Announcement

Collapse
No announcement yet.

Γενική συζήτηση περί Zelda

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Timeline στο Zelda υπάρχει από την άποψη ότι, με εξαίρεση τα Link’s Awakening και Oracle, οι τίτλοι της σειράς συνδέονται μεταξύ τους μέσα από διάφορα cameos / διάχυτες αναφορές που κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε τίτλο. Δεν υπάρχει άμεση σεναριακή συνέχεια και ούτε χρειάζεται. Οι ιστορίες σε κάθε τίτλο είναι αυτοτελής και, μέσα από τη χρήση αναφορών ενός τίτλου, σε γεγονότα, χαρακτήρες κοκ, κάποιου άλλου, απλά προκύπτει μια χρονική σειρά. Αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις θα τις αναγνωρίσουν, οι υπόλοιποι θα τις προσπεράσουν και δε θα τρέχει τίποτα γιατί έχουν καθαρά συμπληρωματικό ρόλο.

Αυτό είναι όλο, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.
    There are two types of people who will tell you that you cannot change the world:
    Those who are afraid to try, and those who are afraid that you will succeed.

Comment

• Συμφωνώ απολύτως και εγώ με τον ενπστυ.Γενικά είμαι κατά της σεναριακής συνέχειας στα παιχνίδια όταν πρόκειται για σειρά που αριθμεί πολλά παιχνίδια γιατί δεν θα μπορεί να παρακολουθήσει την ιστορία κάποιος που δεν έπαιξε τα προηγούμενα.

Το μοτίβο με τον γενικό μύθο μου αρέσει και εμένα πάρα πολύ.Η θεωρία με τα 3 timelines δεν μου αρέσει καθόλου και κατά την γνώμη μου μπερδεύει πολύ περισσότερο την ιστορία παρά την ξεκαθαρίζει.Οπότε το συμπέρασμα είναι ένα.Αφήστε το timeline των zelda ήσυχο και μην το ψάχνετε γιατί ψάχνετε κάτι ανύπαρκτο.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
      In Matsuno we trust.

Comment

• Originally posted by Enpsty View Post
        Κοίτα εξαιρώντας τα direct sequels δεν υπάρχει στην ουσία καμία συνέχεια μεταξύ των zelda.
        Υπάρχει μία αναφορά του στυλ ο ''hero of time κάποτε''. Περισσότερο σαν easter eggs τα βρίσκω εγώ παρά σαν δικαιολογία για timeline. Όταν οι φανς άρχισαν να μιλάνε περί timeline είπε η nintendo να μιλήσει κι αυτή.
        Επίσης μην ξεχνάμε ότι τα zelda δεν τα παίζουν μόνο οι hardcore fans αλλά και απλοί gamers οι οποίοι ακόμα και αν έχουν παίξει όλα τα μέρη μάλλον δεν θα έχουν πάρει χαμπάρι περί timeline.

Αυτό που λες για link cameo το έχω σκεφτεί κι εγώ. Μια ιδέα που πάντα μου άρεσε είναι να βγει ένα zelda όπου ο link να πηγαίνει πίσω στο χρόνο και να επισκέφτεται περιοχές και dungeons από διάφορα zelda. Σκέψου όμως πόσο σύγχυση θα προκαλούσε σε κάποιον που δεν ασχολείται με το timeline.

Εμένα αυτό που γίνεται με τα zelda δλδ. ότι είναι ένας αρχέτυπος μύθος που επαναλαμβάνεται στους αιώνες μου αρέσει πολύ. Δεν ψάχνω για περισσότερα και μάλλον ούτε η nintendo. Κατά την γνώμη μου τα zelda λειτουργούν καλύτερα όταν η μυθολογία πίσω τους είναι απλώς μία ιστορία ενός αγοριού που στα χρόνια ξεχάστηκε, από την κλειστή λογική ενός timeline που θα πρέπει να ακολουθεί αυστηρά.
        Αυτά.
        Σωστός.

Comment

• Epona
          Η Θεά των ιπποτών (στα γαλατικά epos σημαίνει άλογο), η παρουσία της οποίας επεκτείνεται και στη μεταθανάτιο ζωή, καθώς συνοδεύει τις ψυχές στο τελευταίο τους ταξίδι. Λατρευόταν σε ολόκληρη τη Γαλατία μέχρι τον Δούναβη και τη Ρώμη. Η λατρεία της τελικά υιοθετήθηκε από το ρωμαϊκό στρατό και την διέδωσαν σε όποιο μέρος και αν πήγαιναν. Ήταν η μοναδική κέλτικη Θεά που λατρεύτηκε από του Ρωμαίους με έναν ναό στην πρωτεύουσά τους.
          Εκτός αυτού ήταν επίσης Θεά των αλόγων, των γαϊδουριών και των βοδιών. Η Epona αναπαρίσταται καθισμένη σε μία σέλα ή ξαπλωμένη πάνω σε ένα άλογο , και άλλες φορές να στέκεται περιτριγυρισμένη από άλογα.

Άσχετο απλά το βρήκα και το έβαλα.
          Carpe diem

Comment

• Είσαι βλάκας, Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής σημαίνει

Originally posted by Raf
            Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Όχι.Άλλη η Έπονα και άλλο η Ε.ΠΟ.Ν.Α.

Τα βλάκας κλπ καλό είναι να απουσιάζουν ε;
              Carpe diem

Comment

• Δηλαδή, τώρα, σοβαρά, θίχτηκες;
                Originally posted by Raf
                Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Μολις μπηκα στο gaf και ειδα αυτο το topic...

Don't kill me, but after Skwyard Sword, I'm realizing just how good TP really was
                  It has began!!!!

Do a barrel roll!

Comment

• Eγώ προσωπικά θεωρώ κατά πολύ ανώτερο το skyward sword σε σχέση με το twilight princess.Βασικά παίζοντας το twilight είχα την αίσθηση ότι παίζω κάτι καλό.Αφού το τελείωσα και μετά ξενέρωνα σιγά σιγά και εν τέλη το θεωρώ το χειρότερο zelda που έχω παίξει.Με το skyward sword δεν έγινε αυτό το πράγμα.Είναι απ΄τα αγαπημένα zelda.
                    Nintendo I.D.: paixtis
                    3ds friend code: 2664-2347-7128

Comment

• "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                      But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                      Kindred, this blade and I.
                      "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                      Greek Gaming Videos
                      Greek Final Fantasy Forum

Comment

• I've been a wise old man since I was 15.
                        Originally posted by Squall Leonhart
                        I used to be a SeeD like you, then I took an icicle in the chest
                        Originally posted by 丹野
                        Ο sub_zero είναι αυτός ο ψηλός με τα γυαλιά, ενώ ο Παίχτης είναι ο κούκλος αθλητικός τυπάς. Ο LMS δεν ξέρω ποιος είναι, αλλά who cares...
                        Originally posted by Ryu_gr
                        υπάρχουν τα games που τα "γεμίζουν" με επαναλαμβανόμενα tasks για να δείξουν απλώς ότι έχεις πράγματα να κάνεις (και όταν πας να ασχοληθείς απλά βαριέσαι) και υπάρχει και το Mario Galaxy.

Comment

• I'm gonna go nail one of these dodongos.:troll:

Comment

• "Time fades even legend and the origin of Soul Reaver has been lost long ago.
                            But its purpose remains; to feed on the souls of any creature it strikes.
                            Kindred, this blade and I.
                            "

"ΔΕΝ είναι θέμα Νιντέντο πλέον..."
                            Greek Gaming Videos
                            Greek Final Fantasy Forum

Comment

• Αυτές οι εικόνες δεν είναι από το Ocarina of Time?
                              sigpic

Comment

• 1. Ocarina of Time
                                2. Wind Waker
                                3. Twilight Princess
                                Do a barrel roll!

Comment

Working...
                                X