Announcement

Collapse
No announcement yet.

PlayStation 5

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Originally posted by majorfox View Post
    Εμένα προσωπικά που με ενδιαφέρει μόνο ένα game στο launch είναι το demon souls , μετά θα περιμένω το επόμενο επικο αποκλειστικό game δεν με πειράζει
    εισαι με τα καλά σου; θα δώσεις 500 ευρώ για ένα παιχνίδι που ειναι και remake και έχει ξαναπαιχθει;
    Star Citizen videos Star Citizen gallery

    Comment


    • Originally posted by BigBOSS View Post
      εισαι με τα καλά σου; θα δώσεις 500 ευρώ για ένα παιχνίδι που ειναι και remake και έχει ξαναπαιχθει;

      Κάποια games αξίζουν να γίνουν ριμεικ γιατί είναι παλιά και δεν βλέπονται πλέον με τα γραφικά τους.
      Πάρε παράδειγμα το ριμεικ του resident evil 2 , μπορεί να είναι ριμεικ αλλά φαίνεται σαν ένα καινούργιο game με ρεαλισμό που δεν είχε παλιά.
      Επίσης θέλω να δω κι αλλά games του ps2 ριμεικ, δεν γίνεται να περάσει και αυτή η γενια του ps5 χωρίς κάποιο mgs η silent hill ριμεικ γιατί τα καλύτερα τα έχει το ps2.

      Όσο για την τιμή ένα ps5 μαζί με ένα game στο launch είναι πιο φθηνό και από κινητό της apple τα οποία εξαντλούνται τα αποθέματα στην Ελλάδα...

      Last edited by majorfox; 18-09-2020, 05:22 PM.

      Comment


      • Originally posted by Deus View Post
        Ε παιδιά το κόστος ανάπτυξης των παιχνιδιών έχει φτάσει στον Θεό ενώ η τιμή τους δεν έχει αυξηθεί ποτέ, εδώ και 30 χρόνια είναι η ίδια, ήταν θέμα χρόνου πότε θα αυξηθεί. [...]
        Αυτή είναι μια καραμέλα που έχω βαρεθεί να διαβάζω Online και προσωπικά πιστεύω πως βλάπτει. Ο νοοτο τα είπε ωραία, δηλαδή πως ναι μεν έχουν μείνει ίδιες οι τιμές εδώ και δεκαετίες, όμως έχει αυξηθεί και ο κόσμος που αγοράζει, άρα τα κέρδη τους είναι μεγαλύτερα από αυτά που πιστεύουμε. Προσωπικά δεν θα είχα πρόβλημα εάν κάναμε κάπως μία συμφωνία και οι τιμές ανέβαιναν φιξ ένα 10ρικο ΑΛΛΑ δεν θα είχαν μέσα game store, συναλλαγές, ρουλέτες κλπ κλπ. Όμως όλοι μας ξέρουμε πως αν τα παιχνίδια πάνε στα 70 και 80€, όλα αυτά θα παραμείνουν, επομένως ο καταναλωτής θα μείνει με το καπέλο στο χέρι.

        Τέσπα, βλέπουμε ανάλογα με το παιχνίδι. Πάντως 80€ δύσκολα θα δώσω, ακόμα κι αν πρόκειται για λατρεμένο τίτλο (Final Fantasy, Kingdom Hearts κλπ).

        PK World - Τα πάντα για Disney comics!

        Comment


        • Νοοτο, Phantom Duck.

          Συμφωνώ με ολες τις επισημάνσεις σας. Πολύ σωστές οι τοποθετήσεις σας, σωστά τα λέτε σε όλα. Εξάλλου και εγώ καταναλωτής είμαι, δεν νοείται να δεχτώ να δώσω τόσα χρήματα παραπάνω για να συνεχίσω το χόμπι μου.

          Απλά έγραψα ότι έγραψα στο προηγούμενο ποστ μου απλά για να δώσω την οπτική γωνία των developers, να δικαιολογήσω αν θέλετε το σκεπτικό τους, τον λόγο για τον οποίο αποφάσισαν να αυξήσουν την τιμή. Έτσι, για να δούμε ποιο σφαιρικά το ζήτημα.

          Αλλά αν ισχύει αυτό που έγραψες Νοοτο, το ότιη αύξηση της τιμής είναι κίνηση ΜΟΝΟ της Sony και όχι και της Microsoft παίρνω πίσω όλα όσα είπα.


          Tidy!

          Do not blame me.Blame yourself or God.
          In Matsuno we trust.

          Comment


          • Αλλά αν ισχύει αυτό που έγραψες Νοοτο, το ότιη αύξηση της τιμής είναι κίνηση ΜΟΝΟ της Sony και όχι και της Microsoft παίρνω πίσω όλα όσα είπα.
            Ναι αυτο θα το δουμε και εχεις δικιο οτι μπορει να ειναι συνολικη κινηση της βιομηχανιας (λογικα βεβαια δεν θα πιασει τα pc) για αυτο εγραψα ''ας δουμε τι θα κανει ο ανταγωνισμος" (αν και ευκαιρία ψαχνουν ολοι ). Θα προτιμουσα παντως η Microsoft να παρει τη θεση της πιο consumer friendly εταιριας σε αυτη τη γενια, να τραβηξει κοσμο, και να τους ταρακουνήσει λιγακι διοτι καθε φορα που η Sony βγαινει πρωτη με διαφορα φαινεται οτι γυρναει πισω στον παλιο "καλο" της εαυτο.

            Σε αλλα νεα, εγινε confirm και επισημως οτι η κονσολα δεν θα υποστηριζει ps3-ps2-ps1 games.
            https://www.eurogamer.net/articles/2...-ps2-ps1-games
            Last edited by nooto; 19-09-2020, 11:11 AM.

            Comment


            • Α ρε Sony, μια ζωή όταν είσαι στην κορφή κάνεις τις ίδιες χαζομάρες. Τίποτα δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαετίες. Χρειάζεσαι κάποιον να σε φοβερίζει. Μακάρι η Microsotf να παίξει έξυπνα και να διαφημίσει πως είναι φιλική στον καταναλωτή (backwards compatible, χαμηλότερες τιμές, κλπ). Κάνει κι αυτή τις χαζομάρες της, όμως αν δούμε ακόμα μια γενιά με τη Sony μονοπώλιο, ας ετοιμαζόμαστε για PS6 με 700€, παιχνίδια στα 90€, PS Plus χειρότερο και ακριβότερο από ποτέ, και δεν συμμαζεύεται.

              PK World - Τα πάντα για Disney comics!

              Comment


              • Δεν είναι μόνο η Sony που ακολουθεί μονοπωλιακές στρατηγικές αλλά οποιοσδήποτε ήταν ο leader last gen. H Νintendo έκανε ότι γούσταρε επί εποχές NES, η Sega είχε πλημμυρίσει την αγορά με κονσόλες, η Sony έβγαζε κονσόλα με 600 ευρώ και περίμενε ο κοσμάκης να την αγοράσει και η Μ$ κατάφερε να προωθήσει ότι anti-consumer policy είχε κατά νου με το One. Γι αυτό κάνει καλό ο ανταγωνισμός και συμφέρει τον end user.

                Για το BC τα έχουμε ξαναπεί. Η μαγική λέξη λέγεται emulation αλλά κανείς δε θέλει να χάνει λεφτά.

                Για τις τιμές των games, έχω την αίσθηση ότι θέλουν να προωθήσουν το all digital μοντέλο. Φαντάζομαι ότι οι τιμές στα psn, xbox live κτλ θα είναι χαμηλότερες. Δούλεψε στο PC, και λογικά θέλουν να το φέρουν και στις κονσόλες, που είναι κακό για τους συλλέκτες. Είδωμεν.

                Τo Monkey Island έχει την απάντηση και σε αυτό το θέμα...

                Comment


                • Το πρόβλημα με το all-digital μοντέλο είναι ότι στις κονσόλες, τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι ψηφιακές τιμές είναι κατά κανόνα χειρότερες από το φυσικό μέσο, καμία σχέση με Steam...
                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                  Comment


                  • H αυξηση τιμων δυστυχως εχουν αφησει να εννοηθει εδω και μηνες οτι ειναι κατι δεδομενο για την νεα γενια. Oι πρωτοι που το επικοινωνησαν ηταν οι third party απο οσο θυμαμαι οποτε ειναι αποφαση ολων.

                    Απο την μια ειναι κατανοητο, γιατι το κοστος δημιουργιας παιχνιδιων αυξανεται κατα πολυ γενια με γενια. Περισσοτερα χρηματα απαιτουνται για πιο λεπτομερεστερους κοσμους, ενω αυτοι οι ''κοσμοι'' δεν μπορουν να συνοδευονται απο αλλοκοτους χαρακτηρες και uncanny valley, οποτε και εδω χρειαζονται ακομα περισσοτερα χρηματα για να υποστηριχθει ολο αυτο.

                    Απο την αλλη το θεωρω απαραδεκτο oταν αυτο γινεται για παιχνιδια που δεν ειναι ακριβως next gen για να δικαιολογησουν αυτη την αυξηση. Για παραδειγμα το νεο spiderman ειναι cross gen και το μεγεθος του ειναι αναλογο του Uncharted lost legacy που κοστιζε 40e. Πιστευω οτι δεν ειναι ακριβοτερη παραγωγη απο το τελευταιο και πιθανον δεν θα δειχνει καν ανωτερο σε ολα τα παραπανω που ανεεφερα(details κτλ).
                    Το μονο καθαρα next gen game που εχουμε δει να παιζει ειναι το Ratchet and Clank.
                    Το Demon's souls δεν το βαζω γιατι το core παιχνιδι ειναι designed για την προηγουμενη γενια(PS360)

                    Originally posted by Phantom Duck View Post

                    Αυτή είναι μια καραμέλα που έχω βαρεθεί να διαβάζω Online και προσωπικά πιστεύω πως βλάπτει. Ο νοοτο τα είπε ωραία, δηλαδή πως ναι μεν έχουν μείνει ίδιες οι τιμές εδώ και δεκαετίες, όμως έχει αυξηθεί και ο κόσμος που αγοράζει,
                    To προβλημα ειναι οτι ο κοσμος συνολικα εχει μεν αυξηθει αλλα σε ενα ποσοστο μικρο σε συγκριση με την αυξηση του κοστους των games. Στα mobiles η αυξηση ειναι τεραστια οντως, αλλα το κοινο που απευθυνονται τα ΑΑΑ δεν εχει αυξηθει πολυ. Σκεψου το PS2 εχει πουλησει περισσοτερο απο το PS4, αλλα το κοστος δημιιουργιας παιχνιδιων για το PS2 πιθανον θα ηταν 3-4 φορες κατω. Δες οποιο GTA του PS2 και συγκρινε το με το RDR2 της Rockstar. Μιλαμε για το χαος. Ο κοσμος ομως ειναι λιγοτερος στο PS4 η πανω κατω ο ιδιος(αναλογικα στον ταδε χρονο ζωης της καθε κονσολας), με το κοστος του RDR2 να ειναι εξωπραγματικο σε συγκριση με το San Andreas για παραδειγμα.
                    Last edited by hideo; 19-09-2020, 12:29 PM.

                    Comment


                    • Originally posted by BigBOSS View Post

                      εισαι με τα καλά σου; θα δώσεις 500 ευρώ για ένα παιχνίδι που ειναι και remake και έχει ξαναπαιχθει;
                      Προσωπικα δεν βρισκω λογο(ακομα εστω) να παω για day οne οποτε το βλεπω για 2021, αλλα ποτε δεν ξερεις (γιατι το μοχλουδακι του DS4 εχει προβλημα και δεν θα αγορασω αλλο φυσικα).

                      Αλλα για σενα BB ειναι no-brainer.

                      The PlayStation Plus Collection is the perfect entry point for first time PlayStation owners
                      https://www.gamesradar.com/playstati...xt-best-thing/



                      Eγω τα εχω ολα
                      Last edited by hideo; 19-09-2020, 12:40 PM.

                      Comment


                      • De me afora an exei anebei katakorufa to kostos paragogis enos paixnidiou k oute einai dikou mou problima. An auto aposkopei se poiotikotero proion tote auto 8a fanei aptis poliseis. Me auti ti logiki diladi 8a pliroume 80 gia tin ka8e moufa pou bgainei h 8a uparxei timologosi analoga me to score sto metacritic? Ti logikes einai autes? Ola auta ta montela microtransactions, day one patch, Activision ktl prepei na kaoun stin pura. Autoi kala kanoun kai ta kanoun. To 8ema einai an 8a uparxei to analogo backlash apo tin gaming koinotita. To 8etiko einai oti i en logo koinotita de apoteleitai mono apo probata.

                        Comment


                        • Originally posted by BigBOSS View Post

                          εισαι με τα καλά σου; θα δώσεις 500 ευρώ για ένα παιχνίδι που ειναι και remake και έχει ξαναπαιχθει;
                          Όσοι είμαστε φανατικοί του είδους ναι θα τα δώσουμε, όπως έκανα και με το ps4 το πήρα τη μέρα που κυκλοφόρησε το bloodborne. Εξάλλου την κονσόλα θα την έχεις και μείωση τιμής δεν νομίζω να δεις στο άμεσο μέλλον, ίσως κανένα bundle μέχρι εκεί. To bloodborne btw μου έβγαλε >500h.

                          Originally posted by straier View Post
                          Το πρόβλημα με το all-digital μοντέλο είναι ότι στις κονσόλες, τουλάχιστον μέχρι τώρα, οι ψηφιακές τιμές είναι κατά κανόνα χειρότερες από το φυσικό μέσο, καμία σχέση με Steam...
                          Ναι αυτό συζητούσαμε και στο discord, δεν υπάρχει κάποιο incentive να πας σε all-digital για -100ε τη στιγμή που θα σκας 80άρια για τα first party και 70άρια για τα υπόλοιπα. Στα κλειδάδικα που αναφέρουν μερικοί συνήθως δίνουν απλά ένα account με το παιχνίδι activated.

                          Originally posted by hideo View Post
                          Το μονο καθαρα next gen game που εχουμε δει να παιζει ειναι το Ratchet and Clank.
                          Το Demon's souls δεν το βαζω γιατι το core παιχνιδι ειναι designed για την προηγουμενη γενια(PS360)
                          Δεν ξέρω αν συμφωνώ με αυτό, τι πάει να πει είναι designed για την προηγούμενη γενιά? Είναι remake from the ground up όχι remaster, εντάξει προφανώς δεν είναι τύπου REmake2 η FFVIIR στα οποία εκτός από τα γραφικά έγιναν τεράστιες αλλαγές στο core/gameplay (και λογικό γιατί μιλάμε για πολύ παλιά παιχνίδια) κάτι που ναι μεν λογικά δεν ισχύει για το DeS αλλά για εμένα μια χαρά next-gen φαίνεται να είναι. Θα εξαρτηθεί απο τα features και το πόσο καλό remake θα είναι, πάντως είναι λόγος αγοράς ps5 day 1 εύκολα.

                          Βασικά η Sony έχει το καλύτερο lineup που θα μπορούσε να έχει imo.

                          Comment


                          • Originally posted by i Have no Equal View Post
                            Δεν ξέρω αν συμφωνώ με αυτό, τι πάει να πει είναι designed για την προηγούμενη γενιά? Είναι remake from the ground up όχι remaster, εντάξει προφανώς δεν είναι τύπου REmake2 η FFVIIR στα οποία εκτός από τα γραφικά έγιναν τεράστιες αλλαγές στο core/gameplay (και λογικό γιατί μιλάμε για πολύ παλιά παιχνίδια) κάτι που ναι μεν λογικά δεν ισχύει για το DeS αλλά για εμένα μια χαρά next-gen φαίνεται να είναι. Θα εξαρτηθεί απο τα features και το πόσο καλό remake θα είναι, πάντως είναι λόγος αγοράς ps5 day 1 εύκολα.

                            Βασικά η Sony έχει το καλύτερο lineup που θα μπορούσε να έχει imo.
                            Εννοω, οτι το παιχνιδι δεν ειναι οτι εχει εκμεταλλευτει ξερω γω SSD εκτος απο loading times. Δεν ειναι χτισμενο πανω στο PS5 100% οπως το R&C(για το οποιο εχουν δωσει και κοντινες φωτο που φαινεται οντως η διαφορα απο την προηγουμενη γενια). Πηραν τον κωδικα της PS3 version και το εφτιαξαν ενα πολυ ομορφο remake που και οπτικα ομως δεν ειναι οτι ξεφευγει τρομερα απο το Bloodborne. Βεβαια κραταω μια πισινη γιατι πλεον υπαρχει και diminishing returns. Δηλαδη μπορει να ειναι τιγκα στα details που δεν φαινονται στα βιντεο. Ενω ενα βιντεο μπορει να σκεπασει τα λιγοτερο detailed assets αντιστοιχα.

                            Πχ το FF7 ειναι 100% remake, αλλαξαν τα παντα. Δεν ειμαι σιγουρος οτι το Demon's souls βρισκεται σε αυτο το επιπεδο. Θα ηθελα να το δω.

                            Για να το κανω και λιγο πιο καθαρο με ενα παραδειγμα. Βloodborne:
                            https://i.pinimg.com/originals/da/a3...93d003b34b.gif
                            Αυτο δεν μπορουσε να γινει στο PS3. Αυτο το design εχθρου. Oποτε πιθανον επειδη ακριβως το demon's ηταν φτιαγμενο για PS3 δεν θα υπαρχει κατι τετοιο στο demon's του PS4. Aλλα και γενικα, λιγο το ps3 λιγο η ομαδα της From που ηταν πιο απειρη και επενδυσε λιγοτερα απο τα επομενα παινχιδια της, περιορισαν και το art direction. Η blue point πανω σε αυτο το Art θα παιξει μπαλιτσα.

                            Υπο αυτη την εννοια λεω οτι καπως το παιχνιδι περιοριζεται. Αλλα σιγουρα αλλο να το βλεπεις σε βιντεο και αλλο να το παιζεις στην κονσολα.

                            Αφου θα το εχεις day one φανταζομαι θα μας πεις απο πρωτο χερι την αποψη σου.



                            Last edited by hideo; 19-09-2020, 03:50 PM.

                            Comment


                            • Originally posted by thunderjohn View Post
                              De me afora an exei anebei katakorufa to kostos paragogis enos paixnidiou k oute einai dikou mou problima. An auto aposkopei se poiotikotero proion tote auto 8a fanei aptis poliseis. Me auti ti logiki diladi 8a pliroume 80 gia tin ka8e moufa pou bgainei h 8a uparxei timologosi analoga me to score sto metacritic? Ti logikes einai autes? Ola auta ta montela microtransactions, day one patch, Activision ktl prepei na kaoun stin pura. Autoi kala kanoun kai ta kanoun. To 8ema einai an 8a uparxei to analogo backlash apo tin gaming koinotita. To 8etiko einai oti i en logo koinotita de apoteleitai mono apo probata.
                              Εχεις δικιο που σαν πελατη δεν σε αφορα. Εγω εγραψα απλα την αποψη μου για το τι συμβαινει στην βιομηχανια.

                              Λες οτι θα φανει σε πωλησεις. Αν το PS5 πουλησει 200-300εκ κονσολες, μαζι σου, θα φανει και δεν υπαρχει λογος να ανεβασουν τις τιμες. Οι πωλησεις ενος ποιοτικου παιχνιδιου χτυπανε τοιχο ομως πλεον(εκτος εξαιρεσεων), εχουν ενα οριο οταν το gaming κοινο δεν πολλαπλασιαζεται με τους ρυθμους του κοστους των παιχνιδιων.

                              Οποτε υπαρχει το εξης. Αν θελεις να ανεβει η ποιοτητα, θα ανεβει και το κοστος. Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.

                              Γραφω τα παραπανω ως ξενερωμενος gamer, που ενας λογος που σκεφτεσαι να μην περασει αμεσα στην πρωτη γενια ειναι αυτος. Για να μη πω ο βασικοτερος.

                              Last edited by hideo; 19-09-2020, 03:59 PM.

                              Comment


                              • 80 ευρώ btw θα ειναι η τιμή για 1st και 3rd party;
                                Star Citizen videos Star Citizen gallery

                                Comment

                                Working...
                                X