποίος σπίτι του δεν θα έχει PC που να μπορεί να παίξει σε αυτό ή έστω PS3 ή ΧΒΟΧ360. Υπάρχει λόγος να παίξει στο φορητό του;

Καίει μπαταρία αλλά ελάχιστη. Χαλαρά κρατάει μια βδομάδα.

Καλή φάση αυτό.

Αλλά μπορούνε κάλλιστα να είναι το ίδιο καλά και της ίδιας φύσης με τις οικιακές κονσόλες.

Όπως ακριβώς κάποια είδη δεν υπήρχαν μέχρι να μπορέσει η τεχνολογία να τα υποστηρίξει (πχ Metal Gear Solid. Και όχι, δεν αναφέρομαι στο stealth, αλλά στην cinematic προσέγγιση του τίτλου. Δες επίσης: Grand Theft Auto.) έτσι υπάρχουν και κάποια είδη που δεν μπορούν να υποστηριχτούν στα handhelds λόγω μεγέθους οθόνης. ΔΕΝ μπορούν ΠΟΤΕ να γίνουν το ίδιο καλά. Πάρε το Uncharted 2 (αυτό έχω παίξει, αυτό ξέρω) και βάλτο στο φορητό ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο και μάλιστα υπέθεσε ότι το φορητό έχει ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΦΙΚΑ από τον πιο υπερσύγχρονο υπολογιστή. Θα είναι χειρότερο παιχνίδι, το hardware είναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ με το software, και το να βλέπεις μία επική περιπέτεια καταδίωξης στην οθονούλα του PSV μόνο επική δεν την κάνει.

Εννοούσα πως οι dumbed down εκδόσεις ήταν λόγω δημογραφικών που είναι παραδοσιακά συνδεδεμένα με τις φορητές κονσόλες καθώς και της μικρής τους δύναμης.

Δεν χρειάζεσαι μεγάλη υπολογιστική δύναμη για να μην είναι dumbed-down τα παιχνίδια σου. Είναι θέμα είδους, για παράδειγμα το Super Mario Land στο Game Boy μια χαρά δύσκολο ήταν (παρόλο που λόγω υπολογιστικής αδυναμίας ήταν μικρό και αρκετά άσχημο).
                      Συμφωνώ ότι τα δημογραφικά των φορητών είναι μικρότερης ηλικίας, αλλά σε σχέση πχ με του PS; Οι περισσότεροι εδώ πόσο χρονών είναι; Φαντάζομαι 25-30; Όταν βγήκε το PS ήταν 8-13; Στο DS το δημογραφικό είναι 8-16.

Παρεμπιπτόντως, στο PSP δεν απλώς ports-remakes, είναι ports-remakes καλύτερα των αρχικών εκδόσεων. Αυτό που θέλω να πω είναι πως αν υπάρχει θέληση από τους developers όλα γίνονται.

Όλα δεν γίνονται, αλλά το να είναι ένα port-remake ενός είδους που ταιριάζει μια χαρά στα φορητά, καλύτερα από το αυθεντικό μια χαρά μπορεί να γίνεται. Μακάρι να βγάλουν στο PSV και στο 3DS όσα Fire Emblem και FFT θέλουν.

Θα μου άρεσε να βλέπω όλες τις ταινίες στον κινηματογράφο αλλά αυτό δεν είναι πρακτικό.

Κάποιες ταινίες όμως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΔΕΙΣ ΑΛΛΟΥ. Ο σκηνοθέτης όταν τις φτιάχνει, έχει στο νου του εσένα στον κινηματογράφο με συγκεκριμένες προδιαγραφές εικόνας και ήχου. Αν του ζητήσεις να σου φτιάξει την ταινία του για να μπορείς να την δεις στην τηλεόρασή σπίτι του, ή θα προσπαθήσει και θα τα παρατήσει, ή θα σου δώσει κάτι ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να εξετάσεις το γιατί μας αρέσουν τα φορητά.

Αρέσουν λόγω της άνεσης που έχουν, είναι μία έξτρα τζούρα videogames όταν δεν μπορείς να παίξεις κάτι άλλο. Είναι για αυτόν που θέλει να παίξει παραπάνω ή που βαριέται να κάνει 5 έξτρα βήματα (συνδέω κονσόλα, ανοίγω/κλείνω τηλεόραση, προσπαθώ να βολευτώ) για να απολαύσει κάτι παραπάνω.

Ή να δεχτώ πως έτσι είναι η ζωή, για παιχνίδια μιλάμε άλλωστε, αν δεν παίξω και κάποια δε θα πάθω τίποτα, να συμβιβαστώ με αυτά που έχω και να προχωρήσω παρακάτω.

Μα έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουμε κάτι στο τι παιχνίδια θα βγουν εδώ. Απλά λέμε τι θα ήταν καλύτερο, τι ταιριάζει σε τι και όχι. Και μπορεί κάποιος που θα αναρωτηθεί αν θα πάρει PSV ή PS3 να αποφασίσει βάσει αυτών που διαβάζει εδώ. Ή κάποιος να σκεφτόταν αλλιώς το φορητό, κι άλλη εντύπωση να έχει μετά από αυτά που γράφουμε και να αγοράσει ή όχι.

@nooto

Originally posted by nooto
                      η τεχνολογια προχωρα και καποια επιχειρημετα πλεον παυουν να στεκουν.

Εγω ξαναλεω πως πιστευω οτι η τεχνολογια ειναι ο μονος φραγμος...ο λογος που ακομη και σημερα εχουμε μια ''περιεργη'' εικονα του ποιοι τιτλοι ''πρεπει'' να υπαρχουν σε φορητες κονσολες ειναι η πολυετης gameboy εποχη... Ειναι ενας περιορισμος που εμεις, λογω συνηθειας (δυο 10ετιες σχεδον μονοπλευηρς οτπικης του πως ειναι το gaming σε portable μηχανηματα) , θετουμε στον εαυτο μας ενω στην πραγματικοτητα τετοιος περιορισμος (πλεον) δεν υπαρχει...

Δεν βλέπω την τεχνολογία να μου προσφέρει οθόνη μεγέθους 20 ιντσών στο φορητό μου. Αυτό το επιχείρημα λοιπόν δεν το καταρρίπτει η τεχνολογία ακόμα - και είναι το βασικό εναντίων των φορητών.

Απο κει και περα, προσωπικα θα ηθελα οι φορητες κονσολες να εχουν οσο το δυνατον πιο πληρης τιτλους χωρις συμβασεις ή κολπα στο ονομα της φορητοτητας. Ενα απλο παραδειγμα ειναι το crisis core, portable ops παιχνιδια που για να ειναι φορητα ας πουμε, παρουσιαζαν ενα σπασμενο σε side missions campain προκειμενου να ευνοουνται τα μικρα sessions αλλα με αμεσες συνεπειες στην δομη του τιτλου, σε αντιθεση με παιχνιδια οπως το birth by sleep το οποιο εφερε δομη ομοια με αυτη των τιτλων των οικιακων εκδοσεων και imo ειναι το καλυτερο παιχνιδι της σειρας και ενα απο τα καλυτερα παιχνιδια που εχω παιξει σε φορητη ή μη κονσολα.

Συμφωνώ μ' αυτό, η φορητότητα δεν είναι λόγος να γίνονται συμβάσεις, ειδικά αφού μπορούμε να κλείσουμε το φορητό όποτε θέλουμε και να συνεχίσουμε μετά.

Για τα fps για παραδειγμα που αναφερατε, το οτι το ειδος δεν εχει αναπτυχθει ιδιαιτερα εχει να κανει με τα προβληματα στο control sceme αλλα και τις δυνατοτητες απεικονισης, ειμαι σιγουρος ωστοσο οτι αυτο θα αλλαξει στην παρουσα γενια καθως τα παραπανω προβληματα δεν υπαρχουν πλεον.

Οι δυνατότητες απεικόνισης είναι ανάλογες του μεγέθους της οθόνης, δεν περιορίζονται μόνο από την ανάλυση ή την ποίοτητά της. Κι αυτό δεν το βλέπω να αλλάζει σύντομα στα φορητά.

Παντα εντυπωσιακους τιτλους θες να τους βλεπεις σε μεγαλες οθονες κλπ κλπ κανεις δεν διαφωνει με αυτο... το θεμα ειναι οτι σημερα αυτο δεν σημαινει κατι και δεν ειναι περιοριστικο στο τι μπορει να φιλοξενηθει απο μια φορητη κονσολα...

Θες να τους βλέπεις στην μεγάλη οθόνη, γιατί η μεγάλη οθόνη ενισχύει την δύναμη του εντυπωσιασμού, ενώ η μικρή την υποβιβάζει. Οπότε είναι περιοριστικό.

Αυτο πιστευω και εγω, ειμαι σιγουρος οτι τα FPS θα αρχισουν να αναπτυσσονται σε αυτη τη γενια (λογω των νεων δεδομενων στα control scemes) και ισως στο μελλον (σε πιθανες μελλοντικες κονσολες) το ειδος να ερθει πληρως και στα φορητα (αλλωστε και στις οικιακες κονσολες αργησε να ερθει λογω αντιστοιχων περιορισμων οι οποιοi σημερα εχουν σχεδον εξαφανιστει).
                      Μόνο που οι περιορισμοί στις κονσόλες είχαν πρόβλημα χειρισμού κυρίως, ενώ στα φορητά είναι πρόβλημα λόγω immersion και μεγέθους οθόνης, όπως και multiplayer. Όταν λυθεί το πρόβλημα στο μέγεθος της οθόνης στα φορητά θα λυθεί. Ποιο πιθανό πάντως μου φαίνεται στο μέλλον να έχουμε μία plug 'n' play "φορητή κονσολα".

Εχεις σκεπτει οτι αν τα παιχνιδια αυτα δεν εβγαιναν στο psp δεν θα εβγαιναν πουθενα? Νομιζεις οτι υπηρχε η δυνατοτητα μεσα σε τετοια χρονκα πλαισια η santa monica (ή η ready at dawn) να βγαλει τα GoW του psp με τα production values του Gow 3?

Δεν χρειάζεται να βγουν τα παιχνίδια τα ίδια, θα μπορούσε η εταιρία να ασχοληθεί και να βγάλει στο PSP τίτλους που θα ταίριαζαν περισσότερο (Puzzles, JRPGs, SRPGs, Platforms, Text-based Adventures) ή να ασχοληθεί περισσότερο με όποιον άλλον τίτλο κονσόλας είχε στην ανάπτυξη, ή να αρχίσει να δουλεύει κάτι άλλο γενικότερα.

@Ground_zero

Originally posted by Ground_zero
                      H leptomeria den tha eprepe na mas peirazei toso (gia to thema twn grafikwn milaw) yparxoun paixnidia gia to Wii me ligoterh leptomeria apo to PS3 logw grafikwn, parola afta ta paixnidia den einai xeirotera kai den nomizw na paizei tipote me to Immersion sto Wii.

To na vlepw 99 trixes sta mousia tou Kratos anti gia 100 den exei kamia diafora gia mena.
                      An esy exeis ftasei se shmeio na ksenerwneis apo ena paixnidi mono kai mono epeidh den mporeis na deis tis fleves sto proswpo enos xarakthra tote sygnwmh filos den eisai gamer poia.

Ανέφερα το θέμα της λεπτομέρειας όσων αφορά τον περιορισμό που προκαλεί στον developer σε mechanics ΌΧΙ σε aesthetics. Δηλαδή δεν με πειράζει που δεν μπορώ να δω την τρίχα του Kratos αλλά με πειράζει που αστοχώ και πετυχαίνω τον εχθρό στο Uncharted πχ επειδή δεν γίνεται να έχουμε την ίδια ακρίβεια.

1 mhna +

Καλό αυτό.

[SIZE=2]Den exei shmasia to na vgoun kalytera ta paixnidia se forhta, alla to oti mporoun na vgoun antistoixa h estw ligo katwtera alla me to pleonekthma tou na ta paizeis opou kai opote theleis.
                      Μα κάποια είδη λόγω του μεγέθους της οθόνης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ούτε καν ΛΙΓΟ ΚΑΤΩΤΕΡΑ. Είναι αδύνατο να βγουν σαν ποιοτικά παιχνίδια, δηλαδή αν εγώ θέλω να παίξω WOW φορητό, και έβγαινε το WOW σε κάποιο φορητό, υπάρχει περίπτωση να παλευόταν; Καλό το πλεονέκτημα του να παίζεις όποτε θες, αλλά ένα επικό παιχνίδι, που βασίζεται πολύ στα cut-scenes, υποβιβάζεται πολύ σαν εμπειρία από το φορητό. Δηλαδή όταν παίζεις MGS πώς νιώθεις που βλέπεις τον Snake και χωράει στην παλάμη σου; Μου θυμίζει την ταινία με τον Ινδιάνο και τον Καουμπόυ, πόσο επικές μάχες μπορεί να έχουν δύο τύποι σαν ποντίκια;

Originally posted by [/SIZE
                      Ground_zero]Den yparxei kanenas logos tou na mhn ginetai afto

Υπάρχει, έχουμε περισσότερη ανάπτυξη σε τίτλους που ταιριάζουν σε φορητά (JRPGs, SRPGs, Platforms, Puzzles, Text-based Adventures κι ό,τι άλλο μπορεί να ξεχνάω) ενώ ταυτόχρονα έχουμε περισσότερη ανάπτυξη στα υπόλοιπα είδη στις κονσόλες και στα PC, όπου ταιριάζουν περισσότερο.

akomh perissotero apo atoma pou DEN asxolountai me forhta.

Εγώ πάντως ασχολούμαι με φορητά, έχω παίξει πολλές ώρες στο DS και σύντομα σκοπεύω να πάρω PSV. Σχεδόν ποτέ δεν έχω παίξει σπίτι μου βέβαια. Από την άλλη, αυτά τα άτομα που ασχολούνται θα έπρεπε να ζητάνε συγκεκριμένα είδη περισσότερο: αφού καταλάβουν ποια είδη ταιριάζουν στα φορητά και ποια όχι.

Kai pali den yparxei kanenas apolytws logos na einai kalytera ta paixnidia sta forhta, giati yparxei afth h antilipsh tou oti an den einai kalytero na mhn yparxei katholou?

Δεν είναι το πρόβλημα ότι δεν είναι καλύτερα, είναι ότι, τα είδη για τα οποία μιλάω δεν είναι καλά.

Egw thelw na paiksw Soulcalibur sto forhto mou, dhladh na mhn paiksw epeidh den tha einai kalytero apo afto tou PS3? Plaka mou kanete?

To Soulcalibur sto PSP einai akrivws idio me to Soulcalibur IV apo thema gameplay, aplws einai poio balansarismeno, me perissoteres kinhseis, 2 extra xarakthres, story mode, perissoteres epiloges dimhourgias xarakthra kai xeirotera grafika (eides to video).
                      Emena ws fan tou Soulcalibur kai twn fighting games afta mou ftanoun gia na efxaristithw to game kai afto einai arketo.

Όσο θες παίξε, σου είπα εγώ να μην παίξεις; Εγώ σου λέω ότι είναι χειρότερο μόνο και μόνο λόγο μικρής οθόνης, αν δεν καταλαβαίνεις ότι το παιχνίδι (Soulcalibur) ΔΕΝ είναι ανεξάρτητο hardware τι να σου πω. Αν ταξιδεύεις συχνά ή δεν είσαι σπίτι σου λογικό είναι να θες να παίζεις στο PSP περισσότερο, αλλά η εμπειρία του PSP θα είναι πάντα πολύ κατώτερη της τηλεόρασης.

Afto pou exei shmasia einai oti to Grand canyon paramenei to idio, an thelhseis gia opoiodhpote logo na deis to grand canyon se periergh wra kai se periergo meros (6 h wra to prwh sthn zougla tou perou) einai poio efkolo na deis mia postcard, para na pas cinema.
                      To thema einai na theleis na deis to Grand Canyon.

Μα την μία φορά βλέπεις 5 βράχια και την άλλη φορά μία εντυπωσιακότατη φυσική κατασκευή. Δεν βλέπεις το Grand Canyon στην postcard. Η ομορφιά στο Grand Canyon αυτή είναι, αυτός είναι ο λόγος που θα το δεις (αντίστοιχα σε παιχνίδια που θα παίξεις) και όλη αυτή η ομορφιά ΧΑΝΕΤΑΙ από την postcard, lol.

Kati teleftaio gia na katalaveis ti enow otan lew oti palia epaiza gameboy kai den eixa provlhma, otan eimastan mikroi paizame afto:

Kai vlepame ton Indiana Jones, na kremietai apo mia klimatsida gia na perasei panw apo mia limnh gemath krokodeilous, les na me peiraze sto immersion to na vlepw afto?:

Dhladh ti? Tha dyskoleftw na katalavw pws afto pou kaiei sto vathos einai fwtia logw mikrhs othonhs?

Κάτι έχεις μπερδέψει εδώ, immersion δεν σημαίνει ότι καταλαβαίνεις τι αντιπροσωπεύει αυτό που φαίνεται στην οθόνη, αλλά η αίσθηση ότι πλέον δεν είσαι εσύ Ή δεν είσαι σπίτι σου ξέρω 'γω αλλά στην ζούγκλα ή στο διάστημα ή οπουδήποτε αλλού. Και όταν έχεις στην χούφτα σου όλη την κόλαση του Άδη, ε ναι, θα δυσκολευτείς να το πιστέψεις σε σχέση με το να την βλέπεις μπροστά σου.

alla to ean theloume ta handheld mas na exoun paixnidia ypshlhs poiothtas se grafika h oxi.

Φυσικά και θέλουμε να έχουν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα σε γραφικά, αυτό δεν αρκεί όμως, δεν είναι μόνο η ποιότητα γραφικών που δείχνει τι θα παίζαμε.

To Wii opws kai ta handhelds einai ksexwristes konsoles kai exoun ta olodika tous paixnidia, an theleis na ta paikseis paikse ta, alla oxi epeidh zhleveis thn vivliothikh afths ths konsolas kai tha htheles na paikseis afta ta games sthn konsola pou exeis esy, na erxesai kai na mou les oti tha htan kalytera na evgainan afta ta games sto PS3 epeidh to handheld exei mikrh othonh h epeidh to Wii vgazei xeirotera grafika kai oxi HD analysh...

Μα ακριβώς επειδή είναι ξεχωριστές οντότητες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ. Και δεν χρειάζεται να βγουν τα ίδια games στο PS3, μπορούν απλά αυτοί που θα έβγαζαν το επόμενο Metal Gear στο PSV να κάτσουν να δουλέψουν το επόμενο στο PS3 ή κάποιο καινούργιο project.

Einai san na vgaineis kai na me rwtas an tha hthela to Zelda Twilight Sword na vgei gia PS3...

Όχι, είναι σαν να σε ρωτώ αν τρως σούπα (=παίζεις MGS ή όποιο άλλο παιχνίδι σινεματικής προσέγγισης ή όποιο άλλο παιχνίδι με δυσκολίες άλλης φύσης όπως τα FPS) με πιρούνι (=στο φορητό). Εντάξει, θα τα καταφέρεις (=θα το τερματήσεις), θα χορτάσεις (=θα καλυφτεί η ανάγκη σου), αλλά μόλις βρεις το κουτάλι (=την πραγματικά επική/εντυπωσιακή/βολική επειρία, δηλαδή την κονσόλα) δεν θα το ξανακάνεις.

To Handheld gaming ws empeiria pote den htan kalytero me tetoiou megethous othonh.

Άνετα. Αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα.

O monos logos tou na thelei kaneis ta handhelds ta vgazoun mono mapa apla paixnidakia einai epeidh den endiaferetai profanws na ta paiksei kai etsi den xreiazetai na parei thn konsola.

Εγώ πάντως άνετα θα έπαιρνα μία κονσόλα για ένα παιχνίδι μόνο. Και τα είδη που έχω πει, δεν είναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΑ. Δηλαδή το FFT ή το Tactics Ogre ή το Advance Wars είναι απλά; Και με τα τρία δεν έχω κανένα πρόβλημα να βγουν στα φορητά, αλλά ακόμα και στο PSV δεν πρόκειται να παίξω Uncharted ή MGS, εκτός κι αν χρειαστεί να ταξιδέψω και δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ καλύτερο (πολύ δύσκολο).

Re paidia to provlhma sas einai h den einai to an vgainoun paixnidia yperparagwges sta forhta?
                      Dhladh prepei na mhn vgainoun? Giati oxi?

Κανένα πρόβλημα, αντίθετα μακάρι να βγαίνουν - στα είδη που αξίζει να βγαίνουν όμως.

Epeidh den mporeite na ta paiksete h epeidh den exete immersion?

Επειδή στα είδη που δεν ταιριάζουν ΔΕΝ υπάρχει καλό immersion, αλλά υπάρχει το ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Egw pou thelw na paiksw ti tha kanw?

Να παίξεις ό,τι θες, ή αν σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα Fighting, Action, Racing, Sport κλπ να πάρεις μία κονσόλα, αν σε ενδιαφέρουν περισσότερο τα FPS, WRPG, Strategy κλπ να πάρεις ένα PC. Θα με ευγνωμονείς.

Giati mia forhth konsola na mhn exei ta panta? Proswpika den vriskw kanenan apolytws logo na symvainei kati tetoio kai den yparxei kanena reasoning pou na to dikaiologei.

Γιατί δεν της ταιριάζουν τα πάντα, όπως λες είναι ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ, δεν είναι κονσόλα που την συνδέεις με την τηλεόραση. Άρα, αφού την φτιάξουμε λέμε: "Χμ... με αυτό εδώ τι μπορώ να κάνω; Αυτό, αυτό κι αυτό καλά!" κι όχι: "Χμ... θα πάρω μωρέ ότι έκανα στην κονσόλα και θα το πετάξω εδώ, κι ό,τι γίνει".
                      Επίσης εμάς τους παίχτες ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Θα βγαίνουν περισσότερα MGS (τύπου) στις κονσόλες και περισσότερα Fire Emblem (τύπου) στα φορητά.

afhste emas pou paizoume sta forhta na paizoume oti paixnidia thelioume emeis, oxi oti paixnidia thelete eseis.

Κάτσε ρε, κι εγώ παίζω φορητά, ποιος σου είπε ότι όλοι θέλουμε τα ίδια όμως;

Gia paradeigma h ekdosh tou FF13 sto PS3 einai anwterh apo tou xbox, afto shmainei oti egw pou exw Xbox den dikaioumai na paiksw to paixnidi mono kai mono epeidh den prosferei kati diaforetiko (h kalytero) apo thn ekdosh tou PS3?

Afto akrivws enow, ontws den aksizei na exeis kai tis 2 konsoles, omws sthn periptwsh tou paradeigmatos den vlepeis kapoion pou exei PS3 na vgainei kai na leei oti oi katoxoi Xbox den tha prepei na exoun tetoiou eidous paixnidia.

Τι πάει να πει δεν δικαιούμαι; Ό,τι θες παίξε, εδώ λέμε τι ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ και τι ΟΧΙ και εξηγούμαι το γιατί. Και δεν μιλάμε για μικρές τεχνικές διαφορές (αν και σαφώς υπάρχουν και ports που μπορεί και να μην παίζονται) αλλά για μία πολύ ουσιαστική: το μέγεθος της οθόνης, που είναι αυτό με το οποίο αλληλεπιδράς ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙΣ.

Apofasiste an to kolhma sas einai oi titloi, h h mikrh othonh.

Afto symvainei omws edw pera me thn periptwsh twn forhtwn, gia kapoious logous kapioi den thelete na exoun ta forhta tetoia paixnidia.

Η μικρή οθόνη δεν κάνει για συγκεκριμένα είδη παιχνιδιών.

Den milaw aparaithta mono gia ta dika sou legomena, mallon esy den diavases oloklhro to thread, exoume 3 atoma oi opoioi pistevoun oti ta forhta prepei na prosferoun mono fidakia (pou leei o logos) mono kai mono epeidh aftoi thewroun pws afta einai swsta games gia forhtes konsoles.

ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΕΣ ΝΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΦΙΔΑΚΙ; Το φιδάκι σημαίνει κάτι πολύ απλό όπως το καταλαβαίνω εγώ, τώρα πες μου τι είναι πιο πολύπλοκο το Final Fantasy Tactics ή το Metal Gear Solid; Νομίζω θα συμφωνήσεις το FFT, κι αν εννοείς τα γραφικά με το φιδάκι, θέλω το επόμενο FFT στο PSV να έχει ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΡΑΦΙΚΑ EVER. Το πρόβλημα μου είναι με τα GENRES.

E mia tetoia apopsh gia mena einai aparadekth, exw forhto kai thelw na paiksw uncharted se afto, den dikaioumai na to paiksw?

Παίξε όσο θες. Εγώ δεν δικαιούμαι να σου λέω ότι δεν παίζεις καλό παιχνίδι, κι ότι χάνεις όλο το νόημα, κι ότι ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΒΓΑΙΝΕ ΠΟΤΕ;

Se afthn thn periptwsh h dhlwsh sas tha eprepe na einai oti mia forhth konsola tha prepei na prosferei ta panta (opws yposthrizw egw) kai oxi mono ena eidos to opoio teriazei sta gousta orismenwn apo esas.

Δηλαδή θα με ενδιαφέρει περισσότερο το γούστο οποιοδήποτε άλλου εκτός από το δικό μου; Για το δικό μου γούστο σου μιλάω και σου λέω ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ.

Sas peirazei to na exoun oi forhtes paixnidomhxanes paixnidia opws to Uncharted, to God of war h to Metal Gear?

Αν το "όπως" έχει να κάνει με το είδος, ναι με πειράζει (δεν θα σκάσω βέβαια κι όλας, lol).

To KH einai enas apo tous poio popular titlous tou 3DS.

Επειδή είναι JRPG. Και τα JRPG παίζονται καλά στα φορητά και αρέσουν και σε πολύ κόσμο.

Eimai ths apopshs oti kathe ksexwristh konsola exei tous agorastes ths kai oti aftoi oi agorastes exoun to dikaiwma na paizoun oti titlo goustaroun stis konsoles tous.
                      Afto, apla pragmata h katalavenete ti thelw na pw h oxi.

Και οι αγοραστές της έχουν το δικαίωμα να πουν τι θέλουν και τι όχι! Ας μην το ξεχνάμε αυτό!

Oxi tsantizomai giati yparxei h antilhpsh tou oti ean mia konsola einai forhth den tha prepei na exei paixnidia opws to uncharted.

Kai mhn mou peite oti kaneis den to eipe afto.

Εγώ το είπα. Δεν πρέπει να έχει = θα ήταν πολύ καλύτερο αν δεν είχε. H Naughty Dog μπορεί να είχε εκδόσει ήδη το Τηε Last of Us ή να το δουλεύε πολύ καλύτερα πάνω σ' αυτό.

Oso gia to allo, oxi kathe konsola tha prepei na mporei na vgazei oti goustaroun oi pelates ths.
                      Δηλαδή εγώ που έχω ας πούμε Wii και είμαι πελάτης της Nintendo, και θέλω να παίξω WOW στο Wii τι θα πω; Από που κι ως που η κονσόλα από μόνη της μπορεί να φροντίσει ό,τι θέλει ο πελάτης;

Kaneis lathos den ksexnaw tipote, egw lew na vgazoun oti theloun gia na paizei o kathenas oti thelei, an den ginetai na vgoun FPS tote den einai thema ithikhs, alla thema texnologias kai ara den prepei na syzhtietai kan.
                      To post mou aforouse afta pou mporei na kanei mia konsola oxi afta pou den mporei.

Οι φορητές κονσόλες ΔΕΝ μπορούν ό,τι και οι οικιακές. Και μέσα σ' αυτά που δεν μπορούν είναι τα FPS και τα cut-scene heavy παιχνίδια. Μπορώ δεν σημαίνει ότι γίνεται και το βλέπω, σημαίνει έχει νόημα να το κάνω.

An omws theleis na paikseis FPS h strategy se forhto akomh kai an einai athlio den tha se stamathsw egw, oute tha pw pws den prepei na vgei ti me niazei allwste?

Δηλαδή εγώ όποιον βλέπω να παίζει Uncharted στο PSV θα του κλέβω το δισκάκι;
                      Από την άλλη κάποιος που τον νοιάζουν σχεδόν όλα τα είδη videogames (εγώ) θα πω τι πρέπει και τι δεν πρέπει να βγει. Μπορεί κάποιος να διαβάσει το post μου και να αποφασίσει να πάρει PS3 αντί για PSV για να παίξει Uncharted - όλοι ήμασταν μικροί κάποτε.

Fysika den isxyei kati tetoio, yparxoun games pou vgainoun mono se forhta kai kai games opws ta FPS pou vgainoun mono gia konsoles logw diaforetikhs fyshs.
                      Egw thelw na vgainoun ta panta (mesa stis dynatothtes ths kathe konsolas)

Τέλεια. Όπως λοιπόν καταλαβαίνεις ότι FPS δεν βγαίνουν για κονσόλες, σου δίνω μερικά είδη ακόμα που δεν ταιριάζουν στις φορητές. Αλήθεια, ποιο είδος βγαίνει μόνο σε φορητά;

Mhn leme oti theloume, oloi mporoun na voleftoun me ton yparxon xeirismo kai osoi theloun na to paiksoun tha to paiksoun, h Sony den tha xasei apo enan Big Boss.

Ενώ εμείς θα χάσουμε αν δεν βγει Uncharted στο PSV και βγάλουν ένα καλύτερο The Last of Us; Ή αν βγάλουν ένα Platform στο Vita;

Katalaves? einai thema mentality, twra.
                      - Re sy den prepei na vgei uncharted sto Vita, synithisa na to vlepw sto PS3... tha xalasei to karma

Όχι, είναι δεν βλέπεται στο PSV γιατί ο Drake είναι μικρός κι αδύναμος (σε σχέση με εμένα, αφού τον κρατάω στο χέρι μου) και δεν τον βλέπω για μεγάλα πράγματα.

Epishs epeidh exoun dermatina salonia oi Mercedes afto den shmainei oti efxomaste na mhn exoun dermatina salonia oute ta Volks Wagen mono kai mono epeidh ta efxaristiesai perissotero stis Mercedes....

lol, ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ παράδειγμα, ευχαριστώ. Αν με ρωτήσουν τι προτιμώ, την Mercedes (PS3) ή το Volkswagen (PSV), θα πω την Mercedes. Αν έχω Mercedes, θα κάτσω να βάλω δερμάτινα σαλόνια (MGS κτλ) στο Volkswagen μου; Ούτε κατά διάνοια, όταν όμως χαλάει η Mercedes (είμαι μακριά από το σπίτι, δεν έχω PS3), θα παίρνω το Volkswagen.

Comment

• @sub_zero

Originally posted by sub_zero
                        Η πλειοψηφια ομως (τουλαχιστον με αυτα που βλεπω και αντιλαμβανομαι απο εδω μεσα) δεν αγοραζει ενα φορητο επειδη εχει τοσο αναγκη την φορητοτητα της αλλα σαν μια ακομα gaming εμπειρια και εδω κολλανε αυτα που ελεγα πριν.
                        Άσχημο μου φαίνεται αυτό. Δεν ξέρω αν ισχύει, πάντως εγώ δεν παίζω φορητά σπίτι μου, εκτός αν είναι κάποιος στην ΤV και κάποιος άλλος στο laptop - όταν δεν μπορώ αλλιώς δηλαδή.

@i Have no Equal

Originally posted by i Have no Equal
                        Φυσικα και δεν ειναι το ιδιο και η τεχνολογια μας απεχει ακομα για να το κανει ολοιδιο. Οταν βγει PSV που θα βγαζει 1080p θα το συνδεω με Headset/ οτι 3rd party controller θελω στην TV μου και θα παιζω online τοτε θα πω ναι εχουν ελαχιστες διαφορες. Μεχρι τοτε βεβαια θα εχει γινει obsolete η τωρινη τεχνολογια και παλι πισω θα ειναι..

Μην κοροιδευομαστε μπορει για καποιον που παιζει μονο kingdom hearts/ff/2d castlevania και τετοια να εχει ελαχιστες διαφορες, αλλα καποιος που παιζει CoD/Bf και γενικα any online competitive θα γελαει πραγματικα.. Θα ηθελα και εγω Vita και θα παρω καποια στιγμη σιγουρα αλλα ποτε δεν θα αντικαταστησει το 360/PS3 θα ειναι απλα κατι συμπληρωματικο και gadget.
                        Originally posted by i Have no Equal
                        Μπορουν να βολευτουν αυτοι που θελουν να βολευτουν οχι ολοι.
                        Αυτό ακριβώς για τα FPS. Γενικά νομίζω δεν θα έπρεπε καν να χρειάζεται εξήγηση για κάτι τέτοιο.

@hideo

Originally posted by hideo
                        Πως μπορεις να το ξερεις,οτι δεν θα προσφερει την ιδια εμπειρια.Το uncharted γιατι την προσφερει?
                        Ίδια εμπειρία; Το ίδιο σου φαίνεται το cut-scene στις 5 ίντσες και το ίδιο στις 32;

Οταν σου μιλησα για το fifa,το εκανα γιατι ειναι παραδειγμα παιχνιδιου που χρειαζεται ολα τα κουμπια του χειριστηριου ,αλλα τελικα μπορει να παιξεις manual controls και να εχεις σχεδον την ιδια εμπειρια.Πριν κυκλοφορησει,οι fifa fans(πχ εγω) ειχαν τους ιδιους προβληματισμους με σενα για το COD,αλλα βλεπω οτι τελικα ειναι διασκεδαστικο στο vita το ποδοσφαιρακι και βρισκεται 2ο στις πωλησεις στην Μεγάλη Βρετανία.
                        Αλήθεια, στο Fifa μπορείς να βλέπεις το mini-map; Απ' ότι έχω δει μου φαίνεται πολύ μικρό. Και μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά για πόση ώρα; Άσε που δεν μπορείς να παίξεις multiplayer με έναν φίλο σου.

''Γιατι να μην δουμε ενα ακομα καλο MGS ,εστω σε φορητη εκδοση αφου δεν γινεται να το δουμε σε ps3?''
                        Γιατί προτιμάμαι, ακόμα κι αν δεν μπορούν να το βγάλουν σε έκδοση του PS3 να κάνουν ένα από τα επόμενα:
                        α)να αφοσιωθούν περισσότερο στον επόμενο τίτλο της εταιρίας σε οικιακή κονσόλα ώστε να βγει ακόμα καλύτερος
                        β)να αναπτύξουν έναν τίτλο στο φορητό από τα είδη που ταιριάζουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ σε αυτό.

Αδυνατω να καταλαβω γιατι αν η εκδοση για τις κονσολες ειναι παιχνιδι του 10/10, δεν μπορει να ειναι αυτη του psvita 7 ή 8 ή 9/10.
                        Πρεπει να ειναι ντε και καλα 0/10 και να μην αρεσει σε κανεναν?Γιατι καπως ετσι παρουσιαζεις την διαφορα.
                        Γιατι λοιπον αυτος που εχει vita και του αρεσει το φορητο,να μη ευχαριστηθει αυτο το 8/10 του psvita cod?
                        Γιατι αυτος που του αρεσει το πολυ COD να μην ευχαριστηθει και την vita version σε αρκετα μεγαλο βαθμο.
                        Γιατί αυτός που ενδιαφέρεται για το COD ενδιαφέρεται για το multiplayer. Το οποίο το Vita όχι, δεν μπορεί να το προσφέρει καν κοντά στο multiplayer μιας κονσόλας ή ενός PC. Επίσης για να του αρέσει το COD, πα να πει ότι το έχει παίξει εκτός Vita, ε, γιατί να προτιμάει να ασχοληθεί με το Vita; Ή γιατί να θέλει οι προγραμματιστές να κάθονται να βγάζουν μια έκδοση του 7/10 στο Vita κι όχι να φτιάχνουν το επόμενο COD ή το επόμενο patch για αυτήν την έκδοση ή κάποιο άλλο game;

Aκριβως.
                        Gamers ειμαστε και μας αρεσει να παιζουμε παιχνιδια.Ειναι πολυ απλο.

Τι παει να πει εχω το ps3 για να παιξω uncharted?Η σου αρεσει το uncharted ή δεν σου αρεσει.Aν σου αρεσει και δεν παιξεις την vita εκδοση,εσυ χανεις.Αν δεν σου αρεσει δεν χανει κανεις:p
                        Αν σου αρεσει το uncharted εγραψα και παραπανω , εσυ χανεις.Δεν υπαρχει λογικη στο δεν θελω να δω το uncharted σε φορητο.Eιναι uncharted και εισαι gamer.
                        Gamers είμαστε και μας αρέσει να παίζουμε καλά παιχνίδια. Υπέθεσε για λίγο
                        ότι βγαίνει ένα ΚΑΚΟ Uncharted, γνήσια ΚΑΚΟ όμως. Θα χάσεις που δεν το έπαιξες; Όχι βέβαια.
                        Έτσι λοιπόν, αν εκτιμάς ότι στο Uncharted η ποιότητα του παιχνιδιού προκύπτει από το κινηματογραφικό του ύφος, χάνεις όταν το βάζεις στο PSV.

@Altair

Originally posted by Altair
                        Άλλο το Golden Abyss άλλο το Drake's Fortune.
                        Mε το σκεπτικό σου,γιατί να παίξω το King of Fighters 13,έχω το 12.Γιατί να παίξω το Drake's Deception;Έχω το Among Thieves.
                        Όχι, στην δεύτερη περίπτωση θελεις more of the same. Θέλεις ένα καλύτερο King of Fighters XIII από το XII κι ένα καλύτερο Drake's Deception από το Among Thieves. Όταν σου δίνει ένα χειρότερο Golden Abyss από το Drake's Fortune, δεν σε ικανοποιεί, και είναι χειρότερο επειδή δεν μπορείς να το παίξεις σε μεγάλη οθόνη.

Βάζω spoilers για να μην είναι τεράστια τα posts, μερικές φορές επαναλαμβάνομαι επίσης.

Comment

• ΟΜG τι εκανες βρε Hell?lol

Τα μισα που εκανες quote(τα δικα μου τουλαχιστον) εχουν απαντηθει απο εμενα.

Με λιγα λογια διαφωνω σχεδον στα παντα.

Mπορουσες να παρεις 2 -3 πραγματα απο oλα τα ποστς και να κανεις απλα ενα μεγαλο ποστ.Αν αρχισουμε να απανταμε σε ολα αυτα(αν και εχουν απαντηθει) θα εκραγει το forum.:p

Comment

• Επίσης θέλω να πω κάτι που ανέφερε ο subzero πιο πάνω και πέρασε λίγο στο ντούκου.
                            Γιατί το ds πέτυχε; Ή γιατί το psp έχασε την μάχη; Ήταν πιο φθηνό; Είχε καλύτερα παιχνίδια; Ή μήπως είχε αυτήν ακριβώς την διαφορετικότητα που λέμε;

Αν δει κάποιος ποια games σπρώξαν το ds θα δεις ότι ήταν αυτά που εκμεταλλεύονταν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ναι το αγοράσανε οι casuals, ναι τα games ήταν μάπα αλλά είχαν κάτι το διαφορετικό που τράβηξε τον κόσμο. Το nintendogs δεν ήταν κάτι καινούριο, pet games υπήρχαν και πριν αλλά εκμεταλλεύτηκε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ds και πέτυχε.

Αυτό το λέω για να δείξω ότι δεν είμαστε μόνο εγώ, ο BB και ο subzero που πιστεύουμε ότι ένα φορητό χρειάζεται μία τιτλοθήκη διαφορετικής φύσης αλλά πολύ κόσμος. Και όχι μόνο οι casuals. Ο Altair πχ είπε πριν ότι ένας απ'τους λόγους που πήρε ds ήταν τα 2D Castlevania που προφανώς δεν μπορούσε να βρει αλλού. Πόσοι από εδώ μέσα πήραν ds για τα Layton και τα Ace Attorney;
                            Εγώ στο ds μόνο τέτοια παιχνίδια έπαιζα.

Και αν τελικά το vita δεν πουλήσει όσο θα πρέπει ίσως να φταίει και αυτό. Το γεγονός δλδ. ότι πολλοί το βλέπουν σαν ένα φορητό ps3 (όπως έβλεπαν και το psp σαν φορητό ps2) και ο βασικός λόγος γι'αυτό θα είναι η τιτλοθήκη του.

Όλα αυτά είναι υποθετικά βέβαια, δεν κατακρίνω το vita, προς Θεού.

Comment

• Originally posted by Enpsty View Post
                              Επίσης θέλω να πω κάτι που ανέφερε ο subzero πιο πάνω και πέρασε λίγο στο ντούκου.
                              Γιατί το ds πέτυχε; Ή γιατί το psp έχασε την μάχη; Ήταν πιο φθηνό; Είχε καλύτερα παιχνίδια; Ή μήπως είχε αυτήν ακριβώς την διαφορετικότητα που λέμε;
                              Πως γινεται να εχει χασει ενα φορητο με 75 εκατομμυρια πωλησεις?

Comment

• Originally posted by hideo View Post
                                Πως γινεται να εχει χασει ενα φορητο με 75 εκατομμυρια πωλησεις?
                                Σε σχέση με το ds εννοώ.
                                Γιατί βγήκε το ds πρώτο και το psp δεύτερο; Ιδιαίτερα όταν από τεχνικά χαρακτηριστικά το έτρωγε το ds για πρωινό.

Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είμαι ενάντια της sony. Παραδείγματα δίνω.

Comment

Working...
                                X