Announcement

Collapse
No announcement yet.

Σκοτώνει το leveling την πρόκληση;

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• straier
    replied
    Δεν έχω λόγο να μην πιστεύω ότι λές για τα άλλα παιχνίδια, αλλά εγώ βλέπω τι έκανε το RPG mentality στα Castlevania και στεναχωριέμαι.
    Τι έκανε; Πήρε μια σειρά που είχε αρχίσει να βαλτώνει και και της έδωσε νέα πνοή (ασχέτως αν έχει αρχίσει να ξαναφτάνει σε τέλμα). Γιατί μήπως τα Castlevania στις μεγάλες κονσόλες ήταν καλύτερα παιχνίδια επειδή δεν είχαν leveling;
    Ειδικά στο Dawn of Sorrow που το θεωρώ το πιο ισορροπημένο Metroidvania μπορούσα να περπατάω στις πίστες χωρίς να με ακουμπάει εχθρός, αυτό δεν έχει σχέση με leveling. Ήταν κυρίως θέμα καλού χειρισμού.
    Το ΟοΕ είναι ίσως κάπως πιο δύσκολο επειδή παίρνεις πολύ πιο δύσκολα λέβελ. Αλλά από τη στιγμή που πάρεις τα κατάλληλα skills μια χαρά είσαι.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    kserw pws to paratravaw alla entaksei deite to Metroid, to Metroid den exei levels alla mia xara ta katafernei...

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Jedah για να είμαι ειλικρινής, τα παλιά castlevania δε μου αρέσουν. Συμφωνώ με τα όσα έγραψε ο straier, βρίσκω το χειρισμό τους τραγικά άβολο και εξαιτίας αυτού τα παιχνίδια γίνονται δύσκολα. Το Rondo of Blood (το remake) το παράτησα στο Χάρο. Τέλος πάντων, αυτό είναι καθαρά θέμα γούστου, για να αρέσουν σε τόσο κόσμο μάλλον εγώ δε θα βλέπω κάτι που υπάρχει.

Το ζήτημα της ευκολίας των castleoid είναι γεγονός, αλλά δεν ξέρω αν ευθύνεται το leveling ή η απουσία καλής ροής. Ίσως να ισχύει αυτό που λέει ο Ground Zero, ίσως θα έπρεπε να υπάρχει περιορισμός στο leveling, ίσως ένας διαφορετικός τρόπος παιξίματος, ίσως θα έπρεπε απλά να βγάλουν το leveling και όλα τα άλλα RPG στοιχεί και να κρατήσουν τον πιο χαλαρό χειρισμό και την πληθώρα όπλων, να δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο σύνολο των επιθέσεων των εχθρών και στις τακτικές που μπορεί να ακολουθήσει ο παίχτης. Η ύπαρξη των power ups είναι θετική κατά τη γνώμη μου, όπως και η όλη metroid φιλοσοφία.

Το Order of Ecclesia πώς είναι αλήθεια; Γενικά ακούω καλές γνώμες και έτυχε να ακούσω και για καλή δυσκολία, ωραία bosses, διαφορετικό σύστημα μάχης κτλ. Ισχύουν αυτά;

Τέλος θέτω το ερώτημα: Castleoid χωρίς power leveling; Είναι καλά ή όχι; Εγώ το Dawn of Sorrow δεν το βρήκα και άσχημο για παράδειγμα, το Portrait είχε πολύ βασικότερα προβλήματα οπότε το αφήνω στην απ' έξω. Αλήθεια, δοκίμασες το 1 level challenge του Portrait of Ruin;

Leave a comment:

• Xeno
    replied
    Τα Castlevania βεβαια φταινε γι' αυτο εξ' ολοκληρου οποτε κακο του κεφαλιου του Igarashi.

Ειχα γραψει και αλλα, αλλα τα εσβησα γιατι μετα κοιταξα το thread name και θυμηθηκα πως εχουμε ξεφυγει εδω και ωρα.
    Καλο θα ηταν αν ειναι να δοθει συνεχεια, αυτο να γινει σε καποιο αλλο thread και αν κανει καποιος την αρχη θα μεταφερω και τα σχετικα posts.

Leave a comment:

• Ground_zero
    replied
    Den ftaiei toso to leveling sta castlevania, isa isa ta veltiwnei, to kako einai oti oi exthroi den antapokrinontai sthn dynamh tou paixth.

Den kserw an me pianeis alla prepei na yparxei issoropia, dhladh oi exthroi tou telous den mporei na einai toso efkoloi oso oi exthroi ths arxhs, akoma kai an to level sou einai 99.

Meta mhn ksexname oti to Crissaegrimm den exei kamia sxesh me leveling.

Krineis ta RPG me lathos gnwmona.

Leave a comment:

• Jedah
    replied
    Το έφερα ως παράδειγμα γιατί κάπου το είχα διαβάσει, δεν παίζω RPGs ούτως ή άλλως. Δεν έχω λόγο να μην πιστεύω ότι λές για τα άλλα παιχνίδια, αλλά εγώ βλέπω τι έκανε το RPG mentality στα Castlevania και στεναχωριέμαι.

Leave a comment:

• Evans
    replied
    Εκτός και αν υπάρχει level cap, scale leveling ή η δομή του παιχνιδιού είναι τέτοια ώστε το leveling χωρίς καλή στρατηγική να μην αποδίδει. Ένα απλό παράδειγμα που μπορώ να σκεφτώ είναι το Digital Devil Saga και το Nocturne. Δε σε βοηθάει μόνο το Leveling, τα παιχνίδια απαιτούν μόνιμα την εύρεση αδύνατων σημείων και σωστών τακτικών για την καταπολέμηση των εχθρών. Το leveling στα συγκεκριμένα παιχνίδια είναι το μέσο για να ξεκλειδώσεις νέες ικανότητες και να ανεβάσεις (προφανώς) τα στατιστικά σου, η μάχη όμως θα κριθεί από τη στρατηγική και τη σωστή χρήση των skills που έχεις. Τι και να είσαι 10 level πάνω από το φυσιολογικό, αν οι επιθέσεις σου δε βαράνε τον εχθρό. Είσαι καταδικασμένος να χάσεις.

Όπως είπα και πάνω, η γενίκευση δεν ισχύει παντού. Όσο υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τις πιάνει η γενίκευση, ας αποφεύγουμε να τη χρησιμοποιούμε. Όταν οι περιπτώσεις αυτές είναι πολλές, ας μην τη χρησιμοποιούμε καθόλου. Το Oblivion πάντως είναι το χειρότερο δυνατό παράδειγμα, το scale leveling υπάρχει, δεν προσφέρει τίποτα μια που εσύ είσαι πάντα απείρως δυνατότερος από τους γύρω σου. Το μόνο που καταφέρνει είναι να κουβαλάνε οι απένταροι κλέφτες του δρόμου εξοπλισμό πολλών χιλιάδων χρυσών. Επομένως και το παιχνίδι γίνεται γελοίο και εσύ πλούσιος. Κατ' επέκταση, το παιχνίδι γίνεται τραγικά εύκολο.

Leave a comment:

• Σκοτώνει το leveling την πρόκληση;

Είναι γεγονός ότι υπάρχει ας πούμε το Oblivion, που αλλάζει την δυσκολία των εχθρών ανάλογα με το level του παίκτη. Σε γενικές γραμμές όμως τα παιχνίδια με εξέλιξη χαρακτήρα/εξοπλισμού ξεφεύγουν από την παλιά τακτική του powerup και φτάνουν σε καταστροφή της δυσκολίας.

EDIT by TheCursed: Μεταφέρθηκαν εδώ τα posts επί του θέματος που έγιναν σε άλλο topic. Το topic κανονικά το έχει ανοίξει ο straier με το post #9, αλλά πρώτο μπήκε το post του Jedah γιατί ήταν το πρώτο το οποίο έγινε, εξ' αυτών που κρίνω ότι αφορούν την συγκεκριμένη συζήτηση.
Working...
X