Announcement

Collapse
No announcement yet.

NDS vs the World

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Βασικά είναι ο ορισμός του επικού αλλά και φορητού παιχνιδιού.
    Τεχνικά τέλειο, από στήσιμο και ιστορία επικό και απίστευτα φορητό καθώς οι αποστολές διαρκούν λίγο.
    Θεωρώ πως αυτό το παιχνίδι θέτει νέα δεδομένα στο φορητό gaming.
    [/b]
    Εγώ από την άλλη θεωρώ ότι είναι ένα κάκιστο παιχνίδι, περνά τη βάση στον τεχνικό τομέα και πάει για Σεπτέμβρη στον αισθητικό. Βαρετό παιχνίδι από κάθε άποψη, μόνο όσοι δεν χορταίνουν Squaresoft τους αρέσει.
    Insert Coin

Comment

Φiλε Jedah σε βρισκω ακραια υπερβολικο.
      Θα συμφωνησω με τον Belmont και το ειχα πει εξαλου και παλιοτερα. Το Crisis Core μπορει να μην ειναι το καλυτερο RPG του κοσμου αφου ειναι καταδικασμενο να συγκριθει με το VII, ωστοσο ειναι τεχνικα οτι πιο αρτιο εχει παρουσιασει η handheld σκηνη σε παιχνιδι RPG.
      " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Φίλε NiCk επειδή σε ξέρω από παλιότερα πήρα το θάρρος να απαντήσω έτσι. [/b]
        Yup, palaiotera eimoun perissotero poromenos omologoumenos .. Ftaiei kai i ilikia

Περισσότερο πλάκα ήθελα να κάνω καθώς θεώρησα αυτό που είπες κάπως απόλυτο και λίγο υπερβολικό και λίγο μηδενιστικό.[/b]
        Auto pou eipa, to eipa me vasi to sxolio tou Ormion .. Den mporo na katalavo giati to diko mou sxolio einai apolito kai ypervoliko, eno auto tou Ormion oxi ..

Ναι σίγουρα το DS είναι τρομερή κονσόλα αλλά και το PSP είναι εξίσου καλό. [/b]
        Einai entelos diaforetika handhelds kata tin gnomi mou .. Den eipa pouthena oti to PSP den einai kalo, antithetos yparxoun polla paignidia pou mou aresoun idiaitera .. Omos ta paignidia tou DS pisteuo oti prosferonte perissotero gia handheld gaming, eno to PSP mexri prosfata epsaxne na vrei tin tautotita tou .. Ton teleutaio kairo omos vadizei ston sosto dromo ..

Το Wii είναι επίσης καλό αλλά θεωρώ πως δεν θα φτάσει ποτέ το PS2. [/b]
        Oute ego pisteuo pos tha ftasei pote to Ps2 toso poiotika oso kai se thema poliseon .. To Wii einai omos molis 1.5 xrono stin agora kai den einai dikaio na to krinoume apo tora .. Otan tha ftasei sto telos tis zohs tou, tote tha kanoume ton apologismo .. Pros to paron kala paei imo .. Genika den nomizo na ksanavgei konsola san to Ps2, giati i ypostiriksi pou etixe apo tous 3rd parties ekeini tin epoxi itan monadiki ..

Σόρυ αν σε προσέβαλα κάτα λάθος αλλά μου ακούστηκε λίγο υπερβολικό πως αν δεν θα υπήρχε ακόμη η Νίντυ και οι κονσόλες της δεν θα υπήρχαν και βιντεοπαιχνίδια.[/b]
        Kai ksana leo pos to sxolio mou erxete os apantisi tou sxoliou tou Ormion .. Den eipa oti an den yparxei i Nintendo tha stamatisoun na yparxoun videogames omos .. Eipa apla oti an den ypirxe Nintendo konsola stin agora, tote pithanotata na min asxoloumoun ego o idios me videogames .. And hell, i'm not the world

Comment

γενικά και αυτό το θέμα και το άλλο vs είναι τελείως άκυρα...εγώ παντού βλέπω υποστηρικτές της Ν και της Σώνει...ίσως βλέπω φαντάσματα ξέρω 'γω.
          Carpe diem

Comment

Εγώ βλέπω και της MS, αλλά τι νόημα έχει αυτό που λες; Στην τελική είσαι ένα άτομο που δεν έχει το συγκεκριμένο φορητό, επομένως δεν έχει και ιδέα περί τίνος πρόκειται. Sorry κι όλας αλλά όλοι ως τώρα είχαν κάτι να πουν, ενω εσύ όχι.

Πάντως δε θέλω να δούμε συγκριτικά το DS (και οποιοδήποτε μηχάνημα) με κάποιο άλλο. Εκεί που ήθελα να εστιάσω την προσοχή μου είναι στις φοβερές νέες ιδέες/μικρά projects που δίνει το DS. Δεν είναι παιχνίδια μεγάλα και με βάθος, αλλά είναι μικρές και έξυπνες ιδέες, που προσφέρουν κάτι το πολύ ενδιαφέρον. Σίγουρα το gaming δε θα έπρεπε να ακολουθήσει τα χνάρια των μικρών τίτλων (όπως είπε και ο belmont), αλλά αυτή η φρεσκάδα είναι κάτι πάρα πολύ θετικό ΙΜΗΟ. Είμαι της άποψης ότι ο χώρος χρειάζεται νέες ιδέες και το DS προσφέρει πολλές.

Τώρα, όσον αφορά το psp, είναι απλώς ένα φορητό με τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Πατάει στα χνάρια της τεχνολογίας (και της συμβατικότητας) και προσπαθεί να προσαρμόσει αυτήν στην "on-the-go" λογική των φορητών.

ΥΓ: Το topic δεν το έκανα με σκοπό την έμμεση σύγκριση ds με psp (ούτε καν το είχα στο μυαλό μου). Το ότι οδεύουμε προς τα εκεί είναι φυσικό επακόλουθο, αφού το PSP είναι το μοναδικό ανταγωνιστικό φορητό μηχάνημα. Παρόλα αυτά, μπορούμε κάλλιστα να δούμε και τη γενικότερη φιλοσοφία του DS έναντι της ως τώρα φιλοσοφίας των φορητών (μίας φιλοσοφίας που συνεχίζει το PSP, ενώ άφησε πίσω του, σε μεγάλο βαθμό, το DS).

Comment

Λοιπόν... Ας παραθέσω κι εγώ την άποψη μου για το συγκεκριμένο post. Κατ&#39; αρχάς αγαπάω πάρα πολύ την Nintendο σαν εταιρία καθώς είναι η Κυρία που με έβαλε στον κόσμο των Video Games. Είμαι 21 χρονών και δεν θα ξεχάσω ποτέ την μέρα εκείνη που γύριζα από τον παιδικό σταθμό και μόλις ήρθε να με πάρει η μητέρα μου, μου είπε. <Τι δώρο του πήρα εγώ;;;> (συγκινήθηκα τώρα). Ήταν αν θυμάμαι καλά το NES. Είχε μέσα αποθηκευμένα 216 παιχνίδια. Στην αρχή το μόνο που προλάβαινα να κάνω είναι να καταπίνω το σάλιο μου. Όχι απλά δεν μιλούσα αλλά δεν ήθελα να ξαναπάω στον παιδικό σταθμό. Ας μην αναφερθώ όμως και πολύ στο παρελθόν. Για να μπω περισσότερο στο θέμα του topic θα ήθελα να πω πως η Nintendo είναι μια εταιρία που παραδίδει μαθήματα στις άλλες καθώς μπορεί τεχνολογικά να μην είναι μπροστά (που αυτό εγώ δεν το δέχομαι, καθώς τεχνολογία δεν είναι μόνο τα 3D γραφικά και τα τεράστια παιχνίδια αλλά είναι και η ανθεκτική touch screen που σου δίνει την δυνατότητα να κάνεις ακριβώς αυτό που θέλεις την στιγμή που το θέλεις, είναι ακόμη και ο τρόπος που μία κονσόλα διαβάζει τις κινήσεις σου και τις περνάει στον κεντρικό ήρωα. Όλα αυτά μαζί κάνουν την τεχνολογία. Μαζί με τα 3D εννοείται Γνώμη μου... Προς αποφυγή παρεξηγήσεων.) αλλά έχει τον τρόπο σαν εταιρία να βρίσκεται πίσω από τους άλλους και συχρόνος μπροστά τους(ο νοών νοήτο....) . Εξάλλου μην ξεχνάτε πως οι 2 απόπειρες που έκανε με το N64 και με το GC ωστέ αν έχει καλύτερο η εφάμιλλο Hardware με τις λοιπές κονσόλες δεν ήταν και ότι καλύτερο για την εταιρία, και έτσι θεωρώ πως η στροφή στο να βάλει τον άνθρωπο μέσα πραγματικά στο παιχνίδι ακόμη και αν δεν του προσφέρει τα τρομερά γραφικά ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Βέβαια την πλειοψηφία των Gamer θεωρώ πως την έχει,(όχι δικιά της, απλά πολλοί είναι αυτοί που έχουν τις κονσόλες τις) έτσι θέλησε να χτυπήσει σε άλλα σημεία την βιομηχανία. Π.Χ. Μαμάδες ή κοπέλες που δεν ασχολήθηκαν ποτέ με τα Video Games. βλ Nintendogs, puzzle games etc..

Για να τελειώνω όμως , το τι θα παίξει ο καθένας, το πόσο θα το παίξει και το γιατί είναι πάντα υποκειμενικό και νομίζω πως όλοι οι τρελοπαρέα του forum θα συμφωνήσει. Εγώ αγαπάω την Nintendo αλλά έχω και ps2 και xbox και xbox360 και θα πάρω και το ps3 κάποια στιγμή και αυτό νομίζω οτί με κάνει αντικειμενικό σε κάποια θέματα.
              Δεν θεωρώ πάντως οτί το DS είναι το μέλλον αλλά παραμένει ένα δυνατό χαρτί για το μέλλον...

Καλή συνέχεια σε όλους και ευχαριστώ για τον χρόνο σας...

See you around dudes... :nintendo: :nintendo: :nintendo:
              <div align="center"></div>

<div align="center">I&#39;m just too cool.....</div>

Comment

το ότι δεν είμαι κάτοχος του συγκεκριμένου μηχανήματος δεν λέει τίποτα.από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου με το μηχάνημα το εκτιμώ πιο πολύ από το αντίπαλο δέος.και σύντομα θα είμαι κι εγώ κάτοχος του.απλά λέω ότι το θέμα μου φαίνεται άκυρο.πολύ κλάψα υπέρ της Ν πέφτει και μου τη δίνει αυτό.
                Carpe diem

Comment

Λοιπόν... Ας παραθέσω κι εγώ την άποψη μου για το συγκεκριμένο post. Κατ&#39; αρχάς αγαπάω πάρα πολύ την Nintendο σαν εταιρία καθώς είναι η Κυρία που με έβαλε στον κόσμο των Video Games. Είμαι 21 χρονών και δεν θα ξεχάσω ποτέ την μέρα εκείνη που γύριζα από τον παιδικό σταθμό και μόλις ήρθε να με πάρει η μητέρα μου, μου είπε. <Τι δώρο του πήρα εγώ;;;> (συγκινήθηκα τώρα). Ήταν αν θυμάμαι καλά το NES. Είχε μέσα αποθηκευμένα 216 παιχνίδια.
                  [/b]
                  Αμ δεν ήταν το NES φίλε μου
                  Originally posted by Raf
                  Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

ΟK nice αλλά το θέμα του topic δεν είναι "H Nintendo και τα παιδιά της" αλλά κάτι που έχει να κάνει καθαρά με το ds και τη θέση του στο χώρο . Pls καταλάβαιτε το... xD

Edit: OK altair δίκιο έχεις, όντως προς τη στάση της Ν οδεύουμε . W/e, κάτι δεν εξήγησα καλά μάλλον.

Lol όντως δεν ήταν NES αυτό .

Εdit 2: Τον τίτλο τον επέλεξα με βάση ένα παλιό τεύχος του EDGE που έλεγε "PS3 vs the world" or sth. Τέλος πάντων

Comment

Evans μια χαρά εξηγήθηκες και συμφωνώ μαζί σου πάνω κάτω.εμένα αλλού ήταν η ένστασή μου.δεν έχω κάτι με τη Νίντυ.τι διάολο;κι εγώ με αυτήν ξεκίνησα.τέλος πάντων...
                      Carpe diem

Comment

ΗΤΑΝ nintendo. Πιστεψτε το&#33;
                        Αυτος ηταν κι ο σκοπος εξαλου
                        " You 're saying that you 're just here to add a bit of colour?

Authenticity sir, authenticity. "

Discworld (1995, PC/Playstation/Sega Saturn)

Comment

Συμφωνώ με αρκετά απ? όσα ειπώθηκαν παραπάνω όποτε δεν έχω προσθέσω πολλά.
                          Εγώ θα ήθελα απλά να εστιάσω αλλού, σε κάτι που κατά τη γνώμη μου αποτελεί κι ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του DS και που κατά συνέπεια βοήθησε στο να γίνει το μηχάνημα τόσο αγαπητό στο, μεγαλύτερο τουλάχιστον, κομμάτι του κοινού, ανεξαρτήτως μάλιστα δημογραφικών. Κάτι που όπως αποδεικνύει το φαινόμενο Wii, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, έχει τεραστία σημασία.

Η κοινή αυτή αποδοχή του DS οφείλετε κατ? εμέ στο γεγονός ότι το μηχάνημα κατάφερε να πιάσει το σφυγμό και την ιδιοσυγκρασία του φορητού gaming, οι τίτλοι του DS είναι κατ? εξοχήν τίτλοι handheld φιλοσοφίας, φιλοσοφίας εναλλακτικής δηλαδή από την αντίστοιχη των home consoles, φιλοσοφία η οποία και βρίσκει πάτημα σε τίτλους κάθε δημογραφικού, είτε ο τίτλος λέγεται Super Mario Bros. και Contra IV, είτε λέγεται Professor Layton και Meteos, είτε εν τέλει Nintendogs και Brain Training.

To DS πρόσφερε αυτό που πάντα ήταν το ατού του handheld gaming, την απλότητα και την αμεσότητα, σε αντίθεση με το PSP που επιχείρησε, κάνοντας τα πράγματα πιο πολύπλοκα, να προσαρμόσει την home console φιλοσοφία στα μέτρα της handheld. Χωρίς να είναι κακό, έχω την πεποίθηση ότι ο περισσότερος κόσμος όταν μιλάμε για handheld, πιο εύκολα θα κάτσει να παίξει έναν τίτλο της old school φιλοσοφίας ενός 2D Super Mario Bros και Contra, ή της light προσέγγισης ενός Nintendogs, παρά έναν τίτλο που επιχειρεί να μεταφέρει την home console φιλοσοφία στο χέρι, όπως τα Metal Gear Solid: Portable Ops ή το Syphon Filter πχ.

Τίτλοι οι οποίοι μπορεί να είναι ποιοτικοί, αλλά όχι αυτό που θα ζήταγε κανείς από ένα handheld, γεγονός που μαρτυράτε κι από τις πωλήσεις τους, με αλλά λόγια όσο κι αν κάποιοι διαφωνούν, το handheld gaming παραμένει gaming διαφορετικής - εναλλακτικής φιλοσοφίας κι αν κρίνω κι από τη πάρτη μου, οι τίτλοι που με ενδιαφέρουν περισσότερο αυτή τη στιγμή στο PSP, δεν είναι ούτε το Gran Turismo, ούτε το GTA, αλλά το Ultimate Ghouls & Ghosts, το Dracula X Chronicles, το Megaman και το Gradius Collection, ρόλοι που κατά πάσα πιθανότητα θα αντιστρέφονταν εάν μιλάγαμε για home console gaming.
                          There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
                          Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

[/b]
                            Τι ήταν φίλε μου. Ήμουν πολύ μικρός για να θυμάμαι. Αν μπορείς κατατόπισε με... Πάντως στα παιχνίδια μέσα ήταν και τα κλασσικά Mario, DK...

Comment

<div class='quotetop'>(Somari &#064; May 12 2008, 10&#58;00 PM) [snapback]22314[/snapback]</div>
                              [/b]

πολυστεισιον

λεμε τωρα ,γιατι δεν θυμαμαι το ονομα της αντιγραφης του Snes.

Comment

πολυστεισιον

λεμε τωρα ,γιατι δεν θυμαμαι το ονομα της αντιγραφης του Snes.
                                [/b]
                                Ίσως, αν και δεν θυμάμαι πάρα πολλά, πάντως είχε και κασέτες θυμάμαι. Τέλος πάντων, λαθος μου... Το μόνο σίγουρο είναι οτί το επόμενο ήταν το SNES&#33;&#33;&#33; Αυτό το θυμάμαι σαν χθες. Ξέφυγα από το θέμα και ζητώ συγγνώμη. Σας καληνυχτώ τώρα γιατί δεν πάει άλλο...

Comment

Working...
                                X