Announcement

Collapse
No announcement yet.

Last Of Us Leaks,Forced Politics in Gaming και μισθωμένες Ατζέντες...

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #61

    😶😶😶
    Last edited by nooto; 01-06-2020, 02:07 AM.

    Comment


    • #62
      Originally posted by majorfox View Post
      pog.PNG

      Comment


      • #63
        Originally posted by majorfox View Post
        Deus το the last of us 2 ήταν εντυπωσιακό μέχρι στο πρώτο gameplay που έδειξαν Στο δάσος ,με το φιλί και τα ρεαλιστικά πρόσωπα , το πρώτο με την κιθάρα και το φλεγόμενο αυτοκίνητο
        Το downgrade φαίνεται απο μακριά Όταν δεν συμβαδίζουν οι λεπτομέρειες Των πρωηγουμενων ,φωτισμοί και πολυγωνα. Αλλά αυτό που έκαναν είναι αισχρό Εκπληκτικό θα ήταν να τρέχει όπως στο πρώτο gameplay που έδειξαν στην E3. Τώρα δεν είναι. Έχει μια ευκαιρία στο ps5 τώρα και ίσως τότε θα συμβαδίζουν άψογα με τα πρώτα τρειλερς.


        Roronoa και όχι μόνο... αλλά στην περίπτωση του the last of us 2 δεν δικαιολογείται.
        k.


        Tidy!

        Do not blame me.Blame yourself or God.
        In Matsuno we trust.

        Comment


        • #64
          Originally posted by nooto View Post

          Lol, μπορεις να μας δωσεις ενα παραδειγμα?
          Uncharted 3 και 4 ειναι αυτα που εχω στο μυαλο. Ειδικα στο 4 το reveal video ειχε οχι μονο φοβερη ζουγκλα αλλα ταξανε και 60fps lol

          Ενταξει προφανως εχουν φτιαξει και αλλα παιχνιδια που δεν θα ειχαν downgrade, απλα γενικα δεν μου προκαλει εκπληξη το να εγινε downgrade στα γραφικα του ΙΙ.

          (εντωμεταξυ δεν εχω ιδεα που εγινε το downgrade ή αν οτνως εγινε :'D )
          Last edited by Roronoa; 01-06-2020, 01:07 PM.

          Comment


          • #65
            Uncharted 3 και 4 ειναι αυτα που εχω στο μυαλο.
            Στο 3 δεν θυμαμαι καποιο downgrade, ουτε να ειναι πιο κατω απο αυτο που περιμεναμε. Αυτο που θυμαμαι ειναι οτι ειχε διαφορετικο shooting απο το 2 (προς το χειροτερο) το οποιο ομως το αλλαξαν στις πολυ αρχες μεσω patch.

            Ειδικα στο 4 το reveal video ειχε οχι μονο φοβερη ζουγκλα
            Αυτο εννοεις?


            Υπαρχουν μικρο-αλλαγες σε σχεση με το αρχικο footage, αλλα οπως σημειωνουν στο DF αλλου ειναι downgrade αλλου upgrade. Οπως εγραψε ο Deus αυτο ειναι αναμενομενο, προσωπικα δεν θα ελεγα οτι εδωσαν κατι διαφορετικο απο αυτο που υποσχεθηκαν παντως. Το initial footage και το τελικο προιον ειναι εξαιρετικα ομοια, το δε παιχνιδι ειναι ακομα και σημερα απο τους πιο ομορφους και εντυπωσιακους τιτλους εκει εξω

            αλλα ταξανε και 60fps lol
            Το παιχνιδι τρεχει στα 60 fps στο multiplayer. Τα 30fps ειναι μονο για το campain.

            εντωμεταξυ δεν εχω ιδεα που εγινε το downgrade ή αν οτνως εγινε :'D
            Καλα ουτε εγω . Δεν εχω δει trailer αλλα γενικα οτι και να κανουν θεωρω οτι τελικο προιον οπτικα θα ειναι εντυπωσιακο (δεν θα ελεγα οτι το προβλημα των παιχνιδιων της εταιρειας ειναι εκει, πιο πολυ σε αυτο ηθελα να καταληξω).
            Last edited by nooto; 01-06-2020, 02:21 PM.

            Comment


            • #66
              Παντως το ιστορικο μελος Cpl_Shephard εχει δηλώσει οτι το Uncharted 1 εχει καλύτερη ζουγκλα απο το crysis..

              Comment


              • #67
                Originally posted by i Have no Equal View Post
                Παντως το ιστορικο μελος Cpl_Shephard εχει δηλώσει οτι το Uncharted 1 εχει καλύτερη ζουγκλα απο το crysis..

                Στο παρακμιακό gameover gr έλεγαν ότι το ps3 δεν μπορεί να τρέξει το crysis . Και στα τελευταία του όχι μόνο βγήκε και το crysis αλλά βγήκαν και καλύτερα γραφικά. Μέχρι και το ground zeroes στην PAX 2012 αμφισβήτησαν για τα γραφικά του οι άσχετοι του game (pro) over gr .
                Last edited by majorfox; 01-06-2020, 04:10 PM.

                Comment


                • #68
                  Άργησα λίγο να απαντήσω γιατί δεν είχα χρόνο και όρεξη αλλά να 'μαι. Ήρθε κι ο Τίτος εν τω μεταξύ!

                  Θα απαντήσω σε κάποια πράγματα που έγραψαν άλλοι χρήστες και μετά στον naked.

                  Originally posted by majorfox View Post
                  Καλά ο straier δεν έχει παίξει τα παιχνίδια ούτε ενδιαφέρεται και έχει και άποψη . Δηλαδή σαν να μου λέτε τώρα ότι η λίστα πατέρα έχει άποψη για το διάστημα η και το μέλλον του ανθρώπου στο σύμπαν περισσότερο από τον ίδιο τον Ίλον Μασκ
                  Από ότι φαίνεται ούτε και εσύ, οπότε ούτε εσένα θα έπρεπε να σε νοιάζει.

                  Originally posted by Cpl_Shephard
                  δεν κοβουμε ποτε βυζ(γ)ια ! ή τα αφηνουμε οπως ειναι ή τα φουσκωνουμε αμα λαχει ( βλεπε Quiet vs Stephanie Joosten )
                  Ομολογώ πως είναι από τα μόνα σοβαρά επιχειρήματα που ακούστηκαν αλλά σκέψου πως τουλάχιστον εδώ δεν είναι false advertising και το μοντέλο που βασίζεται ο χαρακτήρας ξεπερνάει τις προσδοκίες, οπότε έχει και τα θετικά του. ;)

                  Originally posted by nooto
                  Οπως εγραψα ειμαι και εγω σχετικα αντιθετος με τους social justice warriors αλλα και με το political correctness, οχι επειδη το περιεχομενο των ιδεων ειναι λαθος, αλλα επειδη η προσέγγιση ας το πουμε ειναι πανομοιτυπη με αυτην που δημιουργει το προβλημα in the first place. Οσοι υποστηριζουν οτι οι γυναικες δεν πρεπει να ειναι σαν την Bayonetta η την Ada Wong διοτι βασιζονται σε πρότυπα μισογυνισμου αλλα πρεπει να ειναι σαν την Ellie διοτι αυτο ειναι το φυσιολογικο, προσεγγιζουν το θεμα με τον ιδιο λαθος τροπο για τον οποιο κατηγορουν την υπολοιπη κοινωνια. Βαζουν μεσα το ''πρεπει'' και το ''φυσιολογικο''. Θεωρουν επισης οτι η δικη τους σωστη οπτικη βρισκεται στο περιθωριο αλλα η λυση η οποια προτεινουν ειναι αυτη η οπτικη να γινει η νορμα και ολοι οι υπολοιποι να μπουν στο περιθωριο. Υπαρχει κατα συνεπεια μια αδιαλακτη ας του πουμε οπτικη της μορφης πεφωτισμενου ενω για μενα τουλαχιστον ολες αυτες οι αποψεις θα επρεπε να μπορουν να συνυπαρχουν και τιποτα να μην μπαινει στο περιθωριο ως μη σωστο ή μη φυσιολογικο, διαφορετικα θα υπαρχει ενας κυκλος που το σημερινο politically correct θα ειναι το μη politically correct του αυριο κοκ. Φυσικα το ιδανικο θα ηταν ως κοινωνια να μπορουμε να συγκλινουμε εκει μεσω παιδειας και οχι μεσω βιαιων (με την εννοια του forced) τακτικων.

                  Ενα αλλο που θα ηθελα να σχολιασω ειναι το μονοπλευρο του πραγματος, επισης κλασσικο προβλημα ολων αυτων των ομαδων, παροτι μπορει να ακουσεις για sexualized female characters ως κατι αρνητικο, δεν νομιζω ποτε κανεις να ειπε τιποτα για χαρακτηρες οπως ο Geralt (που πχ στα vg ειναι sexualized και καμια σχεση με το πως ειναι στο βιβλιο) και o Dante, δεν νομιζω ποτε να σχολιασε κανεις τους χαρακτηρες τους Gears of War ως κατι αντιστοιχο, δεν θυμαμαι να ερωτηθηκε ποτε κανεις γιατι ο Ryu ή ο Ken απο το Sreet Fighter μοιαζουν με μοντελα και οχι με τον Tony Ferguson. Αυτο ειναι το αλλο που ανεφερα στο προηγουμενο μου post, οτι προσπαθεις να λυσεις τον σεξισμο αλλα με σεξιστικα κριτήρια μιας και στοχευεις τη δραση σου σε ενα μονο φυλο συγκεκριμενα, διαχωριζοντας στην πραξη και προσδιοριζοντας το εσυ ο ιδιος ως αδυναμο.
                  Το θέμα είναι πόσοι χαρακτήρες υπάρχουν σε vg που μοιάζουν με την Μπατονέττα και πόσες με την Ellie που εδώ που τα λέμε, όσο και να μου αρέσει η Μπατονέττα, δεν ξέρω καμία που να μοιάζει με αυτήν στην πραγματική ζωή, οπότε φυσιολογική δεν τη λες. Το θέμα δεν είναι να μην υπάρχει η Μπατονέττα αλλά να υπάρχει η Ellie που σίγουρα είναι underrepresented στα vg. Και φυσικά το θέμα υπάρχει και στους άντρες χαρακτήρες αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έχει την ίδια βαρύτητα γιατί απλούστατα η σεξουαλικοποίηση των ανδρών στην κοινωνία δεν είναι τόσο έντονη όσο των γυναικών και η εμφάνιση των χαρακτήρων του Witcher ή του GoW αναδεικνύει περισσότερο τη δύναμή τους παρά τη σεξουαλικότητά τους.

                  Εχεις δικιο, η πολιτικη ορθοτητα οντως ετσι οριζεται, ομως και παλι νομιζω οτι η συζητηση αφορα μια πιο ακραια εκδοχη της, που πχ ειναι αυτη τη στιγμη mainstream σε μερος του Hollywood, το οτι πρεπει να σεβεσαι και να συμπεριφερεσαι σωστα λιγο περισσοτερο σε καποιες συγκεκριμενες κοινωνικές ομαδες. Για να εξηγησω, θα δωσω ενα προσωπικο παραδειγμα, οταν ημουν νεοτερος επιανα τον εαυτο μου αν πχ συναντουσα καποιον εγχρωμο ανθρωπο ή καποιον ομοφυλόφιλο να προσπαθει να ειναι λιγο παραπανω ευγενικος-καλος απο το κανονικο, ακριβως επειδη τους αναγνωριζα ως κατι διαφορετικο (και αδυναμο λογω του πως ειναι δομημενη η κοινωνια μας) και προσπαθουσα να φιλτραρω οπως αναφερεις λιγο παραπανω τον εαυτο μου. Στην πορεια ωστοσο καταλαβα οτι αυτο ειναι μια ''θετικη'' εκδοχη ρατσισμου, ειχα διαφορετικη συμπεριφορα διοτι τους διαχωριζα ως κατι διαφορετικο στο οποιο επρεπε να συμπεριφερομαι και διαφορετικα. Στην παρουσα φαση θεωρω οτι αυτο δεν ειναι η λυση και το θεωρω λαθος προσεγγιση. Πρεπει η οπτικη που εχεις απεναντι σε καποιον να μην επηρεαζεται καθολου απο τετοιους παραγοντες και το ιδιο ισχυει και με τη συμπεριφορα σου. Αν αντιμετωπιζεις τετοιες ομαδες ως κατι που χρειαζεται ειδικη μεταχειριση τοτε εισαι μερος τους προβληματος. Μπορεις να μου πεις οτι ναι αλλα τουλαχιστον τους διαχωριζω με θετικο τροπο, ομως συνεχιζεις να τους διαχωριζεις και κατα συνεπεια οσο ακολουθεις τετοιες τακτικες αυτα τα ατομα ποτε δεν θα ειναι ισοτιμα μελη μιας κοινωνιας. Κατα συνεπεια φυσικα και δεν ειμαι εναντια στην πολιτικη ορθοτητα οπως την αναφερεις, ισα ισα που αυτος ειναι και ο τροπος με τον οποιο διαλεγω να ζω σημερα, απλα πιστευω οτι αυτο πρεπει να ειναι ενιαίο, προς ολους τους ανθρωπους, να μην χαρακτηριζεται απο το χρωμα τους ή τη σεξουαλικοτητα τους και σιγουρα να μην ειναι στοχευμενο μονο καπου συγκεκριμενα.
                  Προφανώς και αυτό που έκανες παλιά ήταν ξεκάθαρος ρατσισμός, δεν είπα πως πρέπει να έχουμε τέτοια συμπεριφορά. Σίγουρα καλύτερο από τα να βρίζουμε ή να πλακώνουμε κάποιον στο ξύλο αλλά γενικά όταν φερόμαστε σε κάποιον σα να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με εμάς ή άλλη κατηγορία ανθρώπου είναι ρατσισμός. Νομίζω το πιο προφανές παράδειγμα είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες οι οποίοι δε γίνονται συχνά αποδέκτες βίας αλλά γίνονται αποδέκτες οίκτου. Παρόλα αυτά το να θέλεις να μπουν ράμπες σε ΜΜΜ και δημόσια κτίρια, ή ακόμα και να τους δίνεις μόρια για προσλήψεις δεν είναι ειδική μεταχείριση, ή να μην είναι δαχτυλοδεικτούμενοι και να μη μένουν κλεισμένοι σπίτια τους δεν είναι ειδική μεταχείριση, είναι απαίτηση για ισότητα και να μπορέσουν να ζήσουν τη ζωή τους όπως οι υπόλοιποι. Να μπορέσουν να είναι όσο καλοί άνθρωποι ή μαλάκες όπως ο υπόλοιπος κόσμος και να κρίνονται μόνο για αυτό. It's leveling the playing field που θα έλεγε και η γιαγιά μου.

                  Εδω δεν ξερω ακριβως τι εννοεις αλλα ο φασιμος μια χαρα μπορει να ειναι κομματι αποψης ατομων που χρησιμοποιουν περιθωριοποιημενες ομαδες προκειμενου να τον προωθησουν. Το λεω γενικα τωρα αυτο και οχι συκεκριμενα για αυτο που συζηταμε.
                  Εννοώ πως αν θες να εδραιώσεις φασιστικό καθεστώς είναι απλά ηλίθιο να χρησιμοποιήσεις τους τρανς, είναι απείρως ευκολότερο να πας με την πλευρά που μισεί τους τρανς. Εκτός και αν μιλάς γενικά για ριζοσπαστικοποίηση που όμως είναι εντελώς άλλο θέμα από το φασισμό.

                  Δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις με αυτο, ομως δεν θεωρω οτι ο Snake μιλησε για τις συγκεκριμενες ομαδες αυτες καθαυτες, με τι οποιες αν καταλαβαινω καλα δεν εχει κανενα προβλημα και κατα συνεπεια κακως χαρακτηριζεται ως ομοφοβικος (θα εξηγησω τι εννοω), μιλησε για τις οργανωσεις που εχουν αυτοανακυρηχθει ως εκφραστες αυτων των ομαδων και προασπιστες των δικαιωματων τους. Ειναι κατα των συγκεκριμενων οργανωσεων-συγκεκριμενων ατομων στην προκειμενη περιπτωση, σε αυτους αναφερθηκε ως σεχτες, και εναντιωθηκε απλα στις πρακτικες που ακολουθουν. Υπο αυτη την εννοια, και για να επιστρεψω, θεωρω αστοχο να τον χαρακτηρισει καποιος ομοφοβικο για τον ιδιο λογο που μπορει να πω εγω κατι εναντια στον Συριζα ή στο ΚΚΕ και να με χαρακτηρισει καποιος δεξιο. Για παραδειγμα το οτι δεν συμφωνω με μια συγκεκριμενη παραταξη ας το πουμε δεν με καθιστα αυτοματα αντιθετο με την ιδεολογια που υποτιθεται οτι πρεσβεύει. Μπορει να συμφωνω με την ιδεολογια και να μην συμφωνω με την παραταξη (για διαφορους λογους), ειναι δυο διαφορετικα πραγματα.
                  Εξαρτάται τι θα πεις για τον Σύριζα και το ΚΚΕ. Αν πεις πως δεν τους γουστάρεις επειδή τους θεωρείς κολλημένους, ασόβαρους, καραγκιόζηδες κλπ ναι μάλλον δε σε κάνει δεξιό. Αν όμως τους κριτικάρεις επειδή είναι υπέρ τους συνδικαλισμού, των εργασιακών δικαιωμάτων, της δημόσιας παιδείς και υγείας κλπ τότε δεν είναι παράλογο να χαρακτηριστείς δεξιός (τουλάχιστον σε συγκεκριμένα θέματα). Έχει τεράστια σημασία πώς θα εκφραστείς και εν τέλει αυτά που λες και ο τρόπος που τα λες προδίδουν πολύ περισσότερα για τον εαυτό σου και τις απόψεις σου από ότι νομίζεις. Υπόψιν δε θεωρώ των εαυτό μου άγιο. Έχω βαθιά ριζωμένες ρατσιστικές, σεξιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, αμπλεϊστικές απόψεις απλά προσπαθώ να ελέγχω τον εαυτό μου και να τις πολεμώ όσο μπορώ.
                  Αν ο Naked Snake δεν ήθελε να χαρακτηριστεί ρατσιστής ας μην έγραφε ρατσιστικά πράγματα. Αν τον ενοχλούν αυτοί που καπηλεύονται αδύναμες ομάδες για οικονομική εκμετάλλευση ας έγραφε αυτό (ο συγγραφέας έχει πολύ μεγαλύτερη ευθύνη για την κατανόηση αυτών που γράφει από τον αναγνώστη) και στην τελική ας έκανε κάτι για να προστατεύσει τις αδύναμες ομάδες από την εκμετάλλευση και ας βοηθούσε αυτός για την προώθηση των δυσκολιών τους και των αιτημάτων τους.
                  Που εδώ που τα λέμε το να έχεις χαρακτήρες ή άτομα που δουλεύουν σε ένα ψυχαγωγικό προϊόν που ανήκουν σε αυτές τις ομάδες δεν είναι καπήλευση από όποια μεριά και να το δεις, από τη στιγμή που μέχρι σήμερα ακόμα είναι αναγκασμένοι να ζούνε στο περιθώριο ή να κρύβονται. Αυτό που είδα ήταν ένας ρατσιστικός εμετός ενός μαινόμενου τύπου επειδή ο συγγραφέας ενός αγαπημένου του παιχνιδιού αποφάσισε να συμπεριλάβει γκει και τρανς χαρακτήρες και συνεργάτες στο παιχνίδι του.
                  Δε νιώθω καμία ανάγκη να προστατεύσω τον ευαίσθητο ψυχισμό του κάθε Naked Snake που θέλει να είναι ελεύθερος να είναι ρατσιστής αλλά να μην έχουν οι άλλοι το δικαίωμα να τον χαρακτηρίσουν έτσι.

                  Δε θεωρώ πως απέχουμε φοβερά στις απόψεις μας nooto και Deus αλλά θεωρώ πως είστε υπερβολικά επιεικείς με τον Snake.

                  Originally posted by Squall Leonhart
                  I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                  Originally posted by 丹野
                  Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                  Originally posted by Ryu_gr
                  υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                  Comment


                  • #69
                    Απάντηση στον Naked Snake:

                    Nooto, καταρχήν σ'ευχαριστώ που ΔΙΑΒΑΣΕΣ αυτά που γράφω.Ως εκ τούτου θα σου απαντήσω επιγραμματικά σε κάποια σημεία που αποκλίνουμε. Τώρα σε παραπάνω post που με χαρακτηρίζει με όλα τα πρώτα συνθετικά του -φοβικός και ετοιμάζεται να φορέσει τήβεννο δεν θα απαντήσω παρα θα περιμένω την ετυμηγορία του δικαστικού σώματος.
                    Εσύ πρτιμάς το military chic όταν κρίνεις τους άλλους υποθέτω;

                    Το πρόβλημα μου δεν είναι ότι ασχολείται με LBGT και φεμινισμό, αλλά αυτό θα το χες καταλάβει αν όντως είχες ΔΙΑΒΑΣΕΙ αυτά που γράφω. Το πρόβλημα μου είναι ότι είναι ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΟΣ με αυτά σε σημείο που οι ιδεολογίες (μάλλον ιδεοληψίες) του να τον κάνουν να μην επιδέχεται την αντίθετη άποψη, και να ανάγονται (όπως είδαμε και απο την υπερπροβολή και υπερχρησιμοποίηση τους στα trailer και φυσικά και στο περιεχόμενο) ως σημαντικότερες στιγμές. Και το λέω αυτό διότι είμαι σίγουρος ότι είχε πλήρη επίγνωση ότι το feedback θα είναι ως επι το πλείστον αρνητικό (όπως και έγινε) και παρόλαυτα το έκανε με τον κίνδυνο της ζημιάς σε επίπεδο πωλήσεων να είναι πιο ορατή απο ποτέ. Τι υποδηλώνει αυτό? Υποδηλώνει έναν άνθρωπο φανατικά ταγμένο σε έναν σκοπό. Είναι τόσο δε ταλιμπανάκος, που απέλυσε εργαζόμενο που απλά είχε ένσταση για μια σκηνή του Uncharted 4 όπου η Nadine δέρνει τον Drake, χαρακτηρίζοντας τον ως σεξιστή. Ω θεέ μου, έχει αντίθετη άποψη! Κινδυνεύουμε απο τους ομοφοβικούς σεξιστές!! 111
                    Οπότε τον κατηγορείς επειδή αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πεπατημένη και τον politically correct δρόμο του gaming που θέλει μπρατσαράδες άντρες και σέξι γυναίκες; Παρεμπιπτόντως για ποια υπερπροβολή μιλάς; Τα τρέηλερ δείχνουν την Ellie να ξεπαστρεύει μισό χωριό από ανθρώπους και ζόμπι, δεν είδα λεσβιακά φιλιά ή τίποτα τέτοιο (#disappointed). Και στο παιχνίδι μπορεί να είναι όσο σημαντικά θέλει ο συγγραφέας. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι να ήταν η σχέση πατέρα-κόρης στο δεύτερο να είναι μια ερωτική σχέση, πού το παράλογο. Εδώ κοτζάμ FF8 με time compression βασιζόταν σε ειδύλλιο. Το να χτίζεις σχέσεις μεταξύ χαρακτήρων είναι σημαντικό για να δεθείς μαζί τους σε ένα story-heavy παιχνίδι. Τα link που βάζεις συνεχίζουν να μη δουλεύουν αλλά έψαξα και βρήκα αυτό που λες. Έχουμε έναν τύπο-playtester που ξεκίνησε να βρίζει επειδή ένας θηλυκός χαρακτήρας νίκησε τον Drake σε μια μάχη. Πήγαινε σε ένα corporate περιβάλλον με αυτήν τη συμπεριφορά και έλα πες μου πόσο γρήγορα θα απολυθείς... Στην τελική χάρη του έκαναν αφού η Naughty Dog είναι σφηκοφωλιά με φεμινιστές και θα γινόταν triggered συνεχώς.

                    Είσαι άσχετος. Ο φασισμός ως ολοκληρωτικό καθεστώς, βασίζεται,αναπνέει, τροφοδοτείται απο την έννοια της πολιτικής ορθότητας και του ορθού λόγου εν γένει. Και μια περιθωριοποιημένη ομάδα σε μια μπυραρία του Μονάχου κάποτε μετεξελίχθηκε στο Γ Ραιχ. Και τον κόσμο τον κυβερνάνε 5 τραπεζίτες.Όχι δεν θα βγουν οι LBGT να μας κλείσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, αλλά πιθανότατα - η φονταμενταλιστική τους φράξια, όχι συλλήβδην - θα μας στείλουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου (βάλε τήβεννο) για να μας δικάσουν για ρητορική μίσους επειδή μπορεί να μας ξεφύγει μια λέξη που δεν ανήκει στο λεξιλόγιο ορθού λόγου, ακόμα και αν αυτή/αυτές χρησιμοποιούνται εδώ και ΑΙΩΝΕΣ στην καθομιλουμένη όλων των λαών του κόσμου. Ελπίζω τουλάχιστον να μας διευκολύνουν και να μοιράσουν δωρεάν μπροσούρες έκφρασης και συμπεριφοράς. Θα διαβάζουμε τον Ριζοσπάστη κάτω απ΄τα ΝΕΑ πάλι, το βλέπω εγώ.
                    Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Ο ναζισμός ξεκίνησε επιβάλλοντας να είμαστε προσεκτικοί στο πως εκφραζόμαστε για περιθωριοποιημένες ομάδες; Ούτε αυτό με το Ριζοσπάστη και τα Νέα καταλαβαίνω. Όταν αρχίζουν να φτάνουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου συλλήβδην άνθρωποι για ρητορική μίσους απλά επειδή τους ξέφυγε μια λέξη, ενώ θα έχουν εξαλειφθεί τα ρατσιστικά εγκλήματα το ξανασυζητάμε...
                    Επίσης το γεγονός ότι κάτι γίνεται εδώ και αιώνες δε σημαίνει πως πρέπει να συνεχίσει να γίνεται. Εκτός αν αναπολείς τις εποχές που οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν έρμαια στα χέρια του κάθε φεουδάρχη τότε στον αθώο Μεσαίωνα.

                    Δεν καταλαβαίνεις ή μάλλον ακούς για πρώτη φορά στην ζωή σου την έννοια "στρατευμένη τέχνη". Αυτά που λές δεν είναι παραδείγματα στρατευμένης τέχνης, γιατί δεν είναι πρόδηλα, αλλά αλληγορικά. Δηλαδή εσύ βλέπεις την Γκουέρνικα και λες "Ωχ! Πως την κατάντησαν έτσι την Δρέσδη χρεστούλη μου!". Στρατευμένη τέχνη είναι η Λένι Ρίφενσταλ, η οποία χρησιμοποίησε τις κινηματογραφικές της ικανότητες για την προβολή των παρελάσεων/ομιλιών,συγκεντρώσεων των Ναζί, και παρουσίαζε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ως ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη. Στρατευμένη τέχνη, είναι μια μπάντα όπως π.χ. οι Υπεραστικοί (που είναι και φίλοι btw) που τραγουδούν με αμιγώς πολιτικοποιημένο στίχο απο επιλογή γιατί θέλουν να προβάλλουν μέσω της μουσικής κάτι άλλο (το πολιτικό ιδεώδες). Αυτό όμως επέρχεται με κάποιο δημιουργικό κόστος, γιατί μπαίνουν εξ'ορισμού στεγανά στην έκφραση που πρέπει να εξυπηρετεί τον σκοπό. Γι'αυτό και λέω ότι αυτού του είδους η "τέχνη" δεν είναι ΤΕΧΝΗ.
                    Ευχαριστώ για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα των ποστ σου, μαθαίνω πολλά πράγματα!
                    Δε ξέρω τι αλληγορικό βλέπεις στην Γκερνίκα (η Δρέσδη πού κολλάει, πέρα από το ότι βομβαρδίστηκε και εκείνη;), εγώ βλέπω κομματιασμένα πτώματα ζώων και ανθρώπων. Επίσης με ποιον τρόπο τα φιλμ προπαγάνδας για τους Ναζί με ένα βιντεοπαιχνίδι που απλά έχει γκει ή/και τρανς χαρακτήρες. Πραγματικά αδυνατώ να κάνω τη σύνδεση. Είναι η ανάδειξη LGBT ατόμων ως κανονικά άτομα έγκλημα ανάλογο με τις θηριωδίες των Ναζί;

                    Για τον Ιαν Αλεξάντερ έχω παραθέσει ήδη tweet που αναφέρεται υποτιμητικά στους λευκούς ως "white boys with no talent", (δεν ήξερες ότι μπορεί να υπάρχει και ρατσισμός ενάντια σε λευκούς? Αφου έχεις μαστερ στην ρατσιστολογία.)
                    Δεν έχεις παραθέσει tweet γιατί δεν κάνεις σωστά το copy paste. Υποθέτω εννοείς αυτό:

                    Στο οποίο λέει "stop gassing up white boys with no talent" το οποίο δεν είναι ρατσιστικό. Παραπονιέται για το ρατσισμό που υπάρχει και δε δίνονται οι ίδιες ευκαιρίες σε άτομα άλλων φυλών. Να παραπονιέσαι για την άνιση μεταχείριση που δέχεσαι λόγω της φυλής σου δεν είναι ρατσισμός, λυπάμαι...
                    Που παρεμπιπτόντως γενικά στην Αμερική ρατσισμός ενάντια στους λευκούς δεν υπάρχει. Γενικά ο οποιοσδήποτε -ισμός νοείται από την ομάδα που έχει την de facto εξουσία προς την αδύναμη ομάδα/μεινονότητα. Οπότε εφόσον δε μιλάμε για π.χ. Ιαπωνία το ρατσισμό δεν τον υφίστανται οι λευκοί. Που ακόμα και στην Ιαπωνίαή την Κορέα, εδώ που τα λέμε, λόγω της πολιτισμικής ηγεμονίας της Δύσης τα πρότυπα ομορφιάς είναι αρκετά "λευκά" και αν είναι προβληματικά για το μέσο Ευρωπαίο-Αμερικάνο για το μέσο Ιάπωνα-Κορεάτη είναι εξωφρενικά.

                    Άρα έχουμε τον εξής τύπο : Πολέμιος της πολεμικής ορθότητας = Ρατσιστής. Γιάννης πίνει Γιάννης κερνάει.
                    Όχι απαραίτητα, απλά τυγχάνει η συντριπτική πλειονότητα αυτών που εξανίστανται για πολτική ορθότητα να είναι και ρατσιστές. Επίσης εφόσον είσαι κατά της πολιτικής ορθότητας μάλλον δε σε ενοχλεί αν κάποιος εκφράζει ρατσιστικές απόψεις γιατί το σημαντικό είναι η ελευθερία λόγου (που παρεμπιπτόντως δε διαφωνώ απαραίτητα).

                    Εδώ μάλλον έχεις αρχίσει να παθαίνεις παράνοια και κάπου είδες ότι έχω πρόβλημα με ένα sequel να έχει άλλον πρωταγωνιστή.
                    Ειλικρινά πιστεύω πως ούτε εσύ ο ίδιος έχεις καταλάβει ποιο είναι το πρόβλημά σου.

                    Αυτό το συμπέρασμα είναι μάλλον και αυτό απόρροια της παράνοιας. Παρόλαυτα μιας και δεν έχεις παίξει το πρώτο installment προφανώς σου είναι δύσκολο να καταλάβεις πόσο δυσκολοχώνευτο είναι αυτό για το κοινό. Και μάντεψε. Δεν είναι δυσκολοχώνευτο επειδή συμβαίνει, αλλά ο τρόπος που συμβαίνει και κυρίως απο ΠΟΙΟΝ/ΠΟΙΑ. Δεν εξανίσταται το 90% των gamers επειδή "κλαψ, σκοτώσανε τους πρωταγωνιστές του πρώτου" αλλά επειδή αυτό γίνεται δια χειρός μιας περσόνας που έχει μισηθεί ήδη απο την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Δηλαδή απο τους ρατσιστές,ομοτρανςτζεισοναντιγονικοφοβικους που αποτελουν στην συγκεκριμένη περίπτωση το συντριπτικό ποσοστό των gamers.
                    Και λοιπόν; Πες μας ποιο είναι το προφίλ του δολοφόνου των πρωταγωνιστών που θα ήταν αποδεκτό από σένα να το στείλουμε στη Naughty Dog. Στη χειρότερη αυτό που έκαναν είναι κακή επιχειρηματική κίνηση επειδή το κοινό τους είναι ανώριμα crybabies.

                    Είναι πολύ δελεαστικό εδώ να απαντήσω απλώς : ΧΑΧΑΧΑΧΑ, αλλά κομμάτια να γίνει. Δεν είναι δα και τόσο σπάνιο να βρεις χριστιανούς ομοφοβικούς και οι μουσουλμάνοι ομοφοβικοί εξολοθρεύτηκαν επειδή ήτανε πολλοί λιγότεροι.....Οι μουσουλμάνοι ομοφοβικοί εξολοθρεύτηκαν! Μια θρησκεία ΩΔΗ στην ομοφοβία εξολοθρεύτηκε! Εκτός αν εννοείς στον φανταστικό κόσμο του TLOS και δεν κατάλαβα καλά. Γιατί οτιδήποτε άλλο είναι για ατάκα σεφερλή στο δελφινάριο στην καλύτερη.
                    Αν δεν κάνω λάθος το TLOS δαδραματίζεται στην Αμερική που απ'όσο ξέρω οι χριστιανοί είναι συντριπτική πλειοψηφία. Αν διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή τότε οκ...

                    Προφανώς έχεις πετάξει την τηλεόραση σου στα σκουπίδια. Όχι ότι έχεις άδικο αν το κανες. Στα mainstream media όχι απλά εμφανίζονται αλλά είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ. Για να μην μιλήσουμε για τον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου που γνωρίζω απο ίδιες μαρτυρίες φίλων ηθοποιών ότι αν δεν περάσεις απο την καλίμπρα δεν απαγγέλεις ούτε Κατμαν.
                    Δεν την έχω πετάξει στα σκουπίδια αλλά δεν είναι στην πρίζα και όντως δε βλέπω, παρόλα αυτά βλέπουν άλλα άτομα που ξέρω και έχω ιντερνετ. Θες να μου πεις πως αυτή τη στιγμή οι τρανς χαρακτήρες και ηθοποιοί-παρουσιαστές κάνουν απόλυτο κουμάντο; Γιατί προσωπικά τη μόνη τρανς που ξέρω είναι τη Μίνα Ορφανού που έπαιζε στη Στρέλλα και σε μια σειρά στην τηλεόραση και απ'ότι ξέρω αυτή τη στιγμή δεν είναι καν στην τηλεόραση. Καλίμπρα δεν έχω ιδέα τι είναι και έργο του Κάτμαν δεν έχει τύχει να δω (δεν τον έχω ξανακούσει για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα πως ήταν χαρακτήρας στο South Park ).

                    Δικιά σου ερμηνεία. Και αυτή η ομάδα που λες, δεν υπάρχει. Η ομάδα που περιγράφεις εσύ ως πρώτη δεν είναι ομάδα, γιατί δεν συμμετέχει σε τέτοια καραγκιοζιλίκια τύπου Pride και έχω μιλήσει με πάρα πολλούς απο αυτούς που τα θεωρούν προσβλητικά για τους ίδιους. Αυτοί, επιζητούν το ίδιο που επιζητούσε και Μοργκαν Φρίμαν σε μια εξαιρετική τοποθέτηση του για το πως θα πολεμήσουμε τον ρατσισμό όπου λέει : "Stop talking about it.Stop calling me black man and I'll stop calling you a white man. Just call me by my name." Δηλαδή επιζητούν την αποδοχή όχι μέσω υστερικών κραυγών, αλλά μέσω της παύσης της προβολής του ζητήματος και την αποδοχή του απλά ως φυσιολογικού μέρους της κοινωνίας. Δεν σου λένε κάνε τα στραβά μάτια, σου λένε απλά αποδέξου του και φύγε απο αυτό γιατί είμαι πολλά περισσότερα απο την σεξουαλική μου προτίμηση. Η σέχτα των ζηλωτών όμως αρνείται να σταματήσει τον πόλεμο κατα πάντων που έχει στήσει, και προτιμά να κυνηγά ακόμα και φαντάσματα εκεί που δεν υπάρχουν. Οπως καλή ώρα εδώ.
                    Είναι καραγκιοζιλίκια να έχεις τρανς ή γκει πρωταγωνιστές; Επίσης αν τα θεωρούν προσβλητικά για τους ίδιους ας κάτσουν να διαβάσουν λίγο ιστορία του τι γινόταν πριν τα κινήματα-καραγκιοζιλίκια τύπου Pride και πόσο εκ του ασφαλούς μιλάνε (που οκ ακόμα και σήμερα τα τρανς άτομα ειδικά, είναι πολύ εύκολο να γίνουν αποδέκτες βίας). Ωραίο και ρομαντικό αυτό που είπε ο Morgan Freeman. Αλλά, και δυστυχώς αυτή τη στιγμή τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους στην Αμερική, όταν όλοι οι άλλοι σε βλέπουν μέσω της φυλής σου δε μπορείς να το αποφύγεις. Η "παύση της προβολής" δεν πρόκειται να "το κάνει φυσιολογικό μέρος της κοινωνίας", ή μήπως νομίζεις πως η δουλεία ή το segregation στην Αμερική σταμάτησαν επειδή κρύφτηκαν και δεν "προκαλούσαν" οι μαύροι; Ναι φυσικά κάποιος είναι κάτι πολύ παραπάνω από το χρώμα του το φύλο του ή τη σεξουαλική του προτίμηση και τα κινήματα αυτό προσπαθούν να καταφέρουν γιατί το να μην κάνουν τίποτα είναι, ξεκάθαρα, αποδεδειγμένο άπειρες φορές ιστορικά, ανούσιο. Κατά βάση έχεις καταλάβει όλο το θέμα ανάποδα. Τα κινήματα είναι που προσπαθούν να κάνουν την κοινωνία να τους δει σαν κανονικούς ανθρώπους πέρα από τις ιδιαιτερότητές τους και όχι το εδραιωμένο σύστημα.

                    Εδώ πλέον καταλαβαίνω ότι δεν έχεις κανέναν δόλο.Δεν είναι ότι δεν θες να καταλάβεις αυτό που έχω εξηγήσει 100 φορές παραπάνω, αλλά ότι μάλλον δεν μπορείς. Είδες ρε φίλε κάνα trailer με τον Γκέραλντ (το παράδειγμα του Μάριο το θεωρώ αστείο) να πηδιέται με όλο το χαρέμι του στο Witcher πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού? Έτσι έγινε promote το Witcher? Ή προμοταρίστηκε στην βάση του gameplay και της ιστορίας? Έπρεπε να ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΤΟ GAME ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ. Αν σου δείχνανε δλδ συνεχώς σε κάθε trailer την σεξουαλική προτίμηση του Geralt τι θα έλεγες τότε? Θα σε ενδιέφερε? Όχι. Ή μάλλον θα βγαζες άναρθρες κραυγές περι "σεξισμού...και ωχ Μπαναγίτσα μου τι θα γίνει με την ματσίλα που μας προβάλλουν!111" αλλά τώρα που έχουμε δει εκτενής αναφορές στις σεξουαλικές προτιμήσεις των χαρακτήρων του TLOS λες και είναι το ΜΕΓΑ ζητούμενο που πρέπει να υπερπροβληθεί μην τυχόν και δεν το καταλάβατε δεν σε ενοχλεί, γιατί είναι το default που έχεις συνηθίσει(?)
                    Στο trailer του Witcher 3 δείχνει το Geralt να καβαλάει τη Yennefer και να παίρνει αγκαλιά την Triss. Επίσης στα πρώτα 5 λεπτά που ξεκινάει το παιχνίδι βλέπεις το Geralt σε μια μπανιέρα μετά το σεξ με τη Yennefer να του πετάει μέσα στη μπανιέρα έναν αστακό. Στο trailer του TLOS2 βλέπεις πολύ κόσμο να σκοτώνεται και σε μια σκηνή να κάθεται δίπλα στην, υποθέτω, κοπέλα της που από το trailer δε μπορείς καν να καταλάβεις πως δεν είναι απλά φίλη της. Οπότε σόρρυ αλλά το επιχείρημα σου υπάρχει μόνο στο μυαλό σου. Και για να μην παρεξηγηθώ μια χαρά κάνουν και υπάρχουν αυτές οι σκηνές στο Witcher, δεν είμαι υπέρ της πολιτικής ορθότητας τύπου, μη δούμε σκηνές σεξ κλπ στα παιχνίδια, ειδικά όταν είναι τόσο character-centric και το romance είναι από τα σημαντικά στοιχεία του παιχνιδιού. Αντίστοιχα, το να αναδειχτεί η σχέση της πρωταγωνίστριας ενός post-apocalyptic παιχνιδιού που προσπαθεί να αποκτήσει μια κανονικότητα στη νέα πραγματικότητα δεν είναι παράλογο και είναι μάλλον δείγμα καλού storytelling όπως και στο πρώτο η σχέση πατέρα-κόρης.

                    Υπάρχει ρε φίλε. Γιατί κυκλοφορεί πολύ ΜΑΛΑΚΙΑ σε αυτόν τον κοσμάκη, και ο περισσότερος κόσμος δεν συμμετέχει ενεργά σε διαδικασίες ζύμωσης απο τα κάτω που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κοινωνική ενότητα και να λύσουν και όλα αυτά τα προβλήματα χωρίς να χρειάζεται να σχηματίζονται ακραίες φράξιες που τελικά καθοδηγούνται απο ιθύνοντες νους τύπου Sarkeesian που τα κονομάνε στην υγειά των κορόϊδων στο τέλος της μέρας. Ο απομονωτισμός και η εγωκεντρικότητα της νοοτροπίας του συστήματος της ελεύθερης αγοράς έχει οδηγήσει στην πόλωση που βλέπεις.
                    Δεν ξέρω τι σχέση έχουν όλα αυτά με το θυμό σου που τόλμησαν και έβαλαν γκει-τρανς χαρακτήρες σε ένα παιχνίδι.

                    Αυτό μου θυμίζει τον αντικαπνιστικό νόμο της Αυστραλίας, όπου μπορείς να φας πρόστιμο αν καπνίσει δίπλα ή κοντά σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα. Και αυτό μπορεί να συμβεί ακόμα και αν ΔΕΝ γνώριζες ότι πάσχουν απο κάποιο πρόβλημα. Μιλάω απο ίδια εμπειρία. Δεν ξαναπάω Αυστραλία, ελπίζω όμως να μην έρθει αυτή εδώ. Εγώ πάντως με αυτό που γράφεις τρόμαξα μια φορά.
                    Τρόμαξες επειδή σου είπα πως κάτι που για εσένα είναι μια απλή λέξη για κάποιον άλλο μπορεί να θυμίζει άσχημες καταστάσεις;
                    Η λύση στο πρόβλημα που έχεις με το κάπνισμα είναι να ρωτήσεις τον άλλο που κάθεται δίπλα σου αν έχει πρόβλημα να καπνίσεις. Δεν έχει σημασία αν το γνωρίζεις ή όχι, για την ακρίβεια δεν έχει σημασία αν έχει ή όχι αναπνευστικά προβλήματα. Αλλά φυσικά δε σκέφτηκες ποτέ την ελευθερία του άλλου που δε θέλει να γίνει παθητικός καπνιστής, ή να θέλει να πάει να πιει καφέ, ή να φάει ή να χορέψει και να πονάνε τα μάτια του από τον καπνό και να βρωμάνε τα ρούχα του μόλις πάει σπίτι. Τελικά αυτό που σε νοιάζει δεν είναι η ελευθερία, είναι η ασυδοσία του να κάνεις ό,τι θες εσύ ακόμα και αν ενοχλεί, προσβάλει, σκοτώνει τους άλλους αρκεί να μη βγεις εσύ από τη βολή σου ή να μη σου την πει κανείς και αποκτήσεις υποψίες πως δεν είσαι τόσο γαμάτος και καλός όσο νόμιζες.

                    Α οκ αν εννοούσες σε απευθείας συνομιλία ανακαλώ το προηγούμενο. Δεν το συζητάμε καν αυτό. Αν το ακούσει όμως περνόντας απο δίπλα και εγώ δεν τον ξέρω? Τι γίνεται?
                    Μπορείς να σκεφτείς πως υπάρχουν τόσες άλλες ωραίες λέξεις να χρησιμοποιήσεις που δεν έχουν τόσες αρνητικές συσχετίσεις γιατί η αλήθεια είναι πως ο μέσος άνθρωπος δεν πρόκειται να σου συστηθεί μαζί με τη σεξουαλική του ταυτότητα (που όπως είπες πιο πάνω δε σου αρέσει γιατί είναι σα να σου το τρίβει στη μούρη). Και υπόψιν, για να σε προλάβω, δε θεωρώ πως αν το πεις πρέπει να διωχτείς νομικά, προσωπικά μάλλον δε θα το σχολίαζα καν, αλλά αν κάποιος σε κράξει θεωρώ πως θα έχει το δίκιο με το μέρος του. Και αν δυσκολεύεσαι να δεχτείς την κριτική μάλλον δεν είσαι τόσο μεγάλος πολέμιος της πολιτικής ορθότητας όσο νομίζεις...

                    Originally posted by Squall Leonhart
                    I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                    Originally posted by 丹野
                    Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                    Originally posted by Ryu_gr
                    υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                    Comment


                    • #70
                      Καλά λέω ότι δεν διάβασες τίποτα. Που βλέπεις να συνδέω την άνοδο των ακροδεξιών με τον δικαιωματισμό? Δεν την συνδέω με αυτόν, την συνδέω με το νομοθετικό πλαίσιο που τους απαγορεύει την σύσταση ως νομικό πρόσωπο/ομάδα/κόμμα κλπ. Και τα αποτελέσματα σε αυτές τις χώρες είναι ακριβώς τα αντίθετα με τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας να αυξάνονται Στην Ουγγαρία υπάρχει νόμος ενάντια στην άρνηση του Ολοκαυτώματος, όμως έχουνε πρωθυπουργό Όρμπαν. Στην Γαλλία, υπάρχει νόμος κατα της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Η Λε Πεν όμως έιναι καβάλα στο άλογο.Στην Γερμανία που διώκεται βάσει Συντάγματος ο Ναζισμός, τα νεοναζιστικά εγκλήματα αποτελούν μια σταθερά αυξανόμενη τάση. Με την ίδια λογική λοιπόν λέω : Αν φιμώσεις κάποιον, δυναμώνεις την φωνή του. Και το γεγονός ότι σήμερα ο Druckmann και το συνάφι του αφαιρούν σχόλια,κριτικές και αντίθετες απόψεις που τις χαρακτηρίζουν συλλήβδην ως ομοφοβικές, μάντεψε τι αντίκτυπο θα έχει. Θα ενισχύσει το hate προς το game, και κατ΄επεκταση και στο κοινωνικοπολιτικο του μήνυμα. Όπως δηλαδή ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. Και αυτό γιατί επέλεξε να διαμορφώσει το game στην βάση της ιδεοληψίας και όχι στην βάση της δημιουργικότητας του καλλιτέχνη (μη χέσω).
                      Δηλαδή θες να μας πεις πως για την άνοδο του ρατσισμού φταίει το αντιρατσιστικό κίνημα; Μια που πάμε προς τα εκεί να πούμε πως και στη Ναζιστική Γερμανία έφταιγαν οι Εβραίοι γιατί ήταν πολύ ορατοί... Έχεις μπερδέψει αιτίες και αποτελέσματα. Αν φιμώσεις κάποιον δε δυναμώνεις τη φωνή του, τον φιμώνεις. Πραγματικά δεν ξέρω τι άλλο να απαντήσω σε αυτό. Είναι εντελώς αντίστροφη και ηλίθια η όλη συλλογιστική. Το ότι εμφανίστηκε η ΚΚΚ ενάντια στα δικαιώματα των μαύρων δε σημαίνει πως οι μαύροι έκαναν κάτι λάθος. Απλά οι άλλοι ήταν ρατσιστές. Και η ελεύθερη ρητορική μίσους γιγαντώνει πολύ αποτελεσματικότερα τα ακροδεξιά μορφώματα από την ποινικοποίηση της γιατί της δίνει βήμα να ακουστεί σε περισσότερο κόσμο και την απενοχοποιεί. Προφανώς το ζήτημα είναι πολύ πολυπλοκότερο και π.χ. στην Αμερική έχει να κάνει με την υποστήριξη του δικαιωματισμού χωρίς παράλληλη μέριμνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης από τους Δημοκρατικούς αλλά αυτό δεν κάνει το δικαιωματισμό από μόνο του κάτι κακό, το κακό είναι πως χρησιμοποιείται ως virtue signaling για να ξεχαστούν τα άλλα θέματα. Αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση.
                      Σχετικά με αυτό που λες για το Druckmann δε νομίζω πως ισχύει, αυτοί που ήταν ομοφοβικοί-τρανσφοβικοί-σεξιστές ήταν και πριν τους σβήσουν τα σχόλια και μετά. Τώρα για το πόσο μια ιδιωτική εταιρεία όπως ή Sony ή το Youtube θα πρέπει να αφαιρεί σχόλια που δεν της αρέσουν είναι μια άλλη συζήτηση αλλά η Naughty Dog δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία και για να είμαι ειλικρινής το να σβηστούν οι λογοτεχνικές ανησυχίες του κάθε ομοφοβικού-τρανσφοβικού manchild δε μου φαίνεται και τόσο μεγάλη απώλεια.

                      Πωτς γκένεν αυτό? Είμαι ομοφοβικός και έχω φίλο γκέυ? Είμαι ρατσιστής αλλά έχω φίλο μαύρο? Δηλαδή θες να μου πεις οτι παίζει να δω τον Μιχαλολιάκο να κάνει παρέα με τον Τζέισον Αντιγόνη και τον Ολισαντέμπε? Όσο ζεις μαθαίνεις....Αλλά οκ, ας πούμε ότι μπορεί και να γίνει. Εγώ που είσαι τόσο σίγουρος και μου χεις προσάψει ήδη ταμπέλα ως SJW που είσαι, πως ΑΝΕΧΟΜΑΙ να έχω ως αγαπημένο franchise ένα που ΒΡΙΘΕΙ τέτοιων χαρακτήρων και αναφορών? Αφού είπαμε, βλέπω LBGT και βγάζω φλύκταινες. Γιατί είμαι οπαδός μιας τέτοιας σειράς που προβάλλει τέτοιους χαρακτήρες? Αλλά απ'ότι καταλαβαίνω απο τα συμφραζόμενα, φτάνει να πεις κάτι που δεν εμπίπτει στους κανόνες ορθής συμπεριφοράς που υπάρχουν στο....κεφάλι σου, για να σπιλωθείς ως ομοφοβικός και ρατσιστής ακόμα και αν στην πράξη και δη στην ιερότερη αυτή της φιλίας δεν είσαι! ΟΥΑΟΥ!!! Μαζί με την τήβεννο, βάλε και ένα πηλίκιο με το Tottenkopf.
                      Μια χαρά γίνεται αυτό. Για την ακρίβεια μπορείς να είσαι και ομοφοβικός και να είσαι γκέι και μαύρος και ρατσιστής (προς τους μαύρους), ή γυναίκα και μισογύνης, δεν είναι καν σπάνιο. Η εσωτερικευμένη ομοφοβία-τρανσφοβία είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο και με πολλές διαφορετικές εκφάνσεις. Είναι εντυπωσιακό πάντως πως ο μέσος ρατσιστής έχει 15 φίλους μαύρους/γκει/τρανς κλπ ενώ ο μέσος όχι-τόσο-ρατσιστής δεν ξέρει κανέναν (που να είναι out τουλάχιστον). Και όχι ο Μιχαλολιάκος δε θα κάνει παρέα με το Τζέισον Αντιγόνη ή τον Ολισαντέμπε αλλά υπάρχουν διάφορα επίπεδα ρατσισμού. Παρόλα αυτά δε θα μου έκανε εντύπωση αν συνεργαζόταν με κάποιον τρανς ή μαύρο αν τον συνέφερε επαγγελματικά ή οικονομικά (βλέπε π.χ. ανθρώπους κατά της παράνομης μετανάστευσης που έχουν παράνομους μετανάστες στη δούλεψή τους).
                      Σχετικά με το Metal Gear πραγματικά δεν ξέρω, εσύ ξέρεις καλύτερα. Ο ρατσισμός ούτως ή άλλως δε βασίζεται στη λογική. Αυτό που εικάζω, έχοντας παίξει μόνο τα 2 πρώτα Metal Gear είναι πως τα όποια LGBT στοιχεία είναι εντελώς δευτερεύοντα και παρουσιάζονται με εντελώς camp τρόπο με ένα θίασο που ούτως ή άλλως ο ένας είναι πιο ψυχοπαθής από τον άλλο.

                      Ακριβώς.ΑΚΡΙΒΩΣ. Α-Κ-Ρ-Ι-Β-Ω-Σ. Και αυτό το εξηγώ και πιο πάνω με την εκ διαμέτρου διαφορά στην νοοτροπία ανάμεσα στους αυτοθεσμοθετημένους σταυροφόρους και τους ανθρώπους που είναι LBGT και δεν αντιμετωπίζουν τον εαυτό τους σαν καρέτα καρέτα αλλά σαν κάτι το οποίο είναι εντελώς φυσιολογικό και δεν χρίζει ΚΑΜΙΑΣ προστασίας γιατί πολύ απλά δεν θέλουν να μπουν σε κουτάκια που εν τέλει όπως πανεύστοχα έγραψες οδηγούν σε μια ωραιοποιημένη και αθωοποιημένη μορφή ρατσισμού και διάκρισης.
                      Ναι δε θέλουν να μπουν σε κουτάκια, είναι κανονικοί άνθρωποι που ερωτεύονται, θέλουν να εργάζονται χωρίς να χρειάζονται να κρύβονται, να είναι πρωταγωνιστές σε ταινίες και παιχνίδια και να μη φοβούνται πως θα απολυθούν για το σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή να διαβάζουν σχόλια οργής και μίσους από κάθε πικραμένο λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

                      Είναι η εικόνα της EDIT : Διόρθωση, η κοπέλα λέγεται Cascina Caradonna (και όχι Shanon Woodward όπως έγραψα αρχικά), της κοπέλας που υποδύεται την Dina στο Last Of Us 2.Προσέξτε τώρα τις αλλαγές που έχουνε γίνει στο μοντέλο της για να εξυπηρετήσουν τα ανθρωποπρότυπα που έχουν στο μυαλό τους τα φασιστάκια της σέχτας των Druckmann/Sarkeesian. Πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να δει ότι έχει πέσει χοντρό ψαλίδι στο μέγεθος του στήθους της, και επίσης σε ότι αφορά την γενικότερη σωματοδομή της που παρουσιάζεται εμφανώς πιο μυώδης και κατα συνέπεια πιο...ανδροπρεπής ας πούμε. Γιατί? Γιατί στο μυαλό όλων αυτών, θηλυκότητα και ανεξαρτησία ή δυναμισμός ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ. Και η ειρωνία εδώ είναι, ότι οι φεμινίστριες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μισάρρενες, θεωρούν ότι για να αποκτήσουν ισότητα, πρέπει να αποκτήσουν ανδροπρεπή χαρακτηριστικά. Δηλαδή είναι να τους παίρνεις με τις πέτρες.
                      Είναι φασιστάκια επειδή άλλαξαν το μέγεθος του στήθους σε σχέση με το μοντέλο; Ήθελαν ο χαρακτήρας τους να έχει συγκεκριμένο σωματότυπο, πού είναι το πρόβλημα; Ταιριάζει με το gameplay και την ιστορία τους. Το μήνυμα που λαμβάνω είναι πως ένας θηλυκός χαρακτήρας σε videogame δε χρειάζεται να έχει συγκεκριμένες αναλογίες η εμφάνιση (όπως ο Drake ή ο Joel δεν είναι ντούκια όπως στα περισσότερα δυτικά παιχνίδια ή bishonen όπως στα περισσότερα ανατολικά). Το μήνυμα δεν είναι πως θηλυκότητα και ανεξαρτησία ή δυναμισμός δεν πάνε μαζί αλλά πως η θηλυκότητα δεν είναι μόνο τα μεγάλα βυζιά ή τα μικρά βυζιά ή οι σέξι πόζες. Γιατί υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που νομίζουν πως οι γυναίκες που έχουν μικρό στήθος, ή δε βάφονται, ή δεν ξυρίζονται, ή είναι μυώδεις είναι ανδροπρεπείς...
                      Πραγματικά μην ψάξεις να δεις τα μοντέλα για χαρακτήρες σε άλλα παιχνίδια, θα κλάψεις. Δεν ακολουθούν πιστά τις αναλογίες των μοντέλων.
                      Τώρα για το ότι οι φεμινίστριες στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μίσανδρες ασχολίαστο...
                      Originally posted by Squall Leonhart
                      I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                      Originally posted by 丹野
                      Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                      Originally posted by Ryu_gr
                      υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

                      Comment


                      • #71
                        Δεν την έχω πετάξει στα σκουπίδια αλλά δεν είναι στην πρίζα και όντως δε βλέπω, παρόλα αυτά βλέπουν άλλα άτομα που ξέρω και έχω ιντερνετ. Θες να μου πεις πως αυτή τη στιγμή οι τρανς χαρακτήρες και ηθοποιοί-παρουσιαστές κάνουν απόλυτο κουμάντο; Γιατί προσωπικά τη μόνη τρανς που ξέρω είναι τη Μίνα Ορφανού που έπαιζε στη Στρέλλα και σε μια σειρά στην τηλεόραση και απ'ότι ξέρω αυτή τη στιγμή δεν είναι καν στην τηλεόραση. Καλίμπρα δεν έχω ιδέα τι είναι και έργο του Κάτμαν δεν έχει τύχει να δω (δεν τον έχω ξανακούσει για να είμαι ειλικρινής, νόμιζα πως ήταν χαρακτήρας στο South Park ).
                        Μάλλον εδώ εννοεί τους ομοφυλόφιλους, που παραδοσιακά έχουν στη showbiz έντονη παρουσία, λες κι αυτό σημαίνει πως εξαλείψαμε τον κοινωνικό ρατσισμο σε επιπεδο βάσης κοινωνιας. Παρόμοιο με αυτούς που λένε πως επειδή εκλέχθηκε αφροαμερικανος πρόεδρος έχει τελειώσει ο ρατσισμός στις ΗΠΑ.

                        Comment


                        • #72
                          a5a0592051c6612b13af9e56f0ad6d25.jpg

                          Comment


                          • #73
                            Αναρωτιέμαι γιατί δεν σχολίασε κανείς τις σκηνές σκληρού σεξ στα cut scene του the last of us 2 με την ηρωίδα !

                            Comment


                            • #74
                              Ερεθίστηκαν, για αυτό.

                              Comment


                              • #75
                                Είσαι εκτός τόπου και χρόνου

                                Comment

                                Working...
                                X