Announcement

Collapse
No announcement yet.

Η Ζωή έχει Χρώμα ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Προσπερνώ την ειρωνία σου ραμπίδη και λέω πως δεν είναι θέμα ηλικίας.Είναι θέμα το τι σου προσφέρει πνευματικά το βιβλίο.

Κριτική σκέψη,ανάπτυξη φαντασίας (ως ενα μέρος τα κάνει και το vg,αλλά όχι στα υψηλά επίπεδα ενός βιβλίου/μυθιστορήματος).Ανάπτυξη λεξιλογίου,βοήθεια στην έκφραση και στο συντακτικό,πληροφόρηση,μάθηση.
    [/b]
    I'm on your side..

Λίγο πολύ αυτά θα έγραφα και εγώ. Να προσθέσω και ορθογραφία.

Comment

Φυσικά και ορθογραφία,την κατατάσσω στις κατηγορίες ανάπτυξη λεξιλογίου/έκφραση.
      Originally posted by Raf
      Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

Ξεχασατε να αναφερετε την υπνηλια

Χαβαλε κανω αλλωστε ξεφυγαμε απ'το θεμα μας.
        Do a barrel roll!

Comment

Eμεινε κανενας gamer εδω μεσα...?Λοιπον διαβασα συλλογικα ολο το topic κι επειδη κουρασα πολυ τα δαχτυλα μου για να εκφρασω την αηδια μου για καποιες "τοποθετησεις" νωριτερα θα το αφησω εδω...Ημαρτον - και θελουμε να φερονται ΟΙ ΑΛΛΟΙ στην ασχολεια μας με σεβασμο...

Υ.Γ Rampater δεν αναφερομαι στο δικο σου τελευταιο post εννοειται.
          <div align="center">

"Strive For Improvement Through Every Day To Become The Best You Can"</div>

Comment

Και&#39;γω gamer είμαι. Σήμερα τερμάτισα ένα παιχνίδι, για παράδειγμα. Αηδία; Για χαλάρωσε λίγο, απόψεις εκφράζουμε. Δεν υποχρεώνω κάποιον να πιστέψει αυτά που πιστεύω και εγώ και εννοείται ό,τι λέω ανήκει σε εμένα και όποιος άλλος θέλει το ενστερνίζεται.

Comment

Κάτι τελευταίο για να κλείσω το γεγονός ότι υπάρχει έστω και 1 άτομο που πιστεύει ότι τα βιβλία δεν είναι πιο εποικοδομητικά από τα vg.

Οι κοινωνίες χτίζοντε βάσει την γνώση και την πληροφορία,όχι βάσει του high score στο Tetris.

Απλά οι "κατακριτές" ας δοκιμάσουν να διαβάσουν κάποιο βιβλίο,πάνω σε θέμα που τους ενδιαφέρει,και ας μην μιλάνε έξω από τον χορό.
              Originally posted by Raf

Comment

Οι κοινωνίες χτίζοντε βάσει την γνώση και την πληροφορία,όχι βάσει του high score στο Tetris.
                [/b]
                Δε πιστευω να αναφερεσαι σε μενα, εγω δε δεχτηκα τη συγκριση οποτε δεν ειμαι ατομο "που πιστεύει ότι τα βιβλία δεν είναι πιο εποικοδομητικά από τα vg".
                Do a barrel roll!

Comment

Aφελεστατο εκ μερους σου να εξαπολυεις επιθεση τετοιου τυπου.Δε μπορεις να ξερεις τι εχω διαβασει και ποια ειναι τα ενδιαφεροντα μου οπως καθισταται και προφανες πως αδυνατεις να κατανοησεις για τι πραγμα μιλαω και που προσανατολιζεται το σχολιο μου.Και μονο τοποθετησεις του τυπου "δε πιστευω να υπαρχει εστω κι ενα ατομο..." κτλ δειχνουν ποσο περιορισμενη ειναι η αντιληψη σου,πραγμα σαφως λυπηρο.
                  <div align="center">

Comment

Γιατί πάντα καταλήγουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας; Με αυτή τη συμπεριφορά που δείχνουμε πώς περιμένετε να μας σεβαστούν και να μας πάρουν στα σοβαρά; Είδα κάποια σωστά σχόλια αλλά τα περισσότερα είναι στην καλύτερη περίπτωση ξεκατινιάσματα. Μήπως να ανοίξουμε το θρυλικό "κοκκόνες ξεκατινιαστείτε" για να ησυχάσετε; Έχουμε ξεφύγει από το θέμα προ πολλού και συνεχίζετε να μαλώνετε μεταξύ σας για το αν τα βιβλία είναι καλύτερα από τα videogames, κι αν τα δεύτερα είναι τέχνη ή όχι, κι αν μας προσφέρουν κάτι καλύτερο από τις real-life ασχολίες.

Σοβαρευτείτε. Η μόνη αξιόλογη κίνηση που είδα ήταν η επιστολή του Psycomaniac την οποία και επικροτώ. Όλα τα άλλα είναι απλά αχρείαστα καραγκιοζιλίκια που δεν πρόκειται να μας βγάλουν πουθενά.

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από τις παιχτούρες αν χρησιμοποίησα κάποιους άσχημους χαρακτηρισμούς αλλά έχω φτάσει στο ΑΜΗΝ με αυτά που διαβάζω.

EDIT: typo

Comment

Aφελεστατο εκ μερους σου να εξαπολυεις επιθεση τετοιου τυπου.Δε μπορεις να ξερεις τι εχω διαβασει και ποια ειναι τα ενδιαφεροντα μου οπως καθισταται και προφανες πως αδυνατεις να κατανοησεις για τι πραγμα μιλαω και που προσανατολιζεται το σχολιο μου.Και μονο τοποθετησεις του τυπου "δε πιστευω να υπαρχει εστω κι ενα ατομο..." κτλ δειχνουν ποσο περιορισμενη ειναι η αντιληψη σου,πραγμα σαφως λυπηρο.
                      [/b]
                      Δεν αναφερόμουν σε εσένα,αναφερόμουν σε άλλα ποστ όπως πχ του NickTG,αλλά παρόλα ταυτα σε ευχαριστώ για τα κοσμητικά επίθετα.
                      Originally posted by Raf

Comment

Ρε παιδιά…
                        Συγνώμη αν φανώ απότομος, αλλά εάν κάποιος μη gamer έμπαινε και διάβαζε το παρόν θέμα, όσο απροκατάληπτος και να ήτανε απέναντι στα video games και στους gamers, μέσα σε 5 λεπτά θα χαρακτήριζε τα μεν επικίνδυνα για την ανθρωπότητα και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά geeks. Είναι δυνατών να συγκρίνουμε τα video games, στη σημερινή μορφή τους τουλάχιστον, με τα βιβλία; Με τρομαχτική ευκολία να τα εξισώνουμε και να ψάχνουμε να βρούμε ποιο από τα δυο είναι ανώτερο; Τουλάχιστον από τη στιγμή που γίνεται η σύγκριση αφήστε να πάρουν θέση άτομα που έχουν ασχοληθεί και με τα δυο.

Διάβασα σε post του BB ότι και τα βιβλία ως άλλα video games μπορούν να σε αποβλακώσουν, μήπως θα έπρεπε να ντρέπομαι και να θεωρώ τον εαυτό μου αποβλακωμένο που διαβάζω αρκετά;
                        Συμφωνώ με την βάση της άποψης του DJ πως ?οποιαδήποτε δραστηριότητα σε υπερβολικό βαθμό ή δόση είναι επιβλαβής για τον άνθρωπο?, όμως δραστηριότητα από δραστηριότητα διαφέρει κι άλλα πράγματα σου προσφέρει το ένα κι άλλο το άλλο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Η συντριπτική πλειοψηφία των video games σήμερα προσφέρει σχεδόν αποκλειστικά ?διασκέδαση?, σίγουρα προσφέρει κι άλλα, όπως συναισθήματα, προβληματισμούς (και αυτούς σε υπερβολικά απλουστευμένη και ρηχή μορφή imo) κλπ, αλλά η βάση της πλειοψηφίας των video games σήμερα είναι η διασκέδαση, παίζεις για να περάσεις καλά, για να γουστάρεις. Από την άλλη ένα βιβλίο, το οποίο επίσης μπορεί να σου προσφέρει συναισθήματα, διασκέδαση, προβληματισμούς κλπ, σου προσφέρει, στη παρούσα τουλάχιστον φάση επαναλαμβάνω, πολλά περισσότερα, όπως για παράδειγμα μόρφωση και παιδεία.

Με γνώμονα λοιπόν τη βάση του καθενός θεωρώ πως διαφορετικά αξιολογούνται οι 15 ώρες για να παίξει κανείς video games κι διαφορετικά για να διαβάσει κάποιο βιβλίο, εν κατακλείδι, τα δεδομένα αλλάζουν ανάλογα με το εποικοδομητικό υπόβαθρο του αντικειμένου.

Οι 15 ώρες για video games μπορούν να θεωρηθούν αποβλάκωση, οι ίδιες ώρες για κάτι απείρως πιο εποικοδομητικό για τον ίδιο σου τον εαυτό, ΟΧΙ.

Το εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, πνευματικό, εποικοδομητικό εν τέλει υπόβαθρο των video games, θα το πω για πολλοστή φορά, στη παρούσα τουλάχιστον φάση δεν χωράει σύγκρισης με αυτό ενός βιβλίου.

Αυτό κατά την γνώμη μου, είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν τα video games στην προσπάθειά για την καθολική τους αναγνώριση περί τέχνης (την άποψη μου για το θέμα την έχω εκφράσει αρκετές φορές, τα video games είναι τέχνη, αλλά άλλο θέμα αυτό).

Θα κλίσω ξεκαθαρίζοντας την ?έμμονη? μου αυτή κατά τη διάρκεια του post, στην φράση ?τουλάχιστον ακόμα τα video games δεν…σε σχέση με τα βιβλία?. Ο χρονικός προσδιορισμός έγκειται στο γεγονός πως όσο ανατρεπτικό κι αν ακουστεί, πιστεύω ότι τα video games εν δυνάμει μπορούν να ξεπεράσουν την συνολική εμπειρία και πρόταση που έχει την δυνατότητα να σου προσφέρει ένα βιβλίο, σε όλους τους τομείς, βασιζόμενα τόσο στην πολυπλοκότητα της έκφρασης, όσο κυρίως στη διαδραστικότητά τους.
                        Όταν γίνει, εάν γίνει ποτέ, αυτό τα ξαναλέμε, προς το παρόν το ownage.
                        There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                        Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Γιατί πάντα καταλήγουμε να τρωγόμαστε μεταξύ μας; Με αυτή τη συμπεριφορά που δείχνουμε πώς περιμένετε να μας σεβαστούν και να μας πάρουν στα σοβαρά; Είδα κάποια σωστά σχόλια αλλά τα περισσότερα είναι στην καλύτερη περίπτωση ξεκατινιάσματα. Μήπως να ανοίξουμε το θρυλικό "κοκκόνες ξεκατινιαστείτε" για να ησυχάσετε; Έχουμε ξεφύγει από το θέμα προ πολλού και συνεχίζετε να μαλώνετε μεταξύ σας για το αν τα βιβλία είναι καλύτερα από τα videogames, κι αν τα δεύτερα είναι τέχνη ή όχι, κι αν μας προσφέρουν κάτι καλύτερο από τις real-life ασχολίες.

Σοβαρευτείτε. Η μόνη αξιόλογη κίνηση που είδα ήταν η επιστολή του Psycomaniac την οποία και επικροτώ. Όλα τα άλλα είναι απλά αχρείαστα καραγκιοζιλίκια που δεν πρόκειται να μας βγάλουν πουθενά.

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη από τις παιχτούρες αν χρησιμοποίησα κάποιους άσχημους χαρακτηρισμούς αλλά έχω φτάσει στο ΑΜΗΝ με αυτά που διαβάζω.

EDIT: typo
                          [/b]
                          "Πως θα μας παρουν στα σοβαρα;"...εκει ακριβως προσανατολιζονται και οι δικες μου παρατηρησεις αγαπητε μου.Πως θα μας παρουν στα σοβαρα οταν εμεις απο μονοι μας μειωνουμε τις ασχολειες μας? (αντιλαμβανομαι πως εσυ αλλου στρεφεσαι με αυτη σου την φραση και δε σε παρεξηγω).Οσο για τις πιο "εντονες" εκφρασεις μου,αυτες εχουν να κανουν με απολυτες τοποθετησεις (πραγμα παντα λανθασμενο κατα την γνωμη μου) και αποπειρες να περασουν προσωπικες αποψεις ως "κανονες".Το να προσπαθει καποιος να φερει τον διπλανο του στη θεση του δακτυλοδεικτουμενου ειναι τουλαχιστον μικροτητα.Ο "Χ" ή ο "Ψ" μπορει και ειναι δικαιωμα του να ιεραρχει οπως θελει τις αξιες του.Το μισο της τοποθετησης μου ειχε να κανει με κατι το οποιο τεινει να γινει μαζικο φαινομενο εδω μεσα.Οσο για την υπολοιπη νομιζω πως εγραψα αρκετα σε προηγουμενο post του ιδιου topic.

Κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα μαζι σου και ξεχασα κι εγω να παραθεσω τα συγχαρητηρια μου στον φιλο Psycomaniac.Πολυ καλη πρωτοβουλια.Απο οτι φαινεται μπορει να βγει και κατι καλο τελικα ε?

<div align="center">

Comment

Θα συμφωνησω με τον Link. Πραγματικα τα vgs δεν ειναι σε θεση να ανταγωνιστουν σε μορφωτικο επιπεδο καμια απο τις υπολοιπες τεχνες. Αλλα προσωπικα δεν πιστευω οτι ειναι αυτος ο σκοπος τους, και δεν θα πρεπει να ειναι.

Απο την στιγμη που τα βιντεοπαιχνιδια ειναι ενα μεσο ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ, τα υπολοιπα ερχονται σε δευτερη μοιρα. Εαν ενα βιντεοπαιχνιδι ΔΕΝ ΣΕ ΨΥΧΑΓΩΓΕΙ, ακομα και 20 φορες καλυτερο ανθρωπο να μπορει να σε κανει ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ. Οποτε αυτοματα καταλαβαινουμε την βαση της συζητησης μας.

Απο εκει και περα επιμενω οτι η υπερβολη σε οποιοδηποτε θεμα ειναι κατι το ασχημο για τον ανθρωπο. Δεν πιστευω σε καμια περιπτωση οτι 15 και 20 και 40 ωρες συνεχους ασχολιας με κατι το εποικοδομητικο σε κανει αυτοματα καλυτερο ανθρωπο και ειναι ετη φωτος καλυτερο απο το να ασχοληθεις τις ιδιες ωρες με ενα βιντεοπαιχνιδι. Ειναι και τα δυο υπερβολικα, αρα αυτοματα αυτοαναιρουν την αξια τους λογω της υπερβολικης φυσης τους.

Παν μετρον ΑΡΙΣΤΟΝ&#33; Το καλυτερο ειναι να κανεις αυτο που σου αρεσει παραλληλα με πραγματα που σου αρεσουν εξισου και σε κανουν καλυτερο ανθρωπο. ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΙΚΑΝΟΣ ΝΟΗΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΣ; Γιατι καλα εινα και τα βιβλια, καλα και τα βιντεοπαιχνιδια, εαν ομως εσυ εισαι μπετο και τουβλο κανενα βιβλιο δε θα σε κανει καλυτερο ανθρωπο και κανενα παιχνιδι πιο χρησιμο στην κοινωνια. Σκοπος ειναι να μπορει ο ανθρωπος να αφομοιώσει την γνωση, αλλιως ειναι απλα ενα ακομα αμοιρο ων.

Νομιζω παντως οτι τραβηξε σε λαθος δρομο η κουβεντα, προσωπικα κουραστηκα αρκετα με αυτα που διαβασα, χωρις να λεω οτι ηταν σωστα ή λαθος. Ο καθενας εχει την αποψη του και την στηριζει αναλογα.
                            :tanno:Κωστας Χατζαροπουλος:tanno:

Comment

Δεν αναφερόμουν σε εσένα,αναφερόμουν σε άλλα ποστ όπως πχ του NickTG,αλλά παρόλα ταυτα σε ευχαριστώ για τα κοσμητικά επίθετα.
                              [/b]
                              Mε συγχωρεις αν παρεξηγησα το στοχο της απαντησης σου,αν και δε χρησημοποιησα κοσμητικα επιθετα (δε σε αποκαλεσα καπως).Ωστοσο οπως καταλαβαινεις το post μου σαφως ειχε να κανει με τοποθετησεις (ή μαλλον τροπους τοποθετησης) οπως ο δικος σου.

DjSolid 1+ man.
                              <div align="center">

Comment

Συγνώμη αν φανώ απότομος, αλλά εάν κάποιος μη gamer έμπαινε και διάβαζε το παρόν θέμα, όσο απροκατάληπτος και να ήτανε απέναντι στα video games και στους gamers, μέσα σε 5 λεπτά θα χαρακτήριζε τα μεν επικίνδυνα για την ανθρωπότητα και τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτά geeks. [/b]
                                Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αν νομίζει κάποιος ότι οι gamers είναι geeks είναι γιατί ένα μεγάλο ποσοστό όντως είναι...

Η συντριπτική πλειοψηφία των video games σήμερα προσφέρει σχεδόν αποκλειστικά ?διασκέδαση?, σίγουρα προσφέρει κι άλλα, όπως συναισθήματα, προβληματισμούς (και αυτούς σε υπερβολικά απλουστευμένη και ρηχή μορφή imo) κλπ, αλλά η βάση της πλειοψηφίας των video games σήμερα είναι η διασκέδαση, παίζεις για να περάσεις καλά, για να γουστάρεις. Από την άλλη ένα βιβλίο, το οποίο επίσης μπορεί να σου προσφέρει συναισθήματα, διασκέδαση, προβληματισμούς κλπ, σου προσφέρει, στη παρούσα τουλάχιστον φάση επαναλαμβάνω, πολλά περισσότερα, όπως για παράδειγμα μόρφωση και παιδεία.
                                [/b]
                                Το πιο σωστό πράγμα που έχει γραφτεί σε 5 σελίδες... Τα vg είναι διασκέδαση που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζει και τον όρο της ψυχαγωγίας. Όταν αυτό γίνει κατανοητό, τότε θα μπορούμε να το θέσουμε το θέμα σε μία σωστότερη βάση.

"Πως θα μας παρουν στα σοβαρα;"...εκει ακριβως προσανατολιζονται και οι δικες μου παρατηρησεις αγαπητε μου.Πως θα μας παρουν στα σοβαρα οταν εμεις απο μονοι μας μειωνουμε τις ασχολειες μας? (αντιλαμβανομαι πως εσυ αλλου στρεφεσαι με αυτη σου την φραση και δε σε παρεξηγω).[/b]
                                Δίαβασε ξανά το ποστ του Link και κυρίως το παραπάνω κομμάτι και θα καταλάβεις.

Comment

Working...
                                X