Announcement

Collapse
No announcement yet.

NDS vs the World

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Ήταν με τον τρόπο του NES πάντως, και τη δουλειά του την έκανε και με το παραπάνω.
    ?Καλύτερο από NES?
    Που έλεγε κι ο μικρός Loggo τότε.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

Θα ηθελα να πω πολλα πραγματα αλλα μολις ειδα το topic και βλεπω πως ηδη εκτροχιαστηκε σε μεγαλο βαθμο. Ειναι μαλλον η μοιρα ολων των θεματων να καταληγουν σε console wars.

Πρωτον για το DS μιλαμε, μη βαζετε και DS και Wii στο ιδιο τσουβαλι ... Δε βλεπω τοσα κοινα στη φιλοσοφια των 2 μηχανηματων (απο αποψης τιτλων παντα και developers/studios που κανουν ολη τη δουλεια).

Κατα τ' αλλα...
      Το DS το αντιμετωπισα με ιδιαιτερη διστακτικοτητα και προτου βγει ιδιως το θεωρουσα ενα project destined to fail αλλα φυσικα επεσα πολυ εξω οπως φαινεται.

Σε αυτο εχω ηδη παιξει πολλα καλα παιχνιδια και δεν ειναι καλα απαραιτητα λογω των 2 οθονων, ή του μικροφωνου ή του stylus κτλ... Απλα βγαινουν καλα παιχνιδια που καλυπτουν gamers πολλων κατηγοριων.

Μου εδωσε τα Phoenix Wright, ενα franchise που συντομα εγινε η αγαπημενη μου σειρα των τελευταιων ετων (ναι ξερω πως ειχαν βγει σε gba κτλ κτλ).

Μου εδωσε πολλα χαζα, βαρετα, επαναλαμβανομενα, milked μεχρι αηδιας franchises (mario kart, tetris κτλ) τα οποια ομως σε αντιθεση με αλλους τα χαρηκα γιατι τα επαιξα οπως επρεπε. Ατελειωτα 8πλα, ατελειωτες ωρες χαβαλε και πραγματικη διασκεδαση, κατι που μου εχει λειψει τα τελευταια χρονια.

Μου εδωσε πολλα παιχνιδια που ομοια τους δεν ειχα ξαναει και παροτι πολλα με αφησαν σχετικα αδιαφορο (brain training), καποια αλλα με εκαναν να νιωσω λες και παιζω παιχνιδια πρωτη φορα (professor layton).

Μου εδωσε παιχνιδια arcade νοοτροπιας που τοσο λειπουν απ το συγχρονο gaming και ενιωσα επιτελους πως παιζω κατι challenging (contra 4, bangai-o κτλ).

Τελος μου εδωσε αλλα κυριως πιστευω πως θα μου δωσει γνωριμα franchises που δεν εχουν τιποτα επαναστατικο αλλα ποτε δε θα εχω προβλημα να ασχολουμαι και μαζι τους και παροτι στο psp θα ταιριαζαν καλυτερα, τελικα τα βλεπουμε εδω γιατι οι εταιρειες δε σκεφτονται με τη λογικη του gamer, αλλα με τη λογικη του κερδους (castlevania, ff, dq ..).

Βασικοτερο πραγμα για εμενα ειναι πως το DS με κανει να αγοραζω παιχνιδια ΠΟΛΥ ευκολα γιατι ειτε ειναι γνωριμες σειρες που ξερω πως θα μου αρεσουν ειτε νεα τολμηρα εγχειρηματα που μου κινουν την περιεργεια και με κανουν να θελω να επιβραβευσω οποια εταιρεια τολμα για κατι διαφορετικο.

Στο PSP δε μου παει να αγορασω σχεδον τιποτα, διοτι ξερω πως τα μισα τα εχω ξαναδει και τα αλλα μισα δε ταιριαζουν σε φορητη κονσολα.

Το ds κερδιζει τον μεσο gamer γιατι εχει πιασει απολυτως τη φορητη νοοτροπια που τοσο λειπει απ τον ανταγωνισμο.
      Επισης το οτι για καθε καλο τιτλο υπαρχουν 20 προχειροδουλειες δε μου λεει κατι.
      Ας εχει το ενα 100 σαβουρες και το αλλο 1000... Εγω κοιταω που θα βρω πιο πολλους ποιοτικους τιτλους, δεν ειμαι στατιστικη υπηρεσια να δω τι βγαινει σε μια συνολικη βαση.

@UEG: τι να πω ρε γμτ, πραγματικα δε σε πιανω. Ο Nick με καλυψε πληρως. Πολλες φορες δε θελω να ανοιξω κονσολα και τηλεοραση, δε θελω να καθομαι στον καναπε και δε θελω να παιζω υπερπαραγωγες των 40 ωρων και να βλεπω hd graphics κτλ. Παντα θα παιζω 2d games γιατι με αυτα μεγαλωσα και σε αυτα γυρναω και γι αυτο δε βλεπω να αφηνω ευκολα ουτε το ds αλλα ουτε πχ το dreamcast.

Comment

Εγώ ξεκίνησα με Sega κι όχι Nintendo.Scatman ξύρισέ τους όλους στο photoshop.Πάλιο άπιστοι.

Τώρα όσον αφορά το DS δεν έχω να πω πολλά.Ούτε βδομάδα δεν έκλεισε στην κατοχή μου.Πάντως χώρια από τις πωλήσεις (όπου εκεί για το χρονικό διάστημα που υπάρχει στην αγορά τα έχει πάει περίφημα και δεν ξέρω που θα φτάσει)είμαι πολύ θετικός στις νέες ιδέες που σχεδιάστηκαν και εφαρμόστηκαν για τις ανάγκες του DS.Το καλό με το μηχάνημα είναι ότι πια διαθέτει σωρεία τίτλων που απευθύνονται σε κάθε gamer από απλά παιχνιδάκια τυπου Wario Ware μέχρι βαρβάτα σοβαρά και προκλητικά παιχνίδια τύπου Fire Emblem,Metroid Prime Hunters κτλ.

Από την άλλη μεριά δεν θα ήθελα να κυριαρχήσει στο μέλλον μία προσέγγιση τύπου Wii και DS και τέτοιας συγκεκριμένης νοοτροπίας στα παιχνίδια αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι θα κάνουμε κλίση 180 μοιρών.Η διασκέδαση που προσφέρει το DS και το Wii είναι συμπληρωματική επί το πλείστον ή επί της ελαχίστης ενασχόλησης με αυτά τα συστήματα και δεν αποτελεί τροχοπέδη στις κλασσικές προτάσεις των υπολοίπων συστημάτων που ακόμα και όταν συρρικνωθεί το ποσοστό προτίμησής τους είναι αδύνατο να εξαλειφθούν και αυτό για ευνόητους λόγους.

Το DS και το Wii(παρόλο που δεν έχουν ίδιες φιλοσοφίες) δεν ανταγωνίζονται τα υπόλοιπα συστήματα και δεν αποτελούν και καλά <<απειλή>>σε αυτά.Οι σοβαρά ασχολούμενοι gamers θα τα προτιμήσουν όλα ενώ οι περιστασιακοί και επιφανειακοί παίκτες(το brand Playstation τους ισχυροποίησε) πλέον βρήκαν τον κατάλληλο παράδεισό τους.Περισσότερες επιλογές και προτάσεις στο gaming ισούται με μεγάλύτερη προσέλκυση κοινού σε αυτό άρα και άνθιση της βιομηχανίας γενικότερα.Μην ξεχνάμε ότι το hobby αυτό είναι και μία ουσιαστική διέξοδος από την βουβή,συνηθισμένη και αγχωτική καθημερινότητα.

Τέλος,καλό θα ήταν να μην το κοιτάμε το θέμα μονόπλευρα.Το τι θέλει ο καθένας να παίζει ή το πως θα ήθελε να έχουν τα πράγματα στο gaming δεν συνεπάγεται με το τι χρειάζεται ανα περιόδους η βιομηχανία.

Τώρα για αρνητικές τάσεις όπως fanboys και άλλα κουραφέξαλα δεν είναι ζήτημα περι ανωτέρου συστήματος αλλά είναι προβλήματα και εγωισμοί διαφόρων δυσλειτουργιών της ανώριμης ανθρώπινης φύσης .

Comment

Αλλουαχτοφιλοσοφίες&#33;
          -Η διασκέδαση που προσφέρει το DS και το Wii είναι συμπληρωματική επί το πλείστον ή επί της ελαχίστης ενασχόλησης με αυτά τα συστήματα και δεν αποτελεί τροχοπέδη στις κλασσικές προτάσεις των υπολοίπων συστημάτων που ακόμα και όταν συρρικνωθεί το ποσοστό προτίμησής τους είναι αδύνατο να εξαλειφθούν και αυτό για ευνόητους λόγους.
          -Τώρα για αρνητικές τάσεις όπως fanboys και άλλα κουραφέξαλα δεν είναι ζήτημα περι ανωτέρου συστήματος αλλά είναι προβλήματα και εγωισμοί διαφόρων δυσλειτουργιών της ανώριμης ανθρώπινης φύσης .
          [/b]
          :blink: :blink: :blink: :blink:

Αχεμ... επι του θέματος τώρα δεν έχω άποψη&#33;&#33;
          I attack sharks
          when i smell them bleed
          I dont go swimming
          water just wants to be around me.

Comment

Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με το Xeno, το Loggo, τον Evans και γενικοτερα (και εντελως συμπτωματικα) με οσους υπερασπιστηκαν το φορητο θαυμα της nintendo.

Οι υπολοιποι να πατε αλλου να βγαλετε τα απωθημενα σας. Καμμενα fanboys, επιτελους που πηγε η αντικειμενικοτητα που μας διεπει εμας τους ψαγμενους και αντικειμενικους gamers;;;

ΥΓ: UEG εισαι γιδι, αφου δεν εχεις DS τι απαντας στο θεμα
            Do a barrel roll!

Comment

Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με το Xeno, το Loggo, τον Evans
              [/b]
              WTH? :blink:

Κάποιοι τρώνε θάψιμο ή είναι η ιδέα μου;
              "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

LOL, νομιζω μπροστα απ&#39;τα συμφωνα δε παει &#39;ν&#39;, σε αλλα ναι, σε αλλα οχι δε θυμαμαι ακριβως...

http://abnet.agrino.org/htmls/G/G004.htm

Από την ισχύουσα γραμματική ξέρουμε ότι το άρθρο τον (και τα την, έναν, δεν και μην) ?φυλάγουν το τελικό ν, όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από σύμφωνο στιγμιαίο (κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ) ή διπλό (ξ, ψ)?. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται χωρίς ν.

Αρα το σωστο ειναι τον Xeno , το Loggo.
                Do a barrel roll!

Comment

LOL, νομιζω μπροστα απ&#39;τα συμφωνα δε παει &#39;ν&#39;, σε αλλα ναι, σε αλλα οχι δε θυμαμαι ακριβως...

http://abnet.agrino.org/htmls/G/G004.htm

Από την ισχύουσα γραμματική ξέρουμε ότι το άρθρο τον (και τα την, έναν, δεν και μην) ?φυλάγουν το τελικό ν, όταν η ακόλουθη λέξη αρχίζει από φωνήεν ή από σύμφωνο στιγμιαίο (κ, π, τ, μπ, ντ, γκ, τσ, τζ) ή διπλό (ξ, ψ)?. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται χωρίς ν.

Αρα το σωστο ειναι τον Xeno , το Loggo.
                  [/b]
                  Έφαγα ownage τρελό. Και να φανταστείς πως ήμουν σίγουρος ότι το "τον" διατηρεί πάντοτε το "ν". Τελοσπάντων...
                  "Can't talk shit with a tongue full of rug burn!"

Comment

<div class='quotetop'>(Ramparter &#064; May 13 2008, 01&#58;30 PM) [snapback]22406[/snapback]</div>
                    Συμφωνω σε μεγαλο βαθμο με το Xeno, το Loggo, τον Evans και γενικοτερα (και εντελως συμπτωματικα) με οσους υπερασπιστηκαν το φορητο θαυμα της nintendo.

Οι υπολοιποι να πατε αλλου να βγαλετε τα απωθημενα σας. Καμμενα fanboys, επιτελους που πηγε η αντικειμενικοτητα που μας διεπει εμας τους ψαγμενους και αντικειμενικους gamers;;;

ΥΓ: UEG εισαι γιδι, αφου δεν εχεις DS τι απαντας στο θεμα
                    [/b]

κοιτάξτε ρε έναν αντικειμενικό gamer που τα μόνα παιχνίδια που γουστάρει είναι αυτά που γράφουν πάνω Nintendo
                    Carpe diem

Comment

Ρε nooba εσυ ειχες username "Altair" μισο χρονο πριν παρεις 360. Εγω τουλαχιστον γουσταρω παιχνιδια που παιζω.
                      Do a barrel roll!

Comment

τσέκαρε τα πμ σου και μετά ξαναμιλάμε νουμποφανμπόι
                        Carpe diem

Comment

Σα τις θρησκειες το χουμε κανει. Απαγορευεται ο ανεξικονσολισμος, και πρεπει να δεχτουμε την μια και αληθινη κονσολα που θα μας οδηγησει στο μελλον του gaming; Ολοι οι αλλοι θα καουν στην κολαση του retro&#33; Φυλαχθειτε&#33;&#33;&#33;

Ηρεμια. Νταξ εχει καλα παιχνιδακια στο DS αλλα δεν θα παρω διοτι:

-Υπαρχει emulator που καλυτερευει συνεχως (ναι δε θα μπορω να παιζω The World Ends with You, για τα δε casual δε με νοιαζει καν, RPG ftw)

-Εχω PSP που το εχω τιγκαρει με emulators (για 2D μεχρις εσχατωνε&#33;) εκτος απο τα παιχνιδια του (μεχρι και παιχνιδι σαν το Phoenix Wright εχει βγει, ναι απο την Capcom) και προσωπικα ειμαι καλυμενος. Του φορτωνω τα mp3, μερικα επεισοδια Bleach και South Park να χουμε και την κανω.

Γενικα, με βολευει πιο πολυ τι να κανουμε. Γιατι να αποδεχθω το DS η το καθε DS; Επειδη εχει οθονη αφης και είναι το "μελλον";
                          https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

Comment

Πωπω κάποιοι δε μιλάνε ελληνικά. Το topic δεν το έφτιαξα για να πούμε τη γνώμη μας για το Wii και για την Nintendo, ούτε για να συγκρίνουμε αυτό με το PSP. Το έφτιαξα για να πούμε τη γνώμη για τη θέση που έχει το DS στο χώρο και για το πόσο τον επηρεάζει, για το πόσο καινοτομικό (και αν) είναι και, τέλος, για το εαν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον κάτι τέτοιο. Εμπάθεια στην εμπάθεια των άλλων έχουμε καταντήσει.

Missing Score, επανατοποθετήσου ή μην μπεις καν στον κόπο να εκφράσεις κάποια άλλη άποψη, αν δεν έχει κάτι ουσιαστικό να πεις (ελπίζω, τουλάχιστον, να έχεις ασχοληθεί σε ένα μεγάλο βαθμό με το DS).

Comment

Nope δεν εχω να πω τιποτα αλλο, απλα ηθελα να πω κατι για το "God Bless Nintendo, the rest is doomed" κλιμα που υπαρχει. Αν το DS πατωνε θα χαμε τις ιδιες αντιδρασεις;

Ανακεφαλαιωνουμε.

Η γνωμη μου (μετα απο την απαραιτητη ενασχοληση με δανεικο DS) γενικα ειναι αυτη: Μπραβο τους που εχουν μηχανισμους πρωτογνωρους στο gaming αλλα αυτο εχει οδηγησει σε πολλα "παιχνιδακια" που να βαριεσαι πανω στο δυωρο. Τονιζω το "παιχνιδακια". Αν είχε και αλλες χρησεις οπως αναφερα πιο πανω για το PSP θα ηταν imba, αλλα δεν ειναι. That&#39;s That.
                              https://en.wikipedia.org/wiki/Outcast_(game)

H μονη αποδειξη οτι το Βελγιο υπαρχει...

Comment

Το έφτιαξα για να πούμε τη γνώμη για τη θέση που έχει το DS στο χώρο και για το πόσο τον επηρεάζει, για το πόσο καινοτομικό (και αν) είναι και, τέλος, για το εαν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον κάτι τέτοιο. [/b]
                                Fysika ... Onomazete iPhone

Comment

Working...
                                X