Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η Ζωή έχει Χρώμα ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Aν όντως τελικά η ιδέα πίσω από αυτό το διαφημιστικό σποτ ήταν να στοχοποιήσει τα πιτσιρίκια των net caffe, έχασε. Πόσοι πιτσιρικάδες θα ευαισθητοποιηθούν βλέποντάς το; 1 στους 1000; Στην καλύτερη ίσως. Οι γονείς τους; Έλα τώρα, ποιος πιτσιρικάς ακούει τους γονείς του;

Αν νοιάζονται να κρατήσουν έξω από τα net caffes τους 18- τότε να κοιτάξουν να κάνουν κάτι ώστε όσοι δεν έχουν ταυτότητα να μην πατάνε το πόδι τους εκεί μέσα. Ναι, και αυστηρότατες κυρώσεις σε όσους καταστηματάρχες δεν το τηρούν. Ναι ρε παιδί μου, όπως ακριβώς πάει ο πιτσιρικάς στο μπαρ και πλακώνεται στα σφηνάκια. Πώς είπατε, δεν υπάρχει καμία κύρωση εκεί; Sorry dude, that ain't my fault :/

Τώρα, αν το σποτάκι αναφερόνταν ευρύτερα στα videogames ως εθισμό, ε καλά κρασά, κάτι μας είπαν. Sorry και πάλι φίλος, που είμαι άνθρωπος και έχω τα πάθη μου. Sorry που καπνίζω, sorry που τα τσούζω που και που, sorry που κάθομαι και λιώνω στα mmorpgs, sorry που τραβάω και τη φούντα μου άμα κάτσει, sorry που γουστάρω να χαλάω τα λεφτά μου στο Στοίχημα, sorry που βγαίνω έξω μόνο για να πάω στη δουλειά ή όποτε βρει χρόνο η παρέα που τη παλεύουμε ομαδικώς για 600 ευρώ το μήνα ή όποτε πρέπει να ξεχαρμανιάσω με τη γκόμενα γιατί η μηχανή κάτω μπούκωσε. Sorry ειλικρινά αλλά ξέρεις που σε γράφω.
    sigpic

Comment

Παντως δεν ειναι τυχαιο που οι μεγαλυτεροι h8terz ειναι ατομα με αγνοια στα VGs. Ακομη και το clip-ακι ειναι πολυ γενικο.

Οι σημερινοι νεοι ~μεχρι 30κατι~ ειναι πιο οpenmind σε αυτο το θεμα.
      Οπως ειχε πει κι ο Ground_Zero, οι υπολοιποι καποια στιγμη θα πεθανουν και θα μεινουμε μονο εμεις lol

Κατα τα αλλα συμφωνω, με οσα εχουν ειπωθει/

" You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Καταρχάς πολλά συγχαρητήρια στον Psycomaniac και σε όσους βοήθησαν στην συγγραφή της επιστολής προς το Υπουργείο. Είναι μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο έχουν το πάθος σε συνδιασμό με την ώριμη σκέψη για να υπερασπιστούν το αγαπημένο τους χόμπι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι δημιουργοί του σπότ, απλά επέλεξαν να αντιμετωπίσουν "προβλήματα" της νεολαίας που δεν πρόκειται ποτέ να αντιδράσουν μαζικά και με ουσία. Ποτέ μα ποτέ το Υπουργείο ή οι υπεύθυνοι όλων αυτών των καμπανιών δεν πρόκειται να τα βάλουν με ισχυρά συμφέροντα όπως ο κομματικός φανατισμός ( πάρτε παράδειγμα τις φοιτητικές νεολαίες κομμάτων ), η τηλεόραση ( παραπληροφόρηση, οικον. εξάρτηση από διαφήμιση ), η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και τόσα άλλα. Ούτε με τα εμετικά κέντρα διασκέδασης ( που δεν ξέρουν τι θα πεί καθαρό ποτό, ατμόσφαιρα, τουαλέτα, υγιής ένταση ήχου ) δεν είναι ικανοί να τα βάλουν. Ίσα ίσα που θεωρούνε λογικό ένα παιδί 18 χρονών ( που είναι "ενήλικας" ) να πηγαίνει να διασκεδάζει σε αυτά και να "κοινωνικοποιείται" ( γκομενίζει ). Πετάνε ένα γενικό κόψτε τα games, μην παίρνετε ναρκωτικά ( ευτυχώς που δεν το συνέδεσαν με το Pro και αυτό ), μην πίνετε και μην καπνίζετε ( αλλά αγοράστε τσιγάρα, ποτά σαν να μην τρέχει τίποτα απο ΠΑΝΤΟΥ ), περιμένοντας μηδενικές αντιδράσεις αφού δεν θίγεται κανείς άμεσα. Κύριοι αν θέλατε υγιείς και "χρωματιστούς" ανθρώπους θα είχατε φροντίσει τις υποδομές. Εμένα με φορολογείται όμως 20+% για να κάνετε σποτάκια, να σπαταλάει χρήματα ο κρατικός φαταούλας και να πέρνουν αμυθητους μισθούς τα δικά σας παιδιά. Αν σας ψήφιζαν άνθρωποι με χρώμα δεν θα ήσασταν στην εξουσία...
        Insert Coin

Comment

Καταρχάς πολλά συγχαρητήρια στον Psycomaniac και σε όσους βοήθησαν στην συγγραφή της επιστολής προς το Υπουργείο. Είναι μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον χώρο έχουν το πάθος σε συνδιασμό με την ώριμη σκέψη για να υπερασπιστούν το αγαπημένο τους χόμπι. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι δημιουργοί του σπότ, απλά επέλεξαν να αντιμετωπίσουν "προβλήματα" της νεολαίας που δεν πρόκειται ποτέ να αντιδράσουν μαζικά και με ουσία. Ποτέ μα ποτέ το Υπουργείο ή οι υπεύθυνοι όλων αυτών των καμπανιών δεν πρόκειται να τα βάλουν με ισχυρά συμφέροντα όπως ο κομματικός φανατισμός ( πάρτε παράδειγμα τις φοιτητικές νεολαίες κομμάτων ), η τηλεόραση ( παραπληροφόρηση, οικον. εξάρτηση από διαφήμιση ), η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και τόσα άλλα. Ούτε με τα εμετικά κέντρα διασκέδασης ( που δεν ξέρουν τι θα πεί καθαρό ποτό, ατμόσφαιρα, τουαλέτα, υγιής ένταση ήχου ) δεν είναι ικανοί να τα βάλουν. Ίσα ίσα που θεωρούνε λογικό ένα παιδί 18 χρονών ( που είναι "ενήλικας" ) να πηγαίνει να διασκεδάζει σε αυτά και να "κοινωνικοποιείται" ( γκομενίζει ). Πετάνε ένα γενικό κόψτε τα games, μην παίρνετε ναρκωτικά ( ευτυχώς που δεν το συνέδεσαν με το Pro και αυτό ), μην πίνετε και μην καπνίζετε ( αλλά αγοράστε τσιγάρα, ποτά σαν να μην τρέχει τίποτα απο ΠΑΝΤΟΥ ), περιμένοντας μηδενικές αντιδράσεις αφού δεν θίγεται κανείς άμεσα. Κύριοι αν θέλατε υγιείς και "χρωματιστούς" ανθρώπους θα είχατε φροντίσει τις υποδομές. Εμένα με φορολογείται όμως 20+% για να κάνετε σποτάκια, να σπαταλάει χρήματα ο κρατικός φαταούλας και να πέρνουν αμυθητους μισθούς τα δικά σας παιδιά. Αν σας ψήφιζαν άνθρωποι με χρώμα δεν θα ήσασταν στην εξουσία...
          [/b]
          Originally posted by Raf
          Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι δημιουργοί του σπότ, απλά επέλεξαν να αντιμετωπίσουν "προβλήματα" της νεολαίας που δεν πρόκειται ποτέ να αντιδράσουν μαζικά και με ουσία. Ποτέ μα ποτέ το Υπουργείο ή οι υπεύθυνοι όλων αυτών των καμπανιών δεν πρόκειται να τα βάλουν με ισχυρά συμφέροντα όπως ο κομματικός φανατισμός ( πάρτε παράδειγμα τις φοιτητικές νεολαίες κομμάτων ), η τηλεόραση ( παραπληροφόρηση, οικον. εξάρτηση από διαφήμιση ), η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού και τόσα άλλα. Ούτε με τα εμετικά κέντρα διασκέδασης ( που δεν ξέρουν τι θα πεί καθαρό ποτό, ατμόσφαιρα, τουαλέτα, υγιής ένταση ήχου ) δεν είναι ικανοί να τα βάλουν. Ίσα ίσα που θεωρούνε λογικό ένα παιδί 18 χρονών ( που είναι "ενήλικας" ) να πηγαίνει να διασκεδάζει σε αυτά και να "κοινωνικοποιείται" ( γκομενίζει ). Πετάνε ένα γενικό κόψτε τα games, μην παίρνετε ναρκωτικά ( ευτυχώς που δεν το συνέδεσαν με το Pro και αυτό ), μην πίνετε και μην καπνίζετε ( αλλά αγοράστε τσιγάρα, ποτά σαν να μην τρέχει τίποτα απο ΠΑΝΤΟΥ ), περιμένοντας μηδενικές αντιδράσεις αφού δεν θίγεται κανείς άμεσα. Κύριοι αν θέλατε υγιείς και "χρωματιστούς" ανθρώπους θα είχατε φροντίσει τις υποδομές. Εμένα με φορολογείται όμως 20+% για να κάνετε σποτάκια, να σπαταλάει χρήματα ο κρατικός φαταούλας και να πέρνουν αμυθητους μισθούς τα δικά σας παιδιά. Αν σας ψήφιζαν άνθρωποι με χρώμα δεν θα ήσασταν στην εξουσία...
            [/b]
            Bullseye. Πολύ ωραία τα είπες.
            "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

Αν σας ψήφιζαν άνθρωποι με χρώμα δεν θα ήσασταν στην εξουσία...[/b]
              Πραγματικα...
              Do a barrel roll!

Comment

Δηλαδή που διαφωνούμε με την διαφήμιση; Πιστεύει κάποιος ότι δεν υπάρχουν πολύ καλύτερα και επικοδομητικά πράγματα να ασχοληθεί κάποιος από τα video games; Δεν συγκρίνεται 1 ώρα στο γήπεδο ή μια βόλτα με φίλους, με μία ώρα μπροστά στην οθόνη.
                Βλέπω πολλές αντιδράσεις του στυλ γιατί τα vg και όχι τις εκπομπές της τηλεόρασης. Συγγνώμη δλδ αλλά εκεί είναι το πρόβλημα μας; Μου θυμίζει παιδάκια του δημοτικού που όταν τους κάνει παρατήρηση η δασκάλα για να δικαιολογηθούν "καρφώνει" και τους υπόλοιπους που κάναν το ίδιο με αυτό.
                Ξέρουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και εμείς ψάχνουμε αν αναφέρεται στa internet cafe κτλ κτλ...

GTAIV FTW!, μη δίνεται σημασία ρε, αν και θα έπρεπε να υπάρχει ένας φορέας που θα αντιπροσώπευε τους Έλληνες gamer και θα έδινε απαντήσεις σε τέτοιες προβοκάτσιες εναντίον των videogames. Ένα metal gear, shenmue, zelda, okami, shadow of the colossus, uncharted και πολλά άλλα είναι άπειρες φορές καλύτερα από τις τηλεοπτικές σαβούρες της tv, και μια συμβουλή: τα περισσότερα τηλεοπτικά προγράμματα βλάπτουν σοβαρά την ψυχική υγεία.
                [/b]
                Είναι τραγικά μικρό το ποσοστό των παιχνιδιών που να πεις ότι μπορούν να αναφερθούν ως άτι πραγματικά αξιόλογο και από αυτά ελάχιστα αναγνωρίζονται από το κοινό. Καταντάει κουραστικό να βγάζουμε επιχειρήματα για τέχνες επειδή υπάρχουν 10 παιχνίδια που μπορούμε να το στηρίξουμε αλλά και άλλα 90 που το μόνο που προωθούν είναι την αποβλάκωση.

Comment

Είναι τραγικά μικρό το ποσοστό των παιχνιδιών που να πεις ότι μπορούν να αναφερθούν ως άτι πραγματικά αξιόλογο και από αυτά ελάχιστα αναγνωρίζονται από το κοινό. Καταντάει κουραστικό να βγάζουμε επιχειρήματα για τέχνες επειδή υπάρχουν 10 παιχνίδια που μπορούμε να το στηρίξουμε αλλά και άλλα 90 που το μόνο που προωθούν είναι την αποβλάκωση.
                  [/b]
                  Η συζήτηση τώρα γυρνάει στα περί τέχνης, αλλά μια μικρή παρένθεση θα την κάνω: Ούτε και στα άλλα είδη τέχνης η πλειοψηφία των δημιουργιών πληρεί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί τέχνη, πλέον.

Comment

Ε ναι δηλαδη κι εγω αν κανω μια μουτζουρα σε χαρτι παει να πει οτι η ζωγραφικη δεν ειναι τεχνη;
                    Do a barrel roll!

Comment

Η συζήτηση τώρα γυρνάει στα περί τέχνης, αλλά μια μικρή παρένθεση θα την κάνω: Ούτε και στα άλλα είδη τέχνης η πλειοψηφία των δημιουργιών πληρεί τις προϋποθέσεις για να χαρακτηριστεί τέχνη, πλέον. [/b]
                      Όπως λες και εσύ, ΠΛΕΟΝ δεν έχουν τις προυποθέσεις και αυτό έχει να κάνει κυρίως με τα δεδομένα της εποχής. Το τι βλέπουμε από τα vg δεν έχει να κάνει τόσο σχέση με την εποχή καθώς κατά το παρελθόν δεν είχαμε δει καμία έκρηξη ποιότητας.
                      Το θέμα όμως δεν είναι αν είναι ή όχι τέχνη τα vg. Το θέμα είναι αν αποβλακώνουν ή όχι. Είναι άκυρο λοιπόν για απάντηση σε αυτό το ερώτημα να δίνουμε 5-10 παιχνίδια που αξίζουν τη στιγμή που υπάρχουν άλλα 90 που κάνουν ακριβώς αυτό το πράγμα και αυτά τα 90 είναι αυτά που έχουν απήχηση κατά κύριο λόγο.

Comment

Και ποιες είναι οι προϋποθέσεις ρε παιδιά; Ας κάνει κάποιος μία λίστα για να σημειώνω με tick κάθε φορά που βλέπω μία ταινία.

Τέλος πάντων, lock this topic, it is doomed . Αυτά τα θέματα πρέπει να κρατάνε 10-15 posts maximum, μετά πάντα γυρίζουν στις τέχνες και στις φιλοσοφίες και γίνεται της κακομοίρας.

Comment

Και ποιες είναι οι προϋποθέσεις ρε παιδιά; Ας κάνει κάποιος μία λίστα για να σημειώνω με tick κάθε φορά που βλέπω μία ταινία.
                          [/b]
                          Καλά, ας μην αρχίσουμε να διατυπώνουμε σκέψεις πάνω σ' αυτό, γιατί είμαστε πολύ off. Μια μικρή παρένθεση άνοιξα ο άνθρωπος...

Όπως είπατε, άλλωστε:

Το θέμα όμως δεν είναι αν είναι ή όχι τέχνη τα vg. Το θέμα είναι αν αποβλακώνουν ή όχι.[/b]
                          Αυτά τα θέματα πρέπει να κρατάνε 10-15 posts maximum, μετά πάντα γυρίζουν στις τέχνες και στις φιλοσοφίες και γίνεται της κακομοίρας.[/b]

Comment

Κοιτάξτε τι έγραψα εγώ:
                            http://mankap.blogspot.com/2008/02/videogames.html
                            σχολιάστε
                            Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Οι καθαρά φορμαλιστικές [και πέρα απο την αίσθηση των περισσότερων μας] συζητήσεις περί τέχνης και videogames μου θυμίζουν Gamepro-ικές και TalkShowHost-ικές εποχές.

Άσχετα με αυτό, εγώ ξέρω πως αντιλαμβάνεστε μπακάλικα το θέμα:

Αυτό δεν είναι τέχνη, αυτό είναι. Αλλά αυτό είναι γιατί και το άλλο είναι, κτλ κτλ.

Η τέχνη παιδιά είναι κάτι πολύ πιο ελεύθερο και απροσδιόριστο, γινόμαστε βλάκες που προσπαθούμε να το προσεγγίσουμε με έναν τέτοιο πεζό τρόπο.

(Καμία διάθεση επιθετικότητας!)

Comment

ι TalkShowHost-ικές εποχές.
                                [/b]
                                Δημιούργησε σχολή ;) .

Star Citizen videos Star Citizen gallery

Comment

Working...
                                X