Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ramparter
    replied
    Ειδα οτι ειχες απαντησει κι ημουν σιγουρος οτι το post σου θα περιειχε αναφορα στο MM

ok evans τωρα σε επιασα πως το πες

Leave a comment:

• paixtis
    replied
    Originally posted by Evans View Post
    Και το χειρότερο με τα Zelda είναι ότι πάντα ξέρεις την ιστορία .

Πιστεύω πάντως ότι άνετα θα μπορούσαν να βγάλουν Zelda με καθόλου διαλόγους. Αυτά τα παιχνίδια θα έπρεπε να βασίζονται πλήρως στις σκηνές και τις κινήσεις, σα βωβός κινηματογράφος ένα πράγμα.
    Το majora's mask ευτυχώς έρχεται να σε διαψεύσει...

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Δεν είναι κάτι για να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις, ούτε θεωρώ ότι το σωστό Zelda είναι ένα Zelda χωρίς διαλόγους. Απλά πιστεύω ότι δεδομένης της αισθητικής παραμυθιού, θα μπορούσαν να χτίσουν κάτι πολύ δυνατό χωρίς καθόλου διάλογο.

Εδώ που τα λέμε, τα Zelda είναι παιχνίδια που χωράνε έντονο πειραματισμό, τόσο σε επίπεδο μηχανισμών, όσο κι εξιστόρησης. Κρίμα που δεν παίρνει το ρίσκο η Nintendo να κάνει κάτι τέτοιο.

Προφανώς και το έχουν κάνει αρκετές φορές σωστά, όπως τη σκηνή που περιγράφεις.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Νταξει δε συμφωνω με αυτο, στο OoT μ αρεσε το σωστο μπλα μπλα, μπορει το σεναριο να ταν πολυ απλο το background story ομως με ειχε καθηλωσει - κυριως στα σκηνικα που σου μιλουσε το deku tree και εβλεπες τις σκηνες με τις θεες και τη δημιουργια του κοσμου.

edit

Μου είπαν ότι όπου νάνε μπαίνω στο πρώτο dungeon. Για να δούμε αν αλλάξει κάτι.
    Νομιζω θα αλλαξει, προσωπικα μονο στην αρχη του WW το χα βρει ενοχλητικο.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Originally posted by Ramparter View Post
    Η αληθεια ειναι οτι το WW ειχε αυξημενο μπλα μπλα... επισης το αν ενα rpg ή adventure εχει περισσοτερο δε σημαινει κατι. Σε ενα game σα τα Zelda το περιττο μπλα μπλα δεν εχει νοημα και σπαει τη ροη.
    Αυτό.

Έχω παίξει ας πούμε RPGs όπως το Eternal Sonata, έπαιξα και το Skyrim που είναι ultra-vast, όμως δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Απλά στο Zelda δεν κάθεται, είναι ανούσιο, το αποτέλεσμα είναι ενοχλητικό.

Μου είπαν ότι όπου νάνε μπαίνω στο πρώτο dungeon. Για να δούμε αν αλλάξει κάτι.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Και το χειρότερο με τα Zelda είναι ότι πάντα ξέρεις την ιστορία .

Πιστεύω πάντως ότι άνετα θα μπορούσαν να βγάλουν Zelda με καθόλου διαλόγους. Αυτά τα παιχνίδια θα έπρεπε να βασίζονται πλήρως στις σκηνές και τις κινήσεις, σα βωβός κινηματογράφος ένα πράγμα.

Leave a comment:

• Ramparter
    replied
    Η αληθεια ειναι οτι το WW ειχε αυξημενο μπλα μπλα... επισης το αν ενα rpg ή adventure εχει περισσοτερο δε σημαινει κατι. Σε ενα game σα τα Zelda το περιττο μπλα μπλα δεν εχει νοημα και σπαει τη ροη. Σο Skyward Sword πχ το τερματισαν, επαιξα 2-3 ωρες για να νιωσω επιτελους οτι μπορουσα να κινηθω στο game και να κανω πραγματα.

Leave a comment:

• straier
    replied
    Aion μην παίξεις ποτέ RPG ή adventure. Αν το Zelda έχει μπλα μπλα...

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Originally posted by Aion View Post
    no feeling of adventure.
    Φίλε Aion εδώ διαφωνώ.
    Συνέχισε να παίζεις, μετά έχει πολύ όμορφα dungeons και μπόλικα πράγματα να ασχοληθείς/εξερευνήσεις.

Y.Γ.Tο Windfall Island είναι το πιο όμορφο μέρος που έχω δει σε videogame. Πίστεψε με έχω σπαταλήσει ώρες απλώς κόβωντας βόλτες.

Originally posted by Aion View Post
    Πήρα την φωτογραφική, πήρα και το πανί, και ακόμα το μισό island είναι ανεξερεύνητο. Να φύγω? Να μείνω? Δηλαδή αν για κάθε dungeon θα πρέπει με μαστιγώνουν τόσες γλώσσες τότε δεν αξίζει. Καλύτερα να διαβάσω κάνα βιβλίο.
    Φύγε και ξαναέλα. Το Windafall Island πρέπει να το εξερευνείς σιγά-σιγά. Έχεις τόσα νησιά να ανακαλύψεις.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Πήρα την φωτογραφική, πήρα και το πανί, και ακόμα το μισό island είναι ανεξερεύνητο. Να φύγω? Να μείνω? Δηλαδή αν για κάθε dungeon θα πρέπει με μαστιγώνουν τόσες γλώσσες τότε δεν αξίζει. Καλύτερα να διαβάσω κάνα βιβλίο.

Leave a comment:

• Grimmtak
    replied
    Μην τολμήσεις και το παρατήσεις θα κάνεις τεράστιο λάθος. Τώρα θα φτάσεις στο πρώτο καλό dungeon και εκεί ουσιαστικά ξεκινάει η επικούρα. Όσο για το windfall island ψάξε να πάρεις την έγχρωμη φωτογραφική μηχανή για να κάνεις tweets .

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Μα αφού δεν με αφήνουν να το σηκώσω . No action, no dungeon, no feeling of adventure. Πήρα το πανί και ακόμα το μισό νησί είναι ανεξερεύνητο. Αναρωτιέμαι αν είναι καλύτερα να φύγω ή να κάτσω να φάω στην μάπα τα κουτσομπολιά του κόσμου? Να βάλω παρωπίδες και να stick το the main quest κάνοντας skip όλα τα αλλα?

Στο Ocarina of Time δεν είχα αφήσει σχεδόν τίποτα πίσω. Έγραφε texts μετρημένα, διαλογους μετρημένους, ισορροπίες. Σε αυτό είναι σαν να τα τραβα από τα μαλλιά όλα αυτά, κάτι που μου φαίνεται σαν φτηνιάρικη προσπάθεια για να το κάνουν να δείχνει ακόμα πιο vast.

Leave a comment:

• Enpsty
    replied
    Αφού πάρεις το σπάθί γίνεται καλύτερο. Keep playing.

Leave a comment:

• Aion
    replied
    Που λέτε... Άρχισα το Zelda Wind Waker HD και έπαθα αυτό που νόμιζα ότι θα πάθω με το Ocarina of Time που τελικά δεν έπαθα. Ok σας μπέρδεψα. Βασικά το Ocarina of Time ήταν το πρώτο Zelda που έχω παίξει και τελειώσει, όμως πριν το αρχίσω ήμουν κάπως επιφυλακτικός στο αν θα μου αρέσει, αν κάνει για μένα. Σκεφτόμουν ότι ίσος να έχει πολύ τεράστιο κόσμο γεμάτο με αδιάφορα - επί τον πλείστον - tasks, ασταμάτητο μπλα μπλα, αδιάφορα bonuses, και τελοσπάντων πράγματα όπως αυτά που δεν μου κάνουν. Τελικά είχα πέσει έξω, υπήρχαν ισορροπίες, και το απόλαυσα πολύ. E το Wind Waker που παίζω τώρα τα έχει όλα αυτά.

Μετά από 3 καθισιές και 4-5 ώρες, μόλις πήρα το πανί για να σαλπάρω με τον Βασιλιά τον Λιονταριών, όμως με έχει κουράσει. Μα ποσο μπλα μπλα? Ακόμα δεν μπήκε στο παιχνίδι, δεν υπήρξαν μάχες. Μονο στο Forsaken Island κάτι πήγε να παιχτεί όμως μπα... Άσε που ήταν και stealth φάση και είναι ένα χαραχτηριστικό που δεν μου αρέσει στα video games. Δηλαδή εκεί που πας να πολεμήσεις δεν έχεις σπαθί, παίρνεις σπαθί πας να πολεμήσεις και το χάνεις, το ξαναβρίσκεις αλλά εμφανίζεσαι αλλου. Βασικά όλο το παιχνίδι μέχρι τώρα είναι ένα tutorial, ένα tutorial γεμάτο μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Τα γράφω και μου έρχεται στο μυαλό η φράση "All work and no play makes Jack a dull boy" lol. Ίσος να μην είναι για μένα ένας τόσο μεγάλος κόσμος γεμάτος διαλογους χωρίς action. Oh well... I guess θα του δώσω ακόμα 1-2 ευκαιρίες μονο και μονο επειδή είναι Zelda και ελπίζω να με ξυπνήσει.

Ελπίζω τα υπόλοιπα Zelda να κλίνουν προς το style του Ocarina of Time.

Leave a comment:

• Loggo
    replied
    Φοβερή δουλειά από δυο παιδιά που διασκευάζουν σκηνές απ' το Majora's Mask ως μιούζικαλ!

Mayor's Council Room Fugato

Sakon's Arietta

Pamela's Arietta

Deku Palace Choir

Anju, the Postman and Anju's Mother

Giant's Aria

Leave a comment:

Working...
X