Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η σχέση σας με τα video games

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Roronoa
    replied
    25 ετων και παιζω καθημερινά, άλλοτε πολλες ωρες και αλλοτε λιγες ωρες. Υπαρχουν περιοδοι που μπορει να μην παιζω φανατικα και να κανω ενα μικρο διάλειμμα, ισως και να μην παιξω για μερικες μερες.

Originally posted by Enpsty View Post
    Το μόνο που μου λείπει είναι το αίσθημα δέους που είχα όταν πρωτοξεκίναγα ένα μικρός game (καλό ή μάπα), πλέον δεν το έχω πια.
    Το εχω παρατηρησει και εγω αυτο, σπανια ή και ποτε πια ενα παιχνιδι θα με πωρώσει στο ξεκινημα. Μπορει να με κερδισει στην πορεια αλλα δεν νιωθω οπως μικρος που επαιρνα ενα νεο Game, ισως φταιει οτι τα games ειναι πολυ φτηνα τωρα και εχω τεραστιο backlog, δεν ξερω :/

Παλια θυμαμαι επαιζα ενα game και κοιμομουν αλλα μολις ξυπναγα (και δεν ειχα καποια δουλεια ή σχολειο) η πρωτη μου επιθυμια ηταν να ανοιξω την κονσολα να παιξω. Τωρα πια δεν υπαρχει αυτο, ειναι σχετικα σπανιο, οταν ξυπνησω (μετα απο το απαραιτητο χουζουρεμα) θα μπω internet, θα φαω κατι και οταν βαρεθω θα παρω την "αποφαση" να παιξω. Δεν μου αρεσουν λιγοτερο τα games αλλα δεν με "πωρωνουν" οσο παλια. Ισως κανα mmo μεχρι να το βαρεθω.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Εγώ ελπίζω να καβατζώσω την 32'' των γονιών μου μόλις πάρουν καινούρια.
    Επίπεδη στα 100Hz.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Απαραίτητα με παλιά μεγάλη τηλεόραση μέσα για τα retro.
    Έτσι!!!
    Εχω φροντίσει για CRT ήδη. Έχω μια 14άρα phillips που έχει βγει σκυλί- από NES μέχρι PS2 έπαιζα εκεί, καθώς και μια 21" Trinitron που είχα σαν φοιτητής. Κι έχω κρατήσει και το CRT monitor του παλιού PC για VGA gaming από Dreamcast. Πλέον έχω πατήσει πόδι, ό,τι παλιά ηλεκτρονική συσκευή πάει για πέταμα πρώτα πρέπει να πάρει τη δική μου έγκριση. ( ειδικά μετά το πεταμένο ηχοσύστημα του πατέρα μου με turntable Pioneer των 80s το οποίο λειτουργούσε άψογα αλλά "έπιανε χώρο" )

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Originally posted by Sinclair View Post
    Αμ δε Ξεχωριστό δωμάτιο- play room.

Αυτό ακριβώς.
    Απαραίτητα με παλιά μεγάλη τηλεόραση μέσα για τα retro.

Για τα πιτσιρίκια υπάρχουν και emulators.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Μωρέ ας τα χαίρονται. Games είναι για να παίζονται είναι. Δε λέω πως δε θα σπάσει κάτι μέσα μου, αν πχ έσπαγε το SNES μου ή χάνανε κανά σπάνιο game( ok τελείως υποθετικό σενάριο παιδιά άμεσα δεν προβλέπονται )ή σπάγανε καμμιά action figure, αλλά δε βαριέσαι πλέον είμαι πολύ πιο χαλαρός με τα πράγματά μου από ότι παλιότερα.
    Απλώς στην παρούσα φάση είναι δύσκολη η οργάνωση των αντικειμένων. Βλέπω πχ τα play room των AVGN, Happy console gamer και άλλων και όσο να είναι ζηλεύω αλλά οκ κάποια στιγμή μελλοντικά θα γίνει- και αν τα καταφέρω θα βάλω σε μια γωνιά και μια καμπίνα παίζει MAME

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ta retro einai retro panta tha paizonte

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Αμ δε Ξεχωριστό δωμάτιο- play room. Ούτως ή άλλως ποιος θα ασχολείται με τις βλακείες του "γέρου"? Θα παίζουν VR εξελιγμένο τότε

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Ta paidia sou tha paizoun tis syloges sou kai esy tha tis klais.

Leave a comment:

• Sinclair
    replied
    Εγώ πάλι κοντεύω πλέον τα 31- σε ένα μήνα- και προσπαθώ να ασχολούμαι όσο μπορώ και να μένω μέσα στα πράγματα. Το μόνο άσχημο πως ενώ η όρεξη υπάρχει πολλές φορές προσκρούει πάνω στις καθημερινές υποχρεώσεις αλλά οκ, στο πρόγραμμα όλα...
    Φυσικά υπήρξαν και θα υπάρξουν τα διαστήματα όπου με πιάνει μια βαρεμάρα αλλά πάντα κάτι γίνεται και επιστρέφω δριμύτερος. Ωστόσο οι αγορές- retro κυρίως αλλά και νέες- για τη συλλογή συνεχίζονται, με προσαρμογή στο budget( όχι πολλές και φτηνές αλλά λίγες και να πονάνε xD)

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    32 χρονών κωλόγερας, αλλά συνεχίζω να παίζω σχεδόν καθημερινά, με εξαιρέσεις κάτι διαστήματα που για κάποιο λόγο δεν έχω όρεξη να παίξω τίποτα.
    Το μόνο που μου λείπει είναι το αίσθημα δέους που είχα όταν πρωτοξεκίναγα ένα μικρός game (καλό ή μάπα), πλέον δεν το έχω πια.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    32 se 2 evdomades

Leave a comment:

• BigBOSS
    replied
    επειδή βαριέμαι αυτή τη στιγμή να γράφω σεντόνι,

Προσωπικά μια χαρά ειναι η σχέση μου με το gaming, πάντα μου άρεσαν τα games και πάντα (λογικά) θα μου αρέσουνε, η μονάδικη περίοδος έως τώρα που έπαιξα ελάχιστα έως καθόλου ήταν η στρατιωτική περίοδος.

Αυτή τη στιγμή εάν ειχα την οικονομική δυνατότητα θα έπαιρνα όλες τις κονσόλες νέας γενιάς.

To gaming φυσικά και δεν το βλέπω σαν κάτι που απευθύνεται μονο σε άτομα παιδικής ηλικίας μια άποψη που επικρατεί σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου. Τώρα εντάξει η Ελλάδα απο άποψη νοοτροπίας βρίσκεται πίσω σε πολλά πράματα και ο τρόπος αντιμέτωπισης του gaming δεν αποτελεί εξαίρεση αν και τα τελευταία χρονια εξαιτίας της γενιάς Ελληνων gamers που ήταν παιδιά και τώρα πλησιάζουνε τα 30 και συνεχίζουνε να αγαπούνε τα videogames, ενώ οι γέροι πεθαίνουνε, αυτή η κατάσταση αλλάζει με το gaming να ειναι σε πολύ καλυτερη θέση σε σχέση με την προ εικοσαετίας κατάσταση.

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Συμφωνώ αν το λένε επιδεικτικά, αλλά ευτυχώς το Gaming έχει φτάσει να είναι τόσο mainstream που τέτοιες περιπτώσεις είναι σπάνιες πλέον. Απο την στιγμή που ο αδερφός μου είναι 37, έχει 2 παιδιά και επιχείρηση 25 ατόμων και βρίσκει χρόνο να παίζει ραλάκια, κάθε ατάκα τύπου είσαι πολύ μεγάλος για τέτοια τρώει άκυρο στο λεπτό.

Τώρα, όπως είπα για μερικούς όντως ισχύει οτι μεγαλώνοντας χάνουν το νόημα να παίζουν γιατί αλλάζει η χημεία του εγκεφάλου τους που επηρεάζει το τι θέλουν ή δεν ξέρω και γω τι να πούμε. Και επειδή δεν είναι σπάνιες περιπτώσεις το καταλαβαίνω αν μου πει κάποιος "μεγάλωσα για τέτοια πράγματα" και ας είναι και 18 αρκεί να μην υπονοεί οτι αυτό ισχύει για όλους.

Ο TheCursed είναι το φορουμικό παράδειγμα.

Leave a comment:

• NickTG
    replied
    Ούτε εμένα θα μου φαινόταν περίεργο να μου πει κάποιος πως δεν θέλει να παίζει πλέον γιατί βαρέθηκε, δεν του αρέσεουν πια, βρήκε άλλες ασχολίες, δεν προλαβαίνει.

Η δικαιολογία όμως "είμαι μεγάλος για αυτά" μου φαίνεται τραγικά ηλίθια και παράλληλα προσβλητική. Μου θυμίζει παλιότερα χρόνια και μεγαλύτερες ηλικίες.
    Επίσης στους περισσότερους που λένε κάτι τέτοιο αν τους βάλεις ένα Civilization θα το κοιτάνε σαν πυρηνική φυσική.

Leave a comment:

• ChrisTop
    replied
    Όλα εξαρτόνται απο το άτομο. Εμένα δεν μου φαίνεται καθόλου περίεργο να μου πει κάποιος οτι δεν θέλει να ασχοληθεί άλλο με τα videogames στα 23 του, και στα 15 να μου το λεγε πάλι λογικό θα μου φαινότανε. Τα videogames, εκτός εξαιρέσεων, προσφέρουν διασκέδαση και ακόνισμα του μυαλού, είναι απολύτως λογικό να φτάσεις σε μια ηλικία που έχεις άλλες προταιρεότητες, όπως είπα εξαρτάται απο το άτομο, και θα παρατήσεις το άθλημα γιατί απλά δεν σου προσφέρει αυτά που αναζητάς.

Για να μαι on-topic για μένα το Gaming είναι προτίστως spectators sport μιας και παρακολουθώ τα τουρνουά LoL και κατά δεύτερον χόμπι όποτε παίζω Civilization ή όποτε κυκλοφορεί ενδιαφέρον RPG.

Leave a comment:

Working...
X