Announcement

Collapse
No announcement yet.

Νέα και ειδήσεις για Xbox 360, One, Series S/X

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by sOLiD SNAKE View Post
    Σ Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι με αυτό το μοντέλο, εκμηδενίζει από την μια την πειρατεία, τις ενοικιάσεις και την αγορά μεταχειρισμένων, που μπορεί να μην βολεύει τον gamer, άλλα από την άλλη είναι ότι καλύτερο για τους publishers, που λογικά θα στραφούν προς την κονσόλα και θα την στηρίξουν, γιατί θα τους συμφέρει η κονσόλα/το μοντέλο να πάει καλά. Και αν πάει καλά, σίγουρα θα το ακολουθήσουν και άλλοι.
    Eγω ξερω πως στα 90'ς υπηρχαν πολλοι περισσοτεροι publishers στο ps1 απο το Ν64, επειδή είχε φτιάξει τεράστια userbase λόγω της πειρατείας και των ενοικιάσεων, και κατέληγαν εν τέλει ακομα και τα "πειρατόσκυλα" να παίρνουν αρκετά ορίτζιναλ ώστε να τους στηρίξουν
    Originally posted by Raf
    Η Νίντι λίγο το πάει αλλιώς, ε, έχουμε τον Ραμπ εκεί να ψιλοτρολάρει.

Comment

• Πλεον ομως οι περισσοτεροι παιζουν online multiplayer και εκει δεν εχει πειρατεια..

Comment

• Δεν νομίζω, ότι η πειρατεία ήταν ο βασικός λόγος που είχε αυτό το userbase το ps1.
        Από τότε όμως έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στην βιομηχανία, πολύ μεγάλο κόστος ανάπτυξης, τεράστιος ανταγωνισμός και πειρατεία που είναι πιο εύκολη (και πιο τζάμπα ) από πότε. Εδώ υπάρχουν τίτλοι με πωλήσεις που αγγίζουν τα 3 εκ και δεν θεωρούνται επιτυχίες, γιατί δεν βγάζουν κέρδος, καταλαβαίνεις πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα.
        Αν συνυπολογίσουμε ότι οι publishers προσπαθούν εντονότερα από ποτέ να βγάλουν από την μύγα ξύγκι και ψάχνουν τρόπους του στυλ, online multi και στον πιο story driven και single player τίτλο, βλέπεις προς τα που κινείται η βιομηχανία και για πιο λόγο.

Και δεν νομίζω να πιστεύει κανείς, ότι αν κάνει μια τέτοια κίνηση η MS, δεν θα έχει κάτσει στο ίδιο τραπέζι με εταιρείες όπως EA και Activision για να εξασφαλίσει ιδιαίτερη στήριξη. Μιλάμε για εταιρείες που έχουν μεγάλο συμφέρον από ένα τέτοιο μοντέλο και έχουν εκφραστεί πολλές φορές υπέρ του.

Πλεον ομως οι περισσοτεροι παιζουν online multiplayer και εκει δεν εχει πειρατεια..
        Εντάξει, δεν νομίζω να ζήτησε κανείς να παίξει online multi χωρίς internet
        Στο single player αναφερόμαστε προφανώς.

Comment

• Ναι το ειπα για να δειξω οτι οι εποχες ps1 που παιζαμε μονο offline εχουν περασει και εχει αλλαξει το σκηνικο, προφανως δεν μπορεις να παιξεις χωρις ιντερνετ..

Comment

• πό τότε όμως έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα στην βιομηχανία, πολύ μεγάλο κόστος ανάπτυξης, τεράστιος ανταγωνισμός και πειρατεία που είναι πιο εύκολη (και πιο τζάμπα

Η πειρατεία σήμερα είναι όντως τζάμπα λόγω διαδικτύου αλλά κάθε λίγο και λιγάκι οι κονσόλες αναβαθμίζονται για να αναγνωρίζουν πειρατικά παιχνίδια και έτσι είναι λίγο πιο tricky η φάση. Εποχές PSX απλά αντέγραφες το παιχνίδι και τέλος, τώρα θέλει ειδικά burners, πατσαρίσματα, μπελάδες.

Comment

• Στο pc παντως εχουν γινει ακομα πιο ευκολα τα πραγματα, τα περισσοτερα που εχω παιξει τελευταια ουτε καν crack και Install δεν ειχαν απλα ετρεχες το .exe απο το folder κατευθειαν και ολα κομπλε..

Comment

• Έχεις δίκιο όταν λες ότι είμαστε συνέχεια δικτυωμένοι ihne και μπορώ να δεχτώ ότι εσένα έτσι σε βολεύει όντας κυρίως pc gamer αλλά εγώ δεν θα αγοράσω το μηχάνημα ή τα μηχανήματα που έχουν τέτοιο χαρακτηριστικό γιατί απλά νιώθω ότι με περιορίζει και πως εξαρτώμαι από την κάθε εταιρεία.Αφενός θέλω να έχω την ελευθερία να κάνω το παιχνίδι μου ότι θέλω,πχ να το δώσω σε έναν φίλο μου ή στον αδερφό μου ή να το πάω σε έναν φίλο μου και να λιώσουμε,χώρια το ότι μπορεί να μου καπνίσει μετά από χρόνια να το βάλω να το παίξω και μέχρι τότε δεν ξέρεις τι γίνεται,μπορεί οι servers να έχουν πέσει,μπορεί να κλείσει η εταιρεία κοκ.Με λίγα λόγια θέλω το παιχνίδι,το κουτί που θα έχω στο σπίτι,να μπορώ να το χρησιμοποιήσω όποτε θέλω ακόμα και χρόνια μετά την κυκλοφορία του.Επομένως,αν μια κονσόλα έχει τέτοιο πράγμα εγώ δεν θα αγοράσω.Το λέω και το εννοώ.

Tidy!

Do not blame me.Blame yourself or God.
                In Matsuno we trust.

Comment

• Καμια σχεση το pc gamer ισα ισα περισσοτερο online στο 360 επαιζα, με εξαιρεση το diablo/starcraft στο pc offline τα παιζω τα περισσοτερα για ευνοητους λογους.. Για αυτα που λες δεν εχεις αδικο, στο θεμα βεβαια παω το παιχνιδι σε φιλο δεν ξερουμε πως θα λειτουργει αν γινει το συστημα, μπορει απλα να θελει ενα log in με το profile σου και τιποτα παραπανω. Υποθεσεις ειναι ολα βεβαια καλυτερα να δουμε πρωτα τι θα γινει.

Comment

• Και άλλη πηγή (κάποιος Thurrott που σύμφωνα με το neogaf πέφτει τις περισσότερες φορές μέσα) επιβεβαιώνει για always online και μιλάει για $500 και $300 το sub model.

"The next Xbox is code-named Durango. And we have talked for a while about this notion that there might be another version of the Xbox that was just aimed at entertainment—a non-gaming device. That device was code-named 'Yumo' and they're not making it. They may make one in the future, but it's not happening this year.

"So the new Xbox that comes out this year will just be the Xbox. And I mentioned before they're also going to sell a new Xbox 360 code-named 'Stingray' that will be $99. And you might look at that as two things: backwards compatibility, obviously, suggesting—I don't actually know this for a fact, but based on the fact that they're making one—I don't think that the new Xbox will play 360 games. But that I don't actually know, that I'm guessing. But, the other one is that, $99, that's a real coo price. And so we know that the Xbox 360 does Netflix, Hulu Plus, yada yada yada, and you can make the argument that's kind of a low cost entertainment device, too.

"Durango is going to be expensive [laughs], you know $500, $300 for the subscription, that kind of thing, but you know, Blu-ray, blah blah blah, but the thing that interest me, going back and looking at some of the stuff I got a long time ago, it actually says 'must be internet-connected to use' in the notes. And that's all I have, but it does say that.

[Is that a bad thing?]

"I don't know because I don't know what it means. You know, when you look at some of the stories that were coming out this week about, you know, I saw a headline that said something like 'Next Xbox could be okay without an internet connection for as long as 3 minutes' or something like that. I don't even know what that means, so for me, Xbox 360 is almost entirely an online experience. Most of the games I play are multiplayer, where you're playing against other people online. Or you're using it as an entertainment device when you're connected to a service like Netflix or Xbox video, so that is an internet-connected device. In this phrase, it says 'must be internet-connected to use', you know, that suggests that you can't even boot into the UI and play—I don't know, I don't know, I don't have one.

"Originally, they were going to announce this thing in April—April 24—now they're going to announce it May 21. We know there are events occuring this year where we're going to learn more about Durango.

[And it's a fourth quarter release, right?]

"Early November, yeah. E3 is going to occur. BUILD is going to occur in San Francisco in June when they're going to talk about the developer story because it's a Windows 8 device. It's going to have the same, or basically the same, developer tools and developer APIs and all that kind of stuff. So I think there's a lot information to come, but I look at all this stuff that I've seen about Durango and I think, 'it's all positive.' I don't really see any bad news here at all. Like to me, everything I've seen about this is really positive. It's amazing to me that, based on like no information at all, everyone is like freaking out about everything. Aside from this online thing, by the way, the number one question I've gotten from people is, 'What does it look like?' Who gives a shit what it looks like?

"I've actually heard from, by the way not one or two people, several people who've said, 'based on what I've seen, Sony is going to blow them away.' Based on what you've seen? You've seen nothing. What are you talking about? No, but you've seen literally nothing from Microsoft.

[I don't think that's even a possibility considering how many people use Xbox LIVE... You're not going to have this mass Xbox audience jumping to Sony.]

"The problem Microsoft has has nothing to do with Sony or Nintendo anymore, it's Roku and AppleTV. The market for hardcore video games, the market of people will always buy the next Gears of War game, the next Halo game, the next Call of Duty game, it's fairly finite. It's a decent market, yada yada yada, it's not the market for tablets, it's not the market for smartphones.

Comment

• Επίσης έχει διαφορά το αν τρέχεις το παιχνίδι καθαρά από την κονσόλα-δισκάκι και δεν σε αφήνει να το παίξεις αν δεν είσαι συνδεδεμένος στο νετ, ή αν πρέπει να παίζεις σε server της εκάστοτε εταιρίας που έχει το παιχνίδι. Το πρώτο σενάριο είναι πολύ πιο βολικό και χρηστικό για εμάς, και καλώς ή κακώς, αργά ή γρήγορα θα σπάσει από τους γνωστούς hackers. Στο δεύτερο σενάριο καταπολεμούν σε τεράστιο βαθμό την πειρατεία όμως πρέπει να είμαστε υποχείρια του κάθε server της κάθε εταιρίας που μπορεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να χρεοκοπήσει / σταματήσει να υποστηρίζει το παιχνίδι, κλπ. Γενικά είμαι πολύ κατά της ιδέας, όμως ειδικά αν ισχύει το δεύτερο, τότε όχι μόνο δεν θα πάρω, αλλά θα εύχομαι να πατώσει εντελώς η κονσόλα.

Σε 3,4,5,10 χρόνια ποιος μου εγγυάται πως οι servers θα υπάρχουν ακόμα ώστε να μπορώ να παίζω όποτε θέλω; Και σε τι βαθμό; Υπάρχει πολύς κόσμος από εδώ μέσα που παίζει PS1, PS2, N64, Dreamcast, κλπ παιχνίδια, για να μην πάω σε εντελώς retro καταστάσεις πιο πίσω. Πόσες εταιρίες είναι αυτές που έβγαλαν το παιχνίδι τους και έκλεισαν; Βασικά είναι ευκολότερο να αναφέρουμε ποιες είναι αυτές που υπάρχουν ακόμα. Αλλά ακόμα κι αυτές που υπάρχουν ακόμα, σε τι βαθμό θα ξόδευαν χρήματα για την συντήρηση servers που τους κοστίζουν περισσότερα απ' ό,τι τους αποφέρουν; Για να μην αναφέρω δικαιώματα παιχνιδιών που χάνονται και συγχωνεύσεις εταιριών, αλλαγών διεύθυνσης, κλπ, κλπ.

Γενικά αυτά τα online πράματα του διαόλου () βασίζονται σε εντελώς εφήμερες καταστάσεις και ένας από τους σκοπούς τους είναι να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και να μας κάνουν να αγοράζουμε ξανά και ξανά κάθε φορά το ίδιο ουσιαστικά προϊόν. Εγώ π.χ. που έχω το Final Fantasy VII μπορώ όποτε θέλω να το βάλω στην κονσόλα και να το ξεκινήσω χωρίς πολλά πολλά και πάνω απ' όλα, χωρίς να είμαι υποχρεωμένος να αγοράσω κάποια από τις επόμενες εκδόσεις που έχουν κυκλοφορήσει (PC DVD, PSN, Steam) επειδή το έχω ήδη πληρώσει. Αν τότε το παιχνίδι έτρεχε σε servers της Squaresoft, μάλλον θα έπρεπε να αγοράσω το παιχνίδι 2 φορές ακόμα μέχρι σήμερα, και ποιος ξέρει πόσες φορές ακόμα στο μέλλον. Και θα έλεγα πάλι καλά που έχω τη δυνατότητα να το παίξω εν αντιθέσει π.χ. με το Bloody Roar

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Εκτος αυτου θα λαγκαρεις αρκετα στην δευτερη περιπτωση ειδικα στην Ελλαδα.. Νομιζω οτι το πρωτο σεναριο ειναι το πιο πιθανο, επισης δεν ξερω ποσο ευκολο και φτηνο ειναι να στησει servers ο καθε developer για το καθε παιχνιδι ετσι ωστε να βολευει αυτο το μοντελο..

Comment

• Το νέο Xbox θα ανακοινωθεί στις 21 Μαΐου; [UPDATE]

Ο κόσμος βουίζει περί του νέου Xbox, κι ο αναλυτής Paul Thurrott, ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν στην Microsoft, δεν μπορούσε να μείνει εκτός. Καταρχάς, ο αγαπητός αυτός κύριος θεωρεί ότι η νέα κονσόλα θα ονομάζεται απλά, νέτα-σκέτα, Xbox. Θα ανακοινωθεί με όλες τις τιμές σε event στις 21 Μαΐου, και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές Νοέμβριου, με άγνωστες ακόμα τις λεπτομέρειες για παγκόσμιο ή μη λανσάρισμα.

Όσον αφορά στην τιμή, θα κοστίζει περί τα 500 δολάρια, ενώ θα υπάρξει και μια φθηνότερη έκδοση, στα 300 δολάρια, αλλά αυτή η τελευταία θα έχει κάποια μορφή συνδρομής, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Για το πολύκροτο ζήτημα του "always online", υποστηρίζει πως ότι στοιχεία έχει καταφέρει να συγκεντρώσει, συνηγορούν σε αυτό ακριβώς, ότι δηλαδή η κονσόλα "πρέπει" να είναι always connected στο internet. Τώρα, το τι θα συμβεί στο τέλος, δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει, καθώς αυτά που έχει στα χέρια του είναι παλιότερες αναφορές από πλευράς Microsoft.

Επίσης, επιβεβαιώνει ότι θα διαθέτει Blu-ray drive, ενώ θεωρεί ότι το μηχάνημα θα χρησιμοποιεί τα Windows 8. Τέλος, υπάρχει πιθανότατα στα σκαριά ένα budget Xbox 360 με την κωδική ονομασία "Stingray", το οποίο θα βγει στην αγορά εντός του 2013, και θα κοστίζει 99 δολάρια. Αυτό, σύμφωνα πάντα με τον Thurrott, τον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το next-gen Xbox δεν θα είναι backwards compatible με τα games του 360. Κύριε Paul μας, τα σημειώνουμε όλα αυτά και περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις.
                          Πηγή

UPDATE: Η ανακοίνωση της Microsoft ότι πουλά την εταιρεία IPTV Mediaroom στην Ericsson, αποτελεί άλλη μία ένδειξη της στρατηγικής που σκοπεύει να εφαρμόσει στο Xbox. Τη θέση της Mediaroom στις υπηρεσίες online τηλεόρασης της Microsoft θα πάρει - το μαντέψατε - η next-gen κονσόλα της εταιρείας, μια πρωτοβουλία που η Microsoft ελπίζει ότι θα οδηγήσει σε μια υπηρεσία "cloud TV" - ένα όραμα που, σύμφωνα με την εταιρεία, θα επεκταθεί πέρα από το Xbox 360 και τον διάδοχό του, στο γενικότερο brand του Xbox μέσω ενός μεγάλου εύρους συσκευών.

"Με την πώληση της Mediaroom, η Microsoft αφιερώνει όλους της τους τηλεοπτικούς πόρους στο Xbox, σε μια συνεχιζόμενη αποστολή να το μετατρέψει στην πρωτεύουσα υπηρεσία ψυχαγωγίας, που παραδίδει όλα τα παιχνίδια και το entertainment που θέλουν οι καταναλωτές - είτε σε κονσόλα, είτε σε τηλέφωνο, είτε σε PC, είτε σε ταμπλέτα," δήλωσε ο Yusuf Mehdi, στέλεχος της Microsoft, στο blog της εταιρείας.
                          Τα παραπάνω φυσικά δεν είναι σίγουρα, όμως βγάζουν νόημα. Εγώ θα μείνω στη δήλωση που έβαλε και ο Enpsty που σε συνδυασμό με τις παραπάνω φήμες, φαίνεται να δείχνει σε αλλαγή πλεύσης της Microsoft. Πιστεύω στην Ε3 το πολύ θα έχουμε απαντήσεις.
                          "The problem Microsoft has has nothing to do with Sony or Nintendo anymore, it's Roku and AppleTV. The market for hardcore video games, the market of people will always buy the next Gears of War game, the next Halo game, the next Call of Duty game, it's fairly finite. It's a decent market, yada yada yada, it's not the market for tablets, it's not the market for smartphones.

PK World - Τα πάντα για Disney comics!

Comment

• Να και καποια νεα rumors, ετσι για αλλαγη μετα απο την καταστροφολογια που ακολουθησε εδω και σε καθε community βεβαια με τα λεγομενα του Orth κτλ κτλ.
                            Pastebin.com is the number one paste tool since 2002. Pastebin is a website where you can store text online for a set period of time.

Comment

• Στο neogaf πάντως βγήκαν δηλώσεις από 2 developers (μία είναι η Xing Ιnteractive ή άλλη δεν θυμάμαι) που επιβεβαιώνουν το always online και τη μη συμβατότητα με μτχ.

Comment

• Ναι το ξερω, και το παραπανω απο εκει ειναι βεβαια, κουβεντα να γινεται μεχρι να μας πουν τιποτα κι αυτοι της MS να τελειωνει αυτο το παραμυθι σιγα σιγα.

Comment

Working...
                                X